RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bratu: "Bateţi şi pentru mine!"

Florin Bratu nu-şi va putea îndeplini dorinţa de a juca alături de "cîini" pe Ali Sami Yen. Atacantul a jucat în ediţia 2003-2004 la Galata, marcînd 6 goluri în 25 de meciuri. Probabil va rata şi returul de peste două săptămîni, întrucît în aceste zile se află din nou la Roma pentru a continua tratamentul după operaţia de acum un an la genunchiul drept.

"Mi-aş fi dorit tare mult să joc în această "dublă". Poate ghinionul meu se va transforma în norocul colegilor. O să am emoţii pentru Dinamo", a declarat Bratu.

Roş-albii au plecat spre Istanbul
Delegaţia "cîinilor" a decolat astăzi, la ora 11:00, de pe Aeroportul Internaţional "Hneri Coandă", cu destinaţia Istanbul. Din lotul deplasat pentru partida cu Galatasaray au lipsit Marius Niculae, Florin Bratu şi Florin Matache.

Lotul deplasat în Turcia: Dolha, Curcă, Scarlatache, Molinero, Tamaş, Moţi Grigore, L. Goian, Pulhac, Zie Diabate, Torje, Boştină. D. Kone, Zicu, N'Doye, L. Rus, Ad. Cristea, Alexe, A. Cristea, Cl. Niculescu.

Alexe şi Torje, paznici pentru Kewell şi Arda
Dinamoviştii şi-au luat măsuri de precauţie în privinţa jucătorilor Galatei. "Au mulţi jucători buni, dar cîţiva fac diferenţa. Elano, Kewell sau Arda Turan sînt extrem de tehnici", zic fotbaliştii.

Aripile" Torje şi Alexe vor avea sarcina să se replieze rapid pentru a-i contracara pe Kewell şi pe Arda. Iar Tamaş şi Goian trebuie să se ţină scai de Baros sau Nonda, atacanţii Galatei.

Turcii au fost cu ochii pe Tamaş
Patru televiziuni din Istanbul au venit la aeroport pentru a-i întîmpina pe elevii lui Ion Marin. Ţinta reporterilor a fost Gabriel Tamaş, cel care a evoluat în trecut pentru Galatasaray, dar jucătorul dinamovist a evitat interviurile.

Tamaş s-a transferat în vara anului 2002 de la Dinamo la Galatasaray şi a strîns doar 6 apariţii în tricoul turcilor.
Hagi: "Galatasaray e genul de echipă care poate da multe goluri, dar poate să şi primească multe!"

Fost jucător şi antrenor la Galatasaray, Gheorghe Hagi a făcut o radiografie fostei sale formaţii. "Regele" consideră că dinamoviştii trebuie să se teamă de forţa ofensivă a turcilor.

"Galata nu formează o echipă omogenă, pentru că au făcut foarte multe transferuri în această vară. Au, într-adevăr, un lot plin de nume sonore, au acţionat foarte bine în acest sens. Au un joc ofensiv foarte bun, dar au mari lacune în defensivă şi Trabzonspor, ultimul adversar, le-a dat trei goluri. Galatasaray e o formaţie capabilă să dea multe goluri, dar şi să ia multe", a spus Hagi la GSPTV.
25.000 de euro dacă trec de grupe!

Dinamoviştilor li s-a făgăduit că vor încasa cîte 25.000 de euro dacă trec de grupe, dar încă nu au încasat prima după "minunea de la Liberec".

O victorie cu Galatasaray mîine seara le-ar putea aduce un bonus simbolic roş-albilor, primele cu adevărat importante urmînd a fi luate doar în cazul în care Dolha şi compania ajung în primăvara europeană.

"Aveţi cîte 25.000 de euro de om dacă treceţi de grupe!", a fost mesajul acţionarilor.

