RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Florin Prunea: "Titularizarea lui Alexe este o alegere corectă"

Fostul portar dinamovist Florin Prunea vede cu ochi buni titularizarea tînărului atacant dinamovist Marius Alexe în partida cu Sturm Graz.

"Cred că Bonetti a făcut o alegere corectă luînd această decizie de a-l titulariza pe Marius Alexe în meciul de la Graz. De ce? Echipa austriacă este bazată în special pe jocul în forţă, iar Alexe are o oarecare forţă, se poate bate de la egal la egal cu fundaşii lui Sturm Graz", a spus Florin Prunea la GSPTV.
Borcea: "Trebuie să cîştigăm azi pentru a ne apropia de primăvara europeană"

Cristi Borcea, preşedintele lui Dinamo, speră într-un debut cu victorie în grupele Europa League în faţa celor de la Sturm Graz.

"Avem o echipă tînără, cea mai tînără dintre cele patru echipe româneşti. Trebuie să cîştigăm azi pentru a face un pas important în spre calificarea în primăvara europeană. Graz este o echipă de Liga Campionilor, au patru titulari în echipa naţională a Austriei. Ne aşteaptă un meci dificil", a spus Cristi Borcea la sportro.
Nicolae Badea: "Alexe e mai potrivit ca titular, Niculescu nu ar fi contribuit mult fizic"

Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a spus la Fanatik Show, pe Digisport, că are încredere că tînărul Marius Alexe îşi va face un debut bun în cupele europene în această seară, contra lui Sturm Graz.

"Titularizarea lui Marius Alexe a fost alegerea lui Dario Bonetti, probabil a considerat că este mai potrivit pentru a începe partida cu Sturm Graz. Claudiu Niculescu este rezervă, deoarece calităţile lui tehnice pot fi decisive în cea de-a doua repriză, faţă de cît ar fi putut el contribui fizic din postura de titular. Adrian Cristea va fi căpitan în urma deciziei antrenorului. Era normal ca banca tehnică să desemneze liderul din teren, după toate discuţiile din această săptămînă", a spus Nicolae Badea la Fanatik Show, pe Digisport.
Borcea: "Alexe va avea multe de spus, toţi băieţii sînt montaţi"

Preşedintele executiv al lui Dinamo, îmbrăcat în costum şi afişînd o cravată în culorile clubului din Ştefan cel Mare, spune că are încredere în echipa sa şi într-o victorie în această seară la Graz.

"Am încredere in echipă chiar dacă vor lipsi Niculae şi Zicu, avem o echipă tînără, poate cea mai tînără din echipele româneşti din EL, sper să cîştigăm pentru a face un pas important pentru calificarea în primăvară. Graz este o echipă participantă în ultimii ani în Europa, au jucători la naţională, va fi un meci greu, am încredere că scoatem un rezultat bun. Băieţii sînt montaţi. Jucăm mai bine în deplasare. Am discutat şi cu Dario şi mi-a zis că are nevoie de Niculae, aşa că nu va pleca de la Dinamo. Am marcat 3 la Liberec, 4 la Piatra-Neamţ, dar am avut şi accidentări. Alexe va avea multe de spus în acest campionat", a zis Borcea.
Dinamo a avut trei goluri anulate la Graz!

În minutul 60 al partidei Sturm Graz - Dinamo, dinamovistul Alexe a reuşit să înscrie, după ce balonul a ricoşat la el în urma şutului lui Adrian Cristea.

Reuşita a fost însă anulată pe motiv de ofsaid, deşi reluările TV au demonstrat că Alexe se afla în poziţie regulamentară în momentul şutului lui Cristea.

Dinamo a mai avut două goluri anulate în prima repriză, însă atunci deciziile tuşierului de pe atacul dinamovist au fost corecte.
Fanii dinamovişti au fost avertizaţi să stingă torţele, altfel vor avea probleme!

