Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


FC UTA Arad 09.08.2009 - 16:00

Meci amical: FCM UTA Arad - CS Ineu 2-0 (Nadaban, Galca)

UTA şi-a încheiat, sâmbătă dimineaţă, de la ora 11:00, seria jocurilor de verificare înainte de startul sezonului. Utiştii au avut parte de un test nereuşit, în ciuda scorului, în faţa divizionarei C CS Ineu, victoria revenind arădenilor, care s-au impus cu scorul de 2-0 (1-0), prin golurile marcate de Nădădan şi Fl. Gâlcă. Jocul de verificare s-a disputat pe durata a 105 minute (45 minute în repriza 1 şi 60 în repriza 2).
 
Ionuţ Popa, "guraliv" la ultima repetiţie a Bătrânei Doamne, a folosit următoarea formulă: Mârne (46 Zimmermann) - Polgar (78 Cornea), Buican (46 Pascariu), Pocuca, Roman (46 Savin, 78 Cakic) - Apostol (68 Furdean), Chindriş (90 Draia) - Nădăban (68 Fl. Gâlcă), Drida (46 Leucuţa, 78 Radicevic), Fritea (68 Riviş) - Pecarov (78 Disney) şi chiar dacă echipa sa a câştigat, tehnicianul a avut destule motive pentru a fi nemulţumit şi îngrijorat.
 
De cealaltă parte, CS Ineu a folosit formula: Irimia - Goinea, D. Maghici, Aldea, Olariu - Gherghel, D. Mitu, Popa. Teodorescu - Gavrilă, Muntean. Au mai jucat: Tuleu, Hulbăr, Bukatos, Malancu Pleviţiu, Goldiş, Berar.
 
Bătrâna Doamnă îi vrea, Sandu Ion doreşte să-i ofere, dar nimeni nu face pasul decisiv
Povestea jucătorilor Gloriei Arad, cumpăraţi definitiv de omul de afaceri Sandu Ion de la Atletico Arad, nu s-a finalizat nici la sfârşitul săptămânii, deşi s-a avansat un posibil termen pentru ziua de sâmbătă.
 
Concret, nimeni nu ştie ce blochează revenirea jucătorilor Bujor, Bălgrădean, Toc, Ştreangă, Copil, Sălăjan şi Ţucudean la UTA şi trecerea în alb-roşu a altor doi jucători din acelaşi "pachet": Manea şi Filaret. Au existat pe parcursul săptămânii trecute mai multe întâlniri Alexandru Meszar, în calitate de director executiv al FCM UTA, - Sandu Ion şi s-a ajuns la un acord verbal. S-au parafat şi actele, care urmau să fie semnate şi legalizate după o întâlnire sau o discuţie între primar şi Sandu Ion, condiţia fiind pusă de omul de afaceri.
 
Preşedintele Catanzariti, care i-a pasat lui Meszar întâlnirile cu Sandu Ion, încearcă să lămurească povestea: "N-a zis nimeni că sâmbătă se rezolvă ceva. N-a spus nimeni că sâmbătă se întâlneşte Sandu Ion cu primarul sau invers. Meszar a discutat cu Sandu Ion, iar el i-a spus că ne dă jucătorii, că-i oferă gratis, că ne ajută, dar înainte să se semneze actele vrea să discute cu primarul. Noi ca şi club nu avem nici o legătură cu discuţia pe care Sandu Ion o doreşte cu primarul. În plus, eu ştiu clar că nu s-a stabilit nici o întâlnire şi nici nu era vorba de aşa ceva. Nu ştiu dacă domnul Sandu l-a sunat pe primar sau invers", spune Catanzariti, care relatează firul discuţiilor, dar mare lucru nu lămureşte, pentru că nu ştie.
 
Primarul nu dă semne că ar fi curios de o întâlnire sau de-o discuţie cu Sandu Ion. Edilul pare interesat de UTA, discută şi se întâlneşte des cu oficialii clubului, dar în ceea ce-l priveşte se impune, fără discuţie, un semn de întrebare, având în vedere antecendentele sale faţă de UTA, total nefavorabile Bătrânei Doamne. Prin urmare, doar primarul şi Sandu Ion ştiu dacă vor discuta şi la ce concluzie vor ajunge dacă, totuşi, va exista o întâlnire.  Interesant este că UTA îşi doreşte jucătorii Gloriei, chiar dacă nu pe toţi, iar şi Sandu Ion e dispus să-i ofere, fiind convins că degeaba sunt tineri şi talentaţi dacă nu sunt promovaţi prin UTA. Fiind păstraţi la Gloria există riscul ca ei să bată pasul pe loc, să se plafoneze, iar investiţia în ei, de circa 300.000 de euro până acum, să devină total nerentabilă, divizionara C nefiind o rampă de lansare serioasă.
 
