Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


Unirea Alba-Iulia 12.08.2009 - 14:00

Vitinha spera sa inscrie din nou impotriva moldovenilor de la Poli Iasi

Ultimul nou-venit în tabăra uniriştilor, portughezul Vitor Tiago de Freitas "Vitinha"a evoluat stagiunea trecută 15 partide pentru CS Otopeni, singura sa reuşită în Liga I consemnându-se într-o confruntare cu Poli Iaşi, meci disputat pe 23 mai 2009, în etapa a 32-a şi încheiat cu scorul de 4-1 în favoarea ilfovenilor. "Deşi am ajuns la Alba Iulia de aproximativ 2 săptămâni, pot spune că m-am acomodat bine şi pe măsură ce trece timpul îmi va fi tot mai uşor. Mă înţeleg bine cu Rade Veljovic şi sperăm să facem treabă bună la Unirea", a spus fotbalistul de bandă stânga. Vitinha n-a apucat încă să debuteze pentru FC Unirea Alba Iulia, prinzând însă lotul în runda precedentă, când "alb-negrii" au remizat la Bistriţa. Jucătorul împrumutat pentru un sezon de la CFR Cluj are amintiri plăcute din sezonul precedent, satisfacţiile personale fiind legate tocmai de partida împotriva oponenţilor de vineri. "E clar că meciul respectiv mi-a rămas în minte, pentru că am înscris întâia oară pe prima scenă a fotbalului românesc. Sper să repet figura şi acum, tot împotriva moldovenilor, deşi situaţia e cu totul alta, echipe schimbate, efective diferite", a mai adăugat jucătorul în vârstă de 23 ani. "Aştept ca antrenorul să-mi ofere oportunitatea să joc pentru Unirea. Am mai activat în elită, am demonstrat că am potenţial pentru a face faţă. Mai sunt anumite aspecte de reglat, dar mi-aş dori să pot să pun umărul la victoria cu Poli Iaşi", a încheiat Vitinha.
 
Bilete în vânzare
Începând de ieri s-au pus în vânzare biletele pentru întâlnirea cu Poli Iaşi, programată vineri, 14 august, la Alba Iulia. Casa de bilete nr. 3 (în zona tribunei a 2-a) este deschisă zilnic între orele 9.00 şi 17.00, preţul tichetelor fiind neschimbat (20 RON la tribuna I şi II). Conducerea clubului face un apel la suporteri, pentru evitarea aglomeraţiei la casele de bilete şi blocarea sistemului de turnicheţi obligatoriu pentru pătrunderea în incinta arenei. "Vineri se vor vinde bilete doar până la ora 16.00 şi îi rugăm pe fani să se prezinte la stadionul "Cetate" cu cel puţin o oră înainte de fluierul de start", a anunţat Nicolae Magda, director de marketing al FC Unirea Alba Iulia. Intrarea la partida din etapa a 3-a a Ligii I, cu Poli Iaşi, se va face începând cu ora 16.15, iar partida va începe la ora 18.00.
 
Poli Iaşi s-a întărit cu doi jucători valoroşi, Viorel Frunză şi Marius Croitoru
Atacantul Viorel Frunză (ex-FC Vaslui şi CFR Cluj) şi mijlocaşul Marius Croitoru sunt fotbaliştii care în această săptămână au fost înregimentaţi de Poli Iaşi. Antrenorul Petre Grigoraş spune că fotbaliştii şi-au dat acceptul verbal, au efectuat ieri vizita medicală, mai rămânând doar să parafeze înţelegerile cu preşedintele Sorin Boca, în urma unor negocieri purtate marţi după-amiază. "Sunt doi jucători valoroşi, de care avem nevoie şi cred că prin venirea lor Poli se va întări", a afirmat Grigoraş. Viorel Frunză şi Marius Croitoru sunt liberi de contract, Frunză a evoluat ultima oară în Rusia, la Spartak Nalcik, în timp ce Croitoru şi-a reziliat recent contractul cu Steaua.
 
