RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
"L-am făcut erou pe Bornescu!"

Cornel Ţălnar vorbeşte deschis despre derby-ul cu Rapid, problema "Tamaş", dar şi despre porecla de "manta de vreme rea" pe care o duce mai departe cu un zâmbet amar în colţul gurii.

-Cu ce fel de gust aţi rămas după derby-ul cu Rapid?
-Dulce-acrişor! Dulce, pentru că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale lui Dinamo din ultimul timp, şi acrişor, din cauza rezultatului. În plus, au mai fost şi accidentările lui Alexe şi Torje, care nu ne-au căzut foarte bine.

-Multă lume a spus că Dinamo ar fi trebuit să câştige. Ce i-a lipsit?
-Concentrarea! Dacă am fi fost mai atenţi la finalizare, nu l-am fi făcut erou pe Bornescu şi nu am fi zgâlţâit barele din toate încheieturile. Vreau să corectez acest lucru, iar pauza asta este bine-venită.

"Tamaş a băut un pahar"
-V-aţi ales cu un nou scandal după acest meci. Tamaş este din nou personaj principal. Care credeţi că este problema lui?

-Nu este adevărat că nu a vrut să intre în repriza a doua. L-am văzut extrem de nervos pentru că greşise la gol, iar de comun acord am hotărât să nu continue. Iar cu băutul în cantonament e adevărat că a băut, dar a fost vorba de un pahar de vin pe care doctorul obişnuieşte să-l dea jucătorilor în fiecare seară. Pe plan sportiv cred că Gabi are aceeaşi problemă: sunt momente în care nu se concentrează aşa cum trebuie, dar cred în continuare că el este unul dintre cei mai valoroşi stoperi din ţară.

-Chiar înainte de derby-ul cu Rapid l-aţi scos pe Dolha din poartă. De ce aţi făcut această mutare?
-Dolha este un băiat foarte cuminte. Rar am văzut un fotbalist ca el, atât de profesionist şi în banca lui. El a greşit cu Galatasaray şi m-am gândit că moralul lui nu este foarte bun.

"Să fiu eu mantaua şi să se ducă norii"
-Cum vă simţiţi când auziţi variante de antrenor pentru banca lui Dinamo? Andone, Rednic…

-Ţălnar e manta de vreme rea la Dinamo. Aşa se spune despre mine, nu? Lasă să fiu eu manta de vreme rea şi să fac treabă când sunt nori în "Ştefan cel Mare", iar apoi să vină cine vrea. Oricum eu sunt călit de la povestea cu domnul Rednic.

Bratu, din nou la antrenamente
Revenit săptămâna trecută din Italia, unde a efectuat un proces de recuperare, Florin Bratu s-a antrenat cu "Sensei Niculae" în zilele libere pe care "câinii" le-au primit de la stafful tehnic. Începând de azi, când fotbaliştii antrenaţi de Cornel Ţălnar se vor reuni la Săftica, atacantul care a lipsit mai bine de un an din cauza unei accidentări grave la genunchi va intra în programul normal al echipei.

Torje speră să joace cu Timişoara
Gabriel Torje, unul dintre cei mai în formă fotbalişti dinamovişti, nu ştie cu exactitate cât timp va fi nevoit să stea departe de gazon. Consultat şi de Pompiliu Popescu, mijlocaşul se pare că va lipsi de pe teren în jur de trei săptămâni. Fotbalistul, care îşi doreşte enorm să se refacă până la meciul cu Timişoara de peste două săptămâni, urmează un tratament, perioada de repaus fiind influenţată de efectul medicamentaţiei asupra organismului. "Mă simt mai bine, sper să joc", s-a destăinuit acesta unor apropiaţi.
Nea Ionel Ganea

Revenit la Dinamo la începutul sezonului în calitate de conducător, Ionel Ganea a schimbat după câteva luni costumul cu treningul de antrenor secund.

