RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
"Dinamo a 'plutit' fără Cristea! Galata a înscris ca-n curtea şcolii!"

Ioan Becali consideră că absenţa lui Andrei Cristea a cântărit enorm pentru Dinamo în partida cu Galatasaray şi spune că a fost dezamăgit de atitudinea "câinilor". Agentul de jucători a mai declarat ca lui Dolha i se pot imputa golurile primite.

"Dolha are caracter, e cuminte, băiat de grup, dar are toane şi atunci îţi pierde un meci. Galata a dat goluri ca-n curtea şcolii fără să forţeze. Fără Cristea (n.r. Andrei), Dinamo plutea la mijlocul terenului. Mi-am dat seama de la începutul meciului că Dinamo a fost pe teren doar ca să fie. Dinamo nu are busolă fără Cristea!", a spus Ioan Becali la gsptv.

Dinamo Bucureşti a pierdut, joi, pe teren propriu, cu scorul de 0-3 (0-2), meciul susţinut în compania formaţiei turce Galatasaray Istanbul, contând pentru etapa a IV-a a grupei F a Ligii Europa.
Cornel Dinu: "Se autoexclud!"

Cornel Dinu spune că, în funcţie de randamentul din teren, va şti pe cine va conta din iarnă şi la cine va renunţa.

- Domnule Dinu, supărare mare după această înfrîngere. Ce s-a întîmplat?
- De multe ori ne gîndim că lipsa de valoare se face prin atitudine. Profesionalismul se dobîndeşte în timp, iar turcii au fost mai profesionişti decît noi. Sînt probleme vechi, care nu pot fi corectate în doar cîteva săptămîni.

- De fiecare dată aceeaşi problemă a indolenţei. Chiar nu poate fi remediată?
- Îmi dă de gîndit profesionalismul jucătorilor, au fost răsfăţaţi în ultimul timp, dar acest lucru nu s-a transformat într-o atitudine profesionistă. Aceste probleme se rezolvă doar cu fermitate, atît din partea noastră, cît şi a conducerii. Cine nu face faţă exigenţelor se autoexclude. Încep să se clarifice lucrurile: cine poate merge mai departe şi cine nu.

- Oamenii de fotbal au spus după meci că nu au înţeles ce a jucat Dinamo...
- Treaba lor ce spun. În prima repriză am avut două situaţii de gol prin Alexe, jucător tînăr, fără experienţă. Turcii au avut două ocazii şi au dat două goluri, care puteau fi evitate. Am primit goluri pe greşeli personale. Atitudinea noastră, în special în prima repriză, a fost greşită. Am făcut un marcaj larg, mai mult un filaj, o supraveghere, decît unul agresiv.

- Din iarnă, cine pleacă, cine rămîne?
- În funcţie de atitudinea jucătorilor în ultimele meciuri vom putea trage linie în iarnă să vedem cu cine putem merge înainte. Vom restabili raportul dintre randament şi zerourile încasate.
Cristi Borcea: "Nesimţiţi şi indolenţi!"

Conducerea i-a făcut praf pe jucători, pe care îi acuză că nu pun suflet pentru Dinamo. Din iarnă încep restructurările.

Dinamo a fost umilită din nou de Galatasaray, iar tur-retur scorul este şocant: 1-7! Şefii îi ameninţă pe jucători că din iarnă vor fi puşi pe liber. "Important este campionatul, am mai spus-o, dar e inadmisibil să joci cu atîta indolenţă şi nesimţire, cum au făcut-o ai noştri cu Galata! Ar trebui să se uite la băieţii ăia de la Urziceni să vadă cum aleargă şi cum se dăruiesc. Atitudinea asta nu e demnă de Dinamo", a zis Cristi Borcea.
Emilian Dolha: "Normal, suntem dezamagiti. Trebuie sa fim realisti si sa vedem diferenta de valoare. Am intalnit doua echipe foarte bune, dar Galatasaray mi se pare peste Panathinaikos. Trebuie sa ne concentram in continuare si sa invingem duminica Rapid."
Cosmin Moti: "O diferenta clara exista de partea lor, sunt jucatori de zeci de milioane. Trebuie sa luam jucatori de 10,12 sau 15 milioane si sa nu vindem ceea ce avem mai bun, daca vrem sa fim la acelasi nivel. Nu stiu daca rezultatul e rusinos pentru ca diferenta s-a vazut inca din tur, dar poate meritam sa dam si noi un gol. Sa uitam de acest meci pentru ca duminica ne asteapta altul important. Vrem sa mergem pe ambele fronturi ramase, cupa si campionatul, si sa luam eventul."
Bratu dă vina pe medicii din România pentru absenţa îndelungată de pe gazon

