RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Rus: "Mă bucur pentru Zicu, e important pentru el să joace aşa cum a facut-o în această seară!"

Închizătorul roş-albilor a lăudat evoluţia colegului său din linia mediană.

"Mă bucur pentru Zicu, a jucat foarte bine şi e important pentru el. Toată echipa a făcut un joc bun, vreau să le mulţumesc şi fanilor că ne-au încurajat, chiar dacă nu au fost în număr mare la stadion", a declarat Rus.
Zicu: "Acest gol mă va ajuta foarte mult pe viitor! Colegi au făcut totul pentru ca eu să marchez astăzi"

Mijlocaşul de 25 de ani a primit premiul de "Jucatorul meciului" de la fosta glorie Coco Deleanu si a ţinut să le mulţumească public colegilor pentru că au fost alături de el şi l-au ajutat să înscrie în această seară. Machidonul spune că acest gol va conta foarte mult pentru viitorul său

"Acest gol mă va ajuta foarte mult în viitor. Mi-am dorit foarte mult să cîştigăm acest meci şi vreau să le mulţumesc colegilor mei de astăzi pentru că au facut totul pentru ca eu să înscriu. Singura mea preocupare e fotbalul, dar sînt deranjat că nu sînt ajutat şi de suporteri. Îmi doresc să fie bine la Dinamo şi toată echipa să fie suţinută de fani", a spus Ianis Zicu.

Mijlocaşul a infirmat zvonurile conform cărora ar dori să se întoarcă la Rapid: "Nu am vorbit cu George Copos niciodată la telefon, nici măcar atunci cînd eram în Giuleşti", s-a rezumat să declare Zicu.
Borcea: "Ne gîndim doar la meciul cu Gaz Metan acum, e cea mai grea deplasare!"

Preşedintele executiv al roş-albilor a trecut repede peste succesul de joi seară şi le cere jucătorilor să se concentreze pentru partida cu Gaz Metan Mediaş de sîmbătă.

"Sîmbătă avem cea mai grea deplasare din acest sezon, la Mediaş. Gaz Metan are o echipă foarte bună, a făcut o mulţime de rezultate surprinzătoare. Dacă învingem la Mediaş sînt convins că vom avea parte de un stadion plin cu Pandurii", a declarat Borcea la GSPTV.
Niculescu: "Ne putem bate pe trei fronturi!"

Autorul unui gol în meciul cu Zlatna, atacantul dinamovist Claudiu Niculescu susţine că echipa sa va face faţă în campionat, în Cupa României şi în Europa League.

"Steaua nu a luat în serios această competiţie, dar iată că în acest an o face. Noi încercăm să mergem până la capăt. Avem forţa să jucăm pe 3 planuri, avem lot valoros şi numeric. Mister schimbă echipa de la meci la meci. Avem valoarea necesară de a ne îndeplini cele 3 obiective. Cred că e bun sistemul de rotaţie, s-a văzut pe tabelă acest lucru", a declarat Niculescu la sport.ro.
Claudiu Niculescu: "Vreau să joc mai mult!"

Lui Claudiu Niculescu nu-i convine că nu e titular, dar spune că, deşi are 33 de ani, mai are motivaţia să lupte.

- Claudiu, în sfîrşit ai marcat, din lovitură liberă, la 5-0 cu Zlatna. Cît de mult mai contează un astfel de gol pentru un atacant de 33 de ani?
- Eu mă bucur că am reuşit să marchez primul gol pe sezonul acesta, nu neapărat că a fost din lovitură liberă. Se pare că n-am uitat execuţiile din astfel de faze. Acum îmi doresc să marchez şi în campionat, dacă tot am pornit-o pe drumul ăsta!

- Şi dacă vei fi titular, fiindcă eşti din ce în ce mai rar în formula de start...
- Mi-aş dori să joc mai mult, dar asta e viaţa! Dario Bonetti alege primul 11, nu e loc de supărări, care n-ar ajuta pe nimeni. Echipa merge bine, eu îmi aştept rîndul. Vreau să dau cît mai multe goluri!

"E normal să te mai fluiere lumea"
- Cristi Borcea a povestit că te-a avertizat acum aproape un an să nu te întorci la Dinamo, fiindcă rişti să fii înjurat la un moment dat. De ce ai mai revenit?
- Eu nu voi regreta niciodată că am ales să revin la Dinamo, e clubul pe care îl iubesc. Cînd m-am întors, am zis «Ce-o fi o fi!». Eu simt suporterii alături de mine. Cînd nu-ţi iese jocul, e normal să te mai fluiere, dar trebuie să fii tare şi să mergi mai departe! Aţi văzut că în fotbal se schimbă totul de la o săptămînă la alta, azi eşti idol, mîine eşti înjurat, şi tot aşa.