Acest lucru s-a întâmplat la rugămintea acţionarilor din "Ştefan cel Mare", care au considerat că acest post trebuie să fie ocupat de o mână forte, "Găniţă" fiind arhicunoscut pentru comportamentul său la limită. De ce este necesar ca antrenorul secund al "câinilor" să fie un "dur" ? Sau de ce al doilea antrenor al unei echipe de top din Liga I are tot felul de atribuţiuni, mai puţin cele strict legate de tactică, aşa cum este în tot fotbalul civilizat din lume?

Stinge lumina la ora 23:00
Răspunsul survine din intimitatea vestiarului dinamovist, format generaţie după generaţie din unii dintre cei mai indisciplinaţi jucători din Liga I. De aici se pot deduce uşor şi atribuţiile lui Ionel Ganea, care "a intrat în pâine" la noul său post încă din prima zi de muncă. Atunci când echipa este în cantonament la Săftica, fostul atacant controlează camerele fotbaliştilor, având grijă ca lumina să fie stinsă cel târziu la ora 23:00. Abia în acel moment, când absolut toţii elevii săi s-au culcat, secundul se poate duce în camera sa.

Îşi notează în carneţel parametrii fizici
Tot Ganea este cel care îşi notează atent într-un carneţel parametrii fizici ai fotbaliştilor, încercând să depisteze eventualele anomalii ale acestora în pregătirea cu echipa, dar şi în cea individuală. Nu în ultimul rând, ajutorul lui Cornel Ţălnar este cel care încearcă să ţină sub control tumultuoasa viaţă de noapte a roş-albilor. Cum? "Am cunoştinţe prin toate cluburile din Bucureşti. Pot afla imediat dacă vreun fotbalist a întrecut măsura", declara fostul internaţional încă de la revenirea sa la Dinamo.
'Ronaldinho n-a mişcat în faţa mea'

În plin scandal cu şefii şi cu suporterii, dinamoviştii încearcă să iasă din criza de imagine cu ce pot. Fundaşul spaniol Molinero se laudă cu performanţele din Primera Division, atunci când reuşea să îl anihileze pe Ronaldinho. Molinero spune că are mai multe victorii cu Barcelona decât Raul.

Dinamovistul şi-a amintit că are două victorii cu "extratereştrii", pe când juca la Atletico, şi una pe când evolua la Mallorca!

"Mi s-a spus că nici Raul nu a reuşit o asemenea performanţă", a declarat Molinero la Digisport.

"Am jucat împotriva lui Ronaldinho, dar nu a mişcat în faţa mea. S-a văzut doar culoarea lui pe teren! Ronaldinho a fost adversarul cel mai dificil pe care l-am întâlnit. Am jucat şi împotriva lui Messi, dar, din fericire, el evolua pe cealaltă parte", a mai spus Molinero.
N'Doye: 'Nu plec din România! Şi steliştii mă iubesc'

N'Doye este dorit de elveţienii de la Neuchatel Xamax, iar acţionarii dinamoviști încearcă să-l convingă să semneze prelungirea contractului. În iarnă, înţelegerea dintre "câini" şi închizător va intra în ultimele şase luni, însă nonconformistul senegalez dă asigurări că nu are de gând să plece din Liga lui Mitică.

-Ousmane, se pare că eşti dorit în Elveţia...
-Stai, stai! Nu ştiu de unde au apărut zvonurile astea, eu nu am auzit nimic. Şi, în plus, nu o să plec din România! Mie îmi place aici, sunt iubit de fani, chiar şi de cei ai rivalilor. Mă opresc oamenii pe stradă şi îmi spun că mă respectă, în ciuda faptului că sunt stelişti sau ţin cu alte echipe decât Dinamo. E un sentiment plăcut, chiar dacă uneori mă sună şi fetele şi nu înţeleg de unde au numărul meu.

-Se spune că eşti un fotbalist dificil. Tu ce crezi?
-Nu e adevărat. Doar am un altfel de caracter, pentru că sunt dintr-o bucată. Mă deranjează când lumea caută la mine lucrurile din afara fotbalului. Asta nu accept!

