RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Torje: "Ne calificăm!"

Cel mai scump fotbalist din România, cu două milioane de euro plătite pentru el, este schimbat cu 180 de grade faţă de sezonul trecut.

Cristi Borcea confirmă metamorfoza fotbalistului contestat de fani în sezonul trecut: "Torje este pariul meu pentru acest an competiţional!". Iar "Torjihno" joacă din ce în ce mai bine. Primul exemplu, echipa naţională de tineret, unde a marcat două goluri în ultimul meci oficial, partida cu Moldova. "Mă bucur că ajut prin golurile mele echipa naţională. Vreau să câştig orice meci, vă daţi seama, iar dacă se poate ca eu să contribui decisiv la victorie, cu atât mai bine!", afirmă mijlocaşul "câinilor". La Dinamo, Torje a devenit titular incontestabil, pe un post pe care mai pot juca Ianis Zicu sau Adrian Cristea. Fostul jucător al lui Poli Timişoara explică cum pot roş-albii să îndeplinească obiectivul ratat anul trecut, titlul de campioană: "Vreau să cred că am trecut peste visul acela urât. Nu uitaţi, e o vorbă în fotbal... "victoriile aduc victorii'. Ele ne ajută pentru moral. Iar noi trebuie să mergem mai departe" .

Obiectiv: locul 2 în grupă
Ce spune Gabi Torje despre şansele echipei de a trece mai departe în Europa League dintr-o grupă cu Galatasaray, Panathinaikos şi Sturm Graz? "Cred că Galatasaray este principala favorită, dar se poate întâmpla orice. După părerea mea, noi suntem echipa cu şansa a doua la calificare, după cei de la Galata. Cred că suntem peste Panathinaikos şi Sturm Graz! Deci, ne calificăm! Doar n-am luptat la Liberec ca să ne oprim aici, nu?", explică mijlocaşul.

"Avem meci cu Oţelul Galaţi. O să fie destul de greu, ei vin după trei înfrângeri consecutive şi cu siguranţă vor să scoată un rezultat bun", Gabriel Torje, mijlocaş Dinamo

"Săpăligă", spion la Graz
Ion Marin va fi prezent azi în tribunele stadionului "UPC Arena" pentru a vedea la lucru primul adversar al "câinilor" din grupele Europa League. Secundul lui Bonetti va urmări în direct meciul pe care Sturm Graz îl va disputa pe teren propriu, în compania celor de la Lask Linz, pentru a aduna cât mai multe informaţii despre echipa pe care Dinamo o va întâlni joi seara, în deplasare.
Dorinel, alergat de dinamovişti!

Istoria revederii de astăzi dintre tehnicianul Dorinel Munteanu şi Dinamo are o semnificaţie aparte pentru antrenorul Oţelului.

Om de bază în echipa care a câştigat titlul în 1992, alături de Demollari, Tene sau Selymes, fostul internaţional a ajuns unul dintre cei mai detestați oameni în viziunea suporterilor din "Ştefan cel Mare".

S-a refugiat în maşină
Ruptura s-a produs la un derby Dinamo - Steaua (0-1), disputat pe 22 august 2004. Dorinel se transferase la rivala "câinilor" şi a fost fluierat pe toată durata evoluţiei sale. Chiar şi aşa, din postura sa de jucător reprezentativ al echipei naţionale, Munti a încercat, la o oră după terminarea partidei, un gest nebunesc. S-a dus să le explice fanilor dinamovişti, strânşi la terasa din faţa stadionului, de ce a ajuns la echipa din Ghencea! "Am vrut să vin la Dinamo, dar am fost refuzat. A fost prima mea opţiune, dar a trebuit să mă transfer undeva, să prind echipa naţională", le-a explicat Dorinel.

N-a apucat însă să termine ce avea de zis. Dialogul a fost brusc oprit de un torent de înjurături, scuipat şi de un şir de sticle aruncate înspre Dorinel, care s-a refugiat imediat în maşina personală, cu fanii pe urme. Acesta a fost ultimul "dialog" purtat între fanii lui Dinamo şi fostul jucător, al cărui nume a devenit de atunci sinonim cu cel al Stelei, echipă la care s-a şi întors, de data aceasta în calitate de tehnician. Iar astăzi, de la ora 19:00, rivalul alb-roşiilor vrea să reuşească surpriza etapei, printr-un succes împotriva trupei lui Dario Bonetti.

