RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Ianis Zicu: "Un gol mi-ar da încredere"

Zicu refuză să vorbească despre lucrurile care-l macină şi spune că îl interesează doar fotbalul.

- Ianis, vrei să vorbim despre problemele cu suporterii?
- Sincer, nu. Tot ceea ce mă interesează în prezent este fotbalul. Cel jucat pe teren. Atît. Mă gîndesc doar la meciurile care vin. Sînt concentrat numai la fotbal. Chiar asta vreau să daţi de la mine, acesta este adevărul pe care-l ştiu eu.

- Fotbal, fotbal, dar nu te afectează ceea ce ţi se întîm...
- Scuze de întrerupere, dar v-am zis: mă interesează doar fotbalul! Să batem în următorul meci, să ne pregătim bine, avem şanse mari să facem performanţe şi în Europa.

- Bun, atunci ce-ţi doreşti?
- Să dau gol cît mai repede. Deşi mi-e mai greu acum, fiindcă joc mai retras, ca mijlocaş. Eu zic că un gol îmi va da şi mai multă încredere. Mă va ajuta să am şi mai multă determinare.

- Colegii tăi povestesc că eşti terminat psihic din cauza ultimelor evenimente ...
- Fotbal, v-am spus, ăsta e răspunsul meu.
Adrian Cristea: "Nu mă mai înjuraţi atît!"

Întors la Dinamo după ce transferul la Al Ahli a picat, Adrian Cristea îi roagă pe fani să fie mai indulgenţi cu el pentru a putea avea evoluţii cît mai bune.

- Adi, eşti dezamăgit că nu s-a realizat transferul tău la Al Ahli Dubai?
- Asta e, viaţa merge înainte. Sincer, nu mă aşteptam să pice transferul. (rîde) Măcar nu am fost degeaba, am stat două seri în Dubai şi am vizitat oraşul că tot nu fusesem niciodată. A fost ca o minivacanţă. Am vorbit şi cu Andone, îi părea rău că a picat transferul pentru că avea nevoie de mine.

- Dar de ce a picat transferul? S-a spus că nu ai trecut vizita medicală.
- Am făcut vizita medicală, totul a fost în regulă. Am semnat şi actele prin care îmi dădeam acordul de transfer, dar nu ştiu de ce nu s-au mai înţeles cluburile. Din ce am înţeles, arabii n-au mai vrut să dea banii pe care îi promiseseră.

- Pe net, fanii se bucură că te-ai întors, Crezi că pe stadion vei scăpa de huiduieli?
- Nu ştiu, pentru că eu nu sînt un jucător iubit la Dinamo, n-am fost niciodată. Eu joc cum ştiu, dar vreau să fac multe, nu mă dau la o parte şi sper să nu mă mai înjure meci de meci. Prin evoluţii pot să mi-i apropii. Acum mă gîndesc doar să-mi recîştig un loc de titular în echipă.

- Nu ar fi fost un pas înapoi pentru tine să ajungi la Dubai?
- Din punct de vedere financiar nu, dar poate dacă voi juca bine aici, voi avea şansa să prind o ofertă mai bună de la un club din Occident. Nu vreau să-mi fac planuri dinainte, ci doar să iau titlul cu Dinamo şi să ajungem în primăvara europeană.

Se judecă la FIFA
Dinamo este hotărîtă să reclame clubul Al Ahli Dubai la FIFA. Roş-albii au actele semnate de arabi, prin care aceştia se obligă să plătească 800.000 de euro pentru împrumutul lui Cristea pînă în vara lui 2010. "Să ne dea banii! Au zis că n-a trecut vizita medicală. OK! Numai că Adrian şi-a făcut un set de analize cu o săptămînă înainte şi totul a ieşit în regulă. Deci avem probă. Sîntem decişi să mergem la judecată", zic şefii din Ştefan cel Mare.

