Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
08-03-2009, 10:09 PM
Mesaj: #1
Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Aici punem toate ştirile despre Pandurii Târgu-Jiu...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-01-2009, 07:33 PM
Mesaj: #2
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Cârţu este tot supărat: "Arbitrii nu greşesc şi pentru noi"
Victoria pandurilor la Piatra Neamţ a adus ceva mai multă linişte în vestiarul trupei antrenată de Sorin Cârţu. Cu plus trei la adevăr înaintea unei serii de meciuri de foc cu CFR, Steaua şi Dinamo în următoarele patru etape, gorjenii încearcă să-şi încarce bateriile în pauza de două săptămâni din campionat. Mai mult, antrenorul pandurilor, Sorin Cârţu, dă tonul moderat al declaraţiilor. "Când baţi de fiecare dată, e bine. E alt tonus, altă stare de spirit. Dar acum trebuie să fim ponderaţi, să fim cu capul pe umeri pentru că, aşa cum am mai spus, campionatul este lung. Este o luptă continuă de 34 de etape", a comentat Sorin Cârţu.

Atac la arbitraj
După ce a menţionat faptul că echipa sa nu a jucat aşa cum şi-a dorit la Piatra Neamţ, însă rezultatul de la final l-a mulţumit, antrenorul oltenilor a criticat maniera de arbitraj de care echipa sa a avut parte în unele jocuri de până acum. "Noi nu am fost deloc ajutaţi", a spus Cârţu. Acesta a făcut referire şi la ultimul meci, cel de la Ceahlăul. "Aş fi vrut să jucăm şi mai bine, însă ne-am lovit de o decizie care ne-a dezavantajat clar. Este vorba de faza din minutul 18 când portarul gazdelor trebuia eliminat pentru fault în careu. S-a văzut clar pe ceea ce s-a filmat. Dar aşa se iau deciziile contra noastră, se spune la final că arbitrul a greşit şi gata. Dar invers nu se întâmplă, să văd şi eu că unii greşesc şi pentru noi. Pe noi când ne prind, ne ard", a comentat Sorinaccio.

"La Piatra Neamţ s-a schimbat doar stadionul, nu şi obiceiurile. Au rămas aceleaşi. Clubul Pandurii este de acord cu întinerirea lotului de arbitrii, dar nu suntem de acord şi cu greşelile de arbitraj. Mai ales care sunt inexplicabile. La faza din minutul 18 a fost vinovat şi asistentul pentru că trebuia să confirme că faultul a fost în interiorul careului. Curios este faptul că toate deciziile au fost luate într-o singură direcţie. Dacă nouă nu ne-a dat penalti, trebuia să nu le dea nici lor. Pe parcursul meciului, centralul nu a făcut greşeli multe, ci importante într-o singură direcţie. Sperăm să fie o întâmplare şi nu o tentă. Bine că am luat cele trei puncte"; Daniel Băloi, secretar general Pandurii

[b]Clinciuri cu arbitrii[/b]
Acesta a avut de-a lungul timpului foarte multe clinciuri cu arbitrii, însă în ultimul an, de când este la Târgu Jiu, problemele cu "fluieraşii" s-au înmulţit. Tehnicianul a fost eliminat în dese rânduri de pe marginea terenului, pe motiv că a îndrăznit să comenteze la adresa arbitrilor. În aceste condiţii, de când este antrenor la Pandurii, adică de aproape un an, Sorinaccio a urmărit din tribună nu mai puţin de opt meciuri. Cârţu şi-a condus echipa prin telefon la opt partide cu: Poli Iaşi, Farul Constanţa, FC Vaslui, Dinamo, Oţelul Galaţi, Universitatea Craiova (în cupă şi în campionat) şi cu Internaţional Curtea de Argeş. Doar ultimul joc s-a desfăşurat la Târgu Jiu, în rest pe terenuri străine. "Eu mă simt vânat. Asta este, ce să fac acum?", a mai spus Sorinaccio.

Trag tare: două antrenamente pe zi
Astăzi după-amiază, jucătorii de la Pandurii vor reveni la antrenamente în vederea reluării programului de pregătire. "Am stabilit să le dau două zile libere pentru că apoi urmează zile cu câte două antrenamente pe zi", a comentat Sorinaccio. Astfel, miercuri, joi şi vineri, jucătorii gorjeni vor participa la câte două antrenamente pe zi sub supravegherea lui Cârţu.

Vrea un amical tare
Pentru finalul săptămânii, antrenorul pandurilor doreşte ca echipa sa să dispute un joc şcoală contra unui adversar puternic. Aceasta este de fapt şi singura variantă atâta timp cât echipele de ligile inferioare au programate meciuri oficiale. "Aş vrea să jucăm şi un amical ceva, dar n-avem adversar. Doresc să joc contra unui adversar cu care am mai jucat pentru că aşa e mai bine. Craiova am înţeles că pleacă în cantonament, şi cred că vom propune să jucăm un amical cu Timişoara sau Astra, adică cu echipe care sunt mai aproape de noi. Am fi de acord să jucăm amicale şi la jumătatea drumului, dacă ei nu vor să vină aici", este propunerea făcută de Sorin Cârţu. Totul se va decide în zilele viitoare, atunci când oficialii echipei gorjene vor lua legătura cu responsabilii altor trupe de prim eşalon.

