RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Ion Marin: "Galata are un atac exploziv, apărarea e slabă, sînt doar internaţionali turci"

Tehnicianul lui Dinamo, Ion Marin, recunoaşte valoarea adversarului pe care alb-roşii îl vor întîlni mîine seară, dar spune că elevii săi vor face totul pentru a obţine un rezultat bun pe terenul Cim Bom.

"Galatasaray e cea mai bună echipă din grupă, e favorită, au investit foarte mulţi bani şi e normal ca forţa lor de joc să fie una deosebită. Să nu uităm că şi jucătorii români au contribuit la succesele lor europene. Lucrurile stau altfel în prezent, echipa e cu totul alta. Atacul e rapid, tehnic, au multă fantezie, apărarea e foarte slabă (rîde), se confundă cu cea a naţionala Turciei. Au în echipă individualităţi care pot face diferenţa, e un prilej bun pentru jucătorii noştri de a-şi mări cota. Suporterii se aşteaptă la un joc şi un rezultat bun, sperăm să îi readucem pe fani aproape de noi. Vrem un joc şi un rezultat bun, asta însemnînd şi un egal. Victoria ne asigură calificarea în proporţie de 75%, e un adevărat examen pentru noi. Presiunea tribunei va fi foarte importantă, dar ne va face plăcere să jucăm pe Ali Sami Yen. M-aş bucura să pot bea şampanie după meci alături de băieţi", a spus Ion Marin.
"Ajutor de la Fener!"

Aproximativ 300 de suporteri dinamovişti vor încuraja trupa lui Ion Marin diseară, de la ora 22:05, pe arena Ali Sami Yen. "Cîinii" au promis ajutor şi de la cîteva zeci de fani ai lui Fenerbahce, rivalii Cim Bom.

Corespondenţa între cele două grupuri de suporteri s-a purtat prin email-uri, iar dinamoviştii ar urma să le răspundă galben-negrilor din Istanbul la partida lor de pe stadionul Ghencea! Iar stadionul va fi plin, biletele epuizîndu-se ieri.

În tot cazul, ca să-i enerveze pe cei de la Galata, fanii roş-albilor şi-au achiziţionat pe lîngă tichetul de intrare, de 50 de euro, şi fulare cu însemnele lui Fener. Pe care le vor afişa diseară pe Ali Sami Yen. Grupul de dinamovişti din ţară urmează să ajungă astăzi la Istanbul. Li s-a transmis să evite violenţa pentru ca nu cumva asupra roş-albilor să se extindă suspendarea propriului terenului iar meciul cu Graz, ultimul de acasă, să se poată juca avînd spectatori în tribune.
Ion Marin se gîndeşte să înceapă cu Rus titular

Ion Marin s-a gîndit la varianta de a-l folosi pe Laurenţiu Rus diseară pe Ali Sami Yen. Tînărul de 24 de ani, adus în vară de "cîini", ar putea intra din primul minut al partidei cu Galatasaray.

Ori în locul lui Kone, cel mai probabil, ori să-l substituie pe N'Doye, în cazul în care senegalezul va mai suferi după contuzia căpătată la partida de la Braşov.
"Am luat o tobă mai mare de la Istanbul ca să le fac faţă turcilor"

La meciul cu Panathinaikos de pe teren propriu, acţionarii dinamovişti Cristi Borcea şi Vasile Turcu au făcut galerie echipei, substituind astfel lipsa fanilor.

La partida cu Galatasaray din deplasare, ce se va disputa în această seară, Vasile Turcu anunţă că este din nou pregătit să încurajaze formaţia lui Ion Marin ca un veritabil ultras.

"Mi-am luat o tobă mult mai mare de la Istanbul ca să le fac faţă turcilor. Am şi fularul, îl pun pe cap. E greu să lupţi cu Galata, dar eu sunt sigur că o să batem", a declarat Vasile Turcu pentru http://www.sport.ro

Partida Galatasaray - Dinamo se va disputa în această seară, cu începere de la ora 22:05 şi va fi transmisă în direct de ProTV.
"Câinii" vor şampanie la final

Dinamo a sosit ieri la Istanbul, iar importanţa partidei cu Galatasaray s-a observat din primele momente.

"Câinii" au fost asaltaţi în binecunoscutul stil turcesc de către presa locală. Fost jucător pe "Ali Sami Yen", Gabriel Tamaş a fost ţinta predilectă a jurnaliştilor, însă stoperul a evitat să ofere interviuri la aeroport.

"Mă simt ca acasă"
Asediul asupra jucătorului care va juca de anul viitor la West Bromwich Albion a fost atins la conferinţa de presă, prilej pentru ziariştii prezenţi să-i ureze bun venit dinamovistului. Apărătorul nu le-a rămas dator turcilor, măgulindu-i: "Aici mă simt ca acasă. De la Galatasaray am plecat pentru că am avut o ofertă tentantă de la Spartak Moscova. Din acel lot, când jucam eu, mai sunt doar trei jucători. Îi ştiu pe Sabri, Aihan, Aykut, am jucat cu ei". Şi pentru Ion Marin acest joc este unul mai special. Tehnicianul îşi doreşte o victorie pentru întreaga suflare dinamovistă dar şi pentru a nu-şi strica aniversarea, acesta împlinind 31 de ani de căsnicie.

Întrebat dacă va bea şampanie în cazul în care va câştiga, "Săpăligă" a oferit un răspuns amuzant: "Eu o să beau şampanie înainte de acest meci, pentru că împlinesc 31 de ani de căsătorie şi vreau să-i fac cadou soţiei victoria. Sper ca după meci să beau şi atunci şampanie".
"Câinele" OTOMAN!

Adnan Taplamaci (17 ani) joacă fotbal la Dinamo de la opt ani şi a fost promovat recent la echipa a doua a clubului.

Atacantul are dublă cetăţenie, româno-turcă, tatăl lui fiind născut în ţara Semilunei. După doar câteva minute de conversaţie, originile sale otomane se evidenţiază imediat. "Sunt fan al lui Beşiktaş Istanbul. Ştiu că Mircea Lucescu, care era dinamovist, a luat şi el un campionat cu noi. Însă mie nu prea mi-a plăcut stilul lui", explică jucătorul.

Apoi, Taplamaci spune ce rezultat şi-ar dori în meciul din această seară dintre Galatasaray şi Dinamo: "Aş vrea un egal. La noi, la turci, este altfel. Ţinem şi cu celelalte echipe atunci când joacă în lume, când reprezintă ţara. Nu mi-aş dori ca Galata să piardă".

E fan N'Doye
De nouă ani în curtea roş-albilor, Adnan cunoaşte foarte bine echipa al cărei tricou îl îmbracă. Radiografia fotbalistului asupra "câinilor" este obiectivă şi la obiect. "Mi-a plăcut Dinamo cu Dario Bonetti. Echipele mai vechi pe care le-am prins nu mi-au lăsat aceeaşi impresie bună. Nu ştiu de ce l-au dat afară. A bătut Steaua, la Graz, la Liberec... Ce jucători îmi plac de la echipă? N'Doye este favoritul meu şi, bineînţeles, Bratu. De când sunt eu aici mi-au mai plăcut Niculescu şi Dănciulescu. Şi cam atât!", conchide Adnan, care va urmări meciul din această seară alături de tatăl său şi prietenii lor turci.

Joacă pentru Turcia
Adnan este de ani buni convocat la naţionalele de juniori ale Turciei, fiind omis de selecţionerii români. Vârful completează astfel o listă selectă de fotbalişti turci care sunt născuţi în afara graniţelor ţării. "Am participat la 80 la sută din meciurile Turciei în ultima campanie de calificare. Însă nu m-au convocat la turneul final. Din România nu m-a căutat nimeni", spune dinamovistul. Totuşi, el ar putea juca şi pentru România, conform regulamentelor internaţionale, însă trebuie să-l vadă cineva!

"Nimeni din România nu se compară cu fanii turci"
Adnan a ajuns la Dinamo după ce le-a administrat "câinilor" opt goluri în două amicale.

Cum ai ajuns să joci fotbal?
Din întâmplare. Tata închiriase două ore un teren de la Electroaparataj pentru un meci cu prietenii şi am jucat şi eu. Un antrenor de acolo m-a văzut şi asta a fost.

Ai stat mult la Electroaparataj?
Câteva luni. Noi jucam cu Dinamo sâmbăta şi duminica. I-am bătut într-un week-end cu 4-3 şi 5-1, şi apoi m-a luat domnul Mirea la Dinamo. Eu dădusem opt goluri.

Ai fost promovat la Dinamo II. E greu?
M-am obişnuit repede. Sper acum să joc cât mai mult.

Cum va fi meciul Galatasaray - Dinamo?
Sigur unul frumos. Va fi greu pentru Dinamo. Galata e o echipă bună. Şi are un public fantastic!

Nici dinamoviştii nu sunt tocmai calmi...
Nu contează asta. Nicio galerie din România nu se compară cu suporterii turci. Sunt mult prea fanatici, e altceva.
'Mi-aş fi dorit să fiu pe bancă la meciul cu Galata'

Ioan Andone are încredere în elevii lui Ion Marin înaintea confruntării cu Galatasaray din Europa League. "Fălcosul" spune că "roş-albii" pot scoate un rezultat bun pe Ali Sami Yen şi recunoaşte că şi-ar fi dorit să fie pe banca tehnică a "câinilor" la meciul din Turcia.

"Galata are jucători foarte buni, i-am văzut la meciul cu Panathinaikos, dar la nivelul Cupei UEFA Dinamo poate scoate un rezultat bun. Aş fi vrut să fiu eu pe Ali Sami Yen..poate la anul. Oricum, Ion Marin e un antrenor foarte bun, cunoaşte echipa. Mi-aş dori să mă întorc la Dinamo, să revin în fotbalul românesc. Eu am discutat cu Borcea aseară şi din cîte ştiu nu există un alt antrenor în discuţii.", a spus Ioan Andone la gsptv.
"Fără torţe şi mesaje anti-Hagi"

Meciul cu Galatasaray este cel mai dificil pentru Dinamo din grupa F a Europa League.

Axioma este cât se poate de adevărată şi la nivel de suporteri, meciul fiind tratat cu o atenţie deosebită de către forţele de ordine din Turcia şi omologii lor din România. Asta pentru că Dinamo va deplasa la Istanbul un grup de suporteri format din 300 de persoane. Suficient de puţini ultraşi pentru a nu exista noi probleme la meciurile externe ale lui Dinamo, s-ar putea spune la prima vedere.

Hagi, scânteia ce ar putea aprinde războiul
Însă poliţia din Turcia, care se pregăteşte de marele derby Fenerbahce - Galatasaray, nu este de acord cu această ipoteză. Pentru că rivalitatea dintre fanii celor două echipe există, este deja activă şi s-a format din cauza simbolului echipei turce, fostul internaţional Gică Hagi. De ce este "Regele" motiv de conflict înaintea partidei de mâine? Pentru că fostul căpitan al tricolorilor este idolatrizat la Istanbul, dar puternic contestat de fanii dinamovişti. Care au pregătite pentru meciul de mâine vechile bannere de contestare a fostului decar, folosite în trecut inclusiv la ceremonia de retragere de la echipa naţională a "Regelui" .

"La prima torţă aprinsă vă evacuăm suporterii"
Apoi, jandarmii otomani au fost informaţi de omologii români că fanii roş-albilor se aprovizionează constant cu torţe şi fumigene din fostul Constantinopole, iar folosirea lor ar însemna iniţierea unui conflict imediat cu aprigii suporteri ai Galatei. De aceea, la şedinţa tehnică dintre reprezentanţii celor două cluburi, turcii au adoptat o poziţie de forţă: "Evacuam imediat galeria dacă se va aprinde vreo torţă. Nu avem practic de ales o altă variantă".
"Vom învinge Galata! Le suntem datori fanilor după meciul cu PAO!"

Portarului dinamovist nu îi este frică de numele adversarilor şi speră să închidă poarta la fel cum a făcut-o la Braşov.

La Braşov ai avut multă treabă. Cum crezi că o să fie meciul cu Galatasaray?
Mai bine spus "La Braşov mi-am făcut treaba", pentru că nu am luat gol, iar astfel mi-am ajutat echipa. La rândul lor, colegii mei m-au ajutat pe mine. De la Andrei (n.r. - Cristea), care a marcat, şi până la fundaşi, care au muncit foarte mult şi au făcut-o perfect. Fără ei nu aş fi reuşit să fac un meci bun. Dacă o să fie mai greu sau mai uşor, o să vedem pe teren.

Să înţeleg că nu te sperie Galatasaray?
De ce să mă sperii? De ce să îmi fie frică? Este meseria mea să joc fotbal, iar asta nu are cum să mă sperie. Pentru astfel de meciuri m-am apucat de fotbal, acum simţi că joci fotbal, în partidele de genul ăsta.

"Am văzut multe casete cu turcii"
Merge Dinamo la victorie în acest meci?

Jucăm fiecare partidă pentru victorie. Trebuie să scoatem cât mult de la orice joc din Europa League. Nu o să câştigăm noi trofeul, dar trebuie să obţinem totul de la fiecare secundă din această competiţie.

Trofeul nu, dar o calificare în primăvara europeană pare accesibilă...
Ar fi extraordinar să ieşim dintr-o grupă cu Galatasaray şi Panathinaikos. Două echipe foarte puternice. Avem şanse şi o să le jucăm. Mai sunt meciuri tari şi nouă ne plac astfel de partide.

Sunt turcii cei mai puternici din grupă?
Să-i vedem! PAO m-a impresionat. O echipă solidă, în care se găseau mulţi fotbalişti care să facă diferenţa. Au arătat asta pe teren, la Bucureşti.

Milan Baros pare a fi cea mai mare ameninţare pentru tine...
I-am studiat pe toţi, am văzut multe casete cu ei. Au un atac bun, dar nu trebuie să ne îngrozim de Baros sau de altul.

Atunci publicul poate fi un avantaj pentru ei?
Repet, nouă ne place când e presiune. Să jucăm noi bine şi să mutăm presiunea la ei.

17 prezențe în cupele europene a adunat Dolha înaintea acestei partide

2 selecții la echipa națională are Dolha
"Galata e mai puternică acum, decât cu Steaua!"

Fost jucător la Galatasaray, Florin Bratu consideră că atmosfera creată de suporterii turci va fi în avantajul "câinilor".

-Cum crezi că va fi atmosfera? Ai jucat şi tu la Galatasaray!
-Ştim cu toţii atmosfera de pe "Ali Sami Yen" şi cum se comportă fanii. Tribunele vor fi pline, mai ales că urmează derby-ul cu Fener.

-Crezi că echipa lui Rijkaard e mai valoroasă decât cea eliminată de Steaua anul trecut?
-Galata, cu Rijkaard şi cu jucătorii actuali, este mai puternică decât cea pe care a învins-o Steaua.

"Fanii noștri le vor ține piept turcilor"
-Ce şanse crezi că au colegii tăi? Crezi că vor face faţă presiunii tribunelor?

-Am încredere în băieţi. Ne priesc meciurile cu atmosferă infernală, ca la Graz. Sunt sigur că ne întoarcem cu un rezultat bun.

-Vor face față suporterii infernului de pe "Ali Sami Yen"?
-Sunt sigur că fanii prezenţi le vor ţine piept turcilor. Oricât de mulți ar fi, "câinii" nu se compară cu 25.000 de turci. Ai noştri sunt mai speciali.

-Regreţi că nu vei fi pe teren?
-Mi-aş fi dorit să joc, dar mai bine să nu forţez acum. Să joace şi pentru mine, vreau să prind ultimele două jocuri, dar mai ales primăvara europeană.

6 goluri a marcat Florin Bratu pentru Galatasaray, în sezonul 2003-2004, în 25 de meciuri
URL de referinţă