RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Niculae este noul căpitan al lui Dinamo! N'Doye vice-căpitan!

Şefii "cîinilor" sînt nemulţumiţi de felul în care Gabriel Tamaş se implică la echipă şi au decis să-i ia acestuia banderola de căpitan, pe care i-o vor da din nou lui Marius Niculae, anunţă dinamovişti.ro

Nici al doilea căpitan, Cosmin Moţi, nu este pe placul acţionarilor, care au hotărît să pună al doilea lider unul dintre portari, Dolha sau Matache, în funcţie de cel care va fi în teren. Mîine se vor oficializa aceste schimbări, iar jucătorii vor fi anunţaţi că noul lor căpitan este "Săgeată".

Eşecul cu Oţelul (0-1) a dus la schimbarea conducerii din interiorul echipei. Acţionarii au decis să schimbe căpitanii formaţiei, care rămăseseră în formula Tamaş - Moţi - Bratu.

Jucătorii urmează sa fie anuntati azi ca Marius Niculae revine ca lider al grupului. Ousmane N'Doye va fi al doilea lider din teren, în timp ce Emilian Dolha este al treilea.
Adio bani pentru minune!

Borcea le-a transmis jucătorilor că dacă nu bat la Graz şi pe Urziceni nu-şi vor mai lua integral bonusul de 750.000 de dolari pentru calificarea în Europa League.

Liniştea a durat în Ştefan cel Mare pînă la primul eşec. Înfrîngerea cu Oţelul (0-1) a adus furie şi ameninţări în vestiar. Borcea s-a dus imediat după finalul partidei printre jucători şi, pe lîngă certuri şi urlete, le-a transmis elevilor lui Bonetti ce-i aşteaptă în caz că mai calcă pe bec.

"Văd că jucaţi numai cînd vă dau bani. De acum încolo, nu mai primiţi nimic înainte de meci şi, ca în orice domeniu, cînd greşeşti, trebuie să plăteşti. Să nu bateţi la Graz şi pe Urziceni, că vin amenzile!", le-a transmis Borcea.

Ce înseamnă asta? Că dinamoviştii nu îşi vor încasa în întregime bonusul total de 750.000 de dolari, promis echipei după minunea de la Liberec! "Dacă pe Oţelul nu reuşiţi să o bateţi acasă, ce pretenţii mai avem? Sînteţi total dezinteresaţi, iar pierdem titlul pentru că nu vă concentraţi. Pe voi vă motivează doar banul, nu culorile alb-roşu sau fanii care vin să vă vadă la stadion", le-a mai zis Borcea jucătorilor.

Ies "mîini moarte" din echipă
Bonetti a scăpat de tirada lui Borcea: "Ce vină are antrenorul că jucătorii nu vor să alerge?". Italianul se gîndeşte să umble la primul "11" în partida de la Graz, cu Sturm, din grupele Europa League (joi, ora 20:00). Cei care i-au nemulţumit atît pe şefi, cît şi pe fani au fost Zicu, Boştină şi Claudiu Niculescu. "N-au suflu, abia se mişcă pe teren", se plîng şefii. În Austria, locul celor 3 va fi luat de Cristea, Rus şi Niculae.

"Jucătorii sînt nişte nesimţiţi şi nişte mercenari. Cînd le duc banii în vestiar, bat cu 4-0, cînd nu le mai dau nimic, se întîmplă ca acum, cu Oţelul. Incredibil, nu se poate aşa ceva!" - Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo
"Ne aşteaptă infernul!"

Ion Marin a revenit ieri din Austria, unde a urmărit remiza lui Sturm Graz cu LASK Linz (3-3).

"Va fi infern la Graz pentru noi", concluzionează tehnicianul rezultatele spionajului de săptămâna trecută. De ce este Sturm Graz periculoasă? "Atacul este redutabil la Graz. Toţi jucătorii de atac ai lor sunt capabili să elimine un adversar. Atacul lor se desfăşoară pe viteză, tehnică şi fantezie. Mai au doi închizători extraordinari, Hlinka şi Weber, un slovac şi un austriac", a explicat Ion Marin.