Pînă să se materializeze noua promisiune, jucătorii fac presiuni să se achite prima totală făgăduită după "minunea de la Liberec", 750.000 de euro: "Hai, că milionul de euro de la UEFA v-a intrat în conturi, nouă cînd ne viraţi banii?!". Răspunsul conducerii: "Cînd se întorc Badea şi Borcea de la Dubai, o să rezolvăm şi această problemă".
Ionuţ Negoiţă spune că "există posibilitatea de a deveni acţionar la echipă"

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a declarat, că încă se mai gândeşte la posibilitatea de a se număra printre acţionarii clubului Dinamo, unde a încercat să intre fără succes în urmă cu un an, şi afirmă că momentan se mulţumeşte cu statutul de sponsor.

"Există posibilitatea de a deveni acţionar la Dinamo, dar va veni momentul şi pentru această mişcare. Când am vrut anul trecut, nu am fost dorit de toată lumea acolo. Nu am renunţat încă la ideea de a investi la Dinamo din calitatea de acţionar, sunt sigur că se va întâmpla într-o bună zi. Deocamdată ajut clubul ca sponsor", a spus Negoiţă, care dă un milion de euro anual grupării bucureştene.

Acesta a încercat în urmă cu un an să cumpere pachetul de acţiuni deţinut de Vasile Turcu, însă între cei doi a izbucnit un conflict, iar în cele din urmă a renunţat la idee şi a devenit patronul grupării Viscofil Popeşti-Leordeni.
Comisia de Disciplină a LPF a anulat suspendarea primită de Dinamo după jocul cu Pandurii

Dinamo va juca împotriva Gloriei Bistriţa cu spectatori, în etapa a 11-a a Ligii I, după ce Comisia de Disciplină a anulat miercuri decizia iniţială în cazul incidentelor de la jocul cu Pandurii Tg. Jiu, iar roş-albii au primit doar un avertisment, au declarat,surse din cadrul LPF.

Comisia de Disciplină a LPF a decis în primă instanţă ca Dinamo să joace un meci fără spectatori şi să primească o penalitate sportivă de 20.000 de lei, dar la revizuirea cazului s-a ţinut cont de anumite probe aduse de bucureşteni, iar sancţiunea s-a transformat doar într-un avertisment.

Alte decizii ale Comisiei de Disciplină a LPF:

Clubul Poli Iaşi a primit o penalitate sportivă de 30.000 de lei după ce la jocul cu Steaua mai mulţi suporteri ai bucureştenilor au creat incidente în tribunele stadionului Emil Alexandrescu. Clubul oaspete nu mai răspunde de suporteri, iar ieşenii au fost cei responsabili cu organizarea şi de aceea au fost sancţionaţi.

Jucătorii Viglianti (Oţelul Galaţi), Scarlatache (Dinamo) şi Paulinho (Astra Ploieşti) au primit câte o etapă de suspendare şi o amendă de 740 de lei, după ce în partidele din ultima etapă au fost eliminaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. De asemenea, Ionuţ Bălan (Unirea Alba Iulia) a fost suspendat două etape şi a primit o amendă de 900 de lei, pentru că a văzut direct cartonaşul roşu.

Şi antrenorul Gloriei Bistriţa, Florin Halagian, a primit o suspendare de două etape şi o amendă de 2.300 de lei, pentru că la partida dintre Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi a fost trimis în tribune de centralul Ovidiu Haţegan.
Andrei Cristea: "Să fim şmecheri"

Andrei Cristea era fan al Galatei lui Hagi şi Gică Popescu, dar acum a venit la Istanbul să facă un meci mare.

- Andrei, la ce te gîndeşti prima oară cînd auzi Galatarasay Istanbul?
- La echipa aceea în care jucau Hagi, Gică Popescu, Adrian Ilie... Pot să spun că eram fan al Galatei pe-atunci. Erau românii noştri de aur care făceau performanţe la Istanbul şi eram foarte mîndru de asta.