Ţine cu Dan Petrescu
-În ultimul timp, Dinamo a avut rezultate oscilante. Crezi că şi arbitrajele sunt o cauză?

-Nu e treaba mea ce fac arbitrii. Eu trebuie să joc, iar lupta nu s-a terminat. Sunt şanse în continuare în toate competiţiile. Trebuie să câştigăm toate meciurile din acest final de an, iar apoi vedem la retur.

-Totuşi, în Europa şansele sunt foarte mici...
-Atâtea câte sunt, trebuie să sperăm şi să credem. Nu să renunţăm. Mă bucur pentru Dan Petrescu şi ţin cu el să meargă mai departe în primăvara europeană.

Şi-a uitat ghetele acasă
Ieri, înainte de a urca în autocarul care i-a dus pe dinamovişti la Săftica, Ousmane N'Doye a realizat că a uitat să îşi ia de acasă ghetele, astfel că a fost nevoit să se întoarcă pentru a recupera încălţămintea de joc. Autocarul nu l-a mai aşteptat, astfel că fotbalistul african a fost nevoit să ajungă la cantonament cu maşina personală.

Copos l-ar vrea la Rapid
Ousmane N'Doye este la mare căutare şi în Liga I. Cu două săptămâni în urmă, George Copos a declarat că şi-l doreşte pe senegalez în Giuleşti şi va încerca să-l aducă pe acesta chiar în pauza de iarnă. Dinamoviştii au fost prompţi şi i-au transmis şefului de la Ana să îşi pună pofta în cui, mai ales că Nicolae Badea a încercat să îl convingă pe mijlocaş să îşi prelungească înţelegerea cu "câinii".
"Câinii" urcă în Poiană!

Conducerea roş-albilor a stabilit deja programul echi­pei de după pauza competiţională.

Fixată iniţial pe 5 ianuarie, reunirea fotbaliştilor lui Cornel Ţălnar va fi modificată din cauza reprogramării returului. Această schimbare vine după ce Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a stabilit ca returul Ligii I să înceapă cu o săptămână mai târziu decât era planificat. La baza acestei amânări stă un turneu pe care echipa naţională îl va efectua la sfârşitul lunii decembrie în Asia.

Astfel, din prima zi de după vacanţa de iarnă, echipa antrenată de tandemul Ţălnar - Dinu va intra direct în cantonamentul din Poiana Braşov. "Câinii" nu vor scăpa doar cu acest "exil" în Poiană, urmând ca înaintea startului celei de-a doua părţi a campionatului să meargă într-un stagiu de pregătire în Antalya.
"Poate nu e Dinamo destinul meu!"

Acuzat de şefi că nu dă totul pe teren şi contestat de fani, Ianis Zicu pare că a ajuns la capătul răbdării . "M-am săturat ca prietenii, familia, să citească despre mine doar astfel de lucruri negative. Toţi mă întreabă care este motivul şi nu ştiu ce să le mai răspund...", şi-a început machidonul confesiunea. Apoi, fotbalistul, care nu a fost introdus niciun minut în ultimele două meciuri ale echipei, cu Galatasaray şi Rapid, admite: "Poate destinul meu nu mai este legat de Dinamo." .

S-a speculat că eşti pe lista neagră a şefilor de la Dinamo. Cum comentezi?
Dacă acest lucru are un sâmbure de adevăr, să mi se spună direct! Nu e nicio problemă! Se poate oricând rezilia bilateral contractul, dacă ambele părţi vor asta.

Nu pari deranjat de posibilitatea de a rămâne fără angajament...
Eee, staţi liniştiţi, nu rămân eu fără loc de muncă. Planeta asta e mare! Sunt vreo 30 de campionate puternice. La o medie de 18 echipe pe ligă, înseamnă vreo 540 de formaţii. Le scădem pe alea 40 de top, mai rămân 500 din care să aleg.

