Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Unirea Alba-Iulia
08-03-2009, 10:20 PM
Mesaj: #1
Ştiri Unirea Alba-Iulia
Aici punem toate ştirile despre Unirea Alba-Iulia...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-01-2009, 08:31 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-01-2009 08:32 PM de Sebi Raducu.)
Mesaj: #2
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Atacantul Rade Veljovic a dat verdictul: Jur că Alba are echipă bună!

Sosit în această vară la Alba Iulia, împrumutat de la CFR Cluj, atacantul sârb al Unirii le-a intrat rapid la inimă suporterilor pentru dăruirea şi abnegaţia arătată la fiecare meci. "Jur că Alba are echipă bună, locul nostru în clasament trebuie să fie mult mai sus. Cred că arătăm prea mult respect adversarilor. Eu vin din Serbia şi nu ştiu ce înseamnă echipe din Bucureşti sau Timişoara, eu am fost crescut altfel şi fac tot ceea ce depinde de mine pentru a ajuta echipa mea să câştige. Trebuie să fim mai "răi" în joc şi cu siguranţă că doar aşa vom putea reuşi în acest campionat al Ligii 1", a punctat vârful lui Adi Falub. De altfel, la pauza întâlnirii cu gruparea lui Neluţu Sabău, Rade Veljovic a fost protagonistul unei întâmplări hazlii petrecute în vestiarul "alb-negrilor". În momentul în care antrenorul Unirii şi-a întrebat elevii dacă au vreo problemă după primele 45 de minute, purtătorul tricoului cu numărul 18 a spus, cu o sinceritate dezarmantă, următoarele: "Adi (n.a. Falub), eu aş vrea să mai introduci un atacant lângă mine, pentru că nu pot alerga de la un stoper la altul timp de 90 de minute!". Stupefiat, dar în acelaşi timp amuzat de "tupeul" lui Veljovic, antrenorul i-a replicat: "Tu vezi-ţi de jocul tău, că tactica de joc eu o fac!". Şi în mare măsură antrenorul a avut dreptate, cu puţin noroc toate punctele puse în joc putând rămâne în Cetate.

3.200 de bilete vândute, 15.000 de euro primele uniriştilor pe luna august!
Organizatorii au anunţat că la partida cu FC Timişoara s-au vândut 3.200 de bilete ceea ce înseamnă că încasările s-au ridicat la circa 10.600 de euro. "Sunt mulţumit de numărul celor care au venit la meci, pe lângă cei 3.200 de plătitori fiind prezenţi şi 600 de abonaţi. Albaiulienii trebuie să înţeleagă un singur lucru şi anume că o echipă ca Unirea are nevoie şi de sprijinul lor, financiar vorbind, vânzarea de bilete fiind vitală pentru un club ca al nostru", a punctat Marian Sarmeş, preşedintele Consiliului de Administraţie al Unirii.

În altă ordine de idei, conducerea Unirii va achita, până pe 15 septembrie, prime totale în valoare de aproximativ 15.000 de euro pentru cele 5 puncte acumulate în luna august. "Plătim 300 de euro pentru fiecare punct, deci fiecare fotbalist va încasa 1.500 de euro din care jumătate îi va primi acum, iar restul, în conformitate cu ROI, la finalul turului în condiţiile în care echipa se va afla deasupra locurilor retrogradabile", a afirmat oficialul ardelenilor. Referitor la jocul "alb-negrilor" de duminică, Sarmeş a spus doar atât: "Scorul nu mă mulţumeşte, dar prestaţia echipei da. Am fost superiori Timişoarei şi la un moment dat nu s-a observat nici o diferenţă între o nou promovată şi vicecampioana României, echipă care a eliminat din Liga Campionilor pe Şahtior Doneţk, câştigătoarea Cupei UEFA!". Şi nu a greşit cu nimic, dimpotrivă...


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-01-2009, 08:33 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-01-2009 08:34 PM de Sebi Raducu.)
Mesaj: #3
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Mijlocaşul unirist nu mai marcase de peste un an

Călin Cristea mijlocaşul albaiulian ce a fost în opinia apropiaţilor echipei cel mai bun echipier al "alb-negrilor" în compania mult mai titratei FC Timişoara, a înscris întâiul său gol în elită, culmea marcat cu piciorul drept, de către un fotbalist "stângaci" prin excelenţă. "Aşa s-a nimerit să mă prindă faza. Am simţit o bucurie de nedescris când am văzut că mingea a poposit în plasă. Eram în al 9-lea cer, dar acum regret punctele pierdute printre degete. Dedic reuşita tatălui meu Virgil", a spus ieri talentatul jucător (n.a. - părintele său este angajat la stadionul "Cetate").

