RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri FC Vaslui
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Lăcătuş îşi ţine echipa în cantonament

Antrenorul vasluian doreşte ca în această pauză competiţională să afle cât mai multe despre fotbaliştii pe care îi are la dispoziţie.

Marius Lăcătuş a renunţat să meargă cu echipa sa în vreun cantonament montan, preferând varianta unui stagiu de pregătire în localitate, cu două antrenamente zilnice. Noul tehnician al Vasluiul menţine tonusul fotbaliştilor prin şedinţe de pregătire fizică, combinate cu cele tehnico-tactice. În plus, "Fiara" mai poartă discuţii individuale sau colective cu jucătorii, pentru a-i cunoaşte mai bine.

"Urmează o perioadă dificilă pentru noi, cu trei deplasări consecutive. Vrem să pregătim cât mai bine aceste meciuri, fiindcă acum e perioada când vedem la ce nivel ne aflăm", a spus Lăcătuş.

De altfel, antrenorul principal a renunţat la amicalul programat pentru sâmbătă, 10 octombrie, cu Cetate Suceava, pentru a nu mai expune echipa la alte accidentări. Deja, Hugo Luz şi Lucian Burdujan se pregătesc cu restul lotului şi au mari şanse să se numere printre titulari la meciul cu Unirea Urziceni, de săptămâna viitoare. De asemenea, Cânu, Genchev şi Gângioveanu urmează un program special de recuperare, bulgarul având cele mai mari şanse să revină în lot cel mai târziu săptămâna viitoare. În schimb, Gheorghiu are de trecut de etapa postoperaţie, cu şedinţe de recuperare fizică.

Tehnicianul formaţiei FC Vaslui le-a atras atenţia jucătorilor săi că dacă nu se adaptează stilului de lucru impus riscă să fie îndepărtaţi de la echipă, temporar sau definitiv.

"Din moment ce mă respectă, vom fi cu toţii în aceeaşi căruţă şi este imposibil să nu vină şi rezultatele. Însă, cine nu se adaptează stilului impus de mine, va fi dat deoparte temporar sau definitiv. Jucători sunt suficienţi în lot şi am de unde să-i înlocuiesc. Puteam să stau acasă fără probleme, dar, când am văzut lotul cum s-a exprimat în trecut, mi-a dat încredere şi am convingerea că la Vaslui se poate face performanţă", a declarat Lăcătuş.

El a adăugat că îşi doreşte ca suporterii să nu se aştepte la minuni după câteva zile de antrenamente: "Să nu-şi imagineze nimeni că a venit Lăcătuş cu bagheta magică la Vaslui. Nu se pot face minuni în câteva zile. Trebuie să luăm ce a fost bun şi să completăm ce lipseşte. Ceea ce le-am spus jucătorilor este că doresc de la ei mai multă responsabilitate şi agresivitate mai mare, atât în faza ofensivă, cât şi în cea defensivă".
Zece zile de foc

Jucãtorii vasluieni se pregãtesc intens în aceastã perioadã, având în vedere cã urmeazã zece zile grele pentru ei, în care vor fi mai mult pe drumuri. În acest interval, elevii lui Marius Lãcãtus vor disputa trei partide dificile si importante în acelasi timp: cu Unirea Urziceni si Universitatea Craiova în campionat si cu Gaz Metan Medias în cupã, toate în deplasare.

Dupã partida câstigatã sâmbãta trecutã cu Astra Ploiesti, scor 3-1, "galben-verzii" au primit liber trei zile si au intrat într-un program intens de pregãtire. Având în vedere cã urmeazã o perioadã grea pentru echipa de pe "Municipal", cu trei partide în zece zile, Lãcãtus a anuntat cã nu va disputa niciun amical în aceastã pauzã competitionalã, tocmai pentru a petrece mai mult timp alãturi de elevii sãi si pentru a-i pregãti pentru sãptãmâna de foc care urmeazã.

Astfel, vinerea viitoare, FC Vaslui va juca în deplasare cu Unirea Urziceni, urmând ca apoi sã se deplaseze în Bãnie, pentru partida cu Universitatea Craiova, greul încheindu-se odatã cu disputarea meciului de cupã de la Medias, cu Gaz Metan. FC Vaslui va juca în fata publicului vasluian abia la sfârsitul lunii, când pe "Municipal" va sosi nou promovata International Curtea de Arges.
Dunărea II Galaţi-FC II Vaslui 0-0: Egal la Galaţi!

Satelitul Vasluiului obţine un punct meritat, într-un meci pe care l-a controlat în totalitate.

