RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Poli Timişoara
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Sabău: "Anderlecht a câştigat un punct norocos"

Antrenorul lui FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, joi, după remiza albă cu Anderlecht că elevii săi ar fi putut să câştige dacă arbitrul nu oprea jocul la golul din minutul 59 şi afirmă că, pentru a se califica, trebuie să se impună la Bruxelles şi Zagreb.

"Mi-a plăcut prima repriză pentru că am controlat jocul, am avut ocazii, ritm şi iniţiativă, în timp ce partea a doua a fost echilibrată. Am rămas impresionat de voinţa jucătorilor mei, i-am văzut la vestiar, erau foarte afectaţi şi supăraţi pentru că şansele de calificare s-au redus. Nu am înscris pentru că nu am ţinut echipa sus şi nici nu am făcut presing. După părerea mea, Anderlecht a câştigat un punct norocos, chiar dacă pe final am căzut fizic, iar în anumite momente ale meciului, echipa a fost ruptă în două", a spus Sabău, adăugând că nu el a fost ţinta huiduielor spectatorilor, ci rezultatul a fost contestat.

Fostul internaţional consideră că doar două succese în deplasările de la Zagreb şi Bruxelles ar mai putea califica echipa bănăţeană în primăvara europeană. "Matematic mai sunt şanse, dar trebuie să câştigăm meciurile retur cu Dinamo Zagreb şi Anderlecht. E o problemă că nu reuşim să înscriem, pe care trebuie să o remediem", a punctat acesta.

FC Timişoara a remizat, joi, scor 0-0, pe teren propriu, cu formaţia belgiană Anderlecht Bruxelles, în etapa a 3-a a grupelor Ligii Europa şi rămâne fără niciun gol marcat în ultimele şase jocuri disputate în cupele europene. În celălalt meci al grupei, Ajax a învins pe Dinamo Zagreb cu scorul de 2-1, pe teren propriu.

Clasament: 1. Ajax 5p, 2. Anderlecht 5p, 3. Dinamo Zagreb 3p, 4. FC Timişoara 2p.

Etapa a 4-a va avea loc la data de 5 noiembrie şi programează partidele Dinamo Zagreb - Ajax şi Anderlecht - FC Timişoara.
Poli Timişoara nu a mai înscris de 6 meciuri în cupele europene!

În ciuda faptului că Timişoara a fost singura reprezentantă a României care a reuşit să obţină un punct în etapa a treia a grupelor Europa League (0-0 cu Anderlecht), bănăţenii au şi motive să fie îngrijoraţi. Aflaţi pe ultimul loc al grupei A, cu 2 puncte, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău nu dau semne că ar putea reuşi mai mult în această campanie europeană, ei înregistrînd în această seară a şasea partidă consecutivă fără gol marcat.

Ultima oară cînd Timişoara a punctat în cupele europene se întîmpla la Doneţk, la 2-2 cu Şahtior, în turul III preliminar al Ligii Campionilor. De atunci, s-au consemnat următoarele rezultate:

Poli Timişoara - Şahtior 0-0
Poli Timişoara - Vfb Stuttgart 0-2
Vfb Stuttgart - Poli Timişoara 0-0
Ajax - Poli Timişoara 0-0
Poli Timişoara - Dinamo Zagreb 0-3
Poli Timişoara - Anderlecht 0-0
Miei în Europa

După 6-0 în campionat cu Ceahlăul, Poli n-a mai avut suflu aseară şi a remizat alb şi cu emoţii cu Anderlecht, rămînînd fără gol marcat în competiţia continentală.

A fost umilinţa europeană cu Zagreb. Apoi Poli şi-a regăsit cadenţa în campionat. Victoriile la scor cu Internaţional Curtea de Argeş (3-0) şi Ceahlăul (6-0) i-au propulsat pe bănăţeni în "fruncea" Ligii 1. Însă Poli a rămas datoare pe traseul de Europa League.

Sabău a riscat din nou şi a folosit un sistem inovator. Dacă cu croaţii a sacrificat un închizător pentru un mijlocaş de creaţie, acum, tehnicianul a apelat la doar 3 fundaşi, mizînd în schimb pe 3 atacanţi.

