RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pentru un sac de euro

Şefii erau decişi să-l sacrifice pe Tamaş, dar îl vor titulariza pe Bega pentru că apărătorul va fi urmărit de scouteri

La finalul derby-ului cu Rapid, în urmă cu 10 zile, şefii clubului şi staff-ul tehnic hotărîseră pedepsirea lui Gabriel Tamaş prin a nu-l mai folosi pe stoperul de 26 de ani în aceste ultime meciuri ale sezonului. Dar situaţia s-a schimbat radical după ce s-a anunţat că mai mulţi scouteri internaţionali vor urmări partida "cîinilor" de la Timişoara. Drept urmare, fundaşul va fi titular luni, întrucît roş-albii vor să-l vîndă în iarnă, să scoată un ban!

Şi Roberto di Matteo, managerul lui West Bromwich Albion, şi-a manifestat interesul să vadă partida, echipa de ligă secundă engleză avînd deja un gentleman-agreement pentru transferul fotbalistului. Britanicii îl vor pe Tamaş din iarnă. Colegii lui Gabi spun că deja jucătorul a fost vîndut, iar Dinamo ia un milion de euro şi Auxerre 1,5 milioane de euro.

Ultimele noutăţi
- Andrei Cristea a avertizat: "Ar fi o greşeală să tratăm de sus meciul cu Astra şi să ne gîndim doar la partida cu Poli. N-avem chef de surprize neplăcute".
- Florin Bratu ar putea reveni sîmbătă la Dinamo II, după 13 luni de absenţă, în meciul cu Dunărea Galaţi, dar totul depinde de starea terenului şi de condiţiile meteo.
- Djakaridja Kone a fost învoit două zile, ivorianul de 24 de ani aşteptînd ieri să-i nască soţia.
- Dinamo şi Timişoara au recuzat, verbal, brigada de arbitri germani, condusă de Manuel Grafe, care a fost desemnată la meciul de pe Bega. Azi aceasta ar putea fi schimbată.
"Labil psihic!"

Şefii susţin că aceasta e cauza pentru care Emilian Dolha nu mai prinde echipa. Ieri nu a prins nici lotul pentru partida cu Astra Ploieşti.

S-a făcut un nou pas spre o ruptură evidentă între Emilian Dolha şi conducere. Ieri, portarul de 30 de ani nu a făcut deplasarea cu echipa în cantonamentul de la Săftica, el nefiind oprit nici măcar în lot de Cornel Ţălnar. "Încă e afectat psihic după gafele cu Galatasaray" este explicaţia staff-ului tehnic.

Conducerea i-a recomandat chiar un psiholog: "Are probleme în a-şi gestiona emoţiile. Au fost acele reproşuri logice după erorile cu Galatasaray şi cele din campionat după care Ema a intrat într-un blocaj psihic. Este labil din acest punct de vedere, nu reuşeşte să-şi revină". "S-a exagerat şi cu miştourile la adresa lui prin vestiar şi pe la televizor, de aceea e afectat", spun apropiaţii goalkeeper-ului.

85% este procentajul şuturilor parate de Dolha în acest sezon. Doar Zapata (90%) stă mai bine la acest capitol dintre toţi portarii din Liga I
Cristi Pulhac: "E timpul să ne strîngem mîna"

Cristi Pulhac (25 de ani) speră ca în pauza competiţională să se despartă de Dinamo, după nouă ani petrecuţi în alb şi roşu

- Cristi, ştii ceva de ofertele din Rusia pentru tine?
- Ştiu că au fost şi în trecut echipe din Rusia care m-au dorit şi chiar am avut ocazia să plec, dar nu ştiu de ce nu s-a mai concretizat nimic. A venit şi acea accidentare care poate m-a dat înapoi.

- Crezi că şi "Scandalul maneaua" te-a tras în jos?
- Să ştii că m-a afectat pentru că era şi în perioada în care eram accidentat. În primul rînd pentru imagine, s-a interpretat aiurea şi orice ziceam în apărarea mea nu mă credea nimeni.