Rade Veljovic vrea să joace În Premier League!
Sosit de 6 luni de zile în România, atacantul sârb al Unirii spune că s-a obişnuit foarte repede cu noua "reşedinţă" nu de alta "dar şi noi şi voi suntem de aceeaşi religie, suntem ortodocşi, şi avem multe obiceiuri comune". Recunoaşte că deşi nu poate vorbi foarte bine limba română, înţelege tot ceea ce i se spune. "La CFR Cluj am vorbit mai mult în spaniolă pentru acolo erau mulţi jucători argentinieni sau brazilieni, româna am început să o învăţ mai bine de la sosirea mea la Unirea Alba Iulia", spune vârful trupei lui Adi Falub.
 
Un "maestru" al tatuajelor!
Component al naţionalei Under 23 a Serbiei cu care a participat în această vară la turneul final din Suedia (n.a. a jucat în două din cele trei întâlniri ale "plavilor", cele cu Suedia şi Belarus), vârful atrage atenţia şi prin cele trei tatuaje de pe braţe. "Unul reprezintă numele fratelui meu de 26 de ani, Djordje, celălalt este numele mamei mele Angelka, iar al treilea se traduce în româneşte astfel: În numele Tătălui, al Fiului, al Sfântului Duh, Amin! Altfel, eu sunt un tip credincios şi merg la biserică înaintea fiecărui meci", a dezvăluit Rade, bun prieten cu Tosic (Manchester United), Smiljanic (Espanyol Barcelona) şi Petkovic (Eintracht Frankfurt), cu care vorbeşte la telefon zilnic.
 
Fan Cervena Zvezda şi Premier League!
Veljovic a început fotbalul la vârsta de 6 ani la gruparea Radnicki Belgrad, după care a trecut pe la toate grupele, copii şi juniori, a celor de la Cervena Zvezda Belgrad (n.a. Steaua Roşie Belgrad). "Cervena Zvezda este gruparea pe care o iubesc cel mai mult şi nu poate fi altfel din moment ce am jucat aproape 10 ani în alb şi roşu, culorile tradiţionale ale echipei. Am evoluat doar pe postul de atacant central iar fotbalistul meu preferat este Christian Vieri", poveşteşte Veljovic nu înainte de a pune pe tapet şi planurile sale de viitor. "Înainte de a veni în România, la CFR Cluj, am fost aproape de a semna un angajament cu scoţienii de la Celtic Glasgow. De altfel, am fost chiar în Scoţia pentru a parafa înţelegerea dar contractul era extrem de ambiguu şi am ales să vin în Gruia. Oricum, cred că stilul meu de joc se potriveşte foarte bine pentru fotbalul englez şi de aceea într-o zi sper să joc în Premier League", a adăugat purtătorul tricoului cu numărul 18 din trupa lui Adi Falub, nu înainte de a specifica faptul că "nutresc speranţa să fac pasul şi spre prima reprezentativă a Serbiei şi sunt sigur că va veni şi vremea mea odată cu schimbul de generaţii, care este de altfel inevitabil în viaţa oricărei echipe".
 
"Numărul meu preferat este 9, dar la Unirea acesta a fost ales de colegul meu Bobi Verdeş. Îl respect pe Bobi şi pentru că este mai vechi decât mine la echipă şi de aceea am luat numărul 18, adică 9 ori 2 sau 9+9!", a explicat Rade alegerea numărului 18 pentru sezonul 2009-2010 al Ligii 1.
 
Români, sârbi, croaţi = fraţi!
Fotbalistul spune că se înţelege foarte bine atât cu românii din echipă, cât şi cu portughezul Vitinha dar şi cu croatul Bonacin. "Nu port ranchiună nimănui, cu atât mai puţin croatului Bonacin pentru că ceea ce s-a întâmplat între popoarele noastre în trecut a devenit deja istorie. Noi eram foarte mici pe vremea aceea şi în acest moment pot spune cu tărie că românii, sârbii şi croaţii sunt ca fraţii din multe puncte de vedere", a ţinut să precizeze Veljovic. Cât despre maşina pe care o conduce, un Audi TT înmatriculat CJ-83-GOL, Rade a avut o explicaţie de notă mare: "Maşina am cumpărat-o de la argentinianul Fabbiani şi ştiu că numărul 83 reprezenta numărul de goluri marcate de acesta în carieră. Vreau să marchez şi eu 84 de goluri şi apoi s-o vând!".
 
