RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Poli Timişoara
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Suspendarea primită de Iancu din partea FRF a fost redusă cu 31 de luni de Comisia de Recurs a LPF

Comisia de Recurs a LPF a admis memoriul patronului FC Timişoara, Marian Iancu, şi i-a redus acestuia suspendarea la doar 6 luni, după ce fusese suspendat în luna martie cu 37 de luni şi amendat cu peste un milion de lei pentru declaraţii calomnioase la adresa FRF şi a preşedintelui Mircea Sandu.

Membrii Comisiei de Recurs au decis să contopească cele două sancţiuni ale lui Marian Iancu dictate de fosta Comisie de Disciplină din cadrul FRF şi au admis în partea cererea acestuia de revizuire a pedepselor. Astfel, Iancu a primit acum o suspendare de doar 6 luni şi o amendă de 150.000 de lei, iar comisia a constatat că oficialul formaţiei de pe Bega deja şi-a ispăşit penalizarea.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis în luna martie a acestui an să-l sancţioneze pe Marian Iancu cu o suspendare de 19 luni şi cu o amendă de 600.000 de lei, în urma declaraţiilor calomnioase făcute în mass-media la adresa Federaţiei Române de Fotbal, dar şi a preşedintelui Mircea Sandu. Patronul timişorenilor a continuat cu acuzele la adresa FRF, iar Comisia de Disciplină a mai decis, într-o altă şedinţă, ca oficialul să mai primească 18 luni suspendare şi 450.000 de lei amendă.

În altă ordine de idei, preşedintele echipei Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu, a depus un memoriu la Comisia de Recurs după ce în urmă cu o lună a fost suspendat pentru 6 luni şi amendat cu 150.000 de lei, dar membrii comisiei au decis să-l respingă deoarece dosarul trimis de gorjean nu a fost timbrat.

De asemenea, memoriul depus de Gheorghe Bosânceanu împotriva unei suspendări primite din cauza declaraţiilor la adresa lui Marius Avram va mai fi analizat o dată în şedinţa din 29 octombrie.
Iancu: "Am vorbit cu Sabău şi cu jucătorii şi le-am spus că nu mai vreau să fiu umilit"

Patronul echipei FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat vineri, că nu a trecut peste înfrângerea din partida cu Dinamo Zagreb, scor 0-3, şi a avut o discuţie în acest sens cu antrenorul şi jucătorii în care le-a explicat că nu mai vrea să fie "umilit".

"Nu se pune problema demiterii lui Ioan Ovidiu Sabău, nu e vorba de aşa ceva. Am avut o discuţie atât cu el, cât şi cu jucătorii şi le-am cerut să nu mă mai umuliească. Sunt în aşa fel construit încât nu pot să suport acest lucru. Le-am spus că pot să piardă cu echipe nou-promovate, să facă egal, dar să nu fiu umilit, pentru că atunci devin recalcitrant", a spus Iancu după ce FC Timişoara a fost învinsă, joi, pe teren propriu, de Dinamo Zagreb, scor 3-0.

În altă ordine de idei, în ceea ce priveşte decizia Comisiei de Recurs a LPF care i-a redus oficialului timişorean o sancţiune de 37 de luni, primită din partea FRF, la doar 6 luni, Iancu a afirmat: "Era normal. S-a dovedit că am avut dreptate şi în cazul celor 6 puncte care ne-au fost luate şi în cazul corupţiei din FRF, vezi cazul Penescu. Am mai declarat şi alte lucruri care însă nu s-au confirmat. De fapt, eu am cerut ca pedeapsa să fie anulată, dar e bine şi aşa. Oricum, mi-au luat destui bani până acum".