Acelaşi tratament şi pe Cotroceni
În primăvara lui 2004, în primul său sezon la Steaua, Dorinel a încercat să vizioneze pe stadionul Cotroceni un meci al rivalei Dinamo, care o întâlnea pe FC Naţional. Ex-internaţionalul s-a aşezat chiar în mijlocul suporterilor dinamovişti de la tribuna 0, neştiind ce va urma. Munti a fost scuipat de unul dintre suporteri, care i-a reproşat apartenenţa stelistă. Fără să spună nimic, Dorinel s-a ridicat de pe locul pe care stătea, părăsind imediat stadionul.

1 titlu de campion a câștigat Dorinel Munteanu cu Dinamo (1992)

134 de selecții a adunat Munti pentru echipa națională

1 titlu de campion a câștigat Dorinel Munteanu cu Steaua (2005)


"Nu vreau să detaliez acel incident. Asta e! Eu mi-am făcut datoria pe la toate echipele pe unde am jucat", Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul
Bonetti consideră că Dinamo merita cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu Oţelul Galaţi

Antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, a declarat, sâmbătă, după meciul pierdut, pe teren propriu, cu Oţelul Galaţi, scor 0-1, că rezultatul final este injust, deoarece echipa sa a avut mult mai multe ocazii, dar "şi-a dat gol singură".

"E dificil să îţi găseşti cuvintele după o asemenea partidă. Noi am făcut totul azi, ne-am dat gol singuri, ceea ce e foarte greu, şi am ratat multe ocazii cu mare uşurinţă. Ăsta a fost aspectul meciului. Avem probleme de concentrare, pe care trebuie să le remediem cât mai repede, şi apoi să îmbunătăţim jocul de pe teren propriu. Un punct ar fi fost normal după ce s-a întâmplat în meci, dar nu am reuşit să înscriem", a spus Bonetti.

Tehnicianul italian consideră că roş-albii au fost lipsiţi de şansă la acest meci: "Nu am avut noroc, am greşit mult la finalizare, e o problemă la mentalitatea jucătorilor. Aşa se întâmplă cu echipele mici, sunt probleme. Nu vreau să dau vina pe nimeni la faza golului, au fost greşeli în lanţ".

Referitor la meciul cu Sturm Graz de joi, din grupele Ligii Europa, Bonetti a afirmat: "Sperăm ca echipa să arate altfel, în primul rând la rezultat, pentru că el contează cel mai mult".

Dinamo a pierdut, sâmbătă, în faţa Oţelului Galaţi, scor 0-1, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 6-a a Ligii I şi a înregistrat a doua înfrângere din acest sezon. Următorul meci al roş-albilor va avea loc joi, în deplasare, cu Sturm Graz, în Grupa F a Ligii Europa.
Alexe: "E o dezamăgire că am pierdut, am luat un gol din ghinion"

Atacantul Marius Alexe, care a evoluat pentru prima dată pentru Dinamo de la revenirea de la Astra, a declarat: "Nu am avut emoţii la acest meci, nu a contat ce număr am avut pe spate (n.r. 10), ci să joc cât mai bine. E o dezamăgire că am pierdut. Am luat un gol din ghinion. Victoria Oţelului nu e meritată, noi am avut mult mai multe ocazii. Borcea a venit în vestiar după meci şi ne-a spus să batem la Graz, pentru că aşa va uita această înfrângere".

Dinamo a pierdut, sâmbătă, în faţa Oţelului Galaţi, scor 0-1, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 6-a a Ligii I şi a înregistrat a doua înfrângere din acest sezon. Următorul meci al roş-albilor va avea loc joi, în deplasare, cu Sturm Graz, în Grupa F a Ligii Europa.
Victor Becali: "M-a deranjat lipsa de reacţie, Dinamo trebuia să călărească Oţelul la 0-1"

Victor Becali, agentul FIFA, spune că l-a deranjat lipsa de reacţie a echipei, care ar fi trebuit să îşi călărească adversarul la scorul de 0-1.

