RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
"Şi noi, când eram la Dinamo, dansam pe mese până dimineaţa după victoriile cu Steaua sau Rapid"

Cristi Borcea şi ai lui nu mai suportă scandalurile şi vor lua măsuri! Şefii de la Dinamo trec la curăţenia de iarnă! Fostul dinamovist, Kiriţă le dă dreptate şefilor şi spune că sunt unii jucători la Dinamo care nu au ce căuta în Şterfan cel Mare!

"Sunt unii jucători care nu au ce cauta la Dinamo. Şi noi, când eram eu la Dinamo şi câştigam cu Steaua sau Rapid, mergeam apoi cu toţii şi dansam pe mese până dimineaţa. Acum, văd că pleaca doar câte doi, trei şi şi-au făcut deja un obicei din asta, ceea ce nu-i bine!", a declarat Kirita la Sport.ro.
Curcă: "Am luat o prostie de gol"

În derby-ul cu Rapid, portarul George Curcă a fost titularizat, surprinzător, la Dinamo, luându-le faţa lui Emilian Dolha, care a gafat în meciul- retur cu Galatasaray, şi lui Florin Matache, eroul de la Liberec.

"Am aflat sâmbătă, la şedinţa tehnică de la ora 17.00, că voi fi titular. Am rămas şi eu surprins, dar nu mi-a fost teamă şi n-am avut emoţii. Ştiu că pot să joc la Dinamo. Sunt învăţat cu presiunea, fiindcă la Constanţa am jucat cu 15.000 de oameni în tribune. Am venit şi eu la grămadă, când am decis să plec, astă-vară, de la Farul. Dacă nici acum nu pot să demonstrez că merit să joc la o echipă mare, atunci când? Cu Rapid am luat o prostie de gol", ne-a declarat ieri portarul de 28 de ani.

Dacă vrea să-l păstreze şi din iarnă pe George Curcă, fost internaţional de tineret, Dinamo trebuie să le plătească "marinarilor" 200.000 de euro.
Dinu: "Tamaş are un dezechilibru comportamental"

Cornel Dinu a analizat criza în care se află fostul internaţional dinamovist, om de bază la naţională în mandatul lui Victor Piţurcă.

Dinamo şi Rapid au încheiat la egalitate, 1-1, ultimul derby al sezonului de toamnă, disputat duminică seară în "Groapă", în cadrul etapei a 13-a a Ligii I la fotbal.

Alexandru Ioniţă, "puştiul-minune" al giuleştenilor, a deschis scorul repede, în minutul doi, profitând de o gafă a fundaşului central Gabriel Tamaş. Acesta este şi motivul pentru care jucătorul a fost schimbat la pauză
de antrenorul Cornel Ţălnar, care a primit ordine prin telefon de la directorul tehnic Cornel Dinu, aflat la "oficială".

Când nimeni nu se mai aştepta, "veteranul" Claudiu Niculescu i-a salvat pe "câini" de la înfrângere, înscriind punctul egalizator în minutul 89. Totuşi, la Dinamo nu e bucurie, având în vedere ocaziile irosite, dar şi faptul că gruparea "câinilor" a fost amendată şi va fi suspendată pentru mesajele rasiste afişate de galerie la adresa rivalilor de la Rapid.

"Roş-albii" înfierează arbitrajul lui Ovidiu Haţegan, pe care îl acuză de viciere de rezultat prin neacordarea a două lovituri de la 11 metri. "Am făcut greşeli foarte mici. Trebuie urmărită prestaţia mea pe toată durata meciului", s-a apărat ieri "centralul". Nu în ultimul rând, conducătorii susţin că şi gafa comisă de Gabi Tamaş la golul rapidistului Ioniţă a privat „"haita" de o victorie.

Cornel Dinu nu l-a iertat pe Tamaş, despre care s-a aflat că-şi face seară de seară de cap prin cârciumi. "Procuroru" ne-a declarat ieri că jucătorul "are un dezechilibru comportamental" şi a menţionat că vor fi luate măsuri împotriva lui. Măsuri care ar putea merge până la rezilierea contractului, mai ales că Nicolae Badea a declarat pentru EVZ că la iarnă va avea loc o remaniere a lotului.

Gabriel Tamaş trece prin momente de cumpănă în carieră. Din titular incontestabil la echipa naţională în mandatul lui Victor Piţurcă, braşoveanul a ajuns o "epavă" din pricina vieţii extrasportive pe care o duce. Conducătorii şi antrenorii au aflat că jucătorul doarme prin baruri, fapt care s-ar fi întâmplat şi înaintea jocului cu Rapid, motiv pentru care, obosit fiind, a ajuns să comită gafe impardonabile pe teren.

