Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


Fotbal Club FCSB 17.07.2009 - 10:00

Gigi Becali: La ora asta, nu putem elimina o echipa de calibru din Europa

În ciuda victoriei cu Ujpest Budapesta (2-0), Gigi Becali s-a declarat doar parţial mulţumit.
 
Cu toate că Steaua s-a impus aseară, Gigi Becali nu s-a ferit să critice evoluţia din prima repriză. “Nu mi-a plăcut cum am jucat la început. Ar fi trebuit să ne creăm mai multe situaţii de a marca şi să conducem cu 2-0 la pauză. Să nu ne îmbătăm cu apă rece! Păi, Ujpest este o echipă de doi lei, una de divizia B în România” a fost concluzia patronului la GSP TV.
 
Şi a detaliat: "Acum cîţiva ani, Steaua începea meciul în forţă. Nu este normal să ai 0-0 la pauză cu o formaţie ca Ujpest. Sincer, la ora asta nu putem să eliminăm o echipă de calibru mediu în Europa. Eu mă laud de obicei, dar acum nu am cu ce". Apoi a redevenit optimist: "Sînt convins însă că Bergodi a văzut ce n-a mers şi va schimba la meciul următor".
 
Gigi l-a luat apoi în vizor pe mijlocaşul Ochiroşii: "A greşit foarte mult, nu ştiu ce a fost cu el. Plus că a şi obosit foarte repede". Preferaţii finanţatorului? "Mi-a plăcut Onicaş, nu a comis aproape nici o eroare. Tătăruşanu? Extraordinar, dă siguranţă echipei. Dar cel mai valoros fotbalist din lot, după părerea mea, este Stancu. şi a făcut un cuplu extraordinar cu Surdu!", a concluzionat Becali.
 
"M-am întîlnit cu suporterii miercuri şi am stabilit că vom celebra golurile împreună. Galeria m-a înjurat în prima perioadă pe care am petrecut-o în Ghencea, dar acum am făcut pace" - Romeo Surdu, atacant Steaua
 
"Mă bucur că am debutat cu o victorie. Nu sîntem calificaţi, vom merge în Ungaria să cîştigăm. Cel mai bun prieten al meu în România e Steaua" - Rafal Grzelak, mijlocaş Steaua
 
"Victoria din Ghencea ne face stăpîni pe meciul retur. Am auzit de atmosfera incendiară pe care o fac ungurii, dar nu ne speriem!" - Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua
 
"Mi-a plăcut mult atmosfera. Apreciez şi atitudinea excelentă pe care au avut-o steliştii. Despre evoluţiile lor nu mă pronunţ, e treaba lui Bergodi" - Răzvan Lucescu, selecţioner România
 
Renaşterea
Bergodi a schimbat aerul în Ghencea. A mizat pe tineri şi l-a reinventat pe Surdu, iar roş-albaştrii au cîştigat clar disputa cu Ujpest, privind deja spre turul următor din Europa League.
 
Aproape 20.000 de oameni în tribune. O formulă de echipă modificată consistent faţă de sezonul precedent. Speranţe pentru un sezon mai fericit decît cel anterior. Un adversar care nu ridica nimănui temeri. Acesta a fost cadrul în care, aseară, Steaua a pornit o nouă aventură europeană avînd la pupitru un italian cu ambiţia de a readuce trupei din Ghencea spiritul vitezist şi rezultatele visate de fani.
 
Iar meciul cu Ujpest a făcut dovada unui început de drum promiţător. Lîncezeala şi lipsa de orizont din jocurile campionatului trecut au fost înlocuite de o prestaţie coerentă. De aici, consecinţele: aplomb, curaj, trasee repetate, inhibiţie zero.
 
Duo Letal
Asta au arătat roş-albaştrii încă din prima repriză, cînd s-au întrecut în ocazii la poarta lui Balajcza. Goian (4, cap "peste" din 10 metri, şi 20, deviere puţin lîngă bară), Surdu (19, reluare cu capul sub transversală) şi Kapetanos (40, şut la colţul scurt) au ratat succesiv deschiderea scorului, lăsînd senzaţia, iată totuşi o legătură cu mandatul Lăcătuş!, că golul va rămîne o rara avis în Ghencea.
 
A fost suficientă însă o mutare dictată la pauză, Stancu în locul lui Ochiroşii, pentru ca blestemul să se destrame. Internaţionalul Stelei a luat pe cont propriu prima acţiune din mitanul secund, i-a pus o minge pe tavă la marginea careului lui Surdu, iar ex-braşoveanul a punctat fără şovăială (46).
 
