RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Poli Timişoara
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Timişoara, "fruncea" ţării

Poli a devenit lider după ce s-a impus fără probleme în faţa unei echipe care nu a mai contat din secunda 32.

Motivată de înfrîngerea Rapidului în derby-ul cu CFR, Timişoara a intrat decisă în partida cu Ceahlăul să asculte ordinele conducătorilor şi să-şi adjudece primul loc al clasamentului. Alb-violeţii au produs primul scurt-circuit în apărarea moldovenilor chiar în secunda 32, după un lob spectaculos al lui Magera de la 22 de metri. Avertizat în mai multe rînduri asupra deciziilor pe care trebuie să le ia în cariera sa, Chiacu a răsplătit încrederea "Moţului" în minutul 5, cînd a spulberat orice şansă a moldovenilor de a pleca măcar cu un punct de pe Bega. Debusolaţi complet, moldovenii nu s-au regăsit şi l-au încercat pe Pantilimon doar prin Barna (14) şi Fabbron (41).

Timişoara a intrat cu pulsul ridicat şi în repriza secundă, iar Magera a reuşit dubla în minutul 50 cu un şut din interiorul careului. Apoi, Poli s-a distrat pur şi simplu cu un adversar care pare a fi doar în trecere prin prima ligă. Goga (83, 85) şi Chiacu (90) le-au oferit timişorenilor liniştea necesară pentru a pregăti derbyul cu CFR Cluj din postura de lider. Primul examen decisiv este însă cel pentru viitorul în Europa, împotriva lui Anderlecht.

Menajaţi
Sabău a decis să-şi menajeze unii dintre titularii obişnuiţi la meciul de aseară. Astfel, Dan Alexa, Artiom şi Arman Karamian şi Gigel Bucur au fost doar rezerve cu Ceahlăul, în timp ce în primul 11 şi-au făcut loc Maxim, Scutaru, Vrsici, Chiacu sau Magera, ultimii doi lucrînd golurile de aseară. Maxim a fost titular în premieră pentru Poli.

Spioni de la Anderlecht
Timişorenii au fost spionaţi la meciul cu nemţenii de reprezentanţii lui Anderlecht. Doi angajaţi ai adversarului de joi din Europa League şi doi ziarişti belgieni au fost prezenţi ieri în tribunele stadionului "Dan Păltinişanu", arătîndu-se îngrijoraţi de forma bună arătată de elevii lui Neluţu Sabău în partida cu Ceahlăul.

Record negativ
Timişoara a înregistrat aseară şi un record negativ. Doar 3.000 de oameni au ales să urmărească meciul cu Ceahlăul din tribunele stadionului "Dan Păltinişanu", cea mai redusă asistenţă din acest sezon la meciurile de acasă ale Timişoarei.

Vremea urîtă, frigul, dar şi valoarea şi renumele adversarului i-au ţinut pe bănăţeni în faţa televizoarelor.
Marian Iancu: "Anul trecut am «tăcut», acum mă bucur că facem faţă în toate competiţiile"

Preşedintele Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, se declară mulţumit de faptul că echipa sa reuşeşte să se descurce onorabil pe toate cele trei fronturi pe care este angrenată, Liga I, Cupa României şi Europa League.

"În campionatul trecut am «tăcut», dar mă bucur că acum ţinem cadenţa, deşi avem meciuri de jucat şi în Europa League. De acum urmează examenele adevărate, avem meci cu Anderlecht, CFR Cluj, Steaua, Dinamo. Stăm bine din punct de vedere al efectivului, avem un lot de 33 de jucători deoarece ne-am gîndit că vom fi solicitaţi. Sper să rămînem şi în Cupa României, pentru că nu desconsiderăm nici o competiţie", a spus Marian Iancu la Recursul Etapei, pe GSPTV.
Magera: "Nu e nimic special că sîntem pe primul loc"

Atacantul ceh Lukas Magera se bucură de faptul că a fost folosit titular de către antrenorul Sabău.

"Am fost bucuros că am fost titular şi că am marcat, dar mai importante sînt cele trei puncte. Fiecare meci trebuie cîştigat, nu e nimic special că sîntem pe primul loc. Sper să joc şi mai bine în partidele viitoare", a declarat Magera.
Bourceanu: "E important să fim pe 1 la finalul campionatului"

Alex Bourceanu speră ca echipa sa să fie pe primul loc şi după ultima etapă a campionatului.

