RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Poli Timişoara
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Sabău: "Anderlecht are un palmares de invidiat, însă am pregătit meciul să câştigăm"

Antrenorul lui FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, miercuri, că Anderlecht e un adversar dificil, cu un palmares bogat, atât intern cât şi internaţional, însă a pregătit foarte bine partida din Liga Europa.

"Întâlnim un adversar cu un palmares de invidiat, 29 de campionate, cupe ale Belgiei, peste 200 de meciuri internaţionale şi investiţii importante în jucători de valoare. Toţi realizează importanţa jocului şi de aceea ne dorim victoria. Sperăm să fim într-o formă fizică şi psihică bună şi să câştigăm. Nu se poate spune că vom risca totul, dar am pregătit meciul ca să câştigăm. Un joc nu se câştigă numai atacând", a spus Sabău.

Tehnicianul bănăţenilor a mai precizat că în meciul cu Anderlecht va schimba sistemul de joc: "Pierzând cu 2 închizători meciul cu Zagreb, mi-am dat seama că nu a fost bună soluţia. Sunt convins 90 la sută că voi juca cu un închizător şi probabil de asta vor fi siguri şi belgienii".

Partida dintre FC Timişoara şi Anderlecht, din Grupa A a Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 22:05, pe stadionul Dan Păltinişanu.
Goga: "E greu să promiţi cuiva că vom mai înscrie, dar venim după 9 goluri înscrise în ultimele două meciuri şi trebuie să mai dăm"

Atacantul Dorin Goga afirmă că doar o victorie în faţa belgienilor îi mai poate face să se gândească la primăvara europeană: "Întâlnim echipa de pe locul 1 din grupă, sperăm într-o victorie ca să ne putem gândi la calificare. E greu să promiţi cuiva că vom mai înscrie, dar venim după 9 goluri înscrise în ultimele două meciuri şi trebuie să mai dăm".

Partida dintre FC Timişoara şi Anderlecht, din Grupa A a Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 22:05, pe stadionul Dan Păltinişanu.
Killer la 16 ani

Belgienii vor ataca la Timişoara cu un jucător care nu are încă vîrsta majoratului, dar care este dorit deja de marile cluburi ale Europei.

Anderlecht vine în Banat cu o forţă a naturii care, la doar 16 ani, a impresionat toată Belgia. Romelu Lukaku are mai multe goluri înscrise decît meciuri jucate. La juniorii lui Anderlecht, atacantul cu descendenţă congoleză a înscris 121 de goluri în 88 de meciuri şi a fost promovat imediat la echipa U19 a clubului, unde a reuşit 34 de goluri în 25 partide! A urmat saltul la echipa mare. "Are 1.92 metri înălţime, 94 de kilograme şi poartă 49 la ghete! Mai trebuie să muncească la capitolul tehnică, dar este un talent absolut. Chelsea, Manchester United, Inter, AC Milan şi Arsenal l-au ofertat deja", a dezvăluit Thomas Bricmont, jurnalist la Sport Foot Magazin.

Lukaku a explicat de ce a rămas în Belgia. "Să refuzi Chelsea sau Inter e extrem de greu. Acasă, am din copilărie o fotografie cu Drogba, iar pe Anelka îl ador. Dacă plecam acum trebuia să o iau de la zero la o echipă mare. Aşa, voi lucra aici din greu şi voi ajunge mai tîrziu la Chelsea", a dezvăluit Lukaku. "Am făcut de curînd măsurători la şcoală şi mi s-a spus că voi avea între 1,94 şi 2,05 metri. Mi-e de ajuns înălţimea de acum. În sala de forţă nu vreau să exagerez, pentru ca muşchii să rămînă normali. De aceea nu ridic mai mult de 80 de kilograme", a mai spus Lukaku.

Fotbalist complet
Tînărul atacant şi-a făcut şi o scurtă caracterizare ca fotbalist. "În ciuda greutăţii mele sînt foarte rapid. Am simţul porţii. Protejez bine şi lovesc mingea la fel de bine cu ambele picioare. Cînd aveam 13 ani, jucam deja la categoria de vîrstă de 15 ani", a explicat Romelu Lukaku, fotbalistul dezvăluind şi un alt secret al avîntului pe care l-a luat cariera sa atît de timpuriu: "Îmi văd de treabă. Părinţii mei mă lasă să ies doar de două ori pe an în oraş".