Sporting Vaslui nu a căzut din punct de vedere psihic, după înfrângerea de pe teren propriu, în faţa Politehnicii Iaşi (scor 1-2). În deplasarea de la Galaţi, vasluienii au făcut un meci bun în faţa Dunării, jucătorii pregătiţi de Costinel Botez ratând din toate situaţiile, făcându-l pe portarul echipei adverse erou.

"Am avut sub control acest meci. Din păcate, nu am fost inspiraţi la finalizare. Portarul gălăţenilor a fost într-o zi de graţie, aşa că ne-am mulţumit cu un punct", a spus Botez.

Antrenorul vasluienilor a avut în lot şi cinci jucători de la echipa mare. Este vorba despre portarul Puia şi jucătorii de câmp Andronic, Markovic, Buhăescu şi Balaur. "S-a cunoscut prezenţa acestora în joc. Apărarea a fost mult mai sigură, iar în atac atât Buhăescu, cât şi Balaur şi-au creat
numeroase ocazii de a marca
", a mai spus tehnicianul formaţiei Sporting Vaslui.

Botez a recunoscut că juniorii pe care îi are la dispoziţie încă nu se ridică la pretenţiile eşalonului trei, însă speră ca în scurt timp o parte din ei să capete experienţă şi să intre în vizorul lui Marius Lăcătuş: "Trebuie răbdare. Sunt sigur că o parte din ei vor ajunge la echipa mare. De altfel, îmi doresc acest lucru, să promovez măcar un junior la prima echipă".

În prima serie, FC Vaslui ocupă locul 12, cu 10 puncte, având trei victorii, un egal şi cinci înfrângeri, după cele nouă etape ale turului.
Akakpo integralist, Kuciak nici macar rezerva

Convocat pentru partidele cu Slovenia si Polonia, portarul slovac al Vasluiului, Dusan Kuciak, nu a fost nici mãcar rezervã în meciul pierdut sâmbãtã de Slovacia în fata Sloveniei. Mai norocos a fost Serge Akakpo, el jucând toate minutele în partida pe care Togo a pierdut-o în fata Camerunului.

În partidele desfãsurate sâmbãtã în preliminariile campionatului mondial de fotbal din Africa de Sud, au fost implicati si doi jucãtori ai formatiei vasluiene. Astfel, convocat la lot pentru partidele cu Slovenia si Polonia, portarul echipei vasluiene, Dusan Kuciak, nu a fost nici mãcar pe lista de rezerve a slovacilor în partida pierdutã sâmbãtã pe teren propriu în fata slovenilor, scor 0-2. Celãlalt jucãtor implicat în campania de calificare pentru mondialul din Africa de Sud, fundasul Serge Akakpo, convocat la nationala statului Togo pentru meciul cu Camerun, a fost titular si integralist în aceastã partidã, pierdutã cu scorul de 3-0, însã fundasul vasluian a putut evolua, împreunã cu Dare Nibombe, un alt jucãtor care evolueazã în campionatul românesc, alãturi de vedeta Emmanuel Adebayor, împotriva unei formatii printre care s-au regãsit vedetele Song, Geremi sau Eto’o. În timp ce Akakpo se va alãtura lotului vasluian în zilele ce urmeazã, Kuciak va reveni la antrenamente abia joi, el rãmânând în cadrul nationalei Slovaciei si pentru meciul de miercuri, cu Polonia.
Doar egal pentru juniorii B

Echipa de juniori B a FC Vaslui a terminat la egalitate, 1-1, cu CSS Botosani, într-un meci contând pentru etapa a VII-a a campionatului national de fotbal.

Ieri, fotbalistii juniori de la FC Vaslui au jucat pe teren propriu cu Clubul Sportiv Scolar Botosani, meciuri contând pentru etapa a VII-a a campionatului national de fotbal. Dupã ce joi, ambele echipe de juniori au învins, fãrã probleme, în deplasare, pe AS FCM Bacãu, ieri, juniorii A, antrenati de Constantin Petrea au învins cu 4-2, în timp ce juniorii B, pregãtiti de Ionut Chiochiu au terminat la egalitate, 1-1, dupã un meci pe care l-au dominat în totalitate. Chiar dacã micii fotbalisti au avut mai multe ocazii clare, acestia nu au putut sã înscrie golul victoriei. Dupã aceste rezultate ambele formatii au acelasi numãr de puncte, 17. Etapa urmãtoare, cele douã echipe de juniori se vor deplasa la Piatra-Neamt, acolo unde vor întâlni echipele similare ale celor de la Ceahlãul.
Un sarb fericit

Înfrângerea României de sâmbãtã, de la Belgrad, le-a adus zâmbetul pe buze celor cinci sârbi care evolueazã la FC Vaslui. Milisavljevic crede cã trupa lui Rãzvan Lucescu nu avea cum sã câstige în fata unei forte precum Serbia.