Atacantul dinamovist Florin Bratu a declarat, vineri noapte, că recuperarea sa a durat mai mult decât trebuia din cauza greşelilor făcute de doctorii români şi recomandă sportivilor cu probleme medicale să meargă în străinătate pentru tratament.

"Acum pot să spun şi eu că sunt bine. Mai am să mă pregătesc fizic şi cu echipa şi sunt pe ultima sută de metri. Au fost ceva probleme cu recuperarea mea, s-a greşit undeva. Sunt foarte bucuros că i-am găsit pe oamenii ăştia din Italia şi ţin să le mulţumesc pe această cale că m-au pus pe picioare. Îi sfătuiesc pe cei care vor avea probleme să se ducă afară, pentru că în România nu se ştie cum să se facă recuperearea. Nu e vorba de condiţii, ci de ştiinţă. Fiecare jucător, fiecare om are organismul lui şi trebuie să ştii cum să-l iei", a spus Bratu, la revenirea din Italia, unde s-a tratat la o clinică din Roma.

Florin Bratu s-a accidentat la 17 octombrie 2008, în timpul meciului cu CFR Cluj, când a suferit o entorsă la genunchiul drept cu afectarea ligamentelor. De atunci, el nu a mai evoluat deloc.

Jucătorul a mai spus că suferă din cauza faptului că nu a putut să îşi ajute echipa, care a trecut prin momente nefaste în ultima perioadă. "Sufăr în primul rând că nu joc şi în al doilea rând mă doare sufletul că echipa nu merge, dar sunt resurse şi sperăm să ne revenim. Părerea mea este că în acea dublă manşă, Galata a fost mai bună şi şi-a arătat valoarea, a fost peste noi. Nu cred că au fost indolenţi colegii mei, cred că atât au putut. Am prins o zi nefastă, dar sperăm să fie bine în următoarele două meciuri din Liga Europa. Atâta timp cât mai sunt şanse teoretice, trebuie să ne agăţăm de ele. Poate dacă jucam eu şi Marius Niculae, pentru că şi el s-a accidentat mai recent, era altfel, aduceam un plus echipei", a explicat Bratu.

Dinamo a pierdut dubla manşa cu Galatasaray din faza grupelor Ligii Europa cu scorul de 1-7, 1-4 în deplasare şi 0-3 pe teren propriu. După patru etape disputate în Grupa F, Dinamo se află pe locul 3, cu 3 puncte, şi are şanse minime de calificare.
Prunea: "Dinamovistii pot sa schimbe istoria in meciul cu Rapid"

Fostul international considera ca derby-ul de duminica nu are o favorita Fostul portar al echipei Dinamo Bucuresti, Florin Prunea, considera ca jucatorii formatiei din Soseaua Stefan cel Mare isi pot lua revansa in fata propriilor suporteri pentru parcursul slab din cupele europene, printr-un rezultat bun in meciul de duminica, impotriva Rapidului.

Prunea a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca partidele contra formatiei giulestene aveam mereu o incarcatura speciala pe cand era jucator si ca pentru astfel de intalniri un fotbalist se antreneaza tot anul.

"Nu e mare diferenta intre meciurile Dinamo - Rapid de cand jucam eu si cele de acum. Tot timpul, indiferent de anul cand s-a disputat, a fost ceva special. Cel mai mult imi placeau meciurile cu Steaua si cu Rapid. Imi placeau stadioanele pline si sper sa fie si duminica stadionul plin. Imi placea sa joc pe stadionul Rapidului, pentru ca au niste suporteri inimitabili, care fac o atmosfera incendiara. Si suporterii lui Dinamo sut de vis. Sunt meciuri pentru care te antrenezi tot anul. Nu e nicio favorita, asa cum niciodata nu a fost intr-un meci intre cele doua echipe. Este greu sa dai un pronostic, dar eu am jucat la Dinamo si asta este favorita mea duminica seara. Dinamovistii pot sa schimbe istoria la trei zile de la meciul pierdut pe teren propriu cu Galatasaray si pot sa isi recastige suporterii, daca inving Rapidul", a declarat Florin Prunea, in cadrul emisiunii "Suporter de serviciu".