Tot cei doi au desenat şi golul de 2-0, cu roluri inversate: Surdu la serviciu, acţiune pe flancul stîng, şi Stancu la finalizare, din 6 metri (72). Returul de peste o săptămînă nu pare a fi o povară pentru Steaua, care a arătat aseară cel puţin o clasă peste Ujpest.
 
"A fost un meci foarte greu, însă e bine că am câştigat. După această victorie cred că putem spune că am luat o opţiune serioasă pentru calificare" - Juan Toja, mijlocaş Steaua
 
"Am avut emoţii foarte mari cînd am văzut cîţi spectatori sînt în tribune. A fost o nebunie de meci, mă aşteptam să fie o atmosferă incendiară în tribune" - Mihai Onicaş mijlocaş Steaua
 
"Obiectivul nostru a fost să rămînem în cărţi după meciul tur şi cred că ni l-am atins. Steaua e o echipă puternică, dar nu trebuie să se creadă deja calificată" - Willie McStay, antrenor Ujpest
 
Rezultatul ne face stăpîni şi peste meciul retur. Sîntem favoriţi la calificare, dar la fel eram şi înainte de prima manşă. Vom juca la fel de serios şi acolo” - Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua
 
Şi-au aplaudat adversarii
Gest inedit făcut de stelişti aseară: la finalul meciului, ei şi-au aşteptat adversarii la intrarea pe tunelul de acces la vestiare şi i-au aplaudat! "Aşa vom proceda de-acum şi la victorii, şi la înfrîngeri. Este un semn de respect pentru cei cu care ne-am luptat pe teren", a explicat unul dintre jucătorii roş-albaştrilor.
 
Ungur pe teren
În minutul 63, un suporter al lui Ujpest a trecut de cordonul de jandarmi şi a intrat pe gazon. Aflat în stare de ebrietate, fanul ungur a alergat printre fotbalişti aproximativ 30 de metri, fiind blocat de Ninu, care l-a predat forţelor de ordine. Susţinătorul formaţiei din Budapesta a fost reţinut de poliţie pentru a fi amendat.
 
Scandări pentru Lăcătuş
Sezonul prost pe care Steaua l-a avut cu Marius Lăcătuş pe bancă nu l-a scos pe fostul atacant din inimile fanilor. Galeria i-a strigat numele de mai multe ori pe parcursul meciului şi a afişat un banner pe care scria "Unic, respectabil, spirit de luptă: Marius Lăcătuş, mereu cu noi".
 
Şase jucători noi
Cristiano Bergodi a folosit aseară o echipă mult schimbată faţă de cea pe care o utiliza Marius Lăcătuş. Italianul a trimis pe teren trei jucători aflaţi la debutul în tricoul Stelei: Tătăruşanu (23 de ani), Emil Ninu (23 de ani) şi Onicaş (19 ani). Lor li s-au alăturat alţi trei fotbalişti care prindeau rar primul "11" pe vremea lui Lăcătuş: Surdu, Szekely şi Ochiroşii.
 
"Am scăpat de stres"
Surdu a explicat aseară cum a reuşit să-l scoată din echipă pe Bogdan Stancu: "Sînt mai liniştit decît în perioada trecută pe care am traversat-o la Steaua. Atunci eram stresat rău, fiindcă toată lumea se aştepta să fiu direct la nivelul jucătorilor mari, precum Rădoi sau Dică, dar eu aveam nevoie de timp de acomodare".
 
Oficiali dezorientaţi
Steliştii au uitat de oficialii trimişi de UEFA să supervizeze partida cu Ujpest. Reprezentanţii forului european au traversat singuri terenul, dinspre vestiare, au urcat la tribuna 0 şi au rămas blocaţi acolo, neştiind unde sînt locurile rezervate lor. Ofiţerul de presă al Stelei a sesizat tîrziu deruta şi le-a indicat observatorilor poziţiile pe care să le ocupe.
 
Protocol încălcat
Steaua a vîndut bilete în ziua meciului, deşi UEFA a interzis acest lucru din cauza riscului ridicat al partidei.
 
