Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


Echipa națională 05.02.2014 - 18:18

Razvan Burleanu: E o lupta destul de dura, dificila, dar deloc imposibila (video)

Razvan Burleanu: E o lupta destul de dura, dificila, dar deloc imposibila (video)
Răzvan Burleanu, candidat la președinția Federației Române de Fotbal, a apreciat într-un interviu video că șansele sale de a câștiga alegerilor din 5 martie sunt mari, mai ales dacă va ajunge în turul doi alături de Gheorghe Popescu, pe care îl vede un continuator al sistemului patronat de actualul președinte al FRF, Mircea Sandu, în ultimii 24 de ani.

Burleanu, președinte al Federației de Minifotbal din România și al Federației Europene de Minifotbal, susține că fotbalul românesc are nevoie de o schimbare radicală și acuză campania pe care șefii FRF o fac pentru fostul internațional Gică Popescu.

Cum ați caracteriza până în acest moment modul în care s-a desfășurat campania candidaților la președinția FRF?
Aș împărți-o în două perspective. Pe de o parte această perspectivă a candidatului unic, între ghilimele, susținut de actualul sistem Sandu-Kassai și pe de altă parte campania tuturor celorlalți candidați. În toată această perioadă de timp, acest personaj toxic al fotbalului românesc, Adalbert Kassai, a intervenit cu maximă brutalitate la nivelul Asociațiilor Județene de Fotbal, la nivelul anumitor cluburi din eșaloanele inferioare pentru a-l asigura pe dl Popescu de tot sprijinul acestora în ceea ce privește viitoarele alegeri. Dar acest lucru este nici mai mult nici mai puțin decât un abuz în serviciu, mai ales că dl Kassai ocupă funcția de secretar general al FRF și va ocupa această funcție și dacă dl Popescu va câștiga aceste alegeri. Mă așteptam mai degrabă să fie numit secretar general de onoare.

Vasile Avram, unul dintre contracandidați, a denunțat susținerea directă primită de Gică Popescu de la federație și a cerut chiar suspendarea dlui Kassai. Care este punctul dvs de vedere?
Acest lucru l-am cerut înaintea dlui Avram, inclusiv am solicitat și vom iniția în acest sens un demers către UEFA și FIFA pentru a informa cele două organisme ale fotbalului european și mondial despre ceea ce se întâmplă în România. Nu pot decât să mă bucur că și dl Avram se raliază acestui curent de opinie și anume că trebuie să luptăm împotriva acestui sistem. Contracandidatul meu nu este dl Popescu, ci acest sistem puternic ținut captiv această perioadă de timp de dl Sandu și dl Kassai.

Revenind la campania dvs, sunteți mulțumit de ce ați reușit să realizați în acest timp?

Nu aș vrea să sune asemeni unei strategii de comunicare, dar șansele pe care le am sunt foarte mari. De ce? Pentru că până acum am reușit să mă văd cam cu 130-140 de membri afiliați ai FRF și pot să vă spun că toți aceștia, într-o proporție covârșitoare, sunt adepții unei shimbări radicale la nivelul fotbalului românesc. De aceea, sunt optimist și încrezător în șansele pe care le avem de a câștiga aceste alegeri din 5 martie. Mai ales că în ultima perioadă de timp, mă refer aici la ultimii 4 ani, am regăsit o detașare, o ruptură între actuala conducere Sandu-Kassai și membrii afiliați, actualul sistem ne mai producând beneficii pentru membrii săi, ci, din contra, s-a comportat ca un aspirator de resurse. Nu întâmplător taxele au crescut foarte mult în această perioadă de timp și ca urmare imediată am asistat la o scădere dramatică a numărului de echipe, o desființare a acestora.