"Din punctul meu de vedere, valoarea campionatului e in scadere. Vedem ca echipele din locurile 1-8 nu pot asa castige si tot isi pastreaza locul. Valoare din pacate, e in scadere. Nimeni nu reuseste sa se departajeze, cu toate ca echipele au facut pasi gresiti. Va fi un campionat extrem de echilibrat. E normal sa ne departam de valoarea cupelor europene. Presedintele FRF, Ionut (n.r. Lupescu), cei care am lucrat in administratie, am tras un semnal de alarma acum cativa ani si am spus ca trebuie sa oprim acest exod de jucatori straini, pentru ca vom avea probleme atat la nivelul echipei nationale, cat si la echipele de club. Unirea Urziceni nu se poate compara cu ce se intampla in fotbalul romanesc. Oamenii de acolo isi fac treaba si nu se vaga unul peste celelalt, asa cum se intampla la alte echipe. Acesta e secretul reusitei lor", a mai spus fostul oficial al FRF.

"De mult timp am spus ca arbitrajul e o problema falsa a fotbalului romanesc. Altele sunt problemele: organizarea la jocuri, suporterii. Suporterii simt ca fotbalul nu mai e al lor si au ales o forma de protest. Cred ca e prea mult ca toti suporterii sa fie bagati la un loc si sa fie numiti drogati sau mai stiu eu cum", a incheiat fostul international.
Duckadam: "Avem vedete, nu fotbalişti"

Înfrângerea Stelei cu 1-3 în meciul retur disputat la Istanbul în compania celor de la Fenerbahce, în Europa League, l-a făcut pe Helmuth Duckadam (50 de ani) să declare că elevilor lui Mihai Stoichiţă le stă mintea mai mult la distracţie, decât la fotbal.

Helmuth Duckadam, eroul Stelei de la Sevilla, îi face praf pe elevii lui Mihai Soichiţă: "De multe ori se încearcă fel şi fel de comparaţii între echipa din 1986 şi cea de acum. Nici nu poate fi vorba de aşa ceva. Eu am mai spus şi cu alte ocazii că acum de fiecare dată când ieşim în Europa ni se dă peste nas. Asta ne este valoarea. Suntem subţirHelmuth Duckadami rău de tot".

Tirada lui Helmuth a continuat nemilos: "Ce pretenţii poţi avea când jucătorii Stelei primesc la un loc jumătate din salariul lui Roberto Carlos? Trebuie să înţelegem că nu avem cu ce să mergem mai departe. Din păcate, mulţi fotbalişti roş-albaştri nu-şi merită nici măcar salariile pe care le primesc. Au căpătat aere de mari staruri. Le stă mintea mai mult la distracţie, decât la fotbal. De fapt, la Steaua sunt mai multe vedete decât fotbalişti"

Dan Petrescu n-ar fi avut performanţe în Ghencea
Tocmai din cauza vedetismelor jucătorilor de la Steaua, Helmuth Duckadam e convins că dacă Dan Petrescu ar fi fost antrenorul principal al formaţiei din Ghencea, nu ar fi ajuns vreodată la rezultatele pe care le-a obţinut cu Urziceniul. "La Unirea sunt jucători disciplinaţi, care nu ies din cuvântul lui Dan Petrescu, iar rezultatele nu au întârziat să apară. La Steaua, vestiarul e plin de vedete", ne-a mai declarat Duckadam.
Nicolae Badea: Cei care n-au justificat legitimatia de jucator profesionist vor pleca din iarna!

Noncombatul fotbaliştilor a fost amendat dur de Nicolae Badea, preşedintele Consiliului Director.

