Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


Echipa națională 03.06.2014 - 00:00

Romania-Algeria: Exoticele aventuri din Magreb-ul lui Zidane

Romania-Algeria: Exoticele aventuri din Magreb-ul lui Zidane

România va juca miercuri seara în Elveţia un meci amical cu naţionala Algeriei, lucru care la prima vedere nu spune nimic despre fotbal. Totuşi, istoria recentă ne-a arătat multe legături care pot fi discutate – dezbătute, dar nu există prea mult timp pentru un asemenea studiu. Însă, timid, vom încerca să punem câteva lucruri laolaltă ca să înţelegem perspectiva complexă.

Algeria este o componentă esenţială a regiunii africane Magreb, fiind cea mai mare ţară ca suprafaţă de pe teritoriul Africii şi a 10-a ţară de pe glob. Economic, algerienii se bazează pe resursele energetice ale hidrocarburilor; cea mai mare companie de petrol din Africa este una algeriană – Sonatrach. Ţinând de poziţia geografică, accesul la Marea Mediteraneană şi implicit la Oceanul Planetar îi facilitează un comerţ viabil economiei ţării prin relaţiile cu statele europene în ceea ce priveşte exportul energetic.

La nivel militar, sunt pe locul 2 după Egipt pe continentul african, dar cu cel mai mare buget pentru apărare de pe continent; de menţionat că aceştia dezvoltă un program nuclear paşnic de la începutul anilor 90. Stat independent din 1962, statul e semiprezidenţial bazat pe un regim autoritar.

Revenind la fotbal, fotbalul în Algeria este cel mai popular sport. Referitor la competiţiile internaţionale, naţionala Algeriei s-a calificat o singură dată la Jocurile Olimpice în 1980 din URSS, când Algeria a ajuns până în sferturi, fiind eliminată de locul 4 – Iugoslavia.

În acest an, Algeria va participa pentru a patra oară la un campionat mondial, până acum nereuşind să treacă de faza grupelor; în 1982 (Spania), 1986 (Mexic), 2010 (Africa de Sud) şi 2014 (Brazilia). De asemenea, naţionala Algeriei e prima şi singura echipă naţională africană care s-a calificat de două ori consecutiv la un Mondial.

La nivel continental, echipa naţională a participat la jumătate din turneele finale ale Cupei Africii pe Naţiuni 15 (din 29), reuşind patru ori să fie în primele trei – locul 1 în 1990, locul 2 în 1980 şi locul 3 în 1984 şi 1988. La nivel regional, echipa naţională a terminat de trei ori în primele trei – mai exact la Jocurile Mediteranelocul 1 în 1975,  locul 2 în 1993 şi locul 3 în 1979.

Cel mai club de fotbal la nivel naţional este JS Kabylie – 14 campionate, 5 Cupe şi 1 Supercupă, plus 7 trofee continentale – 2 Ligi ale Campionilor, 1 Cupă a Cupelor, 3 Cupe ale Asiei, 1 Supercupă a Africii. Este unul dintre cele mai bogate cluburi africane, cu un buget de 2,5 milioane de euro pe an. Patru români au antrenat clubul algerian – Virgil Popescu (1972-1973), Peter Matiga (1974), Bazil Marian (1974) şi Alexandru Moldovan (2008).

Revenind la echipa naţională, trei români au fost selecţionerii Algeriei: Dumitru Macri (1974-1975), Marcel Pigulea (1998) şi Mircea Rădulescu (2000-2001). Ultimul a fost într-o colaborare strânsă cu Abdel Djaadaoui, care se ocupă cu recrutarea, observarea şi contactarea jucătorilor algerieni atât din campionatul intern cât mai ales din Europa. Algeria a trimis până acum trei jucători în Liga 1 – Aziz Tafer (Buzău), Aymen Tahar (Mediaş) şi Najib Ammari (CFR Cluj); Tahar a evoluat cele mai multe meciuri în România – 64 de meciuri şi 2 goluri.

Echipa naţională se află pe locul 25 în clasamentul FIFA Coca-Cola, la 7 distanţă de reprezentativa României, aflată pe locul 32. Cele două au întreprins până acum 4 meciuri amicale, două terminate la egalitate şi una câştigată de fiecare dintre echipele reprezentative.