Şi mai interesant este că deşi UTA doreşte jucătorii, iar Sandu Ion vrea să-i ofere, nimeni nu dă din coate. Utiştii ştiu foarte bine cât de dificil este Sandu Ion şi totuşi aşteaptă să se întâmple ceva fără să-l "bruieze", iar Sandu Ion nu se ştie ce aşteaptă, dar ţinând cont de tensiunile dintre el şi reprezentanţii la vârf ai PDL Arad e clar că nu va face primul pas.
 
Ionuţ Popa: "Să vedem ce se discută la nivel înalt, pe mine mă depăşesc lucrurile, din păcate"
După zeci de tentative nereuşite (!), oficialii clubului au reuşit să perfecteze pentru sâmbătă dimineaţă un joc de pregătire în compania divizionarei C CS Ineu, echipă pe care UTA a mai întâlnit-o săptămâna trecută, impunându-se atunci cu scorul de 3-0. Pentru că n-au avut grijă să stabilească din timp un meci amical pentru 8 august, conducătorii Bătrânei Doamne s-au confruntat cu probleme serioase în a găsi un partener de pregătire. Variantele căutate în Italia, Austria, Ungaria şi România au căzut pe rând, motiv pentru care s-a optat din nou pentru varianta CS Ineu. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 11, pe stadionul "Francisc Neuman".
 
Vor fi testaţi cei doi sârbi sosiţi joi
Cu ocazia partidei de sâmbătă dimineaţă, staff-ul tehnic al UTA-ei va avea ocazia să-i testeze pe sârbii Cakic şi Radicevic, sosiţi de joi pentru probe de joc. Cakic (23 de ani) evoluează ca fundaş stânga, în timp ce Radicevic (23 de ani) evoluează ca atacant. Ar mai fi existat varianta Doru Buican, dar antrenorul Ionuţ Popa spune că UTA nu-şi permite salariul ex-utistului, acum la Gaz Metan Mediaş, în valoare de 2000 de euro lunar.
 
UTA aşteaptă întâlnirea Falcă - Sandu Ion
Astăzi ar trebui să fie ziua în care se decide soarta celor nouă jucători de la Gloria Arad: Bujor, Bălgrădean, Toc, Manea, Ştreangă, Copil, Filaret, Sălăjan şi Ţucudean. În urma discuţiilor dintre oficialii Bătrânei Doamne şi omul de afaceri Sandu Ion, care controlează Gloria Arad, a rezultat că proprietarul SC PAB România va lua o decizie finală după o întâlnire cu primarul Falcă, întâlnire programată pentru sâmbătă. Sandu Ion a vrut să-şi trimită jucătorii la UTA încă de miercuri, dar conducătorii utişti au refuzat, deoarece actele de transfer nu erau parafate.
 
"Nu ştiu ce urmează. Habar n-am. Deocamdată avem lotul actual şi n-am nici cea mai mică idee dacă sosesc sau nu jucătorii de la Gloria Arad. Să vedem ce se discută la nivel înalt, pe mine mă depăşesc lucrurile, din păcate. Problema este că în aceste condiţii, obiectivul echipei va trebui să şi-l asume şi să-l îndeplinească oamenii care decid, nu eu. Eu doar voi munci", a declarat Ionuţ Popa.
 
UTA, în ceaţă: mai vin sau nu jucătorii Gloriei?
Oficialilor utişti li s-a dat acordul să-i reprimească la antrenamente pe cei nouă fotbalişti de la Gloria Arad, dar au refuzat propunerea, dorind să-i readucă doar după perfectarea actelor. Cum actele se vor perfecta - sau nu - după o discuţie Falcă - Sandu Ion, incertitudinea persistă
 
Revenirea jucătorilor de la Gloria Arad la UTA rămâne în continuare sub semnul întrebării, momentul readucerii în lot a jucătorilor care au efectuat stagiul centralizat de pregătire de la Moneasa fiind amânat, probabil pentru sfârşitul săptămânii sau începutul săptămânii viitoare.
 
S-a discutat, s-au întocmit şi actele, dar...
În ultima săptămână, directorul executiv al UTA-ei, Alexandru Meszar, a avut mai multe întâlniri cu omul de afaceri Sandu Ion. Pe parcursul lor s-a ajuns la un acord legat de cedarea către UTA a nouă jucători care aparţin din această săptămână clubului Gloria Arad, controlat de Sandu Ion. Pe listă sunt numele jucătorilor Bălgrădean, Bujor, Manea, Toc, Ştreangă, Filaret, Copil, Sălăjan şi Ţucudean. Discuţiile au avansat pe parcursul acestei săptămâni şi s-a ajuns chiar în faza în care au fost întocmite contractele de transfer ale celor nouă jucători. Ei ar urma să fie cedaţi gratuit clubului UTA, urmând ca din eventual vânzări procentele să se împartă în Gloria Arad şi UTA.
 