Încă unul la teste
În cel mai scurt timp, la Târgu Jiu va mai veni un jucător la probe. Este vorba de un vârf de atac care doreşte să fie legitimat la Pandurii. "Mai vine un atacant la probe. E un jucător străin pe care o să-l văd în perioada viitoare. Dacă ne va mulţumi, putem să-l legitimăm şi după aceea pentru că vine liber de contract", a comentat, ieri, Sorin Cârţu.

Luţu şi Pârvu - pe picior de plecare
Doi dintre jucătorii pandurilor, Ionuţ Luţu şi Lucian Pârvu au şanse mari să plece de la Pandurii. Primul aşteaptă un semn de la Ilie Balaci pentru a pleca în Kuweit, însă există şi varianta unui împrumut, pe un sezon, la o echipă din liga secundă din România, mai exact la Jiul Petroşani. Tot la această echipă ar putea ajunge şi Lucian Pârvu, atacantul care aparţine gorjenilor fiind cu un picior în Valea Jiului. "Pârvu este în discuţii cu cei de la Jiul Petroşani pentru un împrumut la această echipă. Deocamdată sunt discuţii, vom vedea ce se va rezolva. În schimb, de Luţu nu ştiu nimic", a declarat secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi.

Grecu, convocat la naţională
Mijlocaşul stânga al pandurilor, titular în acest debut de campionat, Constantin Grecu a ajuns şi la echipa naţională. Astfel, selecţionerul reprezentativei de tineret a României, Emil Săndoi, l-a inclus pe jucătorul pandurilor în lotul de 21 de fotbalişti pentru partida cu Republica Moldova. Acest joc face parte din preliminariile Campionatului European de tineret din 2011, şi se va disputa marţi, 8 septembrie, de la ora 20:00, pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova.

Să spargă gheaţa
Această convocare nu i-a surprins deloc pe oficialii echipei oltene care se aşteptau ca mijlocaşul să fie cooptat de Emil Săndoi în naţionala de tineret. "Grecu a fost convocat pentru jocurile bune făcute în acest campionat. Grecu e doar port-drapelul clubului nostru. O să ajungă şi alţi jucători tineri acolo pentru că exemplul lui o să fie urmat de restul juniorilor care vin de la centrul nostru", a declarat, ieri, secretarul general al oltenilor, Daniel Băloi.

Acesta merge mai departe şi spune că, nu peste mult timp, Grecu va şi marca un gol în Liga 1. "A prins curaj. A obţinut două penaltiuri în ultimele două etape. Cu Internaţional, arbitrul l-a dat, acum a mutat lovitura în afara careului. Eu spun că Grecu e băiat serios şi poate să ajungă foarte departe. Acum toată conducerea îl aşteaptă să spargă gheaţa cu un gol în Liga 1", a mai spus Băloi.

"Să nu-şi pună tocuri"
Şi antrenorul pandurilor, Sorin Cârţu era mulţumit de faptul că un jucător de-al său a făcut pasul spre o selecţionată. "Am auzit că Grecu e la naţionala de tineret. Bravo lui! N-am vorbit cu Emil Săndoi însă a făcut bine că l-a selecţionat. Jucătorul e într-o formă bună, e şi bine pentru moralul lui", a declarat ieri Sorinaccio. Acesta totuşi îi dă un sfat mijlocaşului său: să rămână concentrat şi să nu-şi ia aere de vedetă. "Trebuie să rămână în continuare cu picioarele pe pământ. Să nu-şi pună tocuri şi să meargă pe ele că-i tai tocurile", a comentat Sorin Cârţu.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-01-2009, 07:42 PM
Mesaj: #3
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Mingote, eroul meciului cu Ceahlăul

Portarul Pedro Mingote este, de regulă, unul dintre jucătorii modeşti ai echipei, nu iese în evidenţă prin extravaganţe şi declaraţii, iar atunci când intră în poartă, apără foarte bine. De când e la Pandurii a părăsit poarta doar dacă a avut probleme medicale. Acestea nu l-au ocolit sezonul trecut când a lipsit mai mult timp, de două ori, din cauza unor accidentări. Acum Mingote a profitat de conjunctura favorabilă şi a prins postul de titular, făcându-şi datoria cu succes la Piatra Neamţ şi aducând victoria echipei sale.

Pedro Mingote se află la Târgu Jiu de doi ani de zile, dar în toată această perioadă nu a ieşit prea des în evidenţă. Portughezul şi-a aşteptat de fiecare dată rândul să intre în poarta echipei sale şi atunci când a prins postul de titular a făcut meciuri bune. Memorabil pentru evoluţia sa de până acum la Pandurii rămâne penalitul apărat la meciul cu Dinamo, când Pandurii s-au impus la Bucureşti. Acum el va fi ţinut minte şi de cei de la Ceahlăul după ce a apărat încă un penalti, al doilea de când e în poarta gorjenilor.