Primul amical disputat vreodată între cele două ţări a avut loc în 1984 în cea mai bună perioadă de performanţă a echipei africane, ca etapă de pregătire pentru naţionala antrenată atunci de Mircea Lucescu în vederea turneului final din Franţa al Campionatului European de fotbal. După cum declara fostul antrenor al echipei naţionale şi după cum s-a subliniat în introducere, amicalul cu Algeria avea o conotaţie financiară enormă din cauza situaţiei economic-sociale impuse de regimul optzecist al lui Ceauşescu şi relaţiile lui cu ţările africane.

Meciul a avut loc în timpul iernii pe 7 februarie 1984, pe stadionul Olimpic din Alger. La acea vreme stadionul se numea 7 Iulie 1962, în memoria zilei independenţei Algeriei faţă de Franţa – El Djezair. Stadionul a găzduit 15.000 de suporteri într-o partidă arbitrată de conaţionalul lor – Mohamed Tighilt. Ambele goluri au fost marcate de africani, primul un autogol al lui Mahmoud Guendouz în minutul 73 şi o egalare venită 7 minute mai târziu – Ali Ben Chikh.

Mircea Lucescu se afla atunci la al 30-lea meci internaţional ca antrenor al selecţionei României şi a folosit următorul unsprezece: Vasile Iordache (Steaua) – Nicolae Negrilă (U Craiova), Gino Iorgulescu (Sportul), Costică Ştefănescu (C) (U Craiova), Nicolae Ungureanu (U Craiova) – Aurel Ţicleanu (U Craiova) (min. 81 – Dorin Mateuţ – Corvinul), Ladislau Bölöni (ASA), Michael Klein (Corvinul), Gheorghe Hagi (Sportul) (min. 81 – Romulus Gabor – Corvinul) – Ilie Balaci (U Craiova), Rodin Cămătaru (U Craiova) (min. 81 – Marius Lăcătuş – Steaua).

Acel meci a consemnat a 50-a selecţie pentru răposatul Costică Ştefănescu şi debutul la echipa naţională pentru actualul antrenor secund al lui Dinamo Bucureşti – Dorin Mateuţ. Cei mai mulţi jucători folosiţi ca titular veneau de la Universitatea Craiova – 6 (Negrilă, Ştefănescu, Ungureanu, Ţicleanu, Balaci şi Cămătaru).

Un lucru interesant e şi prezenţa în primul 11 a unui personaj remarcat de puţini, dar a cărui genă a dat unul dintre cei mai importanţi şi spectaculoşi fotbalişti din istorie. E vorba despre Djamel Zidane, nimeni altul decât unchiul lui Zinedine Zidane. Acesta s-a făcut remarcat în Europa la cluburile belgiene Eeklo, Sint-Niklasse, Kortrijk şi Genk.

El a jucat pe aceeaşi poziţie ca şi nepotul său – playmaker. A fost prezent la două CM în 1982 şi 1986, fiind printre puţinii jucători algerieni care să înscrie un gol la un astfel de turneu final – în 1986, un gol în minutul 60 din lovitură liberă în partida cu Irlanda de Nord, 1-1; a făcut un romb în atac cu celebrii Belloumi şi Madjer în partidele cu Spania şi Brazilia din grupă.

Interesant e faptul că primul amical din 1990, primul an al aşa zisei democraţii postdecembriste a fost tocmai împotriva Algeriei, din nou într-o zi de februarie pe acelaşi stadion ca şi în precedenta întâlnire din urmă cu 6 ani. Numai că au fost alte condiţii şi alte distribuţii. Arbitrul se numea Rashid Medjiba, iar stadionul a găzduit o audienţă de aproximativ 40.000 de oameni. Meciul s-a disputat pe 4 februarie 1990.  La fel ca şi în conjunctura din 1984, meciul făcea parte dintr-o etapă de pregătire pentru Cupa Mondială din 1990, prima la care s-a calificat naţionala României după o pauză de 20 de ani.