Ţi s-au pus, în ultima perioadă, mai multe etichete, destul de deranjante: indolent, delăsător etc…
Staţi un pic, că doar la Dinamo s-a întâmplat asta, nu şi la alte echipe unde am fost. În Italia, nici atât. În momentul în care te aduc, eşti bun, apoi nu mai eşti în stare... La Liberec, când am jucat 120 de minute pentru a menaja titularii pentru meciul cu Steaua, nu am mai fost delăsător? Sau când am dat o pasă de gol în meciul ăla, de ce nu mi s-a mai spus asta? De ce?

"Am jucat doar 300 de minute într-un campionat"
Tu vrei să pleci de la Dinamo?

Eu sunt mai ambiţios aşa, din fire. Vreau să demonstrez că nu sunt nici pe departe depăşit. Dacă este adevărat că nu mă mai vor, să ştiţi că eu nu ţin cu dinţii de Dinamo. Nu am nicio problemă cu ei, dar dacă nu mai sunt dorit, asta e…

Ai vrea să le transmiţi ceva şefilor din "Groapă"?
Dacă vor să plec, să îmi spună direct. La fel cum mi-au spus şi că trebuie să îmi înjumătăţesc contractul şi nu am avut nicio problemă.

Sincer vorbind, tu eşti mulţumit de evoluţiile tale?
Normal că nu sunt mulţumit. Dar, dacă staţi să vă gândiţi un pic, ce evoluţii am avut eu? Câte 50, 30, 20 de minute… Am într-un campionat întreg 300 de minute jucate. Nu poţi să ieşi în evidenţă atunci când evoluezi doar aşa puţin. Niciun fotbalist nu poate! Şi evoluţia unui jucător e condiţionată şi de jocul echipei, mai ales în momentul când intri.

Ce te-ar ajuta să redevii "Super Ianis", adică jucătorul din Serie A, cel de la Rapid, cel din meciul cu Everton sau cu Şahtior?
Veţi vedea din iarnă ce îmi trebuie ca să joc din nou foarte bine. Atunci poate o să îmi recapăt bucuria de a juca, bucurie luată aici de anumite chestiuni personale.

Poţi detalia?
De la început am avut aceste probleme aici. Poate nu sunt făcut pentru această echipă! Poate destinul meu nu este la Dinamo şi timpul meu la acest club s-a cam terminat. M-am tot gândit la asta de când cu accidentarea de la meciul cu Lazio. Încep să cred că lovitura nu a venit întâmplător, poate aşa a vrut Dumnezeu.
Revine "Săgeată"!

Dinamo a avut de suferit în acest sezon pe faza ofensivă din cauza accidentărilor a două dintre piesele de bază: Bratu şi Niculae. Dacă primul s-a alăturat deja lotului pregătit de Ţălnar, cel de-al doilea o va face de săptămâna viitoare.

Recunoscută drept o echipă care înscrie mult, până acum Dinamo a rămas doar o formaţie de pluton la acest capitol. 15 goluri în 13 etape, iar cauza acestei secete, în viziunea oamenilor care conduc clubul, a fost legată de mai multe probleme. La început, acţionarii au declarat că tactica lui Dario Bonetti este falimentară pentru atac. Caz rezolvat, pentru că italianul a fost demis, însă productivitatea a întârziat să apară. "Dacă îi aveam pe Bratu şi Niculae, altfel ar fi arătat clasamentul", a urmat a doua explicaţie a şefilor. Şi aici lucrurile par a se rezolva.

Intră cu Astra?
"Bratone" se pregăteşte cot la cot cu ceilalţi colegi, iar "Săgeată" va reveni luni din Portugalia, acolo unde s-a tratat la piciorul stâng. Mai mult, atacantul a efectuat câte două şedinţe pe zi la baza celor de la Sporting, iar la revenirea în ţară va intra direct în programul normal al echipei. Staff-ul tehnic se gândeşte să-l introducă pe Niculae chiar de la primul meci, cel cu Astra, din Cupa României, de săptămâna viitoare, în caz contrar, vârful va fi cu siguranţă pe teren la derby-ul cu Politehnica Timişoara.