UTA n-a vrut să reprimească jucătorii fără acte
Mai mult, la ultima discuţie Sandu Ion - Alexandru Meszar, consumată miercuri dimineaţă, omul de afaceri şi-a dat acordul ca fotbaliştii să revină la antrenamentele Bătrânei Doamne, sub comanda lui Ionuţ Popa, urmând ca actele să se perfecteze ulterior, după o întâlnire solicitată de Sandu Ion cu primarul Falcă. Clubul UTA n-a acceptat, firesc, revenirea jucătorilor fără ca actele să fie perfectate, motiv pentru care se aşteaptă întâlnirea primar - Sandu Ion, în urma căreia ar urma să se semneze şi documentele de transfer.
 
Condiţiile lui Sandu Ion
Din informaţiile pe care le deţinem, transferurile celor nouă jucători se vor perfecta numai după ce primarul va accepta câteva condiţii impuse de proprietarul SC PAB. Una dintre ele vizează mutarea clubului Gloria Arad pe terenul din Sânicolaul Mic, divizionara C urmând să folosească, pe cinci ani, acea bază. Altă condiţie este legată de prelungirea pentru UTA al contractului prin care clubul-fanion foloseşte gratuit stadionul "Francisc Neuman". În fine, poate cea mai interesantă condiţie pe care primarul va fi nevoit să o accepte este legată de menţinerea în funcţia de preşedinte al FCM UTA a lui Giovanni Catanzariti, existând zvonuri care anunţă o posibilă înlocurie a sa, prin diverse manevre politice, pe parcursul sezonului care va începe în 15 august. De subliniat ultimele două condiţii, cele care vizează direct clubul UTA. De ce ar fi nevoie ca Sandu Ion să impună, în schimbul cedării jucătorilor, păstrarea lui Catanzariti în funcţia de preşedinte şi prelungirea contractului de folosinţă pentru stadion? Probabil pentru că, în ceea ce-l priveşte pe italian, zvonurile legate de o eventuală îndepărtare a sa de la UTA conţin destulă greutate, iar proprietarul SC PAB ar dori să se asigure că acestuia nu i se va face vânt.
 
Utiştii sunt în ceaţă
Problema oficialilor utişti, care nici de această dată nu au nici un amestec în ecuaţia Falcă-Sandu Ion, este că nu ştiu când va avea loc întâlnirea de care depinde revenirea oficială, în acte, a celor nouă jucători şi mai ales cum se va finaliza ea. Din acest motiv, conducătorii Bătrânei Doamne trec prin momente tensionate, neştiind cu o săptămână înainte de startul campionatului pe ce lot de jucători se pot baza. "Nu ştiu ce să spun şi nici nu vreau să mai vorbesc multe pe această temă. Lotul UTA-ei este cel care a jucat miercuri seara cu Sânnicolau Mare. Nu ne putem baza pe alt lot, cel puţin deocamdată. Nu ştiu dacă mai vin jucătorii de la Gloria. Ştiu doar că sosesc doi sârbi - un fundaş stânga şi un atacant - pentru probe de joc, ştiu că mai am o variantă rezervă, ceva mai scumpă, pentru un atacant şi mai ştiu că avem mare nevoie, orice s-ar întâmpla, de un vârf. În rest, nu ştiu care este situaţia cu jucătorii de la Gloria, dacă se mai întorc sau nu. Rămâne de văzut", a declarat preşedintele FCM UTA, Giovanni Catanzariti.
 
Semnale dinspre Ionuţ Popa
E limpede că utiştilor nu le convine situaţia şi încearcă să se asigure, cu propriile forţe, că-şi pot asigura măcar serviciile jucătorilor din actualul lot. În plus, reacţia lui Ionuţ Popa din această săptămână lasă loc interpretărilor. Principalul utist a lipsit de la câteva antrenamente în cursul acestei săptămâni. Oficial a avut probleme, neoficial are nemulţumiri legate atât de amânarea înregistrării contractului său, cât şi de situaţia incertă a jucătorilor de la Gloria. Cum evită să-şi etaleze public nemulţumirile, probabil că Ionuţ Popa şi le va rezolva singur cât de curând.
 
Radovanovic - cea mai fierbinte problemă.
Prin urmare, oficialii Bătrânei Doamne au de rezolvat mai multe probleme, cea mai importantă fiind legată de plata celor 36,000 de euro către Branko Radovanovic. Până la mijlocul săptămânii viitoare, oficialii arădeni trebuie să-i achite sârbului salariile restante, altfel nici un jucător nou nu va fi legitimat, iar echipa nu va fi programată pentru meciul cu FC Baia Mare, de sâmbătă, 15 august. Apoi, ar fi de rezolvat o serie de contracte, ale unor jucători care nu au situaţia rezolvată, antrenorii urmând să decidă dacă vor fi sau nu păstraţi, iar conducătorii să negocieze cu ei salariile. 
 