Selecţionerul Emeric Jenei, aflat la meciul 29 în acel moment a început echipa cu următorii jucători: Silviu Lung (C) (Steaua) – Dan Petrescu (Steaua), Ioan Andone (Dinamo), Ştefan Iovan (Steaua), Iosif Rotariu (Steaua) – Ioan Sabău (Dinamo), Gheorghe Hagi (Steaua), Gheorghe Popescu (U Craiova), Dănuţ Lupu (Dinamo) (min. 75 – Marius Cheregi – FC Bihor) – Marius Lăcătuş (Steaua), Gabi Balint (Steaua) (min. 75 – Ştefan Stoica – U Craiova). În acest meci au debutat doi jucători – Marius Cheregi şi Ştefan Stoica, Gabi Balint ajungea la selecţia 20 şi Gheorghe Hagi a fost eliminat în minutul 50.

Ultimele meciuri cu Algeria disputate de naţionala României au avut loc în 2000, la sfârşitul anului, profitând de prezenţa lui Mircea Rădulescu, coselecţionerul echipei naţionale alături de localnicul Djadadoui. Au avut loc două partide în decembrie, la 3 zile distanţă (pe 5 şi pe 8), ambele jucate pe stadionul „19 Mai 1956” din Annaba, amândouă terminate cu acelaşi scor, 3-2 (pentru fiecare echipă), ambele cu acelaşi căpitan pentru reprezentativa naţională a României – Daniel Prodan – primele două dintr-o serie de trei); atunci evolua la Rocar Bucureşti. În ambele partide, Marius Niculae a marcat o dublă. Antrenorul naţionalei României era Ladislau Boloni.

În partida de pe 5 decembrie 2000, România a pierdut cu 2-3 deşi Marius Niculae a fost jucătorul care a deschis scorul (în minutul 1) şi a închis tabela (în minutul 45); în acel meci au debutat următorii jucători – Mirel Rădoi (Steaua), Florin Şoavă (U Craiova), Cristian Dancia (FC Argeş), Sorin Trofin (FCM Bacău) şi Adrian Neaga (FC Argeş). Atunci Adrian Iencsi (aflat la a doua selecţie) a fost eliminat după 21 de minute fiind avertizat cu două cartonaşe galbene – implicit roşu. Atunci au asistat 25.000 de oameni pe stadion.

În partida de pe 8 decembrie 2000, România a câştigat cu 3-2, cu Bărcăuan în rol de  deschizător de drumuri în minutul 10, urmat de Niculae cu o dublă în minutul 18 şi 70. În acel meci, Emilian Dolha (Rapid) şi Dan Lăcustă (Astra) au debutat pentru echipa naţională. Aceste meciuri au consemnat singurele goluri ale unui internaţional algerian pentru ţara sa – Fares Djabelkheir – un gol în fiecare din cele două întâlniri. FC Argeş a avut cel mai mare număr de jucători titulari – 3 (Dancia, Codrea şi Mara). Atunci au asistat 15.000 de oameni pe stadion.

Ultima echipă care a evoluat împotriva Algeriei arăta astfel: Emilian Dolha (Rapid) – Florentin Dumitru (Steaua), Mirel Rădoi (Steaua), Daniel Prodan (C) (Rocar), Dan Lăcustă (Astra), Cristian Dancia (FC Argeş) – Paul Codrea (FC Argeş), Bogdan Mara (FC Argeş) (min. 61 – Erik Lincar – Steaua), Florin Şoavă (U Craiova) – Cosmin Bărcăuan (U Craiova) (min. 86 – Sorin Trofin – FCM Bacău), Marius Niculae (Dinamo).

Pentru Victor Piţurcă va fi a treia partida împotriva unei naţionale africane după cele din 2005 cu Coasta de Fildeş, 1-2 disputată la Le Mans şi 3-0 cu Nigeria disputată în Ghencea. În acele partide au debutat fotbalişti pe care se bazează ca şi o parte din nucleul de bază a echipei naţionale – Costin Lazăr şi Bănel Nicoliţă (cu Coasta de Fildeş), Dorin Goian (cu Nigeria). În ambele partide, Răzvan Raţ a fost titular şi cu Nigeria a purtat pentru prima oară banderola de căpitan, cea care o poartă şi acum.

Lotul Algeriei e format în majoritate de jucători care evoluează în campionatele occidentale, doar trei rămânând pe continentul african – portarii Zemmamouche (Alger) şi Si Mohamed (Constantine), plus Djabou (de la Club Africaine din Tunisia). Campionatele care oferă cei mai mulţi internaţionali algerieni sunt cele ale Italiei, Angliei şi Spaniei, câte 4, urmate de Franţa şi Portugalia – câte 3, iar Bulgaria şi Croaţia oferă câte un jucător. Interesant e că singurul jucător fără echipă e căpitanul Bougherra, ultima dată legitimat în Qatar la Lekhwiya.

