RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
"Nu poate să ne conducă Sârghi, să ne dea o Cârjă, să ne bage-n Râpă!

Cornel Dinu a comentat în stilul caracteristic eşecul lui Dinamo cu Oţelul Galaţi (0-1). "Mister" spune că superficialitatea cu care au tratat jucătorii partida este principalul motiv al înfrângerii cu echipa lui Dorinel Munteanu.

Oficialul "roş-albilor" nu a ratat ocazia de a-i acuza pe elevii lui Bonetti că se gândesc mai mult la bani decât la ce au de făcut pe teren.

"După o săptămână cu rezultate deosebite s-a ajuns la acel eşec cu Oţelul Galaţi. S-a tratat meciul şi cu ceva superficialitate. Este inadmisibil ca o echipă ca Oţelul Galaţi să ne bată. Jucătorii se gândesc la cât mai multe zerouri, dar atitudinea lor nu e în conformitate cu sumele pe care le câştigă. Nu poate să ne conducă un fost nume din Armata Sovietică, Sârghi, să ne dea o Cârjă şi să ne bage în Râpă.", a declarat Cornel Dinu la Sport.ro.
Dinamo s-a înţeles cu Al-Ahli pentru Cristea

În Dubai, mai precis la Al-Ahli, se formează o colonie dinamovistă din ce în ce mai mare. După Andone, Mihăescu şi Manu, şi "prinţul" Adrian Cristea va lua drumul Emiratelor Arabe Unite.

Borcea şi compania au bătut palma cu şeicii la finalul unor negocieri ce au durat aproape o lună. În cele din urmă, părţile au ajuns la o înţelegere abia luni.

Oficialii formaţiei din "Ştefan cel Mare" au dezvăluit pentru "Adevărul" că, din punctul lor de vedere, transferul este ca şi făcut, actele urmând a fi parafate după partida Sturm Graz – Dinamo de mâine.

În aceste condiţii, meciul din Austria va fi ultimul pentru Cristea sub comanda lui Bonetti. Deşi pleacă din "Groapă", mijlocaşul va evolua în Dubai tot în alb-roşu, Al-Ahli având aceleaşi culori ca formaţia din "Ştefan cel Mare".

Împrumutat pentru un milion de dolari
Plecarea lui Cristea în Emirate se va face sub formă de împrumut. El va semna un contract cu arabii până la data de 15 mai.

Dinamo va încasa un milion de dolari pentru cedarea temporară a jucătorului, urmând să mai primească încă două milioane şi jumătate în cazul în care cei de la Al-Ahli vor opta pentru transferul definitiv al lui Cristea.

Acesta este aşteptat în Emirate vineri sau cel târziu sâmbătă. Motivul? Arabii vor ca el să aibă timp să se acomodeze cu căldura din Dubai (în timpul zile, temperaturile ajung la 38 de grade Celsius) pentru a putea debuta pentru Al-Ahli joi, 24 septembrie, în Supercupa Emiratelor, contra celor de la Al-Ain.
A mai venit un uruguaian la echipa a doua

Directorul general al clubului uruguaian Defensor Sporting Club, Richard Marchelli, se afla la Bucuresti de luni pentru a negocia cu formatia din Stefan cel Mare transferul atacantului Alvaro Navarro, zis "Chinezul" la Dinamo II, anunta site-ul oficial al formatiei din Uruguay.

Alti cinci jucatori ai uruguaienilor au venit deja de o saptamana la Dinamo: Martín Díaz, Diego Benítez, Javier Guarino, Federico Anastasía si José Pablo Varela. Acesta, daca vor fi paStrati, vor juca la echipa a doua, dar ar putea fi folositi si la prima echipa daca dau randament.
"Trebuie să batem la Graz! Vrem să trecem de faza grupelor!"

Dinamo vrea să demonstreze mâine seară că miracolul de la Liberec nu a fost întâmplător. "Câinii" vin după înfrângerea cu Oţelul, iar Borcea le-a pus în vedere că trebuie să vină cu toate punctele de la Graz dacă vor să-şi facă viaţa uşoară. Gabi Tamaş a luat în serios avertismentul lui Borcea şi spune că dinamoviştii să înceapă cu o victorie aventura în grupele Europa League.