Comisia de Recurs a LPF a admis memoriul patronului FC Timişoara, Marian Iancu, şi i-a redus acestuia suspendarea la doar 6 luni, după ce fusese suspendat în luna martie cu 37 de luni şi amendat cu peste un milion de lei pentru declaraţii calomnioase la adresa FRF şi a preşedintelui Mircea Sandu. Oficialului formaţiei de pe Bega i-a fost redusă şi amenda la 150.000 de lei, iar comisia a constat faptul că acesta şi-a ispăşit deja suspendarea de 6 luni.
Jucătorii Politehnicii au fost la biserică înainte de meci

După antrenamentul lejer de dimineaţă, o obişnuinţă a lui Sabău în ziua meciului, Alexa şi compania s-au rugat pentru prima victorie în cupele europene la Catedrala Mitropolitană din Timişoara

Căpitanul bănăţenilor, alături de Pantilimon, Claudiu Ionescu şi Gigel Bucur au fost cei care au zăbovit cel mai mult în biserică. La ieşire, fotbaliştii au fost întîmpinaţi de suporteri, care i-au asaltat cu cereri de poze şi autografe. "Ce faceţi diseară? Daţi sau luaţi? Cred că o să luaţi!", a pronosticat cu pesimism unul din fani.
Sabău contestat, Pantilimon huiduit

Golul rapid primit de timişoreni, dar şi jocul fără orizont al elevilor săi în prima repriză, i-au adus lui Sabău primele acuze şi contestaţii din tribune

"Ai avut o săptămînă întreagă la dispoziţie să pregăteşti meciul ăsta! Asta e tot ce putem?", i-au strigat "Moţului" suporterii de la tribuna a II-a. Nici jucătorii nu au scăpat de huiduieli şi admonestări, Pantilimon fiind de departe campion la acest capitol, fiind huiduit la fiecare degajare după greşeala de la golul lui Badelj.
Fanii lui Poli: "Şantaj şi lipsă de respect, tribune goale la pachet"

Planul Timişoarei de a vinde doar la pachet tichetele pentru Europa League a eşuat. Doar 5.000 de fani au venit ieri la meci

"Cît timp nu-i dai suporterului posibilitatea de a alege, e bătaie de joc. La meciul cu Craiova 4.000 de oameni au plecat acasă din cauza organizării de la intrare", a spus Paul Prodana, liderul CVUCS. Fanii şi-au exprimat dezacordul faţă de decizia lui Iancu prin bannere: "Decizii de amatori, transformă trei sărbători în meciuri fără spectatori", "Schimb pachet cupe europene cu pachet respect pentru suporteri", "Şantaj şi lipsă de respect, tribune goale la pachet".
Uhrin: "Am pierdut deja trei meciuri la Mlada. Dacă pierd şi în acest weekend..."

Dusan Uhrin lasa de înţeles că nu va mai continua cu Mlada dacă va avea parte de un eşec în acest final de săptămînă, dar spune că nu a fost contactat de nimeni de la Poli.

La finalul meciului cu Dinamo Zagreb fanii de la tribuna a 2-a au scandat numele lui Dusan Uhrin după ce l-au apostrofat pe Neluţu Sabău. Tehnicianul ceh spune însă că nu a fost contactat de nimeni de la Timişoara şi că "Moţul" nu este de blamat: "Pentru mine este ceva frumos si magulitor sa aud ca mi s-a scandat numele undeva unde am antrenat. Nu depinde de mine daca vin la Timisoara. Statistica spune ca am facut mai multe puncte decat Sabau în campionat? Statistica poate spune multe. Statistica spune ca in Cehia am pierdut deja trei meciuri, dar nu pot compara Mlada cu Poli. Acolo aveam o echipă mult mai bună. Daca voi avea parte de un rezultat slab si in acest weekend cred că ştiu ce va decide conducerea. Daca voi ajunge însă la Timisoara? Nu stiu daca se va mai intampla asta. Nu depinde de mine. Daca insa voi ajunge vreodata la Timişoara voi mai avea nevoie de timp pentru a reconstrui echipa. S-au schimbat multe lucruri de cand am plecat. Acuma sa nu va apucati de speculatii pentru ca nu am fost contactat de nimeni de acolo. Oricum. Sabau nu este de blamat. Dinamo Zagreb este o echipa foarte puternica", a spus Uhrin în exclusivitate pentru violamania.
Ioan Timofte: "Timişoara are nevoie de un număr 10"

Fostul mare fotbalist bănăţean a recunoscut că nu se aştepta ca echipa lui Neluţu Sabău să fie desfiinţată de Dinamo Zagreb şi spune că gruparea de pe Bega are nevoie de un mijlocaş aşa cum a fost odinioară Sorin Vlaicu.