Austriecii, 100 de ani de existenţă
"Săpăligă" a explicat şi motivul pentru care adversara lui Dinamo de joi a remizat după ce a condus cu 3-0: "Au vrut să menajeze unii jucători pentru meciul cu noi. Până la urmă, adversarii au profitat". De ce se teme cel mai mult fostul fundaş al lui Dinamo? "Au un public foarte pătimaş, iar acesta creează un infern când echipa-oaspete este în faţa lui. Adversara noastră va sărbători luna aceasta 100 de ani de la înfiinţare, s-au vândut toate biletele... Stadionul, unul de 17-20.000 de locuri, va fi plin", a continuat tehnicianul.

Care este totuşi pronosticul lui Ion Marin? "Dacă vom avea aceeaşi determinare ca la Liberec, nu cred că putem pierde acest meci. Am dovedit că în momentele grele ne mobilizăm foarte bine și sper așa să fie și la debutul în Europa League", a conchis dinamovistul.

34 de euro trebuie să plătească fanii dinamovişti pentru un bilet la meciul de la Graz

792 de suporteri dinamovişti vor asista la partida Strum Graz - Dinamo


Bratu mai stă o săptămână
Florin Bratu, care efectuează recuperarea la Roma, şi-a amânat revenirea în țară. Atacantul va mai rămâne pentru încă o săptămână în Italia. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani este în continuare nerefăcut după accidentarea de la genunchi suferită în urmă cu un an la meciul cu CFR Cluj (0-1).

Revine Marius Niculae
Menajat cu Oţelul, atacantul Marius Niculae şi-a revenit după accidentare şi va fi titular în meciul din Europa League, cu Sturm Graz. Fotbalistul va reveni de astăzi la antrenamentele echipei, iar de mâine același lucru se va întâmpla și cu Adrian Cristea.
Tamaş: "Parcă am tras în nea Piţi!"

Gabi Tamaş a fost coautor la golul Oţelului. În minutul 35, el a încercat să degajeze din propriul careu, mingea l-a lovit pe Axente și a intrat în poarta lui Dolha.

-Aţi fost criticaţi după eşecul cu Oţelul…
-Am fost acuzaţi că am jucat slab, dar nu a fost aşa. Am jucat bine, am avut două-trei ocazii importante. Toate în situaţii foarte clare de gol la Cristea, Torje și Niculescu. Puteam înscrie, dar nu am avut noroc. Puteam învinge cu 2-0 dacă nu eram ghinionişti. În mod normal, acest meci trebuia câştigat de noi. Mă refer la diferenţa dintre noi şi Oţelul, la numărul de ocazii, iar la cum am jucat, iar eu zic că destul de bine, am fi fost sigur felicitaţi. Dar nu a fost să fie. Suntem ghinionişti!

-Tu chiar ai fost ghinionist…
-Ce să mai zic de faza aceea, parcă a fost nea Piţi în meciul acela cu Galata. Parcă am tras în el. Trebuie să trecem însă repede peste acest eşec, urmează meciul de la Graz. Cred că, dacă vom câştiga acolo, această înfrângere va fi uitată. Este un meci capital, vom face totul ca să învingem.

-Ce v-a spus Cristi Borcea la vestiare?
-Ne-a certat. Apoi, pe scurt, ne-a transmis că este obligatoriu să câştigăm în Austria cu Strum Graz.

-Poate Dinamo repeta minunea de la Liberec?
-Dacă se va repeta minunea de la Liberec? Noi sperăm că da, am muncit foarte mult pentru asta, acum să vedem.