- Ai pleca de la Dinamo la prima ofertă?
- Aici a fost casa mea timp de nouă ani, am trecut prin bucurii şi prin greutăţi, iar clubul m-a înţeles cînd am călcat greşit şi m-a ajutat să trec peste de fiecare dată. Simt că am nevoie de o schimbare, aş vrea, sincer, să plec, să prind şi eu un transfer în străinătate. Cred că e momentul să ne strîngem mîna dacă şi Dinamo va avea de cîştigat din viitoarea tranzacţie.

153 de meciuri în toate competiţiile a jucat Pulhac pentru Dinamo

70.000 de euro este salariul anual al lui Pulhac, unul dintre cele mai mici de la Dinamo


Înapoi pe bancă
Directorul sportiv Constantin Dănilescu revine de diseară pe bancă, după aproape 6 luni. Ţălnar şi cu Dinu l-au rugat pe nea Tică să se întoarcă, mai ales că Ionel Ganea, delegat pînă acum 10 zile, a preluat funcţia de antrenor secund. Dănilescu, 62 de ani, are şi motive de sărbătoare: tocmai a bifat un deceniu de cînd a venit la Dinamo, de la Steaua!

"Vamă" plus doi
Oficialii clubului alb-roşu au avut din nou discuţii cu Dinu Gheorghe, şeful executiv de la FC Braşov, ca să vină la "cîini". Într-un sondaj iniţiat pe dinamovisti.ro, 74% dintre cei 2.210 de votanţi au spus că-l vor pe "Vamă" la gruparea "cîinilor". Alături de omul de fotbal ar putea sosi la Dinamo şi doi jucători, mijlocaşul dreapta Roman (25 de ani) şi atacantul Sburlea (20 de ani).

"Răzbunare!"
Vasile Turcu l-a atacat aseară la Fanatik Show pe directorul general al FRF: "Poate arbitrajele potrivnice sînt răzbunarea lui Ionuţ Lupescu pentru că nu a avut loc la Dinamo, pe un post în conducere! Nu îi cerem ajutorul, vrem doar să fim arbitraţi corect, nu să-şi pună ambiţia cu noi. Am pierdut două campionate din cauza arbitrajelor, nu a jucătorilor!".
"Copos e vai de el! Depăşeşte orice limită"

Copos a declarat în mai multe rânduri că îl vrea cu orice preţ pe Ianis Zicu de la Dinamo. Mijlocaşul i-a dat apă la moară patronului din Giuleşti şi a declarat că "se poate ca Dinamo să nu fie destinul lui".

Insistenţele lui Copos l-au înfuriat pe Borcea, cel care a declarat în mai multe rânduri că Zicu este ca şi copilul lui! "Copos e vai de el, depăşeşte orice limită", spune şeful din Ştefan cel Mare!

"Vorbeşte Copos ăla, care e vai de el. Am încercat să nu îi răspund, dar văd că a depăşit orice limită. Să-şi ia gândul de la Ianis. El va rămane la Dinamo şi va juca în Liga Campionilor anul viitor. Toţi jucătorii vor să plece de la Rapid, pentru că nu le dă banii. El nu a fost în stare să îl ţină pe Coman sau să îl aducă împrumut pe Niculae de la Auxerre şi crede că îl poate lua pe Zicu. Să nu mai vorbească, pentru că nu mai păcăleşte pe nimeni", a declarat Borcea, citat de Cancan.
Dinamo spune ADIO bazei de la Săftica!

Şefii "câinilor" au luat această decizie din cauza gazonului prost de la baza de pregătire

Veche de aproximativ 20 de ani, baza de la Săftica le-a slujit, în decursul timpului, atât "câinilor" din "Ştefan cel Mare", cât şi fotbaliştilor de la echipa naţională. Ultimii au părăsit această locaţie în urmă cu câţiva ani, atunci când s-a tăiat panglica centrului fotbalistic de la Mogoşoaia. Începând de săptămâna viitoare, Dinamo va urma acelaşi drum, urmând să se mute în cantonamentul tricolorilor pe o perioadă încă nedeterminată, dar care nu pare a fi foarte scurtă. Astfel, meciul cu Astra şi cel cu Timişoara vor fi ultimele partide pregătite în bătrâna bază sportivă de pe DN 1. Se pare că motivul pentru care şefii au luat această decizie este legat de gazonul terenului de antrenament.