Cum va continua campania dvs? Ați stat de vorbă cu cei din teritoriu, veți continua acest proces, urmează altceva?
Încă din momentul în care mi-am lansat candidatura, de la finalul lunii noiembrie, am început această campanie de teren, fiindcă mi-am propus să am timpul suficient pentru a mă vedea cu fiecare dintre membrii afiliați. Ieri, azi și mâine sunt în București, de joi până la finalul săptămânii viitoare voi fi din nou în campanie de teren. Practic cam aceasta este agenda mea în această perioadă de timp, fiindcă acest lucru contează cel mai mult. Pe de o parte să le prezinți cluburilor afiliate ideile, viziunea, programul tău de candidatură, dar în același timp și să asculți și să te consulți cu ei în ceea ce privește luarea celor mai bune decizii. Până acum cele mai multe decizii s-au luat în spatele ușilor închise, fără o consultare a acestora.

Care credeți că sunt punctele dvs forte față de ceilalți candidați și cum sunt percepute ele de electorat?

În primul rând provenim din universuri mentalitare total diferite. Eu provin din afara sistemului, dar totodată din interiorul fenomenului fotbalistic, dacă luăm în considerare și activitatea mea de până la 19 ani ca junior la FCM Bacău, activitatea tatălui meu care a jucat nu mai puțin de 356 meciuri în Liga 1, dar nu în ultimul rând activitatea de minifotbal, care e un fenomen social pe care l-am creat în România. Pe de altă parte, ceea ce ne separă ireconciliabil pe mine și dl Popescu reprezintă aceste principii pe care le valorizez, ale modernității, consultare, cooperare, subsidiaritate. Nu întâmplător în programul meu veți regăsi faptul că încercăm să mutăm și decizia și finanțarea de la nivel central la nivel local. În mod sigur, cineva din județul Harghita sau din județul Dolj își va cunoaște mult mai bine problemele decât cineva din București. Cam acestea ar fi practic și valorile și totodată ceea ce ne diferențiază foarte mult și ceea ce mă califică și mă recomandă să conduc federația din 5 martie, cât și faptul că pentru unii dintre contracandidații mei, FRF reprezintă un colac de salvare. Pentru mine reprezintă doar oportunitatea de a aduce o valoare adăugată societății românești. De ce vorbesc despre societatea românească? Fiindcă federația este o instituție de interes public, de interes național, prin urmare fotbalul românesc este un fenomen social, care nu aparține nici Federației Române de Fotbal, nici, în speță, dlor Sandu, Kassai sau Popescu, ci ne aparține nouă, tuturor.

Când veți merge să vă depuneți dosarul de candidatură la federație?
Cred că undeva săptămâna viitoare. Voi face publice data și ora la care îmi voi depune dosarul.