Jucătorul în vârstă de 21 ani a izbutit astfel să spargă o perioadă de secetă în ceea ce-l priveşte, în dreptul său adunându-se un campionat 2008-2009 fără gol şi 38 de partide fără a puncta (precedenta sa reuşită datând din 24 mai 2008, la jocul FC Unirea - Corvinul Hunedoara 4-1). "Pe undeva mă apăsa acest timp îndelungat în care n-am punctat şi sper să fi depăşit pasa proastă. Eu nu sunt un marcator prin excelenţă, am încercat să-mi fac treaba cât mai bine în teren, să fiu folositor echipei", a spus fotbalistul de bandă stângă, ce a înregistrat un reviriment remarcabil în aceste prime 5 runde în Liga I. "Am dat dovadă de caracter în meciul cu Timişoara iar asta ne face mai optimişti. Unirea are forţă să reziste în elită şi putem să se bată de la egal la egal cu orice echipă", a mai adăugat Călin. Falub s-a ferit să-şi laude prea mult elevul considerând că expunerea mediatică i-ar face rău. "Călin este un fotbalist important pentru noi, care a crescut de la joc la joc. E în ascensiune evidentă, dar abia la început de drum. Prea multe cuvinte frumoase s-ar putea să i se urce la cap şi din acest motiv trebuie ferit de superlative", a concluzionat Falub.

Goia în cărţi
La partida de pe "Cetate" a asistat şi fostul stoper unirist Cosmin Goia, ultima dată legitimat în Ungaria la Nyíregyháza Spartacus, apărătorul timişorean purtând deja discuţii cu oficialii ardeleni pe tema revenirii la FC Unirea Alba Iulia. "Ne interesează un fundaş central, deoarece Pistol nu s-a restabilit complet şi în iarnă îi expiră împrumutul de la Rapid. Acum avem numai 3 soluţii în acea zonă defensivă, Poverlovici, Bumbac şi Bonacin. Să vedem ce se va întâmpla în viitor, dar recunosc că pe Goia nu-l ştiu prea bine", a explicat Falub, "ţintele" antrenorului unirist, de genul I. Rada (Steaua), Mera (FC Timişoara), Traore (CFR Cluj) şi N. Jovanovici (FC Vaslui) sunt inabordabile financiar la ora actuală. Falub i-a refuzat în această perioadă pe Miclăuş şi D. Toma (CFR Cluj) şi aşteaptă un răspuns din partea Timişoarei în cazul atacantului Axente (împrumutat la Oţelul Galaţi).


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-01-2009, 08:35 PM
Mesaj: #4
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Suporteri sancţionaţi la meciul de duminică

În urma meciului dintre F.C. Unirea Alba Iulia şi F.C. Timişoara, disputat duminică, 30 august pe stadionul "Cetate" din Alba Iulia, doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional de jandarmi. Nu o dată oamenii legii au atras atenţia suporterilor să ţină cont de prevederile legale ce fac referire la modul de acces în arenele sportive, comportamentul pe care trebuie să îl aibă cei prezenţi în tribune etc.

Cu siguranţă marea parte a suporterilor înţeleg că trebuie să aibă o atitudine de oameni civilizaţi însă există şi excepţii. Astfel cu ocazia întâlnirii fotbalistice dintre echipele F.C. Unirea Alba Iulia şi F.C. Timişoara, un tânăr din judeţul Olt a vrut să vadă fie dacă poate intra fără să plătească biletul, fie să testeze vigilenţa personalului de ordine. Astfel, acesta a pătruns în incinta stadionului "Cetate" prin escaladarea gardului împrejmuitor, fiind însă oprit după câţiva metri de către stewarzi şi predat forţelor de ordine. Oamenii legii l-au identificat pe suporterul indisciplinat ca fiind Costel Pleşan, în vârstă de 21 de ani.

Pentru fapta comisă, în conformitate cu prevederile Legii 4/2008, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 80 lei. Un al doilea tânăr "ars" de oamenii legii a fost Z.F.I., de 17 ani, domiciliat în municipiul Timişoara, suporter al echipei locale, a fost surprins de o patrulă de jandarmi în apropierea arenei din Cetate în timp ce consuma băuturi alcoolice. Jandarmii, conform legii, au luat măsuri, punând capăt conduitei minorului. Timişoreanul a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris, comportamentul acestuia fiind atent monitorizat.