Ne place sau nu, Algeria îşi construieşte un viitor în fotbal care poate să hrănească orgoliul unei ţări tinere, noi, care vrea să uite trecutul colonial francez şi să-şi creeze propria identitate, poate şi de dragul propagandei politice, fiindcă nu ar fi nici prima şi nici ultima. România are un fotbal un pic anemic, un pic confuz, un pic beat, un pic furat. În termeni literari, se poate asemui cu un preot pustnic în munţi, care a fost părăsit de familie şi trădat de prietenii cei mai buni după ce a pierdut cea mai importantă calitate a unei conştinţe – responsabilitatea







Sursa: Sebi Răducu
Taguri: Romania    Algeria    Magreb    Zidane    Victor Piturca    Daniel Prodan    Gheorghe Hagi    Madjer    Elvetia   

» Echipa nationala a Romaniei - Istorie si statistica
Comenteaza

Ultimele stiri - Echipa națională

Remember: 20 aprilie 1994, România - Bolivia 3-0

Ȋn urmă cu exact 30 de ani, echipa României continua pregătirile pentru Campionatul Mondial din SUA cu o partidă pe teren propriu, ȋmpotriva Boliviei, calificată la rândul...

Remember: 4 aprilie 1979, România - Spania 2-2

Ȋn urmă cu exact 45 de ani, echipa naţională obţinea o remiză, 2-2 cu Spania, la Craiova, ȋntr-un joc contând pentru preliminariile Campionatului European 1980, ce urma a se...

Remember: 29 martie 1989, România - Italia 1-0

Ȋn urmă cu exact 35 de ani, "tricolorii" obţineau o victorie de prestigiu ȋn amicalul contra Italiei, ţara ce urma să găzduiască Mondialul din anul următor. Disputat la...

Remember: 27 martie 1999, România - Slovacia 0-0

Ȋn urmă cu exact 25 de ani, "tricolorii" disputau primul meci oficial al anului 1999 pe vechiul stadion "Naţional", ȋmpotriva Slovaciei.   Fără...

Columbia - România 3-2: declaraţii

Echipa naţională a României a pierdut marţi seara, scor 2-3, în faţa echipei reprezentativei Columbiei, într-un meci amical disputat la Madrid.   ► Edward Iordănescu: "A fost un...

Amical: Columbia - România 3-2

Echipa naţională a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe stadionul "Civitas Metropolitano" din Madrid, într-un meci...

Remember: 23 martie 1974, Franţa – România 1-0

Ȋn urmă cu exact 50 de ani, reprezentativa României se deplasa la Paris pentru un amical care deschidea anul 1974. Adversară era reprezentativa Franţei care, ca şi tricolorii, ratase...

România - Irlanda de Nord 1-1: declaraţii

Echipa naţională a României a terminat la egalitate vineri seara, pe teren propriu, scor 1-1, cu naţionala Irlandei de Nord, într-un meci amical disputat la Bucureşti.   Edward...

Amical: România - Irlanda de Nord 1-1

Reprezentativa de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 1-1 (1-1), vineri seara, într-un meci amical disputat pe Arena Naţională din Bucureşti. Dennis Man (23)...

30 noiembrie 1983, Cehoslovacia - România 1-1

Ȋn urmă cu exact 40 de ani, reprezentativa României obţinea o calificare ȋn premieră la turneul final al unul Campionat European. Ȋn ultimul meci din grupă, la Bratislava,...

România - Elveţia 1-0: declaraţii

Echipa naţională a României a terminat neînvinsă şi pe primul loc grupa I de calificare la Campionatul European din 2024. "Tricolorii" au învins Elveţia pe Arena Naţională cu...



Top News

-Ponturi pentru semifinalele Champions League: Ce pariem pe Bayern - Real și Dortmund - PSG?