Recent Gică Popescu a afirmat despre programul lui: "Aceste program trebuie implementat nu pentru că este programul meu, cu pentru că trebuie să facem ceva neapărat, pentru că altfel fotbalul românesc moare". Cum ați comenta această afirmație?
În primul rând ar trebui să vedem termenul pe care dl Popescu și dl Sandu și-l propun. Prin programul meu de guvernanță sportivă, stabilesc și îmi propun totodată ca președintele FRF să nu poată avea mai mult de două mandate. La această întrebare, dl Popescu a răspuns că în niciun caz nu este de acord și nu agreează, ceea ce practic ne face să credem că vom avea încă o dinastie pe următorii 16 sau chiar 24 de ani. Și mă refer aici la o dinastie Popescu, după ce am avut o dinastie de 24 ani a dlui Mircea Sandu. Mai mult decât atât, dl Sandu spune despre programul dlui Popescu ca măcar 50 la sută să implementeze în primele două mandate. Iar eu vin și spun că dacă nu reușesc să implementez în primii doi ani de zile cele mai importante puncte din programul meu, și aici mă refer la modificarea cadrului legislativ, reducerea taxelor, multiplicarea surselor de finanțare ale fotbalului românesc, pur și simplu îmi dau demisia. În data de 5 martie, în momentul în care voi fi ales, îmi pun și demisia în alb, condiționată de aceste lucruri. Practic este o lipsă de credibilitate din partea dlui Popescu să vină să ne spună că abia în mandatul al doilea o să înregistrăm rezultate. Nu, fotbalul românesc are nevoie rezultate și de acțiuni imediate, fiindcă altfel e un dezastru, un faliment total. Aceste lucruri poate nu le știam atât de bine pe cât am avut posibilitatea să le cunosc în aceste vizite în teritoriu. Ei bine, oamenii se zbat între viață și moarte. Mă refer aici la taxele foarte mari pe care le plătesc, de aceea un punct important din programul meu face referire la reducerea taxelor. Dacă e să ne referim la echipele de Liga a 3-a, eliminarea obligativității de încheiere a contractelor cu jucătorii, ceea ce practic va reduce foarte mult nivelul de impozite și taxe, pe de o parte către stat, dar în același timp și de taxe față de FRF, mai ales că dacă e să ne comparăm cu Germania și Olanda, unde avem în jur de 1.000 jucători profesioniști, în timp ce în România numărul acestora se duce undeva la 3.000. Iarăși, plata observatorilor de joc, care pentru foarte multe echipe din Ligile a 2-a și a 3-a este o povară financiară, îmi iau obligația ca acest lucru să fie plătit direct din bugetul FRF. Acestea sunt niște acțiuni imediate pe care le vom implementa începând cu ediția de campionat 2014/2015.

Credeți că ar fi utilă o întâlnire între contracandidații la președinție, televizată, în care fiecare să-și spună punctul de vedere, să răspundă la întrebări?
Am crezut la un moment dat că acest lucru și-l dorește și dl. Gică Popescu, mai ales că la un moment dat a făcut o declarație, și anume că nu ar trebui să alegem între nume, ci între programe. Dacă ar fi să alegem între programe, atunci în mod sigur ar trebui să avem o dezbatere. Dar se pare că în această perioadă de timp, el fuge de orice inițiativă a reprezentanților mass media de a organiza o dezbatere, de a răspunde în același timp unor întrebări, la care răspundem cu toții. Dar nu trebuie să uităm că în această campanie alegem și între nume. Numele reprezintă garanția implementării programului. Iar numele dlui Popescu reprezintă în mod cert formula falimentului.

Ați spus că sunteți optimist asupra alegerilor din 5 martie? Cam ce procent credeți că veți obține?
În momentul de față, și să fim așa foarte pragmatici, mă bazez undeva pe 80-90 de voturi. Scopul este să pot împinge aceste alegeri în turul 2. În niciun caz, niciunul dintre candidați nu cred că își poate imagina că poate câștiga aceste alegeri din primul tur.

Care este poziția dvs în privința selecționerului României, alegeți continuitatea sau schimbarea, dacă veți fi ales președinte?
Nu aș vrea să mă situez pe un filon emoțional. Mai ales că în momentul de față, toți românii și-l doresc afară pe Victor Pițurcă. În primul rând trebuie să facem o analiză cost-beneficii. Cât ne costă să-l dăm afară pe dl Pițurcă și dacă acesta este de 1,2 milioane de euro, ca urmare a unui contract în mare dezavantaj pentru FRF, semnat de Mircea Sandu? Practic dl Mircea Sandu ar trebui tras la răspundere pentru acest contract, mai ales că nu i-a trasat dlui Pițurcă obiective intermediare, mă refer aici la anul 2014. Revenind, voi fi primul care mă voi opune. Totodată, în ceea ce privește viitorul selecționer, pentru că totuși mandatul dlui Pițurcă se încheie în 2016, în mod cert viitorul selecționer trebuie să fie cel mai bine pregătit și competent antrenor pe care îl avem la dispoziție. În același timp ar trebui să renunțăm la această atitudine puternic naționalistă, în care pur și simplu să negăm posibilitatea aducerii unui antrenor străin în România. Dacă scopul nostru este să înregistrăm performanțe, atunci în mod automat ar trebui să facem apel inclusiv la un antrenor străin.