- Ce comparaţie se poate face între Galata de atunci şi cea de acum?
- Şi atunci, şi acum sînt fotbalişti de clasă. Nonda, Baros, Kewell, Sabri, Keita sînt extraordinari. Dacă scoatem un rezultat mare, sîntem şmecheri! Sper din tot sufletul să ne întoarcem bucuroşi de la Istanbul.

"Joc cu şi din plăcere"
- Cu cine vrei să faci schimb de tricou, la final, după partidă?

- Chiar nu-mi pasă, nu mă gîndesc la asta.

- Este presiune mare asupra ta, acum, că toată lumea te laudă şi se aşteaptă să dai gol meci de meci?
- Presiune era cînd aveam 19-20 de ani. Acum văd ca o plăcere tot ce se spune şi posibilitatea de a juca în astfel de meciuri.

- Cînd mai dai două goluri ca atunci, cu Valencia?
- Toată lumea mă întreabă asta. Chiar îmi doresc să dau goluri, multe, multe. Am avut evoluţii apreciate de suporteri, joc pentru Dinamo, am ajuns şi la echipa naţională, m-am urcat deja într-un tren al performanţei. Nu pot şi n-am voie să mă dau jos. Acum sper să îmi iasă ce-mi propun.

"Pe Ali Sami Yen ţi se face pielea de găină"
- O să rezistaţi presiunii tribunelor pe Ali Sami Yen?

- Am văzut şi noi la televizor şi am auzit de la diverşi oameni că ţi face pielea de găină cînd turcii încep să scandeze Cim Bom Bom. Fac furori în tribune. Cred că e frumos. Probabil, ajutaţi de spectatori, cei de la Galata se vor năpusti spre noi. Poate aşa îi vom prinde, pe contraatac. Dacă Sturm Graz a scos un egal la Istanbul, noi de ce n-am putea să obţinem măcar o remiză?

- Te bucuri că ai scăpat de frigul din România?
- Dinamo e echipă mare şi pe soare, şi pe răcoare. Aşa trebuie să fie.

10 este cota oferită de Sportingbet pentru ca Andrei Cristea să marcheze pe Ali Sami Yen

3 goluri a marcat Andrei Cristea în acest sezon: unul la Liberec, unul cu Unirea Urziceni şi unul la Braşov


6,75 este media notelor gsp primite de Andrei Cristea în acest sezon. Dintre titularii lui Dinamo, doar Dolha stă mai bine la acest capitol (6,92)
Ionuţ Luţu: "Terim îi ţinea în cantonamente, Rijkaard îi lasă liberi. Mentalitatea turcilor nu e ca la Barca"

Fostul mijlocaş al lui Galatasaray, Ionuţ Luţu, consideră că echipele din Liga I au o şansă în faţa celor din Turcia şi spune că nivelul grupărilor din România a crescut faţă de perioada în care evolua pe Ali Sami Yen.

"Galata e o echipă de nivelul lui Dinamo, dar au un antrenor care a trecut pe la Barcelona şi asta spune foarte multe despre el. Fanii turci sînt fanatici, de multe ori ei cîştigau meciurile atunci cînd eu eram acolo. Era 0-0 şi de multe ori, cu sprijinul lor, reuşeam să înscriem pe final. Contează foarte mult încrederea, dacă Dinamo are tupeu, poate să facă un rezultat bun. La jocurile cu Fener erau scandaluri mari peste tot, suporterii turci exagerează uneori cu sentimentele lor faţă de cluburi. Nu cred că Fener sau Galata se vor menaja în Europa League pentru derby-ul din campionat, jocurile internaţionale sînt foarte importante şi pentru ei. Păstrez legătura cu persoane din staff-ul Cim Bom şi mi-au spus că Rijkaard nu e adeptul cantonamentelor. Nu procedează ca Terim, nu-i ţine cîte 3 zile şi ar putea să aibă surprize neplăcute pentru că mentalitatea lor nu e aceeaşi ca a jucătorilor Barcelonei", a spus Luţu pentru gsp.ro.
Claudiu Niculescu: "Neînvinși în iad!"

