Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


Stiri stranieri 28.12.2011 - 11:33

Gabi Jula a invatat in Germania reteta fericirii: Nemtii nu cer mai mult decat pot sa aiba

Gabi Jula a invatat in Germania reteta fericirii: Nemtii nu cer mai mult decat pot sa aiba
Atacantul echipei MSV Duisburg, Gabriel Jula, nu a întâlnit nemţi trişti. Fotbalistul clujean vorbeşte într-un interviu-eveniment despre modul în care viaţa din Germania l-a învăţat să privească România cu alţi ochi. Întâlnirea era programată la ora 10:00. Gabi Jula a ajuns la redacţia ZIUA de CLUJ cu un sfert de oră mai devreme. Anii petrecuţi în Germania se simt şi în afara terenului. A schimbat echipa, joacă la Duisburg acum, unde este al doilea căpitan, dar şi-a păstrat modestia şi bunul simţ. Mai e un lucru pe care-l remarci când discuţi cu fostul vârf al Universităţii Cluj. Spune lucrurilor pe nume, nu se ascunde în spatele cuvintelor ajutătoare.

Au trecut 22 de ani de la Revoluţie. Îţi aminteşti ce făceai în 22 decembrie 1989?
E chiar o întâmplare haioasă. Tata se ocupă de timbre. Era în faţă la Filatelie, iar eu eram singur la cinematograful Timpuri Noi. Dintr-o dată, a început lumea să iasă alergând din sală. Afară era puhoi, nu mai circula nimeni. Aveam doar 9 ani (râde). Am fugit până acasă, alergam alături de mulţi alţi oameni, nu m-am mai oprit până pe Calea Floreşti. Cam asta a fost. Am fost şi eu revoluţionar (râde).

Când ai înţeles ce se întâmplă?
N-am înţeles. Vedeam la televizor, dar mama şi tata ne menajau. Acum plângea mama, acum era bucuroasă. Dacă stau acum să-mi întreb părinţii, îmi spun că le pare rău după perioada dinainte de 1989.

De ce?
Era şi mai mare siguranţă, nu le lipsea nimic. Nu mi-am auzit părinţii să se plângă că au probleme cu banii. Avea fiecare un loc stabil de muncă.

Locuieşti de trei ani şi jumătate în Germania. Ce separă România de unul dintre pilonii Uniunii Europene?
Totul pleacă de la mentalitatea oamenilor. Bineînţeles, nemţii sunt ajutaţi de stat să trăiască mai bine. Toată lumea vorbeşte de bani. A fost mama mea la mine, a stat o lună de zile. I-am făcut cunoştinţă cu persoane care câştigă foarte mulţi bani, dar trăiesc la limită, fiindcă nemţii stau în chirie, în proporţie de 80%. I-am arătat mamei mele că în Germania cu 1.500 de euro pe lună eşti la limita sărăciei. Nu pot să spun că m-am obişnuit, e foarte greu pentru mine. Fetiţa noastră, Lara, care va împlini 6 ani în aprilie, s-a obişnuit, îi place mai mult acolo decât în România. E un an foarte important, anul pregătitor pentru şcoală.

Fetiţa vorbeşte foarte bine limba germană. Tu ai mai progresat?
Da, am progresat foarte mult. E loc şi de mai bine. Îmi pare rău că nu mi-am luat un profesor particular ca şi soţia. Timpul nu-mi permitea, dar asta nu e o scuză. Am învăţat ce am prins de la colegii mei. La Duisburg e mai bine, fiindcă sunt singurul român şi sunt nevoit să vorbesc germana.

Ce are în plus neamţul obişnuit faţă de un român?

Mentalitatea!

Ce înseamnă asta?
Ştiu să se bucure, nu cer mai mult decât pot să aibă. La noi sunt foarte mulţi oameni invidioşi. Dacă are cineva succes, cei din jurul său comentează. Am simţit-o şi pe pielea mea. Am venit din Germania şi, dacă susţineam un punct de vedere, îmi replicau: "A, te-ai ajuns!". La început puneam la suflet, acum am luat şi eu puţin din "răceala" nemţilor. Oamenii sunt mult mai relaxaţi şi, credeţi-mă, chiar dacă e vorba de Germania, sunt foarte mulţi care o duc rău. Cunosc oameni care trăiesc la limită. I-am şi întrebat: "Voi nu sunteţi trişti?". "Nu putem să facem nimic, decât să gândim pozitiv", mi-au răspuns.