Credeți că lumea fotbalului românesc este pregătită de o schimbare majoră, pentru venirea unui om nou, cu principii, cu alte mentalități? În comparație cu Gică Popescu care are în spate un bagaj foarte mare de imagine.

Dl. Popescu reprezintă în momentul de față garanția continuării sistemului. Dacă dl Popescu ar fi continuat în aceeași notă ca în 2005, împotriva sistemului, fiți sigur că aș fi fost unul dintre primii oameni care și-ar fi oferit sprijinul în această luptă. În momentul de față, fotbalul românesc are nevoie de o schimbare radicală, are nevoie de un șoc. În lipsa unei schimbări radicale, care presupune printre altele evacuarea sistemului Sandu și totodată proiectarea federației și a fotbalului românesc pe o traiectorie a performanței și a bunei guvernanțe sportive, în afara acestor principii nu am asista decât la un faliment total și un dezastru în fotbalul românesc. De aceea, practic revenind, cred că fotbalul românesc este pregătit și mai mult decât atât nu ar trebui să-i subestimăm pe membrii FRF, care încă din 2010 au transmis un mesaj de schimbare pentru fotbalul românesc. Tot un mesaj de schimbare a fost trasat la alegerile de la Brașov, când 13 președinți de AJF au votat împotriva sistemului, în contextul în care AJF-urile au fost până acum o masă omogenă. Mai mult, cred că fiecare dintre cluburile afiliate care conștientizează că actualul sistem nu mai produce beneficiu și avem nevoie să intrăm pe o altă orbită, și mă refer pe orbita performanței, sunt sigur că îmi vor acorda votul lor de încredere și îi asigur că nu îi voi dezamăgi.

Luați în considerare și o eventuală alianță pentru alegeri. Ați avut întâlniri cu ceilalți contracandidați?
Întâlniri am avut și au și apărut în presă, în niciun moment nu le-am ținut ascunse, ci din contră le-am și recomandat celor cu care m-am văzut să ne vedem într-un spațiu public, nu într-un spațiu obscur sau ascuns, așa cum s-a vehiculat la vremea respectivă că ar fi reprezentat acel spațiu în care ne-am întâlnit. Singura opțiune pe care o am și pe care am luat-o este să merg mai departe, de a continua să mă lupt pentru o schimbare radicală a fotbalului românesc și absolut nimic și nimeni nu mă va putea determina să mă opresc în această campanie și de a spune lucrurilor pe nume. Dacă vreunul dintre ceilalți contracandidați și-ar dori să se retragă și să susțină acest program de schimbare radicală a fotbalului românesc, pentru că acesta este programul de care avem nevoie, m-aș bucura și i-aș primi cu brațele deschise, la fel cum mă bucur de susținerea fiecăruia dintre membrii afiliați.

