Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


Liga 1 29.12.2017 - 18:54

FCSB pe locul 2

În luna iunie a anului 1947 s-a înființat A.S. Armata București, un club al celor înrolați în armata țării. Trendul epocii era ca cluburile de fotbal să fie susținute de fabrici, companii de transport, instituții bancare sau de învățământ. Jucătorii erau considerați amatori și erau angajați (legal) la unitățile economice existente. Pentru activitatea sportivă conducerea clubului se ocupa de transport (multe cluburi nu aveau un mijloc de transport în primii ani postbelici), de cazare, hrană, teren de joc și antrenament, prime pentru rezultatele obținute. Cu excepția CFR ului bucureștean (binecunoscut sub numele Rapid), celelalte echipe din capitală nu dețineau un stadion propriu, astfel încât disputau meciurile pe stadioanele restaurate după 1944 (Venus sau ANEF devenit Republicii). Ca reprezentantă a armatei, ASA a solicitat, iar FRFA a acceptat ca echipa să activeze în divizia B, lucru anormal pentru o echipă nou înființată. Deși vedetele vremii (împărțite la IT Arad, CFR Timișoara, Carmen sau CFR București) nu s-au grăbit să vină la ASA București, aceasta este admisă în prima divizie în locul echipei Carmen, care a fost desființată cu 2 zile înaintea începerii noii ediții de campionat. Sigur, s-a găsit și un motiv, atitudinea antimuncitorească a conducătorilor clubului Carmen (Ionel Mociornița și Vizante), atitudinea antisemită a acestora împotriva echipei evreiești Ciocanul, ridiculizată cu 6-0, după care jucătorii echipei Carmen au pasat între ei fără ca adversarii să poată atinge balonul și chiar un jucător s-a așezat pe balon (nu-i mai pomenesc numele, dar a fost jucător internațional, ulterior chiar antrenor de primă divizie). Și, astfel, ASA va debuta la numai 2 luni de la înființare, în divizia A. Cine se putea împotrivi conducătorilor armatei, cine putea lua apărarea unor patroni deloc prietenoși cu cei angajații ?

Primul sezon a fost unul slab pentru echipa nou înființată, la care au venit Mihai Ionescu și Catană, de la desființata fostă divizionară A Prahova, foștii internaționali Gheorghe Popescu și Panait Ion de la desființata Carmen, Fătu de la Juventus, Lăzăreanu portarul ridiculizat în acel 6-0 de care am scris mai sus, Savu și Zeană foști la Venus (devenită o modestă echipă de divizia B) și alți jucători fără pretenții de primă divizie. Cu acest lot încropit, ASA s-a menținut majoritatea timpului pe antepenultimul loc (14), ultimul care dădea dreptul la barajul pentru menținere în prima divizie, o competiție-mamut de 8 echipe, disputată în capitală. Nici în aceasta ASA nu s-a detașat, iar după ultima zi echipa ocupa locul 5, adică primul care îi ducea în B. În acest timp, ministerul de interne, după ce nu a reușit redresarea Unirii Tricolor, pe care o luase în septembrie 1947, echipa terminând pe locul 15, imediat după ASA, s-a orientat spre altă echipă mai robustă, dar fără perspective, Ciocanul, fosta Macabi București, echipa evreilor. Și cum naționalizarea se apropia, jucătorii echipei s-au reorientat formând clubul Dinamo, prin fuziune cu Unirea Tricolor. Astfel, internele și armata aveau câte o echipă în divizia A, sezonul 1948-49, dar jucătorii valoroși încă nu se grăbeau spre noile forțe ale societății. Pas cu pas însă, ASA (devenită CSCA, apoi CCA) și Dinamo (nume apărut prima data în Sportul Popular de la 1 mai 1948) au început să își aducă jucători valoroși, afirmați la celelalte echipe de primă divizie. Este o eroare să credem că jucătorii nu și-au dorit să joace pentru ministerele de forță ale țării, dimpotrivă. Ei au fost angajați pe posture mai bine plătite, în comparație cu ce le putea oferi CFR Timișoara sau București, Flamura Roșie Arad sau Progresul Oradea. Și, începând cu 1951, titlurile au început să curgă spre CCA, mai târziu Dinamo, în funcție de ambițiile conducătorilor care, din când în când, scădeau pretențiile, spre bucuria Aradului (1954, 1969, 1970), Ploieștiului (1958, 1959, 1966). Mulți ani le-a trebuit, însă, celor două echipe să urce spre fazele superioare ale cupelor europene, Steaua în 1972 în sferturile Cupei Cupelor, Dinamo în semifinalele Cupei Campionilor (1984), apoi Steaua cu 4 ani de excepție în CCE și Dinamo o altă semifinală în Cupa Cupelor, 1990.