Utiştii nu găsesc partener pentru ultimul amical
Oficialii clubului UTA au dificultăţi în identificarea unui partener pentru ultimul joc amical, solicitat de Ionuţ Popa înainte de startul sezonului 2009-2010. Rând pe rând, variantele găsite de utişti au căzut, cluburile solictate refuzând propunerile primite din partea Bătrânei Doamne. În ultimele zile s-a încercat găsirea unui partener în Ungaria, fără succes însă. S-ar putea, în funcţie de răspunsurile pe care arădenii le vor primi, ca ultimul amical al UTA-ei să se dispute duminică, la Arad, ori să aibă loc chiar în deplasare.
 
"Noi nu ştim nimic. Mai întrebăm, dar ni se spune să ne antrenăm cu Gloria şi să aşteptăm. Domnul Meszar ne-a spus că ne va anunţa telefonic, dar încă nu ştim nimic" - George Ţucudean, fotbalist Gloria Arad
 
Sârbii Cakic şi Radicevic au început probele de joc
Fotbaliştii sârbi Cakic (fundaş stânga) şi Radicevic (atacant), ambii în vârstă de 23 de ani, şi-au început joi seară probele de joc la UTA, urmând ca zilele viitoare antrenorul Ionuţ Popa să se pronunţe asupra lor. Bătrâna Doamnă s-a antrenat joi seară la baza lui Ionuţ Popa din cartierul Subcetate, pe un teren sintetic de mici dimensiuni, şedinţa fiind adaptată la mărimea suprafeţei de joc.
 
În cursul zilei de vineri sunt programate alte două antrenamente. Altfel, nici aseară nu s-a stabilit nimic vizavi de ultimul amical al UTA-ei, oficialii având dificultăţi în găsirea unui partener.
 
UTA - Atletico, o combinaţie care generează dispute şi interpretări
Cele două cluburi vor funcţiona în cadrul unui parteneriat în care vor interveni Primăria şi Consiliul Judeţean. Copiii între 5 şi 13 ani se mută la Atletico, de unde revin la UTA după ce împlinesc 14 ani.
 
La nici o săptămână de la numirea sa în funcţia de director executiv al UTA-ei, Alexandru Meszar, acţionar şi manager la Atletico Arad, a provocat o restructurare masivă a Centrului de Copii şi Juniori al Bătrânei Doamne. S-a acţionat, de altfel, în baza unui proiect de parteneriat, care urmează să se oficializeze, între FCM UTA Arad, Atletico Arad, Primăria Arad şi Consiliul Judeţean, documentele urmând să se semneze pe o perioadă de 10 ani. În baza parteneriatului, UTA Arad va beneficia de asigurarea cheltuielilor de competiţie din partea CLM şi CJA şi de baze de pregătire, iar Atletico va avea asigurate doar baze de pregătire.
 
Antrenorii sectorului juvenil al UTA-ei au fost demişi, excepţia fiind Voinea
Cele mai importante schimbări s-au produs însă la UTA. Din întreg corpul tehnic al Centrului de Copii şi Juniori a fost păstrat doar Florin Voinea. Ceilalţi antrenori Mihai Jivan, Viorel Sima, Raul Dehelean, Ştefan Mândru, Leo Pinţa, Romeo Vurdea, Ştefan Gall, Miroslav Vidac şi Lucian Tetileanu au fost demişi, nu înainte de a-şi încasa integral salariile restante pe ultimele şase-şapte luni, după caz. 
 
De asemenea, în baza noului proiect, s-a stabilit ca la UTA să activeze, în primul an, grupele de juniori A, B şi C, adică copii între 14 şi 19 ani, iar la Atletco să activeze copiii între 5 şi 13 ani. De fapt, aceste categorii de vârstă se vor menţine pe toată durata proiectului: la Atletico vor juca juniorii între 5 şi 13 ani, iar la UTA, cei între 14 şi 19 ani.
 
Opinii pro şi contra demiterilor, dar rezultatele?
Acesta este proiectul, unul care pare interesant, dar de aici înainte încep discuţiile, interpretările şi semnele de întrebare.
 