Moştenire de familie
Romelu Lukaku a moştenit de la tatăl său pasiunea pentru fotbal. Roger Lukaku (43 de ani) a jucat pentru KV Oostende, Mechelen, Germinal Ekeren şi a petrecut un sezon în Turcia, la Genclerbirligi. Fratele lui Romelu, de doar 15 ani, joacă şi el la juniorii lui Anderlecht. În prezent, Romelu e internaţional U21 şi a marcat deja un gol la naţională, împotriva selecţionatei similare a Sloveniei.
Lăudaţi de Stoica

Alin Stoica, fostul jucător al lui Poli şi al lui Anderlecht, l-a taxat pe un jurnalist belgian care spusese că Poli a avut noroc la Amsterdam.

"Şi Anderlecht nu a avut noroc la Zagreb?! Nu se pune problema aşa. Cred că şansele sînt 50-50%. Acolo, fotbalul se trăieşte la intensitate maximă, iar atmosfera va fi una foarte caldă. În plus, cunosc puţine echipe care ar fi putut elimina Şahtiorul în acest an", a spus Stoica.
Contract prelungit

După ce a lipsit la victoria cu 6-0 reuşită de elevii lui Sabău în campionat cu Ceahlăul, patronul Marian Iancu nu va rata meciul de astăzi cu Anderecht. Boss-ul lui Poli a profitat de prezenţa la Timişoara şi pentru a se întîlni cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, cărora le-a înaintat deja o propunere de prelungire cu trei ani a contractului de asociere pentru finanţare, pe care aceştia îl au cu gruparea bănăţeană.

Chiacu şi Vrsici, în cantonament
Deşi nu au drept de joc la meciurile din Europa League, nefiind trecuţi pe lista înaintată la UEFA, mijlocaşii Hristu Chiacu şi Dare Vrsici au intrat şi ei în cantonament cu restul echipei, înainte de meciul cu Anderlecht. Avînd în vedere evoluţiile bune ale celor doi în ultimul meci de campionat, Sabău a încercat să-i ţină pe cei doi aproape de ceilalţi colegi pentru a-i păstra "în priză" pentru meciul cu CFR, din weekend.
Marian Iancu la CJ Timiş, jucătorii bănăţeni la Catedrală

Dimineaţă încărcată pentru fotbaliştii şi oficialii de la Poli. Primii au avut mai întâi o scurtă şedinţă de antrenament, după care au mers la Catedrala Mitropolitană aşa cum deja s-au obişnuit înaintea fiecărui meci pe teren propriu, unde s-au rugat pentru o victorie cu Anderlecht.

Pe parcursul vizitei la biserică, trecătorii aflaţi în zonă le-au solicitat mai multe autografe şi poze jucătorilor.

În acest timp, patronul Marian Iancu a stabilit o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. Cei doi au discutat pe tema semnării unui nou acord de finanţare a instituţiei către clubul de fotbal, după ce Iancu a propus autorităţilor locale un proiect de minim trei ani în care sponsorizarea publică să fie corelată la nivelul actual al monedei euro, urmând ca în schimb clubul să ieftinească biletele. Conform propunerii, un bilet în campionat ar costa la peluze un euro, iar la tribunele I şi a II-a doi euro.

După întrevederea cu preşedintele CJT, patronul lui Poli a precizat că scăderea preţurilor la bilete ar putea surveni chiar de la următorul joc pe teren propriu, cu Steaua. "Este foarte important că a apărut ideea şi din discuţia cu domnul Ostaficiuc. Deja începând cu meciul de campionat împotriva Stelei, dorim să modificăm preţul biletelor, să le aducem la nivelul din acea propunere, pentru că e clar, lumea simte presiunea acestui cost în ceea ce înseamnă bugetul familiei şi avem nevoie de suporteri la stadion. Avem nevoie de susţinere cu Steaua, Dinamo, şi atunci nu am rezolva nimic dacă nu am veni în întâmpinarea oamenilor ca să îi aducem la stadion. Chiar dacă dispare o sursă importantă de finanţare a bugetului pe care ne putem baza, dar echipa are cel de-al 12-lea jucător", a spus Marian Iancu după acea întrevedere. El va avea aceeaşi discuţie şi cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, mâine dimineaţă.

