Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


FC UTA Arad 21.07.2009 - 12:50

Sandu Ion vrea sa destrame toata echipa UTA-ei

Războiul psihologic dintre omul de afaceri Sandu Ion şi autorităţile locale a devenit total în această dimineaţă, când clubul Gloria Arad şi-a cerut înapoi, oficial, în scris, jucători oferiţi gratis Bătrânei Doamne. Conform unei adrese a Gloriei Arad, jucătorii Bujor, Bălgrădean, Toc, Copil, Purece, Chindriş, Ţucudean, Sălăjan şi Ştreangă trebuie să se prezinte înapoi, la Gloria Arad.
 
Decizia vine ca urmare a răcirii relaţiilor dintre omul de afaceri Sandu Ion şi PDL Arad, în urma unor contre. Atacat într-un ziar local controlat de PDL în care nu s-a scris numele lui Sandu Ion de peste un an, proprietarul SC PAB Romania a decis să-şi retragă jucătorii. Conform informaţiilor noastre, decizia nu este una finală, însă rămâne de văzut ce va urma şi mai ales cum vor reacţiona autorităţile locale.
 
De asemenea, şi cei doi jucători aduşi de la UTA de la Liberty Oradea, via Sandu Ion, au fost direcţionaţi înapoi, astfel că fundaşul central Yanchuk şi atacantul Gadio Demba El Hadji vor părăsi şi ei lotul UTA-ei, cel puţin deocamdată. Pe de altă parte, preşedintele clubului UTA, Giovanni Catanzariti a declarat, în urmă cu câteva minute, pentru www. observator.info: "Acum am ieşit de la Sandu Ion. Este în continuare supărat şi a spus că nu îşi schimbă decizia. El mi-a spus că lucrurile rămân aşa. Eu mai încerc să-l conving să se răzgândească, primarul la fel, dar pe de altă parte începem să căutăm alţi jucători, nu trebuie să rămânem descoperiţi".
 
În fine, lucrurile sunt destul de complicate, deoarece omul de afaceri Sandu Ion trebuie să achite, până în 31 iulie 2009, suma de 140.000 de euro către Atletico Arad, pentru a-i păstra în proprietate pe cei nouă jucători. A plătit deja pentru ei 150.000 de euro, urmează a doua rată scadentă peste câteva zile şi rămâne de văzut dacă o va achita. Dacă nu o plăteşte iar jucătorii revin ai clubului Atletico, este de aşteptat ca ei să fie din nou direcţionaţi spre UTA.
 
În ceea ce-l priveşte pe Ionuţ Popa, lucrurile nu sunt clare, dar tehnicianul pare tentat să renunţe dacă Sandu Ion nu ajunge la un consens cu primarul Falcă. 
 
UTA, blocată într-un joc politic greu de înţeles
Situaţia Bătrânei Doamne riscă să se complice grav din cauza unor tensiuni serioase, de natură politică, care afectează relaţia dintre clubul UTA şi omul de afaceri Sandu Ion. Acesta din urmă deţine deocamdată controlul a mai mult de jumătate dintre jucătorii aflaţi sub comanda lui Ionuţ Popa şi în urma unor contre pe linie politică nu mai este dispus să-i plătească şi să-i ofere gratuit Bătrânei Doamne.
 
Din acest motiv, Ionuţ Popa oscilează şi pare tentat să renunţe la funcţia de antrenor principal, în timp ce preşedintele Giovanni Catanzariti caută să readucă echilibrul în complicata ecuaţie a clubului UTA. "Sunt nişte complicaţii la care lucrăm, pentru a le elimina. Eu cu primarul nu am nimic, colaborăm şi discutăm zilnic. Domnul Sandu Ion este supărat după un articol dintr-un ziar local şi acum muncim să vedem dacă mai putem să contăm pe dumnealui. Ar fi o pierdere mare, deoarece ar urma să rămânem fără mulţi jucători cu puţin timp înainte de startul sezonului. În plus, am contat pe sprijinul lui Sandu Ion, care ne-a ajutat mult în returul campionatului trecut. Ne-ar fi dat şi acum jucătorii, autocarul şi cu siguranţă ar fi oferit sponsorizări pe parcursul noului campionat. Este supărat după acel articol, îl înţeleg şi rămâne să văd cum pot să aduc iar linişte. Avem în aceste zile mai multe întâlniri, trebuie să rezolvăm cumva problemele", a declarat Giovanni Catanzariti.
 