"Am pierdut un pariu cu un prieten din cauza lui Dinamo. Ce i s-a întîmplat lui Tamaş i se poate întîmpla oricui, nu cred că este o gafă a lui faza golului. A lipsit reacţia echipei. Niculescu a avut ocazia să înscrie, dar a dat pasă la adversar. Să spunem că a fost o greşeală a lui Tamaş, dar Dinamo trebuia să îşi călărească adversarul acasă", a spus Victor Becali la GSP TV.
Cornel Dinu: "Moţi şi Tamaş nu au nici o scuză pentru golul Oţelului"

Cornel Dinu, administratorul delegat al lui Dinamo, crede că Gabriel Tamaş şi cu Cosmin Moţi sînt vinovaţi pentru golul marcat de Oţelul Galaţi.

"Ne-a surprins şi pe noi ce s-a întîmplat în acest meci. Este fără cuvinte ce s-a întîmplat la faza golului. Tamaş nu are nici o scuză la acea fază, nici Moţi", a spus Cornel Dinu la GSP TV.
Cristi Borcea: "Mercenari şi nesimţiţi!"

[align=justify]Borcea i-a desfiinţat pe jucători după eşecul de aseară, dar nu i-a găsit nici o vină lui Dario Bonettiş

Eşecul contra Oţelului l-a întors pe Borcea împotriva fotbaliştilor. El i-a făcut praf în vestiar, apoi a zis la GSP TV: "Nu se poate aşa nesimţire! Sînt nişte mercenari! Cu Ceahlăul le-am dat banii înainte de meci şi au bătut 4-0, cu Steaua am făcut la fel şi au cîştigat! Cu Slovan Liberec le-am dat 50.000 de euro şi şi-au dat viaţa pe teren! Acum nu le-am mai dat bani şi uite ce s-a întîmplat!".

El e convins că fotbaliştii s-au plafonat după eşecul din sezonul trecut: "Trebuie schimbat ceva, nu poţi să joci aşa la Dinamo! Aici trebuie să ai 1-0 încă de pe la vestiare! Nu ai cum să îmbraci tricoul alb-roşu şi să evoluezi într-un asemnea mod".

Singurul care a scăpat de valul de acuze a fost italianul Dario Bonetti: "Ce vină are antrenorul că jucătorii nu mai pot alerga?".

"Bateţi la Graz şi se uită tot!"
Borcea le-a transmis jucătorilor că trebuie să învingă neaparat joi, în Austria, pentru a şterge înfrîngerea cu Oţelul.

Borcea a intrat nervos în vestiarul "cîinilor" la finalul meciului cu Oţelul. "Nu se poate să jucaţi cu atîta lejeritate, să nu vă implicaţi deloc! Punctele astea pierdute ne pot costa titlul. V-aţi relaxat după săptămîna în care aţi învins şi la Slovan, şi în Ghencea, aşa ceva nu se poate!!", a tunat el.

Apoi a mai coborît tonul, încercînd să-i liniştească pe jucători şi să îi facă să realizeze importanţa partidei de joi, din Europa League, cu Sturm Graz: "Trebuie să învingeţi la Graz, altfel va fi foarte rău pentru voi! Lumea va uita toate lucrurile incredibile pe care le-aţi realizat pînă nu demult. Se vor şterge cu buretele, ştiţi şi voi cum sunt suporterii, vă iubesc doar la victorii". Borcea, Turcu şi Badea au mai avut o şedinţă astă-noapte, pentru a analiza cauzele eşecului.

"Nu ştiu ce a spus Borcea cînd a venit în vestiar. A strigat ceva în română, însă mie nu mi-a tradus nimeni. Era supărat, dar toţi sîntem!" - Dario Bonetti, antrenor Dinamo
Ion Parcalab: "I l-am recomandat prima oara pe Roman lui Adrian Porumboiu"