"Trebuie să aştepţi o oportunitate şi să profiţi de ea"
Rămas la Târgu Jiu când colegii săi au plecat către casă, pentru el fiind imposibil să ajungă în două zile în Portugalia şi să şi revină. Mingote a povestit ieri că aştepta momentul revenirii pe teren de mult timp: "Am aşteptat mult această titularizare. Tot timpul vrem cu toţii să jucăm şi asta e ceva obişnuit. Dar decizia aparţine antrenorului şi trebuie să aşteptăm până suntem în cea mai bună formă. Trebuie să aştepţi o oportunitate şi să profiţi de ea atunci când apare. Când apare o oportunitate trebuie să profiţi de ea, să te mobilizezi şi să faci totul ca să rămâi titular şi să aperi." În ceea ce-l priveşte aşteptarea a fost mai lungă pentru că accidentările l-au cam urmărit sezonul trecut: "Eu unul am aşteptat mai mult din cauza a tot ceea ce s-a întâmplat anul trecut cu accidentarea mea. Am fost foarte dezamăgit atunci că nu pot apăra şi că am fost accidentat mai mult timp. Am dorit mult să vină acest moment în care să revin în poartă. Cel mai mult îmi place când joc, asta e profesia noastră şi pentru asta ne pregătim. E normal să ne dorim cel mai mult să jucăm şi să ajutăm echipa pe care o reprezentăm."

S-a bucurat mai mult pentru cele trei puncte
Evoluţia sa din meciul cu Ceahlăul a fost una de nota zece, respingând mai multe baloane care se îndreptau spre gol, chiar şi cu piciorul, şi apărând un penalti. Mingote era foarte fericit dar nu neapărat pentru prestaţia sa bună cât pentru victoria echipei: "Am fost foarte fericit, dar nu atât pentru mine cât pentru echipă că a reuşit să câştige şi că victoria este una foarte importantă. Nu am câştigat eu, a câştigat echipa, eu sunt doar un jucător care ajută echipa, că nu joc eu singur sau altul singur. Nu câştigă nimeni de unul singur, câştigă toţi, toată echipa pentru că toţi lucrăm, toţi alergăm, şi toţi contribuim la victorie. Nu eu, nici Nalaţi şi nici Martinovic, care a dat gol, nu pot obţine victoria singuri, toţi câştigăm împreună. Toţi cei care au jucat, dar şi cei care au stat pe bancă şi antrenorii şi conducerea care a fost cu noi, cu toţii am câştigat."

Mingote a explicat că el tot timpul este pregătit ca să apere şi se pregăteşte mereu pentru a fi în formă atunci când antrenorul vrea să-l trimită în poartă: "Fac ce e mai bine atunci să ajut echipa şi colegii mei. De data asta a ieşit bine pentru noi la fel cum a fost de multe ori pentru mine aici la Pandurii. Acesta a fost unul dintre cele mai fericite momente de când sunt la Târgu Jiu. În afară de anul în care am venit aici şi am reuşit să evităm retrogradarea pentru că atunci a fost cel mai fericit. Dar acest meci a fost unul foarte bun, nu cred că cel mai bun dar a fost special pentru mine, după tot ce s-a întâmplat cu acea accidentare de anul trecut şi tot prin ce am trecut, a fost o revenire bună, cu succes pentru mine şi pentru echipă. Asta e cel mai important, dar nu cred că a fost cel mai important meci al meu pentru că am avut meciuri bune şi cu Steaua şi cu Dinamo, când am apărat la fel 11 metri şi am câştigat acolo. Au fost mai multe meciuri bune ale mele, dar acesta fost special pentru că a fost primul meu meci de anul acesta şi că am obţinut şi cele trei puncte şi primul după ziua mea de naştere."

Familia a aflat de pe site că a apărat penalti
Fiind eroul meciului, deşi nu îi place să i se spună aşa. Mingote a declarat după meci că dedică victoria celor care îl susţin moral mereu, prieteni, familie şi mai ales suporterii echipei Pandirii: "Am dedicat celor care mă cunosc, prietenilor mei de aici din Târgu Jiu care sunt alături de mine şi mă sprijină, şi mai ales familiei mele care s-a bucurat foarte mult. Ei au citit pe site că eu am apărat penalti şi au fost fericiţi, mereu urmăresc meciurile pentru că sunt departe de mine şi chiar dacă nu înţeleg limba română apelează la translator de limbă pe internet şi află ce fac la meci înainte de a-i suna eu. Ei sunt departe de mine, dar îmi sunt alături să mă sprijine direct, dar mă urmăresc mereu la meciuri."

Victoria lui Arrieta
Mingote s-a gândit după meciul cu Ceahlăul la unul dintre cei mai buni prieteni ai săi din lotul pandurilor, atacantul Arrieta, care nu a putut fi prezent la meci din cauza decesului tatălui său. "Cred că trebuie să dedic acest meci pentru toţi aceia care îmi oferă suport moral dar mai ales pentru Arrieta care ar fi trebuit să fie cu noi dar nu a putut pentru că trece prin momente grele. El va reveni săptămâna aceasta la Târgu Jiu dar probabil că va fi afectat de moartea tatălui său, vreau să ştie că ne-am gândit şi la el când am obţinut această victorie!" a mai precizat Mingote afectat şi el de drama colegului de echipă.