Se poate discuta despre demiterile în masă ale antrenorilor de la UTA, în schemă fiind păstrat doar Florin Voinea. Evident, există opinii pro şi contra tehnicienilor demişi, însă părerile ar trebui să se oprească în faţa evidenţelor: centrul de copii şi juniori al UTA-ei n-a mai produs un fotbalist valoros, bun, de lot naţional, de peste 15 ani! Sezonul trecut, când Bătrâna Doamnă a fost obligată să folosească un junior, s-a apelat la Toc de la Atletico, iar acum stă la mâna lui Sandu Ion şi la orgoliile primarului, pentru a vedea dacă poate beneficia, în grup, de aproape întreaga generaţie 90-91 a clubului Atletico, juniorii UTA-ei de aceeaşi vârstă nexistând practic. Decizia demiterii celor nouă antrenori este dură, poate şocantă, însă cu 1-2 excepţii - cazuri în care s-a pus suflet şi s-a lucrat - argumente favorabile nu prea există.
 
"Ne-am adus copiii la UTA, iar acum îi mută la Atletico. De ce?" / "UTA nu-şi mai permite o investiţie de 100.000 de euro într-un Centru neproductiv"
Un alt subiect care naşte deja discuţii şi controverse este cel legat de decizia mutării tuturor copiilor şi juniorilor utişti sub 14 ani la Atletico Arad. "Ne-am adus copiii la UTA, ca să joace pentru UTA, să înveţe de mici respectul faţă de clubul pe care-l iubim, să ştie din momentul în care pun prima dată piciorul pe minge ce înseamnă UTA. Ne-am educat copiii în spiritul UTA şi acum ne obligă să-i mutăm la Atletico, ceea ce nu ne convine" - spun mai mulţi părinţi. Şi au dreptate, n-ai ce să le spui. Din păcate pentru ei, jocurile sunt făcute.
 
Alexandru Meszar le răspunde: "Eu la acest principiu nu renunţ. Am stabilit de la bun început că juniorii sub 13 ani merg la Atletico, iar când împlinesc 14 ani se întorc la UTA. De ce? Pentru că astfel îi putem urmări şi creşte mai bine. Pentru că este în folosul lor, iar acest lucru o să-l constate părinţii în scurt timp şi poate o să ne mulţumească. Ştiu că există o categorie de părinţi care nu acceptă ideea ca băieţii lor să meargă la Atletico. M-au şi căutat câţiva părinţi din această categorie. Nu pot să le transmit decât că UTA nu-şi poate permite financiar să susţină multe grupe de juniori. Ani la rând, UTA a funcţionat cu şapte, opt, nouă grupe, a cheltuit 100.000 de euro pe sezon, plus banii părinţilor, şi a fost nevoită să aducă mereu jucători din alte părţi. Asta este ideea, să eficientizăm clubul, chiar dacă măsurile luate nu convin tuturor şi mai sunt şi nepopulare", a spus Alexandru Meszar. Pe de altă parte, există şi o categorie de părinţi şi de copii care se bucură că acum trec de la Atletico la UTA, două grupe ale clubului privat urmând să fie transferate definitiv Bătrânei Doamne cu tot cu antrenori.
 
Cum se împart banii dintr-o eventuală vânzare?
Ce se întâmplă cu un junior al UTA-ei, mutat să zicem doi ani la Atletico şi readus apoi, de la 14 ani la UTA, care termină junioratul, joacă pentru echipa de seniori a Bătrânei Doamne şi apoi este vândut. Cine ia banii? "Totul este prevăzut şi nu reprezintă un secret, pentru că nu avem de ce să ne ascundem. Există grile de compensare şi procente pentru fiecare categorie de copil. Cluburile UTA şi Atletico vor beneficia de procente din eventuale transferuri exact în cotele în care au contribuit la creşterea şi formarea jucătorului. De exemplu, un jucător care pleacă acum de la UTA, joacă doi ani la Atletico, revine apoi la UTA şi când este senior se vinde, aduce cea mai mare cotă din transfer clubului UTA", spune Alexandru Meszar.
 
Ce se întâmplă dacă proiectul nu rezistă în timp?
Ce se întâmplă cu copiii şi juniorii utişti cedaţi către Atletico dacă proiectul nu rezistă 10 ani, aşa cum a fost programat. Într-o asemenea situaţie, ei fiind legitimaţi la Atletico, iar UTA neavând grupe decât de la 14 ani în sus, ei ar urma să rămână la Atletico, iar UTA ar avea cel mai mult de pierdut. Alexandru Meszar răspunde: "Ar fi ultimul lucru care mi-ar conveni, ca proiectul să nu reziste. Garanţii nu sunt, nu pot exista, dar vom face totul ca el să reziste. Nu cred că UTA ar avea cel mai mult de pierdut dacă proiectul va cădea peste un an, să zicem. Atletico ar pierde mult mai mult şi exemplific. Atletico va ceda UTA-ei grupa 1994 a lui Francisc Tisza şi grupa 1995 a lui Erdei, care a fost preluată de Cuedan. Cele două grupe trec definitiv la UTA. Dacă proiectul cade peste un an Atletico pierde cele două grupe şi rămâne doar cu un procent din vânzarea jucătorilor. Nu ne gândim la aşa ceva, ideea este să facem treaba să meargă. Eu acum sunt la UTA şi nu vreau să par cu nasul pe sus, dar e jale la Centrul de Copii şi Juniori. Generaţia 1990-1991 este dispărută, jucătorii au fost împrăştiaţi aiurea, nu mai există. Feri Tisza va păstra dintr-o echipă a UTA-ei doar patru jucători pentru grupa de juniori B şi cred că nimeni nu-l poate contesta pe Feri Tisza, este un om care nu are interese. Grupa lui Voinea este bună, motiv pentru care Atletico vine acolo doar cu doi jucători".
 
