RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Poli Timişoara
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
CFR Cluj nu vrea arbitri străini la jocul cu FC Timişoara, Iancu îi critică pe ardeleni

Patronul formaţiei FC Timişoara, Marian Iancu, i-a criticat, luni, pe oficialii echipei CFR Cluj, după ce aceştia au refuzat arbitrii străini la jocul din etapa a 11-a, pe motiv că aducerea străinilor nu este benefică fotbalului românesc, informează site-ul oficial al bănăţenilor.

"Motivul invocat de CFR Cluj vine să susţină şi să întărească un interes parşiv. Se naşte întrebarea: în beneficiul cui sunt consecvenţi domnii de la CFR? Al arbitrilor plătiţ i din baremul obligatoriu pentru prestaţiile proaste sau interesate, ca apoi, în baza principiului invocat, pentru care au şi votat în CEx al FRF aceştia să fie mai 'maleabili' când fluieră un meci al clujenilor? Sau pentru ca membrii CCA să se vadă obligaţi a fi solidari cu interesele lor ca răsplată pentru ataşamentul faţă de cauza arbitrajului românesc?", se arată în mesajul lui Marian Iancu.

Oficialul formaţiei de pe Bega a afirmat că situaţia creată de CFR Cluj "complică normalitatea în care ar trebui să se joace partida din etapa a 11-a". "Am fi imbecili să credem că ardelenii sunt apăsaţi de faptul că sunt responsabili în faţa opiniei publice. Nu ar fi pentru prima oară când, aroganţi, ar sfida pe toată lumea gândind că scopul scuză mijloacele. Am avut dreptate în acea finală de Cupa României, iar atunci am ieşit şifonaţi. Preşedintele Mureşan, prin poziţia în CEx, pe noi nu ne reprezintă şi, sincer, mă întreb: oare pe cine? Un lucru e sigur: pe ei, pe...", a conchis Iancu.

Marian Iancu a declarat că a cerut arbitrii străini la partida cu CFR Cluj, din etapa a 11-a a Ligii I, dar ardelenii nu au fost de acord cu acest demers. Partida dintre CFR şi FC Timişoara se va disputa duminică, de la ora 21:45.
Iancu: "Nu înţeleg de unde vine această încăpăţînare să nu am parte şi eu de un meci liniştit"

Preşedintele echipei Poli Timişoara, Marian Iancu, a comentat problema arbitrajelor din Liga 1, spunînd că CFR Cluj are o echipă valoroasă şi nu ar trebui să se mai gîndească la problema "fluieraşilor".

"Majoritatea celor care acceptă arbitrii români nu fac decît să băltocească prin întrecerea asta internă. Aceste echipe nu au nici un obiectiv şi nu au de ce să ceară arbitrii străini. Aţi văzut cum Rapidul şi-a schimbat imediat perspectiva. CFR Cluj are o echipă bună şi ar putea să ne bată pe teren, nu au nevoie de arbitrii. Banii pe care noi îi plătim pentru baremurile de arbitraj ar trebui să fie plătiţi numai celor care arbitrează bine. Nu înţeleg de unde vine această încăpăţinare cu arbitrii români. Vreau şi eu să am un meci liniştit. Am mai fost arbitrat de străini şi nu a fost nici un scandal. Cum a venit finala Cupei României, cum au apărut scandalurile", a spus Marian Iancu la GSPTV.
"Vrem brigadă străină cu CFR-ul! Sper să nu iasă ei prin presă să zică 'avem încredere în ai noştri'!"

La finalul antrenamentului de astăzi al echipei FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian a spus că formaţia pregătită de Ioan Ovidiu Sabău merită poziţia de lider, însă greul abia acum va începe, informează Mediafax.

"Am venit pe poziţia pe care o merită echipa, însă trebuie să fim conştienţi că greul abia acum începe, pentru că toţi vor dori să învingă liderul. Trebuie să gestionăm foarte bine această situaţie şi să ne menţinem aici până la finalul campionatului. Am spus încă de la început că trebuie să avem răbdare. Neluţu (n.r. - antrenorul Ioan Ovidiu Sabău) a lucrat mai întâi la faza defensivă, pentru că în ediţiile precedente am considerat cu toţii că am primit destul de multe goluri, chiar dacă am avut cel mai bun atac şi, atunci, a preferat să lucreze la faza asta şi acum lucrează la faza construcţiei. Atunci când toate vor fi puse la punct, atât faza construcţiei, cât şi faza defensivă, atunci vom avea satisfacţia marcării multor goluri şi faptul că nu vom primi goluri", a spus Chivorchian.