L-a provocat pe Vinicius să bată penalti
Jucătorul brazilian al celor de la Ceahlăul, Vinicius Fabron, nu era desemnat să bată penaltiul de la acest meci, dar a făcut-o după ce a fost provocat de Mingote care a vorbit cu el în portugheză: "Am vorbit cu el, dar am glumit, am vrut să pun presiune pe el. Am zis ca să bată el, că el a scos penalti şi să nu lase pe altcineva să bată. Şi antrenorul striga să bată altcineva, să nu bată el. Chiar venise celălalt să bată, dar eu în glumă i-am zis să nu lase pe nimeni. Noi doi vorbeam în portugheză şi ceilalţi nu înţelegeau."

Grecu a ajuns în premieră la naţionala de tineret
Pentru prima dată un jucător care a evoluat doar la Pandurii a ajuns la o echipă naţională. Constantin Grecu s-a prezentat ieri în cantonamentul lotului naţional de tineret de la Snagov fiind convocat personal de către selecţionerul Emil Săndoi. Grecu a intrat deja de ieri în programul de pregătire al naţionalei de tineret, efectuând aseară primul antrenament cu colegii mai tineri de la echipele din Liga I. Aceştia se vor pregăti până duminică la Snagov pentru meciul de marţi 8 septembrie cu Republica Moldova, pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova. Jocul este unul oficial şi face parte din cadrul preliminariilor Campionatului European de tineret.

Fost component al naţionalei de juniori, tânărul Constantin Grecu de la Pandurii, a mai fost selecţionat în trecut de Florin Cheran la naţionala mică. Acesta se află la prima sa convocare la echipa naţională de tineret pentru un joc oficial el aflându-se în atenţia selecţionerului Emil Săndoi încă din returul sezonului trecut.

Grecu a fost titular la Pandurii în toate cele cinci partide disputate de formaţia gorjeană în acest sezon, fiind unul dintre jucătorii de bază în formaţia lui Sorin Cârţu.

Grecu s-a antrenat ieri la Snagov
Grecu a explicat aseară că a fost sunat de Emil Săndoi care l-a chemat să se prezinte la ora 11:00 la Snagov. Naţionala lui Săndoi va rămâne până dumunică să se pregătească în cantonamentul de la Snagov, urmând ca luni să ajungă la Craiova pentru meciul programat marţi pe stadionul "Ion Oblemenco". "Sunt foarte mulţi jucători consacraţi la lot, de la Steaua Ionecu şi Onicaş, şi foarte mulţi de la Craiova pentru că acolo sunt mulţi jucători tineri de valoare. Personal ştiam că sunt urmărit la meciuri de antrenorul Emil Săndoi şi mă aşteptam să fiu convocat, mai ales că am jucat toate meciurile ca titular. Voi încerca să fac totul cât mai bine la acest meci dacă voi fi inclus în lot şi să joc cât mai bine. Mă bucur foarte mult că a avut încredere în mine şi m-a convocat la lot" a precizat ieri Grecu din cantonamentul naţionalei de tineret unde a efectuat primul antrenament pe baza de la Snagov.

Cârţu: "Grecu e într-o formă bună"
Sorin Cârţu nu ştia ieri de convocarea lui Grecu la naţională dar s-a bucurat foarte mult de pasul înainte făcut de elevul său, mai ales că şi el i-a arătat încredere şi l-a folosit meci de meci în acest sezon. "Am aflat acum că Grecu e convocat la naţionala de tineret. Bravo lui merită felicitări pentru acest lucru. N-am vorbit cu Emil Săndoi înainte de convocare însă a făcut bine că l-a selecţionat. Grecu e într-o formă bună, a jucat meci de meci şi e şi bine pentru moralul lui." Totuşi, Cârţu l-a avertizat pe Grecu să rămână cu picioarele pe pământ după această convocare şi să nu "îşi pună tocuri": "Trebuie să înţeleagă faptul că trebuie să rămână în continuare cu picioarele pe pământ după ce va veni de la naţională. Să nu-şi pună tocuri şi să meargă pe ele că-i tai tocurile."

Grecu e singurul jucător de la Pandurii convocat în perioada care va urma la un lot naţional, restul colegilor urmând să revină azi la pregătire la Târgu Jiu.

Negru revine azi pentru discuţii
Jucătorul Vali Negru nu a ajuns la un acord cu Pandurii în vederea semnării unui contract. Acesta a refuzat joi să semneze contractul propus de Pandurii şi a rămas să se mai gândească la oferta clubului gorjean şi să revină marţi după-amiază la antrenamente cu Pandurii dacă se va decide să semneze. Negru s-a antrenat joi cu echipa la Târgu Jiu şi a plecat cu lotul dar numai până la Bucureşti, el urmând ca azi să dea un răspuns concret dacă va semna sau nu cu formaţia gorjeană.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-02-2009, 11:16 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-02-2009 11:17 AM de Sebi Raducu.)
Mesaj: #4
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Bozga şi Câju s-au antrenat aseară cu Pandurii

Pandurii au revenit aseară la antrenamente la Târgu Jiu, după ce o mare parte a jucătorilor din lot au fost plecaţi acasă, primind două zile libere după meciul din etapa trecută. La antrenamentul de aseară Pandurii au avut parte de doi noi colegi la antrenamente, un fundaş de la Petrolul Ploieşti, Jean Bozga, şi un atacant de la CSM Vâlcea, Enache Câju. Sorin Cârţu a precizat aseară că cei doi vor rămâne toată săptămâna sub observaţia sa pentru a se decide dacă au calităţile necesare pentru jocurile de liga I. Cârţu va avea ocazia să-i vadă pe cei doi şi la un joc amical programat sâmbătă, adversarul nefiind încă stabilit pentru că se poartă discuţii cu mai multe echipe din prima ligă.