După partida de aseară, Steaua riscă cel puţin o sancţiune pecuniară din partea UEFA. Motivul? Roş-albaştrii au vîndut bilete în ziua meciului, cu toate că UEFA nu le-a permis acest lucru. Chiar şi oficialii din Ghencea anunţaseră pe site-ul oficial că toate casele de bilete vor fi închise ieri, însă aseară, cu doar două ore înainte de fluierul de start, la stadion se vindeau încă tichete de acces.
 
Purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, susţine că Steaua va fi reclamată la UEFA pentru acest lucru: "În cursul dimineţii am avut o întîlnire cu cei de la Steaua şi cu reprezentantul UEFA, iar steliştii şi-au luat angajamentul să nu mai distribuie bilete din cauza riscului ridicat al întîlnirii. Acum, vor plăti pentru asta".
 
Preşedintele Valeriu Argăseală susţine că Steaua nu e în pericol şi că decizia de a deschide casele a fost una înţeleaptă: "Jandarmeria nu are de ce să ne reclame la UEFA. Era mult mai corect şi legal să vindem bilete decît să ţinem oamenii la porţi şi să protesteze că nu pot intra".
 
Puşi pe scandal
Ungurii s-au războit cu forţele de ordine din gară pînă pe stadion. Cei 500 de suporteri ai lui Ujpest au fost cu greu ţinuţi în frîu de jandarmi. Maghiarii au ajuns în Bucureşti cu mai mult de patru ore înainte de startul partidei, cu trenul, şi au declanşat de pe peron conflictul cu oamenii de ordine. "Ţiganii, ţiganii!" a fost scandarea cel mai des auzită, plus un banner cu mesajul "Transilvania, pămînt unguresc".
 
În tribune, ultraşii s-au dezlănţuit. Au aruncat cu scaune în jandarmi şi în stewarzi, au încercat să escaladeze gardul despărţitor şi să ajungă la steliştii din peluza a II-a, au înjurat permanent. Oamenii de la securitate nu au rezistat prea mult şi au intervenit în forţă după numai 20 de minute. Ungurii au făcut pasul înapoi şi s-au mai liniştit. De la staţie erau avertizaţi că vor fi evacuaţi din sectorul de tribună pe care îl ocupau.
 
Steliştii au răspuns strigînd "România!", "Afară cu bozgorii din ţară", cu huiduieli, mai ales faţă de rezervele lui Ujpest, care instigau asistenţa cu aplauze ironice. 19.000 se războiau de la distanţă cu doar 500.
 
Bergodi, scos din minţi de arbitru!
"Centralul" grec Koukoulakis a lăsat jocul liber şi l-a enervat din cauza asta pe Cristiano Bergodi. Italianul s-a ridicat des de pe bancă şi i-a reproşat elenului că tolerează intrările dure ale celor de la Ujpest. "Jucătorii o să se omoare între ei dacă tu nu fluieri nimic!", i-a strigat Bergodi.
 
Pleşan optimist
Înaintea meciului, Mihăiţă Pleşan era foarte optimist. Renegat la "satelit" şi forţat să-şi caute echipă, mijlocaşul de 26 de ani era sigur că Steaua va învinge la scor: "Merg pe un 4-1 pentru stelişti. Ştiu ce pot cei de la Ujpest, am jucat împotriva lor în urmă cu doi ani, cînd eram la Timişoara. În plus, campionatul Ungariei nu se poate compara cu cel al României".
 
Steaua fără sponsor
Roş-albaştrii au evoluat aseară fără sponsor pe tricou. Steliştii nu s-au mai înţeles cu Citi Financial, companie ce anul trecut a plătit 1,2 milioane de euro pentru ca numele său să apară pe tricoul de joc al Stelei. Surse din cadrul clubului stelist susţin că noul sponsor principal urmează să fie anunţat în zilele următoare.
 
Gigi, din nou înjurat
Chiar dacă antrenorul Cristiano Bergodi le-a cerut fanilor să înceteze cu protestele la adresa lui Gigi Becali, patronul din Ghencea nu a scăpat nici aseară de furia suporterilor. Galeria stelistă l-a înjurat pe Gigi încă din primul minut şi i-a cerut din nou să plece. Fanii au afişat şi un banner: "Adevăratele valori rămîn în istorie, pe creditori îi ştergem din memorie".
 
Romeo Surdu: "Voi fi şi la «naţională»!"
Entuziasmat de victorie şi de evoluţia lui, Surdu crede că l-ar putea convinge şi pe Răzvan Lucescu să-i dea un tricou tricolor.
 