Care ar fi primul lucru sau primele lucruri pe care le veți face, dacă veți fi ales președinte?
Deja, în momentul de față șansele noastre au crescut atât de mult, încât trebuie să fim pregătiți să guvernăm fotbalului românesc. Și aici trebuie să facem o comparație. Când am început această campanie, foarte mulți oameni de bine îmi spuneau să nu fiu supărat că voi pierde aceste alegeri. Aceiași oameni azi îmi spun că trebuie să fim pregătiți pentru momentul în care vom reuși să câștigăm alegerile. Așteptările și speranțele sunt foarte mari. La vârsta pe care o am, în niciun caz nu doresc să fiu asociat cu un eșec și nici nu vreau în ruptul capului să-i dezamăgesc pe cei care îmi vor acorda votul lor de încredere. Primul pas va fi de a avea un audit financiar, un audit extern și independent la nivelul FRF, pentru a vedea pe ce baze financiare ne aflăm. Fiindcă la momentul de față, tuturor candidaților le lipsesc datele financiare. Pe de altă parte, o analiză a personalului FRF. Fiecare dintre angajații FRF va avea la dispoziție șapte zile în care va prezenta un raport de activitate pe ultimii 4 ani. Cine a înregistrat performanță și demonstrează că nu a trecut vremea pe lângă el în cadrul FRF rămâne, cine nu pleacă acasă. Oricum, personalul FRF se va reduce. În momentul de față, făcând o comparație cu ceea ce se întâmplă în Germania, avem un număr de angajați similar, numai că în Germania înregistrăm o performanță și sportivă și administrativă. Cea sportivă se cunoaște, dar pe cea administrativă în Germania înregistrăm 6,8 milioane de jucători, dintre care peste 1 milion sunt femei, în timp ce în România înregistrăm doar 70.000 de jucători, ceea ce ar însemna făcând un raport că la nivelul FRF ar trebui să avem 1,5 angajați. Iar cel de-al treilea pas pe care îmi doresc să-l fac și îl vom face, este să aducem alături de noi oameni cu expertiză, de primă mână, atât din domeniul economic, financiar, social, care să ne ofere posibilitatea de a înregistra rezultate și performanțe încă din primele zile ale activității noastre.

Credeți că există un element care poate decide soarta alegerilor din 5 martie?
Doar conștiința alegătorilor, și aici mă refer la membrii afiliați. Acesta este singurul element care poate influența rezultatul alegerilor și desemnarea unuia dintre candidați de a conduce FRF. Nimic altceva, nicio presiune externă sau politică nu ar putea să-i determine să voteze așa cum vor avea garanția că echipele, destinele lor vor fi pe mâini sigure.

Nu ar fi o pierdere pentru România dacă va trebui să vă retrageți din funcțiile de la structurile naționale și internaționale ale minifotbalului, în caz că veți fi ales președinte?
În mod cert ar putea fi considerată o pierdere, dar în același timp ceea ce a contat foarte mult în momentul în care am stabilit bornele de dezvoltare a celor două organizații, atât cea națională cât și cea europeană, au fost principii și valori puternice care stau la baza celor două organizații sportive. Ceea ce practic va asigura în mod sigur că oricine va veni în urma mea și va prelua destinele celor două organizații sportive o va face la un nivel de performanță chiar superior. De aceea sunt încrezător că inclusiv minifotbalul național și european vor rămâne pe mâini sigure și vom asista la o dezvoltare în continuare a acestui sport.

Vă mulțumesc și vă urez succes în continuare.
E o luptă destul de dură, dificilă, dar deloc imposibilă. După întâlnirile pe care le am cu oamenii în țară, pentru că asta fac, nu îi adun, nu îi chem, ceea ce face contracandidatul meu. Îi adună din 4 județe, îi pune pe drumuri, eu merg la ei acasă, stau de vorbă cu ei, cu fiecare în parte, fiindcă un principiu ce trebuie instaurat la nivel de FRF este cel de consultare. Ceea ce practic într-o altă zonă s-ar numi principiu de subsidiaritate. Trebuie să te consulți cu oamenii în momentul în care vrei să iei cele mai bune decizii. Nu o dată în discuțiile cu ei am asistat la faptul că nu au fost consultați, sau când au fost consultați s-au luat alte decizii. Foarte multe dintre proiectele promovate în programul meu vin dinspre ei, de aceea una din primele decizii pe care o voi lua va fi ca fiecare copil legitimat în fotbalul românesc să primească o minge din partea federației.