"Rămâne de văzut cum va reacţiona la primele antrenamente, pentru a nu-l forţa deloc, însă suntem optimişti în privinţa recuperării lui", au declarat surse din club.
Gabriel Torje: "Bănățenii mă regretă"

Torje vorbește despre relația sa încordată cu publicul timișorean și spune că vrea să-și țină familia departe de orice scandal

Gabriel Torje (19 ani) încă mai trage ponoasele scandalului în care a fost implicat acum un an, cînd a fost filmat la o petrecere cîntînd manele pro-Steaua alături de Ropotan. "Toată povestea asta cu maneaua m-a făcut mai cunoscut, dar nu neapărat în sensul bun. O să mă urmărească toată viaţa!", a zis Torje ieri, la B1 TV.

O altă problemă care-l macină e derbyul de la Timişoara, programat etapa viitoare. Mijlocaşul vîndut de Poli la Dinamo acum aproape 2 ani e încă într-o relaţie proastă cu fanii de pe Bega, care-l acuză de trădare. "Sper ca tata să nu vină la meci. După turul cu Liberec, cînd au intrat suporterii pe teren şi i s-a făcut rău, se uită la meciuri doar cu pastilele lîngă el. La Timişoara publicul e mereu împotriva mea, dar asta înseamnă că mă regretă. Cînd îţi pare rău după cineva, uneori încerci să-i faci rău".

L-a retras pe Kennedy!
Ganea l-a scos definitiv din fotbal pe John Kennedy. Fundaşul lui Celtic a anunţat că se retrage la doar 26 de ani, nereuşind să se refacă după accidentarea gravă provocată de actualul secund dinamovist. Internaţionalul scoţian a suferit în amicalul cu România din martie 2004 o ruptură de ligamente la genunchi, la debutul în "naţională". După 3 ani pe tuşă, a încercat de mai multe ori să revină, dar, la recomandarea medicilor, a renunţat ieri.

Vine Mara?
Mijlocaşul lui CFR Cluj, Bogdan Mara, ar putea ajunge în Ştefan cel Mare din iarnă. Fotbalistul de 32 de ani este aproape de o despărţire de ardeleni şi e posibil să semneze cu Dinamo, el fiind dorit de Cristi Borcea şi acum un an. Mara a mai jucat pentru "cîini" 12 meciuri în '98 şi în 2000.

Bratu, 20 de minute cu Astra!
Atacantul Florin Bratu zîmbeşte din nou. Tratamentul la care a fost supus la Roma pare să fi dat rezultate. Fotbalistul de 29 de ani se pregăteşte normal, iar la antrenamentul de ieri a fost în formă maximă. Staff-ul tehnic plănuieşte să-l utilizeze în ultimele 20 de minute ale partide cu Astra Ploieşti, de joi, din Cupa României. Dar numai dacă gazonul nu va fi greu, pentru a nu risca o recidivă.

Ultimele noutăţi:
- George Blay, fostul fundaş dreapta al "cîinilor", a sosit în România, iar azi se va vedea cu şefii pentru a-şi cere drepturile contractuale. Ghanezul de 29 de ani mai are de primit în jur de 20.000 de euro.
- Marius Niculae va reveni săptămîna viitoare în ţară şi i-a asigurat pe dinamovişti că este apt sută la sută, putînd intra ca titular în partida cu Poli Timişoara, de pe 23 noiembrie.
- La antrenamentul de ieri, Laurenţiu Rus a fost ţinta preferată a lui Ţălnar: "Mă, fii mai atent! N-are voie să treacă adversarul aşa pe lîngă tine!". Antrenorul s-a enervat apoi din cauza greşelilor şi l-a penalizat: "Jos, 50 de flotări, acum!"
Alt petrecăreţ

N'Doye este un fidel client al discotecilor din Capitală, ultima oară fiind văzut miercuri dimineaţă, la ora 3:00, într-un club din Regie

Ousmane N'Doye, 31 de ani, este fotbalist ziua şi clubber noaptea. Mijlocaşul "cîinilor" îşi trăieşte viaţa la maximum, deşi conducerea i-a avertizat pe jucători să se liniştească şi să se concentreze asupra meciurilor din campionat, ameninţîndu-i cu amenzi sau cu excluderea dacă îşi petrec nopţile prin oraş.