Ion Parcalab, dezamagit de faptul ca nu este cautat de nimeni de la Dinamo

Fosta glorie a dinamovistilor, Ion Parcalab, a tinut sa mentioneze faptul ca a fost printre primii oameni care au vazut in mijlocasul Mihai Roman un talent deosebit, pe vremea cand acesta evolua pentru echipa din Suceava, recomandandu-l lui Adrian Porumboiu: "Obligatia observatorului este sa evidentieze jucatorii tineri pentru a fi in vederile Federatiei in ceea ce priveste loturile de tineret. Dinamo n-a apelat niciodata la serviciile mele, desi as fi fost bucuros sa ii ajut, intrucat sunt dinamovist de cand ma stiu si as fi facut-o pentru jucatori. Eu chiar i l-am prezentat lui Porumboiu pe Roman dupa un meci al Sucevei la care am fost observator. Am vorbit atunci la telefon si i l-am recomandat, dar se pare ca brasovenii au fost mai iuti. El a avut o explozie tarzie, dar sa nu uitam ca si-a inceput cariera de fotbalist la 17 ani, cand altul termina junioratul. Eu vad ca are toate calitatile pentru a juca la cel mai inalt nivel, l-as vrea la Dinamo, dar ati vazut la ce sume s-a ajuns, chiar doua milioane de euro, asa ca brasovenii il mai tin pentru a-i mai creste cota. A fost, intr-adevar, o ascensiune fulminanta, pentru ca el juca la o echipa care se batea pentru evitarea retrogradarii, iar intr-un an de zile a ajuns sa evolueze in echipa nationala."

Un alt jucator vazut de Ion Parcalab, de aceasta data transferat la Dinamo este Ianis Zicu: "Eu l-am vazut pe Zicu dupa un meci al grupei mele, a celor nascuti in 1983 cu aceeasi grupa de juniori ai Farului Constanta antrenati de Bukossy. Acum nu sunt multumit de evolutia sa. El a avut niste probleme, s-a si ingrasat pentru ca umbla si el noaptea. Trebuie sa-si revizuiasca viata din afara terenului, in rest are toate calitatile."

Referitor la calificarea echipei de suflet in grupele Europa League, Ion Parcalab, a recunoscut ca nu a crezut in sansele baietilor pregatiti de Dario Bonetti: "Multi prieteni mi-au propus sa pariem pe calificarea dinamovistilor in Europa League, dar nu am crezut ca este posibil acest lucru si le-am spus ca pierdem banii pentru ca nu este posibil. Imi pare rau ca nu am avut incredere in echipa mea de suflet, trebuia sa fiu la bine si la rau alaturi de ei."
Niculae şi Cristea s-au refăcut după accidentări şi sunt apţi pentru meciul cu Sturm Graz

Atacantul Marius Niculae şi mijlocaşul Adrian Cristea, absenţi în partida cu Oţelul Galaţi din cauza unor accidentări, s-au refăcut complet şi sunt apţi pentru partida de joi cu Sturm Graz, contând pentru prima etapă din grupele Ligii Europa, informează gruparea din Ştefan cel Mare.

Atacantul a suferit în această săptămână o tendinită la aductorii piciorul stâng, în timp ce Adrian Cristea a avut o contractură la meciul naţionalei cu Austria, iar tehnicianul Dario Bonetti nu a riscat să-i folosească în partida cu Oţelul Galaţi, scor 0-1.

În locul acestora, italianul i-a introdus în teren pe Claudiu Niculescu şi Ianis Zicu.

Echipa antrenată de Dario Bonetti va întâlni joi, în deplasare, pe Sturm Graz, în primul meci din grupele Ligii Europa.
Turcu: "Mă aşteptam mai mult din partea unor jucători ca Tamaş, Zicu sau Pulhac"

Acţionarul lui Dinamo, Vasile Turcu, a declarat că principalii vinovaţi pentru eşecul cu Oţelul Galaţi sunt jucătorii, şi a adăugat că se aştepta la mai multe realizări din partea fotbaliştilor cu experienţă din lot ca Tamaş, Zicu sau Pulhac.

"Jucătorii sunt vinovaţi pentru înfrângerea cu Oţelul. Nu o să mai merg la meciurile echipei, nu o să-i mai laud pe jucători decât la finalul campionatului, dacă vor câştiga titlul. Aşteptam mai mult din partea unor jucători cu experienţă ca Tamaş, Zicu sau Pulhac. Au cele mai mari contracte din ţară, trebuie să se trezească pentru că îşi bat joc de club", a spus Turcu la GSPTV.

Dinamo a pierdut, sâmbătă, în faţa Oţelului Galaţi, scor 0-1, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 6-a a Ligii I şi a înregistrat a doua înfrângere din acest sezon.
URL de referinţă