- Ce faceţi la Mediaş? În primăvară abia aţi scos un punct acolo.
- Gaz Metan n-ar trebui să fie în coada clasamentului, are o echipă care mie, unuia, îmi place. O formaţie ofensivă, care ne va pune iar mari probleme. O să fie un meci deschis, de aceea trebuie să fim atenţi, să nu ne prindă adversarul! Dar avem nevoie de victorie ca de aer, sîntem prea multe echipe cu 13 puncte.

- Zicu trece printr-o perioadă grea. Cum îl ajutaţi să treacă peste probleme?
- Important e c-a marcat în Cupă, că au început şi fanii să-l încurajeze. Băgase capul în pămînt după o ratare, m-am dus la el şi i-am zis: «Ai încredere că dai gol, o să vezi!». Aşa s-a şi întîmplat în doar 10 minute.

"Bonetti a adus un suflu nou. Grupul este mai unit, sîntem mai agresivi în teren. Nu-mi convine că sînt rezervă uneori, dar atît timp cît sînt rezultate, grupului îi merge bine. Asta contează" - Claudiu Niculescu, atacant Dinamo
Ambasadorul păcii

Dinamo s-a adresat ambasadorului Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti pentru a nu se ajunge la FIFA din cazul transferului ratat al lui Adrian Cristea la Al Ahli Dubai.

Dinamo e în scandal cu Al Ahli Dubai după ce transferul lui Adrian Cristea a picat. "Cîinii" ameninţă că se duc la FIFA pentru a obţine despăgubiri: "Arabii au semnat actul de plată, apoi au refuzat să-l mai respecte. Sînt obligaţi să ne dea banii!".

Şefii roş-albilor încearcă totuşi să găsească o cale de mijloc şi au luat legătura cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti, Yacub Yousif Alhosani, pentru a media conflictul. "Vorbiţi cu şeicii. Să spună ei o sumă şi negociem, ca să nu ne ducem la FIFA şi să le luăm 850.000 de euro, atît cît era valoarea împrumutului pînă în vară", i-au transmis "cîinii".

Cei de la Dubai se apără: "Transferul a căzut din două motive. Pentru că ne-am înţeles întîi pentru un milion de dolari, apoi românii ne-au cerut 1.400.000 de dolari, plus că fotbalistul Cristea nu a trecut testele medicale". Dinamoviştii răspund: "Avem un set de analize al fotbalistului făcut în urmă cu două săptămîni şi e sănătos tun. Le vom lua banii!".

400.000 de dolari era salariul pe care Dinamo a vrut să i-l obţină lui Cristea la Al Ahli Dubai

"Sînt ca un nou-născut"
Ianis Zicu e fericit că a marcat, la 5-0 cu Zlatna, primul său gol în acest sezon: "Este un nou început, iar colegii mei au făcut totul pe teren ca să mă ajute să înscriu. Singurul lucru care mă afectează şi mă deranjează este că nu sînt apreciat de suporteri. Eu vreau să joc şi să-mi ajut colegii şi să am fanii alături de mine şi de întreaga echipă". Bonetti a zis despre machedon: "E un mare jucător, face parte din patrimoniul naţional, trebuie să-l recuperăm!". Ianis a fost măgulit de aprecieri: "Mă bucur că a spus asta, eu sper să-i răspund cu evoluţii bune pe teren".

Turcu, urecheat de Borcea
Vicepreşedintele Vasile Turcu a reuşit să-i enerveze pe restul acţionarilor cu declaraţiile lui spumoase. "Am întîlnit o echipă de desculţi. Cei de la Zlatna s-au plimbat şi ei prin Bucureşti, pentru că mulţi dintre ei nu au văzut niciodată oraşul", a zis Turcu. Cristi Borcea, aflat la Viena, a luat atitudine pe site-ul oficial al clubului: "Vasile nu a gîndit cînd a făcut această declaraţie. Dacă luăm titlul, organizăm un meci la Zlatna, avem o datorie morală faţă de acei suporteri".

Ultimele noutăţi:
» Nicolae Badea a fost ieri în cantonamentul de la Săftica. Preşedintele le-a urat succes jucătorilor în partida cu Gaz Metan şi i-a felicitat pentru victoria la scor cu Zlatna, din Cupa României Timişoreana.
» Adrian Cristea s-a antrenat ieri normal alături de colegi şi are şanse mari să fie titular azi ca mijlocaş stînga.
» Dario Bonetti: "Sînt adeptul fotbalului universal, toată lumea în atac, toată lumea în apărare. Pregătim serios meciul cu Gaz Metan, apoi vin disputele europene".
» Cosmin Moţi: "Sperăm să avem noroc la tragerea la sorţi şi să nu picăm cu echipele foarte bune atît de devreme în turul următor al Cupei României. Cu multă muncă şi seriozitate avem şanse să ne îndeplinim toate cele trei obiective".
"Puteam să păţesc precum Marian Cozma!"