Dar ordinea nu a durat la infinit și cele două cluburi au fost nevoite să se despartă de ministerele de forță, găsindu-și conducători care au dispus de bune resurse financiare. Dar jucătorilor li s-au oferit alte perspective, așa că au ales cluburi mai bogate din Europa, iar loturile lui Steaua și Dinamo au scăzut în valoare, performanțele europene devenind tot mai mult amintire. Dacă Dinamo a beneficiat de un acționariat mai numeros, Steaua este preluată de George Becali, aparent un om de afaceri care nu a făcut parte din sistemul care a condus țara. Chiar dacă Steaua nu a egalat gloria din anii 1985-89, noul acționar va conduce echipa spre o semifinală a Cupei UEFA (2006) și va ține Steaua într-o permanent actualitate fie prin declarații preluate permanent de presă, fie prin cuvinte mai puțin diplomatice adresate celor care l-au înfruntat. Pe teren, oricum am socoti, Steaua în perioada Becali sau clubul înființat în 1947 deține cele mai multe trofee cucerite. Limitele mereu depășite în exprimare ale lui George Becali îi va aduce acestuia un proces în justiție pentru deținerea numelui de Steaua, respectiv al realizărilor acestui club. Și justiția va decide că actualul club nu mai trebuie să folosească numele de Steaua (pe care l-a purtat circa 15 ani cu Becali la conducere), astfel încât clubul din liga I va lua numele de FCSB sau, și mai ciudat FC FCSB. Unii traduc această siglă ca Fac Ce Spune Becali și cam asta este una din realitățile clubului.

Noul nume nu va distruge clubul, așa cum dușmanii și-ar fi dorit, încheie precedentul campionat pe locul 2, la egalitate de puncte cu Viitorul și cu rezultate superioare per total în întâlnirile directe. Sorții i-au fost favorabili în primul meci preliminar al ligii campionilor, Viktoria Zizkov fiind surclasată pe teren propriu (4-1), iar FCSB va ajunge la 45 minute de grupele Ligii Campionilor, după 0-0 la Lisabona, cu Sporting și 1-1 la pauză, pe Arena Națională din capitală. Repriza a doua, însă, va aduce calificarea fără emoții a lui Sporting (5-1), iar Becali se va bucura de banii aduși de calficarea în grupele Europa League, dar și de zecile de mii de bilete vândute. Dacă în campionat FCSB se mulțumește cu numai 3 etape pe locul 1, în Europa League debutul este mai bun decât ne-am fi așteptat: 3 victorii și un egal (două victorii fiind obținute în deplasare). Ca la noi, însă, ultimele două meciuri din grupă se pare că nu au mai contat.

FCSB a avut următoarele cifre în campionat:

Alexandru Vlad Achim (6 meciuri, 0 goluri), Denis Alibec (12- 0 goluri), Artur Jorge (1-0), Mihai Alexandru Bălaşa (17-0), Daniel Dumitru Benzar (10-2), Romario Sandu Benzar (6-1), Constantin Valentin Budescu (13-5), Florinel Teodor Coman (13-3), Gabriel Nicolae Enache (14-0), Lucian Ionuţ Filip (6-0), Filipe Teixeira (14-1), Harlem-Eddy Gnohéré (20-12), Cătălin Gheorghiță Golofca (8-0), Robert Ionuţ Grecu (2-0), Ionuţ Justinian Larie (14-1), Dennis Man (20-6), Marko Momcilović (14-2), Junior Morais (13-0), Dragoș Ionuț Nedelcu (13-1), Florin Constantin Niţă (21-0), Mihai Doru Pintilii (15-0), Bogdan Planic (9-0), Marian Pleaşcă (4-0), Ovidiu Marian Popescu (15-0), Florin Lucian Tănase (20-9), Daniel Andrei Vlad (1-0), De Amorim William (7-1).

În cele 10 meciuri din cupele europene cifrele au fost următoarele:

Achim (3 meciuri – 0 goluri), Alibec (7-2), Bălaşa (8-1), Romario Benzar (3-0), Budescu (7-4), Coman (6-1), Enache (8-0), Filip (4-0), Filipe Teixeira (7-2), Gnohéré (9-3), Golofca (5-0), Larie (6-0), Man (8-0), Momcilović (6-0), Junior Morais (9-2), Nedelcu (4-0), Niţă (8-0), Pintilii (6-0), Planic (4-0), Popescu (8-0), Tănase (9-1), Vlad (2-0), William (3-0)

Tot pe locul 2 se află FCSB și în topul spectatorilor, cu o medie de 7535 spectatori pe meci, fiind depășită de Craiova cu 8240 spectatori (peste 21.000 în cele 3 meciuri jucate pe noul stadion), dar înainte de CFR (5479 spectatori pe meci).