Simțiți că Gheorghe Popescu are un sprijin politic în campania sa?
Până acum a intervenit dl ministru al tineretului și sportului, Nicolae Bănicioiu, care s-a prezentat alături de dl Popescu în diferite ipostaze în țară, făcându-i campanie, ceea ce practic nu este util, mai ales că dl Bănicioiu conduce un minister care ar trebui să ocrotească și să garanteze modul corect în care ar trebui să se desfășoare aceste alegeri. Orice imixtiune a politicului în ceea ce privește alegerile riscă să ne aducă o sancțiune din partea UEFA și FIFA, mai ales că avem un model în Serbia în acest sens. Nu cred că politicul ar trebui să fie cel care decide pentru membrii afiliați. Cu toții vorbim de o federație de interes public și național, vorbim și de viitorul fotbalului românesc, practic prieteniile ar trebui lăsate deoparte.
_






Taguri: Razvan Burleanu    video    FRF    Mircea Sandu    Gheorghe Popescu   

» Echipa nationala a Romaniei - Istorie si statistica
Comenteaza

Ultimele stiri - Echipa națională

Remember: 20 aprilie 1994, România - Bolivia 3-0

Ȋn urmă cu exact 30 de ani, echipa României continua pregătirile pentru Campionatul Mondial din SUA cu o partidă pe teren propriu, ȋmpotriva Boliviei, calificată la rândul...

Remember: 4 aprilie 1979, România - Spania 2-2

Ȋn urmă cu exact 45 de ani, echipa naţională obţinea o remiză, 2-2 cu Spania, la Craiova, ȋntr-un joc contând pentru preliminariile Campionatului European 1980, ce urma a se...

Remember: 29 martie 1989, România - Italia 1-0

Ȋn urmă cu exact 35 de ani, "tricolorii" obţineau o victorie de prestigiu ȋn amicalul contra Italiei, ţara ce urma să găzduiască Mondialul din anul următor. Disputat la...

Remember: 27 martie 1999, România - Slovacia 0-0

Ȋn urmă cu exact 25 de ani, "tricolorii" disputau primul meci oficial al anului 1999 pe vechiul stadion "Naţional", ȋmpotriva Slovaciei.   Fără...

Columbia - România 3-2: declaraţii

Echipa naţională a României a pierdut marţi seara, scor 2-3, în faţa echipei reprezentativei Columbiei, într-un meci amical disputat la Madrid.   ► Edward Iordănescu: "A fost un...

Amical: Columbia - România 3-2

Echipa naţională a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe stadionul "Civitas Metropolitano" din Madrid, într-un meci...

Remember: 23 martie 1974, Franţa – România 1-0

Ȋn urmă cu exact 50 de ani, reprezentativa României se deplasa la Paris pentru un amical care deschidea anul 1974. Adversară era reprezentativa Franţei care, ca şi tricolorii, ratase...

România - Irlanda de Nord 1-1: declaraţii

Echipa naţională a României a terminat la egalitate vineri seara, pe teren propriu, scor 1-1, cu naţionala Irlandei de Nord, într-un meci amical disputat la Bucureşti.   Edward...

Amical: România - Irlanda de Nord 1-1

Reprezentativa de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 1-1 (1-1), vineri seara, într-un meci amical disputat pe Arena Naţională din Bucureşti. Dennis Man (23)...

30 noiembrie 1983, Cehoslovacia - România 1-1

Ȋn urmă cu exact 40 de ani, reprezentativa României obţinea o calificare ȋn premieră la turneul final al unul Campionat European. Ȋn ultimul meci din grupă, la Bratislava,...

România - Elveţia 1-0: declaraţii

Echipa naţională a României a terminat neînvinsă şi pe primul loc grupa I de calificare la Campionatul European din 2024. "Tricolorii" au învins Elveţia pe Arena Naţională cu...



Top News

-Ponturi pentru semifinalele Champions League: Ce pariem pe Bayern - Real și Dortmund - PSG?