"E important să începem cu dreptul în Europa League pentru că vrem să trecem de grupe. Le sugerez şi duşmanilor noştri să nu se uite la noi în curte, nici noi nu ne uităm în curtea lor. Sper să aducem cele trei puncte în România. Va fi foarte greu să jucăm fără Marius Niculae, nu am reuşit să înscriem fără el. Orice jucător care lipseşte contează pentru Dinamo.", a spus Tamaş.
Bonetti: "Am vrea sa jucam numai in deplasare! Am un lot valoros, de-asta cer mult de la jucatori"

Antrenorul "cainilor" a pregatit cu mare atentie meciul de maine cu Sturm Graz pentru ca nu vrea ca formatia sa mai piarda rusinos asa cum a facut-o in campionat. Italianul vrea continuitate in planul rezultatelor bune, dar spune - mai in gluma mai in serios - ca i-ar placea sa joace numai in deplasare unde Dinamo a avut rezultate excelente in acest sezon

- Domnule Bonetti, va avantajeaza ca jucati primul meci in deplasare?
- Daca am putea am cere sa jucam numai in deplasare! Vad ca ne descurcam mai bine, s-a observat asta si la Piatra-Neamt, la Liberec, in Ghencea.

- Ce le-ati cerut jucatorilor dumneavoastra?
- Astept continuitate de la ei, niciodata nu intru pe teren cu gandul la infrangereci numai la victorie. Am un lot bun, valoros, de-asta cer si mult de la jucatorii mei.

- Va ganditi si la faptul ca ati putea fi demis daca nu bateti la Graz?
- Nu ma intereseaza aceste discutii. Sunt obisnuit, conducatorii sunt cei care comanda si cand platesc fac cam tot ce vor ei. Filosofia mea e alta, prefer raportul direct cu fiinta umana. Ce-i drept, s-a mai intamplat sa existe certuri la vestiare.

"Nu e nimic usor in grupa asta"
- Este Sturm cea mai slaba echipa din grupa?

- Nu sunt de acord cu asta. Sturm e o formatie puternica. Dar nu sunt preocupat de ei ci de ai mei, pentru ca fotbalul este imprevizibil, nu exista certitudini. Graz a condus cu 3-0 etapa trecuta si a fost egalata, dar asta nu inseamna ca se va intampla la fel. Nu e nimic usor in grupa asta. Vrem calificarea si trebuie sa ne concentram la tot.

- Ati avut un meci slab cu Otelul, urmeaza un meci bun cu Sturm Graz?
- Trebuie sa avem continuitate in jocurile bune, nu putem sa facem un meci reusit si apoi sa pierdem iar cand nu se asteapta nimeni.
Torje: "Va asigur ca suntem concentrati 100%"

Mijlocasul "cainilor" spune ca el si coechipierii sai sunt conectati la miza partidei de maine cu Sturm Graz si spera sa debuteze cu dreptul in grupa F a Europa League

"E un meci foarte importat cu Graz. Trebuie sa incepem cu dreptul meciurile din Europa League si sa continuam pe linia asta. Avem nevoie de trei puncte maine. Va asigur ca suntem concentrati 100%", a zis Torje.
Gratis

O eventuală victorie în Austria nu le aduce "cîinilor" nici un sfanţ, întrucît şefii sînt încă supăraţi după eşecul cu Oţelul.

Acţionarii dinamovişti au decis să nu mai premieze fiecare victorie a roş-albilor, decizia fiind luată după înfrîngerea în faţa Oţelului Galaţi (0-1). Astfel, un posibil succes diseară la Graz nu le va mări cu nici un cent conturile elevilor lui Bonetti! Vestea nu i-a luat prin surprindere pe fotbalişti.

"Am auzit, ştim că vom lua bani doar la obiective. Oricum, nu e adevărat că jucăm doar pentru bani. Cu Oţelul am avut şi mult ghinion, dacă dădeam gol la ocaziile lui Niculescu sau Cristea, nu mai era tămbălăul ăsta! Cîştigam detaşat şi acum era linişte. Şansa noastră este să batem la Graz ca să demonstrăm că a fost un simplu accident cu Galaţiul", spun "cîinii".

Preşedintele executiv Cristi Borcea nu şi-a pierdut entuziasmul: "Eu cred că vom bate în Austria. Sper ca şi fotbaliştii să realizeze ce şansă au de a deveni cunoscuţi şi de a cîştiga un ban cinstit pe criza asta. Eu nu mă mulţumesc decît cu victorii".