Paste şi cafea, dar tot mai bună-i mâncarea de la mama!
Jucătorul este "îndrăgostit" de paste şi cafea, dar de când a sosit în România are şi un mare of. "Mănânc zilnic paste şi beau cafea, îmi place mult şi mâncarea gătită în România, dar tot mai bună este cea pregătită în Serbia de mama mea Angelka", a conchis Rade Veljovic. De altfel, acesta îşi aşteaptă familia, tatăl său Milivoje deţine o fabrică de prelucrarea lemnului la Belgrad, la partida dintre Unirea Alba Iulia şi Poli Iaşi din runda a 3-a din prima ligă pentru "a sărbători împreună ziua mea de naştere şi un nou succes al echipei la care sunt legitimat".
 
Disputa cu Poli Iaşi - trambulina spre liniste
Până în prezent, 452 de suporteri albaiulieni şi-au procurat abonamente pentru partidele din Liga 1 ce se vor disputa pe stadionul "Cetate", 54 dintre aceştia plătind câte 1000 de RON (locurile fiind în tribuna oficială). Biletele la confruntarea cu Poli Iaşi vor costa 20 RON şi se vor pune în vânzare, începând de marţi, 11 august, la casa numărul 3 (cartierul Tolstoi), zilnic între orele 9.00 şi 17.00, la arena din Cetatea Marii Uniri, vineri termenul fiind cu două ore înaintea fluierului de start (ora 16.00, la cele trei case de bilete). "Cu siguranţă nu vom mai întâmpina probleme de organizare şi acţiunea distribuirii biletelor o să se deruleze mai repede. Suporterii care se prezintă până joi pot să-şi aleagă locul în stadion, iar ceilalţi vor avea la dispoziţie tichetele rămase. De asemenea au fost reglate şi aspecte legate de funcţionarea turnicheţilor, situaţie în care sperăm să fluidizăm accesul în stadion", a declarat Nicolae Marta, director de marketing la FC Unirea Alba Iulia.
 
Atenţie la Poli Iaşi
Antrenorul Adrian Falub susţine că Unirea este obligată să câştige confruntarea de vineri cu Poli Iaşi, deoarece nu-şi permite să bifeze încă o etapă fără să cucerească toate punctele. "Potenţial există, nu ne-am făcut de râs în startul primul eşalon, dar avem şi anumite sincope în joc, chestiuni ce trebuie reglate rapid, pentru că timpul nu are răbdare cu noi", a spus tehnicianul clujean. Falub afirmă că în runda a 3-a elevii săi au obligaţia să învingă gruparea din "Copou", pentru a putea aborda mai relaxaţi tripla de foc cu Rapid, Poli Timişoara şi Unirea Urziceni. "N-avem voie să nu învingem, deşi suntem conştienţi că ne aşteaptă o întâlnire dificilă. Gruparea lui Grigoraş a ţinut în şah FC Timişoara, care recent a eliminat Şahtior Doneţk din Champions League", a punctat Falub, vineri, 14 august, Ciprian Pepenar urmând să împlinească 31 ani. Uniriştii nu acuză probleme de efectiv, cu excepţia numită Pistol, fotbalist nerestabilit complet în urma accidentării suferite în cantonamentul din Austria. Şi omologul său de pe banca tehnică a moldovenilor, Petre Grigoraş crede că disputa de pe "Cetate" are o însemnătate sporită în economia stagiunii. "Sper ca jucătorii mei să nu se culce pe o ureche pentru că ne aşteaptă două meciuri, cu Alba Iulia şi Astra, mai grele decât cele pe care le-am avut! Asta pentru că toată lumea aşteaptă să obţină puncte de la nou-promovate, însă acestea nu sunt aşa slabe cum spune lumea, dovadă şi rezultatele înregistrate în această rundă", a afirmat fostul antrenor, până în vară, al Oţelului Galaţi. Albaiulianul Mircea Oprea, jucător dorit în intersezon de nou-promovata din Cetatea Marii Uniri, cu care s-a şi antrenat 2 săptămâni, tranzacţie nefinalizată din motive financiare, se antrenează în acest moment cu echipa secundă a Politehnicii Iaşi, alături de Gavatorta, Kalai, Onuţ şi Pălimaru, după ce a fost pus pe lista de transferări în intersezon.
 