"Vom face o analiză la sânge în privinţa lui şi vom lua toate măsurile de rigoare"
Într-un interviu acordat cotidianului nostru, Cornel Dinu, directorul tehnic al echipei Dinamo, îl desfiinţează pe fundaşul Gabi Tamaş, făcut vinovat de golul primit de "câini" în partida cu Rapid. "Procuroru" nu-l iartă însă nici pe arbitrul derby-ului, Ovidiu Haţegan, despre care spune că "i-a ţinut pe rapidişti la reanimare".

EVZ: Sunteţi mulţumit de jocul echipei Dinamo în partida cu Rapid?
Cornel Dinu: S-a văzut un progres al jucătorilor faţă de meciul cu Galatasaray, dar mai sunt multe de făcut. Dacă jocul m-a mulţumit, nu acelaşi lucru îl pot spune despre rezultatul final. Puteam câştiga clar acest meci, în condiţiile în care am irosit nu mai puţin de 12 situaţii clare de a marca! Am avut însă ghinionul de a primi repede un gol aiurea, la o gafă a unuia dintre fundaşii noştri centrali.

Ce se întâmplă cu Tamaş, de ce nu mai este cel din trecut?
Tamaş suferă de un dezechilibru comportamental. Vom face o analiză la sânge în privinţa lui şi vom lua toate măsurile de rigoare.

Şefii clubului îl acuză pe Ovidiu Haţegan că a refuzat două penalty-uri echipei dumneavoastră. Sunteţi de aceeaşi părere?
Acest arbitru poartă un nume mare, al unui celebru chirurg din Cluj. Tânărul Haţegan a vrut, probabil, să fie demn de acest nume şi i-a ţinut pe rapidişti la reanimare. Din păcate, prin maniera în care a condus jocul, Haţegan aruncă o umbră de îndoială asupra arbitrilor tineri. Nu putem trece cu vederea că Dinamo a pierdut puncte din cauza greşelilor de arbitraj în nu mai puţin de şase jocuri din cele 13 disputate în acest campionat.

"Nu comentez zvonuri"
Se zvoneşte că Ioan Andone ar putea veni antrenor la Dinamo din iarnă...
Nu comentez zvonuri sau poveşti din acestea. Actuala conducere tehnică a echipei Dinamo are un contract bine stabilit, pe un an de zile, a început o treabă pe care cred că o va duce la bun sfârşit, dacă va avea sprijinul necesar.
Claudiu Niculescu: "Cu Bonetti nu aveam constanţă"

"Adevărul": Cu Bonetti pe bancă nu jucai deloc, dar cum a plecat el, ai început să marchezi...
Claudiu Niculescu: Nea Cornel Ţălnar şi domnul Dinu mi-au dat mai multă încredere şi m-au băgat în teren. Asta e cel mai important, să ai continuitate, ceea ce îmi lipsea înainte. E greu să dai randament când nu joci deloc sau doar câteva minute.

Cui i-ai dedicat golul din meciul cu Rapid?
Fiecare reuşită e pentru băieţelul meu, dar şi pentru ceilalţi doi copii. Totuşi, acest gol vreau să-l dedic suporterilor, în special celor din "Peluza Cătălin Hîldan", care au fost mereu alături de mine.

Poate deveni Dinamo campioană de toamnă?
Mai sunt patru meciuri. Cu Timişoara e cel mai greu, dar dacă le câştigăm pe toate, este posibil.

În Liga Europa mai aveţi vreo şansă?
E bine să fii optimist, dar şi realist. Din păcate, în Europa, şansele de calificare sunt nule.

Ai mai discutat cu Dănciulescu? Se reface în iarnă cuplul N&D?
Ţinem legătura mereu, am vorbit cu el şi după meciul cu Rapid. Mi-ar plăcea să fim din nou amândoi în atac. Acum e greu, dar sper ca la vară cel târziu să refacem cuplul.
Pleacă Emilian Dolha, vine Bogdan Lobonţ?

Emilian Dolha e dorit de CFR Cluj din iarnă, iar Bogdan Lobonţ ar vrea să revină la Dinamo, întrucît nu prinde echipa la AS Roma

Dinamo s-ar putea despărţi de Emilian Dolha în această iarnă. Relaţiile dintre portarul de 30 de ani, jucători şi conducere s-au răcit după partida cu Galatasaray, cînd toată lumea l-a acuzat deschis pentru golurile primite.