Eroul victoriei Stelei, Romeo Surdu, a aşteptat doi ani ca să înscrie în tricoul roş-albastru, intervalul scurs de la transferul său în Ghencea. Atacantul a dat golul de 1-0 şi a contribuit decisiv la reuşita de 2-0.
 
Argumente cu care Surdu anunţă că vrea la echipa naţională! “Stiu că Răzvan Lucescu a asistat la meci şi, dacă voi avea continuitate, cred că am şanse să prind lotul tricolor. Depinde numai de mine şi nu mă îmbăt cu apă rece după o victorie cu Ujpest. Secretul meu e Cristiano Bergodi. El mi-a dat încredere", a declarat fotbalistul.
 
Romeo a comentat şi laudele pe care i le-a adresat Becali: "Am auzit că patronul a apreciat colaborarea dintre mine şi Bogdan Stancu. A fost un pic ciudat, fiindcă era prima dată cînd făceam cuplu cu el, dar ne-am înţeles foarte bine. În prima repriză, nu prea ne-am regăsit, dar am început partea a doua cu un gol rapid şi asta a făcut diferenţa. Diferenţa de două goluri mă face optimist pentru obţinerea calificării, însă, trebuie să recunosc, m-au cam speriat fanii unguri, cred că va fi o atmosferă fantastică la Budapesta".
 
Cristano Bergodi: "Vă mulţumesc!"
Bergodi îi elogiază pe suporteri, e mulţumit de rezultat şi se felicită că l-a introdus pe Stancu la pauză.
 
- Domnule Bergodi, mulţumit de rezultat?
- Da, e un scor care ne avantajează şi ne dă speranţe mari la calificare. A fost un meci dificil, am întîlnit o formaţie care a venit aici să se apere, mizînd pe un sistem defensiv, 4-1-4-1. Ungurii nu ne-au lăsat prea multe spaţii şi s-au apărat toţi în jumătatea lor, dar jucătorii mei şi-au făcut bine treaba.
 
- Vă pare rău că nu l-aţi introdus pe Bogdan Stancu de la început?
- Intrarea lui Bogdan şi faptul că am reuşit să înscriem repede au contat decisiv. După eliminarea lui Kapetanos, am riscat şi am schimbat aşezarea în 4-3-2, cu Romeo Surdu puţin în stînga.
 
- Sînteţi supărat pe Kapetanos?
- Supărat, nu, dar sînt puţin dezamăgit de atitudinea lui, un astfel de gest nu are ce căuta la un asemenea meci. Voi discuta cu el în zilele următoare, pentru că din cauza lui se putea compromite tot sezonul european al Stelei.
 
"Nu am cîştigat nimic"
- Cum vi s-a părut atmosfera?
- Incredibilă, le mulţumesc suporterilor pentru că au fost alături de echipă. De la Rapid - Nurnberg nu mai văzusem aşa ceva.
 
- E Steaua deja calificată?
- Ar fi cea mai mare greşeală să credem asta. Noi rămînem la fel de concentraţi şi vom merge în Ungaria să învingem din nou. Am cîştigat un meci, dar pentru a ne califica mai avem mult de muncă.
 
- V-a felicitat Gigi Becali după victorie?
- El e ocupat acum, are treabă la Strasbourg. De Steaua ne ocupăm noi, adică eu, Argăseală şi Mache.
 
- Vorbiţi cu el la telefon? A spus că nu vă are numărul.
- Glumeşte cînd spune asta. E patronul echipei şi e normal să ştie tot ce se întîmplă la echipă. Normal că dialogăm şi la telefon.
 
"La Budapesta ne aşteaptă o atmosferă ostilă şi trebuie să rămînem concentraţi pentru a cîştiga şi acolo. Am încredere în elevii mei că vor trata meciul la fel de serios" - Cristiano Bergodi, antrenor Steaua
 
Steaua fără vîrf
Nici grecul, nici Bibişkov nu au drept de joc. Bergodi va miza pe cuplul Stancu - Surdu, dar îl va readuce şi pe Vlad Rusu, de la "satelit".
 
Roş-albaştrii l-au pierdut pe Pantelis Kapetanos înainte de sfîrşitul primei reprize şi nu-l vor avea nici în Ungaria, în manşa a doua! Şicanat de un adversar, grecul a cedat şi i-a dat un şut acestuia. Arbitrul i-a arătat direct "roşu". Asta înseamnă că vîrful elen e suspendat şi pentru returul cu Ujpest.
 