Ce spun colegii tăi despre români?
Toti ne văd la fel, şi la Cottbus, şi la Duisburg. Suntem cei mai mari hoţi, răul Europei. Ei nu ne cunosc ţara. Am dat jos o aplicaţie despre România, dar ei nu cred că e România. Le-am arătat mănăstiri, marea, Dunărea. Poate la vară îi aduc pe câţiva în excursie. Eu pun la suflet, mă supăr foarte tare. La Cottbus am bătut cu pumnul în masă, mi-am luat un coleg de gât.

De ce ai plecat la Duisburg?
Eram în ultimele şase luni de contract. Duceam negocieri dure cu Energie Cottbus. Doream să rămân, fiindcă eu consider că am făcut o treabă bună acolo, chiar dacă am retrogradat. Nu am ajuns la o înţelegere, iar Duisburg mi-a oferit, la 31 de ani, un contract pe trei ani, foarte bun din punct de vedere financiar. Am semnat în 2011 cu o echipă care ştiam că tot timpul are ca obiectiv promovarea. Ghinionul meu a fost că m-am întâlnit cu Duisburg în semifinalele Cupei Germaniei.

Ai fost acuzat că ai jucat mai slab, că ai dat o mână de ajutor noii tale echipe.
Am primit la 8 dimineaţa un mesaj de la Gabi Paraschiv, fostul meu coleg de la Oţelul. "Uită-te pe gsp.ro, că e foarte urât". Nu mi-a venit să cred. Soţia mea a fost foarte tare afectată. Pe mine, în prima fază, m-a pufnit râsul. Nu-mi venea să cred până unde s-a ajuns. Eu semnasem cu Duisburg cu ceva timp în urmă. Eram în autocar, când a fost tragerea la sorţi, ştia doar un coleg că voi pleca la Duisburg. "Incredibil ce ghinionist eşti", a exclamat coechipierul meu când a auzit la radio că am căzut cu Duisburg. Ghinionul mai mare a fost că în urmă cu trei zile am jucat "acasă" cu FSV Frankfurt şi în minutul 85 am făcut o ruptură. Plângeam pe teren, ştiam ce meci urmează. Se rugau doctorii să nu joc, să nu risc o accidentare mai gravă. N-am făcut nici un sprint, n-am făcut un meci strălucit. Nu puteam să calc, am jucat cu injecţii, aveam şi o problemă mai veche cu un tendon umflat. Am vrut să-l dau în judecată pe ziarist, dar am zis să nu-mi bat capul.

Duminică ai jucat primul meci la Cottbus în calitate de adversar. Cum ai fost primit?
Sincer, aşteptam să mă primească mult mai rău. Am plecat de acolo neînvinşi, s-a terminat 1-1, şi publicul s-a comportat extraordinar.

Cum au reacţionat în momentul schimbării, când ai ieşit de pe teren în minutul 80?
Unii m-au huiduit, dar foarte mulţi s-au ridicat în picioare şi m-au aplaudat. În cei trei ani petrecuţi acolo, am fost pe podiumul celor mai buni jucători ai echipei. Nu mi-a fost uşor să plec dintr-un oraş de 100.000 de locuitori într-un oraş de 700.000 de locuitori.

Cum e viaţa în Duisburg faţă de cea din Cottbus? Cand jucai la Energie, eraţi strigaţi "comunişti", fiindcă veneaţi din estul Germaniei.
Colegii mei nu iubesc estul Germaniei şi nu înţeleg de ce. Nu pot să spun ce vorbesc colegii mei.

E aceeaşi percepţie care există la noi în privinţa Moldovei?
E mult mai rău. Eu mai fac o glumă. Ei vorbesc foarte serios. Impactul cu Duisburg? Dacă la Cottbus am fost de cinci ori în trei ani la un interviu, la Duisburg merg de cinci ori pe săptămână. E o echipă cu mare tradiţie.

Cum e presa germană?
Nu prea citesc presa. Am dat mai multe interviuri la radio. Presa e rea.