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-01-2009, 09:06 PM
Mesaj: #5
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
"Luăm prea uşor goluri şi pornim meciurile cu handicap"

Antrenorul unirist Adrian Falub susţine că partida cu FC Timişoara este una relevantă pentru nivelul la care se prezintă FC Unirea. "Din păcate, din nou am fost tributari aceloraşi carenţe şi pornim meciurile cu handicap. Este relevant faptul că în 4 din 5 meciuri disputate am început cu dezavantaj pe tabelă şi am fost conduşi la pauză. Luăm prea uşor goluri", a admis Falub.

Chestionat pe seama mesajului transmis elevilor săi la pauză tehnicianul clujean a replicat cu umor. "Cred că n-aţi vrea să ştiţi ce le-am spus, am fost puţin mai dur decât de obicei", a explicat principalul "alb-negrilor", care nu s-a aflat în faţa primului meci de infarct pe banca tehnică. "La "U" Cluj am avut 7 jocuri în care am deschis scorul, dar apoi am pierdut, în 4 dintre cazuri primind gol în minutul 94. Sunt călit, am multe asemenea "şocuri" la activ! Sincer, FC Timişoara nu m-a surprins din punct de vedere tactic, am intuit strategia lui Neluţu Sabău, cu o singură excepţie: utilizarea lui Goga, copilul pe care l-am crescut la Cluj, care şi-a şi găsit momentul potrivit să înscrie", a mai adăugat Falub.

Fotbalişti în probe
În această săptămână prim-divizionara din Cetatea Marii Uniri va testa doi fotbalişti ce provin din spaţiul fostei Iugoslavii. Este vorba de Nikola Prebiracevic (22 ani, fundaş central, sârb) şi Miodrag Karadzic (22 ani, mijlocaş de bandă, muntenegrean), ambii foşti colegi la Steaua Roşie Belgrad cu Rade Veljovic. În acelaşi timp, ardelenii vor renunţa la brazilianul Leandro, ce nu l-a convins pe Falub. "Nu este peste atacanţii de care dispunem la ora actuală", a afirmat tehnicianul albaiulienilor.

Falub le-a acordat elevilor săi 2 zile libere chemându-i la antrenamente miercuri, situaţie în care a anulat amicalul prevăzut cu "U" Cluj la Ocna Mureş, singura partidă de verificare a săptămânii fiind vineri, de la ora 19.00 la Bistriţa.


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-02-2009, 11:24 AM
Mesaj: #6
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Florin Dan s-a accidentat în meciul dramatic cu FC Timişoara

Partida incendiară cu FC Timişoara a lăsat urme în sânul grupării uniriste, atât în plan psihic dar şi fizic, trei dintre echipierii trupei lui Falub acuzând accidentări: Fl. Dan, S. Rădoi şi Poverlovici. La ultimul corner al uniriştilor în respectivul meci Florin Dan (foto, alb), fotbalistul ce a îngenunchiat trupa lui Sabău prin evoluţia sa de senzaţie, a simţit dureri la piciorul drept, în zona abdominală, aproape de şold. "Am simţit o arsură şi mi-a fost teamă să nu fie ceva grav, situaţie în care ratam poate tot turul", a spus fotbalistul în vârstă de 31 ani, care a efectuat un consult la Cluj. "S-a întins un muşchi şi au mai apărut şi ceva probleme la ligamente. E o ruptură mică, mi s-a recomandat repaus 10 zile, dar dacă totul decurge bine vreau să încep antrenamentele mai repede, pentru a nu lipsi în jocul de la Urziceni. Deocamdată prezenţa mea e incertă în acel meci", a afirmat Florin Dan, care a explicat şi cum a perceput întâlnirea dramatică cu FC Timişoara. "Dacă învingeam eram cineva în fotbalul românesc, dacă pierdeam era firesc, se respectau calculele hârtiei. Aşa ne-am ales cu un punct, o probă de caracter a echipei şi cu regrete mari, deoarece am întors rezultatul, am condus cu 3-2 şi mai erau numai 5 minute de joc. Probabil a contat şi oboseala adversarilor, care s-au relaxat prematur la 2-0, dar şi revenirea noastră de senzaţie", a conchis uniristul ce a transformat ambele penaltyuri de care a beneficiat nou-promovata în actuala stagiune, cu Poli Iaşi şi FC Timişoara. Cu 2 goluri la activ Fl. Dan este golgheterul Unirii, fiind urmat de Veljovic, Verdeş, I. Bălan şi C. Cristea - câte o reuşită. Echipierii albaiulieni vor relua azi antrenamentele, la Drâmbar fiind programată partida de verificare cu Viitorul Sântimbru, de la ora 16.30, prilej cu care Falub îi va testa pe nou-veniţii Prebiracevici (fundaş, sârb) şi Karadzic (mijlocaş de bandă, muntenegrean).

