Serbia şi România vor ţine un moment de reculegere în memoria unui suporter francez decedat la Belgrad
Înainte de startul partidelor Franţa - Insulele Feroe şi Serbia - România va avea loc un moment de reculegere în memoria suporterului francez, Brice Taton, decedat luna trecută, anunţă Canadian Press.
Brice se afla la Belgrad, unde venise pentru a urmări meciul din grupele Europa League dintre Partizan şi Toulouse. Acesta a fost bătut de un grup de huligani sîrbi şi a murit la scurt timp după din cauza leziunilor la creier. Taton avea 28 de ani.
Malouda: "Am încredere în români, sînt capabili să învingă Serbia!"
Francezii speră să obţină in extremis calificarea directă la Mondiale şi fac galerie României în meciul din această seară contra Serbiei.
Aflaţi la patru puncte în spatele sîrbilor, elevii lui Raymond Domenech ţin pumnii României pentru a mai spera la calificarea directă în Africa de Sud. După ce Henry a declarat că românii nu le vor face viaţa uşoara lui Stankovici şi colegilor săi, Malouda sare şi el în sprijinul "tricolorilor".
"Am încredere în români. Chiar dacă ocupă penultimul loc în grupă, ei sînt capabili să învingă Serbia", a declarat Florent Malouda, conform SportItalia. Franţa are nevoie de două victorii în ultimele două partide din preliminarii, dar şi de două meciuri fără victorie din partea sîrbilor în întîlnirile cu România şi Lituania.
Dorinel Munteanu: "Diseară se joacă pentru România, asta e cea mai importantă miză!"
Fostul internaţional Dorinel Munteanu spune că tricolorii au datoria morală de a face tot ce depinde de ei pentru a obţine un rezultat pozitiv la Belgrad şi explică modalitatea prin care elevii lui Răzvan Lucescu se pot impune pe Maracana.
"Presiunea e la sîrbi, ei depind de acest meci pentru a şti dacă ajung sau nu direct la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Serbia e puternică, forţa lor nu mai e o surpriză pentru nimeni. La Constanţa noi am dominat, dar ei au speculat la maximum, au profitat de fiecare şansă ivită. Putem obţine un rezultat bun, am arătat şi pe Stade de France că putem fi competitivi la un nivel înalt. Am rezistat în faţa unui public ostil, trebuie să găsim motivaţia pentru a putea merge mai departe. Nu avem voie să nu dăm totul, să joace pentru România, nimic nu se compară cu acest sentiment unic, e cea mai importantă miză", a spus Munteanu pentru gsp.ro.
Dorel Stoica avertizează: "Sîrbii sînt periculoşi la faze fixe!"
Marcator al unui gol, dar şi al unui autogol în turul cu Serbia de la Constanţa (2-3), Dorel Stoica, îi avertizează pe "tricolori" să fie atenţi la fazele în care sîrbii pot aduce în careu cei mai înalţi jucători.
- Dorel, cum ai caracteriza disputa din tur contra sîrbilor?
- A fost un meci foarte bun făcut de noi, dar, din păcate, am avut un ghinion fantastic. Mai ales cînd mi-am trimis mingea în propria poartă. Ei au marcat de fiecare dată pe greşelile noastre!
- La Constanţa, ai reuşit primul gol la "naţională", dar ai şi marcat un autogol. Ai amintiri plăcute sau dimpotrivă?
- Dacă nu m-ar fi lovit acea minge, aş fi fost cel mai fericit. Oricum, nu pot fi foarte supărat, pentru că am şi reuşit să marchez. Cred că îi băteam dacă nu îmi dădeam autogol.
- Te-au surprins cu ceva sîrbii în tur?
- Nu mă aşteptam să fie chiar atît de buni la fazele fixe, dar chiar şi aşa am fi putut învinge. În rest, se ştie: cînd îşi propun ceva sîrbii, aia fac! Formează o echipă foarte bună, majoritatea fotbaliştilor evoluînd la cele mai importante cluburi din Europa.
- Tu mai speri înainte ca Răzvan Lucescu să anunţe lotul?
- A fost vremea mea, cred că ar trebui convocaţi alţi jucători de la Craiova.
- Te referi la Florin Costea?
- El şi nu numai. Avem mulţi fotbalişti de valoare, care vor face probabil pasul spre "naţională" în viitor.
- Cum pot fi depăşiţi adversarii de azi?
- Avem o echipă tehnică, aşa că jocul nostru poate fi imprevizibil. Putem învinge, mai ales că a revenit şi Adi. Va trage echipa după el!
Iordănescu: "Serbia este peste noi, iar jocul României nu m-a convins"
Anghel Iordănescu, fostul selecţioner al României, vede Serbia favorită în meciul de diseară şi recunoaşte că jocul echipei lui Răzvan Lucescu nu l-a convins foarte mult pînă acum.
"Serbia este peste noi, dar cred că avem nevoie de un rezultat pozitiv pentru a rămîne în a doua urnă valorică. Nu trebuie să ne îngreunăm preliminariile viitoare. Personal, nu am fost convins de jocul naţionalei decît pe alocuri. Răzvan trebuie să analizeze şi jocul pentru că pînă acum au fost doar momente în care jocul a fost bun", a spus Anghel Iordănescu la GSP TV.