Claudiu Niculescu spune că o remiză pe "Ali Sami Yen" ar fi "de aur" pentru Dinamo

Golgeterul all-time al "cîinilor" în cupele europene, cu 18 reuşite, Claudiu Niculescu vrea să dea lovitura pe Ali Sami Yen. "În primul rînd, să plecăm neînvinşi din iad! Am fost puşi în gardă de faptul că turcii creează o atmosferă incendiară. Dar asta ne va ambiţiona să scoatem un rezultat mare la Istanbul", a declarat atacantul de 33 de ani. Ce ar însemna un rezultat mare? "Un egal ar fi de aur. Dar pentru asta trebuie să jucăm la victorie. Ar fi o onoare să plecăm neînvinşi de pe Ali Sami Yen. Galata are o adunare de stele în echipă şi e condusă de un mare antrenor, Rijkaard", a spus Claudiu.

Visează să se revanşeze după penalty-ul ratat cu Panathinaikos şi să marcheze iar în Europa după o pauză de 3 ani. Dar n-o anunţă, din superstiţie: "Lăsaţi-mă pe mine! Important e să dea Dinamo gol, să bată, nu neapărat dacă înscriu eu. Ar fi fantastic să marchez, dar mai întîi să joc".

"Ar fi bine dacă s-ar păstra ecuaţia de pe hîrtie: dacă noi am bătut la Graz, iar Sturm a scos egal la Istanbul, atunci batem Galata!" - Claudiu Niculescu, atacant Dinamo

4 victorii are Dinamo în cele 9 meciuri jucate în cupele europene împotriva turcilor. Au mai fost 3 înfrîngeri şi 2 remize
Gheorghe Mulţescu: "Partida dintre Galata şi Dinamo se va decide la stoperi"

Bun cunoscător al fotbalului turcesc, tehnicianul Gheorghe Mulţescu spune că partida dintre Galatasaray şi Dinamo va fi tranşată de echipa care va greşi mai puţin în apărare.

"Dinamo are o misiune foarte grea în faţa lui Galatasaray, deoarece va întîlni o formaţie care marchează multe goluri. Chiar şi în ultima etapă au reuşit să marcheze de 4 ori. Ion Marin ar face bine dacă ar începe tot cu formula ofensivă din meciul de la Braşov, Torje-Andrei Cristea-Alexe. Meciul acolo se va decide, la stoperi. Turcii nu stau foarte bine la acest capitol, însă şi fundaşii lui Dinamo trebuie să fie foarte atenţi la atacanţii Galatei, unii foarte periculoşi şi care nu mai au nevoie de prezentare: Baros, Kewell sau Nonda", a spus Gheorghe Mulţescu la GSPTV.
Gabriel Tamaş: "Vreau puncte cu Galata, trebuie să ne facem jocul şi să batem"

Fundaşul dinamovist Gabriel Tamaş se aşteaptă la o evoluţie bună a roş-albilor pe Ali Sami Yen şi spune că obiectivul elevilor lui Ion Marin la Istanbul este obţinerea celor 3 puncte.

"O partidă se cîştigă în 11, întîlnim o echipă foarte bună. Am plecat de la Galata pentru că am avut o ofertă foarte tentantă de la Spartak. Am venit aici să facem un joc bun şi să ne impunem, asta ne dorim. Sper să plecăm de aici cu puncte! Galatasaray e o echipă foarte bună, au jucători de talie mondială în lot. Dintre actualii jucători ai lor i-am avut colegi pe Sabri, Aihan şi Aikut. Nu ne gîndim la ce fac adversarii din Liga I în faţa adversarilor, trebuie să ne facem noi jocul şi să cîştigăm. Nu contează că doar eu am înscris pînă acum în grupe, o partidă se cîştigă în 11. E un meci extrem de important, vrem să trecem de grupe!", a spus Tamaş.
URL de referinţă