6 puncte pe teren propriu a pierdut Dinamo în această ediție de campionat

L-a copiat pe Simovic
Greşeala lui Tamaş, care a dus la golul norocos marcat de Axente, aduce aminte de reuşita fostului selecţioner, Victor Piţurcă. În 1989, într-un meci din semifinalele Cupei Campionilor Europeni, împotriva celor de la Galatasaray, Piţi înscria un gol la fel de ciudat ca al elevului lui Dorinel Munteanu. Atunci, mingea degajată de portarul Zoran Simovic l-a lovit în ceafă pe Piţurcă, balonul ricoşând în plasă. Cu spatele la poartă, arbitrul nu a validat golul, acordând mingea turcilor.

Dinamo a mai păţit-o şi cu Şahtior Doneţk, în 2003
Un gol la fel de stupid a încasat Dinamo în ediţia 2003-2004 a Cupei UEFA, turul I. În manșa a doua cu Şahtior, de la Doneţk (scor 3-2 pentru alb-roşii), portarul dinamovist Gregory Delwarte a degajat mingea în spatele atacantului Aghahowa, de unde balonul a ricoşat în plasă. Fiind ultimele secunde ale primei reprize şi dată fiind imposibilitatea de a anticipa o astfel de situaţie, televiziunea nici măcar nu a surprins golul.
"E o rusine sa pierzi cu Otelul!"

Probabil cel mai important jucător al lui Dinamo în ultimii ani, Ionel Dănciulescu a rămas cu sufletul în Ştefan cel Mare după transferul la Hercules Alicante. Atacantul a stat cu sufletul la gură pe internet, sâmbătă seara, şi a trăit la intensitate maximă jocul foştilor săi colegi cu Oţelul, încheiat cu victoria oaspeţilor cu 1-0, s-a cofesat jurnaliştilor de la ziarul Ring.

- Ce zici despre ultimele evenimente de la Dinamo? Ai văzut meciul?
- Normal, nu puteam să-l ratez. Ce poţi să mai spui după asemenea rezultat?! E inexplicabil ce se întâmplă!

- Cum ai trăit meciul?
- Cu emoţii şi cu speranţă că Dinamo poate întoarce rezultatul. Nu e posibil ca mai bine de o repriză să fii condus de Oţelul acasă, şi tu, Dinamo, să nu poţi nici măcar să restabileşti egalitatea. E ruşine să pierzi acasă cu Oţelul, mai ales că noi veneam după o perioadă excelentă, calificarea de la Liberec şi două victorii, cu CFR şi Steaua.

- Dar cum ai explica această inconstanţă în rezultate?
- Nu ştiu, sunt fără cuvinte. Păcat, era un moment favorabil pentru Dinamo să ţină aproape de primul loc. Am vorbit şi eu cu băieţii, nici ei nu-şi explică rezultatul, dar sunt sigur că îşi vor reveni.

Răzvan a făcut cea mai bună selecţie
- Naţionala?

- Ce să zic? Cred că începe uşor, uşor să se vadă mâna lui Răzvan Lucescu. N-a pierdut niciun joc şi, chiar dacă n-a reuşit să bată Austria, e clar că naţionala joacă altceva. Oricum, cred că suntem conştienţi că România nu mai avea nicio şansă de calificare nici în cazul unei victorii cu austriecii, aşa că nu cred că e normal să fie criticat Răzvan Lucescu.

- Şi totuşi au fost voci care au condamnat selecţia pentru cele două meciuri cu Franţa şi Austria...
- Întotdeauna va fi aşa. Indiferent cine va fi antrenor. România are 22 milioane de selecţioneri. Fiecare are echipa lui. Critici au fost, sunt şi vor fi întotdeauna.

- Nu crezi totuşi că mai erau şi alţi jucători în formă care puteau veni la lot? S-a vorbit despre Marius Niculae ca variantă pentru atacul nostru.
- Poate că era şi Marius o variantă, dar noi trebuie să înţelegem că pot fi selecţionaţi decât vreo 23 de jucători şi maximum 14 pot intra pe teren la un meci.