Puţine ocazii
Goga a oferit primul emoţii oaspeţilor. Mai întîi a întîrziat la întîlnirea cu balonul trimis în careu de Bucur (8), iar 10 minute mai tîrziu a tras puţin peste din interiorul careului. Belgienii au rămas cantonaţi în propria jumătate, dar timişorenii n-au găsit ultima pasă, acţiunile lor sfîrşind la limita careului mare. Cea mai mare ocazie a primei părţi a venit din banda dreaptă, din centrarea lui Bonfim, însă Artiom a pus capul în pămînt şi mingea a ricoşat peste.

Forcing belgian pe final
La reluare, Poli a avut reacţie doar un sfert de oră, după care s-a stins treptat. Declinul bănăţenilor a pornit de la golul anulat lui Goga (58). Atacantul a catapultat în vinclu un balon de la 20 de metri, dar după ce arbitrul elveţian Circhetta fluierase un fault la Bucur.

Au apărut apoi ocaziile la poarta lui Pantilimon. Diandy (65) vole reţinut, Biglia (68) şut din unghi alături şi Suarez (69), scăpat singur, a înălţat "zmeul" spre peluza fanilor viola. Acelaşi Suarez (85), singur cu portarul, n-a găsit drumul spre plasă.

Poli a avut ocazia să dea lovitura: Artiom Karamian (87) a tras tare, Proto a respins, dar nimeni n-a mai urmărit mingea.

12 săptămîni au trecut de la ultimul gol al Timișoarei în Europa, la Șahtior (2-2)

9,50 era cota acordată de Sportingbet înaintea jocului pentru rezultatul de 0-0


Sistem cu 3 stoperi
Antrenorul Neluţu Sabău a modificat iar sistemul de joc, dorind să-l surprindă pe omologului său, Ariel Jacobs. "Moţul" a trimis în teren, aseară, pentru prima oară în mandatul său, o formulă de start cu trei stoperi: Nibombe, Mera şi Scutaru. Totodată, în faţă, tehnicianul a mizat tot pe un trident: Arman Karamian-Bucur-Goga. Sabău a mai improvizat în Europa League, cu Dinamo Zagreb renunţînd la un "închizător", Alex Bourceanu, pentru încă un jucător de atac, Claudiu Ionescu.

Frăţia violetă
Dacă la meciul precedent disputat în Europa League la Timişoara, cu Dinamo Zagreb, suporterii gazdă şi cei ai croaţilor au avut parte de ciocniri violente, la partida de ieri lucrurile au stat exact invers. Fanii lui Anderlecht au fost primiţi bine la Timişoara, înainte de partidă fiind chiar însoţiţi de bănăţeni prin oraş, în plimbare, şi la terasele din centru. Explicaţia? Timişorenii au relaţii amicale cu aproape toate galeriile "violete" din Europa, printre care se numără şi Anderlecht.

Atmosferă dezolantă
Vremurile în care Timişoara juca în faţa a 25.000 de spectatori sînt istorie. Doar 4000 de oameni au fost prezenţi la partida de ieri, lucru care l-a enervat pe liderul galeriei, Paul Prodana. "Nu mai am nici o explicaţie. Nu înţeleg unde au dispărut acei oameni care veneau meci de meci. Ne doare şi pe noi, dar nu mai avem ce să facem", a spus Prodana. Suporterii au venit în număr mic şi la meciul cu Zagreb, protestînd astfel împotriva preţului mare al "pachetelor" de bilete: 100 de lei la peluze, 200 de lei la tribuna I şi a II-a, 300 de lei la tribuna 0 şi 500 de lei la sectorul VIP.

Încă trei milioane de euro
Marian Iancu a profitat de prezenţa la Timişoara şi a avut ieri dimineaţă o întîlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. Discuţia a vizat propunerea de prelungire cu trei ani a contractului de sponsorizare, prin care echipa primeşte anual un milion de euro. Clubul a promis, la schimb, ieftinirea biletelor la partidele de pe teren propriu, începînd de la cea cu Steaua. Un bilet la meciurile din campionat ar urma să coste între 1 şi 2 euro.