Nelipsit de la meciurile echipei FC Timişoara, Ioan Timofte se mulţumeşte cu statutul de microbist. La 42 de ani, "Tim" face afaceri, dar mănâncă în continuare fotbal pe pâine.

La meci, la Sânnicolau Mare
La mai puţin de 24 de ore de la finalul partidei FC Timişoara - Dinamo Zagreb, scor 0-3, meci disputat în Liga Europa, evz.ro l-a surprins pe Timofte în drum spre Sânnicolau Mare.

"Mă duc la un meci: Sânnicoalu cu Poli II. Nu pot sta fără fotbal", a dezvăluit cel care în doar doi ani, 1989 - 1991, a ajuns de la Minerul Anina la FC Porto, via Poli.

Deşi, după cum mărturiseşte, e doar "simplu suporter" al echipei FC Timişoara, Timofte se comportă cu diplomaţie chiar şi după un 0-3 cu inamo Zagreb, pe teren propriu.

"Jucătorii croaţi, mai valoroşi"
Evz.ro: Ce spui de meciul cu Dinamo Zagreb?
Ioan Timofte: Ce mai e de spus? Am pierdut în faţa unei echipe care a demonstrat că e mai valoroasă. Să nu uităm că Dinamo Zagreb are experienţă în cupele europene şi că e reprezentanta unui fotbal, cel croat, foarte valoros. Cred că tocmai experienţa şi-a spus cuvântul în acest meci. Timişoara abia anul acesta a apucat să joace ceva mai mult în Europa. Anul trecut, totul s-a limitat la cele două meciuri cu Partizan Belgrad.

Doar experienţa să fie de vină?
Şi valoarea jucătorilor, fără îndoială, care a fost în favoarea croaţilor. Cel puţin asta au demonstrat fotbaliştii oaspeţi aseară.

"La închidere stăm bine"
Te aşteptai la această diferenţă de scor?

Nu. Nici vorbă. Mă aşteptam la un meci greu. Ştiam cât de greu au pierdut croaţii în primul meci cu Anderlecht. Au avut ghinion atunci. Nu mă aşteptam la acest scor, asta e clar. Dar să ştiţi că, după primul gol primit, Timişoara a reacţionat bine. Şi-a creat ocazii, dar le-a ratat. Apoi au venit cele două goluri în repriza secundă şi totul s-a terminat. Să admitem până la urmă şi faptul că rezultatul ar putea fi un mic accident.

Timişoara nu a marcat în ultimele patru meciuri în Europa...
Nu ştiu ce să zic. Nu e treaba mea. Eu pot să spun doar că Timişoara mai are nevoie de doi jucători. La închidere stăm bine, zic eu. Cu Bourceanu cu Alexa. Dar e nevoie în primul rând de un mijlocaş de creaţie. De un număr 10 aşa cum a fost Sorin Vlaicu. Cu siguranţă, Vlaicu a fost ultimul număr 10 pe care l-a avut Timişoara. De atunci n-a mai avut.

"Antrenorul are nevoie de timp"
În apărare nu e nevoie de oameni?

S-au luat trei goluri pe teren propriu, într-adevăr. Principala preocupare a unei echipe e să nu iei gol. Din ce am văzut eu aseară, Poli a încercat să joace ceva mai ofensiv, iar asta a costat-o. La fel de adevărat e şi faptul că un antrenor îşi face strategia şi în funcţie de ce are. Să nu uităm că, atunci când a început campionatul, antrenorul Neluţu Sabău a spus că ar mai avea nevoie de 2-3 jucători. El ştie cel mai bine că echipa are lipsuri. Mai mult ca oricine.