"Străinii sînt mai prieteni cu fotbaliştii"
Andrei Cristea a explicat la Zona Verde de ce joacă bine sub conducerea antrenorilor italieni, pe care i-a avut în carieră şi la Steaua (Zenga), şi la Iaşi (Bergodi), şi acum la Dinamo (Bonetti): "Poate este vorba despre faptul că străinii sînt mai prieteni cu jucătorii. Nu că românii nu ar fi, dar străinii au şi alte metode de comunicare".

Bun pentru Panathinaikos?
Marius Niculae încă n-a început pregătirile normale alături de echipă. O va face de săptămîna viitoare pentru a fi apt cu Panathinaikos, la meciul programat joia viitoare, în Ştefan cel Mare. Şefii i-au transmis şi ieri lui Bonetti că nu vor ceda tentaţiilor de a-l da în Emirate pe două milioane de euro. Italianul ameninţase că nu va fi de acord cu plecarea lui "Săgeată".

Ultimele noutati
- Nepotul lui Cătălin Hîldan a început de ieri antrenamentele la grupa de pitici a "cîinilor". "Nu ştiu dacă iese fotbalist, dar îi place deja în galerie", a zis tatăl său, fratele "unicului căpitan". Cristi Hîldan (36 de ani) e şi antrenorul echipei de rugby a lui Dinamo.
- Roş-albii au revenit de ieri la Săftica pentru a pregăti meciul de mîine cu Zlatna, din Cupă. Au avut două antrenamente, seara au fost lăsaţi acasă, iar azi intră iar în cantonament.
- George Vescan, fostul masor care a lucrat şi la clubul de fotbal, şi la cel sportiv, a revenit acum ca psiholog al fotbaliştilor lui Bonetti. În ultima perioadă, Vescan a mai colaborat cu lotul feminin de canotaj, medaliat cu aur la Europene şi cu argint la Mondiale.
Marica îi ia apărarea lui Zicu: "Şi-a rupt piciorul jucînd fotbal şi acum e lăsat singur"

Fost coleg cu Ianis Zicu la Dinamo, Ciprian Marica îi ia apărarea mijlocaşului şi spune că toţi cei din club ar trebui să-l susţină pentru a-l ajuta să revină la forma dinaintea accintării.

"Ştiu prin ce trece Ianis Zicu şi nu înţeleg de ce lumea nu gîndeşte la fel. Consider că în România, jucătorul nu mai este tratat cu respect de către conducători, şi-a rupt piciorul jucînd fotbal şi nu ştiu de ce este lăsat singur acum. Nu atunci cînd sîntem sus trebuie să fim lîngă jucători, ci cînd le e mai greu. El face eforturi mari să revină în formă, vrea să fie acelaşi ca atunci cînd toată lumea era la picioarele lui. Toate cluburile din România l-au vrut la un moment dat, a demonstrat că are valoare. Sînt sigur că dă totul, dar nu poate singur", a spus Marica la GSP TV.
Dumitru Dragomir: "Riscăm excluderea tuturor echipelor din cauza fanilor dinamovişti de la Graz"

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, spune că torţele aprinse de fanii dinamovişti la Graz ar putea atrage consecinţe grave pentru întreg fotbalul românesc.

"Sînt sigur că Dinamo va juca şi ultima partidă de pe teren propriu, din Europa League, fără spectatori. Mi-e să nu fie ceva chiar mai grav, să fie toate echipele româneşti excluse din Europa. O spun cu toată responsabilitatea. Sîntem singurii sălbatici de pe continent care venim cu torţe pe stadioane. Se uită toţi la noi ca la primitivi. Acei inconştienţi au afişat nişte bannere pentru care ar fi fost arestaţi oriunde şi care m-au făcut să-mi fie ruşine că-s român", a spus Dumitru Dragomir la Fanatik Show, pe Digisport.

"Bonetti aproape o comisese cu Unirea, se înfierbîntaseră cei din lojă"
Conducătorul LPF crede că antrenorul italian al "cîinilor" era să greşească tactica pentru meciul cu Unirea Urziceni, creînd tensiune în loja dinamovistă.