Mai rea decât la noi?

Nu, nu cred că există! Sincer, de multe ori îi spun soţiei mele că-mi vine să sparg televizorul! La noi e scandal, nu sunt emisiuni de sport, nu vezi jucători de fotbal la televizor. Dacă se vorbeşte despre un fotbalist, se caută doar părţile negative. S-a vorbit două-trei săptămâni că Mihai Costea nu a salutat galeria. Ne mai atacă şi pe noi în ziarul local, dar foarte puţin. În privinţa asta am linişte. Înainte eram şi mai liniştit, fiindcă nu înţelegeam ce se scrie.

Te-a întrebat cineva de Claudiu Niculescu? A jucat jumătate de sezon la Duisburg.

Claudiu a fost apreciat pentru ce a făcut. Am auzit că-i pare rău că a plecat, probabil că nu a vrut să joace în liga secundă.

Ce ţi-au spus despre el?

Că era un jucător leneş, nu-i plăcea să muncească, dar când punea piciorul pe minge nu o pierdea. Avea cinci goluri şi trei din lovituri libere. Mihai Tararache a jucat mai mult aici.

Cum ţi-ai caracteriza evoluţia la Duisburg?
Am trei goluri şi şase pase de gol. Nu am jucat în cinci meciuri din cele 19, pentru că am fost accidentat. Am citit pe internet într-un ziar din Cluj că am făcut o ruptură de ligamente. De fapt, aveam o entorsă, mi s-a umflat glezna, iar în meciul următor eram în lot.

De crezi că nu au reuşit Ioniţă şi Deac în Bundesliga?
Când Ciprian a mers la Schalke, eram mai entuziasmat ca el. E prietenul meu şi eram foarte bucuros. Chiar i-am spus "Mă, tu nu-ţi dai seama unde ai ajuns! Să joci cu casa închisă, să faci duble alături de Raul, de Huntelaar". Cipri e un jucător foarte bine pregătit fizic, dar fotbalul german e total diferit. L-am auzit spunând că nu i s-au dat şanse. Nu sunt de acord, i s-au dat, a jucat şi în Champions League.

A greşit că a revenit în ţară?

A cedat prea uşor. S-a întors în ţară, dar trebuia să lupte mai mult. Înţeleg că nu dorea să piardă Naţionala, dar pentru mine e un pas înapoi. În privinţa lui Ioniţă, nu înţeleg. E tânăr şi nu-l văd în lot. Îl văd doar certându-se cu antrenorul. E relativ aproape de mine, dar nu m-a căutat. Nu că am eu o vârstă, dar nu e interesat, nu-l caută nici pe Sergiu Radu, care stă în acelaşi oraş. Înseamnă că nu vrea să aibă legătură cu românii. Ar trebui să se schimbe puţin. Are un antrenor care dă libertate jucătorilor, l-a reinventat pe Podolski. Poate şi impactul a fost puternic, evoluase doar un sezon în prima ligă.

Am citit un reportaj făcut de Vochin. Antrenorul îi reproşa lui Deac că nu zâmbeşte la antrenamente, că nu e integrat în grup.
Eu sunt un tip sociabil, m-au iubit colegii oriunde am jucat. Poate lui Ciprian i-a fost ruşine să facă glume cu Raul. Am văzut antrenamente ale lui Schalke, iar Raul zâmbeşte indiferent dacă echipa a câştigat sau a pierdut. Trebuie să înveţi de la fiecare. Asta am învăţat şi eu în Germania. Să pot să ies cu capul sus după o înfrângere, să zâmbesc. Dacă tu ştii că ai dat totul, lumea te apreciază.

Cum se vede "U" Cluj din Germania?
S-a văzut bine până în urmă cu ceva săptămâni. Întotdeauna am spus că, dacă patronii ar evita televiziunile şi ar lăsa lumea să-şi facă treaba, s-ar face performanţă.

E şi cazul la "U"?
Astăzi eşti demis, mâine eşti antrenor.

S-a întâmplat şi în Germania?

Nu.