"Dacă am putea, am cere să jucăm mereu în deplasare. Acolo văd că ne descurcăm mai bine, s-a văzut şi la Piatra-Neamţ, la Liberec, în Ghencea, sîntem mai concentraţi «afară»" - Dario Bonetti, antrenor Dinamo

"Nu mă interesează discuţiile despre demiterea mea dacă nu bat mîine. Sînt obişnuit. Conducătorii sînt cei care comandă, şi cînd plătesc fac cam tot ce vor ei. Filosofia mea e alta, prefer comunicarea calmă, nu certurile, cum s-a mai întîmplat" - Dario Bonetti, antrenor Dinamo

"Jucătorii mei au valoare, de-asta cer mult de la ei. Trebuie continuitate, nu se poate să jucăm bine şi apoi să pierdem cînd nu se aşteaptă nimeni" - Dario Bonetti, antrenor Dinamo

750.000 de euro ar trebui să încase întreaga echipă luna viitoare. Bonusul total după "minunea de la Liberec" va fi acordat doar dacă dinamoviştii vor obţine mai multe victorii care să-i satisfacă pe acţionari.

Se tem de Clau-gol
Atacantul dinamovist este principalul pericol în viziunea jucătorilor austrieci. "Şi acum mai ţinem minte golul pe care ni l-a dat în amicalul de astă-iarnă!", spun adversarii. În ianuarie 2009, în cantonamentul din Antalya, Dinamo a învins cu 5-2 echipa lui Franco Foda, Niculescu înscriind un gol superb din lovitură liberă. Totuşi, se pare că diseară locul lui Claudiu în formula de start va fi luat de Alexe.

Obiectiv: primăvara europeană
Gabi Tamaş spune că Dinamo are forţă să treacă de grupe: "Obiectivul nostru este să ne calificăm în primăvara europeană. Avem forţă, trebuie să o gestionăm corect. N-o putem considera pe Sturm cea mai slabă echipă din grupă, nu mai există formaţii mici, aţi văzut că se pot întîmpla atît de multe în fotbal. Sîntem serioşi, concentraţi, cu gîndul doar la acest meci. Iar cei care ne-au criticat, mai bine nu s-ar mai uita la partidele noastre". Despre banderolă, stoperul a replicat, amuzat: "Este la nea Fane magazinerul. El o are, întrebaţi-l pe el!".

Încă un uruguaian în probe
Dinamoviştilor le-a mai fost propus un jucător uruguaian, pe lîngă cei cinci care sînt deja în probe. Directorul general al formaţiei Defensor Sporting Club, Richard Marchelli, a sosit în România pentru a discuta transferul atacantului Alvaro Navarro, 24 de ani. Şefii "cîinilor" spun că, dacă vor da randament, cei şase fotbalişti ar putea fi păstraţi pentru echipa a doua a clubului.

Teamă de fani
Responsabilii cu securitatea la Sturm Graz au auzit de incidentele pe care le-au produs suporterii dinamovişti la partida cu Slovan Liberec, de la Bucureşti. Austriecii au solicitat 200 de stewarzi şi 400 de jandarmi care să asigure ordinea în arenă. Pînă ieri, se ştia că 400 de fani ai "cîinilor" vor sosi de la Bucureşti, acestora urmînd să li se alăture cîteva zeci de români din Austria. Ultraşii vor fi controlaţi extrem de rigoros înaintea partidei, pentru a nu intra în stadion cu obiecte contondente sau pirotehnice.

Revedeţi "Minunea de la Liberec" înaintea partidei de la Graz
Suporterii dinamovişti mai pot găsi la chioşcuri DVD-ul cu meciul Slovan Liberec - Dinamo 0-3, partida care a adus calificarea nesperată a "cîinilor" în grupele Europa League, fază a competiţiei în care debutează chiar în această seară, cu Sturm Graz. DVD-ul conţine cele 90 de minute, prelungirile şi dramaticele lovituri de la 11 metri, cu comentariul transmisiunii în direct. DVD-ul costă 9,99 lei.
Ion Marin: "E o pîine de mîncat în apărarea lor"

Ion Marin i-a spionat pe austrieci şi a explicat punctele forte şi cele slabe ale adversarului de diseară.

Secundul "cîinilor", Ion Marin, a urmărit live în week-end meciul Sturm Graz - LASK Linz (3-3). Adversara de mîine a condus cu 3-0 pînă în minutul 80, dar a fost egalată în final. Ce a observat "Săpăligă" în jocul austriecilor:
» "Sturm s-a jucat cu adversarul, dar antrenorul Franco Foda i-a schimbat la 3-0 pe toţi trei jucătorii din avanposturi. Este vorba de Muratovici, de mijlocaşul stînga, Beichler, care a dat şi gol, un mijlocaş foarte ofensiv, şi de Holzl, vîrf. Ei sînt şi cei mai buni din echipă. Iar adversarul celor din Graz a egalat, dar şi cu mult noroc".
» "Apărarea lui Sturm este punctul slab al echipei. Acolo e o pîine de mîncat!".
» "Atacul este mai bun ca apărarea. În echipă, de la mijloc în sus, sînt fotbalişti tehnici şi rapizi. Există un atacant de acest gen, Holzl, şi unul masiv, de forţă, Jantscher."
» "Nu trebuie să ne speriem, dar nici să fim «dilaila», adică să credem că-i batem doar cînd ne-or vedea tricourile! Cu mobilizare şi concentrare, putem să învingem".