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori

-FCSB este noua campioană a României! Declarații

-Liga 1 - Etapa 7 - play-off: Fotbal Club FCSB - Farul Constanța 2-1

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: FCU 1948 Craiova - Universitatea Cluj 3-2

-Liga 1 - Etapa 7 - play-out: Dinamo București - FC Voluntari 1-1

-Liga 1 - Etapa 6 - play-off & play-out: Rezultate şi marcatori




Care este cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor?
Gheorghe HAGI
Nicolae DOBRIN
Adrian MUTU
Ilie BALACI
Gheorghe POPESCU
Cristian CHIVU
Iuliu BODOLA
Ladislau BÖLÖNI
Ștefan DOBAY
Mircea LUCESCU
Cornel DINU
Adrian ILIE
Dan PETRESCU
Florin RĂDUCIOIU
Florea DUMITRACHE
Dorinel MUNTEANU
Iuliu BARÁTKY
Marius LĂCATUȘ
Ion DUMITRU
Dudu GEORGESCU
  » rezultate   » arhiva

S-au nascut azi

Adrian Voiculeț
România
38 ani

Alejandro Domínguez
Argentina
42 ani

Andrei Nițu
România
36 ani

Andrei Urai
România
48 ani

Carlo Ancelotti
Italia
64 ani

Cosmin Olăroiu
România
54 ani

David Platt
Anglia
57 ani

Denis Ciobotariu
România
25 ani

Dragan Gošić
Serbia
42 ani

Ewerthon
Brazilia
42 ani

Ferdinando Coppola
Italia
45 ani

George Sofroni
România
32 ani

Henryk Kasperczak
Polonia
77 ani

Jagoš Vuković
Serbia
35 ani

Jan Pahor
Slovenia
37 ani

José Serrizuela
Argentina
61 ani

Martin Tudor
România
47 ani

Matuzalém
Brazilia
43 ani

Pavel Badea
România
56 ani

Ronny Johnsen
Norvegia
54 ani

Salah Assad
Algeria
65 ani

Stuart McCall
Scoția
59 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


2023-2024


Liga 1 2023-2024
08.03.2024
Cronica
CFR 1907 Cluj FC Hermannstadt C
08.03.2024
Cronica
Dinamo București FC UTA Arad C
08.03.2024
Cronica
Petrolul Ploiești Sepsi Sfântu Gheorghe C
08.03.2024
Cronica
FC Voluntari Universitatea Cluj C
08.03.2024
Cronica
FC Botoșani Farul Constanța C
09.03.2024
Cronica
Rapid București Fotbal Club FCSB C
10.03.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Craiova C
11.03.2024
Cronica
Oțelul Galați Politehnica Iaşi C


1. Fotbal Club FCSB 64
2. Rapid București 55
3. CFR 1907 Cluj 53
4. Universitatea Craiova 49
5. Farul Constanța 43
6. Sepsi Sfântu Gheorghe 43
7. Universitatea Cluj 42
8. FC UTA Arad 40
9. FC Hermannstadt 40
10. Petrolul Ploiești 35
11. Oțelul Galați 34
12. Politehnica Iaşi 33
13. FCU 1948 Craiova 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28
16. FC Botoșani 21
Clasament 2023-2024

Play-off


Liga 1 Play-off
27.04.2024
Cronica
Fotbal Club FCSB Farul Constanța C
28.04.2024 CFR 1907 Cluj Sepsi Sfântu Gheorghe C
29.04.2024 Rapid București Universitatea Craiova C


1. Fotbal Club FCSB 17
2. Farul Constanța 13
3. Universitatea Craiova 12
4. CFR 1907 Cluj 10
5. Sepsi Sfântu Gheorghe 6
6. Rapid București 1
Clasament Play-off

Play-out


Liga 1 Play-out
26.04.2024
Cronica
Dinamo București FC Voluntari C
27.04.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Cluj C
28.04.2024 Oțelul Galați FC Hermannstadt C
28.04.2024 Politehnica Iași FC UTA Arad C
29.04.2024 Petrolul Ploiești FC Botoșani C


1. Oțelul Galați 16
2. FC UTA Arad 14
3. FC Botoșani 13
4. FC Hermannstadt 11
5. FC Voluntari 9
6. Universitatea Cluj 8
7. Petrolul Ploiești 8
8. FCU 1948 Craiova 6
9. Dinamo București 6
10. Politehnica Iași 4
Clasament Play-out

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017