 

Romeo Ionescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» Clasament Liga 1
» Golgheteri Liga 1
» Transferuri Liga 1
Comenteaza

Ultimele stiri - Liga 1

Alexandru Ioniţă II a semnat un contract cu CFR Cluj

Mijlocaşul Alexandru Ioniţă II a anunţat prin intermediul unei reţele de socializare că a semnat un contract cu gruparea CFR Cluj, după ce a refuzat prelungirea angajamentului cu Astra Giurgiu....

Valerică Găman a semnat un contract pe două sezoane cu FCSB

Fundaşul Valerică Găman a semnat un contract pe două sezoane cu FCSB, a anunţat site-ul oficial al clubului patronat de Gigi Becali.   Valerică Găman s-a născut la 25 februarie 1989 la...

Pe când o altă gheată de aur în România ?

Era în primăvara anului 1975. Echipa națională îl avea pe Valentin Stănescu antrenor, dar speranța calificării în sferturile de finală ale campionatului European...

Amical: FCSB - Olimpik Doneţk 1-2

FCSB a fost învinsă de formaţia ucraineană Olimpik Doneţk cu scorul de 2-1, joi, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Antalya.  ...

Amical: FC Viitorul - Grasshopper Zurich 1-1

FC Viitorul Constanţa a terminat la egalitate cu echipa elveţiană Grasshopper Zurich, scor 1-1 (1-0), meciul amical disputat joi la Belek, în stagiul de pregătire din Antalya, pentru...

Fără stadion, fără Chipirliu, locul 14

  Echipa din Colentina s-a înființat în 1992. O echipă cu acest nume s-a înființat în 1924, prin fuziunea a doua cluburi mici bucureștene, Triumf...

Ianis Hagi, transferat definitiv de Fiorentina la FC Viitorul

FC Vitorul şi Fiorentina au anunţat, joi, că au ajuns la un acord privind transferul definitiv al lui Ianis Hagi de la gruparea italiană la clubul constănţean.   Fiorentina a precizat,...

Spaniolul Alex Rodriguez Gorrin va juca la Sepsi OSK

Gruparea Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a ajuns la un acord şi cu mijlocaşul spaniol în vârstă de 24 ani Alex Rodriguez Gorrin, care în acest sezon a fost...

Sepsi va încera salvarea de la retrogradare

Echipa din Sfântu Gheorghe s-a înființat în 2011, dar orașul-reședință al județului Covasna a mai avut echipe la nivelul diviziilor B și C de-a lungul anilor....

VIDEO Cristian Ganea a făcut vizita medicală la Athletic Bilbao

Clubul Athletic Bilbao a anunţat, miercuri, că jucătorul Cristian Ganea, care se va alătura echipei la 1 iulie, a făcut vizita medicală.   Vizita medicală s-a făcut cu acordul FC...

Alexandru Mitriţă, contract cu CS Universitatea Craiova până în 2021

CS Universitatea Craiova a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, că a obţinut transferul lui Alexandru Mitriţă de la Pescara, jucătorul semnând un contract valabil până...Top News

-Alexandru Ioniţă II a semnat un contract cu CFR Cluj

-Valerică Găman a semnat un contract pe două sezoane cu FCSB

-Pe când o altă gheată de aur în România ?

