RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Borcea: "Zicu să nu uite că sunt specialist în documente!"

Cristi Borcea lansează un atac fără precedent la adresa lui Ianis Zicu, pe care îl ameninţă că nu îl va lăsa să plece liber de contract de la Dinamo. Preşedintele executiv al "câinilor" a vorbit şi despre şansele de calificare ale echipei, apoi şi-a mobilizat în stilul propriu jucătorii. Iată intervenţia incendiară a oficialului dinamovist.

Se poate obţine o nouă minune la Atena?
Dinamo este pregătită să câştige cu Panathinaikos. Jucătorii ne-au obişnuit să joace foarte bine în meciurile importante, iar în cele mai puţin importante să arate superficialitate. Pentru a ne califica, jucătorii trebuie să facă tot ce le stă în putinţă, să de totul pe teren. Avem şanse atâta timp cât nu se gândesc la plecări şi nu tratează meciul cu superficialitate.

Cum credeţi că ar trebui să se comporte fotbaliştii?
Ei trebuie să înţeleagă că nu mai este fotbalul de altădată ca să aibă oferte şi să se transfere. Nimeni, niciun jucător nu are oferte, de aceea ei să facă un joc bun pentru că va veni multă lume să-i vadă, să evolueze bine, să câştige şi poate vor avea oferte.

"Din retur, nu vom mai accepta această atitudine"
În caz contrar?

Dacă nu, vor rămâne şi vor juca la Dinamo şi Dinamo 2, pentru că din retur la clubul nostru nu se va mai accepta această atitudine a lor. Am încredere în şansele noastre dar numai dacă vor da totul pe teren, dacă vor alerga.

Sunteţi mulţumit de parcursul echipei din prima parte a acestui sezon?
Sunt dezamăgit, dar nu uit nici că am fost dezavantajaţi de arbitri, care ne-au privat de multe puncte şi nici că în ultimele meciuri, de exemplu cu Rapid, cu Vaslui, sau cu Astra am avut peste 30 de ocazii.

Le veţi propune fotbaliştilor renegocierea contractelor din iarnă?
Vor să fie premiaţi că sunt pe locul 8? Dinamo îşi va pune jucătorii pe lista de transferări, dar veţi vedea că nu se va interesa nimeni de ei.

"Zicu să nu uite că sunt specialist în documente. Îi voi demenstra că a primit toţi banii!"
Ianis Zicu vrea să devină jucător liber de contract...

Nu pot să cred că Zicu şi-a depus actele să devină liber de contract! Dinamo îl plăteşte de trei ani, nu pot să cred că a făcut asta! Trei ani i-am dat bani, iar el nu a jucat nimic. Ba probleme cu mama, ba cu tata, ba cu soţia. Noi am fost alături de el mereu şi nu pot să cred că el a putut să facă asta.

Va pleca de la echipă din postura de jucător liber de contract?
Să nu uite că eu sunt specialist în documente, o să-i demonstrez că şi-a premit toţi banii din contract.

Altfel, se va transfera în această iarnă şi Gabriel Tamaş?
Este posibil ca Tamaş să plece de la Dinamo. Oricum, el nu este jucătorul nostru.

"Să fim spartani la Atena"
O victorie la Atena v-ar face fericit?

Nu mai am cum să fiu fericit. Dinamo este pe locul opt...

Ce doriţi să le transmiteţi jucătorilor înainte de meci?
Ca să batem la Atena trebuie să fim ca spartanii, să avem o disciplină de fier!
"Am făcut bine că am plecat de la Dinamo!"

Fostul atacant al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, spune că în perioada cât a fost jucător al echipei din Ştefan cel Mare nu a avut probleme în privinţa banilor, dar este fericit că s-a realizat transferul în Spania. Dănciulescu a afirmat că cel puţin până în vară nu se gândeşte să revină la Dinamo. Fostul vârf al "Câinilor" este de părere că s-au făcut multe greşeli la clubul din Ştefan cel Mare, dar îşi exprimă încrederea că toate problemele se vor rezolva în această pauză intercompetiţională.