Meci în care Bergodi nu îl va putea folosi nici pe Krum Bibişkov. Motivul? Bulgarul adus gratis de la Litex nu figurează în lotul pe care Steaua l-a trimis la UEFA, fiind transferat abia după ce steliştii aleseseră fotbaliştii pentru această fază din Europa League.
 
În situaţia asta, antrenorul va miza la Budapesta pe cuplul Bogdan Stancu-Surdu, deci doi jucători de contraatac, fără vreun pivot. Pentru a avea o soluţie şi pe bancă, Bergodi va apela la Vlad Rusu, pe care îl trimisese la Steaua II.
 
Ion Crăciunescu - "A fost un atac direct, fără minge, cu intenţie. Kapetanos va fi suspendat minimum două etape, poate chiar trei sau patru! Singurul lucru care îl poate salva pe grec este faptul că intrarea lui nu a avut urmări"
 
Dayro Moreno: "Trăiesc, dar nu mă întorc nici mort!"
Columbianul speră că săptămîna viitoare se va concretiza transferul său la o altă echipă. Steaua vrea un milion de euro în schimbul fotbalistului de 23 de ani.
 
Dayro Moreno îşi continuă vacanţa în Columbia, în timp ce Steaua l-a dat în urmărire, nemaiştiind nimic de viaţa lui. "A dispărut total, dar probabil mai trăieşte. Nimeni nu a mai dat de el, după ce n-a venit nici la reunire, nici la antrenamente", a spus Argăseală la GSPTV.
 
Columbianul în vîrstă de 23 de ani a ţinut însă să le răspundă celor din Ghencea prin vocea impresarului său, Alvaro Munoz. "Să stea cei de la Steaua liniştiţi, pentru că Dayro trăieşte, însă nici mort nu se va mai întoarce în România. Săptămîna viitoare sînt şanse mari să se transfere la un alt club în schimbul sumei pe care o vor românii: un milion de euro!", a spus agentul.
 
"Cine să dea un milion pe Dayro?"
"Curios, pentru că ultima dată am discutat cu impresarul acum două săptămîni şi mi-a zis că îi va găsi echipă în Columbia, dar nimic. Mi-e greu să cred că va da cineva de acolo banii ceruţi pe Dayro", a replicat, la rîndul său, Argăseală.
 
Once Caldas, Sivasspor, Giresunspor, Galatasaray sau Newell's Old Boys ar fi fost, în trecut, interesate de Moreno, însă nu s-a concretizat absolut nimic.
 
"Capitolul Steaua este încheiat pentru Dayro. Acest club a fost o mare dezamăgire pentru cariera lui" - Alvaro Munoz, impresar Dayro
 
18.000 de euro a fost amenda primită de columbian pentru că nu s-a prezentat la reunire
 
3 este locul ocupat de Dayro în clasamentul celor mai folosiţi jucători în sezonul trecut (cu 35 de partide), după Zapata (41) şi Ghionea (36)
 
Onicaş: "Am avut emoţii cînd am văzut 20.000 de fani pe stadion"
Debutantul Mihai Onicaş a mărturisit că a fost copleşit de atmosfera creată de fani la meciul cu Ujpest.
 
"Am avut ceva emoţii cînd am intrat pe teren şi am văzut că sînt 20.000 de suporteri în tribune. Nu-mi venea să cred. Calificarea nu este încă tranşată, 2-0 este un scor periculos. Dacă mă compar cu Mirel Rădoi? Mai am mult de muncă pînă acolo", a spus Mihai Onicaş.
 
Ienei: "Stelei îi lipseşte pregătirea"
Fostul tehnician al Stelei crede că marele cîştig al partidei cu Ujpest, din turul doi preliminar al Europa League şi spune că meciul de la Budapesta va fi foarte greu pentru elevii lui Bergodi.
 
"M-am speriat atunci cand Kapetanos a fost eliminat, insa pana la urma jucatorii au reusit un joc bun. Am stiut ca Stancu trebuia introdus in partea a doua. Bergodi i-a linistit pe jucatori la cabine pentru ca erau speriati si are cel mai mare merit. Stelei ii lipseste pregatirea necesara, insa o sa-si faca o echipa redutabila cu acesti tineri jucatori. Steaua nu cred ca va avea probleme la Budapesta, desi ungurii vor ataca in valuri. Linia de fund nu are cum sa fie schimbata, mijlocul este bun, iar atacul va trebui sa ramana asa, mai ales datorita eliminarii lui Kapetanos care nu va putea evolua", a spus Emeric Ienei la Sport Total FM.
 