Crezi că patronul Marian Iancu îl va da afară?
Statistica e cam crudă! Din declaraţiile pe care le-a dat Marian Iancu nu se întrevede însă vreo mutare. N-am auzit de vreun ultimatum dat de Marian Iancu lui Sabău, din contră. Am auzit că i-ar fi transmis lui Sabău că va avea răbdare. Până în iarnă. În mod normal un antrenor are nevoie de timp să arate ce poate.

"N-am văzut în viaţa mea aşa ceva"
Mai sunt şanse de calificare?
S-au jucat abia două meciuri. Nu e totul pierdut. Mie mi-a rămas în minte performanţa grecilor de la Panathinaikos de anul trecut, din Ligă. E cel mai bun exemplu. Grecii erau pe ultimul loc al grupei după trei meciuri şi au terminat primii. Vine acum "dubla" cu Anderlecht care poate răsturna situaţia în grupă. E foarte important ca jucătorii să nu fie afectaţi psihic de acest rezultat. Vin meciurile din campionat, continuă partidele din Liga Europa. Orice e posibil.

De fanii croaţi ce părere ai?
Sunt un om umblat pe stadioane. Dacă nici eu, atunci cine? Dar aşa ceva n-am văzut în viaţa mea. Am ajuns la stadion cu o oră înainte de meci şi am asistat la "spectacol". La acea oră, în lipsa jandarmilor şi a poliţiştilor, suporterii croaţi şi-au făcut de cap. Am văzut oameni care fugeau disperaţi şi se refugiau la "oficială". Eu cred că legea e proastă atunci când vine vorba de astfel de incidente. În plus, mă uitam la stewarzii care alergau care încotro. Şi ce stewarzi avem noi pe stadioane? Numai femei şi pensionari. Ce să facă oamenii ăştia în faţa unor brute? Fug, e singura şansă de salvare.
Croaţii riscă excluderea!

După incidentele violente provocate de fanii lui Dinamo la Timişoara, UEFA i-ar putea interzice echipei din Zagreb să joace în cupele europene timp de trei ani.

Fanii lui Dinamo Zagreb au terorizat joi Timişoara, totul culminînd cu bătaia aplicată spectatorilor nevinovaţi de la tribuna I a stadionului "Dan Păltinişanu" şi stewarzilor. Imaginile surprinse de camerele GSP TV au făcut înconjurul lumii. Cum suporterii croaţi sînt recidivişti, UEFA ar putea sancţiona clubul cu excluderea din competiţie! Fanii lui Dinamo şi-au dat în petec şi în sezonul trecut al Cupei UEFA. După incidentele provocate în deplasările de la Sparta Praga şi Udinese, croaţii au fost sancţionaţi cu o amendă de 150.000 de euro şi un meci cu "porţile închise". UEFA le-a dat ultimatum: la următoarea abatere se va lua în discuţie suspendarea pe trei ani din competiţiile europene!

Clubul timişorean se delimitează de incidentele provocate de croaţi, susţinînd că firma de pază a făcut tot posibilul pentru aplanarea conflictului de la stadion. "Cu ce putem fi noi răspunzători atîta vreme cît suporterii noştri nu au făcut nimic? Şeful firmei de pază şi-a luat o rangă pe spate, alte 6-7 persoane au ajuns la spital cu capetele sparte. Au fost scene inimaginabile! Croaţii au rupt un stîlp de iluminat, scaune, au bătut un copil care venise la meci alături de tatăl său! Incredibil! O femeie, care stătea cu soţul la masă în oraş, a fost desfigurată de acei huligani! Am stat cu oficialii UEFA pînă la două dimineaţa şi le-am arătat imaginile. Au constatat şi ei că suporterii noştri au dat dovadă de bun-simţ, altfel se ajungea la măcel", a explicat Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al timişorenilor.