Radiografie la final de cantonament
UTA şi-a încheiat cantonamentul de la Moneasa printr-un test susţinut în compania divizionarei C, Naţional Sebiş. Trupa pregătită de Ionuţ Popa, Roland Nagy, Dan Stupar şi Dan Ţapoş a pierdut cu scorul de 2-1, la capătul unui meci în care oboseala acumulată de-a lungul stagiului centralizat de la Moneasa a avut un rol important, însă merită subliniată ambiţia de care au dat dovadă sebişenii, având în faţă UTA. Ca dovadă că oboseala a fost un factor care a influenţat rezultatul întâlnirii, să spunem că ambele reuşite ale oaspeţilor au venit pe fondul unor erori individuale ale utiştilor. La primul gol s-a produs o neînţelegere între fundaşul central Pascariu şi portarul Bodea, rezultând un penalty transformat de Alin Gligor, proaspăt mutat de la Gloria Arad la Naţional Sebiş. Al doilea gol, venit în ultimul minut al întâlnirii, la scorul de 1-1, l-a avut în prim-plan pe Turcuş, a cărui eroare a fost taxată de Alin Mihai.
 
Alin Gligor ar merita o şansă la UTA
Revenind la Alin Gligor, poate ar merita încercat la UTA, chiar dacă posturile de fundaş central sunt acoperite. În schimb, Alin Gligor poate evolua şi pe banda stângă a defensivei, acolo unde Bătrâna Doamnă caută un jucător, iar o testare a arădeanului n-ar fi lipsită de interes.
 
Tehnicienii utişti au ales să nu folosească un prim 11 probabil în startul jocului cu Naţional Sebiş, amestecând jucătorii. UTA a început meciul cu Bălgrădean - Toc, Pocuca, Yanchuk, Roman - Fl. Gâlcă, Apostol, Drida, Fritea - Sălăjan şi Edson. În partea a doua, UTA a folosit o echipă complet schimbată, cu: Bodea - Turcuş, Pascariu, Ştreangă, Roman (55, Draia) - Nădăban, Mutulescu, Copil, Polgar - Leucuţa, Demba.
 
Deocamdată nimic nu este sigur în ceea ce priveşte formula de start a Bătrânei Doamne. Este şi prematură o discuţie legată de cum ar urma să arate, peste trei săptămâni, primul 11, deoarece antrenorii sunt în faza de căutări. În plus, mai sunt jucători aflaţi în probe, a căror viitor în alb-roşu nu este deocamdată cert.
 
Luptă deschisă pentru portari
În privinţa portarilor, lupta pentru titularizare este deschisă. Primele şanse le au Bălgrădean şi Bujor, Bodea fiind încă prea crud, dar puştiul promovat de la generaţia ‘93 a Bătrânei Doamne acumulează şi creşte. Momentan, Bujor acuză o uşoară accidentare, fiind indisponibil, dar nu sunt probleme deosebite în ceea ce-l priveşte. El şi Bălgrădean, ambii formaţi la Atletico Arad, vor avea o luptă interesantă pentru titularizare.
 
Bălgrădean are de partea lui experienţa superioară, având deja două sezoane în Liga a II-a, dar portarul sosit de la Gloria Arad via Liberty Oradea are de recuperat, fiind restanţier la capitolul pregătire specifică, de care n-a avut parte, la modul serios, în ultimul an. Din acest motiv, Bălgrădean mai reuşeşte să-şi enerveze antrenorii cu câte un plasament greşit sau cu ieşiri nepotrivite pe centrări, însă discutăm despre erori care se pot corecta şi la care Dan Ţapoş lucrează deja. Bujor are avantajul de-a fi în anturajul UTA-ei de-o jumătate de an, timp în care şedinţele de pregătire sub comanda lui Dan Ţapoş au avut efect asupra sa. Oricum, cei doi au calităţi şi pot derula o concurenţă interesantă, însă Bodea nu trebuie neglijat, tânărul portarul fiind în creştere şi capabil la un moment-dat să intervină în lupta sportivă a celor doi.
 