Sorin Ghionea: "Să rămînem cu picioarele pe pămînt, va fi dificil la Budapesta"
Căpitanul stelist Sorin Ghionea a îndemnat la calm după succesul cu Ujpest (2-0), avertizînd că partida retur va fi dificilă din cauza atmosferei create de suporterii maghiari.
 
"Am făcut o primă repriză bună din punct de vedere tactic şi am reuşit să marcăm, din fericire, în cea de-a doua repriză. A durat ceva pînă ne-am adaptat cu căldura. A fost un moment greu după eliminarea lui Kapetanos, dar am reuşit să ne găsim echilibrul. În astfel de momente nu trebuie să faci rabat de la nimic. Sîntem favoriţi la calificare, dar trebuie să rămînem cu picioarele pe pămînt. Va fi dificil la Budapesta. Am fost plăcut surprins de atmosfera creată de suporteri, aportul lor s-a văzut şi pe tabelă. Dacă vom petrece? Sînt sigur că toţii jucătorii Stelei sînt responsabili şi ştiu ce trebuie făcut pentru ca echipei să-i fie bine", a spus Sorin Ghionea la GSPTV.
 
Valeriu Argăseală: "Rezultatul de astăzi ne face stăpîni peste meciul retur"
Preşedintele stelist Valeriu Argăseală susţine că echipa lui Cristiano Bergodi a luat prima opţiune la calificare după 2-0 cu Ujpest în prima manşă.
 
"Am avut puţin emoţii după eliminarea lui Kapetanos, dar aveam încredere în băieţi că vom cîştiga. Dăruirea băieţilor a fost decisivă. Nu este totul încheiat, la Budapesta ne va aştepta o atmosferă incendiară. Rezultatul de astăzi ne face totuşi stăpîni şi peste meciul retur. Kapetanos nu va fi pedepsit, trebuie să-i înţelegem pe jucători cînd recurg la astfel de gesturi, sînt şi ei oameni. Jucătorii nu vor mai ieşi în club după acest succes, dar dacă vor bea o bere nu e nici un păcat. S-a terminat cu astfel de ieşiri iar asta se va vedea şi în rezultatele de pe teren", a spus Valeriu Argăseală la GSPTV.
 
Cristiano Bergodi: "Am trăit cea mai frumoasă atmosferă de cînd sînt antrenor"
Antrenorul stelist Cristiano Bergodi a lăudat evoluţia elevilor săi din meciul cu Ujpest şi le-a mulţumit fanilor pentru atmosfera creată pe stadion la primul meci al său ca antrenor al roş-albaştrilor.
 
"E un rezultat foarte bun pentru noi, dar sînt două manşe. Din păcate, Kapetanos a făcut un gest prostesc, trebuie să îţi păstrezi cumpătul într-un meci în care adversarul joacă agresiv. Am forţat însă în a doua repriză şi am avut noroc că am dat gol la un minut de la revenirea de la cabine. Băieţii au avut încredere după tot ceea ce au văzut în prima repriză. Ne-a fost greu să găsim spaţii, dar jucătorii merită toate laudele pentru acest rezultat. A fost şi o atmosferă plăcută pe stadion la primul meci al meu ca antrenor al Stelei, de aceea le mulţumesc pentru asta. Am trăit cea mai frumoasă atmosfera de cînd sînt antrenor", a spus Cristiano Bergodi la GSPTV.
 
Mihai Stoica: "Steaua se concentrează mai bine în 10 oameni"
Fostul manager al Stelei, Mihai Stoica, spune că Steaua a avut în partida cu Ujpest un ritm normal pentru această perioadă a sezonului.
 
"Steaua nu a avut un ritm extrordinar, însă este normal, ne aflăm la început de sezon. Vîrful de formă trebuie atins mult mai tîrziu, ar fi fost dezastruos să-l aibă acum. După eliminarea lui Kapetanos am avut o senzaţie de deja vu, Steaua se concentrează mult mai bine în 10 oameni", a spus Mihai Stoica la GSPTV.
 