"Bonetti este un antrenor bun, dar aproape o comisese şi el duminică. Goian a fost unul dintre cei mai buni oameni de la Graz, dar el a jucat cu Grigore, care a mai greşit. Se înfierbântaseră cei din lojă. Nu le plăceau schimbările", a spus Dragomir la Fanatik Show, la DigiSport.
Vasile Turcu: "Zicu trebuie să arate că are valoare! Nu poţi păcăli fotbalul"

Acţionarul dinamovist Vasile Turcu vorbeşte despre situaţia lui Ianis Zicu, înjurat de fanii din Ştefan cel Mare în momentul schimbării din partida cu Unirea Urziceni.

"Dacă Zicu marca sau făcea vreo fază de geniu, aşa cum ştie să facă, suporterii l-ar fi aplaudat în momentul în care a ieşit de pe teren în jocul contra Unirii. Fanii noştri sînt pretenţioşi, te respectă, te aplaudă dacă joci bine. Dănciulescu a avut tărie de caracter şi a depăşit aceste momente dificile, sper să se întîmple al fel şi cu Ianis în cele din urmă. Şi suporterii trebuie să-l înţeleagă, dar şi el trebuie să fie mai puţin superficial, nu poţi păcăli fotbalul. Cînd eşti jucător de fotbal îţi asumi un risc, lumea te aplaudă, însă te şi contestă dacă nu eşti la nivelul cerut. Trebuie să demonstreze că are valoare! Am discutat cu Răzvan Lucescu şi mi-a explicat cum e cu Zicu, el dacă se simte important dă cel mai bun randament", a spus Turcu la GSP TV.
"Jucaţi şi pentru Ianis"

Conducătorii au discutat cu şefii de galerie, cu Dario Bonetti şi cu jucătorii să-l ajute pe Ianis Zicu să treacă peste cumpăna în care se află.

Azi, Ianis Zicu ar trebui să fie titular cu Zlatna, chiar dacă Bonetti încă se mai gîndea aseară dacă să-l introducă pe el sau pe Ze Kalanga. Într-o discuţie cu şefii, italianului i s-a sugerat să înceapă cu machidonul din primul minut: "E un meci mai lejer, îşi poate intra în mînă. Dacă dă un gol, se va descătuşa psihic! Trebuie să simtă că este un jucător important, vine după o accidentare grea şi trece prin momente dificile. E aproape de divorţ, iar mama lui e grav bolnavă".

Tot vestiarul îl susţine pe Ianis. "Vom juca şi pentru el, e clar că îi lipseşte un gol, o evoluţie bună. Trebuie să-l ajutăm şi noi, e de ajuns că e hulit de tribună", zic jucătorii. Şefii au vorbit şi cu liderii de galerie, cerîndu-le să-l sprijine pe Ianis şi să înceteze cu contestările. "Nu ştim cîte fluierături s-au auzit din peluze, din tribune vine furia de obicei", s-au apărat aceştia. Azi însă, suporterii au promis să-i scandeze numele şi să-l aplaude pe Ianis.

"Şi fanii trebuie să-l înţeleagă pe Ianis, dar şi el trebuie să fie mai puţin superficial, nu poţi păcăli fotbalul. El trebuie să demonstreze că are valoare şi nu va mai fi înjurat" - Vasile Turcu, vicepreşedinte Dinamo

200.000 de euro este salariul anual al lui Ianis Zicu după ce a acceptat înjumătăţirea contractului
Vasile Turcu: "Situaţia e la fel ca anul trecut, noi sîntem singurii noştri adversari la titlu!"

Acţionarul dinamovist Vasile Turcu spune că gruparea din Ştefan cel Mare îşi propune cîştigarea Cupei şi a campionatului, dar şi accederea în primăvara europeană. Turcu este de părere că singurul adversar al echipei antrenate de Dario Bonetti în lupta pentru atingerea obiectivelor este, la fel ca şi în stagiunea precedentă, chiar Dinamo.