"Nu contează că sîntem pe 1, important e să rămînem acolo, iar la finalul campionatului să cîştigăm titlul. Nu am mai cîştigat vreodata cu 6-0, dar am pierdut cu acest scor. Pentru adversari e dureros, dar nu aceasta e valoarea lor. Pe noi ne-a avantajat că am dat gol din primul minut, apoi al doilea destul de repede şi ei au fost puţin debusolaţi. Sperăm să învingem şi pe Anderlecht", a declarat Bourceanu.
Marian Iancu: "Ne-am găsit greu cadenţa"

Patronul lui Poli Timişoara, Marian Iancu, consideră că echipa sa a început să joace ceea ce îşi propusese şi aşteaptă cu nerbădare partida cu CFR Cluj.

"Antrenorul ştie mereu cine este în formă, cine s-a pregătit la capacitate maximă şi cunoaşte prestaţiile fotbaliştilor de la naţionale. Mi-era dor de asemenea rezultate. Ne-am găsit greu cadenţa. În 6 meciuri internaţionale, 4 le-am jucat defensiv şi am luat bătaie. În ultimul meci, cu Stuttgart, ne-am gîndit să jucăm la spectacol şi am pierdut. E meritul antrenorilor, ei ştiu ce au de făcut. Au găsit soluţiile cele mai bune. Am pierdut puncte importante în acest campionat, însă e bine că ne-am revenit. Vom merge la Cluj şi vom arăta că ştim fotbal. Nu le va fi uşor ardelenilor, vă asigur. Am greşit politica de vînzare a biletelor, am realizat că publicul bănăţean e alcătuit dintr-o familie- copil, tată, mamă. Am renunţat la pachetele de pînă acum. Vom coborî preţul biletelor, ajungînd la 1 euro/bilet la peluză în campionat şi 5 euro/bilet la peluză în cupele europene. Au fost greşeli de arbitraj în defavoarea ambelor echipe la Rapid - CFR Cluj, asta e cert. Arbitrajul lui Tudor, pînă acum, a fost decent, din punctul meu de vedere. A fost 11 metri clar la faultul lui Panin asupra lui Herea, iar în ceea ce îl priveşte pe Mureşan, mi se pare că balonul l-ar fi lovit în umăr", a declarat Marian Iancu la GSPTV.
S-au aprins!

Iuliu Mureşan şi Marian Iancu au declanşat deja războiul declaraţiilor pe tema arbitrajului la duelul direct de duminica viitoare.

Patronul lui Poli, Marian Iancu, a trimis scrisoare oficialilor lui CFR Cluj prin care le solicita acceptul pentru arbitri străini la confruntarea directă din etapa viitoare. Clujenii au refuzat şi au răspuns ironic la solicitările timişorenilor. "Noi nu vrem arbitri străini şi dacă nu sîntem de acord cu solicitarea timişorenilor, înseamnă că vom fi arbitraţi de români. Aş avea şi o propunere pentru acest meci, Cristi Balaj, dar nu eu fac delegările", a replicat preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan.

Şeful lui Poli a reacţionat pe acelaşi ton la propunerea lui Mureşan. "Dacă domnul Mureşan îl vrea pe Balaj la centru, atunci îi ofer un sfat: la tuşe să fie desemnaţi Mircea Sandu şi Kassai! Cu tot respectul, e doar un semn că am încredere într-o astfel de brigadă! Dacă nu vor străini, e dovada supremă că mingea nu e rotundă pentru CFR, ci pătrată. Sînt 2 echipe în Liga 1, CFR Cluj şi FC Braşov, care ridică astfel de probleme şi care sînt agreate de persoanele în stare să decidă din umbră deznodămîntul campionatului", a declarat Iancu

De unde a pornit scandalul
Cristi Balaj a căzut în dizgraţia lui Iancu după meciul Poli - Farul (3-2), din sezonul trecut, cînd băimăreanul a greşit în defavoarea timişorenilor. Balaj a arbitrat şi finala Cupei României dintre Poli şi CFR (0-3), marcată de incidente incredibile ale fanilor bănăţeni şi după care Iancu a acuzat vehement arbitrajul. Patronul lui Poli a cerut atunci excluderea lui Balaj din arbitraj şi a ameninţat că va face un memoriu împotriva centralului şi la FIFA.
Hristu Chiacu: "La Timişoara îmi merge bine, nu mai merg în cluburi, ci doar la antrenamente şi acasă"

Autor a două goluri în partida cu Ceahlăul, cîştigată de Poli Timişoara cu 6-0, Hristu Chiacu mărturiseşte că secretul său constă în renunţarea la viaţa extrasportivă tumultoasă.