Avantaj pentru Toc în disputa cu Turcuş
Pentru postul de fundaş dreapta, Toc are un avantaj în faţa lui Turcuş, însă cărţile nu sunt aruncate. În ultima vreme, tehnicienii utişti nu au mai acuzat probleme de atitudine şi comportament la Toc, ceea ce reprezintă o bilă albă pentru fotbalistul care şi-a încheiat junioratul, însă rămâne ca acesta să confirme printr-un comportament normal pe termen lung. Turcuş, readus la UTA după o rătăcire de şase luni la braţ cu fostul antrenor, Ionuţ Chirilă, a reuşit să-şi convingă antrenorii că merită păstrat în lot. Momentan reprezintă opţiunea nr. 2 pentru postul de fundaş dreapta.
 
Patru fundaşi centrali de valori apropiate
Capitolul fundaşi centrali derulează cea mai serioasă concurenţă a lotului utist. Staff-ul tehnic dispune de patru fundaşi centrali de valori apropiate şi probabil forma de moment va conta cel mai mult în alegerea titularilor. Predrag Pocuca, Claudiu Pascariu, Ciprian Ştreangă şi Pavel Yanchuk sunt fundaşii centrali de care dispune Bătrâna Doamnă. Nou veniţi în lotul UTA-ei, Ştreangă şi Yanchuk au demonstrat că merită să fie păstraţi. Ştreangă a fost adus de la Gloria Arad, dar are experienţă la nivelul Ligii a II-a, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru Yanchuk, care poate să intre în calcule şi ca fundaş stânga, post pe care a evoluat la Liberty Oradea, de unde a ajuns la UTA.
 
Se caută un fundaş stânga după ce s-a pierdut contactul cu Popovic
Primele probleme de lot ale trupei arădene se înregistrează la nivelul flancului stâng al apărării, acolo unde tehnicienii îl au la dispoziţie doar pe Roman, adus de la Minerul Lupeni. Pe acest post mai este testat juniorul utist Draia, dar ca improvizaţie, el fiind fundaş central de meserie. Pentru banda stângă se caută în continuare cel puţin o soluţie. Sârbul Popovic, fost şi el la Liberty, era o variantă până acum câteva zile, dar oficialii utişti au pierdut contactul cu el, fiind convinşi că jucătorul şi-a găsit altă echipă.
 
Nădăban, favorit pentru flancul drept
Cornel Nădăban, Florin Gâlcă şi Norbert Polgar sunt mijlocaşii de bandă dreaptă din lotul UTA-ei. Prima şansă îi aparţine lui Nădăban, în dreptul căruia Ionuţ Popa şi-a pus mari speranţe. Tehnicianul crede că-l poate readuce pe Nădăban într-o formă bună şi lucrează în acest sens. De asemenea, Gâlcă a demonstrat până acum că n-a fost adus de umplutură. Are un evident handicap în faţa lui Nădăban, însă deţine şi calităţi prin care ar putea să aibă un cuvânt de spus. Rămâne să-i convingă pe tehnicieni şi să fie păstrat. Polgar este mijlocaş dreapta de meserie, însă el va avea parte, ca de obicei în ultima vreme, de permutări. A fost deja folosit ca fundaş stânga, mijlocaş dreapta şi mijlocaş stânga, urmând să i se găsească locul potrivit.
 
Drida vs. Copil şi Mutulescu vs. Apostol vs. Chindriş, iar Fritea nu are concurenţă
Pentru zona centrală a liniei mediane, ca mijlocaşi ofensivi, contează Drida şi Copil. Ambii au parte de-o încredere sporită din partea antrenorilor. Drida va intra în calcule mai mult ca mijlocaş central sau ca vârf retras decât ca mijlocaş dreapta, postul său de bază. Ionuţ Popa crede că Drida, Nădăban şi Fritea pot ajunge, printr-o pregătire bună şi evoluţii constante, aproape de potenţialul lor real, motiv pentru care are încredere în ei. În ceea ce-l priveşte pe Dumitru Copil, cel mai important aspect este că el, în primul rând, îşi doreşte o revenire masivă de formă. Admite că a pierdut timpul degeaba prin Scoţia şi pare determinat să-l recupereze. Deocamdată, dincolo de calităţile sale tehnice remarcabile, dovedeşte o capacitate de efort destul de scăzută.
 
UTA are doi oameni deja pentru postul de mijlocaş central defensiv - Mutulescu şi Apostol, dar din această săptămână în calcule intră şi Chindriş, care va reveni împreună cu Ţucudean şi Purece de la lotul naţional de juniori Under 19. Nimic nu este clar în privinţa „închizătorilor”, titularizarea fiind deschisă.
 