"E o problemă personală a lui Zicu. Zicu este cel mai bun fotbalist din Liga I, în opinia mea. Venind după accidentare, se aştepta să i se acorde mai multe şanse. Eu cât am fost la Dinamo nu am avut probleme cu banii. Îmi lipseţte puţin Dinamo, dar cred că am ales bine venind în Spania. Nu se problema revenirii cel puţin până în vară. Nu a fost o stabilitate pe banca tehnică şi fiecare are o parte din vină. Cine greşeşte trebuie să plătească. Aşa se întâmplă şi în Spania. Cred că în această iarnă se vor rezolva toate problemele la nivelul conducerii" , a declarat Ionel Dănciulescu la sport.ro
"Avem nevoie de mult noroc! Trebuie să spălăm lucrurile rele de peste an"

Dinamoviştii se gândesc mai mult la plecarea din Ştefan cel Mare, Borcea îl pune la zid pe Zicu, despre care spune că a jucat mult prea puţin pentru cât a fost plătit. Nici Marius Niculae nu exclude un transfer de la Dinamo. Săgeată speră însă să spele din greşelile făcute în acest sezon şi vrea încă o minune la Atena!

"Avem nevoie de foarte mult noroc la Atena. Sperăm într-o minune în Grecia. Nu o să avem viaţă uşoară, însă sperăm să reuşim o victorie şi aşa să mai spălăm din lucrurile rele de peste an", a declarat Marius Niculae

Niculae nu exclude posibilitatea unui transfer!
"Am pierdut prea multe puncte în tur. Eu îmi văd de treabă în continuare. Dacă o să fie o ofertă şi o să plec, asta este. Clubul o să aibă de câştigat pentru că o să primească bani. Suporterii greci sunt fanatici şi câteodată exagerează. Poate au crezut fanii că e iepure şi de aia au aruncat cu morcovi în Karagounis", spune Marius Niculae pentru Sport.ro

Panathinaikos - Dinamo este LIVE la ProTV, miercuri, de la 20:00!
"Zicu s-a precipitat, nu vom avea un nou caz Mitea!"

Dinamo vrea încă o minune la Atena! Zicu şi a lui se gândesc însă mai mult mai plecarea din Ştefan cel Mare. Nicolae Badea spune că Zicu s-a precipitat când şi-a depus actele ca să plece de la Dinamo şi că nu va fi un nou caz Mitea! Preşedintele "câinilor" crede că Tamaş şi ai lui pot câştiga cu PAO!

"M-a sunat Zicu după meciul cu Vaslui. Cred că a fost mai degrabă un gest precipitat. In discuţia mea cu el, a reevaluat efortul financiar pe care Dinamo la făcut cât a fost accidentat. Trebuie să vorbesc cu el pentru a vedea exact ce l-a determinat să facă asta. Zicu nu are întârzieri la plată mai mult de 60 de zile! Nu vom avea un nou caz Mitea!", a declarat Badea la Sport.ro

Zicu şi problemele cu fanii!
"Mitea a vrut să îşi caute altă echipă, a fost şi înţelegerea cu clubul. Nu-i este uşor unui jucător să vadă că suporterii îl dezaprobă sau se manifestă în forme mai puţin acceptabile, dar Zicu trebuie să îşi amintească faptul că nu s-au întâmplat asemenea ieşiri când a a jucat bine. Eu cred că, indiferent de ce vom face în Grecia, va trebui să evaluam un anumit mod de a face performanţă, cu atât mai mult cu cât performanţa lipseşte. Nu putem trece uşor cu vederea insatisfacţia din meciurile de acasă. Nu putem vorbi de ghinion sau arbitraje! Nu avem oferte pentru alţi jucători. Am vorbim cu ei. Dacă ei nu joacă bine la Dinamo, e greu de presupus că cineva din afară îi vor. Atâta timp cât avem un contract, mi se pare neprofesionistă o asemenea reacţie!", a mai spus Nicolae Badea!