Suporterii dinamovişti sînt în număr de 600 pe UPC Arena, în total fiind 16.500 de spectatori la partida Sturm Graz-Dinamo

10 dintre fanii "cîinilor" au aprins imediat ce a început meciul torţe, însă au fost anunţaţi prin staţia de amplificare să le stingă pentru că sînt filmaţi şi pot suferi sancţiuni. Dinamo a mai avut probleme cu suporterii în acest sezon, primind două etape cu porţile închise după ce aceştia au intrat pe teren la meciul cu Liberec.
Cornel Dinu: "Nu se compară partidele cu Galaţi şi cea de la Graz, azi a fost o altă atitudine"

Administratorul delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a lăudat schimbarea la faţă a dinamoviştilor în partida de la Graz, după eşecul din weekend suferit în compania Oţelului Galaţi.

"Partida din această seară a fost elocventă din mai multe puncte de vedere. Nu există comparaţie între partidele cu Galaţi şi cea de la Graz, chiar dacă ambele încep cu G, probabil de la gestiunea momentului. În echipă au fost 7 schimbări faţă de meciul de sîmbătă. Dinamo şi-a pemis astfel să facă presing necruţător şi să-şi creeze multe ocazii. N'Doye a condus magistral centrul terenului. Probabil este o problemă de atitudine şi mentalitate la echipă, pentru că doar aşa se explică felul cum o echipă arată într-un meci rău, iar în cea imediat următoare arată o altă faţă", a spus Cornel Dinu la GSPTV.
Marius Vizer: "Nu mi-au plăcut Andrei şi Adrian Cristea, dar apărătorii şi mijlocaşii au jucat excelent"

Omul de afaceri care l-a propus pe Dario Bonetti la Dinamo spune că Dinamo a cîştigat în această seară mai ales datorită antrenorului care a ştiut pe cine să trimită pe gazon în funcţie de randamentul dat la antrenamente. Totuşi, Vizer a criticat cîţiva fotbalişti.

"Unii au avut atitudine şi dorinţă de victorie, alţii au fost outsideri. Nu mi-a plăcut nici Adrian Cristea, nici Andrei. Alexe a jucat prea împins, ofensiv, în schimb a fost o linie de mijloc şi o apărare cu atitudine de luptători. Nu doar Tamaş, toţi şi-au făcut datoria, s-au concentrat. Comentarii au fost mereu, de ce nu joacă unul sau altul. Să-l lăsăm pe antrenor să decidă, el ştie, el pregăteşte echipa, acţionarii şi fanii nu urmăresc mereu cu atenţie procesul de antrenament. Unii sîntem investitori sau suporteri şi ne dorim ceva, dar vedem cu alţi ochi, în comparaţie cu un specialist sau cu ce simt jucătorii. Cred în Bonetti şi ca om şi ca performer în profesia de antrenor. Dacă e lăsat să lucreze şi să-şi pună ideile în practică, Dinamo va fi o echipă bună", a zis Vizer la GSP TV.
Ganea: "Borcea vine mereu cu stimulentul, a venit şi acum, după meci"

Managerul sportiv al lui Dinamo este încîntat de reuşita de la Graz şi a dezvăluit că fotbaliştii lui Bonetti au fost recompensaţi imediat la vestiare de preşedintele executiv pentru victorie.

"Şi cu şase arbitri tot se fac greşeli. Important e că am cîştigat. Toată lumea se bucură, băieţii sînt mai liniştiţi pînă la meciul de duminică. Cristi Borcea vine mereu cu stimulentul, a venit şi după meci. El a zis clar că atunci cînd nu vine cu stimulentul e problemă, aşa că a venit. E o victorie importantă şi pentru România, nu numai pentru noi, ci general vorbind. Va fi foarte greu de acum încolo", a zis Ganea la GSP TV.
Tamaş: "Eu vreau să joc pentru Dinamo, să cîştigăm, omul joacă, nu banderola!"

Marcatorul unicului gol al meciului cu Sturm Graz a declarat că nu este interesat de banderola de căpitan ci de a-şi face datoria faţă de echipă.

"Nu mi-a lipsit banderola, ăsta e capitol închis. Mi s-a dat, mi s-a luat, nu mai vreau a doua şansă. Omul joacă, nu banderola! Trebuie să fim 11 căpitani pe teren. Dacă eram atacant, mă stimula ca să dau gol, aşa, ca fundaş, ce stimul să am? Eu vreau să joc pentru Dinamo, să cîştigăm, asta contează, nu dacă port eu banderola sau marchez din cînd în cînd", a zis Tamaş.
URL de referinţă