171 de croaţi au fost reţinuţi joi de Poliţie şi Jandarmerie, alături de 24 de timişoreni

"Vom impune sancţiuni dacă se mai întîmplă violenţe în interiorul stadioanelor. Vom continua lupta împotriva celor care folosesc fotbalul pentru demonstraţii de violenţă" - Michel Platini, preşedintele UEFA

"Este inadmisibil ca suporterii unei echipe să ajungă pînă în cealaltă peluză! Timişorenii nu au provocat cu nimic scandalul, iar cei care vor avea de suferit vor fi croaţii" - Florin Prunea, fost director de relaţii internaţionale FRF
Cristian Bivolaru: "Nu se pune problema ca Timişoara să cîştige meciul cu Dinamo Zagreb la «masa verde»"

Observatorul UEFA, Cristian Bivolaru, spune că Dinamo Zagreb nu riscă pierderea meciului cu Poli Timişoara la masa verde în urma incidentelor dinaintea meciului din Europa League, ci cel mult o amendă usturătoare, în ciuda faptului că fanii croaţi sînt recidivişti.

"Din păcate pentru Timişoara, nu cred că se pune problema ca Dinamo Zagreb să piardă meciul la «masa verde», cred că vor primi doar o amendă foarte usturătoare şi ceva meciuri cu porţile închise. Acum, totul depinde de cît de grave au fost incidentele şi de ceea ce a notat observatorul în raport. Comisia de Disciplină a UEFA poate decide totuşi exluderea croaţilor din competiţiile europene pentru 3 ani", a spus Cristian Bivolaru pentru gsp.ro.
Ioan Ovidiu Sabău: "Să fim deştepţi"

Contestat de fani, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a parat ieri.

Pus la zid după eşecul cu Dinamo Zagreb, scor 0-3, Sabău ştie că are o singură variantă pentru a-i recîştiga pe fanii ce i-au întors spatele, la propriu, imediat după partidă.

"Eram convins că se va întîmpla asta. Suporterii te aplaudă, te iubesc, atunci cînd ai rezultate. Cînd lucrurile merg prost, te contestă. Nu am să mă supăr, voi lua asta ca pe un îndemn la mobilizare. Prin atitudine, trebuie să-i facem să revină iar cu plăcere la stadion", a declarat "Moţul", care a avut de joi încoace mai multe discuţii cu jucătorii, încercînd să-i mobilizeze pentru o victorie luni, la Mioveni, cu Internaţional Curtea de Argeş.

"Oamenii maturi, inteligenţi, se văd în aceste momente. Şi eu cred că am jucători de caracter, care în aceste momente vor face eforturi mai mari pentru a cîştiga meciuri, dar şi respectul suporterilor. Supărarea fanilor e normală. Am avut o discuţie civilizată cu domnul Iancu. Aşa trebuie procedat. Cînd se comunică, se găsesc şi soluţii, se clarifică anumite lucruri între oameni cînd aceştia îşi folosesc mintea", a mai spus tehnicianul.

"Trebuie să ne amintim şi de momentele frumoase, de rezultatele pe care le-am obţinut împreună" - Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Poli

"Este supărat că toată lumea îl blamează. A îndrăznit mai mult cu Zagreb şi a pierdut. Dar Sabău trebuie să ştie că are sprijinul conducerii" - Gheorghe Chivorchian director general Poli

Nu renunţă la obiective
Antrenorul Timişoarei, Ioan Ovidiu Sabău, a anunţat că vrea să forţeze în continuare atît pe campionat, cît şi pe Cupa României şi Europa League. "Cei de la Internaţional Curtea de Argeş pot pune probleme. Au şi ei proiecte, ambiţii, obiective, de aceea va trebui să ne pregătim foarte bine ca să mergem să cîştigăm", a spus Sabău, care nu renunţă la nici unul dintre obiective: "Campionatul este prioritar acum, pentru că este primul joc care urmează, apoi cînd va veni meciul cu Anderlecht prioritar va fi acela şi tot aşa".
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
URL de referinţă