"Nu am mai fost în cluburi de nu ştiu când, dar aşa e când ţi se pune eticheta că ai o viaţă extrasportivă. Eu sunt împăcat cu mine însumi. La Timişoara îmi merge bine, timpul meu se rezumă doar la antrenamente, casă şi cantonament", a spus Hristu Chiacu în Click.

Mijlocaşul are însă şi un regret: "Îmi pare puţin rău că nu pot să joc în cupele europene, dar sper să ajungem în primăvara europeană şi să-mi ajut echipa atunci. Mi-aş dori să joc şi din iunie la Timişoara, după ce îmi expiră împrumutul de la Dinamo".
Dorin Goga: "Rămînem aici"

Jucătorii lui Poli au înfipt steagul violet pe prima poziţie a clasamentului şi sînt decişi să nu cedeze locul 1 pînă la finalul sezonului.

Două goluri Goga, două goluri Magera, două goluri Chiacu. Tripleta care a răpus Ceahlăul şi a adus Timişoara pe locul 1 în campionat speră ca reduta bănăţeană să reziste pînă la finalul sezonului. "Nu am mai avut parte de asemenea victorii pînă acum. Mă bucur foarte mult pentru cele două goluri, mai ales că sînt primele marcate la Timişoara. Ne simţim bine pe locul 1 şi sperăm să rămînem acolo pînă la vară", a mărturisit Dorin Goga, completat de Hristu Chiacu: "Sînt fericit că am înscris, sper să o ţin tot aşa. Trăiesc în premieră sentimentul de a fi pe primul loc şi e neaşteptat de plăcut".

Lukas Magera, al treilea erou, are o mică nemulţumire. "Au fost două goluri foarte importante pentru cariera mea, cu atît mai mult cu cît ne-au ajutat să ajungem pe prima poziţie, unde mi-ar plăcea să rămînem pînă la sfîrşitul campionatului. Am făcut, toată echipa, un meci foarte bun. Mi-ar fi plăcut să marchez trei goluri, mai ales că nu am reuşit niciodată în carieră un hattrick, dar bara s-a opus celei de-a treia reuşite", a încheiat cehul.

Chivorchian: "Toţi vor să ne bată"
Postura de lider nu e una lipsită de pericole. "Cred că sîntem pe locul pe care îl merită echipa. De acum începe greul. Toată lumea va vrea să ne bată, să ne administreze prima înfrîngere din acest sezon, fiindcă sîntem singurii fără meci pierdut. Acum, adversarii vor avea un motiv în plus: vor dori să învingă liderul. De aceea, trebuie să gestionăm bine poziţia şi să ne menţinem acolo pînă la finalul campionatului", a spus Chivorchian.

Curtean cruţat de Marian Iancu
Schimbat la pauză de Sabău, mijlocaşul Alex Curtean a fost apărat de patronul Marian Iancu. "Lipsa realizărilor pe fond de dorinţă nu este o problemă, ci dimpotrivă, ne dă încredere că el va reintra în forma care l-a consacrat şi pentru care l-am adus la Timişoara. Nu avem acum o problemă cu Alex Curtean, trebuie doar să avem răbdarea necesară cu el. Cînd nu va avea atitudine şi dorinţă, atunci vom avea un caz de discutat", a spus Iancu.

Dublu record
Poli a reuşit contra Ceahlăului scorul campionatului, victoria cu 6-0 fiind rezultatul cel mai categoric înregistrat pînă acum în acest sezon al Ligii I. Mai mult, "renaşterea" atacului timişorenilor a consemnat totodată şi cea mai clară victorie reuşită de Poli în campionat de la revenirea în prima ligă, din 2002.
Să vină Anderlecht!

Ajunşi lideri în Liga 1, timişorenii vor să obţina joi şi prima victorie în cupele europene după 19 ani.

Bănăţenii au prins aripi după ce au cucerit prima poziţie în Liga 1 şi vor prima victorie în grupele Europa League, contra lui Anderlecht.