Ce nu merge la Universitatea?
Poate că obiectivul e mult prea îndrăzneţ. Domnul Walter vrea cupele europene, dar poate are o echipă de locul 8. Anul trecut, îmi amintesc că nu retrograda nimeni şi că toate formaţiile din prima ligă aveau câte un obiectiv. Şi acum 12 echipe se bat pentru primele 5 locuri. Ar trebui să fie mai realişti, să o ia pas cu pas. Mi-a plăcut Claudiu Niculescu, te încântă cum joacă la vârsta lui. Şi Tony a început să joace bine, dar a apărut în presă că nu are 20 de ani, ci 35. N-a mai dat gol de atunci.

Cum ar fi sancţionat în Germania gestul lui Machado?
Te suspendă vreo 10 etape!

Ai auzit ca în Germania să se fixeze preţuri imense la bilete pentru a opri suporterii rivalei să vină la meci?
Ne amintim ce a fost în sezonul trecut în Gruia, când din 15.000 de spectatori, 10.000 erau fanii Universităţii! În Germania nu am auzit aşa ceva. Eu consider că ar trebui să colaboreze "U" şi CFR şi să facă un spectacol din care ambele să câştige.

Galeria se leagă la boxe în Bundesliga?
Hai să fim serioşi!

Mai aştepţi un semn de la echipa naţională?

Dacă voi juca până la 38 de ani, şi la 37 de ani şi jumătate voi aştepta să fiu convocat. De ce visez? Pentru că de cinci ani încoace joc constant, am făcut meciuri bune.

Naţionala noastră are aşa valoare încât să nu fie chemat un atacant din liga secundă germană?

Păi, se pare că da! Ne-am înjosi dacă am convoca un fotbalist din liga a doua. Nu-i nimic, am colegi sloveni care participă la turnee finale.

Ce părere ai despre modul în care sunt priviţi Cociş şi Florescu? Cociş e "pila lui Piţurcă", Florescu a fost "omul lui Răzvan".
La George, totul a început după meciul de la Timişoara când a certat publicul. Nu a fost jucătorul cui trebuie. Cred că la echipa naţională trebuie să ai un anumit agent ca să ajungi acolo şi nu înţeleg de ce. George a prins o perioadă când naţionala nu juca extraordinar, dar nu a fost unul dintre fotbaliştii slabi. Cociş a ajuns la 60 de selecţii şi e tot "omul lui Piţurcă". Răzvan a avut o contribuţie foarte mare la calificarea la EURO 2008 şi cred că mai este util. Dacă ar refuza Naţionala, l-ar desfiinţa presa. Dacă vine, îl desfiinţează oricum.

Să încheiem cu un mesaj pentru români.

Le doresc "Sărbători fericite!" alături de cei dragi. Anul viitor să fie unul plin de realizări. Să fie mai optimişti şi mai veseli, că se poate, nu costă nimic.

"Declaraţii nerealiste"

Gabi a urmărit cu atenţie parcursul Oţelului în Liga Campionilor şi a taxat declaraţiile pompoase ale gălăţenilor. "Nu înţeleg de ce se fac declaraţii pe care vrem să le audă alţii, adică fanii, presa, şeful de sus din birou. Trebuie să fii realist. Să declari după ultimul meci că Oţelul a ieşit cu fruntea sus?! N-ai cum să spui aşa ceva!". Jula II a comentat şi zvonurile care-l anunţau pe Dorinel ca posibil antrenor la Duisburg: "M-a sunat un coleg, care auzise vestea. Am încercat să trag de limbă oamenii din birouri, dar n-am aflat nimic. Nu ştiu dacă a fost adevărată înformaţia".

Doi portari pe bancă
Duisburg a început sezonul cu croatul Milan Sasic pe banca tehnică. "A fost demis după 10 etape în care am strâns doar trei puncte. A venit Oliver Reck, un antrenor german respectat", a explicat Gabi. Interesant e că ambii au fost portari. Duisburg joacă în alb-albastru, iar mascota clubului este zebra. "Camera fiicei mele e plină de zebre", a mai spus Gabi. Deşi a avut ca obiectiv promovarea, MSV Duisburg ocupă locul 12 după 19 etape, cu doar 20 de puncte.

