RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Alexe: "Îmi doresc mult să mai avem şanse de calificare după acest tur"

Alexe, care este accidentat, speră totuşi că Dinamo va obţine calificarea după ultimul meci.

"Vom întâlni o echipă bună, care ne-a pus probleme în meciul tur, dar îmi doresc mult să mai avem şanse de calificare după acest tur. Apoi să mergem la Atena şi să câştigăm", a declarat Alexe.

Meciul Dinamo-Sturm Graz, din Grupa F a Ligii Europa, se va juca joi, de la ora 22:05. În prima etapă, gruparea din Ştefan cel Mare s-a impus la Graz cu 1-0. În ultimul meci, Dinamo va juca împotriva lui Panathinaikos, pe 16 decembrie, la Atena. Cu cele 3 puncte acumulate, Dinamo ocupă locul 3 în Grupa F, în care şefia este deţinută de Galatasaray (10p), iar pe locul 2 este Panathinaikos (9p).
Orac: "Va fi foarte greu pentru Bratu"

Fostul jucator al echipei Dinamo Bucuresti, Costel Orac, este de parere ca atacantului Florin Bratu ii va fi greu sa revina la forma care l-a consacrat.

Actualul antrenor de la Dinamo 2 a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca "Bratone" trebuie sa isi recapete increderea, care este foarte importanta dupa o lunga perioada de absenta, cauzata de o accidentare grava.

"Nu cunosc stadiul lui Bratu, din punct de vedere medical. El trebuie sa isi recapete increderea, sa isi caute ritmul de joc. In momentul in care revii dupa un an, dupa o accidentare gravam, cum a avut-o el, trebuie sa ai incredere, pentru ca postul lui e supus contactelor cu adversarii, de fiecare data. Va fi foarte greu pentru el", a declarat Costel Orac, in cadrul emisiunii "Comitetul de urgenta".

"Lotul lui Dinamo e valoros, dar ca in orice loc, e nevoie de schimbri. Trebuie adusi unul - doi jucatori valorosi sau tineri dornici de performanta. Trebuie facuta o analiza si luata decizia buna", a mai spus antrenorul de la Dinamo 2.
Orac: "Lui Bonetti inca ii pare rau ca a plecat"

Antrenorul formatiei Dinamo 2, Costel Orac, inca mai tine legatura cu Dario Bonetti, fostul "principal" al primei echipe.

Tehnicianul a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca italianul regreta plecarea de la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare, pentru ca, la inceputul muncii sale, era foarte optimist.

"Am mai vorbit cu Dario Bonetti. Ultima data m-a sunat acum doua saptamani, dupa un meci pe care l-a avut cu noua lui echipa, din Italia. Sincer, ii pare rau, pentru ca era foarte optimist cand a venit. Impreuna am facut o echipa destul de buna si lucrurile decurgeau destul de bine. Au fost acele rezultate mai putin fericite, cum a fost si cel cu International Curtea de Arges, dar s-a intamplat. Cand esti la o echipa de top si apar asemenea rezultate, sigur ca trebuie luate masuri. Numai timpul poate sa spuna daca aceste masuri au fost bune", a declarat Costel Orac, in cadrul emisiunii "Comitetul de urgenta".

"Bonetti rula jucatorii in primul rand pentru ca eram angrenati in mai multe competitii. Era greu sa joci cu aceeasi formatie miercuri in cupele europene sau in Cupa Romaniei si duminica in campionat. Nu exista diferenta foarte mare de valoare intre cei care intrau titulari si cei care de obicei erau pe banca. Am incercat sa ii avem proaspeti pe toti si sa ii rulam", a mai spus fostul "secund" al lui Dario Bonetti.
Orac: "La Dinamo 2, obiectivul e evitarea retrogradarii"

Costel Orac, antrenorul principal al echipei Dinamo 2, a precizat ca obiectivul din acest sezon al "satelitului" fostei campioane a Romaniei este mentinerea in cel de-al doilea esalon.