Pas fals pentru "vampiri" în nocturnă
Gaz pe foc a pus înaintea partidei portarul amfitrionilor, Cătălin Albuţ, ce a apreciat "superior" şi infatuat duelul cu trupa lui Falub. Replica "sper să nu prea am de apărat" a atras după sine un aspru tratament ironic din partea suporterilor unirişti, în prima jumătate de oră, Albuţ având de suportat o presiune ridicată la propriile buturi. Duelul foştilor feroviari, Rade Veljovici şi Adrian Anca s-a încheiat nedecis, dar bistriţeanul susţine că Gloria s-a aflat la cârma partidei. "Nu ne mulţumeşte egalul, am fi meritat să câştigăm. Noi intenţionam să tranşăm soarta disputei din primele 45 de minute, am dominat, am ratat 3-4 oportunităţi, dar am primit o replică dârză. În această vară la Gloria s-au produs multe schimbări, care afectează prestaţiile noastre. Sperăm să nu retrogradăm", a pus bistriţeanul ajuns la cota 25 în dreptul golurilor realizate în Liga 1.
 
Tăbârcă: "N-am ce să-mi reproşez" (!?)
Aflat la prima prezenţă în faţa publicului bistriţean, Sandu Tăbârcă susţine că Gloria a pierdut din nou puncte nejustificat. "Le-am spus jucătorilor că, dacă vom continua să perpetuăm în erori personale, o să ajungem iarăşi în situaţia de anul trecut, când Gloria s-a chinuit să rămână în elită. Personal nu am ce să-mi reproşez, ne-a lipsit golul, în acul secund s-a jucat numai la o poartă, am dominat, am avut ocazii mai clare. Pe greşeli individuale am ratat victoria, am fost taxaţi şi trebuie să plângem după punctele irosite atât de facil", a explicat antrenorul "vampirilor".
 
Cernea recunoaşte: "Am greşit la reuşita Gloriei"
Cornel Cernea a izbutit în primul mitan să intervină salutar în 2 rânduri, la oportunităţile lui Hora (29) şi L. Sânmărtean (41), dar recunoaşte că după pauză a greşit la faza din care Ad. Anca a restabilit egalitatea, la 7 minute după ce Rade Veljovic deschisese scorul.
 
"Am stat prea pe centrul porţii, am plecat târziu pe minge şi poate trebuia să mai aşez un om în zid. Dar şi aşa, şansa a fost de partea Gloriei, deoarece din bară balonul a ajuns exact pe capul lui Anca", a spus goalkeeperul ex-stelist, care în a doua etapă consecutivă a încasat un cartonaş galben. "Pentru moralul echipei e binevenită remiza, deşi, pe undeva meritam să câştigăm. Am condus, a intervenit acea eroare, fază în care norocul a fost aliatul adversarilor. E bun acest punct, însă egalul de la Bistriţa n-are nicio valoare dacă nu învingem Poli Iaşi", a mai declarat portarul venit în această vară în Cetatea Marii Uniri. "Jucăm fotbal, nu ne baricadăm în apărare, însă acest stil avântat ne-a făcut să scăpăm câteva puncte printre degete în primele 2 etape. Pentru Unirea o clasare pe locul 13 ar însemna realizarea obiectivului, unul la îndemâna noastră. Totul depinde numai de noi", a conchis portarul în vârstă de 33 ani.
 
Altfel, Falub n-a modificat deloc distribuţia uzitată în partida cu FC Braşov, deşi la antrenamentele premergătoare jocului extern lăsase să se înţeleagă că va apela la serviciile lui Vitinha în detrimentul lui Bucurică. Dacă portughezul şi-a amânat prima prezenţă în tricoul nou-promovatei, în schimb la Bistriţa s-a consemnat debutul în elită a mijlocaşului C. Selagea, dar şi întâiul joc pentru FC Unirea în contul arădeanului N. Varga.
 