Meciul pierdut sâmbãtã de nationala României în fata Serbiei, scor 5-0, a întristat marea masã a microbistilor români. La Vaslui însã, existã si oameni fericiti dupã acest meci, Marko Ljubinkovic, Nemanja Milisavljevic, Nemanja Jovanovic, Neven Markovic si Milos Pavlovic, toti sârbi, jucãtori ai echipei de pe "Municipal". Acestia nu au urmãrit împreunã partida de sâmbãtã, dar s-au bucurat pentru succesul tãrii lor în fata României si pentru calificarea la campionatul mondial din Africa de Sud.

Mijlocasul Nemanja Milisavljevic crede cã România nu avea nicio sansã sã câstige în fata Serbiei, diferenta dintre cele douã echipe fiind foarte mare. "S-a vãzut destul de clar care e valoarea Serbiei în acest moment. Românii au încercat, dar nu au fãcut fatã formei bune în care s-au aflat adversarii, mai ales cã au jucat si în deplasare. Mi-as fi dorit sã se califice si România, dar pãcat cã a pierdut multe puncte pe drum. Asta este, acum rãmâne acasã, dar sper sã se califice la campionatul european", a declarat sârbul Nemanja Milisavljevic.
"Nu sunt arbitri în România!"

Finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, susţine că în România sunt arbitri fără experienţă, trimişi într-o “bătălie” pe care nu au capacitatea să o ducă până la capăt.

Patronul clubului FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a cerut brigăzi de arbitri străini atât pentru partida cu Unirea Urziceni, cât şi pentru cea cu Universitatea Craiova, nemulţumit fiind de manierele de arbitraj ale "fluieraşilor" români. Boss-ul vasluienilor susţine că politica şefilor Comisiei Centrale a Arbitrilor de creştere a arbitrilor este eronată, astfel că arbitrajul din România merge din rău în mai rău.

"Nu văd unde ne mai putem duce cu asemenea arbitraje. Un arbitru nu poate fi crescut în două-trei luni, după care îi dai drumul la luptă. Nu avem arbitri care să corespundă criteriilor impuse de FIFA. Numai la noi se poate ajunge din arbitru de liga a treia pe lista FIFA în mai puţin de doi ani", a spus Porumboiu, care nu vede o îmbunătăţire imediată a situaţiei din arbitrajul românesc: "Cred că lipsa unei analize şi a discernământului au dus la aceste eşecuri cu arbitrii noştri. Trebuie un om care să fie respectat şi aprobat de toţi cei care sunt în jurul lui. Nimeni nu poate face treabă într-un timp atât de scurt. Nici dacă-l aducem pe Collina nu reuşim să îndreptăm relele din arbitrajul românesc".
Arbitru din Italia

Matteo Trefolini va conduce partida Unirea Urziceni - FC Vaslui.

Site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) informează că partida dintre Unirea Urziceni şi FC Vaslui, din etapa a zecea a Ligii I, va fi arbitrată de o brigadă italiană avându-l pe Matteo Trefoloni la centru. Acesta va fi ajutat de Mauro Tonoli şi Andrea Padovan. Trefoloni are 38 de ani şi are ecuson FIFA din anul 2004. Oficialii vasluieni sunt de acord cu brigada numită şi speră să nu mai existe discuţii legate de arbitraj după partidă.

"Din moment ce am fost de acord cu numirea unei brigăzi de arbitri din străinătate, nu are niciun rost să ne împotrivim acum. Nu arbitrii joacă în locul Vasluiului, ci jucătorii, care sperăm să câştige acest meci. Nu putem să invocăm norocul sau ghinionul. În teren, cel mai bun câştigă. Sperăm ca Vasluiul să aibă inspiraţie şi să obţină un rezultat bun", a spus Ciprian Damian, preşedintele clubului FC Vaslui.