CV - Gabi Jula
Data naşterii: 03.01.1980
Locul naşterii: Cluj-Napoca
Post: Atacant
Cele mai importante echipe la care a jucat: "U" Cluj (1998-2006), Oţelul (2006-2008), Energie Cottbus (2008-2011), MSV Duisburg (2011-)
A ocupat în sezonul 2007-2008 locul secund în clasamentul golgheterilor din Liga I, cu 17 goluri. A fost devansat de Dănciulescu (21 goluri).






Sursa: Ziua de Cluj
Taguri: Gabriel Jula    Germania    MSV Duisburg    Universitatea Cluj    Otelul Galati    Energie Cottbus    Gabi Paraschiv    Moldova    comunisti    estul Germaniei   

Comenteaza

Ultimele stiri - Stiri stranieri

Răzvan Marin a semnat un contract valabil 5 ani cu Ajax Amsterdam

Fotbalistul echipei belgiene Standard Liege, Răzvan Marin (22 de ani), a semnat un contract valabil 5 ani, începând din vară, cu Ajax Amsterdam, anunţă gruparea din prima...

Răzvan Marin va pleca la Ajax Amsterdam pentru cinci sezoane şi 12 milioane de euro

Mijlocaşul român al echipei Standard Liege, Răzvan Marin, este aproape de un transfer la Ajax Amsterdam, unde este considerat succesorul lui Frenkie De Jong.   Potrivit De...

Steliano Filip şi-a reziliat contractul cu Hajduk Split

Fundaşul român Steliano Filip şi-a reziliat contractul cu echipa de fotbal Hajduk Split, a anunţat clubul croat pe site-ul său oficial.   Filip, în...

Nicolae Stanciu pleacă de la Sparta Praga la Al-Ahli Jeddah

Internaţionalul român Nicolae Stanciu, mijlocaşul echipei cehe de fotbal Sparta Praga, a semnat un precontract cu formaţia Al-Ahli Jeddah, la care îşi va continua cariera, a...

Vlad Chiricheş a devenit apt de joc pentru Napoli

Fotbalistul român Vlad Chiricheş este apt de joc pentru SSC Napoli după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior de la genunchiul stâng...

Laurenţiu Reghecampf va antrena formaţia Al-Wasl

​Laurenţiu Reghecampf va antrena în următorii doi ani şi jumătate pe Al-Wasl, din Dubai, pentru un salariu de 3 milioane de euro/anual plus bonusuri.   El...

Răzvan Marin a marcat pentru Standard Liège, în campionatul Belgiei

Internaţionalul român Răzvan Marin a marcat un gol pentru Standard Liège, care a dispus cu scorul de 3-1 de KV Oostende, sâmbătă, pe teren propriu,...

Keşeru a înscris pentru Ludogoreţ în derby-ul cu ŢSKA Sofia

Atacantul român Claudiu Keşeru a marcat golul prin care Ludogoreţ Razgrad a terminat la egalitate, 1-1, cu ŢSKA Sofia, joi seara, în deplasare, în etapa a 18-a a...

Florin Andone, la al doilea gol consecutiv pentru Brighton în Premier League

Atacantul român Florin Andone a marcat un gol pentru formaţia Brighton & Hove Albion, care a învins-o pe Crystal Palace cu scorul de 3-1, marţi seara, pe teren...

Răzvan Marin: Sunt fericit şi mândru că am reuşit să câştig titlul de jucătorul anului

Fotbalistul echipei Standard Liege şi al reprezentativei României, Răzvan Marin, a declarat, luni seara, că este fericit şi mândru de faptul că a reuşit să...

Laurenţiu Reghecampf, demis din funcţia de antrenor al echipei Al Wahda

Românul Laurenţiu Reghecampf (43 ani) a fost demis, sâmbătă, din funcţia de antrenor al echipei Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite, după cum a anunţat clubul pe site-ul...



Top News

-Ponturi și cote pariuri pentru semifinalele Champions League 7-8 mai

-Liga 1 - Etapa 8 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori

-Liga 2 - Play-out - Grupa A - Etapa 6 FC Argeș - CSC Dumbrăvița 1-0

-Ponturi pentru semifinalele Champions League: Ce pariem pe Bayern - Real și Dortmund - PSG?