Grupa lui Voinea se păstrează, Tisza şi Cuedan trec la UTA cu echipele lor, iar Atletico 96 şi 97 vor juca pentru UTA în campionate
Ce urmează? În momentul de faţă, toţi copiii şi juniorii utişti între 7 şi 13 ani trec la Atletico, dacă ei sau părinţii lor doresc asta. Se vor comasa, pentru o vreme, grupele de vârstă de la Atletico şi UTA, practic se va face o selecţie, după care vor fi păstraţi cei mai promiţători copii şi juniori. Sigur şi aici apar interpretări şi discuţii, părinţii utiştilor întrebându-se ce garanţii pot să aibă că selecţia va fi corectă şi că copiii lor nu vor fi dezavantajaţi în faţa celor de la Atletico, mai ales că antrenorii vor fi în totalitate ai clubului privat. „Nu vreau să cred că cineva îşi imaginează că ne furăm căciula singuri. Rămân şi joacă doar cei buni, asta e ideea, pentru asta am pus la punct întreg proiectul”, explică Meszar.
 
De asemenea, grupa de juniori A a lui Florin Voinea va fi completată cu doi jucători de la Atletico în prima faza. Juniori A e impropriu spus, deoarece UTA nu prea mai are juniori A, născuţi în 1991, motiv pentru care grupa 1993 a lui Voinea va juca la categoria 1991. Juniorii republicani B, care ar trebui să fie născuţi în 1993, vin în întregime de la Atletico, fiind vorba despre grupa 1994 a lui Francisc Tisza, căreia i se vor adăuga patru jucători de la UTA. Grupa 1995 Atletico, preluată de Dan Cuedan, se mută prin transfer definitiv la UTA. De asemenea, pentru că UTA este obligată de FRF să deţină în competiţii cinci echipe de juniori, alte două grupe de juniori de la Atletico se mută la UTA. Spre deosebire de grupele lui Tisza şi Cuedan, care vor veni cu transfer definitiv, grupele 96 (Erdei) şi 97 (Păcurar) de la Atletico vor evolua pentru UTA în noile campionate sub forma unor transferuri pe câte un sezon. Din vara anului viitor, grupa 96 Atletico trece definitiv la UTA, iar peste doi ani, generaţia 97 campioană naţională a lui Păcurar trece de asemenea definitiv la UTA.
 
Decizii greu de acceptat din punct de vedere sentimental
Concluzionând, mutările majore din cadrul Centrului de Copii şi Juniori al clubului UTA s-au produs din raţiuni financiare şi pentru eficientizare. Judecând din acest punct de vedere, o investiţie de 100,000 de euro pe an, care nu produce – dincolo de banii părinţilor - în copiii şi juniorii Bătrânei Doamne este clar nerentabilă, iar în condiţiile unui buget limitat şi mereu incert nu se mai justifică.
 
Sentimental însă este foarte greu să accepţi că UTA-ei i-au mai rămas doar trei grupe de juniori din cele opt pe care le-a avut. E şi mai greu să accepţi ca părinte că nu-ţi poţi lua băiatul de 6-7 ani de mână, să-l duci la UTA, să-l îmbraci în alb-roşu, să-l vezi răzând sau plângând în echipamentul UTA-ei, după ce ai visat acest moment dinainte de-a se naşte. Unii părinţi au trecut peste asta, ducându-şi din start copiii la Atletico în ultimii ani, deoarece ştiau că acolo se face treabă mai bună. Alţii au trecut peste hop după ce şi-au văzut băieţii în alb-roşu, dar au conştientizat că e mai bine dincolo. Alţii în schimb, utiştii pur sânge în general, nu pot pur şi simplu să accepte ideea şi să facă pasul, iar opţiunea lor trebuie respectată.
 