Pentru flancul stâng, singurul jucător de meserie disponibil este Răzvan Fritea. Polgar sau Gâlcă care mai sunt folosiţi acolo în antrenamente sunt doar improvizaţii. De joi sub comanda antrenorilor va ajunge Purece şi rămâne de văzut dacă va reuşi să se impună.
 
Atacul e plin de necunoscute
Dacă în general posturile din apărare şi de la mijloc sunt cât de cât acoperite numeric, atacul rămâne durerea nr. 1 a UTA-ei. Ţucudean se va reintegra de joi în programul echipei, Edson are încă de recuperat din punct de vedere fizic, Leucuţa rămâne o soluţie, iar Sălăjan are nevoie de timp, nefiind obişnuit cu antrenamente la o asemenea intensitate şi nici cu nivelul Ligii a II-a. Dacă Ţucudean ar rămâne la dispoziţia echipei pe tot parcursul turului - ceea ce nu se va întâmpla, urmând să petreacă mult timp la naţionala de juniori - şi dacă Edson ar reveni la capacitate normală, problemele n-ar fi atât de mari, numai că există prea multe necunoscute, ceea ce îi determină pe antrenori să ofteze după cel puţin încă un atacant.
 
P.S. În cazul în care până la mjilocul săptămânii nu se clarifică tensiunile pe linie politică care implică UTA, dar mai ales pe omul de afaceri Sandu Ion, care controlează mai mult de jumătate din jucătorii Bătrânei Doamne, trupa arădeană va fi nevoită să se refacă aproape în totalitate cu trei săptămâni înainte de startul campionatului!
 
UTA a pus punct, duminică, stagiului centralizat de la Moneasa. În cursul serii au jucat un meci amical împotriva celor de la Naţional Sebiş, pierzând cu scorul de 2-1. Apoi, componenţii lotului au primit două zile libere. Antrenamentele se vor relua în cursul zilei de miercuri, când Bătrâna Doamnă va intra în partea a doua a pregătirii de vară.
 
UTA: se întorc Ţucudean, Chindriş şi Purece
Acţiunea lotului naţional de juniori U19 se încheie miercuri, iar de joi cei trei arădeni vor reveni sub comanda tehnicienilor utişti.
 
De joi, în lotul Bătrânei Doamne se vor întoarce George Ţucudean, Florin Purece şi Marius Chindriş, care de două săptămâni se antrenează cu lotul naţional under 19. Cei trei se vor integra de la mijlocul săptămânii sub comanda antrenorilor utişti, după ce au ratat primele două săptămâni de pregătire ale Bătrânei Doamne. George Ţucudean va acoperi compartimentul ofensiv al UTA-ei, aflat în suferinţă conform antrenorului principal Ionuţ Popa. Marius Chindriş evoluează ca mijlocaş central defensiv şi va fi la concurenţă cu Mutulescu şi Apostol, iar Florin Purece contează în lot ca soluţie pentru flancul stâng al liniei de mijloc, unde îl are ca şi concurent direct pe Răzvan Fritea.
 
N-au probleme cu pregătirea fizică. Dimpotrivă!
Cu toate că Ţucudean, Purece şi Chindriş nu s-au antrenat cu UTA în ultimele două săptămâni, ei se vor prezenta la Arad puşi la punct cu pregătirea fizică. "Mai avem puţin şi ne lăsăm de fotbal, pentru a ne apuca de atletism. La lot am făcut câte trei antrenamente în fiecare zi, iar de partea fizică s-a ocupat Marian Lupu, preparatorul fizic al lotului naţional. Am alergat de ne-au sărit capacele şi consider că nu avem probleme din acest punct de vedere. Dimpotrivă, cred eu că suntem la un nivel fizic bun şi că nu va fi cazul să lucrăm suplimentar pentru a-i ajunge din urmă pe colegii de la UTA. Au vorbit cu ei şi am auzit că au avut un cantonament foarte greu, dar nici noi n-am pierdut vremea degeaba la lotul naţional. Oricum, abia aşteptăm să ne întoarcem acasă şi începem pregătirea cu UTA", a declarat George Ţucudean, care a mărturisit că i-a fost greu la lot, dar că îi prinde foarte bine pregătirea făcută acolo.
 