Mai mulţi ziarişti belgieni decît români
Meciul formaţiei din Bruxelles de la Timişoara a suscitat un interes uriaş în Belgia, lucru reflectat şi de prezenţa a 35 de ziarişti oaspeţi la meciul de aseară. Jurnaliştii care au însoţit-o pe Anderlecht în Banat au fost chiar mai mulţi decît cei români. În tribune, 200 de fani au ţinut să-i încurajeze pe elevii lui Ariel Jacobs. Anderlecht e echipa belgiană cu cel mai mare număr de suporteri pe plan intern.

Nibombe urmărit
Togolezul din defensiva lui Poli a fost principala ţintă a impresarilor şi scouterilor la partida de ieri. Fundaşul a fost anunţat de mai multă vreme de impresarul său, Daniel Stanciu, că va fi monitorizat la meciul împotriva belgienilor de la Anderlecht. Nibombe a mai fost urmărit şi la returul cu Stuttgart de o echipă din Germania, dar şi de una din liga a doua rusă.
"Dacă Sabău nu rezolvă problemele echipei, intervin eu"

Timişoara a salvat într-o oarecare măsură noaptea de coşmar trăită de formaţiile româneşti în Europa League. Poli a obţinut cel de-al doilea rezultat de egalitate în Europa League, dar acest lucru nu are darul să îi ajute prea mult în ecuaţia calificării.

Marian Iancu este extrem de afectat, nu atât de remiza obţinută, ci de faptul că jucătorii nu alcătuiesc o echipă, o familie. Sabău trebuie să gestioneze foarte bine acest aspect, altfel patronul de pe Bega promite că se va implica personal în remedierea acestei situaţii.

"Sincer, nu sunt mulţumit de joc. Sunt câţiva care şi-au dorit, au încercat să facă ceva, dar nu mă mulţumeşte, nu văd spirit de echipă. Jucători care concurează pe alţii din echipă nu dau pase, se calcă în picioare şi de acolo confuzia antrenorului. Sabău trebuie să se ocupe de această problemă, încă nu suntem o familie. Dacă nu rezolvă, intervin eu.", a declarat Iancu la finalul meciului.
Sabău spune că s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate în derby-ul cu CFR Cluj

Antrenorul lui FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, sâmbătă, că îşi doreşte ca formaţia de pe Bega să rămână pe prima poziţie în clasament după derby-ul cu CFR Cluj şi de aceea s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate.

"Ne dorim să rămânem pe primul loc şi după acest meci, unul interesant, care va decide practic prima poziţie după această etapă. Nu cred că ne va avantaja faptul că CFR a fost învinsă în cupele europene pentru că un meci din campionat e total diferit. Are o altă încărcătură, o altă importanţă. Un egal mi-ar conveni la Cluj, pentru că e foarte important în economia clasamentului", a spus Sabău.

Acesta crede că următoarele patru etape, atunci când Timişoara va întâlni CFR, Steaua, Oţelul şi Dinamo, sunt decisive pentru stabilirea campioanei de toamnă şi de aceea se teme să folosească jucători fără experienţă sau lenţi: "E riscant să joci la un asemenea nivel, cu Steaua, CFR sau Dinamo, cu fotbalişti cu experienţă destul de puţină ca Mera sau Scutaru. Sau cu Nibombe, care din punct de vedere fizic nu se reface rapid. În schimb, Bonfim şi Artiom Karamain ar putea evolua pe flancuri într-un sistem cu patru fundaşi, dar vor fi şi meciuri în care soluţia cu trei fundaşi centrali va fi bună. Pentru noi urmează o perioadă foarte importantă, în care se va decide campioana de toamnă".

Tehnicianul a vorbit şi despre situaţia de la echipă după ce patronul Marian Iancu a afirmat că nu este deloc mulţumit de jocul prestat. "Am avut o discuţie cu domnul Iancu, dar nu se poate rezolva totul într-o singură zi. Important e să găsim soluţii, nu să dărâmăm. Oricum, nimeni nu poate să le reproşeze jucătorilor că nu s-au dăruit fizic în meciul cu Anderlecht. Eu am forţa şi experienţa pentru a construi echipa. M-aş bucura să primesc timp pentru că simt că pot face treabă la Timişoara. Am realizat 60% din ceea ce pot să dau acestei echpe şi putem face încă multe împreună, dar e nevoie de timp. Te deranjează când preşedinţii fac ceea ce fac, dar ei să nu uite că trebuie să fie lângă noi", a opinat Sabău.