FC Unirea are potenţial, dar şi... probleme
După primele 180 de minute din actuala ediţie FC Unirea nu se poate bucura pe deplin, victoria mult aşteptată lăsându-se aşteptată. Într-o rundă în care nou-promovatele au "scos capul", vezi "bomba" oferită de Internaţional Curtea de Argeş în "Groapă", dar şi egalul realizat de Astra sub Tâmpa, gruparea din Cetatea Marii Uniri a scos o remiză meritată în fieful "Lordului". Chiar dacă în planul rezultatelor "alb-negrii" încă au rămas datori, jocul prestat de trupa lui Falub poate fi caracterizat drept unul la nivelul primului eşalon. Unirea a jucat în multe momente de la egal la egal cu oponenţii întâlniţi, FC Braşov şi Gloria Bistriţa, grupări experimentate, cu state vechi în elită. Uniriştii au demonstrat că pot face faţă rigorilor în elită, şi dacă includem în ecuaţie erorile de arbitraj cu "Steagul" şi ghinionul, putem spune că un total de 4 puncte ar fi fost reflecţia reală a prestaţiilor uniriste.
 
Una peste alta, albaiulienii au potenţial şi implicit posibilităţi să-şi atingă obiectivul fixat, menţinerea în Liga 1, dar trebuie semnalate şi disfuncţionalităţi evidente în angrenajul nou-promovatei. Apărarea scârţie încă în zona centrală, fundaşii centrali Poverlovici şi Bumbac (deşi în creştere comparativ cu jocul inaugural) nu se sincronizează corespunzător, aici existând prima bilă "neagră", câtă vreme flancurile sunt securizate de S. Rădoi şi Bucurică. Translatând spre linia mediană, în care s-a distins în ambele jocuri Fl. Dan (secondat prin travaliu de I. Bălan şi C. Cristea), se cuvine precizată perioada mai puţin fastă traversată de căpitanul Răzvan Dâlbea, ale cărui prestaţii n-au atins pragul aşteptărilor. Mergând mai departe, ofensiva a rămas numai pe umerii sârbului Rade Veljovici, vârful impresionând în ambele meciuri. La polul opus se regăseşte talentatul Gicu Grozav, încă dator, imensa ratare din partida cu FC Braşov aducând un regres în plan psihic. Însă cu "Diamantul" din "Cetate" e obligatoriu să avem răbdare, după o vale tumultuoasă, calităţile sale extraordinare reprezentând un argument indubitabil.
 
FC Unirea "urcă", dar pentru a-şi netezi calea spre limanul salvării e obligată să realizeze victoria cu Poli Iaşi. E nevoie să fie îndepărtată presiunea, să se liniştească apele, pentru că urmează o serie infernală, cu Rapid, Poli Timişoara şi Unirea Urziceni şi în caz contrar s-ar ajunge în etapa a 6-a (o treime din tur) cu o zestre subţire.
 
Doi suporteri unirişti amendaţi!
La prima deplasare stagională, "alb-negrii" au fost încurajaţi de aproximativ 30 de fani albaiulieni, galeria uniristă dominând arealul sonor al Arenei "Gloria". După fluierul final însă, doi dintre fanii din Cetatea Marii Uniri, proveniţi de la facţiuni rivale, "Black Warriors" şi "Gruppo Arnsberg", au fost amendaţi fiecare cu câte 1.000 RON din pricina unei altercaţii. "Sămânţa de scandal" a fost dispariţia unui fular, iar la ieşirea din stadion conflictul verbal a degenerat şi într-unul fizic, dar jandarmii au intervenit în forţă şi au liniştit rapid spiritele prin aplicarea sancţiunilor financiare.
 
"Căpitanul" Dâlbea: "E un nou început"
"Dacă eram mai atenţi şi mai concentraţi la faza în care Gloria a egalat, şi în acelaşi timp nu tratam lejer acţiunile noastre ofensive, puteam realiza un succes la Bistriţa. Ştiam că va fi un meci de angajament, am anihilat tactic strategia adversarilor ce mizau pe mingi înalte trimise spre Anca, dar ne-a lipsit luciditatea în momentele cheie. E un nou început pentru Unirea, privim cu optimism confruntarea cu ieşenii, joc în care vrem să bifăm prima victorie stagională", a precizat Răzvan Dâlbea, căpitanul unirist în vârstă de 28 ani.
 