-Biletul zilei 20.01.2018 - COTA 4 din fotbal

-UEFA pregăteşte o "taxă de lux" pentru cluburi, anunţă Čeferin

-Meciul amical România - Suedia se va disputa la Craiova

-Amical: FCSB - Olimpik Doneţk 1-2
S-au nascut azi

Acácio
Brazilia
59 ani

Alejandro Kruchowski
Argentina
35 ani

Alexandru Păcurar
România
36 ani

Alexis Ngambi
Camerun
36 ani

Anton Weissenbacher
România
53 ani

Aurel Țicleanu
România
59 ani

Cătălin Lichioiu
România
37 ani

Colin Calderwood
Scoția
53 ani

Cristian Pușcaș
România
24 ani

Darío Rojas
Bolivia
58 ani

David González
Spania
28 ani

Dumitru Muscă
România
29 ani

Dušan Brković
Serbia
29 ani

Elderson
Nigeria
30 ani

Federico Peluso
Italia
34 ani

Felipe Menezes
Brazilia
30 ani

Jeffrén Suárez
Spania
30 ani

Johannes Focher
Germania
28 ani

John Robertson
Scoția
65 ani

Karim Haggui
Tunisia
34 ani

Laurențiu Florea
România
37 ani

Lorenzo Crisetig
Italia
25 ani

Luboš Kubík
Cehia
54 ani

Luciano Zauri
Italia
40 ani

Marian Chiric
România
47 ani

Michał Miśkiewicz
Polonia
29 ani

Owen Hargreaves
Anglia
37 ani

Papa Waigo N'Diaye
Senegal
34 ani

Patricio Yáñez
Chile
57 ani

Pierre Webó
Camerun
36 ani

Rodolfo Rodríguez
Uruguay
62 ani

Rubén Corbo
Uruguay
66 ani

Salvatore Aronica
Italia
40 ani

Steven Lennon
Scoția
30 ani

Thomas Kessler
Germania
32 ani

Tjendo De Cuyper
Belgia
26 ani

Tom Cairney
Scoția
27 ani

Uwa Elderson
Nigeria
30 ani

Víctor Vázquez
Spania
31 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


2017-2018


Liga 1 2017-2018
15.12.2017 Astra Giurgiu FC Botoșani C
16.12.2017 Concordia Chiajna Gaz Metan Mediaș C
16.12.2017 CS Universitatea Craiova CFR 1907 Cluj C
17.12.2017 CSM Politehnica Iași Juventus București C
17.12.2017 Steaua București FC Viitorul C
18.12.2017 FC Voluntari Sepsi Sfântu Gheorghe C
18.12.2017 ACS Poli Timișoara Dinamo București C


1. CFR 1907 Cluj 49
2. Steaua București 47
3. CS Universitatea Craiova 43
4. Astra Giurgiu 37
5. FC Botoșani 35
6. FC Viitorul 34
7. Dinamo București 34
8. CSM Politehnica Iași 30
9. ACS Poli Timișoara 26
10. FC Voluntari 25
11. Concordia Chiajna 24
12. Gaz Metan Mediaș 15
13. Sepsi Sfântu Gheorghe 15
14. Juventus București 9
Clasament 2017-2018

Liga 2


Liga 2
08.12.2017 CS Mioveni Dunărea Călărași C
09.12.2017 CS Balotești Sportul Snagov C
09.12.2017 ASA Târgu-Mureș Foresta Suceava C
09.12.2017 Dacia Unirea Brăila Știința Miroslava C
09.12.2017 Metaloglobus București FC UTA Arad C
09.12.2017 Academica Clinceni Olimpia Satu-Mare C
09.12.2017 Ripensia Timișoara Luceafărul Oradea C
09.12.2017 FC Argeș Pitești ASU Poli Timişoara C
09.12.2017 FC Hermannstadt CS Afumați C
10.12.2017 Chindia Târgoviște Pandurii Târgu-Jiu C


1. Dunărea Călărași 49
2. FC Hermannstadt 48
3. Chindia Târgoviște 42
4. CS Afumați 38
5. ASU Poli Timişoara 36
6. Academica Clinceni 35
7. FC Argeș Pitești 34
8. ASA Târgu-Mureș 31
9. CS Mioveni 27
10. Sportul Snagov 26
11. Ripensia Timișoara 25
12. FC UTA Arad 25
13. Știința Miroslava 22
14. Luceafărul Oradea 21
15. Metaloglobus București 20
16. CS Balotești 20
17. Foresta Suceava 20
18. Olimpia Satu-Mare 19
19. Dacia Unirea Brăila 18
20. Pandurii Târgu-Jiu 18
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
26.05.2017 Olimpic Cetate Râşnov Aerostar Bacău C
26.05.2017 Sporting Liești Olimpia Râmnicu-Sărat C
26.05.2017 Metalosport Galaţi SC Bacău C
26.05.2017 Avântul Valea Mărului CSM Roman C
26.05.2017 AFC Odorheiu-Secuiesc Atletico Vaslui C
26.05.2017 AFK Csíkszereda Știința Miroslava C
26.05.2017 AFC Hărman CSM Pașcani C