Fostul internaţional a comentat şi reacţia suporterilor care l-au huiduit la meciul cu Anderlecht pentru că a adoptat un stil de joc defensiv. "Noi, antrenorii, suntem primii nemulţumiţi, dar suporterii se manifestă uneori exagerat. Ne afectează, dar trebuie să-i înţelegem şi pe ei. Am scos Şahtior, cea mai mare performanţă din istoria clubului şi lumea spunea că putem să batem pe oricine. Trebuie să educăm publicul să înţeleagă la ce nivel jucăm. La începutul campionatului, când ieşeam pe stradă, nu ştiau oamenii cum să mă îmbrăţişeze şi să mă felicite. Acum, în momente grele, aş vrea să fiu susţinut", a a conchis acesta.

Partida dintre primele două clasate în Liga I după primele 10 etape, CFR Cluj-FC Timişoara, se va disputa duminică de la ora 21:45 pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.
Timişoara nu a învins niciodată pe terenul Clujului!

Timişoara lui Marian Iancu va încerca să-şi păstreze fotoliul de lider în Gruia, un teren pe care însă n-a prea avut succes de la revenirea CFR-ului în primul eşalon.

Astfel, în cinci deplasări la Cluj, bănăţenii nu au reuşit decât o remiză, 2-2 în sezonul 2007-2008, cel în care CFR a izbutit eventul, sub comanda lui Ioan Andone. În celelalte patru jocuri disputate pe arena "Dr. Constantin Rădulescu" s-a impus CFR Cluj, marcând de fiecare dată câte două goluri: 2-1 în sezoanele 2004-2005 şi 2007-2007, respectiv 2-0 în sezoanele 2005-2006 şi 2008-2009. Admiţând că actuala echipă timişoreană este continuatoarea lui Poli, trebuie spus că nici la cele trei vizite la Cluj din anii '70 timişorenii nu au fost mai norocoşi, izbutind o singură remiză.

Clujenii vor să întoarcă roata
Pe lângă cele trei puncte, care i-ar duce pe primul loc, clujenii mai au un motiv să bată Timişoara. Astfel, Cadu et co nu au uitat că în sezonul 2007-2008 timişorenii le-au administrat prima înfrângere, 1-0 în runda a doua a returului, întrerupând un şir de 18 partide fără eşec ale echipei lui Andone. Nu a fost însă prima dată când s-a întâmplat aşa ceva. În ediţia 2006-2007 a Ligii I, CFR a pierdut primul meci tot la Timişoara, 1-3 în etapa a şaptea. Cum Timişoara vine mâine în Gruia din postura de lider neînvins, "vişiniii" vor să întoarcă roata şi să întrerupă invincibilitatea bănăţenilor. Ca amănunt de culoare, Timişoara este a patra echipă neînvinsă în competiţia internă pe care CFR o întâlneşte în ultimele 30 de zile, după FC Braşov, Eindhoven şi Sparta Praga.

Măsuri drastice de securitate
230 de jandarmi şi 50 de poliţişti vor asigura ordinea la meciul din Gruia. Conform unui comunicat transmis, sâmbătă, de Poliţia Judeţeană Cluj, pentru ca partida să se desfăşoare în condiţii optime de ordine şi siguranţă, poliţiştii clujeni vor lua măsuri de prevenire a manifestărilor cu caracter ilicit.

La aceste acţiuni vor participa 50 de poliţişti rutieri şi de la Siguranţă Publică.

Potrivit sursei citate, înainte şi pe timpul desfăşurării meciului, agenţii economici nu pot comercializa băuturi alcoolice, iar poliţiştii vor interveni pentru a evita contactul fizic între suporterii celor două echipe, în timp ce agenţii rutieri vor fluidiza traficul spre stadionul "Dr. Constantin Rădulescu".

Pe de altă parte, aproximativ 230 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj vor asigura măsurile de ordine publică în zona stadionului.

Spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.
"Aş fi ipocrit dacă nu m-aş mulţumi cu punctul din meciul cu belgienii"

Patronul Timişoarei, Marian Iancu, a comentat egalul înregistrat de echipa sa contra belgienilor de la Anderlecht. Oficialul bănăţean a precizat că nu este supărat pentru deznodământul partidei de joi seară, pentru că orice punct în această competiţie europeană este binevenit, mai ales că adversarii sunt de calibru mare. Iancu a spus că Rangers, echipa învinsă de Unirea Urziceni, este mult sub adversarele Timişoarei din grupele Europa League.