"Atitudinea şi modul în care a fost tratat meciul cu Galatasaray sunt descalificante. A fost o abordare pietonală a partidei din partea jucătorilor. Niciunul dintre titulari nu a arătat că merită să îmbrace tricoul lui Dinamo! Toţi cei care n-au justificat legitimaţia de jucător profesionist vor fi daţi afară în pauza de iarnă! Îi anunţ pe unii că trecutul nu le asigură prezentul şi viitorul la Dinamo. Jucătorii se feresc de efort, le place doar şueta. Nu-i mai interesează Dinamo", a declarat, ieri, Nicolae Badea pentru EVZ.

Dacă pe jucători i-a făcut cu ou şi cu oţet, şeful "haitei" n-a atribuit nicio vină tehnicenilor Cornel Dinu şi Cornel Ţălnar. "Nu se pune problema schimbării antrenorilor", a subliniat Badea.

Chiar dacă Dinu şi Ţălnar sunt apăraţi de conducători, a reapărut varianta aducerii antrenorului Ioan Andone. "Ţânţarul" este doar o soluţie temporară, el neavând competenţa necesară de a pregăti o echipă precum Dinamo. Iar "Procurorul" nu mai are motivaţia să antreneze, mulţumindu-se doar cu rolul de supervizor. Totuşi, Andone nu poate veni în acest moment fiindcă vrea să mai rămână două săptămâni la Dubai, unde mai are de încasat o sumă de bani de la clubul Al Ahli, echipă care l-a demis recent.

În cazul în care ar accepta acum o ofertă, "Fălcosul" ar pierde respectiva sumă de bani. Ando ar putea ajunge la Dinamo în pauza de iarnă.
"Echipa nu are niciun Dumnezeu"

Fostul mare jucator al lui Dinamo, castigator a patru campionate, Ion Parcalab a declarat, in exclusivitate pentru Sport total FM, ca la ora actuala, echipele romanesti sunt mult sub cele din Europa, iar echipa sa de suflet, Dinamo nu are nici macar un antrenor pentru a face performanta.

"In urma cu doua zile a fost ziua mea, iar echipa la care tin enorm, Dinamo, nu mi-a oferit un cadou pe masura. Meciul cu Galata nu mi-a placut deloc. As fi vrut o revansa, insa nu ne-am putut misca in fata lor. Ei au crescut, iar noi am ramas pe loc. Ne depasesc la toate capitolele si nu cred ca ne vom ridica la nivelul lor, prea curand. De la copii si juniori nu vine nimic catre echipele mari si atunci ne intrebam de ce nu ii putem bate. Bani nu sunt, iar daca sunt cumparam jucatori mediocri din afara. Am impresia ca ne pacalim unii pe altii. Avem probleme la toate capitolele din fotbalul romanesc si nu inteleg de ce am ajuns aici. Pai, inainte miscau turcii in fata noastra? Cand ma gandesc ca vine meciul cu Rapid, mi se face rau. Degeaba ne-am calificat in felul cum am facut-o, daca in grupa suntem pe ultimul loc. Dinamo nu mai are nicio sansa. Ce credeti, vom bate la greci? Cu un astfel de joc si o astfel de mentalitate nu facem nimic nici la Panathinaikos. Jucatorii se iau pe CV-uri sau Dvd-uri si nu este bine. Eu daca imi fac un CV si il dau la o echipa, joc din primul minut. Nu stiu cine aduce acesti jucatori, dar nu asa se face performanta. Dupa ce ca nu joaca la echipa mare, sunt trimisi la echipa secunda si nici acolo nu fac fata. Dinamo nu are nici macar antrenor, nu are niciun Dumnezeu. Talnar este atat de gras, incat nici pe banca nu incape. Pe vremea mea, nu existau aceste injuraturi intre suporteri si jucatori. Isi fac semne obscene si se injura de mama focului. Cand il vad si pe domnul Turcu, care este si purtator de cuvant, imi vine rau. Poate reuseste sa si antreneze echipa si chiar sa si joace. La Dinamo, orice vine intra si joaca fara probleme. De ce credeti ca au plecat antrenorii straini de la Dinamo? Nu au fost lasati sa antreneze. Daca pierdem si cu Rapidul, luni va voi spune mai multe.", a declarat fosta glorie a echipei Dinamo, Ion Parcalab.
URL de referinţă