Nu mai vor accidentări
Acesta nu este în cea mai bună stare, iar acţionarii doresc să-l schimbe. Cum în acest moment nu prea sunt bani, este posibil ca lucrările să fie amânate, iar mai mult ca sigur sejurul roş-albilor în fieful naţionalei va fi prelungit. O altă dorinţă a acţionarilor este legată de evitarea accidentărilor, fotbaliştii plângându-se de mult timp de starea gazonului de la Săftica. "Avem condiţii mai bune la Mogoşoaia. Sunt mai multe terenuri, totul este nou. Şi poate e bine şi pentru jucători, că mai schimbă aerul", a spus ieri unul dintre oficialii celor din "Ştefan cel Mare".

Aproape de Doi Cocoşi!
Nu de puţine ori au existat zvonuri cum că jucătorii dinamovişti au părăsit cantonamentul de la Săftica pentru a merge la distracţie. Mutarea la Mogoşoaia deschide noi orizonturi pentru elevii lui Cornel Ţălnar. De exemplu, baza tricolorilor este foarte aproape de unul dintre cele mai iubite restaurante ale "roş-albilor", Doi Cocoşi, proprietatea lui Gigi Neţoiu, fost acţionar în "Groapă". Acolo unde Tamaş şi colegii lui pot bea liniştiţi unul sau mai multe pahare de vin.

S-au judecat pentru teren
O parte din terenul pe care se află baza de la Săftica a fost retrocedat de o familie din Snagov. Astfel, cei din "Ştefan cel Mare" au încercat să negocieze în mai multe rânduri cu proprietarii şi se pare că, în urmă cu un an, Nicolae Badea ar fi reuşit să bată palma, aceştia urmând să fie despăgubiţi.
Niculae: "Sper să joc cu Poli!"

Atacantul nu a mai jucat din etapa a cincea, de la derby-ul cu Steaua. Adică de pe vremea lui Dario Bonetti. De atunci, pe banca celor din "Ştefan cel Mare" s-au mai perindat doi tehnicieni: Ion Marin şi Cornel Ţălnar.

Cum te simţi, Marius?
Din punct de vedere medical, sunt recuperat 100%, însă fizic mai am un pic până când o să ajung la capacitate maximă. De mâine (n.r. - astăzi) o să fac mai multe teste şi o să văd clar parametrii la care mă aflu.

Multă lume se întreabă de ce ai ales să mergi în Portugalia pentru a te trata.
Noi avem doctori buni, însă ducem lipsă de specialişti în recuperare. Apoi, la Lisabona mă cunoşteam cu doctorii şi ştiam foarte bine unde merg. Vorbeam aceeaşi limbă şi cred că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o.

Când crezi că o să reintri pe teren?
Sper să bifez măcar câteva minute cu Timişoara, însă nu depinde de mine. Antrenorii ştiu mai bine dacă au nevoie, ei stabilesc cine intră şi în ce moment.

Te aşteptai la un clasament atât de strâns?
Este foarte bun acest lucru. Echipele mici au arătat că le pot ciupi puncte granzilor, şi din această cauză lupta este mult mai interesantă.

"La Dinamo nu a fost niciodată linişte"
Dinamo e doar pe 6, dar are şanse să termine turul chiar pe primul loc. Se putea mai bine?

Pe mine unul nu mă interesează pe ce loc suntem acum. Să fim şi pe 9! La sfârşitul campionatului este important pe ce loc eşti.

Totuşi, nu ar aduce liniştea un loc 9 la Dinamo...
Păi, ce, la Dinamo a fost vreodată linişte? Nici când eram pe primul loc nu era. Asta este situaţia la noi şi trebuie să ne obişnuim. Mereu se găseşte cineva să spună ceva. Apare câte o voce care acuză din afară... că Dinamo e ajutată, că Dinamo nu e corectă. Uite că nu mai e ajutată, iar acest lucru s-a văzut în acest sezon.