Vor lipsi destul de mult de la UTA din cauza programului de la lotul U19
Cei trei internaţionali de juniori ai UTA-ei au fost incluşi într-un program complex de pregătire al lotului naţional U19 al României, care în luna octombrie va participa la calificările pentru Campionatul European, în cadrul unui turneu care va avea loc în Austria. Din acest motiv, Federaţia Română de Fotbal a alcătuit lotului din care fac parte arădenii Ţucudean, Purece şi Chindriş un program condensat, motiv pentru care UTA va fi nevoită să-şi susţină o serie de meciuri fără ei, de-a lungul turului de campionat. De exemplu, cei trei vor rata în mod normal partida de debut a Bătrânei Doamne în noul sezon, urmând să se prezinte din nou la lot, pentru un meci amical inter-ţări. "De mers o să mergem la lot, dar meciul naţionalei de juniori este în 18 august şi este posibil să ne lase să jucăm la UTA, dacă va fi nevoie de noi. Asta rămâne de văzut", a spus George Ţucudean. Apoi, în septembrie, va urma o nouă acţiune, iar în luna octombrie, pentru două-trei săptămâni, Bătrâna Doamnă nu se va putea baza pe jucători, deoarece atunci vor avea loc pregătirea finală şi meciurile de calificare. Până atunci însă, începând de joi, George Ţucudean, Marius Chindriş şi Florin Purece se vor prezenta la antrenamentele Bătrânei Doamne, urmând să se acomodeze cu noii colegi şi cu ideile staff-ului tehnic. 
 
Concurenţă dură în centrul defensivei utiste
UTA a depăşit primele două săptămâni dedicate noului sezon al Ligii a II-a, trecând şi de perioada mai solicitantă a verii – stagiul centralizat. La capătul celor 14 zile de pregătire, în ceea ce priveşte structura lotului s-a conturat o accentuată concurenţă pentru cele două posturi de fundaş central.
 
Staff-ul tehnic al Bătrânei Doamne a ţinut să-i păstreze pe Claudiu Pascariu şi Predrag Pocuca, care au evoluat în roşu-alb de-a lungul returului trecut. Ambii au fost convinşi să accepte noi contracte şi să evolueze în continuare la Arad. În schimb, au fost aduşi alţi doi fundaşi centrali pentru probe de joc şi ambii au reuşit să-i convingă pe antrenorii utişti. Ionuţ Popa, Roland Nagy şi Dan Stupar i-au monitorizat cu atenţie pe Ciprian Ştreangă şi Pavel Yanchuk de-a lungul stagiului de la Moneasa şi au constatat că ambii corespund exigenţelor şi că pot constitui soluţii pentru acoperirea postului. Aproape sigur, atât Ştreangă, care provine din „lotul Gloria Arad”, cât şi Yanchuk, adus de la Liberty Oradea, vor fi păstraţi în lot, astfel că UTA are deja o concurenţă mare pentru cele două poziţii din centrul defensivei.
 
În plus, antrenorii Bătrânei Doamne beneficiază şi de Mutulescu, fotbalist care în opinia lui Ionuţ Popa ar avea un randament şi mai bun pe postul de fundaş central. Principalul utist intenţiona acum două săptămâni, la reluarea pregătirilor, să-l repoziţioneze pe Mutulescu ca fundaş central, însă variantele pe care le are acum pentru zona centrală a defensivei l-au determinat să-l păstreze în continuare ca mijlocaş defensiv, la concurenţă cu noul venit, Vali Apostol. De asemenea, Draia, un jucător promovat de la echipa de republicani a Bătrânei Doamne, evoluează tot ca fundaş central, fiind folosit la Moneasa şi pe partea stângă a defensivei, în lipsa altor soluţii.
 
Gloria Arad îşi reface lotul cu juniori de la UTA şi Atletico
Divizionara C Gloria Arad se află în program de două săptămâni, iar în câteva zile urmează să-şi clarifice problemele de lot. Sub comanda antrenorului Radu Anca se află încă peste 30 de jucători, în general juniori ai cluburilor UTA şi Atletico Arad. Sâmbătă, Gloria Arad a susţinut un meci-şcoală cu Partizan Satu Mare, în urma căruia s-a efectuat o primă triere a lotului. Apoi, pe parcursul acestei săptămâni, Gloria va susţine alte trei meciuri amicale, printre care şi unul cu CS Ineu, urmând să fie testaţi şi evaluaţi şi alţi tineri jucători.
 