Muntenegreanul Darko Vukasinovic în probe la Unirea!
Fundaşul central Darko Vukasinovic (născut în 5 martie 1985) a sosit în cursul dimineţii de luni la Alba Iulia şi a participat la primul antrenament al Unirii. "Jucătorul muntenegrean vine de la FC Jedinstvo din prima ligă şi va trebui să-l convingă pe Adi Falub înainte de a semna un angajament cu noi", a declarat Nicu Lupu, preşedintele executiv al "alb-negrilor". Altfel, oficialul din Cetatea Marii Uniri spune că este mulţumit de evoluţia echipei în primele două runde, dar nu şi de rezultatele obţinute. "Cred că puteam avea 4 puncte după aceste două partide, dar din păcate am luat doar un singur punct. Nu are rost însă să ne lamentăm, şi trebuie să ne gândim doar la întâlnirea de vineri cu Poli Iaşi pe care suntem obligaţi să o câştigăm", a conchis Lupu.

Ziarul Unirea







Taguri: Vitinha    Unirea Alba-Iulia    Rade Veljovic    Norbert Varga    fani    Adrian Falub    Cornel Cernea    Razvan Dalbea   

Comenteaza

Ultimele stiri - Unirea Alba-Iulia

DNA: Viceprimarul din Alba-Iulia, directorul SC Fotbal Unirea si trei membri ai CD al clubului, deferiti justitiei

Viceprimarul municipiului Alba-Iulia, Paul Voicu, directorul executiv la SC Fotbal Unirea 2006 SA, Ioan-Nicolae Lupu, precum și trei membri ai Consiliului Director al Clubului Unirea au fost...

Himcinschi s-a transferat la Empoli

Vedeta formației Unirea Alba-Iulia, Fabian Himcinschi, a semnat un contract pe trei sezoane cu gruparea italiană Empoli, din Seria B, ardelenii urmând să primească in schimbul atacantului de...

Gabi Stan a plecat de la Unirea Alba-Iulia

Antrenorul Gabi Stan și-a reziliat, miercuri, pe cale amiabilă, contractul cu gruparea Unirea Alba-Iulia, din Liga 2, a anunțat managerul sportiv Eutin Bojin. Gabi Stan a condus antrenamentul...

Marian Pana este noul antrenor al formatiei Unirea Alba-Iulia

Tehnicianul Marian Pană este noul antrenor al echipei de ligă secundă Unirea Alba-Iulia, a anunțat, duminică, președintele clubului ardelean, Nicu Lupu. Marian Pană, în vârstă de 42 de...

Marius Baciu vrea sa il aduca pe Vezan la Unirea Alba Iulia

Mijlocașul central Ovidiu Vezan (25 ani) este primul nume în topul achizițiilor spre care s-a orientat noul antrenor unirist Marius Baciu. Cei doi au lucrat în această vară în...

Calin Cristea s-a transferat la FC Vaslui

Mijlocașul Călin Cristea, de la Unirea Alba-Iulia, a fost transferat la FC Vaslui, pentru suma de 200.000 de euro și un procent de 25 la sută dintr-un viitor transfer. "Ne-am înțeles cu...

Unirea Alba-Iulia, singurul club din Liga 1 care nu a obtinut licenta

Unirea Alba-Iulia este singurul clubul din Liga I de fotbal care nu a obținut licența pentru sezonul viitor, a anunțat Mihai Micu, președintele Comisiei de Apel a sistemului național de...

Sliskovici: Marti voi discuta pentru a vedea daca mai raman la Unirea Alba Iulia

Antrenorul Blaz Sliskovici a declarat sâmbătă că va discuta săptămâna viitoare cu conducerea grupării Unirea Alba Iulia pentru a vedea dacă va rămâne la conducerea tehnică a formației,...

Etapa 34: Unirea Alba-Iulia - Pandurii Targu-Jiu 0-1

Echipa Pandurii Târgu-Jiu a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formația Unirea Alba-Iulia, în etapa a 34-a, ultima a Ligii 1 , dar tot a retrogradat în divizia...

Sliskovici: Cu Pandurii trebuie sa ne respectam suporterii si pe noi insine

Antrenorul bosniac al echipei Unirea Alba-Iulia, Blaz Sliskovici, a declarat, miercuri, că formația sa trebuie să-și respecte suporterii în partida cu Pandurii Târgu-Jiu, din etapa a 34-a,...