Panduru: "Nici nu ai ce să-i reproşezi lui Ninu în cazul în care va evolua prost"
Fostul jucător stelist Basarab Panduru este îngrijorat de faptul că tînărul Ducu Ninu va fi folosit pe partea dreaptă a apărării steliste în meciul cu Ujpeste, susţinînd că acesta nu a fost suficient folosit în partidele de pregătire din Austria.
 
"De ce Ninu nu a fost utilizat mai mult în meciurile amicale? Doar se ştia că Golanski nu poate fi introdus cu Ujpest, din cauza suspendării. Ninu trebuia să joace măcar într-un meci 90 de minute ca să ştie Bergodi dacă îl poate folosi astăzi sau dimpotrivă, să caute altă soluţie. Nici nu ai ce să-i reproşezi în cazul în care nu îşi va respecta sarcinile de joc, pentru că lui nu i s-a explicat ceea ce i s-a explicat lui Golanski", a spus Basarab Panduru la GSPTV.

Gazeta Sporturilor







Taguri: Gigi Becali    Europa    Basarab Panduru    Valeriu Argaseala    Rafal Grzelak    Sorin Ghionea    Mihai Onicas    Steaua Bucuresti   

» Clasament Liga 1
» Steaua - istoric rezultate
» Transferuri Liga 1
Comenteaza

Ultimele stiri - Fotbal Club FCSB

FCSB este noua campioană a României! Declarații

FCSB a învins-o acasă cu scorul de 2-1 pe Farul Constanţa, în etapa a 7-a a play-off-ului Superligii şi a câştigat titlul de campioană. Precedentul titlu al bucureştenilor data din 2015....

Liga 1 - Etapa 7 - play-off: Fotbal Club FCSB - Farul Constanța 2-1

FCSB este campioana României, după 9 ani de așteptare!   Fotbal Club FCSB a câştigat titlul de campioană a României, sâmbătă seara, după ce a învins-o pe Farul Constanţa cu scorul...

Liga 1 - Etapa 5 - play-off: Fotbal Club FCSB - Rapid Bucureşti 2-2

FCSB şi Rapid Bucureşti au terminat la egalitate, 2-2 (1-2), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din etapa a 5-a a fazei paly-off a Superligii României. FCSB,...

Liga 1 - Etapa 3 - play-off: Fotbal Club FCSB - Universitatea Craiova 2-0

Fotbal Club FCSB a făcut un nou pas către titlu în Superliga României, după ce a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 2-0, duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală,...

Remember: 5 aprilie 1989, Steaua - Galatasaray 4-0

Ȋn urmă cu exact 35 de ani, Steaua disputa o nouă semifinală de Cupa Campionilor Europeni, ȋnfruntând echipa surpriză a acelei ediţii, Galatasaray İstanbul.   Echipa de...

Liga 1 - Etapa 2 - play-off: Farul Constanța - Fotbal Club FCSB 0-1

Fotbal Club FCSB a câştigat cu scorul de 1-0 meciul disputat la Ovidiu cu Farul Constanţa, în etapa a 2-a a fazei play-off a Superligii României. Unicul gol al partidei a fost înscris de...

Liga 1 - Etapa 1 - play-off: Fotbal Club FCSB - Sepsi Sfântu Gheorghe 2-1

Fotbal Club FCSB a învins-o pe Sepsi Sfântu Gheorghe cu scorul de 2-1, duminică seara, pe Arena Naţională, în prima etapă a fazei play-off a Superligii...

Liga 1 - Etapa 29: Fotbal Club FCSB - Petrolul Ploieşti 1-0

Fotbal Club FCSB a învins-o pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din etapa a 29-a a Superligii României, penultima a...

Liga 1 - Etapa 27: Fotbal Club FCSB - FC Botoşani 3-2

Fotbal Club FCSB a învins-o pe FC Botoşani, ultima clasată, cu scorul de 3-2, duminică seara, în etapa a 27-a a Superligii României. Liderul s-a impus la capătul...

Liga 1 - Etapa 25: Fotbal Club FCSB - Sepsi Sfântu Gheorghe 1-0

Fotbal Club FCSB a învins-o duminică seara, acasă, cu scorul de 1-0, pe Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a 25-a a Superligii României. Unicul gol al...

Liga 1 - Etapa 24: Fotbal Club FCSB - Farul Constanța 1-1

Fotbal Club FCSB a terminat la egalitate cu Farul Constanţa, scor 1-1, luni seara, pe Arena Naţională din Capitală, în ultimul meci din etapa a 24-a a Superligii României.   Liderul a...