Centralul italian a mai arbitrat formaţia ialomiţeană la debutul Unirii în Champions League, în întâlnirea cu FC Sevilla, meci pierdut de Urziceni cu 0-2. Steaua - Galatasaray din turul trei preliminar al Champions League şi Panathinaikos-Rapid din grupele Cupei UEFA, sezonul 2006-2007, sunt alte meciuri conduse de arbitrul peninsular în care au fost implicate şi formaţii româneşti. La nivelul echipelor naţionale, Trefoloni a arbitrat România-Serbia, scor 2-3, partidă disputată în actualele preliminarii ale Campionatului Mondial din 2010. Unirea Urziceni-FC Vaslui se va disputa vineri, de la ora 18:30.
"Victoriile aduc linişte"

Wesley Lopez consideră că Vasluiul va reveni printre fruntaşele Ligii I, iar un prim pas va fi făcut după disputa cu Unirea Urziceni, unde speră ca echipa sa să obţină un rezultat pozitiv.

Wesley Lopez este deja cu gândul la partida de vineri, 16 octombrie, cu Unirea Urziceni. Brazilianul speră ca Vasluiul să dea lovitura şi să obţină prima victorie în faţa ialomiţenilor.

"Ne-am revenit după perioada nefastă. Ne gândim deja la meciul cu Urziceniul, pe care dorim să-l câştigăm. Victoriile aduc linişte la o echipă", a spus Wesley, care recunoaşte că urmează o perioadă grea pentru galben-verzi, cu trei deplasări consecutive, în urma cărora trebuie să obţină şi calificarea în sferturile cupei României.

"Gaz Metan e un adversar incomod. A învins-o pe Dinamo, a remizat cu Unirea Urziceni. Meciul va fi deschis oricărui rezultat. Sper să ne calificăm mai departe, fiindcă obiectivul nostru este să ajungem în finală", a mai spus mijlocaşul vasluienilor.

Wesley are numai cuvinte de laudă la adresa noului antrenor, care a adus linişte la lot: "Lăcătuş este un om riguros, la care nu merg jumătăţile de măsură. Până acum este foarte bine. Sperăm să avem rezultate bune cu el. Acum totul e liniştit, suntem un grup şi mai unit".

Vedeta galben-verzilor consideră că Vasluiul încă nu s-a îndepărtat de locurile fruntaşe din Liga Întâi, chiar dacă ocupă în prezent locul nouă, cu 13 puncte. "Suntem abia la jumătatea turului. Mai sunt multe puncte puse în joc. Important e să nu mai facem paşi greşiţi. Avem partide grele, însă văd Vasluiul pe podium", a mai spus atacantaul, care nu şi-a propus să devină golgheterul echipei: "De când am venit la Vaslui am spus că nu sunt om de gol. Important e să ajut echipa să câştige. Ar fi foarte bine să pot înscrie meci de meci, dar voi fi bucuros dacă îmi pun în valoare coechiperii".

Lopez are înscrise şase goluri în actualul sezon, din care trei în cupele europene.
Gata să revină la FC Vaslui

Lucian Burdujan este pregătit să evolueze din nou în echipa Vasluiului, după ce a fost exclus din lot şi pus pe lista de transferuri în urmă cu cinci săptămâni.

Marius Lăcătuş l-a readus la FC Vaslui pe "rebelul" Lucian Burdujan, care a fost exclus din lot înaintea jocului tur din Liga Europa, cu AEK Atena. Conducătorii clubului vasluian au decis atunci să-l pună pe lista de transferuri, după ce jucătorul a avut o dispută verbală cu fostul antrenor principal Cristian Dulca. Pauza de cinci săptămâni nu l-a scos din forma fizică, susţinând că acum este pregătit şi din punct de vedere psihic să reintre în primul unsprezece al formaţiei FC Vaslui.

"Mă pregătesc de câteva zile cu echipa. Sunt gata să joc. Vom vedea ce va decide antrenorul. Fizic şi psihic sunt OK şi abia aştept să revin pe gazon", a spus jucătorul.

Burdujan a negat faptul că ar fi avut în această perioadă oferte din afara ţării şi nici nu s-a gândit să plece de la echipa finanţată de Adrian Porumboiu: "Doar voi, ziariştii, m-aţi transferat. În realitate, nu a fost nimic concret. Sunt la Vaslui şi îmi doresc să am evoluţii cât mai bune. De acum înainte o să vorbesc doar pe teren. Avem nişte obiective de îndeplinit şi sper să fiu părtaş la ele".

Atacantul vasluian şi-ar dori ca echipa sa să dispute finala Cupei României: "Este cea mai accesibilă cale spre cupele europene. Joci patru-cinci meciuri şi eşti în play-off-ul Ligii Europa. Pare un obiectiv simplu, însă greu de realizat. Nimic nu mai e uşor în fotbalul de azi. Nu mai putem vorbi de adversari modeşti".

El a evoluat în cinci partide pentru FC Vaslui în actualul sezon, din care două în cupele europene.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
URL de referinţă