Aşteaptă debutul
-Altfel, tu?

- Eu sunt bine acum. Abia aştept debutul. Sunt refăcut aproape în totalitate, ştii că la meciul din tur cu Slovan Liberec m-am accidentat, am făcut apă la muşchi. Acum mă simt bine şi cred că de marţi intru în programul de antrenemante al echipei.

- Pe ce post o să joci? Te-ai pus de acord cu antrenorul?
- Ştii că la mine nu contează. Oamenii sunt extraordinari aici, mi-au oferit toate condiţiile şi vreau să mă revanşez în faţa lor. Am venit să joc şi vreau să o fac cât mai repede. Cred că voi debuta duminică. Săptămâna asta aştept să ajungă aici şi soţia şi totul va fi apoi OK.

"România are 22 milioane de selecţioneri. Fiecare are echipa lui. Critici au fost, sunt şi vor fi întotdeauna." - Ionel Dănciulescu

Bonetti n-are explicaţii
După înfrângerea, 0-1, din partida cu Oţelul, Dario Bonetti a declarat că Dinamo are probleme la finalizare. "Este dificil să mai comentezi după o asemenea partidă. Am făcut cam totul în acest meci, am reuşit să ne dăm gol singuri, ceea ce nu este deloc simplu. Am ratat ocazii clare şi nu am reuşit să ne concentrăm deloc în faţa porţii. Trebuie să ne îmbunătăţim jocul pe teren propriu, pentru că avem probleme mari. Cred că un punct ar fi fost mai normal în partida de astăzi, dar noi nu am reuşit să marcăm. Chiar şi cu absenţele importante din lot, ne-am creat foarte multe ocazii, însă în momentul în care nu mai eşti în stare să marchezi este clar că problemele sunt la concentrare", a spus Bonetti.
Dinu critică alegerile lui Bonetti: "Torje nu poate cu stîngul, Niculescu a fost inexistent, Ze Kalanga se pregăteşte o zi din şase!"

Cornel Dinu (61 de ani), administrator delegat la Dinamo, a explicat, într-un interviu acordat pentru Libertatea, care sunt cauzele eşecului din meciul de sâmbătă, 0-1, acasă, cu Oţelul. "Mister" nu a menajat pe nimeni, acţionarii, jucătorii şi staff-ul tehnic fiind puşi la zid pentru modul în care au gestionat ascendentul în joc şi în rezultate al “câinilor”.

Libertatea: Ce se întâmplă la Dinamo?
Cornel Dinu: Ceva tipic românesc. După o serie bună, denumită "Săptămâna Mare", a urmat o cădere inexplicabilă, poate, la alte popoare. La noi este ceva normal.

A contat faptul că jucătorii nu au mai fost stimulaţi financiar? De zece ani, ei câştigă sume exorbitante, indecente, fără să facă performanţă. Aşa au fost învăţaţi de managerii cu apucături de peluză. Au bătut la Liberec, au luat 50.000 de euro şi ce şi-a zis Zicu: "Am rezolvat-o şi cu porcul de Crăciun, şi cu mielul de Paşti!".

Dar salariile le-au fost micşorate.
Nu e vorba doar de salarii. Pentru victoriile cu CFR Cluj şi cu Steaua, le-a fost dată o sumă uriaşă. De prima cu Liberec nu mai vorbesc. Este absurd ca, după o calificare incredibilă pentru care primeşti 900.000 de euro de la UEFA, să le dai jucătorilor 750.000 de euro, La Liberec a fost un miracol, iar miracolele nu se plătesc. Te duci la biserică, dai 10 lei pe lumânări şi tămâie şi ţii în casă bucuria. Repet, miracolele nu se plătesc. Îi mulţumeşti lui Dumnezeu, atât!