Ce sanse are Dinamo la Atena?
"E greu de spus ce şanse avem cu PAO. Eu sper ca jucătorii să înţeleagă că, asumandu-şi un joc ofensiv, Dinamo poate învinge la Atena", a declarat preşedintele lui Dinamo la Sport.ro
"În locul lui Borcea, i-aş da pe toţi afară! Nu ştiu nici să bea, nici să joace"

Dinamo are nevoie de victorie la Atena pentru a mai salva ce se poate dintr-un sezon aproape ratat. Zicu, Tamaş, Cristea şi Pulhac se gândesc să plece, chiar dacă au terminat turul abia pe locul opt. Dănuţ Lupu îi pune la zid pe "câini" şi spune că Borcea ar trebui să renunţe la jucătorii cu salarii mari, chiar şi gratis!

"Eu, dacă aş fi în locul lui Borcea, i-aş da pe toţi afară, m-aş chinui doi ani cu jucători de 18-19 ani şi aş face o echipă. Sunt unii cu salarii foarte mari. Nici afară, la ora actuală, nu mai sunt jucători care iau 700.000 euro. Decât să pierd şi la anul 700.000, mai bine îi las să plece gratis. Cu banii ăştia ia 50 de jucători tineri. A adus toţi jucătorii de afară, toţi finii, nepoţii, tactica asta n-a dat roade. Eu cred ca majoritatea fotbaliştilor din ziua de astăzi joacă fotbal doar pentru bani. Dacă n-ai şi plăcerea de a juca fotbal, e degeaba. Toţi vor să plece, dar unde să plece? Toţi fotbaliştii români care vor pleca din România nu vor face nimic afară. Ei nu pot să joace în România şi vor afară? 90 la sută din cei care joacă azi, dacă jucau înainte de anii 90, nici genţile nu le cărau", a izbucnit Lupu la gsptv

"Înainte treceai de la copii, la juniori, la tineret şi după aia jucai. Era educaţie. Păi, dacă nu-i învaţă nimeni la copii şi juniori cum să dea în minge? Noi am băut mai mult decât beau ei astăzi. Ei nici nu ştiu să bea, nici nu ştiu să joace. Noi, dacă eram fotbalişti ziua, eram fotbalişti şi noaptea", a mai declarat Dănuţ Lupu.
"I-am citit pe greci!"

N'Doye poate fi jucătorul decisiv al lui Dinamo în meciul cu Panathinaikos, în care roş-albii îşi joacă viitorul european al sezonului.

De aceea, un interviu cu mijlocaşul dinamovist este o oportunitate ce nu trebuie ratată. Discuţia cu închizătorul "câinilor" este, ca de fiecare dată, dezinvoltă şi abundă în diversele picanterii ale elevului lui Cornel Ţălnar. Pentru că jucătorul african, jovial ca întotdeauna, întrerupe imediat prima întrebare. "Ce minune, care minune de la Atena?! Trebuie să câştigăm cu 2-1. Minune ar fi să batem cu 3-0, cu 4-0, aşa va fi doar un meci de fotbal", punctează N'Doye printre gesturi expresive şi hohote de râs.

Fratele lui a jucat la PAO
Apoi explică pe ce îşi bazează optimismul autodeclarat. Apucă un atlas al Greciei şi începe să vorbească, într-o englezo-română presărată cu aceleaşi gesturi largi. "I-am citit pe greci. Cum? Fratele meu, Damme N'Doye, a jucat la ei în trecut. Şi pentru că el este fratele meu mai mic şi trebuie să asculte de mine mereu, nici măcar nu a trebuit să îl întreb eu despre Panathinaikos! Mă înţelegi?", dezvăluie N'Doye. Senegalezul pleacă apoi, strângând în braţe noul său suvenir. Cartea despre istoria contemporană şi antică a Greciei este ţinută strâns în braţe, ca o amuletă aducătoare de noroc.

Haine în şase culori
Excentricul N'Doye se îndepărtează apoi, sub privirile martorilor oculari ce zâmbesc larg privind vestimentaţia sa. Cel puţin şase culori asortate de fotbalist pe hainele sale, căştile imense cu muzica dată în permanenţă la maximum. În urma lui N'Doye rămân speranţele calificării în faza următoare a Europa League. Doar cei de la Panathinaikos au fost descifraţi, nu?
N’Doye: "Jucăm pentru orgoliu"

Ousmane N’Doye a ajuns la Atena încrezător în şansele echipei sale.