Top News

-Ponturi pentru semifinalele Champions League: Ce pariem pe Bayern - Real și Dortmund - PSG?

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori

-FCSB este noua campioană a României! Declarații

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off: Fotbal Club FCSB - Farul Constanța 2-1

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: FCU 1948 Craiova - Universitatea Cluj 3-2

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: Dinamo București - FC Voluntari 1-1

-Liga 1 - Etapa 6 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori




Care este jucătorul tău preferat de la FCSB? (sezonul 2023-2024)
Ștefan Târnovanu
Octavian Popescu
Florinel Coman
Andrea Compagno
David Miculescu
Darius Olaru
Joyskim Dawa
Vlad Chiricheș
Alexandru Băluță
Mihai Lixandru
Luis Phelipe
Siyabonga Ngezana
Adrian Șut
Valentin Crețu
Damjan Đoković
Baba Alhassan
Ovidiu Popescu
Eduard Rădăslăvescu
Alexandru Pantea
Risto Radunović
  » rezultate   » arhiva

S-au nascut azi

Adrian Voiculeț
România
38 ani

Alejandro Domínguez
Argentina
42 ani

Andrei Nițu
România
36 ani

Andrei Urai
România
48 ani

Carlo Ancelotti
Italia
64 ani

Cosmin Olăroiu
România
54 ani

David Platt
Anglia
57 ani

Denis Ciobotariu
România
25 ani

Dragan Gošić
Serbia
42 ani

Ewerthon
Brazilia
42 ani

Ferdinando Coppola
Italia
45 ani

George Sofroni
România
32 ani

Henryk Kasperczak
Polonia
77 ani

Jagoš Vuković
Serbia
35 ani

Jan Pahor
Slovenia
37 ani

José Serrizuela
Argentina
61 ani

Martin Tudor
România
47 ani

Matuzalém
Brazilia
43 ani

Pavel Badea
România
56 ani

Ronny Johnsen
Norvegia
54 ani

Salah Assad
Algeria
65 ani

Stuart McCall
Scoția
59 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


2023-2024


Liga 1 2023-2024
08.03.2024
Cronica
CFR 1907 Cluj FC Hermannstadt C
08.03.2024
Cronica
Dinamo București FC UTA Arad C
08.03.2024
Cronica
Petrolul Ploiești Sepsi Sfântu Gheorghe C
08.03.2024
Cronica
FC Voluntari Universitatea Cluj C
08.03.2024
Cronica
FC Botoșani Farul Constanța C
09.03.2024
Cronica
Rapid București Fotbal Club FCSB C
10.03.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Craiova C
11.03.2024
Cronica
Oțelul Galați Politehnica Iaşi C


1. Fotbal Club FCSB 64
2. Rapid București 55
3. CFR 1907 Cluj 53
4. Universitatea Craiova 49
5. Farul Constanța 43
6. Sepsi Sfântu Gheorghe 43
7. Universitatea Cluj 42
8. FC UTA Arad 40
9. FC Hermannstadt 40
10. Petrolul Ploiești 35
11. Oțelul Galați 34
12. Politehnica Iaşi 33
13. FCU 1948 Craiova 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28
16. FC Botoșani 21
Clasament 2023-2024

Play-off


Liga 1 Play-off
27.04.2024
Cronica
Fotbal Club FCSB Farul Constanța C
28.04.2024 CFR 1907 Cluj Sepsi Sfântu Gheorghe C
29.04.2024 Rapid București Universitatea Craiova C


1. Fotbal Club FCSB 17
2. Farul Constanța 13
3. Universitatea Craiova 12
4. CFR 1907 Cluj 10
5. Sepsi Sfântu Gheorghe 6
6. Rapid București 1
Clasament Play-off

Play-out


Liga 1 Play-out
26.04.2024
Cronica
Dinamo București FC Voluntari C
27.04.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Cluj C
28.04.2024 Oțelul Galați FC Hermannstadt C
28.04.2024 Politehnica Iași FC UTA Arad C
29.04.2024 Petrolul Ploiești FC Botoșani C


1. Oțelul Galați 16
2. FC UTA Arad 14
3. FC Botoșani 13
4. FC Hermannstadt 11
5. FC Voluntari 9
6. Universitatea Cluj 8
7. Petrolul Ploiești 8
8. FCU 1948 Craiova 6
9. Dinamo București 6
10. Politehnica Iași 4
Clasament Play-out

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017