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori

-FCSB este noua campioană a României! Declarații

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off: Fotbal Club FCSB - Farul Constanța 2-1

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: FCU 1948 Craiova - Universitatea Cluj 3-2

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: Dinamo București - FC Voluntari 1-1

-Liga 1 - Etapa 6 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori




Care este cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor?
Gheorghe HAGI
Nicolae DOBRIN
Adrian MUTU
Ilie BALACI
Gheorghe POPESCU
Cristian CHIVU
Iuliu BODOLA
Ladislau BÖLÖNI
Ștefan DOBAY
Mircea LUCESCU
Cornel DINU
Adrian ILIE
Dan PETRESCU
Florin RĂDUCIOIU
Florea DUMITRACHE
Dorinel MUNTEANU
Iuliu BARÁTKY
Marius LĂCATUȘ
Ion DUMITRU
Dudu GEORGESCU
  » rezultate   » arhiva

S-au nascut azi

Adrian Voiculeț
România
38 ani

Alejandro Domínguez
Argentina
42 ani

Andrei Nițu
România
36 ani

Andrei Urai
România
48 ani

Carlo Ancelotti
Italia
64 ani

Cosmin Olăroiu
România
54 ani

David Platt
Anglia
57 ani

Denis Ciobotariu
România
25 ani

Dragan Gošić
Serbia
42 ani

Ewerthon
Brazilia
42 ani

Ferdinando Coppola
Italia
45 ani

George Sofroni
România
32 ani

Henryk Kasperczak
Polonia
77 ani

Jagoš Vuković
Serbia
35 ani

Jan Pahor
Slovenia
37 ani

José Serrizuela
Argentina
61 ani

Martin Tudor
România
47 ani

Matuzalém
Brazilia
43 ani

Pavel Badea
România
56 ani

Ronny Johnsen
Norvegia
54 ani

Salah Assad
Algeria
65 ani

Stuart McCall
Scoția
59 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


2023-2024


Liga 1 2023-2024
08.03.2024
Cronica
CFR 1907 Cluj FC Hermannstadt C
08.03.2024
Cronica
Dinamo București FC UTA Arad C
08.03.2024
Cronica
Petrolul Ploiești Sepsi Sfântu Gheorghe C
08.03.2024
Cronica
FC Voluntari Universitatea Cluj C
08.03.2024
Cronica
FC Botoșani Farul Constanța C
09.03.2024
Cronica
Rapid București Fotbal Club FCSB C
10.03.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Craiova C
11.03.2024
Cronica
Oțelul Galați Politehnica Iaşi C


1. Fotbal Club FCSB 64
2. Rapid București 55
3. CFR 1907 Cluj 53
4. Universitatea Craiova 49
5. Farul Constanța 43
6. Sepsi Sfântu Gheorghe 43
7. Universitatea Cluj 42
8. FC UTA Arad 40
9. FC Hermannstadt 40
10. Petrolul Ploiești 35
11. Oțelul Galați 34
12. Politehnica Iaşi 33
13. FCU 1948 Craiova 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28
16. FC Botoșani 21
Clasament 2023-2024

Play-off


Liga 1 Play-off
27.04.2024
Cronica
Fotbal Club FCSB Farul Constanța C
28.04.2024 CFR 1907 Cluj Sepsi Sfântu Gheorghe C
29.04.2024 Rapid București Universitatea Craiova C


1. Fotbal Club FCSB 17
2. Farul Constanța 13
3. Universitatea Craiova 12
4. CFR 1907 Cluj 10
5. Sepsi Sfântu Gheorghe 6
6. Rapid București 1
Clasament Play-off

Play-out


Liga 1 Play-out
26.04.2024
Cronica
Dinamo București FC Voluntari C
27.04.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Cluj C
28.04.2024 Oțelul Galați FC Hermannstadt C
28.04.2024 Politehnica Iași FC UTA Arad C
29.04.2024 Petrolul Ploiești FC Botoșani C


1. Oțelul Galați 16
2. FC UTA Arad 14
3. FC Botoșani 13
4. FC Hermannstadt 11
5. FC Voluntari 9
6. Universitatea Cluj 8
7. Petrolul Ploiești 8
8. FCU 1948 Craiova 6
9. Dinamo București 6
10. Politehnica Iași 4
Clasament Play-out

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017