Jucătorii de la Pandurii vor intra de azi într-un program mai complex de antrenamente, câte două pe zi până sâmbătă când va fi programat şi un meci amical. Cârţu doreşte neapărat să-şi mai testeze elevii în weekend într-un amical mai puternic, preferând unul de prima ligă. "Am stabilit să le dau două zile libere pentru că urmează trei zile după aceea cu câte două antrenamente. Aş vrea să jucăm şi un amical, dar n-avem încă un adversar. Doresc să evoluez contra unui adversar cu care am mai jucat pentru că aşa e mai bine. Craiova am înţeles că pleacă în cantonament, şi cred că vom propune să jucăm un amical cu Timişoara sau Astra, deci cu echipe care sunt mai aproape de noi" a explicat Cârţu precizând că ar fi dispus să joace un amical la jumătatea drumului dacă nu va fi găsită o echipă care să se deplaseze la Târgu Jiu.

Până la ora jocului însă Cârţu va mai testa o serie de jucători, doi dintre aceştia prezentându-se deja aseară la antrenament. "Vin doi jucători la probe, un atacant de la Vâlcea şi un fundaş central de la Petrolul Ploieşti. O să-i vedem la lucru săptămâna aceasta şi după aceea o să ne pronunţăm" a precizat aseară tehnicianul Pandurilor care ar prefera să întărească atacul echipei sale.

Jean Bozga este fundaş şi a evoluat ultima dată la Petrolul Ploieşti, echipă de la care a plecat liber de contract după o înţelegere amiabilă a părţilor. Jucătorul de culoare este de origine congoleză, dar are cetăţenie română şi ar putea fi transferat imediat dacă va răspunde cerinţelor tehnicianului.

Cel de-al doilea jucător testat este atacantul Enache Câju care a fost dorit şi în vară de cei de la Pandurii dar s-a aflat în tratative şi cu Astra şi Universitatea Cluj. Acesta s-a dvedit a fi la CSM Vâlcea cel mai bun marcator al echipei în sezonul trecut el înscriind de 14 ori şi fiind coleg în atac cu Jaka Stromajer care a înscris doar 10 goluri. Cârţu doreşte chiar să mai vadă un atacant străin în aceste zile la lucru şi spune că acesta vine liber de contract şi ar putea fi transferat imediat. Tehnicianul avertizează însă că este nevoie de răbdare în cazul jucătorilor străini care se acomodează mai greu în România: "Cu atacantul e mai greu să o nimereşti când îl aduci. Şi noi vrem foarte repede, în momentul când transferăm un atacant să intre să dea goluri ca şi cum el nu ar fi tot om sau tot fotbalist să aibă nevoie de acomodare, de aclimatizare, de obişnuinţă cu noi lui prieteni sau cu oraşul. Nu, el trebuie imediat să vină şi să ne umple plasele adversarilor de goluri şi să luăm puncte. Dacă nu face treaba asta imediat suntem pe el, facem remarci răutăcioase la adresa lui. Poate până la urmă or să intre şi golurile la atacanţii noştrii, la câte ocazii îşi crează şi Jaka şi la demarcările pe care le face. Şi Raskovic mai dă câte un gol, sper să dea şi mai multe."

Pârvu vrea să plece la Jiul Petroşani
Jucătorul pandurilor, Lucian Pârvu, a declarat că vrea să plece la Jiul Petroşani de unde a primit o ofertă de a evolua la liga a doua. Pârvu a fost trimis de Pandurii să joace la echipa a doua, Pandurii II, în liga a treia. Jucătorul s-a antrenat în perioada de la debutul campionatului sub comanda lui Robert Vancea dar acum vrea să se transfere la Jiul: "Am discutat cu cei de la Jiul Petroşani, dacă ne înţelegem la contract voi merge acolo. Sunt de acord să mă ia un an de zile împrumut. Eu m-am antrenat cu echipa a doua Pandurii II dar nu am jucat deloc acolo."


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-02-2009, 11:20 AM
Mesaj: #5
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Un oficial al LPF afirmă: "Condescu nu va câştiga lupta cu şefii din fotbal"

Sandu Boc, vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a acceptat, ieri, să vorbească despre situaţia clubului Pandurii Târgu Jiu. Prieten cu Marin Condescu, Boc urmăreşte atent tot ce se întâmplă pe la echipă şi astfel are o idee despre cum arată situaţia la Pandurii. Oficialul LPF comentează în termeni pozitivi forma pandurilor, având o părere bună şi despre antrenorul Sorin Cârţu.