Preşedintele executiv al clubului de pe Bega a spus că Timişoara aşteaptă răspunsul Comisiei Centrale a Arbitrilor în legătură cu cererea de a delega arbitri străini la derby-ul cu CFR Cluj, din etapa a 11-a a Ligii I.

"Am cerut Comisiei Centrale a Arbitrilor ca la anumite jocuri din campionat, cu echipe care joacă în Europa League, să fie desemnaţi arbitri FIFA din Anglia, Spania, Italia şi Franţa. Fireşte, am făcut şi pentru meciul cu CFR Cluj şi acum aşteptăm răspuns. Suntem tare curioşi, nu am vrea să iasă prin presă şi să spună că «trebuie să avem încredere în arbitri români, avem foarte buni arbitri, sunt cei mai valoroşi arbitri», avem exemplul finalei Cupei României. Nu trebuie să spunem că arbitrajul românesc este varză, dar trece printr-o criză de arbitri valoroşi. Sunt câţiva arbitri buni, nu pot să spun, dar, de exemplu, Balaj, din punctul meu de vedere, e unul dintre cei mai buni arbitri din România, dar numai când vrea să fluiere. Dacă vrea să fluiere cu cartea în mână se bate pentru locul unu. Avem arbitri valoroşi, arbitri buni, dar numai atunci când vor. Avem foarte puţini", a explicat preşedintele grupării timişorene.

Pentru Gheorghe Chivorchian, nu există prea mulţi arbitri români care ar putea duce la capăt un meci CFR Cluj - FC Timişoara.

"Ar fi trei-patru arbitri care ar putea duce la bun sfârşit, fără probleme, un meci CFR - Poli, numai că s-ar putea să fie prea frig afară, să fie o oră înaintată, jucăm la Cluj... Eu am crezut în Balaj la finala Cupei, numai că ne-a dezamăgit pe toţi, nu numai pe noi, ci şi pe federali, care nici acum nu dau un răspuns", a spus Chivorchian.

Preşedintele clubului FC Timişoara speră că echipa antrenată de Sabău se va califica în primăvara Europa League, şi aşteaptă prima victorie în cupele europene după 17 ani.

"Jocul cu Anderlecht contează şi pentru imaginea clubului, e foarte important ca într-o astfel de competiţie să şi învingi. Aşteptăm această victorie de 17 ani şi, de ce nu, puncte acumulate în clasament... chiar dacă am pierdut cu Dinamo Zagreb, lupta pentru calificare nu e terminată", a mai spus oficialul liderului Ligii I.
Nibombe: "Vrem prima victorie în Europa împotriva lui Anderlecht"

Fundaşul lui FC Timişoara, Dare Nibombe, a spus, astăzi, că speră ca echipa bănăţeană să câştige joi în faţa lui Anderlecht, şi să obţină astfel prima victorie în grupele Europa League, informează Mediafax.

"De azi ne pregătim pentru meciul cu Anderlecht. Va fi un meci dificil, Anderlecht a câştigat o partidă şi a terminat la egalitate alta. Sper să fie prima victorie a noastră în Europa League. Am învins o dată pe Anderlecht, când jucam în Belgia, 3-1 acasă, dar nu e aceeaşi echipă. Mai sunt doar doi sau trei jucători care jucau şi atunci", a spus Nibombe, care în trecut a evoluat în Belgia, la RAA Louvieroise şi RAEC Mons.

Arman Karamyan consideră că numai cu o victorie în faţa belgienilor, FC Timişoara se mai poate gândi la o calificare în primăvara europeană.

"Ne pregătim pentru meciul din Europa League. Sperăm într-o victorie pentru că deja am ajuns la al 5-lea sau al 6-lea meci în competiţiile europene şi nu am reuşit încă să câştigăm. Chiar este importantă o victorie acasă. Dacă nu vom câştiga acest meci nu avem nicio şansă să ne calificăm mai departe în Europa League", a spus şi Karamyan.

Meciul FC Timişoara - Anderlecht Bruxelles este LIVE pe Sport.ro şi http://www.sport.ro, joi, de la ora 22.05.
Arm. Karamian: "Dacă nu câştigăm cu Anderlecht, nu mai avem nicio şansă de calificare"

Mijlocaşul lui FC Timişoara, Arman Karamian, a declarat, luni, că echipa sa trebuie să învingă neapărat pe Anderlecht Bruxelles pentru a mai păstra şanse de calificare în primăvara europeană.