Tomcho Sokolov, baschetbalistul dinamovist rănit joi noapte în luptele dintre fanii "câinilor" şi cei stelişti, a trăit clipe de groază.

Istoria rivalităţii dintre fanii echipelor de fotbal Steaua şi Dinamo a cunoscut, joi noapte, un nou episod sângeros. După meciul dintre Dinamo şi FC Zlatna, scor 5-0, din "16"-imile de finală ale Cupei României, aproximativ de 30 de suporteri ai Stelei au năvălit cu chef de scandal pe terasa rotiseriei de la poarta stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

La o jumătate de oră după terminarea partidei, golanii au declanşat iadul în zonă, răsturnând mese şi spărgând geamurile rotiseriei. Una dintre victime a fost macedoneanul Tomcho Sokolov (25 de ani), baschetbalistul echipei Dinamo. Sportivul a fost lovit cu o scrumieră în figură. Incidentul l-a şocat pe Sokolov, care ieri şi-a mărturisit spaimele într-un interviu acordat EVZ. "Puteam să păţesc precum Marian Cozma!", declară, speriat, Sokolov.

Poliţia Capitalei a anunţat că a reţinut 33 de persoane, după incidentele de la arena dinamovistă. "Cei mai mulţi dintre suporterii implicaţi în incidentele de joi noapte sunt fani ai Stelei, care au luat parte la dărâmarea gardului la meciul cu Ujpest", a anunţat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al poliţiei. Luptele s-au purtat şi în zona Dorobanţi, iar printre păgubiţi se numără şi patronul rotiseriei, care trebuie să facă rost de 2.000 de euro pentru reparaţii.

"Am ajuns să mâncăm la miezul nopţii"
Tomcho Sokolov a venit în România în iarna anului 2008, la echipa Asesoft, şi a stat la formaţia ploieşteană o jumătate de an. Sezonul trecut l-a petrecut în curtea Stelei, iar în această toamnă a fost transferat la Dinamo. Sportivul nu crede că a fost vorba de o răzbunare a fanilor stelişti.

Colegii săi de la Dinamo spun că şi clubul din Ştefan cel Mare e de vină pentru cele petrecute joi noapte. "Nu avem şi noi o sală aici, la Dinamo. Ne antrenăm tocmai pe la sala Antilopa şi ajungem la club la ora 21.00. Iar de mâncat, mâncăm tocmai pe la 11-12 noaptea. Nu e normal", se plângeau, ieri, baschetbaliştii dinamovişti. Sportivii de la CS Dinamo nu beneficiază, precum fotbaliştii, de apartamente sau camere de hotel. Ei locuiesc în căminul din incinta Parcului Dinamo.

"A fost exact ca în filmele horror"
EVZ: Tomcho, povesteşte-ne ce s-a întâmplat joi noapte.

Tomcho Sokolov: Mă aflam pe terasa rotiseriei din faţa stadionului, unde mâncam ceva. Am văzut că fusese un meci de fotbal, nici acum nu ştiu cine a jucat. Cam la o jumătate de oră după terminarea meciului, a venit la terasă un grup mare de oameni, vreo 30. Păreau liniştiţi şi, la început, am crezut că sunt doar fani ai echipei noastre de fotbal. La un moment dat, am văzut că au început să se agite.

Au spus ceva de Steaua, ţi-ai dat seama că sunt stelişti?
Eu nu ştiu româna şi n-am înţeles prea bine ce au spus. În orice caz, au început să arunce cu tot ce au găsit în cale: mese, scaune, scrumiere, pahare, farfurii. Vă spun sincer că m-am simţit exact ca în filmele horror. Unul dintre colegii mei a sărit înăuntru, în rotiserie, încercând să se ascundă. Eu am luat-o la fugă pe stradă, cu capul între mâini, dar am fost ajuns şi lovit. Am fost izbit şi de o scrumieră în nas, dar am reuşit să scap. Apoi, am înţeles că suporterii s-au mai bătut între ei. În spital erau mai mulţi răniţi.

Tu ţi-ai pierdut cunoştinţa în drum spre spital?
Din fericire, nu. Am reuşit să ajung până la Spitalul de Urgenţă, unde mi s-a făcut o tomografie şi mi-au zis că am fractură de piramidă nazală. Nu am reuşit să închid un ochi toată noaptea.

De durere sau din cauza şocului?
Mă doare foarte tare. Dar m-am şi speriat foarte puternic. Când am văzut ce se întâmplă, vă spun că m-am gândit la Marian Cozma. Era o situaţie identică, puteam să păţesc ce a păţit el: stăteam la masă, n-am deranjat pe nimeni şi m-am trezit dintr-odată într-un scandal provocat de alţii.