Senegalezul a stat într-o discotecă din Regie noaptea de marţi spre miercuri, cea de dinaintea revenirii la antrenamente în această săptămînă. Cînd petrecerea se încinsese, Ousmane a fost recunoscut de cîţiva tineri care au ţinut să se fotografieze alături de dinamovist. N-a refuzat pe nimeni, dar a fost precaut: deşi pe masa lui era şi o sticlă de whisky, fotbalistul s-a "lipit" de o sticlă cu apă plată, cu care apare în toate pozele .

Conform regulamentului, N'Doye riscă o amendă de 1.000 de euro. Oficial, stingerea la Dinamo se dă, în timpul campionatului, la ora 23:45, doar în cazuri speciale putîndu-se ajunge pînă la ora 1:00.

Ce-i reproşează colegii
N'Doye e apreciat pe coechipieri pentru ceea ce face pe teren, dar aceştia spun că în vestiar se dă mare. Senegalezul a avut deja un scurt diferend cu Ţălnar după meciul cu Rapid (1-1). Antrenorul i-a reproşat că nu este concentrat sută la sută pe teren: "Tu poţi mai mult, fii atent şi nu mai sta departe de adversar!". Mijlocaşului nu i-a picat bine "îndrăzneala" tehnicianului şi a plecat supărat din vestiar, fiind primul care a părăsit arena după derby.
Antimahmureală

Jucătorii care vor veni după şpriţuri la antrenamente vor sta peste program să se pregătească intens fizic

Dinamoviştii au devenit celebri prin escapadele bahice care au şi fisurat unitatea vestiarului. Iar antrenorii de-acum au decis să aplice modelele clasice, implementate cu decenii în urmă de Traian Ionescu sau Dumitru Nicolae Nicuşor: îi vor supune la corvoade pe jucători dacă vin dimineaţa la antrenamente după nopţi pierdute prin baruri.

Ţălnar şi Dinu îi vor reţine pe fotbalişti după programul de pregătire al echipei pentru antrenamente fizice intense, în special ture de teren, care să dureze cel puţin o oră!

Roş-albii consideră că ideea e învechită, dar şefii au salutat-o: "Jucătorii români trebuie ţinuţi din scurt, altfel îşi pierd busola! Dacă vin duhnind a băutură, să rămînă încă o oră pe teren, să scoată aburii alcoolului printr-un antrenament sănătos la aer curat. Pe lîngă faptul că se vor simţi prost în faţa celorlalţi colegi, vor fi epuizaţi de pregătiri şi poate că, în timp, vor dori să doarmă mai mult acasă".

Aşa a păţit şi Dinu
Dumitru Nicolae Nicuşor, cel mai titrat tehnician din istoria lui Dinamo (9 titluri, 3 Cupe şi o semifinală de CCE), s-a lovit şi el de problema petrecăreţilor. Acum 4 ani, el povestea în Gazetă despre Dinu: "Îl simţeam de la o poştă. După antrenamentul cu echipa, îl "rupeam" cel puţin o oră cu pregătiri fizice. Era o stîncă, rezista incredibil. Odată, după ce-am terminat, chiar mi-a zis, încercînd să zîmbească: "Gata, profesore, aşa repede? Tocmai acum, cînd a început să-mi placă?!" Dinu petrecea noaptea, dar ziua parcă avea 10 vieţi, era primul la antrenamente".
URL de referinţă