Patronul lui Poli a mai precizat că măsura nu va fi practicată şi la ultimul meci din grupele Europa League programat la Timişoara, cu Ajax: "Nu se poate, este alt tip de bilet acolo şi alt tip de joc". În schimb, au reapărut discuţiile despre posibile parteneriate pentru construirea unui nou stadion: "Se lucrează la o asemenea posibilitate, deocamdată trebuie să găsim soluţia de finanţare, deocamdată trebuie să găsim modul în care juridic ne putem asocia în asemenea proiect", a spus Iancu.
Sabău cere "Răbdare!"

Tehnicianul susţine că o echipă competitivă se construieşte în minimum doi-trei ani

Primul loc în campionat, nicio înfrângere pe plan intern, patru remize în Europa. Acesta este bilanţul "Moţului" cu Poli până acum, dar tehnicianul este conştient că în faţa lui şi a echipei se află o sumedenie de noi provocări.

3-0 cu Internaţional, 6-0 cu Ceahlăul. Domnule Sabău, vine un 9-0 cu Anderlecht?
(râde) Sigur că va fi un altfel de meci. Trebuie să jucăm cu mai mult curaj, cu încredere în forţele noastre. Eu cred că ne lipseşte acest lucru, nu suntem obişnuiţi cu astfel de meciuri şi se întâmplă să considerăm adversarul mult mai bun încă din start. Poate la fel cum a făcut şi România în jocurile cu Franţa sau cu Serbia, încercând să conserve rezultatul.

Deci vă aşteptaţi la prima victorie în Europa...
Trebuie să încercăm să aducem victorii, iar dacă nu putem, trebuie să conştientizăm că este un an de tranziţie în care am crescut, iar la anul să facem mai mult.

În campionat sunteţi pe primul loc şi nu aţi pierdut niciun meci, dar au fost şi momente în care aţi fost criticat de specialişti, de presă. Cum recepţionaţi aceste stări?
Analizele nu se fac decât în funcţie de rezultate, de către oameni care nu sunt în măsură să facă asta şi nu analizează toate aspectele unei echipe. Când critică, se consideră specialişti, dar nu au confirmat şi nu au ajuns undeva sus, şi nu mă refer la ziarişti. Era un fotbalist cu acest slogan: "Sunt bun, dar nu mă vede nimeni".

Despre fotbalişti se spune că au nevoie de timp pentru acomodare. Dumneavoastră v-aţi adaptat în Timişoara şi la Poli?
Pentru un antrenor, cel mai important este să cunoască rapid caracterul jucătorilor şi cât de pregătiţi sunt pentru a ajunge la un nivel dorit. După patru-cinci luni, afli limitele unui jucător, dacă este pregătit pentru a le depăşi, ce poate oferi. O echipă competitivă nu se poate face într-un an, statisticile spun că în doi-trei ani se construieşte.

Credeţi că se pot obişnui echipele româneşti cu un sistem de jocuri miercuri-sâmbătă?
Putem juca, dar trebuie să fim mereu pregătiţi pentru aceste jocuri şi în fiecare an trebuie să jucăm la acelaşi nivel. De exemplu, echipa lui Dinamo din sfârşitul anilor '80, când am jucat sferturile de finală ale Cupei Cupelor cu Sampdoria, dar atunci lui nea Mircea (n.r. - Lucescu) i-a luat doi-trei ani pentru a construi acea echipă şi avea cei mai buni jucători ai momentului.
Bourceanu: "E timpul să marcăm!"

Determinarea este atuul bănăţenilor în faţa belgienilor, acelaşi avantaj care le-a adus calificarea şi în dauna lui Şahtior, crede Bourceanu.

-După şase meciuri în Europa, ar fi cazul să obţineţi şi prima victorie. Se poate?
-În orice meci se poate, mai ales că întâlnim adversari de nivel mediu, nu jucăm cu cele mai bune echipe din Europa. Cu şansă, cu o determinare foarte bună şi dacă ei nu prind o zi foarte fastă, vom câştiga.

-Care ar fi capitolele la care sunteţi superiori?
-Cred că starea de spirit şi determinarea. Asta a contat şi asta a făcut diferenţa şi la "dubla" cu Şahtior. În rest, din punct de vedere fotbalistic, nu ştiu dacă sunt capitole la care ei sunt superiori, dar asta vom vedea mâine.