"Nu sunt ipocrit să spun că sunt nemulţumit de rezultatul de egalitate înregistrat cu Anderlecht. Am zis că voi fi mulţumit de fiecare punct pe care îl vom obţine, dar meciul mi-a dat impresia că se poate mai mult. Oricum , toate adversarele noastre sunt peste Glasgow Rangers. Cu toate acestea, aştept de la jucătorii mei să reconfirme poziţia de lider al campionatului în meciul cu CFR Cluj!", a spus Iancu la Telesport.
Băgaţi în şedinţă

Preşedintele lui Poli s-a arătat solidar cu spectatorii care au huiduit echipa la meciul cu Anderlecht, în vreme ce Artiom Karamyan le-a cerut acestora şi îngăduinţă faţă de jucători.

Deşi Timişoara obţinuse un egal cu belgienii, Marian Iancu a plecat joi seara supărat de la stadion, la fel ca şi o parte din fanii care veniseră la meci. Patronul clubului a avut a doua zi o şedinţă cu fotbaliştii pregătiţi de Neluţu Sabău, cărora le-a transmis că rezultatele de până acum îi obligă la mai mult. "În timpul meciului, am avut aceleaşi trăiri ca şi oamenii din stadion. Lumea te laudă când ai rezultate, te ceartă când nu te ridici la aşteptări, nu ţine cont că în campionat eşti pe primul loc şi într-un meci ca acesta cu Anderlecht, greşeli minore dar multe deranjează", a spus Iancu ieri, descriind mesajul pe care l-a transmis către echipă. Petrolistul a dezvăluit şi obiectivul său pe termen scurt: "Proiectul nostru imediat este să aducem lumea înapoi la stadion, dar aici trebuie să ne ajute şi echipa, rezultatele. Asta le-am spus şi jucătorilor".

Artiom: "Îi respect pe cei care ne susţin"
Fotbaliştii au recepţionat mesajul lui Iancu, dar ar dori să nu mai fie apostrofaţi de tribune. Artiom Karamyan a răspuns a spus că nu vrea să fie catalogaţi la fel toţi fanii lui Poli, ci numai cei care "nu înţeleg că în fotbal nu poate nimeni să câştige tot timpul, nici Real Madrid". Artiom a detaliat: "Aceia care vin la stadion pentru a ne huidui, mai bine să stea acasă. Eu am tot respectul şi dragostea pentru acei oameni care cântă 90 de minute şi sunt alături de noi şi nu la ei mă refer, ci la cei care vin şi huiduie şi ne înjură la prima minge greşită, care vin la stadion numai pentru asta", a spus decarul Timişoarei.

El a făcut apel şi la înţelegerea suporterilor, care trebuie să facă diferenţa între un meci cu Anderlecht în Europa şi un meci cu Ceahlăul în Liga I. "Sigur că suntem pe primul loc în campionat, dar în Europa League suntem la prima participare şi întâlnim echipe care sunt prezente în grupe continentale an de an. Este o diferenţă", a conchis fotbalistul lui Poli.

"Nu ştiu dacă la adresa mea au fost fluierăturile, ci la adresa jucătorilor, a rezultatului. Pe mine nu m-au contestat acum, ci la meciul cu Dinamo Zagreb" - Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Poli Timişoara

"Un jucător nu ar trebui să facă aprecieri la adresa suporterilor şi nici să îi trimită acasă. Aşa sunt spectatorii, când te încurajează, când te dojenesc" - Mircea Munteanu, unul din liderii de galerie

Rămas fără replică la delegarea lui Avram
Marian Iancu a solicitat arbitri străini la meciul cu CFR, însă clujenii s-au opus, iar partida va fi oficiată de Marius Avram, fiul preşedintelui CCA. "Este o delegaţie care pe moment mi-a închis gura, sper să nu trebuiască să vorbim despre asta duminică după meci şi să avem parte de un meci arbitrat corect, în spirit european", a spus Iancu.