Te poţi antrena în condiţiile astea?
Astăzi (n.r. - ieri) nu am fost la antrenamente din cauza durerilor. Dar după ziua asta de pauză trebuie să revin, pentru că următorul meci oficial este miercuri, la Cluj, şi trebuie să joc.

Familia ta a aflat ce ai păţit?
Am vorbit cu părinţii la telefon şi le-am povestit păţania. Au fost şocaţi să afle ce mi s-a întâmplat. Mă tot sună, se tem să nu mi se agraveze starea. Acum sunt la prietena mea, aici, în Bucureşti. E şi ea îngrijorată. Acasă, în Macedonia, nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Eu respect România, respect clubul la care joc şi care mă plăteşte, dar cred că ar trebui să existe o atenţie mai mare pentru securitatea jucătorilor, cel puţin în zona stadionului.
Borcea: "Jucătorii au evoluat prost, la mişto, însă am avut şi două penalty-uri neacordate"

Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, sâmbătă, după înfrângerea de la Mediaş, că jucătorii lui Dario Bonetti au evoluat foarte slab, însă a dat vina pentru eşec şi pe centralul Istvan Kovacs, pe care îl acuză că nu a acordat două lovituri de pedeapsă pentru roş-albi.

"Am vrut să văd cum vor evolua jucătorii fără nicio primă. Am jucat prost, fotbaliştii au evoluat la mişto. Dolha are cea mai mare de vină la golul primit. Nu le mai dau niciun ban jucătorilor, să văd ce joacă şi ei pentru Dinamo şi atât. Câştigă cu Unirea, Steaua, Liberec şi Sturm Graz şi pierd cu toate echipele meci", a spus Borcea.

Oficialul dinamovist a criticat în termeni foarte duri arbitrajul lui Istvan Kovacs: "Am avut două penaty-uri clare. Istvan Kovacs a greşit, au fost în faţa lui, sper să se ia aceeaşi decizie ca în cazul lui Lajos, excludere din arbitraj. Acest arbitru este prea tânăr, el trebuie să conducă meciuri doar în Liga a II-a".

Preşedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, a dat vina pe jucători pentru înfrângerea de la Mediaş: "Este dezamăgitor rezultatul de la Mediaş. Doar jucătorii sunt de vină, ei pot să-şi rezolve aceste probleme de mentalitate".

Echipa antrenată de Dario Bonetti a pierdut, sâmbătă, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-1, şi a înregistrat astfel primul insucces pe teren străin din acest sezon.
Bonetti: "Nu am făcut un joc bun, e greu să câştigi când comiţi greşeli grave în apărare"

Antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, a declarat, sâmbătă, după înfrângerea în faţa lui Gaz Metan Mediaş, că echipa sa a făcut un joc modest, dar a şi fost privată de arbitru de acordarea a două lovituri de pedeapsă.

"Nu am făcut un joc prea bun astăzi. Au fost două faze în care ni se putea da 11 metri. Ştiam că o să fie un joc dificil, dar iar am pierdut 3 puncte pe greşeli personale. Când comiţi greşeli grave, e greu să câştigi. Nu cred că e o problemă de concentrare la jucătorii mei, dar trebuie să mai creştem în joc. Am mulţi jucători accidentaţi, ne bazăm pe cei tineri, însă nu au experinţă. Eu sunt mulţumit, pentru că toţi jucătorii mei dau totul pe teren şi încearcă să câştige. Trebuie să uităm cât mai repede de acest rezultat", a spus Bonetti.

Echipa antrenată de Dario Bonetti a pierdut, sâmbătă, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-1, şi a înregistrat astfel primul insucces pe teren străin din acest sezon. Jocul a fost arbitrat de Istvan Kovacs.
Moţi a fost eliminat după finalul meciului cu Gaz Metan

Fundaşul lui Dinamo, Cosmin Moţi, a fost eliminat de Istvan Kovacs după finalul meciului de sâmbătă cu Gaz Metan Mediaş pentru proteste, după ce în drum spre vestiare jucătorul dinamovist i-a reproşat centralului maniera de arbitraj.

Cosmin Moţi a fost avertizat în minutul 32 cu cartonaş galben de către Istvan Kovacs, iar după finalul jocului centralul i-a arătat, pentru proteste, cel de-al doilea avertisment şi l-a eliminat, astfel că fotbalistul va fi suspendat pentru meciul din etapa viitoare, cu Pandurii Târgu Jiu.

Echipa antrenată de Dario Bonetti a pierdut, sâmbătă, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-1, şi a înregistrat astfel primul insucces pe teren străin din acest sezon. Dinamoviştii îl acuză pe Kovacs că nu le-a acordat două lovituri de pedeapsă.
URL de referinţă