1. Știința Miroslava 64
2. AFC Hărman 63
3. AFK Csíkszereda 63
4. Aerostar Bacău 48
5. Avântul Valea Mărului 43
6. CSM Roman 40
7. Olimpic Cetate Râşnov 38
8. Sporting Liești 38
9. Olimpia Râmnicu-Sărat 34
10. Metalosport Galaţi 30
11. Atletico Vaslui 29
12. AFC Odorheiu-Secuiesc 28
13. CSM Pașcani 23
14. Sportul Chişcani 16
15. SC Bacău -19
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
26.05.2017 Astra Giurgiu II Metaloglobus București C
26.05.2017 FC Viitorul II CS Tunari C
26.05.2017 Arsenal Malu Petrolistul Boldești C
26.05.2017 Unirea Slobozia Viitorul Domnești C
26.05.2017 CSM Olteniţa Dinamo II București C
26.05.2017 Axiopolis Sport Cernavodă Delta Dobrogea Tulcea C
26.05.2017 SC Popeşti Leordeni Înainte Modelu C


1. Metaloglobus București 60
2. Viitorul Domnești 49
3. CS Tunari 46
4. FC Viitorul II 44
5. Unirea Slobozia 41
6. Delta Dobrogea Tulcea 39
7. SC Popeşti Leordeni 39
8. Dinamo II București 38
9. CSM Olteniţa 35
10. Astra Giurgiu II 35
11. Axiopolis Sport Cernavodă 34
12. Înainte Modelu 29
13. Petrolistul Boldești 22
14. Arsenal Malu 0
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
26.05.2017 Steaua București II FC Aninoasa C
26.05.2017 FCM Alexandria SCM Argeș Pitești 2012 C
26.05.2017 CS Podari Concordia Chiajna II C
26.05.2017 ACSO Filiaşi ACS URBAN Titu C
26.05.2017 Sporting Roșiori-de-Vede Atletic Bradu C
26.05.2017 Flacăra Moreni CS Mioveni II C
26.05.2017 FC Voluntari II ACS Şirineasa C


1. SCM Argeș Pitești 2012 72
2. Atletic Bradu 47
3. FC Voluntari II 44
4. FCM Alexandria 44
5. Flacăra Moreni 43
6. Concordia Chiajna II 40
7. Sporting Roșiori-de-Vede 40
8. CS Universitatea Craiova II 38
9. CS Mioveni II 38
10. ACSO Filiaşi 37
11. FC Aninoasa 37
12. Steaua București II 35
13. ACS Şirineasa 27
14. ACS URBAN Titu 23
15. CS Podari 13
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
26.05.2017 Performanţa Ighiu Millenium Giarmata C
26.05.2017 CSM Lugoj CS Național Sebiș C
26.05.2017 Ripensia Timișoara Pandurii Târgu-Jiu II C
26.05.2017 CSM Şcolar Reşiţa ACS Poli Timişoara II C
26.05.2017 UTA Bătrâna Doamnă II Industria Galda de Jos C
26.05.2017 Cetate Deva Nuova Mama Mia Bechicerecul-Mic C
26.05.2017 Gloria Lunca Teuz Cermei Unirea 1924 Alba-Iulia C


1. Ripensia Timișoara 55
2. CSM Şcolar Reşiţa 54
3. CSM Lugoj 51
4. Cetate Deva 49
5. CS Național Sebiș 47
6. Industria Galda de Jos 46
7. Performanţa Ighiu 42
8. Gloria Lunca Teuz Cermei 28
9. ACS Poli Timişoara II 27
10. Pandurii Târgu-Jiu II 27
11. Unirea 1924 Alba-Iulia 26
12. Millenium Giarmata 24
13. UTA Bătrâna Doamnă II 19
14. Nuova Mama Mia Bechicerecul-Mic 18
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
26.05.2017 FC Zalău ASA Târgu-Mureş II C
26.05.2017 FC Hermannstadt Sănătatea Cluj C
26.05.2017 Gaz Metan Mediaș II ASF Comuna Recea C
26.05.2017 Recolta Dorolţ Unirea Jucu C
26.05.2017 Unirea Dej CS Oşorhei C
26.05.2017 Viitorul Ulmeni Metalurgistul Cugir C
26.05.2017 Avântul Reghin CS Iernut C


1. FC Hermannstadt 67
2. Metalurgistul Cugir 55
3. Unirea Jucu 53
4. Sănătatea Cluj 53
5. ASF Comuna Recea 50
6. FC Zalău 49
7. Avântul Reghin 46
8. Gaz Metan Mediaș II 46
9. Unirea Dej 38
10. Viitorul Ulmeni 33
11. CS Iernut 29
12. ASA Târgu-Mureş II 27
13. CS Oşorhei 23
14. Recolta Dorolţ 17
15. FC Bistriţa 8
Clasament C5