Mijlocaşul dinamovist spune că nu banii sunt importanţi pentru el şi coechipierii săi, ci mândria de a fi singura echipă din România cu şanse de a trece de grupele Ligii Europa. Senegalezul e convins că roş-albii vor repeta minunea de la Liberec şi vor ajunge în primăvara europeană. Pentru asta, "câinii" au nevoie de o victorie cu orice alt scor decât 1-0.

"Adevărul": Înainte de meciul de la Liberec ai spus că vă calificaţi, apoi ai ghicit scorul la meciul de acasă cu Sturm Graz, 2-1. Acum, ce zici, bateţi la Atena?
Ousmane N'Doye: Păi, e foarte simplu, cel puţin pentru mine. Ei ne-au bătut acasă cu 1-0, da? OK! Atunci, de ce n-am putea să-i batem noi la Atena cu 2-0? Suntem concentraţi şi motivaţi pentru a mai face o minune, ca la Liberec. Eu sunt absolut convins că ne putem califica.
Mi-aş dori asta, mai ales pentru suporterii noştri. Vreau ca o calificare în primăvara europeană să fie cadoul nostru de Moş Crăciun pentru fani.

Totuşi, dacă vă calificaţi ar veni Moş Crăciun şi la voi, mai ales că salariile întârzie...
Nu vorbim de bani, aici e vorba de orgoliu. Suntem singura echipă românească cu şanse de a trece de grupe în Liga Europa. Trebuie să profităm de ea.

Ai vorbit despre meci cu fratele tău, Dame. A jucat la Panathinaikos, chiar a înscris un gol într-un derby cu Olympiacos. Ţi-a dat ceva informaţii despre adversari?
Nu i-am cerut sfaturi, oricum el a jucat mai de mult la ei. Nu am nevoie să-mi spună fratele meu ce să fac pentru că ştiu foarte bine care e rolul meu.

Suporterii lui Panathinaikos sunt vulcanici. Va fi o presiune în plus pentru voi?
Nu. Eu nu mă tem de nimic. Pentru mine nu contează ce fac fanii greci. Noi avem suporterii noştri care ştiu că vor veni să ne susţină.

Despre Panathinaikos
"Verzii" nu vor putea conta astăzi pe vicecăpitanul Salpingidis şi pe experimentatul fundaş basc Sarriegi, ambii accidentaţi.
Scandal cu grecii

Oficialii de la Panathinaikos au refuzat accesul dinamoviștilor pe stadion la antrenamentul oficial, oferind un alt teren, etichetat "mai adecvat".
Dinamo şi Panathinaikos îşi joacă ultima şansă de calificare în ultimul meci al grupei în care au fost repartizate în Liga Europa. Înfrângerea înseamnă pentru fiecare dintre echipe pierderea calificării, iar elenii au conştientizat repede acest lucru. Grecii au refuzat să îi lase pe alb-roşii să efectueze antrenamentul oficial premergător partidei pe stadionul "Olimpic". Au motivat decizia prin starea precară a gazonului, apoi i-au anunţat pe oficialii UEFA de acest lucru. Iniţial, reprezentanţii forului european au acceptat cerinţa oficialilor lui Panathinaikos. Imediat, dinamoviştii au fost înştiinţaţi că se vor pregăti pe o anexă a arenei, anunţul înfuriindu-i însă pe roş-albi, care au contestat decizia la aceiaşi reprezentanţi UEFA. "Nu se poate să ne jucăm ultima şansă de calificare pe acest stadion, iar arena să o vedem doar înainte de meci. De aceea există antrenamentele oficiale, pentru a ne putea acomoda cu stadionul pe care jucăm", au clamat şefii lui Dinamo.