Joi, bănăţenii vor să cîştige iar un meci european, la 19 ani de la ultimul succes similar al Timişoarei, contra lui Atletico Madrid (2-0), meci disputat pe 19 septembrie 1990. "Jocul cu Anderlecht contează atît în economia grupei, cît şi pentru imaginea clubului. E foarte important, în această competiţie, să şi învingi. Aşteptăm o victorie în cupele europene la Timişoara de 19 ani. Vrem să adunăm cît mai multe puncte, pentru că, deşi am pierdut cu croaţii, lupta pentru calificare nu e încheiată", a declarat Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al lui Poli.

Jucătorii vor să răzbune înfrîngerea umilitoare din precedenta partidă de Europa League, cu Dinamo Zagreb (0-3). "Ne aşteaptă un meci greu cu Anderlecht, într-o grupă dificilă. Va fi un meci tare, dar noi ne dorim calificarea cu orice preţ, iar acest meci e decisiv în tentativa noastră de a ieşi din grupă. Avem doar un punct, dar e momentul pentru prima victorie. Jucăm acasă, vor fi mai mulţi fani decît la meciul cu Zagreb, iar ei ne vor ajuta să cîştigăm", a spus Magera.
Marian Iancu: "Nu inteleg de ce oamenii de la CFR tin atat de mult la arbitrii romani"

Patronul celor de la FC Timisoara, Marian Iancu se arata incantat de victoria obtinuta de echipa sa in partida cu Ceahlaul Piatra Neamt cu un scor de tenis, 6-0. Acesta este multumit de modul in care s-au comportat elevii lui Ioan-Ovidiu Sabau pe teren, singura parere de rau fiind reprezentata de faptul ca aceasta victorie s-a intamplat impotriva unei formatii pe care finantatorul de pe Bega o apreciaza.

"Imi pare rau ca s-a intamplat impotriva Ceahlaului pentru ca eu apreciez ce face primarul pentru fotbal si sport, in general. Ma bucur ca suntem profesionisti si ca am fost starniti de posibilitatea de a ajunge pe primul loc. Trebuia sa inscriem cat mai multe goluri si asta ma face feritcit. Revenirea in forma a lui Vrsic, intrarea in jocul echipei a lui Chiacu, revenirea lui Goga - sunt plusuri peste care nu poti sa treci. Astept performante din partea lui Curtean care nu-si gaseste locul, dar e un jucator de viitor cu care avem rabdarea necesara pentru ca vedem vointa",a declarat Marian Iancu pentru Sport Total FM.

Principala ingrijorare a finantatorului Timisoarei este reprezentata de partida pe care Alexa et co. urmeaza sa o dispute in Cluj, CFR-ul fiind printre putinele formatii care nu doresc brigazi de arbitri din strainatate: "Sunt de dat examene in continuare, avem deplasare la Cluj, iar legat de aceasta partida, nu inteleg de ce oamenii de acolo tin atat de mult la arbitrii romani. In aceeasi situatie sunt si cei de la Brasov. Sper sa le vina mintea cea de pe urma si sa inteleaga ca nu se mai poate si sa iasa din aceasta umbra a suspiciunilor. Ei pot castiga si pe teren, fara sustinerea nimanui si sper sa fie de acord sa ne arbitreze o brigada din strainatate."

"Nu gasesc o alternativa la Mircea Sandu pentru presedintia FRF"
Patronul lui FC Timisoara, Marian Iancu, unul dintre adversarii declarati ai actualului presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, este dezorientat in ceea ce priveste viitoarele alegeri pentru sefia FRF, intrucat nu gaseste o alternativa viabila la Mircea Sandu, in conditiile in care Gica Popescu ezita, iar Gheorghe Hagi nu doreste sa candideze. Totusi, Marian Iancu spune ca are o idee despre o persoana capabila sa ocupe functia amintita, pe care urmeaza sa o anunte in scurt timp.

"Eu care eram sigur ca voi vota impotriva lui Mircea Sandu, acum nu gasesc alternativa si voi explica acest lucru in alte editoriale. Gica Popescu ezita, Hagi, al carui sustinator as fi, nu se inhama la aceasta responsabilitate, iar acest lucru reprezinta o dilema care ma apasa. Pot sa ajung si la "nenorocirea" de a vota cu Mircea Sandu. Eu am o idee despre cineva care ar putea sa candideze, dar nu stiu daca este pregatit si o sa aflati, in curand, despre cine e vorba", a declarat Marian Iancu pentru Sport Total FM.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
URL de referinţă