I. Bălan - naşul timişorenilor!
Ionuţ Bălan a înscris ultimul său gol pe prima scenă tot împotriva timişorenilor, în 4 mai 2005, într-o partidă Dinamo - Poli Timişoara 1-0. "Nici nu mi-a fost greu să-mi amintesc, că de toate am 3 goluri, unul pentru Farul, unul pentru Dinamo şi altul duminică pentru Unirea. Acum, că două dintre ele sunt în poarta grupării de pe Bega, se poate spune că sunt naşul Timişoarei", a spus ex-arădeanul ce a dedicat reuşita familiei şi galeriei "Bătrânei Doamne", rivala de-o viaţă a Timişoarei fotbalistice. "Era fenomenal dacă şi câştigam, am crezut până la final în şansele noastre. Sincer îmi pare rău că n-am izbutit să facem o minune totală, începem partidele cu handicap şi asta ne costă", a afirmat Ionuţ Bălan.

S. Rădoi: "Timişorenii să fie mulţumiţi cu un punct"
Fost component al grupării timişorene, Sorin Rădoi le transmite un mesaj prietenilor săi de pe "Bega". "Să fie mulţumiţi că aţi plecat cu un punct de la Alba Iulia, au avut noroc şi meritam să câştigăm", a spus fundaşul dreapta înlocuit la pauză din motive medicale şi deplasat la spital cu o ambulanţă. "A fost o tasare a muşchiului coapsei, de la o lovitură, nimic grav. Am efectuat o radiografie şi sper să mă pot antrena de miercuri. Am demonstrat forţa grupului, nimeni nu e titular la Alba Iulia şi oricine intră în teren poate ajuta echipa. Din păcate, ne mai trebuie maturitate, pentru că începem meciurile cu handicap", a afirmat Sorin Rădoi. Şi Poverlovici acuză dureri la genunchiul stâng (o întindere la ligamentul colateral) situaţie în care ar putea lipsi la antrenamentele acestei săptămâni.


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-02-2009, 04:24 PM
Mesaj: #7
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Uriaşul dalmaţian!

La cei 195 de centrimetri, Bonacin (25 de ani) este văzut ca stâlpul apărării echipei lui Adrian Falub la meciurile viitoare. Bonacin, un croat născut în Dalmaţia, la Split, a semnat în vară pe doi ani cu echipa uniristă.

Josip, cum a fost acomodarea la Alba?
Am fost foarte bine primit de toată lumea. Îmi place oraşul şi mă simt la echipa ca şi cum aş fi aici de mai mulţi ani, şi nu doar de câteva luni. Colegii se poartă bine şi mă ajută să mă acomodez.

Ai avut o prestaţie mulţumitoare cu FC Timişoara, la meciul de debut ...
A fost un început bun şi sper să joc cât mai mult timp în continuare. Am întâlnit o echipă foarte bună, în faţa căreia toată lumea se aştepta să pierdem, mai ales după ce am fost conduşi 2-0. Putem fi mândri că am reuşit să întoarcem rezultatul şi că am fost foarte aproape de a obţine victoria. Din două ocazii ne-au dat trei goluri.

Care e diferenţa între campionatul României şi cel al Croaţiei?
Nu prea am apucat să-mi dau seama. În România se joacă mai tehnic decât în Croaţia, unde se pune accentul mai mult pe angajament. Am întâlnit aici multe echipe care practică un fotbal frumos.

Ce planuri ai pentru acest sezon?
Să joc cât mai bine şi să-mi ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivul. Sper ca suporterii să-mi ofere încredere, să fie alături de mine şi de echipă, deoarece sunt sigur că vom face treabă foarte bună.

Ce ştiai despre Unirea în momentul când ţi s-a propus să joci la Alba Iulia?
Nu ştiam prea multe despre România, auzisem doar de Steaua, Dinamo si Rapid. Însă, impresarul meu mi-a vorbit frumos despre România şi mi-a spus că fotbalul de aici e mai bun. Aşa m-a convins. Despre Unirea ştiam doar că a promovat în prima ligă, apoi am intrat pe internet şi am învăţat din istorie, despre culorile tradiţionale.