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori

-FCSB este noua campioană a României! Declarații

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off: Fotbal Club FCSB - Farul Constanța 2-1




Care este cel mai puternic campionat din lume?
Premier League (Anglia)
Serie A (Italia)
Primera División (Spania)
1.Bundesliga (Germania)
Ligue 1 (Franța)
Brasileiro Serie A (Brazilia)
Primera División (Argentina)
Liga BWIN (Portugalia)
Eredivisie (Olanda)
Süper Lig (Turcia)
Premier League (Rusia)
Jupiler League (Belgia)
Ethniki Katigoria (Grecia)
Vyscha Liga (Ucraina)
Primera División (Mexic)
J-League (Japonia)
Gambrinus Liga (Cehia)
Major League Soccer (SUA)
Super League (China)
Primera División (Uruguay)
  » rezultate   » arhiva

S-au nascut azi

Adrian Voiculeț
România
38 ani

Alejandro Domínguez
Argentina
42 ani

Andrei Nițu
România
36 ani

Andrei Urai
România
48 ani

Carlo Ancelotti
Italia
64 ani

Cosmin Olăroiu
România
54 ani

David Platt
Anglia
57 ani

Denis Ciobotariu
România
25 ani

Dragan Gošić
Serbia
42 ani

Ewerthon
Brazilia
42 ani

Ferdinando Coppola
Italia
45 ani

George Sofroni
România
32 ani

Henryk Kasperczak
Polonia
77 ani

Jagoš Vuković
Serbia
35 ani

Jan Pahor
Slovenia
37 ani

José Serrizuela
Argentina
61 ani

Martin Tudor
România
47 ani

Matuzalém
Brazilia
43 ani

Pavel Badea
România
56 ani

Ronny Johnsen
Norvegia
54 ani

Salah Assad
Algeria
65 ani

Stuart McCall
Scoția
59 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


2023-2024


Liga 1 2023-2024
08.03.2024
Cronica
CFR 1907 Cluj FC Hermannstadt C
08.03.2024
Cronica
Dinamo București FC UTA Arad C
08.03.2024
Cronica
Petrolul Ploiești Sepsi Sfântu Gheorghe C
08.03.2024
Cronica
FC Voluntari Universitatea Cluj C
08.03.2024
Cronica
FC Botoșani Farul Constanța C
09.03.2024
Cronica
Rapid București Fotbal Club FCSB C
10.03.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Craiova C
11.03.2024
Cronica
Oțelul Galați Politehnica Iaşi C


1. Fotbal Club FCSB 64
2. Rapid București 55
3. CFR 1907 Cluj 53
4. Universitatea Craiova 49
5. Farul Constanța 43
6. Sepsi Sfântu Gheorghe 43
7. Universitatea Cluj 42
8. FC UTA Arad 40
9. FC Hermannstadt 40
10. Petrolul Ploiești 35
11. Oțelul Galați 34
12. Politehnica Iaşi 33
13. FCU 1948 Craiova 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28
16. FC Botoșani 21
Clasament 2023-2024

Play-off


Liga 1 Play-off
03.05.2024 Farul Constanța Sepsi Sfântu Gheorghe C
05.05.2024 CFR 1907 Cluj Rapid București C
06.05.2024 Universitatea Craiova
21:00
Fotbal Club FCSB Digi Sport 1 C


1. Fotbal Club FCSB 17
2. Farul Constanța 13
3. CFR 1907 Cluj 13
4. Universitatea Craiova 12
5. Sepsi Sfântu Gheorghe 9
6. Rapid București 1
Clasament Play-off

Play-out


Liga 1 Play-out
04.05.2024 FC Botoșani FC Voluntari C
04.05.2024 Universitatea Cluj Dinamo București C
05.05.2024 Petrolul Ploiești Oțelul Galați C
06.05.2024 FC Hermannstadt Politehnica Iași C
06.05.2024 FC UTA Arad
2 - 0
FCU 1948 Craiova Digi Sport 1 C


1. Oțelul Galați 16
2. FC UTA Arad 14
3. FC Botoșani 14
4. FC Hermannstadt 11
5. Petrolul Ploiești 11
6. FC Voluntari 10
7. Universitatea Cluj 9
8. Politehnica Iași 7
9. Dinamo București 7
10. FCU 1948 Craiova 6
Clasament Play-out

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017