Ce a greşit Bonetti la formula de start?
În primul rând, a jucat cu doi mijlocaşi centrali de picior stâng, N’Doye şi Boştină, care nu îşi găsea locul. Apoi, Torje, care, în sfârşit, începuse să evolueze bine în banda dreaptă, a fost mutat pe stânga, pe motiv că Zicu se descurcă mult mai bine în partea dreaptă. Săracul, nu s-a văzut tot meciul şi în felul ăsta a fost inutil şi Torje, care nu poate cu stângul!

Atacul?
Niculescu a fost cel mai slab. Absolut inexistent. O singură minge a avut, fază de gol, şi a pasat-o la adversar. Nu e încă refăcut după botezul copilului.

Au greşit Tamaş şi Dolha la gol?
Portarul nu a greşit. În primul rând, lui Moţi i-a căzut mingea peste cap. Apoi, Tamaş ştie foarte bine că de la doi metri nu degajezi niciodată pe direcţia adversarului. O expediezi spre Spitalul de Urgenţă, "la reanimare", "la morgă", oriunde, dar nu înspre adversar. M-a surprins la culme utilizarea lui Ze Kalanga, jucător care se pregăteşte o zi din şase, în restul invocând accidentări.

Cum aţi descrie, per ansamblu, meciul de sâmbătă?
Per total, a fost o ciudăţenie de joc, în condiţiile în care am evoluat cu cel mai bun cuplu de fundaşi centrali de care dispunem, Moţi şi Tamaş, jucători de naţională, care au fost depăşiţi cu uşurinţă din primul până în ultimul minut. Aşa ne trebuie când, în săptămâna meciului, jucătorii au antrenament de refacere după un botez

Vacanţă şi petreceri
"Procurorul" a explicat: "Programul în ultimele două săptămâni de pauză a fost greşit. După meciul cu Steaua, au mers la petrecere, parcă ieşiseră campioni. Au avut liber până miercuri seara. Au urmat trei zile de pregătire «nervoasă » la Săftica, apoi un botez (n.r. - botezul băiatului lui Claudiu Niculescu) şi li s-a dat liber. Luni au făcut refacere după petrecere, marţi au jucat un amical cu o echipă de juniori, total inexistent ca antrenament. A fost o distracţie. Miercuri şi joi s-a lucrat pe faze fixe. Practic, nu s-a făcut antrenament de viteză, reacţie etc"

Adoarme doar cu somnifere
Rezultatele negative ale "câinilor" le-au creat conducătorilor numeroase probleme de sănătate. Cornel Dinu, simbol al clubului, nu mai reuşeşte să închidă un ochi de supărare: "Am o depresie extrem de puternică şi probleme cu nervii. Pot spune că sunt în pragul nebuniei. În noaptea de după meci, am adormit spre trei dimineaţa, după ce am luat somnifere. Sunt la limita limitelor"
Ion Marin: "Sturm Graz are un atac devastator, dar o apărare slabă"

Antrenorul secund al lui Dinamo, Ion Marin, a declarat, după ce a urmărit pe Sturm Graz în ultima etapă din Austria, că adversara alb-roşilor din grupele Ligii Europa este o echipă foarte bună de la mijloc în sus, însă cu mari carenţe pe faza defensivă.

"Sturm este o echipă foarte bună, cu un atac devastator, însă au mari deficienţe pe faza defensivă. Au creativitate bogată în atac, e o echipă periculoasă. Dacă Slovan avea un singur jucător de viteză în ofensivă, austriecii au trei fotbalişti foarte rapizi. E o echipă clar peste Slovan Liberec, dar Dinamo nu trebuie să se teamă. Trebuie să fim concentraţi, pentru că trecem printr-un moment delicat, deoarece nu aveam nevoie de eşecul cu Oţelul. Dinamo ştie să se mobilizeze foarte bine în momentele importante", a spus Ion Marin.
Dinu: "Italienii noştri nu prea înţeleg ce e prin partea asta a Europei"

Administratorul delegat al echipei Dinamo a comentat meciul cu Oţelul Galaţi, dezvăluind că a avut o şedinţă cu cei doi tehnicieni italieni ai echipei sale.