"A trecut meciul cu Ceahlăul, acum ne gândim cum să facem să câştigăm cu Anderlecht. Sperăm să vină şi victoria, pentru că deja avem 6-7 meciuri în Europa, cu tot cu cele din preliminariile Ligii Campionilor, fără niciun succes. E important să avem o victorie pe teren propriu. Dacă nu câştigam acest meci, nu mai avem nicio şansă în Liga Europa", a spus Karamian.

Fundaşul togolez Dare Nibombe a afirmat că presiunea este pe echipa sa, deoarece nu are decât un punct acumulat în faza grupelor: "Cu Anderlecht vom avea meci greu, pentru că belgienii au o victorie şi un egal. Eu am avut ocazia să înving în trecut cu 3-1 pe Anderlecht, când jucam în Belgia, dar atunci era cu totul altă echipă. Acum au 2-3 jucători buni şi portarul, dar vom vedea. Ştiu că e presiune mare pe echipa noastră, dar trebuie să ieşim bine din acest meci".

FC Timişoara face parte din Grupa A a Ligii Europa, alături de Anderlecht Bruxelles, Ajax Amsterdam şi Dinamo Zagreb. Bănăţenii vor întâlni formaţia belgiană la 22 octombrie, pe teren propriu, şi la 5 noiembrie, în deplasare. După două etape disputate, formaţia pregătită de Ioan Ovidiu Sabău se află pe ultimul loc în grupă, cu un punct, în timp ce Anderlecht e lider, cu 4 puncte acumulate.
Sabău, sfătuit de Nibombe

Togolezul Nibombe l-a avut antrenor în Belgia pe actualul tehnician al lui Anderlecht, Ariel Jacobs, ajutîndu-l pe Sabău cu informaţii despre adversar.

Sabău şi-a studiat foarte bine adversarul de joi, din Europa League. De data asta, însă, Moţul a primit ajutor chiar din propriul vestiar pentru cofruntarea cu Anderlecht. Togolezul Dare Nibombe (29 ani) a petrecut şase sezoane în Belgia, cunoscînd bine jocul şi echipa din Bruxelles. Mai mult, în primul său sezon în campionatul belgian, la La Louviere, Nibombe l-a avut antrenor chiar pe actualul tehnician al belgienilor, Ariel Jacobs. Împreună au cucerit singurul trofeu major din istoria clubului La Louviere, Cupa Belgiei, la finele sezonului 2002-2003.

Fundaşul togolez a evoluat apoi alte cinci sezoane la Mons, înainte de a ajunge în România, la CS Otopeni. "Bineînţeles că i-am cerut informaţii lui Nibombe, pentru că atunci cînd lucrezi cu un antrenor ajungi să-i cunoşti filosofia de joc, metodele, gîndirea. E un mare ajutor că am un fost elev al lui Jacobs în echipă", a recunoscut Sabău.

"Anderlecht e o echipă bună, dar şi Poli e la fel. În plus, jucăm acasă şi, cu fanii în spate, nu avem altă opţiune decît victoria" Dare Nibombe, fundaş Poli
Dan Alexa crede că meciul cu Anderlecht este decisiv pentru calificarea în 16-imi

Căpitanul lui FC Timişoara, Dan Alexa, a declarat, marţi, că în cazul în care formaţia viola va pierde partida cu Anderlecht Bruxelles, din etapa a 3-a a grupelor Ligii Europa, nu va mai avea nicio şansă la calificarea în următoarea fază a competiţiei.

"Meciul cu Anderlecht e decisiv pentru noi. Dacă nu vom câştiga, atunci se poate spune că am ieşit din calculele pentru calificare. I-am văzut pe belgieni în partida cu Ajax, formează o echipă bazată pe forţă. Le-am învăţat punctele tari, dar şi pe cele slabe, aşa că sper să ne impunem", a spus Alexa.

Partida FC Timişoara-Anderlecht Bruxelles, din etapa a 3-a a grupelor Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 22:05, pe stadionul Dan Păltinişanu. După primele două jocuri, bănăţenii au acumulat un singur punct, în timp ce Anderlecht e lider, cu patru puncte.
"Trebuie să dăm tot ce putem pentru ca ne califica"

Artiom Karamian crede că Poli e obligată să învingă pe Anderlecht, pentru a mai păstra şanse reale de calificare.