"Bonacin este un jucăr util, de care avem nevoie. Mai are încă să se pună la punct cu pregătirea fizică" - Adrian Falub, antrenor Unirea

"Bonacin este un câştig pentru noi. Sper să ne ajute în continuare şi să ne salvăm de la retrogradare" - Marian Sarmeş, preşedinte CA Unirea

4 sunt echipele la care a jucat fundaşul croat până acum: Solin, Medimurje, Sibenik, toate din ţara sa, şi Unirea


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-02-2009, 04:55 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-12-2009 04:24 PM de Sebi Raducu.)
Mesaj: #8
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Moldovan a plecat de la echipă după ce Falub l-a anunţat că nu contează pe serviciile lui

Atacantul Tibor Moldovan, care ajunsese la un acord cu Unirea Alba Iulia pentru un împrumut pe un sezon de la Farul, a fost anunţat că tehnicianul Adrian Falub nu va conta pe serviciile sale, iar jucătorul ar putea ajunge la Jiul Petroşani.

"Nu critic pe nimeni, deşi sunt într-o situaţie neplăcută. Trebuie să merg înainte. Mi-ar fi plăcut să joc în Liga I cu Unirea, dar mi s-a transmis că acum am şanse minime să prind echipa. Aşadar, am preferat să ne despărţim prieteneşte", a spus Moldovan, care a fost completat de preşedintele ardelenilor, Nicolae Lupu: "Am discutat cu antrenorul Adrian Falub şi am decis că Tibi poate pleca la o altă echipă. În calculele noastre era al cincilea atacant din lot şi, decât să stea pe bancă, mai bine pleacă".

Jucătorul a plecat spre Petroşani, iar dacă se va înţelege cu oficialii echipei Jiul va evolua la divizionara secundă pentru un sezon, tot sub formă de împrumut. Moldovan, care a primit o hârtie din partea clubului Farul Constanţa prin care i se permitea să joace gratis sub formă de împrumut la orice formaţie, s-a înţeles cu cei de la Alba Iulia, s-a antrenat 5 săptămâni sub comanda lui Falub, dar în cele din urmă nu l-a convins pe antrenor.

Oficialul Unirii, Nicolae Lupu, a mai anunţat că echipa caută un fandaş central, iar printre cei vizaţi sunt fostul jucător al formaţiei, Cosmin Goia, dar şi sârbul Goran Crkinic, care a mai jucat în Cipru (Ethnikos) şi Ungaria (Kecskemeti).

În altă ordine de idei, mijlocaşul Florin Dan, care a avut evoluţii apreciate în primele etape ale Ligii I, spune că şi-ar dori să ajungă la echipa naţională. "E visul oricărui fotbalist român să joace pentru prima reprezentativă. Am jucat mai bine, dar trebuie să fiu conştient că am o vârstă şi ca să ajungi la naţională trebuie să joci constant bine pentru mai mult timp", a spus Dan, el fiind completat de antrenorul Adrian Falub: "Să nu ne hazardăm, chiar dacă Florin a făcut un meci bun. Niciodată nu e prea târziu să ajungi la reprezentativă, am fi fericiţi pentru el, dar deocamdată e prea devreme".


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-02-2009, 08:33 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-12-2009 04:24 PM de Sebi Raducu.)
Mesaj: #9
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Unirea Alba Iulia-Viitorul Sântimbru 9-1, într-un meci amical

Formaţia Unirea Alba Iulia a învins, miercuri, formaţia de ligă a IV-a Viitorul Sântimbru cu scorul de 9-1, într-un meci amical disputat la Drâmbar.

Golurile echipei din Alba Iulia au fost marcate de F. Ilie (2, 69), Verdeş (8, 84), G. Grozav (57, 65, 90+2), Selagea (62) şi Pepenar (81).

Antrenorul Adrian Falub a început meciul cu următoarea formaţie: Lasc - Fl. Ilie, Prediracevic, Rastovac, Vitinha - S. Costea, Pepenar, Selagea, Caradzic - Gh. Grozav, Verdeş. Pe parcursul meciului au mai intrat pe teren I. Grozav, Himcinski, Giurgiu şi Şuler.

Unirea Alba Iulia va disputa următorul joc amical vineri, în deplasare, cu Gloria Bistriţa.


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-03-2009, 12:39 PM
Mesaj: #10
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Florin Dan propus pentru Răzvan...