Utiştii au avut un antrenament util cu Unirea Sânnicolau Mare
Bătrâna Doamnă şi-a continuat aseară seria jocurilor de verificare. Echipa utistă a avut-o ca parteneră de antrenament pe Unirea Sânnicolau Mare, grupare care evoluează în Liga a III-a. Cu Ionuţ Popa revenit la sentimente mai bune faţă de echipă, după două zile în care nu s-a prezentat la muncă, FCM UTA a dominat de la un capăt la altul partida, având în faţă, totuşi, un adversar modest. Ionuţ Popa a trimis în teren, în prima repriză, următoarea formulă de echipă: Mîrne – Mihuţ, Pascariu, Pocuta, Roman – Nădăban, Apostol, Chindriş, Purece – Drida, Disney. Adrian Drida a deschis scorul, destul de târziu, în minutul 42, când a marcat din 5 metri. La pauză, Mîrne, Chindriş, Purece şi Pocuta au fost înlocuiţi cu Zimerman, Răzvan Fitea, Florin Gâlcă şi Mutulescu.
 
Aspectul jocului nu s-a schimbat foarte mult, poate doar o mai mare poate forţă de atac a Bătrânei Doamne. Florin Gâlcă va face 2-0, după o centrare perfectă venită de pe partea stângă de la Roman. Pe final de meci, Ionuţ Popa îi mai trimite în teren şi pe Draia, Polgar, Riviş, Leucuţa şi Furdean. Alex Leucuţa va urca scorul la 3-0, după o frumoasă acţiune personală. Timişorenii vor marca şi ei o dată, prin fostul fotbalist crescut de CS Atletico, Calvin Aly-Tolmbaye. În continuare, până la începerea campionatului, FCM UTA va încerca sâmbătă sau duminică să mai dispute un ultim joc de verificare.

Observator Arădean







Taguri: FCM UTA Arad    CS Ineu    Liga 2    Ionut Popa    Giovanni Cataranziti    Gloria Arad    Sandu Ion    George Tucudean   

Comenteaza

Ultimele stiri - FC UTA Arad

Liga 1 - Etapa 4 - play-out: FC UTA Arad - FC Hermannstadt 1-3

În faţa a 6.430 de spectatori, majoritatea copii, FC UTA Arad a fost bătută acasă cu scorul de 3-1 de FC Hermannstadt, în etapa a 4-a a fazei play-out a Superligii României. Omul meciului a...

Liga 1 - Etapa 3 - play-out: FC UTA Arad - FC Botoșani 1-0

FC UTA Arad a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 1-0 (1-0), vineri, pe teren propriu, în etapa a 3-a a fazei play-out a Superligii României. Golul a fost înscris în minutul 37 de Ibrahima...

Liga 1 - Etapa 1 - play-out: FC UTA Arad - FC Voluntari 4-3

FC UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3 (1-2), luni seara, pe teren propriu, în prima etapă din faza play-out a Superligii României, într-un dintre cele mai spectaculoase...

Liga 1 - Etapa 29: FC UTA Arad - FCU 1948 Craiova 3-2

FC UTA Arad a învins-o pe FCU 1948 Craiova cu scorul de 3-2, sâmbătă, acasă, în etapa a 29-a a Superligii României, penultima a sezonului regular....

Liga 1 - Etapa 27: FC UTA Arad - Petrolul Ploieşti 1-0

 FC UTA Arad a învins-o pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 27-a a Superligii...

Liga 1 - Etapa 25: FC UTA Arad - FC Botoșani 2-2

FC UTA Arad şi FC Botoșani au terminat la egalitate, scor 2-2, într-un meci din etapa a 25-a a Superligii României care a avut de toate - goluri, bară, cartonaş roşu, răsturnări de scor...

Liga 1 - Etapa 23: FC UTA Arad - Sepsi Sfântu Gheorghe 2-1

FC UTA Arad a trecut cu bine peste înfrângerea de la Bucureşti, 0-4 cu Fotbal Club FCSB, câştigând sâmbătă, acasă, cu scorul de 2-1, meciul Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a 23-a a...

Bulgarul Ivaylo Markov a plecat de la Arad

Clubul FC UTA Arad a anunţat despărţirea de fotbalistul bulgar Ivaylo Markov. "Mulţumim, Ivaylo Markov! Relaţia contractuală dintre UTA şi Ivaylo Markov s-a încheiat. Îi mulţumim...

Liga 1 - Etapa 21: FC UTA Arad - Universitatea Craiova 2-2

FC UTA Arad şi Universitatea Craiova au terminat la egalitate, 2-2 (2-1), miercuri seara, pe Cluj Arena, într-un meci din etapa a 21-a a Superligii României....

Liga 1 - Etapa 20: FC UTA Arad - Farul Constanța 0-0

FC UTA Arad și Farul Constanța au remizat, scor 0-0, într-un meci contând pentru etapa a 20-a din Superliga României. Prima repriză a fost destul de echilibrată, însă ocaziile mai mari...

Liga 1 - Etapa 18: FC UTA Arad - FC Hermannstadt 2-0

FC UTA Arad a învins-o pe FC Hermannstadt cu scorul de 2-0, pe teren propriu, la Oradea, într-un meci din etapa a 18-a a Superligii României. Arădenii au făcut...