Reporter: Domnule Sandu Boc, cum vedeţi lupta între preşedintele Marin Condescu şi conducătorii din fotbalul românesc?
Sandu Boc: Nu e benefică nici pentru el, nici pentru echipă. Am stat de vorbă cu Mărin şi i-am spus că nu va câştiga. Acum, ce face el mai departe nu ştiu. Federaţia şi Liga i-au întins o mână de ajutor şi i-au redus sancţiunea de suspendare de la un an la şase luni şi amenda la jumătate. Şi cu Sorin s-a făcut la fel, de la şase etape de suspendare i s-a redus la două.

Rep.: Ce părere v-a lăsat echipa gorjeană în primele cinci etape?
S.B.: Echipa se mişcă bine. Au acum examenul cu CFR Cluj, meci care se anunţă a fi foarte important. Însă mă surprinde ceva, Popete nu mai prinde nici lotul de 18, şi nu ştiu de ce. Am văzut şi eu că s-a pozat cu clasamentul, însă nu e o jignire, aşa cum am văzut că s-a reacţionat. Nu ştiu câte echipe au declarat după etape că ar fi bine ca sezonul să se încheie şi ei să iasă campioni. Alţii au făcut poze cu ziarul în care era clasamentul, însă dacă totul se face într-un anumit spirit, este foarte în regulă. Dar nu este o jignire să faci o poză cu un clasament.

Rep.: Ce spuneţi de Sorin Cârţu?
S.B.: Sorin este un antrenor foarte bun. Este la fel ca Dan Petrescu, are momente când nu se poate controla. Şi înainte de meci, şi în timpul meciului, dar şi la final, el suferă, se consumă şi asta pentru că trăieşte orice fază şi moment al partidei. Şi asta e o calitate, să pui suflet în ceea ce faci. Şi chestia cu "autobaza" pe mine mă amuză.

Rep.: Atunci, este Sorin Cârţu posesorul autobazei din fotbalul românesc?
S.B.: Aşa se spune, iar cei care o spun sunt cei care sunt nemulţumiţi de rezultat. Vedeţi, Sorin Cârţu pregăteşte extraordinar de bine meciurile din deplasare. Se închide bine şi ucide pe contraatac. Aşa a făcut şi acum la Piatra Neamţ. Îi iese bine jocul acesta despre care se spune că e autobază, dar e un stil bun de joc. Cât n-ar da unii să divulge secretele autobazei.

Rep.: Care credeţi că este obiectivul realizabil al echipei în acest campionat?
S.B.: Obiectivul din câte ştiu eu este de ocupare a unui loc între 6-10. La ce echipă are Sorin pe mână este foarte realizabil, şi chiar ne putem aştepta la o surpriză pozitivă. De ce nu, chiar ar putea urca şi mai sus în clasament.

Rep.: Ce jucător de la Pandurii aţi remarcat în acest sezon?
S.B.: Aaa, este început de campionat şi e greu să remarci pe cineva. Să fiu sincer, nici nu a ieşit vreunul în evidenţă de la voi de acolo.

Rep.: Grecu a ajuns la naţionala de tineret. Ce spuneţi de asta?
S.B.: Da, am văzut şi asta. Grecu se mişcă bine şi poate fi o soluţie pentru Emil Săndoi. Ce va fi mai departe, este treaba selecţionerului.

Cârţu, al 12-lea jucător
Faptul că Sorin Cârţu a stat pe bancă la Piatra Neamţ a cântărit mult pentru jucătorii gorjeni. Aceştia au primit un alt imbold şi au fost mult mai concentraţi în joc, astfel că şi victoria a venit. Această stare a fost simţită şi de conducătorii echipei gorjene, vicepreşedintele Viorel Temelescu declarând că fotbaliştii au primit un sprijin mare de pe marginea terenului.

"Cel mai important câştig a fost că Sorin Cârţu a stat pe bancă. Ne-am convins că lipsa lui de pe bancă afectează randamentul echipei. Din punctul meu de vedere, Sorin este al 12-lea jucător, iar în meciurile de acasă fiecare spectator este al 13-lea jucător", a comentat Temelescu.

"Puteam fi primii…"
Vicepreşedintele pandurilor a vorbit şi despre situaţia din clasament, regretând faptul că în acest moment echipa nu ocupă un istoric loc fruntaş în Liga 1. "Sorţii ne-au dat un început de campionat bun, am avut meciuri destul de accesibile, în afară de cel cu Vaslui. Puteam să avem chiar şi 12 puncte şi să fim pe primul loc, în fruntea clasamentului. Dar cred că, aşa cum zice şi preşedintele Condescu, ne vine rău când ne uităm în jos de acolo, de sus", a mai spus Temelescu.

Alţi jucători în probe
Sorin Cârţu are misiunea de a testa doi jucători. Este vorba de Enache Câju, atacant la CSM Vâlcea, şi fundaşul central de picior drept, Jean Bozga, de la Petrolul Ploieşti. Cei doi vor fi urmăriţi la antrenamentele din această săptămână de tehnicianul pandurilor care într-un final se va decide asupra lor. "Până nu-i văd, nu pot spune nimic", a comentat ieri Sorin Cârţu.