Gloria Arad a pierdut mulţi fotbalişti în pauza de vară, după ce în cea de iarnă şi-a cedat UTA-ei principalii jucători. Şi acum, cei mai importanţi componenţi ai lotului Gloriei au luat drumul Bătrânei Doamne: portarul Bălgrădean, fundaşul central Ştreangă şi mijlocaşul ofensiv/ atacant Sălăjan. Pentru o vreme, în pauza de vară, viitorul clubului era incert, însă recent, omul de afaceri Sandu Ion a oferit grupării o injecţie financiară care a deblocat activitatea.
 
Utiştii au achitat prima rată în contul lui Chirilă
Prima rată pe care UTA i-o datora lui Ionuţ Chirilă a fost achitată la finalul săptămânii. Spre contul fostului antrenor de la UTA au plecat 20.000 de euro, însă Bătrâna Doamnă mai trebuie să-i achite, până la finalul anului, încă 40.000 de euro, în două tranşe. Suma totală de 60.000 de euro a fost negociată de reprezentanţii clubului UTA cu fostul tehnician, pentru a se evita un litigiu prelungit la comisiile Federaţiei Române de Fotbal, care ar fi putut să aducă arădenilor o sumă mai mare de achitat.
 
Până să-şi primească prima rată, de 20.000 de euro, Ionuţ Chirilă, a făcut o serie de presiuni, care i-au ţinut în tensiune pe oficialii utişti. Chirilă are de parte lui un acord scris, în baza căruia îşi poate activa clauza de reziliere a contractului său cu UTA, în valoare de 150.000 de euro. Conducătorii clubului au amânat, până la finalul săptămânii, plata ratei către Chirilă din lipsă de fonduri, însă antrenorul n-a înţeles şi a ameninţat cu activarea clauzei. Până la urmă problema s-a rezolvat, următoarea rată urmând să fie plătită în toamnă.
 
UTA a pierdut amicalul cu Naţional Sebiş, dar problemele sunt altele...
UTA şi-a punctat finalul cantonamentului de la Moneasa printr-un eşec, scor 2-1, în meciul amical de duminică seară, disputat pe arena "Francisc Neuman" în prezenţa a circa 1000 de utişti dornici să vadă la treabă noua trupă a Bătrânei Doamne. Dincolo de meciul în sine, mult mai importantă a fost poziţia antrenorului Ionuţ Popa, care a lansat un semnal de alarmă vizavi de problemele cu care se confruntă UTA.
 
Acesta a sosit cu întârziere la stadion şi a ales să urmărească partida retras undeva în colţul tribunei a II-a. Popa nu s-a mutat în tribună pentru a vedea mai bine jocul şi pentru a-şi putea evalua jucătorii. Lucrurile sunt destul de grave şi riscă să se complice serios din cauza tensiunilor tot mai mari dintre oficialii clubului UTA şi reprezentanţii Primăriei în cadrul grupării. Concret, dinspre oamenii Primăriei se încearcă influenţarea deciziilor, administrarea şi preluarea controlului clubului, ceea ce nici nu este firesc şi nici nu convine oficialilor utişti. Atât Ionuţ Popa, cât şi preşedintele Giovanni Catanzariti, revenit din Italia, au foarte mari nemulţumiri legate de modul în care decurge colaborarea cu delegatul Primăriei la UTA, consilierul Moşneag, ambii fiind dispuşi să renunţe în cazul în care lucrurile nu se clarifică, mai ales că se insistă pe probleme la care Primăria nu se pricepe. Ionuţ Popa aştepta în cursul după-amiezii de ieri o discuţie lămuritoare cu primarul Falcă, dar acesta n-a fost disponibil. Tehnicianul era decis să nu se mai prezinte la echipă. Până la urmă a ales să urmărească jocul ca spectator, dar în acest moment nu există certitudinea că el şi preşedintele Catanzariti vor continua să lucreze pentru UTA. 
 
Revenind la meci, UTA s-a prezentat previzibil după un cantonament greu, viteza de joc fiind foarte scăzută, iar execuţiile influenţate de un grad accentuat de oboseală. Înfrângerea poate fi înţeleasă acum, mai ales că ambele goluri ale sebişenilor au venit după grave erori individuale, însă lucrurile s-ar putea complica dacă la următoarele meciuri amicale Bătrâna Doamnă va arăta acelaşi joc slab. Tehnicienii utişti au ales câte o echipă pentru fiecare repriză. În prima au evoluat: Bălgrădean – Toc, Pocuca, Yanchuk, Roman – Fl. Gâlcă, Apostol, Drida, Fritea – Edson şi Sălăjan, iar în cea de-a doua: Bodea – Turcuş, Pascariu, Ştreangă, Roman (55, Draia) - Nădăban, Mutulescu, Copil, Polgar - Leucuţa, Demba. Scorul a fost deschis de proaspăta achiziţie a Sebişului, Alin Gligor, din penalty (min. 50). UTA a egalat prin Nădăban (min. 75), oaspeţii marcând golul victoriei în ultimul minut, prin Alin Mihai. Naţional Sebiş a început meciul în formula: Merşca – Feieş, Lung, Sabău, Gligor – Huţanu, A. Pavel, Pantea, Militaru – A. Mihai, F. Pavel, iar pe parcurs au mai jucat: Amarinei, D. Lengyel, A. Lengyel, Ignea, Neamţ, Eşanu, Nistor.