Sliskovici: Avem multi indisponibili insa mergem la Medias pentru a invinge

Antrenorul formației Unirea Alba-Iulia, Blaz Sliskovici, a declarat vineri, că în ciuda faptului că are mulți jucători indisponibili va încerca să învingă echipa Gaz Metan Mediaș, în...



Top News

-Ponturi pentru semifinalele Champions League: Ce pariem pe Bayern - Real și Dortmund - PSG?

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori

-FCSB este noua campioană a României! Declarații

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off: Fotbal Club FCSB - Farul Constanța 2-1

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: FCU 1948 Craiova - Universitatea Cluj 3-2

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: Dinamo București - FC Voluntari 1-1

-Liga 1 - Etapa 6 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori




S-au nascut azi

Adrian Voiculeț
România
38 ani

Alejandro Domínguez
Argentina
42 ani

Andrei Nițu
România
36 ani

Andrei Urai
România
48 ani

Carlo Ancelotti
Italia
64 ani

Cosmin Olăroiu
România
54 ani

David Platt
Anglia
57 ani

Denis Ciobotariu
România
25 ani

Dragan Gošić
Serbia
42 ani

Ewerthon
Brazilia
42 ani

Ferdinando Coppola
Italia
45 ani

George Sofroni
România
32 ani

Henryk Kasperczak
Polonia
77 ani

Jagoš Vuković
Serbia
35 ani

Jan Pahor
Slovenia
37 ani

José Serrizuela
Argentina
61 ani

Martin Tudor
România
47 ani

Matuzalém
Brazilia
43 ani

Pavel Badea
România
56 ani

Ronny Johnsen
Norvegia
54 ani

Salah Assad
Algeria
65 ani

Stuart McCall
Scoția
59 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


2023-2024


Liga 1 2023-2024
08.03.2024
Cronica
CFR 1907 Cluj FC Hermannstadt C
08.03.2024
Cronica
Dinamo București FC UTA Arad C
08.03.2024
Cronica
Petrolul Ploiești Sepsi Sfântu Gheorghe C
08.03.2024
Cronica
FC Voluntari Universitatea Cluj C
08.03.2024
Cronica
FC Botoșani Farul Constanța C
09.03.2024
Cronica
Rapid București Fotbal Club FCSB C
10.03.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Craiova C
11.03.2024
Cronica
Oțelul Galați Politehnica Iaşi C


1. Fotbal Club FCSB 64
2. Rapid București 55
3. CFR 1907 Cluj 53
4. Universitatea Craiova 49
5. Farul Constanța 43
6. Sepsi Sfântu Gheorghe 43
7. Universitatea Cluj 42
8. FC UTA Arad 40
9. FC Hermannstadt 40
10. Petrolul Ploiești 35
11. Oțelul Galați 34
12. Politehnica Iaşi 33
13. FCU 1948 Craiova 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28
16. FC Botoșani 21
Clasament 2023-2024

Play-off


Liga 1 Play-off
27.04.2024
Cronica
Fotbal Club FCSB Farul Constanța C
28.04.2024 CFR 1907 Cluj Sepsi Sfântu Gheorghe C
29.04.2024 Rapid București Universitatea Craiova C


1. Fotbal Club FCSB 17
2. Farul Constanța 13
3. Universitatea Craiova 12
4. CFR 1907 Cluj 10
5. Sepsi Sfântu Gheorghe 6
6. Rapid București 1
Clasament Play-off

Play-out


Liga 1 Play-out
26.04.2024
Cronica
Dinamo București FC Voluntari C
27.04.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Cluj C
28.04.2024 Oțelul Galați FC Hermannstadt C
28.04.2024 Politehnica Iași FC UTA Arad C
29.04.2024 Petrolul Ploiești FC Botoșani C


1. Oțelul Galați 16
2. FC UTA Arad 14
3. FC Botoșani 13
4. FC Hermannstadt 11
5. FC Voluntari 9
6. Universitatea Cluj 8
7. Petrolul Ploiești 8
8. FCU 1948 Craiova 6
9. Dinamo București 6
10. Politehnica Iași 4
Clasament Play-out

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017