"Am avut aseară o şedinţă destul de interesantă cu antrenorii. Ei sunt crescuţi în nordul Italiei şi nu prea înţeleg ce se întîmplă prin partea asta a Europei. Lucrurile sunt simple la echipă. Am văzut tot felul de declaraţii, jucătorii au fost presaţi. Pe mine mă bufneşte rîsul. În ultima perioadă a existat o discrepanţă majoră între randamentul jucătorilor şi remuneraţiile pe care le dă conducerea executivă. Am văzut momente cînd erau aruncate pungi cu bani prin avion după un rezultat bun şi acum uite cum te răsplătesc. În trecut nici nu ne mîngîiau pe cap pentru un rezultat bun", a spus Cornel Dinu la Fanatik Show, pe Digi Sport.
Cornel Dinu: "Trei jucători au trîntit meciul cu Knattspyrnufelag, din 1996"

Administratorul delegat al lui Dinamo şi-a amintit episodul de tristă amintire pentru Dinamo, eliminarea suferită în faţa echipei islandeze Knattspyrnufelag în 1996, spunînd că 3 dintre jucătorii lui Dinamo au trîntit partida din deplasare.

"Este incredibil ce se întîmplă la Dinamo acum, Cristi Borcea nu ar trebui să le dea jucătorilor banii pe care îi va primi de la UEFA, ci mai degrabă ar trebui să meargă cu echipa la biserică, pentru că minuni precum cea de la Liberec se văd mai rar. Îmi aduc aminte că în 1996, 3 jucători de-ai echipei au trîntit meciul cu Knattspyrnufelag ca să-l demită pe Cornel Ţălnar şi să-i aducă pe Halagian şi pe Hizo", a spus Cornel Dinu la Fanatik Show, pe Digisport.
Cornel Dinu: "Mă umflă rîsul"

Cornel Dinu îi urechează pe fotbaliştii care se plîng că nu pot evolua bine pe teren propriu din cauza presiunii publicului.

Administratorul delegat al roş-albilor, Cornel Dinu, a avut un discurs dur la adresa fotbaliştilor, care s-au plîns în Gazeta de luni că resimt presiune la meciurile de acasă: "Astfel de afirmaţii stîrnesc rîsul. N-au scuze. În ultimii ani, felul în care fotbaliştii au fost alintaţi, răsfăţaţi şi gratulaţi de atîtea ori, beneficiind de foloase necuvenite, cum se zicea şi pe vremuri şi se mai spune şi acum. Acestea le-au anulat în mare parte responsabilitatea şi profesionalismul. Au fost premieri fără sens, iar jucătorii au fost prea mîngîiaţi, cînd se ştie foarte bine că astfel de lucruri se fac cu ei doar în somn. Dar ce semeni, aia culegi".

Despre minuni
Procuroru' nu este de acord ca intrarea în grupele Europa League să fie premiată cu suma de 750.000 de euro, în condiţiile în care UEFA oferă clubului 900.000 de euro pentru această performanţă: "S-a vorbit de miracolul de la Liberec. Păi, minunile nu se premiază nicăieri în lume. Cînd ţi se întîmplă un miracol, te duci la biserică, te rogi lui Dumnezeu şi-I mulţumeşti, după care mergi pe drumul tău".

"Minuni precum cea de la Liberec se întîmplă o dată la 60-70 de ani. Să revenim la fotbalul prin muncă, devotament şi gîndire" - Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

"Asta e ultima, jucătorii se plîng că e presiune acasă! Cînd vin la casierie după bani nu mai există presiune? Acolo e presiune că nu ştiu pe ce să-i cheltuie mai devreme" - Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo
URL de referinţă