Top News

-Liga 2 - Play-out - Grupa A - Etapa 6 FC Argeș - CSC Dumbrăvița 1-0

-Ponturi pentru semifinalele Champions League: Ce pariem pe Bayern - Real și Dortmund - PSG?

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori

-FCSB este noua campioană a României! Declarații

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off: Fotbal Club FCSB - Farul Constanța 2-1

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: FCU 1948 Craiova - Universitatea Cluj 3-2

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: Dinamo București - FC Voluntari 1-1




Care este jucătorul tău preferat de la FCM UTA Arad? (sezonul 2023-2024)
Rareș Pop
Florin Iacob
Godberg Cooper
Aleksandar Vucenovic
Kevin Luckassen
Tiberiu Căpușă
Aly Abeid
Marko Stolnik
Andrej Fábry
Albert Stahl
Alexandru Benga
Diogo Rodrigues
Reagy Ofosu
Ivaylo Markov
Cătălin Carp
Albert Stahl
Danylo Kucher
Marcelo Freitas
Denis Dumitrașcu
Claudiu Micovschi
  » rezultate   » arhiva

S-au nascut azi

Adrian Voiculeț
România
38 ani

Alejandro Domínguez
Argentina
42 ani

Andrei Nițu
România
36 ani

Andrei Urai
România
48 ani

Carlo Ancelotti
Italia
64 ani

Cosmin Olăroiu
România
54 ani

David Platt
Anglia
57 ani

Denis Ciobotariu
România
25 ani

Dragan Gošić
Serbia
42 ani

Ewerthon
Brazilia
42 ani

Ferdinando Coppola
Italia
45 ani

George Sofroni
România
32 ani

Henryk Kasperczak
Polonia
77 ani

Jagoš Vuković
Serbia
35 ani

Jan Pahor
Slovenia
37 ani

José Serrizuela
Argentina
61 ani

Martin Tudor
România
47 ani

Matuzalém
Brazilia
43 ani

Pavel Badea
România
56 ani

Ronny Johnsen
Norvegia
54 ani

Salah Assad
Algeria
65 ani

Stuart McCall
Scoția
59 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


2023-2024


Liga 1 2023-2024
08.03.2024
Cronica
CFR 1907 Cluj FC Hermannstadt C
08.03.2024
Cronica
Dinamo București FC UTA Arad C
08.03.2024
Cronica
Petrolul Ploiești Sepsi Sfântu Gheorghe C
08.03.2024
Cronica
FC Voluntari Universitatea Cluj C
08.03.2024
Cronica
FC Botoșani Farul Constanța C
09.03.2024
Cronica
Rapid București Fotbal Club FCSB C
10.03.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Craiova C
11.03.2024
Cronica
Oțelul Galați Politehnica Iaşi C


1. Fotbal Club FCSB 64
2. Rapid București 55
3. CFR 1907 Cluj 53
4. Universitatea Craiova 49
5. Farul Constanța 43
6. Sepsi Sfântu Gheorghe 43
7. Universitatea Cluj 42
8. FC UTA Arad 40
9. FC Hermannstadt 40
10. Petrolul Ploiești 35
11. Oțelul Galați 34
12. Politehnica Iaşi 33
13. FCU 1948 Craiova 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28
16. FC Botoșani 21
Clasament 2023-2024

Play-off


Liga 1 Play-off
03.05.2024 Farul Constanța Sepsi Sfântu Gheorghe C
05.05.2024 CFR 1907 Cluj
21:30
Rapid București Digi Sport 1 C
06.05.2024 Universitatea Craiova
21:00
Fotbal Club FCSB Digi Sport 1 C


1. Fotbal Club FCSB 17
2. Farul Constanța 13
3. Universitatea Craiova 12
4. CFR 1907 Cluj 10
5. Sepsi Sfântu Gheorghe 9
6. Rapid București 1
Clasament Play-off

Play-out


Liga 1 Play-out
04.05.2024 FC Botoșani FC Voluntari C
04.05.2024 Universitatea Cluj Dinamo București C
05.05.2024 Petrolul Ploiești
15:30
Oțelul Galați Digi Sport 1 C
06.05.2024 FC Hermannstadt
15:00
Politehnica Iași Digi Sport 1 C
06.05.2024 FC UTA Arad
18:00
FCU 1948 Craiova Digi Sport 1 C


1. Oțelul Galați 16
2. FC UTA Arad 14
3. FC Botoșani 14
4. FC Hermannstadt 11
5. FC Voluntari 10
6. Universitatea Cluj 9
7. Petrolul Ploiești 8
8. Dinamo București 7
9. FCU 1948 Craiova 6
10. Politehnica Iași 4
Clasament Play-out

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017