Tehnicianul a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca nu a putut schimba multe lucruri pana in acest moment, de cand a preluat echipa, insa isi doreste sa faca ceva modificari in aceasta pauza de iarna.

"La Dinamo 2 sunt destul de multi jucatori foarte tineri. E clar ca nu se doreste retrogradarea in acest sezon. Problema e ca lotul este restrans si jucatorii foarte tineri nu au decat experienta Diviziei C, iar jucatorii care au cat de cat experienta la Divizia B sunt foarte putini. Obiectivul este sa fac tot ce e posibil sa nu retrogradam in Divizia C. Din pacate, nu s-au putut face modificari, pana in acest moment, ramane de vazut ce putem face in pauza de iarna. Nu se pot, face, totusi, multe schimbari, pentru ca e un anumit lot, nu sunt jucatori din alta parte. Echipa mare a fost angrenata in competitile europene si au avut si mai multi accidentati. Daca erau alte conditii, ar fi venit de la prima echipa cate trei - patru jucatori, care echilibreaza, de obicei, valorile", a declarat Costel Orac, in cadrul emisiunii "Comitetul de urgenta".
Belgienii vin să-i ia pe Tamaş şi pe Molinero!

Emisarii lui FC Bruges sosesc astăzi în România pentru a-l observa pe Gabriel Tamaş (jucător pe care vor neapărat să-l transfere în această iarnă) în partida Dinamo - Sturm Graz, din Grupa F a Europa League (ora 22:05, PRO TV). Iar "câinii" îşi freacă palmele de bucurie, după ce West Bromwich Albion a făcut un pas înapoi în tentativa de a-l cumpăra pe capriciosul fundaş.

Interesul belgienilor nu este o noutate, aceştia intrând pe firul negocierilor odată ce presa din ţara lor a dezvăluit interesul rivalei Standard Liege pentru fundaşul central. Şi pentru că formaţia lui Ladislau Bölöni nu a ajuns la un acord cu Dinamo, în pofida insistenţelor tehnicianului român, flamanzii de la FC Bruges, fostă adversară a dinamoviştilor în Cupa UEFA, au demarat negocierile.

Dinamo ar fi de acord
Şi au aflat că jucătorul aparţine de AJ Auxerre, dar că roş-albii controlează clauza de vânzare a acestuia, cifrată la 1,5 milioane de euro. Iar echipa din "Ştefan cel Mare" ar fi dispusă să renunţe la serviciile fotbalistului său contra unui comision evaluat de unele surse la 500.000 de euro.

Gabi Tamaş era deja înţeles cu WBA
Pentru ca fundaşul ce a învins Steaua în derby să ajungă în campionatul belgian, e necesar totuşi ca FC Bruges să se mişte foarte repede şi să obţină acordul omologilor români într-un timp record. Pentru că stoperul, la fel ca şi impresarii acestuia, are deja semnată o înţelegere cu West Bromwich Albion în privinţa salariului său. După ultimele escapade, însă, divizionara secundă engleză nu a mai vrut să plătească pentru un transfer definitiv, ci doar pentru un împrumut până în vară, lucru care nu le mai convine dinamoviştilor.

Îl vor şi pe Molinero
Intenţia grupării belgiene de a-şi trimite scouterii la meci este folosită de către roş-albi în dublu scop. Dinamoviştii l-au propus emisarilor şi pe fundaşul dreapta Francisco Molinero, fiind atenţionaţi de dorinţa acestuia de a pleca din "Ştefan cel Mare" după ce a fost mai mereu rezerva lui Scarlatache. De aceea, spaniolul va fi titular astăzi, chiar dacă a fost chemat de familie de urgenţă în Spania, din cauza unor probleme de sănătate ale soţiei sale.

8 este numărul echipelor la care a jucat Gabriel Tamaş în cariera sa

42 de prezenţe are Tamaş la naționala României, pentru care a înscris două goluri
Torje: "Sper într-un nou miracol"

Dinamo are nevoie de două victorii cu Sturm Graz şi cu Panathinikos, dar stă şi la mâna turcilor de la Galata. Marius Niculae este gata să revină: "Săgeată" ar fi la primul meci după calificarea incredibilă de la Liberec. Torje speră într-un nou miracol!

Torje spune că nu se gândeşte decât la victorie cu austriecii. Mijlocaşul încă nu a renunţat la calificare!

"Vreau să câştigăm. Apoi sper să facem un nou miracol pe 16 decembrie şi să ne calificăm în primăvara Europa League. Ar fi cadoul perfect de Crăciun pentru noi, pentru conducători şi pentru suporteri", a declarat Torje pentru Cancan.

Torje nu se gândeşte să plece de la Dinamo şi spune că ar da şi bani ca să joace alături de Hagi!

"Nu mă gândesc la un transfer în străinătate. Mă simt excelent aici şi vreau să câştig trofee cu Dinamo. Pentru mine, Hagi a fost cel mai mare şi mi-a marcat cariera şi atunci când mi-a fost antrenor", mai spune Torje
"Pentru Dinamo e un meci de totul sau nimic!"

Cotidianul Kleine Zeitung din Graz a scris înaintea meciului de joi din grupa F a Ligii Europa că "Sturm aşteaptă fluierul de final, meciul cu Dinamo fiind doar pentru onoare, deoarece echipa austriacă este deja eliminată din competiţie".

"Sturm anunţă că va trata meciul cu seriozitate, o victorie cu românii însemnând clasarea pe locul 3 în grupa F. Ar fi doar pentru statistică, dar punctele sunt foarte bune în clasamentul coeficienţilor", a scris Kleine Zeitung.

Atacantul sloven Klemen Lavric a afirmat că îşi dorește ca echipa sa să pună punct şirului de înfrângeri din Liga Europa, în timp ce preşedintele Hans Rinner se gândeşte că o victorie la București ar aduce 120.000 de euro de la UEFA, "ceea ce nu e deloc rău".

Mijlocaşul Andreas Holzl a spus că la Graz, cu Dinamo, echipa sa n-a prins o zi fastă şi a trecut pe lângă victorie, dar că acum este capabilă să câștige la București, în timp ce Samir Muratovici crede că Sturm e în stare să ia trei puncte din Capitală.

Publicația Wiener Zeitung a titrat: "O retragere onorabilă ca obiectiv". "Fiecare adio într-o competiţie europeană are ceva tragic, şi se întâmplă asta an de an. Sturm, cu doar un punct până acum, e practic eliminată. Așteptăm un onorabil adio. Joi Sturm vrea trei puncte de la Bucureşti pentru a face puncte şi pentru a le distruge românilor orice şansă de calificare", a comentat WZ.

Ziarul Neue Kronen Zeitung a subliniat că "Turul Sturm 2009 se apropie de final. E timpul pentru rămas bun. Sturm putea câştiga primul meci din grupă, cu Dinamo, dar tabela a rătat în final 0-1".

În avancronica partidei, site-ul oficial al grupării austriece a titrat: "Final de Europa Tour 2009". "Şi cu două victorii Sturm nu are cum să meargă mai departe. Pentru Dinamo, e un meci de totul sau nimic, pentru a mai spera sau nu. Oricum, Dinamo depinde și de celălalt rezultat, având nevoie ca Galatasaray să învingă pe Panathinaikos, iar în ultimul meci să dea bătălia decisivă cu grecii. Pentru Sturm, un egal sau o victorie la București ar fi extraordinar de importante, în primul rând ca moral", a notat sursa citată.
Dinu: "Nu sunt brigadier, prezenţa obligatorie e doar pe şantier"

Dinamo joacă în această seară cu Sturm Graz, în direct la ProTV, în ultima şansă de a mai spera la primăvara Europa League. Cristi Borcea l-a dat dispărut pe Cornel Dinu, care nu a mai dat niciun semn de ceva timp. Procurorul le răspunde şefilor: "Prezenţa obligatorie e doar pe şantier"

Dinamo are nevoie de victorie în ultimele două meciuri din grupele Europa League: cu Sturm Graz şi Panathinaikos şi aşteaptă un un semn de la Galata cu PAO! Cornel Ţălnar recunoşste că şansele de calificare sunt mici şi spune că se gândeşte mai mult la lupta din campionat!

Cornel Dinu, dat disparut de dinamovişti, spune că şansele de calificare sunt doar teoretice!

"Avem o problemă cu nea Cornel. El trebuia să se ocupe de echipă, împreună cu Ţălnar, dar nu s-a mai prezentat la echipă de mult timp şi nici n-a fost la meciul cu Unirea Alba Iulia", spunea Borcea la gsptv.

Dinu îi răspunde lui Borcea: Am o problemă delicată de sănătate!

"Văd că în România nu se cunoaşte noţiunea de director tehnic. Rolul meu este acela de a coordona activitatea echipei, nu de a sta pe teren, de a mă dezbrăca şi a trage la poartă. Nu sunt brigadier sau şef de şantier pentru a fi prezent zilnic pe teren! Prezenţa obligatorie este doar pe şantier! Chiar dacă nu sunt pe terenul de antrenament, discut de trei-patru ori pe zi cu antrenorul, mă şi duc atunci când e cazul, dar nu este nevoie să stau acolo neapărat. N-am mai ieşit în ultima vreme din casă deoarece am o problemă delicată de sănătate, care cred că ar trebui respectată", a declarat Cornel Dinu pentru Evenimentul zilei.
Cristi Borcea: "Andone îi bătea pe jucătorii indisciplinaţi. Să nu uităm că el i-a avut în echipă pe Semeghin, Bărcăuan..."

Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, spune că de treburile interne ale echipei se va ocupa doar Cornel Dinu, mărturisind că s-a săturat să înghită mofturile fotbaliştilor. Totodată, şeful din Ştefan cel Mare este convins că Ioan Andone ar putea reuinstaura disciplina printre "cîinii" petrecăreţi:

"Lui Ioan Andone i-am propus postul de manager atunci cînd am mers în Dubai. Acum, postul acesta este ocupat de Cornel Dinu. Dînsul se ocupă de tot ceea ce ţine de echipă, eu nu vreau să mai am de-a face cu jucătorii. M-am săturat! Eu vroiam altceva la Dinamo. Situaţia nu este gravă, sîntem în semifinalele Cupei României, sîntem la trei puncte de lider în Liga I, dar comportamentul fotbaliştilor mă enervează. Ce ar fi făcut Ioan Andone? Păi, el a avut de gestionat o echipă cu Bărcăuan sau Semeghin... Îi băga în baie şi îi bătea dacă făceau acte de indisciplină" , a spus Cristi Borcea la GSPTV.
Urmează Petre?

Roş-albii i-au dat timp de gîndire şi lui Florentin Petre, 34 de ani, aflat în aceeaşi situaţie cu Mărgăritescu după despărţirea de Terek.

Înţelegerea s-ar putea perfecta zilele următoare, mijlocaşul aşteptînd nişte răspunsuri din Bulgaria şi din ţările arabe.

Lobby de la Ando
Surse din cadrul grupării afirmă că şi Ioan Andone l-a recomandat pe Mărgăritescu! "Fălcosul", cu care şefii dinamovişti au rămas în discuţii avansate să revină la Dinamo din iarnă, l-a promovat pe "China" la echipă, începînd cu vara anului 2004. "Ando vrea să lucreze cu oameni de caracter, în caz că decide să se întoarcă", au declarat surse credibile. Şi liderii vestiarului au pus o vorbă bună pentru Mărgăritescu.
URL de referinţă