Cu o zi înaintea meciului cu belgienii, decarul lui Poli Timişoara, Artiom Karamian, îşi avertizează colegii să nu se lase copleşiţi de entuziasmul rezultatelor din campionat. "E ceva extraordinar să fii pe primul loc, dar important e să fim acolo la finalul sezonului. Deocamdată nu trebuie să ne gîndim că am cîştigat cine ştie ce. Sînt foarte bune rezultatele obţinute, dar nu am întîlnit echipele tari, erau formaţii normale din campionat. Cred că trebuie să ne bucurăm moderat, mai ales că acum ne aşteaptă Europa League", a spus Artiom.

Deşi patronul lui Poli, Marian Iancu, nu pune presiune pe jucători pentru meciul de joi cu Anderlecht, armeanul nu se mulţumeşte cu puţin. "Eu încă mai cred în calificare. Însă, pentru asta, e foarte important să cîştigăm cu Anderlecht. Asta e şansa noastră. Dacă nu reuşim să luăm trei puncte acum, 90 la sută nu mai avem şanse. Cu un singur punct, nu ştiu ce am mai putea face", a mai spus armeanul, preocupat să-şi treacă în CV o nouă calificare în primăvara europeană: "Acolo sînt ochi mulţi pe tine. Dacă faci jocuri bune într-o astfel de competiţie, e bine în primul rînd pentru tine, ca jucător".

"Ştim că nu va fi deloc uşor cu Anderlecht, dar trebuie să ne motivăm, să dăm tot ce putem pentru a ne califica în primăvara europeană" Artiom Karamian
Marian Iancu: "Am făcut o ofertă pentru Mejia, vom încerca să-l păstrăm"

Deşi Poli a înaintat de cîteva zile o ofertă de 500.000 de euro către fostul club al lui Mejia, Deportivo Tolima, columbienii nu au dat deocamdată nici un răspuns.

"Oferta e făcută, aşteptăm, cu marja de protecţie necesară, să vedem care e şi poziţia lor. Dacă nu, vom face un memoriu la FIFA. Oricum, vom încerca să-l ţinem pe jucător", a spus Iancu.

"Fraţii Karamian vor primi vineri oferta noastră"
Marian Iancu va profita de prezenţa la Timişoara pentru meciul cu Anderlecht pentru a le da oferta scrisă lui Artiom şi Arman Karamian de prelungire a contractului.

"Vineri vor primi oferta noastră şi apoi depinde de ei dacă îşi vor da acceptul", a spus Iancu. Patronul lui Poli va sosi la Timişoara încă din această seară, iar joi şi vineri va avea cîteva întîlniri cu reprezentanţii Consiliului Local şi Judeţean, dar şi cu rectorul Politehnicii, Nicolae Robu.
Mera: "Toată lumea aşteaptă o victorie în Europa"

Suspendat în ultimele două etape din campionat din cauza cartonaşului roşu primit cu Craiova, fundaşul lui Poli, Ioan Mera, va reveni pe teren joi contra lui Anderlecht.

"Trebuie să ne gîndim şi să facem în aşa fel încît să cîştigăm acest meci foarte important pentru noi. Întîlnim liderul grupei, au echipă bună, nu ştiu care o să joace, dar toţi atacanţii lor sînt buni. Toată lumea aşteaptă o victorie în Europa şi noi vrem să le împlinim dorinţa", a spus Mera.

Nibombe, monitorizat de ruşi cu Anderlecht
Togolezul din apărarea lui Poli, Dare Nibombe, va fi urmărit la meciul de joi, cu Anderlecht, de reprezentanţii unor echipe din prima ligă din Germania şi liga secundă din Rusia.

Nemţii l- au supervizat şi la returul de la Stuttgart (0-0). Cu toate acestea, patronul Marian Iancu nici nu ia în calcul o eventuală despărţire de Nibombe, după ce Sabău l-a pierdut şi pe Marian Cisovsky pentru următoarele cinci luni.

Sabău a fost învins în trecut de Anderlecht
Dare Nibombe nu e singurul de la Poli care a mai jucat împotriva celor de la Anderlecht. Neluţu Sabău a întîlnit formaţia belgiană cînd evolua la Dinamo Bucureşti, în semifinalele Cupei Cupelor, în sezonul 1989/1990.

Anderlecht a cîştigat ambele manşe cu 1-0, calificîndu-se în finală, pe care a pierdut-o în faţa Sampdoriei. "Mi-aduc aminte că am avut jocul în mînă la Bucureşti. Stadionul era plin, jucam pe Lia Manoliu. Am avut o mulţime de ocazii, dar nu ne-a intrat nimic. Răducioiu a luat un cartonaş roşu. Dar trebuia să-i batem rău, la cum s-a jucat. I-am dominat clar", a rememorat "Moţul".
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
URL de referinţă