"Obiectivul nostru e clar, accesul în grupele Champions League prin cîştigarea campionatului, Cupa României şi primăvara europeană. E foame de trofee în Ştefan cel Mare, trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a ne impune pe cît mai multe fronturi. Totul depinde de noi, sîntem cei mai mari adversari ai noştri. Situaţia nu mai a aceeaşi ca în sezonul precedent, atunci a fost un accident pe care îl regretăm cu toţii", a spus Turcu, referindu-se apoi la meciul cu FC Zlatna din Cupă: "Trebuie să-i luăm în serios, pentru că nu vrem să avem parte de surprize neplăcute. Vrem calificarea, e foarte important pentru noi să fim competitivi în toate partidele pe care le disputăm".
Roş-albii vor lua 10.000 de euro dacă vor cîştiga Cupa României.

Conducerea a anunţat că fiecare jucător va încasa 10.000 de euro dacă vor reuşi să cîştige Cupa României. Şefii din Ştefan cel Mare şi-au explicat decizia de a anunţa primele chiar înaintea partidei cu Zlatna

"Asta înseamnă concentrare cu Zlatna, chiar dacă e o echipă de liga a treia. Avem un talent să-i facem cunoscuţi pe cei mici, aşa că atenţie maximă, n-avem nevoie de surprize!", le-au transmis conducătorii. Întreaga echipă a primit pînă acum 170.000 de euro pentru victoriile importante din acest sezon şi mai are de încasat 750.000 de euro pentru calificarea în grupele Europa League.
Coşmarul se întoarce

Dinamoviştii s-au enervat cînd au auzit că joia viitoare, la partida cu Panathinaikos, vor fi arbitraţi de spaniolul Muniz, "cel care ne-a furat titlul astă-primăvară, la Urziceni".

Pe dinamovişti încă îi mai urmăreşte amintirea de coşmar a partidei pierdute în primăvară la Urziceni, 0-1, în urma căreia titlul s-a dus în Bărăgan. De fapt, "cîinilor" le-a rămas în minte o singură persoană: arbitrul acelui meci, Cesar Muniz Fernandez: "Ne-a anulat un gol valabil la Dănciulescu, nu a acordat penalty la Simao, pe care l-a şi eliminat eronat".

Ieri, UEFA a stabilit "centralul" pentru partida cu Panathinaikos, de acasă, de pe 1 octombrie. Acelaşi Cesar Muniz Fernandez. "Nu am uitat ce am păţit cu acest arbitru la Urziceni. Am pierdut un titlu, bani şi onoare. Cînd i-am auzit numele, am tresărit, îmi dă insomnii acest Muniz! Nu se poate uita umilinţa pe care am trăit-o! Poate a prins o zi mai proastă, am înţeles că e un arbitru de top în Spania. Sper să iasă bine de data asta", a zis Vasile Turcu. "Sperăm ca acum să nu mai fie probleme", a spus şi Borcea.

Dinamoviştii vor să se intereseze dacă este posibil să-l recuze pe Muniz la meciul cu Panathinaikos.

"La meciul cu Unirea a ieşit la vedere prietenia dintre Gică Popescu şi Nadal, fostul său coechipier de la Barcelona, partener de tenis cu arbitrul spaniol Muniz" - Cornel Dinu, după meciul Unirea - Dinamo 1-0

10.000 E pentru Cupă

Conducerea a anunţat că fiecare jucător va încasa 10.000 de euro dacă vor reuşi să cîştige Cupa României. "Asta înseamnă concentrare cu Zlatna, chiar dacă e o echipă de liga a treia. Avem un talent să-i facem cunoscuţi pe cei mici, aşa că atenţie maximă, n-avem nevoie de surprize!", le-au transmis conducătorii. Întreaga echipă a primit pînă acum 170.000 de euro pentru victoriile importante din acest sezon şi mai are de încasat 750.000 de euro pentru calificarea în grupele Europa League.