Magera, menajat la antrenament
Cehul s-a pregătit ieri numai un sfert de oră alături de Poli. Deşi a jucat doar câteva minute pe final de meci cu Anderlecht, Lukas Magera a acuzat dureri la glezna stângă, iar după ce s-a consultat cu medicul echipei şi cu stafful tehnic, a plecat la vestiare, fiind îndemnat să se odihnească.

Iancu, în audienţă la primar
După ce joi a avut o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, Marian Iancu a discutat ieri de dimineaţă şi cu reprezentanţii Primăriei Timişoara. Tema discuţiei a fost noul contract propus de patronul lui Poli, o primă măsură în această privinţă urmând să se ia la meciul cu Steaua, când biletele vor fi la preţ de un euro sau doi euro. "Mă simt ca acasă când pot discuta cu oameni de calitate", a spus Iancu după întrevederea cu primarul Gheorghe Ciuhandu.

"Sperăm să câştigăm în Belgia"
Căpitanul Dan Alexa a declarat după egalul de joi cu trupa lui Ariel Jacobs că Timişoara nu s-a predat încă în Europa League, deşi este la trei puncte distanţă de locurile calificante în faza eliminatorie. "Anderlecht mi s-a părut o echipă de bătut, este păcat că nu am reuşit să câştigăm. Mai sperăm la calificare pentru că mai avem şanse. Mergem în Belgia unde sperăm să câştigăm", a spus mijlocaşul timişorean.
Sabău: "Sunt fericit pentru rezultat, pentru ambiţia noastră şi pentru ritmul din prima repriză"

Antrenorul lui FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat că echipa sa şi-a atins scopul în meciul de la Cluj.

"Sunt fericit pentru rezultat, pentru ambiţia noastră şi pentru ritmul din prima repriză. Am venit aici să nu pierdem, m-a interesat foarte mult acest lucru, iar rezultatul a fost echitabil. Nu suntem obişnuiţi să jucăm în ritmul acesta miercuri-duminică, nu este deloc uşor să joci împotriva CFR-ului, au jucători foarte valoroşi şi pot alinia în orice moment două echipe care să îţi pună probleme. Dacă nu mă înşel, Timişoara a mai făcut doar un egal aici, acesta e al doilea, aşa că trebuie să fim mulţumiţi de scor. Pentru Timişoara, campionatul este cel mai important", a spus Sabău.

CFR Cluj şi FC Timişoara au remizat duminică, la Cluj, scor 0-0, şi se află pe primele două locuri ale clasamentului Ligii I, cu câte 21 de puncte. Ardelenii au evoluat în inferioritate numerică din minutul 71, când centralul Marius Avram l-a eliminat pe Lacina Traore pentru cumul de cartonaşe.
Doi suporteri ai FC Timişoara s-au ales cu dosare penale după meciul de la Cluj

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a întocmit două dosare penale în cazul unor suporteri ai FC Timişoara care intenţionau să introducă obiecte pirotehnice pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" al echipei "FC CFR 1907 Cluj-Napoca"..

"Înaintea partidei de fotbal care s-a desfăşurat duminică, 25 octombrie, pe Stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu' din municipiul Cluj-Napoca, la controlul corporal efectuat la intrarea suporterilor echipei F.C. Timişoara asupra a două persoane s-au găsit obiecte pirotehnice a căror introducere în stadion este interzisă. G. Sorin de 19 ani din loc. Constantin Daicoviciu, jud. Caraş Severin şi A. Ioan Ovidiu, de 22 ani, din localitatea Timişoara, jud. Timiş, aveau asupra lor, cu intenţia de a le introduce pe stadion, mai multe obiecte pirotehnice (torţe, fumigene)", se arată într-un comunicat de presă de luni al jandarmilor clujeni.

Infracţiunea de care se fac vinovaţi cei doi este prevăzută de art. 35, alin. (1) din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, respectiv încercarea de a introduce, deţinerea sau folosirea în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II - IV, T.1, T.2, precum şi a artificiilor din categoria "obiecte zburătoare luminoase" şi a pocnitorilor din clasa I.

Jandarmii clujeni fac cercetări, pe baza înregistrărilor video puse la dispoziţie de clubul CFR Cluj, pentru identificarea persoanelor care au folosit şi au aruncat în teren cu obiecte pirotehnice.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
URL de referinţă