Evoluţiile excelente ale mijlocaşului Florin Dan în primele 5 etape i-au îndemnat pe oficialii ardeleni să creadă în şansele jucătorului de a ajunge în curând la echipa naţională călcând astfel pe urmele altor fotbalişti precum I. Apostol (Unirea Urziceni) sau Mara (CFR Cluj), "inventaţi" de Răzvan Lucescu. "E visul oricărui jucător român să evolueze pentru ţara sa, dar mai e mult până departe. Am jucat bine în primele etape, dar trebuie să fiu conştient că am o vârstă şi pentru a ajunge la echipa naţională e nevoie de evoluţii apreciate pe o perioadă îndelungată", a spus Florin Dan. "Hai să nu ne hazardăm după un singur meci, chiar dacă unul foarte bună pentru Florin Dan. Niciodată nu-i prea târziu pentru un fotbalist să ajungă la prima reprezentativă, porţile sunt deschise pentru toată lumea. Am fi fericiţi ca un jucător al Unirii să evolueze în «tricolor», dar deocamdată e prematur să ne gândim la aşa ceva", a explicat antrenorul Adrian Falub. "Prin prisma formei sportive traversate de Florin Dan, n-ar fi exclus ca Răzvan să să-şi aplece privirile şi spre echipe mici precum Unirea. Avem jucători tineri, foarte buni şi sunt convins că în viitorul cât de apropiat o să vină şi convocările", a completat Nicolae Lupu.

Pistol trebuie să discute cu Rapidul, Goia este o variantă
Cum perioada de transferuri interne s-a prelungit cu câteva zile, nou-promovata încearcă să mai achiziţioneze încă 2 jucători, un atacant şi un fundaş central, în ultimul caz una dintre soluţii numindu-se ex-uniristul Cosmin Goia, dar şi stoperul sârb Goran Grkinic (fost în Cipru la Ethnikos şi Ungaria la Kecskeméti TE). "Am înţeles că Goia are o clauză prin care poate părăsi liber de contract echipa din Ungaria. Goia este o soluţie de studiat şi încercăm să o clarificăm în viitorul apropiat", a menţionat Lupu. În acelaşi context, oficialii ardelenilor şi-au propus să lămurească şi situaţia contractuală a altui fotbalist căruia îi expiră împrumutul la finele stagiunii de toamnă, Marius Pistol, fundaş care nu s-a restabilit complet în urma accidentării din intersezon. "Pistol trebui să ia legătura cu clubul mamă, să ştim exact ce poziţiei vom adopta. Dacă nu vom primi OK-ul pentru prelungirea împrumutului pe încă un an, începând din iarnă, atunci mai mult ca sigur că ne vom despărţi curând de fundaş", a mai spus preşedintele executiv al "alb-negrilor".

Tibor Moldovan s-a despărţit de FC Unirea Alba Iulia
Venit la Alba Iulia cu câteva zile înaintea debutului acestui campionat, atacantul Tibor Moldovan s-a despărţit ieri de nou-promovata din Cetatea Marii Uniri, şefii clubului înştiinţându-l despre această decizie înaintea antrenamentului de dimineaţă. Deşi s-a pregătit sub comanda lui Falub timp de 5 săptămâni şi avea actele de împrumut gratuit pentru un sezon de la Farul Constanţa, legitimarea vârfului s-a tot tărăgănat în acest timp din diverse motive (o accidentare, lipsa randamentului etc) până când nu s-a mai înfăptuit. "Nu critic pe nimeni, sunt într-o situaţie neplăcută dar merg înainte. Mi-ar fi plăcut să joc în Liga I cu Unirea, regret că nu s-a petrecut acest lucru, însă înţeleg. Mi s-a transmis că în forma actuală am şanse minime să prind echipa, să joc imediat şi în consecinţă am preferat să ne despărţim prieteneşte. Aici la Alba Iulia există mereu o poartă deschisă pentru mine", a declarat mâhnit Tibi. Jucătorul a plecat spre Petroşani, iar dacă se va înţelege asupra detaliilor contractuale va semna pentru un sezon cu Jiul, grupare ce-şi propune promovarea în prima ligă. "Am avut o discuţie cu antrenorul Adrian Falub şi de comun acord am decis că Moldovan poate pleca la o altă formaţie. În calculele noastre era al 5-lea atacant din lot şi decât să stea pe bancă mai bine să joace până în iarnă", a precizat preşedintele Nicolae Lupu.


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut