RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Încărcat arm!

Bratu a evoluat o repriză pentru Dinamo II, după mai bine de un an de la operaţia la genunchiul drept

Florin Bratu, Bratone, "Bazooka", "Mitraliera". Oricum i s-ar spune, atacantul de 29 de ani s-a întors, în sfîrşit, pe teren! După o absenţă de un an, o lună şi două săptămîni, Florin a jucat din nou fotbal într-un meci oficial. Chiar dacă la liga secundă, pentru Dinamo II, care de-abia a mişcat în faţa Dunării Galaţi, pierzînd cu 2-0.

Bratu a monopolizat întreaga atenţie. Titular, a atins mingea de 8 ori în 45 de minute, stabilindu-se dinainte să evolueze doar o repriză. A iniţiat două acţiuni de atac periculoase, cu devieri către Kone şi către Predescu. A încercat să joace prudent, să paseze sigur, fără să se complice. Presingul pe care l-a făcut în unele momente a adus aminte de voinţa şi de viteza ce l-au făcut cunoscut. Lumea nu l-a uitat, o galerie formată din 20 de fani venind special pentru Florin la meci, cu poze şi bannere dedicate idolului.

"Fotbalul nu se uită"
Atacantul vrea să joace şi la prima echipă, pe acest final de tur

- Florine, cum e să joci fotbal din nou într-un meci oficial?
- Sincer, e cam greu la început, dar uşor-uşor o să-mi recapăt forma dinaintea accidentării. Mi-era dor de un meci oficial, eu speram să fi venit chiar mai devreme, de acum cîteva luni... Sper ca următoarea apariţie să fie la Dinamo I.

- Poţi să faci trecerea atît de rapid la prima echipă?
- Fotbalul nu l-am uitat, e doar o problemă de pregătire fizică. Vreau să joc pe acest final de tur la echipa mare. Mi-ar fi plăcut să fiu pe gazon la Timişoara, dar băieţii pot învinge şi fără mine.

- Crezi că te mai ţin minte colegii de echipă?
- Eu zic că da. Cînd vom intra eu şi Marius Niculae va creşte forţa ofensivă a lui Dinamo. Băieţii m-au încurajat permanent. Şi şefii la fel. Le mulţumesc şi fanilor care nu m-au uitat!

Reacţii

Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo: "Sînt emoţionat să aud că Florin a jucat din nou. Avem nevoie de el, este un fotbalist mare şi un caracter deosebit. Este tipul de dinamovist pursînge"

Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo: "Asta să fie problema, să am de unde alege în atac! Florin are şi el reţineri, normal, după atît timp. Are o voinţă extraordinară"

Ioan Andone, fost antrenor Dinamo: "De-abia în retur cred că va fi în formă maximă. Bratone le-a lipsit şi lui Dinamo, şi «naţionalei». Îl aşteptăm să-l vedem la prima echipă"
"Avram e pus să ne facă rău! E incapabil şi nu are autoritate"

Vasile Turcu cere demisia şefului arbitrilor, înaintea derby-ului cu Timişoara! Acţionarul dinamovist vrea neapărat să fie arbitrat de străini şi cere un arbitraj corect la derby-ul de luni!

"Este un meci foarte important pentru ambele echipe. Atâta timp cât şi noi şi cei de la Timişoara ne dorim arbitri străini, nu înţeleg de ce se opun cei de la CCA. Noi vrem doar să fim arbitraţi corect", a declarat Vasile Turcu la Sport.ro

"Nu s-a pus problema să nu ne prezentăm la meci, dar totuşi nu pot ei să îşi bată joc de noi. Parcă e pus Vasile Avram să ne faca rău. Eu, personal, cer schimbarea lui Avram, pentru că nu este capabil şi nu are personalitate şi autoritate", a mai declarat Turcu.

Andone a fost la meciul lui Dinamo 2! Turcu spune că singurul care poate lua decizia revenirii Falcosului este Dinu!

"Andone rămâne un dinamovist adevărat. Dinu este cel care poate schimba antrenorul, este doar responsabilitatea lui", a Încheiat Turcu la Sport.ro
Costel Orac: "Bratu trebuie să îşi recapete încrederea"

Antrenorul lui Dinamo II, Costel Orac, e dezamăgit de rezultatul înregistrat de cîinii mici, considerînd că jucătorii săi ar trebui să îşi dorească mai mult victoria. Totodată, s-a bucurat de revenirea lui Bratu în iarbă, considerînd că vîrful dinamovist va reveni în cel mai scurt timp la forma care l-a consacrat.

"Îmi pare rău pentru acestă înfrîngere. E o ruşine să pierzi în felul ăsta. Din păcate, am rămas în zece din prima repriza, odată cu eliminarea lui Acsinte. Nu înţeleg de ce a intrat aşa la Munteanu, balonul era la mijlocul terenului şi urma să iasă în out. Regret ce a păţit jucătorul Dunării. Acsinte încearcă mereu să dea totul pe teren şi, din dorinţa mare de a recupera orice balon, a faultat. Toţi jucătorii noştri ar trebui să îşi dorească să demonstreze la fiecare meci că au valoare. Sunt tineri cu toţii, iar acum este timpul pentru a creşte în joc. I-am zis lui Bratu să intre în prima repriză pentru a prinde puţin curaj. Trebuie să îşi recapete încrederea. Vine după o accidentare urîtă, ce l-a făcut să lipsească o perioadă îndelungată de pe gazon. I-am zis să nu se forţeze, să nu rişte nimic, că se vor ocupa coechipierii lui de intrările la baloane. Contează că a luat din nou contact cu fotbalul şi, sperăm ca în scurt timp să revină la forma care l-a consacrat", a declarat Costel Orac la finalul meciului pierdut de Dinamo II cu Dunărea Galaţi.
Dinamoviştii au avut probleme cu avionul şi s-au întors pe Otopeni!

Din cauza condiţiilor atmosferice şi a defecţiunilor semnalate la aeronava Boeing 737 cu care au decolat de la Bucureşti în jurul orei 17:40, dinamoviştii au fost nevoiţi să revină pe aeroportul Otopeni, unde au aterizat în urmă cu cîteva minute!

Comandantul aeronavei a considerat la jumătatea drumului că avionul nu poate ajunge în condiţii sigure la Timişoara din cauza ceţii, astfel că a preferat să revină în siguranţă pe Otopeni. Dinamoviştii aşteaptă acum în aeroport să decoleze cu un alt avion după ce se vor îmbunătăţi condiţiile atmosferice.

"Cîinii" au mai avut probleme cu avionul şi la decolarea spre Iaşi, campionatul trecut, cînd aeronava în care erau a fost lovită în zbor de o barză, care a intrat în fuselaj, şi atunci comandantul reuşind să redreseze situaţia.
Niculescu: "Ni s-a spus că trebuie să ne întoarcem la Bucureşti din cauza problemelor cu ceaţa şi transmisia radio"

Atacantul dinamovist, care este recunoscut pentru frica de avion, spune că nu a ştiut că sînt probleme cu zborul pînă cînd comandantul aeronavei nu a anunţat că trebuie să revină la sol.

"Zborul a fost senzaţional, fără probleme, doar că atunci cînd mai aveam puţin pînă la destinaţie ni s-a transmis că sînt probleme cu ceaţa şi cu transmisia radio la sol, astfel că e nevoie să ne întoarcem la Bucureşti. Acum aşteptăm pe Otopeni să vedem încotro o luăm", a zis Niculescu pentru dinamovisti.ro.
Borcea: "S-ar putea ca echipa să nu ajungă la Timişoara nici mîine! Meciul s-ar putea amîna!"

Cristi Borcea, preşedintele lui Dinamo spune că există posibilitatea ca echipa sa să nu ajungă cu avionul nici mîine la Timişoara din cauza condiţiilor meteo.

"Mîine s-ar putea ca jucătorii să nu aibă posibilitatea să plece din Bucureşti. Din ce ştiu, la ora meciului mîine n-o să poţi să vezi la un metru în faţa ochilor. Nu ştiu ce s-ar putea întîmpla, probabil nu se va juca meciul. Sînt şanse minime ca avionul să decoleze şi mîine, ceaţa este foarte mare", a spus Cristi Borcea la GSP TV.
"Câinii" s-au relaxat la "Tequilla" înainte de Poli!

Înaintea partidei cu Dinamo ce va avea loc în această seară, la ora 20:45, timişorenii se confruntă cu mici probleme de efectiv. Armeanul Artiom Karamyan nu va face parte din lotul echipei bănăţene pentru meciul cu Dinamo, acesta fiind trimis acasă de antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, din cauza unei răceli puternic. Mijlocaşul s-a simţit rău încă de sâmbătă când a avut febră, 39 de grade.

În altă ordine de idei, înainte derby-ului etapei, fotbaliştii lui FC Timişoara au ales să meargă la catedrala din oraş, pentru a se mai scăpa de tensiunea meciului, în timp ce elevii lui Cornel Ţălnar s-au relaxat într-un club de biliard.
"Mă luaţi acum sau plec la arabi!"

Ioan Andone a revenit în "Ştefan cel Mare". Cu un carneţel în mână şi însoţit de actualul staff al "câinilor", "Fălcosul" a urmărit partida dintre Dinamo II şi Dunărea Giurgiu.

La sfârşit, tehnicianul a vorbit despre o eventuală revenire a sa în "Groapă". Pentru prima oară antrenorul le-a ridicat mingea la fileu acţionarilor. "Mi-e dor să antrenez din nou în Liga I. Dacă mă ofertează Dinamo în iarnă? Să vedem dacă o să mai fiu liber. În fotbal atunci când ai o ofertă o discuţi, aşa cum fac eu acum, poate săptămâna care vine mă urc în avion şi am plecat", au fost vorbele lui Andone. De ce a făcut antrenorul această declaraţie?

Semnează până în iulie cu arabii?
Pentru că are în buzunar o ofertă din ţările arabe, valabilă până în vară, zilele acestea trebuie să dea un răspuns. După ce le-a forţat mâna şefilor, Andone a spus că şi în timpul liber tot cu fotbalul se relaxează. "Când stau o lună acasă parcă sunt şomer. Merg să văd meciuri, nu fac altceva decât să mă uit la fotbal pentru că asta mi-e meseria". Zis şi făcut pentru că omul care a câştigat titlul, atât cu CFR Cluj, cât şi cu Dinamo va fi prezent astăzi şi la meciul dintre "câini" şi Poli. "Fălcosul" a plecat pentru două zile acasă la Hunedoara, iar de aici va merge în tribunele stadionului "Dan Păltinişanu".
Dinamo 783

Probleme pentru delegaţia lui Dinamo, care a trebuit să revină aseară pe aeroportul Henry Coandă din cauza ceţii şi a defecţiunilor tehnice apărute la aeroportul din Timişoara.

La jumătatea distanţei spre oraşul bănăţean, comandantul aeronavei a anunţat pasagerii că vor face cale întoarsă. În Bucureşti, roş-albii au trebuit să mai stea câteva ore până la decolare, fiind nevoiţi să aştepte orarul cursei de linie la care au fost îmbarcaţi. De aceea, Cornel Ţălnar a propus ca elevii săi să îşi exercite dreptul la vot, la secţia de votare amenajată în incinta aeroportului. Ideea a fost abandonată, din cauza aglomeraţiei, iar dinamoviştii au preferat să meargă la un restaurant pentru masa de seară.

Tică a oprit Expresul 783
Cum autocarul echipei a rămas blocat în traficul bucureştean, la iniţiativa lui Tică Dănilescu, "câinii" au parcurs distanţa cu ajutorul liniei expres 783. Managerul sportiv al echipei a discutat preţ de câteva momente cu şoferul autobuzului, care nu a mai luat alţi pasageri, acceptând să facă un drum doar pentru dinamovişti, până la restaurantul Casa Românească, situat foarte aproape de aeroport. Problemele au continuat apoi pentru fotbaliştii echipei din "Ştefan cel Mare", care au aflat că zborul cursei Tarom ar putea fi anulat. Până la ora închiderii acestei ediţii situaţia nu se lămurise, însă Cristi Borcea a declarat că va propune amânarea meciului în cazul în care echipa sa nu va ajunge decât azi în Timişoara.

Au mai păţit-o şi la Iaşi
Este a doua întâmplare de acest gen a dinamoviştilor în acest an, după ce, în returul campionatului trecut, avionul spre Iaşi a fost lovit în zbor de un stol de berze, impactul distrugând mare parte a părţii frontale a fuselajului.
Potul cel mare: meci de 800.000 €!

Toate problemele dintre vestiar şi şefii din "Ştefan cel Mare" se pot rezolva la meciul de astăzi.

Cele mai mari contre din acest sezon între fotbalişti şi acţionari au venit ca urmare a neprimirii banilor pe care elevii lui Ţălnar trebuiau să-i încaseze pentru "minunea de la Liberec". Atunci, înainte de meciul retur din Cehia, Cristi Borcea a venit în vestiar şi a anunţat: "Dacă întoarceţi scorul de 0-3 şi reuşiţi această calificare, o să aveţi o primă de 50.000 de euro de jucător". "Câinii" s-au calificat, însă prima nu a mai venit.

S-au calificat degeaba
Acţionarii au spus că vor achita datoria în momentul în care UEFA o să vireze la rândul ei banii pentru accederea în grupele Europa League, aproximativ 900.000 de euro, din care aproximativ 750.000 ar fi mers în vestiar. Nici după acest termen "caşcavalul" nu a ajuns la fotbalişti, astfel că aceştia s-au revoltat. Acum, înaintea derby-ului cu Poli, acţionarii au anunţat: "Câştigaţi la Timişoara şi aveţi banii pentru Liberec!".

Cu Urziceni au luat ultima primă
Dinamoviştii nu au stat foarte bine în acest sezon la capitolul încasări. Astfel, ultima primă pe care jucătorii au primit-o a fost în urmă cu mai bine de două luni, la meciul cu Unirea Urziceni (2-1). Acum, "câinii" vor avea din nou primă, este vorba de 50.000 de euro, sumă pe care roş-albii o vor împărţi chiar la finalul partidei.

Lui Tamaş de la bani i se trage
Gabriel Tamaş va pleca de la Dinamo în iarnă, în acest moment între jucător şi şefi existând un conflict deschis. Motivul? Banii de la Liberec. Fundaşul a cerut în mai multe rânduri achitarea primelor, ultima oară chiar înaintea meciului cu Rapid. Acţionarii au fost deranjaţi de atitudinea fostului căpitan, iar din iarnă vor să scape de el.
URL de referinţă