Observator Arădean







Taguri: Sandu Ion    Ionut Popa    UTA Arad    Ionut Chirila    Liga 2   

Comenteaza

Ultimele stiri - FC UTA Arad

Liga 1 - Etapa 4 - play-out: FC UTA Arad - FC Hermannstadt 1-3

În faţa a 6.430 de spectatori, majoritatea copii, FC UTA Arad a fost bătută acasă cu scorul de 3-1 de FC Hermannstadt, în etapa a 4-a a fazei play-out a Superligii României. Omul meciului a...

Liga 1 - Etapa 3 - play-out: FC UTA Arad - FC Botoșani 1-0

FC UTA Arad a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 1-0 (1-0), vineri, pe teren propriu, în etapa a 3-a a fazei play-out a Superligii României. Golul a fost înscris în minutul 37 de Ibrahima...

Liga 1 - Etapa 1 - play-out: FC UTA Arad - FC Voluntari 4-3

FC UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3 (1-2), luni seara, pe teren propriu, în prima etapă din faza play-out a Superligii României, într-un dintre cele mai spectaculoase...

Liga 1 - Etapa 29: FC UTA Arad - FCU 1948 Craiova 3-2

FC UTA Arad a învins-o pe FCU 1948 Craiova cu scorul de 3-2, sâmbătă, acasă, în etapa a 29-a a Superligii României, penultima a sezonului regular....

Liga 1 - Etapa 27: FC UTA Arad - Petrolul Ploieşti 1-0

 FC UTA Arad a învins-o pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 27-a a Superligii...

Liga 1 - Etapa 25: FC UTA Arad - FC Botoșani 2-2

FC UTA Arad şi FC Botoșani au terminat la egalitate, scor 2-2, într-un meci din etapa a 25-a a Superligii României care a avut de toate - goluri, bară, cartonaş roşu, răsturnări de scor...

Liga 1 - Etapa 23: FC UTA Arad - Sepsi Sfântu Gheorghe 2-1

FC UTA Arad a trecut cu bine peste înfrângerea de la Bucureşti, 0-4 cu Fotbal Club FCSB, câştigând sâmbătă, acasă, cu scorul de 2-1, meciul Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a 23-a a...

Bulgarul Ivaylo Markov a plecat de la Arad

Clubul FC UTA Arad a anunţat despărţirea de fotbalistul bulgar Ivaylo Markov. "Mulţumim, Ivaylo Markov! Relaţia contractuală dintre UTA şi Ivaylo Markov s-a încheiat. Îi mulţumim...

Liga 1 - Etapa 21: FC UTA Arad - Universitatea Craiova 2-2

FC UTA Arad şi Universitatea Craiova au terminat la egalitate, 2-2 (2-1), miercuri seara, pe Cluj Arena, într-un meci din etapa a 21-a a Superligii României....

Liga 1 - Etapa 20: FC UTA Arad - Farul Constanța 0-0

FC UTA Arad și Farul Constanța au remizat, scor 0-0, într-un meci contând pentru etapa a 20-a din Superliga României. Prima repriză a fost destul de echilibrată, însă ocaziile mai mari...

Liga 1 - Etapa 18: FC UTA Arad - FC Hermannstadt 2-0

FC UTA Arad a învins-o pe FC Hermannstadt cu scorul de 2-0, pe teren propriu, la Oradea, într-un meci din etapa a 18-a a Superligii României. Arădenii au făcut...



Top News

-Liga 2 - Play-out - Grupa A - Etapa 6 FC Argeș - CSC Dumbrăvița 1-0

-Ponturi pentru semifinalele Champions League: Ce pariem pe Bayern - Real și Dortmund - PSG?