"1-0, 2-1, cît om bate, numai să batem! Ar trebui să dăm gol repede ca să crească încrederea în propriile forţe" - Gabriel Tamaş, fundaş Dinamo

"Le-am zis jucătorilor să se bată pentru fiecare minge, să lupte pentru ea, chiar şi după ce-o pierd. Şi să se ajute între ei, ca nişte colegi adevăraţi" - Dario Bonetti, antrenor Dinamo

"Cine joacă îşi face treaba"
Ousmane N'Doye crede că Dinamo nu trebuie să facă o tragedie din lipsa lui Marius Niculae în această seară: "Avem un meci foarte greu cu Sturm, dar cred că vom scoate un rezultat pozitiv. Nu ştiu cine joacă, cine nu. Dacă lipseşte Marius, altcineva va fi în locul lui şi îşi va face treaba, important este ca echipa să învingă. Ce-a fost cu Oţelul a trecut, noi sîntem cu gîndul acum doar la cum să-i batem pe austrieci".

"Scăpaţi de disco!"
Fostă glorie a roş-albilor, Ion Pîrcălab a criticat jocul şi atitudinea echipei: "Miracolele au ţinut o săptămînă, clasic pentru Dinamo. În plus, ne-a lăsat şi norocul. Îmi muşcam buzele de nervi cînd vedeam cum jucăm cu Oţelului. Sper să-şi schimbe mentalitatea la Graz, să scape de starea de disco! Să nu mai trateze adversarul superficial, să se mobilizeze! Va fi şi vina lui Bonetti dacă nu va reuşi să-şi trezească elevii".

Ultimele noutăţi
» Delegaţia dinamovistă a fost aşteptată ieri de cîţiva români, printre care şi un angajat al aeroportului din Graz, Carmel Oprea, care i-a rugat pe fotbaliştii lui Bonetti să-i dea autografe chiar pe un tricou cu sigla clubului.
» Fiecare jucător dinamovist a fost solicitat de cîţiva austrieci să dea autografe. "Nici o echipă care vine aici nu scapă, avem o colecţie întreagă de autografe" a fost explicaţia lor.
» Aseară, a ajuns la Graz, cu un avion privat, şi Cristi Borcea, care a ales să vină separat de echipă după înfrîngerea cu Oţelul.
» Antrenorul secund al echipei naţionale, Bogdan Stelea, a făcut şi el deplasarea cu dinamoviştii: "«Cîinii» resimt o presiune acasă, dar la Graz sper să facă o figură la fel de frumoasă ca la Liberec. În deplasare le poate fi mai simplu, pentru că echipa împotriva căreia joci îţi oferă spaţii mari, iar asta reprezintă un avantaj".
Pîrcălab îi avertizează pe dinamovişti: "Scăpaţi de starea de disco!""

Fostă glorie a roş-albilor, Ion Pîrcălab a criticat jocul şi atitudinea echipei la partida cu Oţelul Galaţi din weekendul trecut.

"Miracolele au ţinut o săptămînă, clasic pentru Dinamo. În plus, ne-a lăsat şi norocul. Îmi muşcam buzele de nervi cînd vedeam cum jucăm cu Oţelului. Sper să-şi schimbe mentalitatea la Graz, să scape de starea de disco! Să nu mai trateze adversarul superficial, să se mobilizeze! Va fi şi vina lui Bonetti dacă nu va reuşi să-şi trezească elevii", a spus Pîrcălab.
Austriecii se tem de fanii lui Dinamo: măsuri sporite de securitate la Graz!

Responsabilii cu securitatea la Sturm Graz au auzit de incidentele pe care le-au produs suporterii dinamovişti la partida cu Slovan Liberec, de la Bucureşti.

Austriecii au solicitat 200 de stewarzi şi 400 de jandarmi care să asigure ordinea în arenă. Pînă ieri, se ştia că 400 de fani ai "cîinilor" vor sosi de la Bucureşti, acestora urmînd să li se alăture cîteva zeci de români din Austria. Ultraşii vor fi controlaţi extrem de rigoros înaintea partidei, pentru a nu intra în stadion cu obiecte contondente sau pirotehnice.
URL de referinţă