CFR Cluj, formaţie ce l-a dorit pe Ema şi în această vară, este interesată de serviciile goalkeeper-ului şi urmăreşte chiar un schimb cu Eduard Stăncioiu, plus o sumă de bani. Lui Dolha îi expiră contractul cu "cîinii" în 2011, iar o mutare în Ardeal i-ar conveni, mai ales că el este originar din Turda, oraş aflat la 30 de kilometri de Cluj.

Acţionarii se gîndesc să-l readucă pe Bogdan Lobonţ din această iarnă, chiar dacă l-au împrumutat la AS Roma pînă în vara lui 2010. Apropiaţi ai goalkeeper-ului de 31 de ani susţin că Lobby este dezamăgit că nu evoluează deloc în Italia, fapt ce îl îndepărtează de echipa naţională, şi şi-ar dori să revină în Ştefan cel Mare.
Gabriel Tamaş: "La Dinamo e ca-n armată!"

Gabriel Tamaş s-a apărat ieri. El acuză situaţia de la echipă, spune că a băut doar un pahar de vin la masă şi dezvăluie ce a vorbit cu Cornel Ţălnar la pauză

Gabi Tamaş apare din nou în mijlocul unui scandal, chiar de ziua lui. Ieri a împlinit 26 de ani, dar a spus că a fost prea trist ca să sărbătorească, preferînd totuşi să-şi petreacă ziua acasă, la Braşov. În fruntea "listei negre" de la Dinamo, fotbalistul va discuta mîine direct cu şefii.

- Gabi, care e punctul tău de vedere vizavi de tot ce s-a scris şi s-a spus că ai făcut în noaptea premergătoare şi la pauza derby-ului?
- Să înţeleagă presa că la Dinamo e mai rău ca-n armată! La ora 11 noaptea se stinge lumina şi trebuie să fii cu pătura pe tine...

- Totuşi, cum de apari periodic în tot felul de scandaluri?
- Se vinde cu numele Tamaş, sînt un produs bun... Din nefericire. Dacă nu există subiecte, mai bine aş fi invitat la emisiuni, să fac rating.

- Cît ai băut în seara dinaintea derby-ului?
- S-a dat cîte-un pahar de vin la cină, toţi am băut. E ceva normal pentru fiecare seară petrecută în cantonament, cred că şi la alte echipe se întîmplă.

- Episodul de la pauza meciului cu Rapid, cu Ţălnar, cum a fost? N-ai mai vrut să intri?
- Chiar credeţi că dacă mi-ar reproşa antrenorul ceva, aş face atîta caz?! Sînt călit pentru reproşuri cît toată prima ligă. Adevărul este că nu mai eram conectat la meci. Am intrat deconcentrat în partidă, nu înţeleg de ce, am comis acea eroare şi i-am zis lui nea Cornel la pauză: «Bre, decît să intru şi să mai comit vreo greşeală, atunci mai bine nu mă mai băga!». Nu voiam să aibă echipa de suferit de pe urma mea.

- Vrei să pleci de la Dinamo, cum eşti acuzat?
- Nu ştiu acum, vom vedea!

Riscă excluderea
Zvonurile că Tamaş a băut în cantonament înaintea derby-ului, gafa de la golul Rapidului şi faptul că la pauză n-a mai vrut să intre pe gazon i-au exasperat pe şefii lui Dinamo, care iau în discuţie inclusiv excluderea lui! Cel mai probabil, el va fi retrogradat la formaţia secundă, pe o perioadă nedeterminată. Pentru că a refuzat să mai intre pe gazon în repriza secundă, la capătul unei dispute cu Ţălnar, Tamaş se va alege şi cu o amendă consistentă, de peste 5.000 de euro, el nefiind la prima abatere.
West Brom e din nou interesată de Tamaş, Auxerre cere 1 milion de euro

Presa din Birmingham scrie astăzi că şefii lui West Bromwich Albion, grupare din a doua ligă engleză, pregătesc o nouă ofertă pentru a-l aduce din iarnă pe fundaşul român Gabriel Tamaş.

Intrat în dizgraţie la Dinamo, apărătorul de 26 de ani ar putea fi trimis la finalul turului înapoi la Auxerre, grupare de care aparţine, deşi împrumutul său iniţial ar trebui să expire în vara anului 2010. Francezii solicită pentru o mutare definitivă suma de 1 milion de euro, conform birminghammail.net.