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-02-2009, 06:57 PM
Mesaj: #6
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
"Îmi doresc să revin în prima ligă"

Deşi nu a semnat încă cu Pandurii, Enache Câju are şanse mari să fie împrumutat pentru un sezon la formaţia lui Cârţu. Jucătorul a declarat că îşi doreşte să revină la prima ligă, de aceea speră să se concretizeze transferul: "Nu ştiu prea multe detalii încă, deoarece domnul Condescu este plecat şi nu am semnat. Nu ştiu dacă o să fie vorba de un împrumut pe un an sau Pandurii o să mă cumpere definitiv. Aşa a fost vorba, să vin un an împrumut pentru început. Îmi doresc să revin în prima ligă."

Constănţeanul a dezvăluit faptul că trebuia să ajungă la Pandurii mult mai devreme, însă problemele medicale au amânat acest lucru: "Domnul Cârţu m-a remarcat într-un amical la Târgu Jiu pe sintetic, când am bătut cu 2-1 pe Pandurii şi am marcat golul doi. Sunt sănătos acum, nu mai am probleme. Trebuia să merg cu Pandurii în cantonament în Austria, dar am făcut acea ruptură şi nu am mai putut să mă alătur echipei. Sper să se rezolve cât mai repede totul. Până vineri, sâmbătă, sper să ştiu exact situaţia mea."

Golgheterul vâlcenilor vrea să "rupă gura târgului" şi în prima ligă: "Dacă Pandurii au avut probleme în atac, sper să îi ajut, de asta am venit aici şi de ce nu, să fiu şi golgheter. Pandurii este o echipă bună, am jucat şi împotriva lor, i-am urmărit şi la jocuri şi cred că va face treabă bună în acest sezon. Păcat de acel eşec cu Internaţional de acasă, dacă erau mai atenţi, puteau obţine un rezultat favorabil. Dar este bine că au nouă puncte după cinci etape. Sper să fie o combinaţie bună aducerea mea la Pandurii."


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-02-2009, 07:04 PM
Mesaj: #7
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Se testează cu o echipă de Liga a III-a

Deşi tehnicianul Sorin Cârţu dorea perfectarea unui joc amical cu o formaţie de prima ligă, gorjenii au renunţat la această idee din cauza că nu au găsit nicio echipă disponibilă. Cum Timişoara şi-a găsit adversar, se pare că nici Astra nu este dispusă să vină la Târgu Jiu.

Pandurii a fost nevoită să renunţe la a mai disputa un amical cu una dintre adversarele din campionat, singura soluţie de rezervă fiind un joc cu o echipa de Liga a III-a.

Astfel, gorjenii vor întâlni vineri după-amiază, de la ora 17, o formaţie de Liga a III-a din Craiova, CS Triumf Bârca, jocul urmând a se desfăşura pe terenul de la Târgu Jiu. Advesara pandurilor a evoluat sezonul trecut în liga judeţeană, însă, în vară, şi-a cumpărat locul în eşalonul al treilea. Echipa doljeană va sta în această etapă, de aceea a fost de acord ca vineri să se deplaseze în oraşul lui Brâncuşi:

"Am discutat cu o echipă din Craiova, Triumf Bârca, pentru a face un amical vineri după-amiază la Târgu Jiu. În mare e stabilit, însă a rămas să mai discutăm deseară", a precizat secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi.

Cel mai probabil, la acest joc, tehnicianul pandurilor îi va urmări la lucru şi pe jucătorii veniţi ieri la Târgu Jiu, Câju şi Bozga, dar şi un fundaş dreapta de culoare.


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-02-2009, 08:38 PM
Mesaj: #8
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Cârţu: "Nu ne cereţi mai mult!"


Conştient de dificultatea jocurilor ce urmează, cu CFR Cluj, Steaua, Oţelul şi Dinamo, Sorin Cârţu vrea de la jucători o mobilizare deosebită pentru a putea îmbunătăţi "zestrea" actuală de 9 puncte. Cârţu face abstracţie de locul ocupat în clasament, încercând să ferească echipa de o presiune în plus, nejustificată atâta timp cât locul şi lotul pandurilor este undeva pe la mijlocul clasamentului.

"Poate cade bine pauza asta de două săptămâni, să vedem ce mai acumulăm şi în perioada asta, să adăugăm la ce avem până acum. În orice caz, calupul de jocuri care vine e foarte greu şi cer de la echipă o mobilizare deosebită, să încercăm să mai acumulăm puncte. Pe mine nu mă interesează pe ce loc suntem, ci să strângem puncte. Nu trebuie pusă presiune pe echipă. Dacă stăm şi punem în balanţă nu văd de ce se cere mai mult la echipă decât anul trecut. Nici nu văd să fi făcut ceva în plus, transferuri sau mai ştiu eu. Sunt aceeaşi jucători de anul trecut, ba din contră a mai trecut un an peste ei" , a spus Cârţu.