Suporterii români nu pot intra în Serbia dacă nu au biletele de meci la ei!
Mai mulţi suporteri români au fost întorşi din drum de la graniţa cu Serbia, după ce vameşii nu i-au lăsat să pătrundă în ţară pentru că nu aveau bilet la partida din această seară.
Românii care nu au avut la ei biletul pentru meciul de diseară dintre Serbia şi România au fost opriţi la graniţă şi au primit interdicţie de a intra în ţară pe toată durata zilei de de azi. Astfel, ei nu mai pot ajunge la meci, deşi trebuiau să îşi ridice biletele de la stadion. Mai mult, un grup de suporteri români a avut copii după bilete, pentru a dovedi că ele au fost deja acontate, dar nu au fost lăsaţi nici ei să pătrundă în ţară.
Încă o umilinţă: România - Scoţia 0-3
La o zi după ce "naţionala" de tineret Under 21 a fost umilită în Letonia, scor 1-5, astăzi a comis-o şi selecţionata de juniori a României Under 19.
"Tricolorii" pregătiţi de Cristian Sava au pierdut fără drept de apel meciul cu reprezentativa similară a Scoţiei, scor 3-0 (2-0), din debutul miniturneului de calificare la CE 2011. România: Abraham - Cioranu, Voican (46 Albu), Mladen, A. Sava - C. Matei (67 Floruţ), Chindriş, Ad. Stoian, Şt. Pop (39 Mihălăchioaie) - Alibec, C. Crăciun.
Următoarele meciuri: România - Austria (luni, ora 19:00) şi România - Armenia (joi, ora 19:00).
Adrian Mutu: "Nu trebuie să ne gîndim la răzbunare în acest meci"
Atacantul Fiorentinei şi al naţionalei României, Adrian Mutu, a vorbit în exclusivitate pentru GSPTV despre meciul cu Serbia, spunînd că vrea să învingă la Belgrad pentru a demonstra că meciul de la Constanţa a fost o greşeală. Glumind, Mutu a declarat că speră să le strice sărbătoarea sîrbilor
"Pentru ei este un meci vital şi cred că ne va aştepta o atmosferă ostilă la Belgrad. Noi sperăm să le stricăm această petrecere. Pentru ei ar fi extraordinar să se califice la mondiale. Încercăm să le demonstrăm sîrbilor că meciul de la Constanţa a fost o greşeală. La sfîrşit vrem să demonstrăm că suntem o echipă puternică şi trebuie să ne pregătim următoarea campanie de calificare. Nu ar trebui să ne gîndim la revanşă, ar trebui să pregătim acest meci ca şi cum ne-am gîndi la campaia următoare.", a spus Adrian Mutu.
Mirel Rădoi: "Cel mai bine mă înţeleg cu Cristi Chivu în centrul apărării"
Mirel Rădoi, fundaşul echipei naţionale, crede că România nu trebuie să se predea în faţa Serbiei, chiar dacă în acest moment şansele de calificare sînt nule.
"Normal că putem cîştiga acest meci, putem spera la o victorie. Nu ne predăm. Sper ca Serbia să se califice la Mondial, dar după acest meci. Îmi doresc ca seria meciurilor fără înfrîngere cu Răzvan să continue. Nu avem nimic de pierdut. Cred că va fi un meci frumos", a spus Mirel Rădoi la GSP TV.
» ...despre forma sa după transferul în Arabia Saudită: "Nu mă afectează nivelul campionatului arab, chiar vin mai bine pregătit. Lor nu prea le pasă de tactică, e tragic dacă un meci se termină 0-0, mai bine 4-4"
» ...despre Cristi Chivu: "Cristi Chivu e un jucător de clasă mondială, cu el mă înţeleg cel mai bine în centrul apărării, chiar dacă îmi place mai mult să joc la mijloc"
Ambasadorul României la Belgrad a vorbit despre meciul cu Serbia
Ambasadorul României la Belgrad, Ion Macovei, va fi prezent în această seară pe "Maracana" belgrădeană.
"Sper că Belgradul va deveni un punct important pe calea obiectivelor noii echipe naţionale. Ce ne preocupă în mod special la acest meci este asigurarea securităţii pentru toţi românii care vor fi prezenţi la partidă. Trebuie să fim obişnuiţi cu felul în care îşi încurajează echipa suporterii sîrbi şi dorim ca fanii din România să-şi apere civilizat favoriţii. Am discutat zilele trecute cu şeful Poliţiei din Belgrad şi am înţeles că organizatorii pregătesc cel mai amplu sistem de securitate la întîlnirea cu România, chiar dacă nu e vorba despre un meci care să decidă totul în privinţa ambelor formaţii. Din păcate, şi în Serbia, şi la noi, intervin momente neplăcute la competiţiile sportive, dar cu această ocazie sperăm să nu apară de nici o parte evenimente care să producă greutăţi".
"Sper la o victorie!"
Diplomatul român îşi doreşte un succes al "tricolorilor" în această seară: "Mă bucur mult pentru munca pe care a început-o Răzvan Lucescu. Îi apreciez în mod special pe Chivu, Goian şi Mutu, dar şi pe ceilalţi jucători mai tineri din reprezentativă. Sper ca ei să obţină o victorie la Belgrad pentru a mai echilibra palmaresul, nefavorabil deocamdată României"