În cazul în care se va transfera la West Brom, Tamaş va trebui să-şi revizuiască atitudinea. Paul Simpson, şeful grupării engleze, a pus fără pe lista de transferări 2 jucători, după ce echipa a ratat calificarea mai departe în FA Cup în faţa modestei Staines: "Au dat dovadă de lipsă de respect faţă de club".
Cristi Borcea: "Avem opt meciuri la care am fost dezavantajaţi de arbitri"

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat că simte că echipa sa este urmărită de arbitri, considerând că a fost dezavantajată în opt partide dintre cele 13 disputate până acum în acest sezon al Ligii I.

"Am văzut şi meciul Stelei, cum a fost arbitrată, dar pe mine mă doare mai rău de noi. Duminică, s-a văzut foarte clar că suntem urmăriţi. Avem opt meciuri la care am fost dezavantajaţi de arbitri. Nu ştiu dacă toată treaba asta e premeditată, pentru că nu există disensiuni între noi şi CCA, dar e clar că suntem dezavantajaţi", a declarat Borcea.

Oficialul dinamovist a reclamat un fault al fundaşului rapidist Adrian Iencsi la atacantul dinamovist Andrei Cristea, în faza premergătoare marcării golului de către Alexandru Ioniţă, în minutul 3, şi un penalti la o acţiune în careul oaspeţilor a lui Gabriel Torje, în ambele situaţii arbitrul Ovidiu Haţegan lăsând jocul să continue.

Dinamo şi Rapid au remizat, duminică, scor 1-1, într-o partidă contând pentru etapa a XIII-a a Ligii I.

Steaua a învins, cu scorul de 2-0, pe Unirea Alba Iulia, într-un meci disputat luni, tot în etapa a XIII-a a Ligii I. După această întâlnire, oaspeţii au suţinut că echipa lor nu a primit un penalti la scorul de 0-0 şi că primul gol al Stelei a fost marcat de Kapetanos dintr-o poziţie de ofsaid.
Claudiu Niculescu: "Cine n-are veterani să-şi cumpere!"

Claudiu Niculescu a mărturisit ieri că, deşi are 33 de ani, familia şi Dinamo îl fac să se simtă încă motivat să joace fotbal

Claudiu Niculescu a marcat din nou în poarta Rapidului, aceasta fiind prima sa reuşită din acest sezon în Liga I. Atacantul în vîrstă de 33 de ani şi 5 luni a arătat şi duminică seară că este în revenire de formă, fiind considerat de către şefi principalul cîştig al ultimei luni în Ştefan cel Mare. Fotbalistul a plecat imediat după partidă la soţia sa, Diana, şi la băieţelul în vîrstă de cîteva luni, Cristian David.

"Puştiul mă linişteşte, nici nu trebuie să mai răspund la telefoane, fiindcă totul gravitează în jurul lui şi al orelor sale de somn. Toată lumea mă întreabă dacă sînt bucuros acum, că am dat o palmă celor care mă vedeau terminat. Am ajuns la o vîrstă la care nu mă mai încălzesc astfel de gesturi. Dar cine n-are veterani să-şi cumpere, cum spune o vorbă veche din bătrîni, iar eu, Claudiu Niculescu, joc fotbal pentru mine şi pentru familia mea, pentru tot ceea ce înseamnă Dinamo. Cît mă mai ţin picioarele o să alerg să cîştig o pîine ca fotbalist. Nu aştept cuvinte mari. Îmi ajung aplauzele fanilor dinamovişti şi mulţumirea sufletească să ştiu că mi-am făcut treaba de atacant", a punctat ieri olteanul.
Dat afară de Dinamo, Dario Bonetti a ajuns în liga a 3-a italiană

Fostul antrenor al echipei Dinamo, italianul Dario Bonetti, va pregăti formaţia A.S. Pescina Valle del Giovenco, din liga a treia italiană, informează site-ul oficial al echipei.

Noul tehnician va fi prezentat oficial miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la stadionul Dei Marsi.

Dario Bonetti, în vârstă de 48 de ani, a evoluat ca fotbalist la formaţii precum Brescia, AS Roma, AC Milan sau Juventus.

El a pregătit ultima dată pe Dinamo, după ce a mai antrenat la FC Sopron, Gallipoli sau Juve Stabia.
URL de referinţă