-De la primul meci, cel de la Doneţk, n-aţi mai dat niciun gol în cupele europene. Există tensiune în vestiar din această cauză?
-Nu e neapărat o tensiune, ci o frustrare, care ne-a afectat şi la jocurile din campionat. Au venit însă ultimele două meciuri, în care am înscris de nouă ori, şi frustrarea a trecut. Chiar dacă am jucat cu echipe mult mai slab cotate decât Anderlecht, eu cred că vom marca.

"Să dea gol colegii! Eu nu prea marchez"
-Dacă ai da golul tocmai tu, cum ai sărbători?

-Nu m-am gândit la asta, dar pentru mine chiar ar fi ceva special, pentru că eu nu am marcat până acum pentru Timişoara. Ar fi cu atât mai special ca golul să vină în Europa League, dar nu sunt eu genul de jucător care marchează, decât foarte, foarte rar. Sper să înscrie colegii mei.

-La fel ca în meciul cu Dinamo Zagreb, nu se anunţă o asistenţă numeroasă. Ce ai să le transmiţi suporterilor?
-Noi sperăm să vină cât mai mulţi, dar nu cred că e posibil să îi determin să vină printr-o declaraţie. Într-adevăr, am avea un atu dacă spectatorii vor fi cât mai numeroşi şi ne vor încuraja.

-Ai deja o experienţă în jocurile din cupele europene. S-a resimţit saltul pe care l-ai făcut de la Liga a II-a?
-Nu cred că am experienţă în aceste jocuri. Ai experienţă după ce joci 30 sau 40 de meciuri, iar eu am jucat destul de puţin. Saltul nu a fost chiar aşa rapid. Chiar dacă am ajuns destul de repede de la Liga a II-a la o echipă mare, nu înseamnă că am ars etapele.

-Una peste alta, putem paria pe voi?
-Nu cred că este indicat să vorbim de pariuri acum.

Adversarele de azi sunt mai bine cotate
Casa de pariuri Stanleybet înclină să acorde o şansă mai bună de victorie atât celor de la Sparta Praga, cât şi celor de la Anderlecht Bruxelles. Mai echilibrat pare a fi meciul de la Timişoara, dacă ne uităm la cotele oferite de casa de pariuri: 2,55 pentru "1" solist, 3,30 la egal, respectiv 2,52 pentru victoria belgienilor. În schimb, Sparta are la victorie o cotă de 2,30, faţă de 2,75 pentru CFR Cluj, pentru egal cota fiind de 3,40.
Florin Bătrînu: "Orice punct cîştigat este un pas înainte"

Florin Bătrînu, fostul jucător al lui Poli Timişoara, rememorează ultima victorie în cupele europene a bănăţenilor.

"Cu Sporting a fost o victorie mai mult de palmares. Noi veneam după 7-0 la Lisabona, dar cu toate acestea, publicul a venit la stadion şi ne-a susţinut. La 2-0, ei credeau că ne putem califica. Publicul timişorean a fost mereu aproape de echipă. Orice e posibil în fotbal, avem multe exemple. Chiar şi noi am jucat cu echipe puternice, iar publicul a fost mereu alături de noi. Orice punct cîştigat e un pas înainte", a spus Florin Bătrînu la sportro.
"Vreau să văd un joc în viteză şi ocazii fructificate!"

Gueye Mansour, atacantul echipei FC Timişoara, spune că îi pare rău de accidentarea pe care a suferit-o şi care nu îl lasă să fie cel puţin pe banca de rezerve a bănăţenilor pentru meciul cu Anderlecht Bruxelles. Acesta spune că elevii lui Ioan Ovidiu Sabău trebuie să fie cât mai eficienţi în atac, acolo unde trebuie fructificate toate ocaziile ivite.

"E foarte importantă o victorie. Avem forţa de a ne impune în seara asta, chiar dacă e un meci greu. Internaţional sau Ceahlăul nu se compară cu Anderlecht. E mai multă presiune pe echipă. Avem nevoie de fani. Stadionul trebuie să fie plin. Poli are deja experienţă în Liga Europa şi trebuie să fructifice absolut toate ocaziile avute. Aş vrea să văd un joc în viteză", a spus Mansour.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
URL de referinţă