"Vreau să jucăm un amical cu Astra sau cu Poli Timişoara"
Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Sorin Cârţu, a declarat că intenţionează să perfecteze un meci amical pentru Pandurii Târgu Jiu cu echipe din Liga I, de preferat FC Timişoara sau Astra Ploieşti, informează Mediafax.

"Am stabilit să le dau două zile libere pentru că urmează trei zile după aceea cu câte două antrenamente. Aş vrea să jucăm şi un amical, dar n-avem încă un adversar. Doresc să evoluez contra unui adversar cu care am mai jucat pentru că aşa e mai bine. Craiova am înţeles că pleacă în cantonament şi cred că vom propune să jucăm un amical cu Timişoara sau Astra, deci cu echipe care sunt mai aproape de noi", a explicat Cârţu.

Sorin Cârţu doreşte ca partida să se dispute la Târgu Jiu, dar a precizat că echipa s-ar putea deplasa şi la jumătatea drumului dintre două oraşe, în cazul în care nicio formaţie nu s-ar arăta interesată să evolueze pe stadionul "Municipal-Tudor Vladmirescu".


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-03-2009, 02:02 AM
Mesaj: #9
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Un congolez în probe

Pe lângă Câju şi Bozga, la antrenamentele pandurilor a ajuns şi un fundaş dreapta de culoare, care deocamdată va susţine probe de joc.

Cum este un necunoscut pandurilor, tehnicianul Sorin Cârţu îl va testa câteva zile, după care îşi va da cu părerea. Rodrigue Dikaba este un congolez de 23 de ani şi a evoluat ultima dată pentru Beauvais, din Liga a III-a franceză. Gorjenii au, în acest moment, trei soluţii pentru postul de fundaş dreapta: Rusu, Popete, dar şi Ghindeanu, ultimul fiind refăcut după o intervenţie chirurgicală la menisc.

La pregătire au revenit şi jucătorii care s-au confruntat cu probleme medicale, Raskovic şi Lazic, aceştia efectuând doar alergări uşoare. Mâine, la echipă mai este aşteptat un atacant al naţionalei Honduras, care, de asemenea, va da probe de joc.


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-03-2009, 05:54 PM
Mesaj: #10
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Bozga aşteaptă verdictul lui Cârţu

Jean Bozga este unul din cei doi fundaşi testaţi de Pandurii care surprinde prin modul perfect în care vorbeşte limba română deşi e jucător de culoare. Născut şi crescut în România, la Galaţi, Bozga este produs al şcolii de fotbal a celor de la Dunărea Galaţi şi a cochetat o vreme cu Oţelul Galaţi dar nu a a apucat să debuteze în prima ligă. Bozga se află acum în probe la Pandurii şi speră să rămână aici el sperând să fie declarat în curând jucător liber de contract.

Bozga a precizat că a ajuns la Pandurii dintr-o conjunctură, el fiind plecat pe perioada verii la o echipă din Ucraina care însă nu s-a înţeles cu cei de la Petrolul Ploieşti. În prezent jucătorul aparţine clubului Petrolul dar spune că speră să fie declarat liber de contract.

Reporter: De ce ai ales Pandurii Târgu Jiu, cum de ai ales această echipă?
Jean Bozga: Aşa s-a ajuns la un acord să vin aici între cluburi. Am fost prin Ucraina dar cei de acolo nu s-au înţeles cu cei de la Ploieşti şi la Galaţi unde am fost la fel. Dar sper să rămân aici şi să joc la Pandurii.

Rep.: Ai mai lucrat cu antrenorul Cârţu, îl cunoşti?
J.B.: Nu, n-am mai lucrat, dar sper să o fac de acum înainte, un an, doi sau cât se poate de mult.

Rep.: Practic ar fi debutul tău în liga I pentru că n-ai mai jucat....
J.B.: Da, pentru că n-am mai jucat, dar am avut o şansă, dar nu s-a concretizat. Am fost la Galaţi, la Oţelul. Când era domnul Cârţu acolo eu aveam doar 18 ani.

Rep.: Despre Pandurii ce părere ai aşa la prima vedere?
J.B.: Este o echipă bună, sunt acolo sus în clasament acum la început de sezon şi sper să o ţină tot aşa.

Rep.:Cunoşti jucătorii de la Pandurii, ai mai jucat cu cineva de aici?
J.B.: Nu prea îi cunosc, doar pe Câju care a venit acum din liga a doua şi aşa din ce am văzut la televizor.

Rep.: Ştii că aici la Pandurii e un cuplu de fundaşi centrali destul de buni, Martinovic şi Chibulcutean?
J.B.: Da, dar au nevoie de concurenţă. Dacă nu ar fi concurenţă nu ar mai fi fotbal şi nici interes.

Rep.: Ce crezi, vei semna un contract cu Pandurii?
J.B.: Nu ştiu, asta nu depinde de mine trebuie să vrea şi antrenorul şi domnul Condescu, rămâne de văzut. Nu ştiu ce pretenţii au cei de la Petrolul. Nu, momentan nu sunt jucător liber pentru că în acte sunt jucătorul celor de la Petrolul, dar rămâne să vedem dacă voi mai fi. Dacă nu îmi oferă competiţie pot deveni jucător liber.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
3 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut