RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Moţi l-a învins pe Tamaş la FIFA

Gabriel Tamaş şi Cosmin Moţi au fost prezenţi azi la lansarea FIFA 2010. Provocaţi la un joc, Tamaş şi-a ales România iar Moţi Franţa, iar învingătoare a fost naţionala "cocoşilor", cu 1-0.
Ioan Becali: "Din cauza lui Bonetti au vrut jucătorii să plece de la Dinamo"

Ioan Becali mărturiseşte că se aştepta la acest deznodămînt în relaţia lui Bonetti cu conducerea lui Dinamo şi spune că italianul nu are valoare ca antrenor.

"Dacă Borcea ne-ar fi ascultat pe noi, ar fi avut cu totul alt antrenor, nu un tehnician care a pregătit doar echipe din liga a III-a şi a IV-a. Ar fi fost mai bine şi să aducă un fost jucător, fără experienţă, dar care nu avea CV-ul slab al lui Bonetti. El nu are deloc habar de fotbal, chiar dacă a jucat la echipe mari. Am văzut încă de la amicalul cu Porto pe care Dinamo l-a disputat în vară că Bonetti va scoate peri albi la Dinamo. Jucătorii veneau la noi şi ne spuneau asta. De aia a plecat Dănciulescu, de aia vroiau şi Cristea şi Niculae să plece, pentru că italianul nu ştia de mama lui. Cornel Dinu, dacă-l apără pe Bonetti, înseamnă că nu se pricepe la fotbal şi că nu a jucat vreodată altceva decît barbut sau jocuri de noroc". Cred că era beat cînd a spus asta, a spus Ioan Becali la GSPTV.
Cristi Borcea: "Indiferent cine este antrenor sau conducător, Dinamo trebuie să cîştige cu Pandurii"

Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a vorbit pentru site-ul oficial al clubului despre situaţia echipei cu o zi înaintea următorului meci din Liga I, contra echipei Pandurii Tîrgu Jiu.

"Indiferent cine este antrenor sau conducător, echipa trebuie să cîştige meciul de mîine, contra Pandurilor. Pentru ei, pentru Dinamo şi pentru disputa cunoscută pe care o avem cu Pandurii. Suporterii trebuie să fie alături de echipă. Nu va fi un meci uşor şi nu ne mai permitem să pierdem puncte pe teren propriu, după eşecurile cu Internaţional Curtea de Arges şi Oţelul. Să nu uităm şi că ne confruntăm cu foarte multe probleme de lot. N’Doye, Niculae, Bratu, Tamaş, jucători foarte importanţi pentru Dinamo, au probleme medicale", a spus Cristi Borcea pentru fcdinamo.ro.
Mircea Rădulescu: "Bergodi nu mai poate fi angajat în nici o funcţie de vreun club din Liga I"

Directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, spune că varianta vehiculată de şefii dinamovişti cu Bergodi ca posibil înlocuitor al lui Bonetti, ar fi avut şanse nule de realizare, întrucît regulamentul a fost modificat astfel încît nici un antrenor să nu mai poată fi angajat la mai mult de o formaţie pe durata unui sezon. Renzo Rossi propusese aseară, la Telesport, varianta cu el antrenor principal şi Bergodi director tehnic.

"Bergodi nu ar fi putut în nici un caz s-o antreneze pe Dinamo sau altă formaţie din Liga I. Regulamentul a fost modificat după episodul Uhrin şi după ce ne-am consultat cu peste 100 de antrenori profesionişti din România. În Comitetul executiv, 65 la sută dintre ei au fost de acord cu modificarea, consimţind că este în avantajul lor, iar aici enumăr tehnicieni cu nume, precum Răzvan Lucescu sau Ioan Ovidiu Sabău. Drept urmare, Bergodi nu mai poate fi angajat de nici un club, în nici o funcţie, pe durata unui sezon. Mă surprinde că Renzo Rossi credea că el poate sta pe bancă şi Bergodi să fie director tehnic, pentru că în Italia regulamentul este acelaşi. Probabil credea că în România se poate orice. În plus, Renzo Rossi nu a antrenat nicăieri, aşa că, dacă un club doreşte să-l angajeze ca tehnician, va trebui să solicite federaţiei italiene dovada că acesta posedă licenţă", a spus Mircea Rădulescu pentru gsp.ro.
"Borcea e unealta familiei Becali!"

În ziua în care era să fie demis de la Dinamo, Dario Bonetti a acordat un interviu pentru ProSport. "Vreau ca oamenii să ştie ce se întâmplă la acest club, cum se desfăşoară lucrurile la echipă", a început italianul. A reieşit o discuţie fulminantă, în cadrul căreia tehnicianul l-a acuzat pe Cristi Borcea că nu se pricepe la fotbal şi că este omul folosit de familia Becali pentru interesele privind vânzarea de jucători.

Aţi fost contestat virulent după meciul cu Panathinaikos...
De către cine, asta e important. De către Borcea… Sincer, nu mă interesează. Contează doar ce spune Nicolae Badea, el este preşedintele meu, nu Borcea. Borcea crede că se pricepe la fotbal, dar nu e aşa. Uitaţi-vă la toate declaraţiile lui. Cred că are o mare confuzie în creier!

La ce vă referiţi?
Nu înţelege fotbalul! Pentru el fotbalul înseamnă să apară la televizor, în ziare, să apară în public. Totul se rezumă la asta. Doar că aşa distruge clubul Dinamo.

"De ce nu vorbeşte despre Niculescu al lui?"
Puteţi detalia?

A întrebat de ce nu l-am băgat pe Pulhac. Era chiar disperat că nu l-am băgat. Dar de ce nu a vorbit nimic despre Niculescu al lui? De ce?

S-au mai întâmplat acuzaţii de genul ăsta?
Bineînţeles! Tot ceea ce s-a întâmplat aseară este un lucru obişnuit pentru mine. Se întâmplă la fel de trei luni. Singura diferenţă este că acum nu s-a mai lucrat în spatele perdelei, ci la televizor. Acolo are el curaj să vorbească şi acolo îi place. Borcea nu face lucrurile direct. Ce a fost alaltăieri seară s-a petrecut şi înainte de meciul cu Steaua, de cele cu Unirea, cu CFR Cluj. Trebuie să spun un lucru foarte important...

Spuneţi…
Uite, în noaptea dinaintea meciului cu Panathinaikos, Borcea l-a sunat pe secundul meu cu următorul mesaj: "Spune-i lui Dario să îşi dea demisia!". În noaptea dinaintea meciului! Şi nu este prima oară, înţelegi?

La fel, aţi fost atacat şi de către Victor Becali…
Da, cunosc. Haideţi să vă spun ceva: ei se folosesc de Borcea! Ei însemnând familia Becali. Ei nu sunt interesaţi de rezultatele de la club. Ei vând jucători. Şi vor să îşi promoveze aceşti jucători, să-i bage pe teren. Ei nu fac parte din fotbal, sunt o structură paralelă cluburilor. Iar în cazul lui Dinamo, ei fac rău. Şi Borcea mai face un rău major clubului…

"Vor doar să vândă jucătorii!"
Care este acesta?

Am câştigat toate meciurile cu arbitri străini. Cu Steaua, cu CFR Cluj, cu Sturm, cu Liberec. Cu cei români am pierdut. De ce? Pentru că Borcea nu respectă oamenii şi nu respectă profesiile. Consideră că are bani şi nu cunoaşte noţiunea de First Class, nu are respect pentru profesie, nu îl interesează aceste noţiuni.

Nu vă reproşaţi nimic privind rezultatele echipei?
Păi care e situaţia acum? Echipa are şanse la titlu. Suntem în grupele Europa League, iar anul trecut nu ne-am calificat. Atunci de ce sunt contestat? Am vrut mereu să lucrez pentru spiritul lui Dinamo, pentru viitor. Ei lucrează pentru interesele lor. Care sunt acestea? Să facă în aşa fel încât să vândă jucători. Nu îi interesează rezultatele, nu le pasă de fotbal. S-au vândut foarte mulţi jucători de la Dinamo, iar banii nu au ajuns toţi la club. Acesta este scopul lor.

CE A SPUS CRISTI BORCEA DESPRE BONETTI?
∞"Dinamo nu atacă, nu merge aşa. Dinamo avea posesie, ataca, acum jucăm în stilul acesta... italian"
∞ "Nu se poate să nu îl bagi pe Pulhac. OK, l-a preferat pe Diabate. Dar de ce nu l-a introdus şi pe Pulhac lângă el, ca la meciul cu Steaua?"
∞ "Nu se poate să schimbi echipa de start de la meci la meci, nu merge aşa"
∞ "Nu înţelege ce însemnă Dinamo. Trebuie să avem posesie, pase, ocazii"

A început războiul Borcea - Badea
Cristi Borcea a avut o singură dorinţă ieri: Dario Bonetti afară de la Dinamo! De ziua lui de naştere, Nicolae Badea a suflat în lumânări cu alt gând decât cel al colegului din Executiv. Bossul de la Computerland l-a ţinut mereu în braţe pe italian, iar ieri i-a oferit tehnicianului o nouă dovadă de ataşament. Poate cea mai importantă. După șase ore de discuţii, Bonetti a ieşit zâmbitor de la sediul din Pipera, s-a dus la Săftica şi i-a anunţat pe jucători că va continua. Nu se ştie cât, dar nu va pleca pentru moment. De aici e clar că, pentru prima oară, cei mai importanţi oameni din club au idei diferite. Răspunsul lui Badea nu i-a căzut deloc bine lui Borcea, iar prin vocea lui Vasile Turcu au venit ameninţările.

"Dacă Bonetti conduce antrenamentul de mâine, (n.r. - azi), eu și Cristi vom pleca de la Dinamo", a spus vicepreşedintele în miez de noapte. În acest moment, între cele două birouri de la club s-a pornit un război care, probabil, va dura cel puţin atât timp cât antrenorul italian va rămâne în "Groapă".
"Rezultatele lui Bonetti sunt medii spre bune!"

Aflat la congresul care decide ce oraş va organiza Jocurile Olimpice, Marius Vizer, omul care l-a adus pe Bonetti la Dinamo a declarat că nu intră în polemică cu Vasile Turcu, cel care a afirmat că Rus a jucat la Dinamo deoarece este jucătorul lui Vizer, iar Bonetti l-a folosit pe mijlocaş din obligaţie. Referitor la modul în care tehnicianul italian a pregătit formaţia bucureşteană, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo a spus că rezultatele lui Bonetti sunt medii spre bune.

"Refertior la declaraţiile lui Turcu, nu mă interesează ce a spus şi nu cred că el mă poate ataca vreodată pe mine. Nu pot să-i răspund lui Vasile, mi-e simpatic şi am o părere bună despre el. Pe mine mă caracterizează fair-play-ul in sport. În altă ordine de idei, vis-a-vis de tensiunea de la Dinamo, dacă un conducător nu mai vrea să lucreze cu un antrenor, antrenorul trebuie să se retragă şi să-şi continue viaţa. Nu sunt eu în măsură să apreciez rezultatele lui Bonetti. Dacă acţionarii nu mai doresc să continue colaborarea, atunci Bonetti să se retragă. Ştiu că a avut anumite rezultate bune, a avut şi eşecuri. Rezultatele lui Bonetti sunt medii spre bune. Dacă Dinamo ar fi fost pe primul loc în grupa de Europa League atunci nu ar fi existat această discuţie", a declarat Marius Vizer, preşedinte FIJ, la Digisport.
Filmul unei zile nebune

Cea mai importantă zi din cariera lui Bonetti la Dinamo şi-a derulat startul la finalul meciului pierdut cu Panathinaikos (0-1). Întruniţi în şedinţă, acţionarii nu hotărăseră încă viitorul fostului fundaş milanez.

Iniţiativa în lupta privind soarta tehnicianului i-a aparţinut taberei Borcea-Turcu-Victor Becali, care a cerut demiterea imediată a acestuia. Imediat, Nicolae Badea s-a opus. Apoi, Cristi Borcea a continuat presiunile asupra lui Badea: "Dar dacă jucătorii nu l-ar mai vrea, atunci ai fi de acord?" . În loc de răspuns, Nicolae Badea a preferat să aplaneze încă o dată conflictul. Şi l-a menţinut artificial în funcţie pe tehnician până ieri, la orele prânzului. Atunci a început adevărata luptă dintre cele două tabere.

S-a aflat de interviuri
Pentru că la club s-a aflat că Bonetti a acordat mai multe interviuri presei, prin care îl desfiinţa pe preşedintele executiv Cristi Borcea, s-a ajuns la demitere! Cum ruptura dintre cei doi tocmai devenise definitivă, Badea l-a convocat în şedinţă pe italian. Era ora 17:00, iar antrenamentul de la Săftica, tocmai începuse sub comanda lui Ion Marin, Costel Orac şi Claudio Bozzini. După câteva ore, aliatul italianului, Nicolae Badea, l-a convocat la şedinţă şi pe Borcea. Însă acesta a rămas ferm pe poziţie și a plecat de la şedinţă extrem de nervos, după mai puţin de un ceas. Badea și-a impus punctul de vedere, iar Bonetti a fost reconfirmat în funcţie, la exact 24 de ore după eşecul cu Panathinaikos.

6 ore au stat la discuţii Badea şi Bonetti. Până la urmă, italianul a fost reconfirmat
Bonetti: "Sunt în continuare antrenorul lui Dinamo, nu-mi voi da niciodată demisia"

Antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, a declarat sâmbătă că va rămâne în continuare antrenorul lui Dinamo şi nu va ceda presiunilor unora dintre acţionarii care încearcă să îl determine să plece.

Italianul a precizat încă de la început că a decis să susţină o conferinţă de presă pentru a-şi clarifica situaţia în faţa mass-media şi pentru a replica la declaraţiile făcute la adresa sa de unii acţionari dinamovişti şi nu a ezitat să îşi pigmenteze discursul cu o serie de ironii.

"Cristian Borcea spune lucruri mai puţin adevărate atunci când echipa pierde. El poate continua să facă asemenea declaraţii, dar situaţia nu se va schimba. Ar trebui să îmi spună direct, nu în presă. Asemenea declaraţii se fac în anumite condiţii. Înţeleg criticile acţionarilor, dar nu le pot răspunde tuturor. Nu vreau să bag în seamă persoanele nesemnificative. Cât timp preşedintele mă doreşte la echipă, voi rămâne. Îmi văd de treabă şi până la urmă rezultatele mă vor ţine la echipă", a replicat antrenorul italian.

"Borcea să vină la mine atunci când are să îmi spună ceva, nu să vorbească în presă. Mi s-a întâmplat să îmi ceară demisia prin intermediari, dar eu îmi văd în continuare de treabă şi nu îmi voi da niciodată demisia. Mă lasă indiferent cât timp voi mai sta la Dinamo", a mai spus Bonetti, care a reiterat că i s-a cerut demisia şi înaintea meciului cu Panathinaikos, tot printr-un intermediar al preşedintelui executiv.

Tot referitor la Cristian Borcea, Bonetti a mai comentat: "Eu cred că el este sub presiune din alte motive, care pe mine nu mă intereesează. Îl consider o persoană pozitivă, dar nu şi în momentele în care face acele declaraţii. Ar trebui să fie aproape de echipă în momentele grele. Borcea e un tip pasional şi îndrăgostit de jucători, ceea ce nu e bine".

Bonetti a comentat şi declaraţiile lui Vasile Turcu, pe care nu a ezitat să îl ironizeze din nou. "Atunci când pierdem iese cu declaraţii în care mă atacă. Bine că acum am reuşit să îi învăţ numele (n.r. Bonetti spuse într-un interviu Porco în loc de Turcu, ceea ce îl iritase pe acţionarul dinamovist). Nu ştiu motivele pentru care mă atacă mereu. Probabil pentru că eu sunt înalt şi frumos, iar el e mai mic şi urât, iar eu sunt mai norocos decât el", a spus italianul.

Italianul a comentat ironic faptul că vineri noapte a stat nu mai puţin de 4 ore în şedinţă cu preşedintele CA Nicolae Badea. "Am fost cu domnul Badea 4 ore pentru că amândurora ne place pictura şi amândoi am pictat un tablou", a replicat Bonetti.

Acesta a mai precizat că nu se teme de ameninţările lui Ioan Becali. "Nu mi-e teamă că majoritatea jucătorilor îi aparţin. Eu încerc să am relaţii cât mai bune cu jucătorii. Sunt apropiat de ei, încerc să îi înţeleg şi nu îi critic decât în vestiar. Consider că sunt sincer şi constructiv, ceea ce mă ajută", a spus Bonetti.

Tehnicianul i-a luat apărarea atacantului Claudiu Niculescu, despre care s-a zvonit că ar fi ratat intenţionat penalty-ul din meciul cu Panathinaikos, pentru a "ajuta" la demiterea italianului. "Nu cred că a greşit intenţionat. Eu îi mulţumesc că s-a gândit să şuteze el, dar abia intrase pe teren şi nu era intrat în ritmul jocului, iar eu îl alesesem pe Andrei Cristea", a replicat Bonetti, care a mai adăugat: "Trebuie să reamintesc că am avut cea mai tânără echipă din cupele europene în acel meci şi aşa am considerat de cuviinţă să fac echipa".

Bonetti a mai spus că îl pune pe gânduri faptul că echipa a câştigat meciurile cu adversari puternici, în care a fost arbitrată de străini, şi nu a putut să se impună în faţa unor adversari mai slab cotaţi. El a recunoscut că este foarte preocupat de acest aspect, dar a ţinut să precizeze că are încredere în arbitrii români, cărora le-a cerut însă "mai mult respect", pentru că deciziile lor depind de destinul jucătorilor, al familiilor acestora şi al suporterilor.

Antrenorul lui Dinamo a mai spus că meciul cu Pandurii, de duminică, va fi foarte greu, pentru că alb-roşii vor întâlni o echipă bună, cu jucători foarte puternici.
Dario Bonetti a fost demis, Ion Marin va asigura interimatul

Tehnicianul italian Dario Bonetti a fost demis, sâmbătă, din funcţia de antrenor principal al lui Dinamo de conducerea clubului, iar locul său a fost luat de secundul Ion Marin, care va fi interimar până la numirea unui nou principal, a anunţat, preşedintele CA, Nicolae Badea.

"Începând de duminică Dario Bonetti nu va mai pregăti echipa, iar luni ne vom vedea din nou pentru a mai discuta şi alte aspecte. Dario Bonetti s-a angajat la o muncă dificilă şi a trecut prin perioade grele. El s-a descurcat destul de bine. După 4 luni a ajuns într-un moment, dar ceea ce a făcut în planul relaţiilor cu acţionarii este impardonabil. Pe banca tehnică la următorul joc va sta Ion Marin", a spus Badea, la plecarea din cantonamentul echipei din Săftica, acolo unde a fost să discute cu Dario Bonetti.

Badea a explicat că întâlnirea cu Bonetti a fost una civilizată şi a dezvăluit că a discutat cu jucătorii, despre care a afirmat că au puterea să treacă peste aceste momente dificile. "Întâlnirea a fost civilizată, calmă, fără niciun fel de condiţii. Am discutat şi cu jucătorii şi le-am spus, iar ei nu pot decât să constate că se întrerupe un ciclu pe care l-au început cu un staff tehnic. Au muncit bine împreună, iar acum nu am văzut feţe bucuroase, ci doar feţe îngrijorate de viitorul personal, dar şi al echipei. Aseară ştiam un lucru, iar azi lucrurile au avut cu totul o altă dimensiune. Cred că jucătorii au forţa să treacă peste aceste momente mai grele, mai ales că duminică au joc în campionat" , a conchis preşdintele clubului din Ştefan cel Mare.

Deşi Nicolae Badea a spus că Dario Bonetti va sta şi sâmbătă seară în cantonamentul echipei de la Săftica, italianul a plecat imediat după oficialul dinamovist.

Dario Bonetti a fost instalat în funcţie la finele lunii iunie, când l-a înlocuit pe Mircea Rednic, iar în această perioadă a condus echipa în 13 meciuri oficiale, obţinând şapte victorii, un egal şi cinci înfrângeri. Deşi Dinamo a reuşit să califice echipa în grupele Ligii Europa şi se află la trei puncte de lider, a pierdut în schimb pe teren propriu cu Internaţional Curtea de Argeş, Oţelul Galaţi, Slovan Liberec şi Panathinaikos. În campionat, formaţia din Ştefan cel Mare a înscris numai 8 goluri, având unul dintre cel slabe atacuri din primul eşalon.

După jocul cu Panathinaikos Atena din Liga Europa, scor 0-1, Cristi Borcea şi Vasile Turcu s-au arătat extrem de dezamăgiţi de prestaţia echipei, precum şi de modul în care dario Bonetti i-a pregătit pe jucători şi i-au cerut acestuia demisia. După o întâlnire între Borcea, Badea, Turcu şi Bonetti s-a stabilit că italianul va continua la Dinamo, dar acesta a susţinut sâmbătă o conferinţă de presă în care i-a atacat dur pe Borcea şi Turcu, lucru care l-a deranjat vizibil pe preşedintele CA al alb-roşiilor, Nicolae Badea.
Gigi Neţoiu: "Pentru unii dintre şefii lui Dinamo e grav ce se întîmplă, pentru alţii nu"

Fostul acţionar dinamovist Gigi Neţoiu susţine că situaţia incertă a clubului din Ştefan cel Mare este cauzată de managementul preşedintelui CA, Nicolae Badea, spunînd despre acesta că este omul care va avea ultimul cuvînt în privinţa tehnicianului Dario Bonetti.

"Pentru unii şefi ai lui Dinamo este grav ceea ce se întîmplă, pentru alţii nu. Aceia sînt oamenii care conduc clubul pe banii altora. Nicolae Badea are putere mai mare de decizie pentru că şi-a găsit proştii. El e şeful cel mare de 10 ani, dar investitorii sînt fraierii Borcea, Turcu, Buşcă, Săvulescu. Badea este lider pentru că ştie să vorbească frumos. Dacă ar fi să judec prin prisma rezultatelor, eu l-aş păstra pe Dario Bonetti. Depinde însă şi filiera pe care a venit el la Dinamo. Dacă îl va susţine domnul Badea, atunci îl va prinde şi primăvara la Dinamo", a spus Gigi Neţoiu la televiziunea sportro.

Neţoiu a comentat şi replica lui Dario Bonetti la adresa criticilor lui Vasile Turcu, acesta spunînd despre acţionarul dinamovist că "eu sînt înalt şi frumos, iar el e pitic şi mai puţin norocos": "Dacă a spus asta, atunci mi-am schimbat părerea despre Bonetti, înseamnă că este un antrenor de duzină. Dacă e înalt, nu înseamnă că este şi deştept".
URL de referinţă