Cu echipa a doua
Dario Bonetti vrea să menajeze mai mulţi dintre titluari pentru meciul cu Gaz Metan de sîmbătă, de la ora 16:00. Italianul, care este adeptul rotaţiei, va introduce echipa secundă. Pentru prima dată va debuta în tricoul alb-roşu George Curcă, adus de la Farul, care a prins echipa după ce Florin Matache s-a accidentat grav la genunchiul stîng. Niculescu va apărea în atac, alături de Alexe, iar Rus şi Kone vor face cel mai probabil cuplu la mijloc.

"Putem produce surpriza"
Chiar dacă se află în liga a III-a, cei de la Zlatna sînt convinşi că se pot duela de la egal la egal cu Dinamo. "Nu avem nimic de pierdut, vom încerca să producem surpriza. Ne pare rău că nu putem evolua pe stadionul nostru, ar fi fost frumos pentru fanii noştri, dar asta e, nu am avut ce face. Dinamo are o echipă bună, însă şi noi ne vom juca şansa pînă la capăt", a zis antrenorul Zlatnei, Ştefan Fogoroşi.

Ultimele noutăţi:
- Ieri dimineaţă s-au pus în vînzare biletele pentru meciul cu CS Zlatna. Casele vor fi deschise şi azi, pînă la ora 19:30. Preţuri: 5 lei - peluze, 10 lei - tribuna a II-a, 15 lei - tribuna 0.
- Dinamoviştii au alocate 200 de bilete pentru partida de la Mediaş, de sîmbătă, de la ora 20:00. Un tichet costă 50 lei şi poate fi achiziţionat de la peluza arenei din Mediaş.
- Roş-albii au avut aseară antrenament, însă Bonetti a făcut o şedinţă de pregătire mai tare, la fel ca înaintea unei partide importante. S-au exersat pressingul şi faza de construcţie.
Dinamo a ajuns la o înţelegere cu Pandurii, iar clubul gorjean va fi programat în Liga I

Preşedintele grupării Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, joi, că echipa sa şi Pandurii Târgu Jiu au ajuns la un acord privind reeşalonarea obligaţiei de plată pe care gorjenii o au faţă de clubul din Stefan cel Mare, respectiv 1.000.000 euro plus TVA, informează site-ul oficial al roş-albilor.

"În ultima perioadă am avut mai multe întâlniri şi am convenit cu domnul Marin Condescu un acord de reeşalonare a obligaţiei de plată faţă de Dinamo, adică 1.000.000 euro + TVA. Înţelegând că este o perioadă financiară dificilă, clubul nostru nu a dorit să manifeste o poziţie de forţă faţă de un club care şi-a câştigat pe teren dreptul de a fi în Liga I. Suntem convinşi că Pandurii merită să fie în continuare în Liga I, pentru că această competiţie trebuie să se desfăşoare doar pe teren. Susţinătorii clubului din Târgu Jiu nu merită să fie privaţi de absenţa echipei favorite în primul eşalon", a spus Nicolae Badea.

Preşedintele gorjenilor, Marin Condesscu, susţinea joi, într-o conferinţă de presă, că nu va ajunge la nicio înţelegere cu Dinamo în ceea ce priveşte cazul Iordache: "Mă aştept la orice din partea LPF şi FRF, chiar şi să nu jucăm duminică. Orice ar fi însă, nu vom face o înţelegere cu Dinamo. Ne-am asumat riscul să plătim acel milion de euro, dar asta se va întâmpla doar dacă pierdem procesele din instanţele civile".

Pandurii Tg. Jiu nu a fost programată în etapa a 8-a a Ligii I, din cauza datoriei de 1 milion de euro pe care o are faţă de clubul Dinamo, în urma cazului Ilie Iordache. Gorjenii aveau termen până joi să plătească datoria către formaţia din Ştefan cel Mare, în caz contrar urmând să nu fi putut evolua în partida din etapa a 8-a, cu Oţelul Galaţi, programată duminică, de la ora 16:00, la Târgu Jiu.

Dinamo a avut câştig de cauză la Comisiile LPF în cazul transferului lui Ilie Iordache, iar clubul Pandurii a fost obligat să le achite roş-albilor 1 milion de euro.
URL de referinţă