A intervenit UEFA
Iar grecii au venit cu o soluţie de comporomis, considerată de omologii români o continuare a şicanelor elenilor. Șefii lui Pao au replicat că jucătorii pot intra pe stadionul "Olimpic" pentru a vedea gazonul, dar se pot antrena doar pe un teren de antrenament. Negocierile şi lamentările dintre cluburi au continuat până cu câteva ore înaintea orei la care era programat antrenamentul, aşa că cei de la UEFA au preferat să intervină. Ei au dat dreptate clubului Dinamo, ai cărui jucători au putut admira tribunele goale ale impresionatului stadion "Olimpic" din Atena, pe toată durata celor 90 de minute ale şedinţei de pregătire.
Ianis Zicu şi-a retras memoriul şi vrea să-şi continue cariera în Ştefan cel Mare

Mijlocaşul lui Dinamo, Ianis Zicu, a declarat, miercuri, că regretă decizia de a-şi depune săptămâna trecută memoriu pentru a deveni jucător liber şi vrea ca în viitor să-şi continue cariera sub culorile clubului alb-roşu, informează site-ul oficial al grupării din Ştefan cel Mare.

"Pe fondul unor insatisfacţii legate de evoluţiile mele, am fost influenţat negativ şi am luat o hotărâre greşită. Regret pasul pe care l-am făcut săptămâna trecută. Nu este normal să cer să devin jucător liber după tot ce a facut Dinamo pentru mine. Toţi putem greşi în viaţă, important este să ne trezim la timp pentru a putea îndrepta lucrurile. În această dimineaţă mi-am retras memoriul, iar acum mă gândesc doar la meciul cu Panathinaikos. L-am anunţat deja pe preşedintele Nicolae Badea, iar opinia publică şi suporterii trebuie să ştie că vreau să-mi continui cariera la Dinamo", a declarat Zicu.

Săptămâna trecută, fotbalistul lui Dinamo şi-a depus memoriu la Liga Profesionistă de Fotbal pentru a deveni jucător liber şi a-şi recupera restanţele salariale pe care clubul le are la el.
Cornel Dinu: "Scorul este exagerat în comparaţie cu jocul celor două echipe"

Directorul tehnic al lui Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, miercuri, după eşecul cu Panathinaikos, scor 0-3, şi eliminarea din Liga Europa, că elevii lui Cornel Ţălnar au fost învinşi la trei goluri diferenţa din cauza faptului că s-au aruncat în atac în ultimele 20 de minute ale întâlnirii.

"A fost un meci echilibrat, aşa că indiferent cum o luaţi, scorul este exagerat în comparaţie cu jocul celor două echipe. Dinamo a riscat prea mult pe final, iar ultimele două goluri, înscrise de Cisse, au fost primit în urma unui risc asumat. Nu mai aveam nimic de pierdut", a spus Dinu, la GSP TV, adăugând că Tamaş nu trebuie să îşi părăsească postul în mai multe rânduri: "Ultimele goluri au fost marcate când Tamaş era plecat din apărare, el a mers în atac, iar asta a costat din punct de vedere al disciplinei echipei".

Oficialul dinamovist, care nu a însoţit echipa la Atena, crede că rezultatul final ar fi fost altul dacă Niculescu ar fi reuşit să concretizeze ocazia din minutul 75. "Am pierdut cu 3-0, dar să nu uităm că Niculescu a avut o şansă imensă la scorul de 1-0. Am avut mai multe ocazii importante în repriza a doua, acea bară a lui Tamaş. Au fost multe şanse. Oricum, dacă Dinamo juca în tot turul aşa cum a făcut-o azi, atunci ar fi fost altfel situaţia din clasament", a apreciat Dinu.

Acesta a criticat evoluţia portarului Emilian Dolha, care a gafat decisiv la primul gol al grecilor: "A dat dovadă de slăbiciune, a scăpat mingea, nu avea voie să piardă duelul cu Cisse. El e un băiat de caracter, dar are această slăbiciune, că numele său este Ema, unul feminin".

Dinamo a pierdut, miercuri, scor 0-3, partida disputată în deplasare cu Panathinaikos Atena, în ultima etapă a Grupei F a Ligii Europa, şi a ratat calificarea în 16-imile competiţiei, deşi a avut o bară şi alte patru ocazii foarte mari de a înscrie.
URL de referinţă