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori

-FCSB este noua campioană a României! Declarații

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off: Fotbal Club FCSB - Farul Constanța 2-1

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: FCU 1948 Craiova - Universitatea Cluj 3-2

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: Dinamo București - FC Voluntari 1-1




Care este jucătorul tău preferat de la FCM UTA Arad? (sezonul 2023-2024)
Rareș Pop
Florin Iacob
Godberg Cooper
Aleksandar Vucenovic
Kevin Luckassen
Tiberiu Căpușă
Aly Abeid
Marko Stolnik
Andrej Fábry
Albert Stahl
Alexandru Benga
Diogo Rodrigues
Reagy Ofosu
Ivaylo Markov
Cătălin Carp
Albert Stahl
Danylo Kucher
Marcelo Freitas
Denis Dumitrașcu
Claudiu Micovschi
  » rezultate   » arhiva

S-au nascut azi

Adrian Voiculeț
România
38 ani

Alejandro Domínguez
Argentina
42 ani

Andrei Nițu
România
36 ani

Andrei Urai
România
48 ani

Carlo Ancelotti
Italia
64 ani

Cosmin Olăroiu
România
54 ani

David Platt
Anglia
57 ani

Denis Ciobotariu
România
25 ani

Dragan Gošić
Serbia
42 ani

Ewerthon
Brazilia
42 ani

Ferdinando Coppola
Italia
45 ani

George Sofroni
România
32 ani

Henryk Kasperczak
Polonia
77 ani

Jagoš Vuković
Serbia
35 ani

Jan Pahor
Slovenia
37 ani

José Serrizuela
Argentina
61 ani

Martin Tudor
România
47 ani

Matuzalém
Brazilia
43 ani

Pavel Badea
România
56 ani

Ronny Johnsen
Norvegia
54 ani

Salah Assad
Algeria
65 ani

Stuart McCall
Scoția
59 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


2023-2024


Liga 1 2023-2024
08.03.2024
Cronica
CFR 1907 Cluj FC Hermannstadt C
08.03.2024
Cronica
Dinamo București FC UTA Arad C
08.03.2024
Cronica
Petrolul Ploiești Sepsi Sfântu Gheorghe C
08.03.2024
Cronica
FC Voluntari Universitatea Cluj C
08.03.2024
Cronica
FC Botoșani Farul Constanța C
09.03.2024
Cronica
Rapid București Fotbal Club FCSB C
10.03.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Craiova C
11.03.2024
Cronica
Oțelul Galați Politehnica Iaşi C


1. Fotbal Club FCSB 64
2. Rapid București 55
3. CFR 1907 Cluj 53
4. Universitatea Craiova 49
5. Farul Constanța 43
6. Sepsi Sfântu Gheorghe 43
7. Universitatea Cluj 42
8. FC UTA Arad 40
9. FC Hermannstadt 40
10. Petrolul Ploiești 35
11. Oțelul Galați 34
12. Politehnica Iaşi 33
13. FCU 1948 Craiova 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28
16. FC Botoșani 21
Clasament 2023-2024

Play-off


Liga 1 Play-off
03.05.2024 Farul Constanța Sepsi Sfântu Gheorghe C
05.05.2024 CFR 1907 Cluj
21:30
Rapid București Digi Sport 1 C
06.05.2024 Universitatea Craiova
21:00
Fotbal Club FCSB Digi Sport 1 C


1. Fotbal Club FCSB 17
2. Farul Constanța 13
3. Universitatea Craiova 12
4. CFR 1907 Cluj 10
5. Sepsi Sfântu Gheorghe 9
6. Rapid București 1
Clasament Play-off

Play-out


Liga 1 Play-out
04.05.2024 FC Botoșani FC Voluntari C
04.05.2024 Universitatea Cluj Dinamo București C
05.05.2024 Petrolul Ploiești
15:30
Oțelul Galați Digi Sport 1 C
06.05.2024 FC Hermannstadt
15:00
Politehnica Iași Digi Sport 1 C
06.05.2024 FC UTA Arad
18:00
FCU 1948 Craiova Digi Sport 1 C


1. Oțelul Galați 16
2. FC UTA Arad 14
3. FC Botoșani 14
4. FC Hermannstadt 11
5. FC Voluntari 10
6. Universitatea Cluj 9
7. Petrolul Ploiești 8
8. Dinamo București 7
9. FCU 1948 Craiova 6
10. Politehnica Iași 4
Clasament Play-out

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017