"Distracţia în exces nu face casă bună cu fotbalul"
La ultimul meci al tău pentru Dinamo antrenor era Bonetti, acum este Cornel Ţălnar, după ce a plecat şi Ion Marin. Nu e cam mult?

Nu e indicat să faci foarte multe schimbări de antrenor. Nu mai înţelegi nimic. Fiecare vine cu ideile sale, însă sperăm că va fi bine în formula de acum.

S-a spus că ai negociat în Portugalia un transfer. Te gândeşti să pleci de la Dinamo?
Nu are nicio logică. Braga m-a vrut în urmă cu ceva vreme, dar eu m-am întors în "Ştefan cel Mare". M-a vrut şi PAOK atunci. În plus, eu sunt fotbalist sub contract, iar orice ofertă pentru mine nu vine pe adresa mea de acasă, ci pe cea a clubului.

În continuare, colegii tăi sunt acuzaţi că au multe ieşiri extrasportive...
Nu e chiar aşa. Dinamo are publicitate mai mare, şi din acest motiv iese mai mult în evidenţă. Toată lumea se distrează, dar distracţia în exces nu face casă bună cu fotbalul.

14 meciuri a ratat Marius Niculae din cauza ultimei accidentări, cea din urmă partidă în care a jucat fiind derby-ul din Ghencea

30 august este data ultimului meci în care a evoluat Marius Niculae
Ţălnar afirmă că Dinamo "a controlat tot meciul" şi merita să ajungă în semifinale

Antrenorul lui Dinamo, Cornel Ţălnar, a declarat, joi, după calificarea în semifinalele Cupei României, că echipa sa a dominat clar întâlnirea cu Astra Ploieşti, iar victoria nu poate fi pusă la îndoială chiar dacă prahovenii au avut un gol anulat.

"A fost un joc bun în faţa unei echipe muncitoare, dar pe care l-am controlat în totalitate. Consider că am reuşit să ne impunem pe merit şi cred că cele mai bune echipe au rămas acum în semifinale. Indiferent cu ce echipă vom cădea, avem şanse mari pentru că se joacă tur-retur. Nu cred că prestaţia arbitrului a avantajat Dinamo. Dinamo a meritat victoria fără niciun fel de dubii, pentru că, pe lângă goluri, am ratat şi multe alte ocazii", a spus Ţălnar.

Dinamo a câştigat, joi, scor 2-1, partida cu Astra Ploieşti, disputată în deplasare, în cadrul sferturilor de finală ale Cupei României şi s-a calificat în penultimul act al competiţiei.
Andrei Cristea: "Ne dorim să mergem cât mai departe, să trecem şi de semifinale"

Autorul celor două goluri dinamoviste, Andrei Cristea, speră ca Dinamo să ajungă până în finală.

"Ne dorim să mergem cât mai departe, să trecem şi de semifinale. Mă bucur că am marcat ambele reuşite, dar a doua îi aparţine în proporţie de 80% lui Niculescu, căruia îi mulţumesc pentru pasa perfectă", a afirmat Cristea, completat de Claudiu Niculescu: "E important că am câştigat şi că şi eu am contribuit la acest lucru. Vreau să trecem şi de semifinale pentru că îmi e dor de finala Cupei României. Acum toate echipele rămase în cursă sunt de valoare egală. Va fi o semifinală în care se poate întâmpla orice".

Dinamo a câştigat, joi, scor 2-1, partida cu Astra Ploieşti, disputată în deplasare, în cadrul sferturilor de finală ale Cupei României şi s-a calificat în penultimul act al competiţiei.
Adrian Cristea s-a propus la mica publicitate

Adrian Cristea şi-a făcut aseară reclamă pentru a pleca de la Dinamo

Adrian Cristea vrea să plece neapărat de la echipă, aşa că face orice ca să-şi îndeplinească dorinţa. Înjurat iar de suporteri la meciul de ieri, el a ajuns să-şi facă reclamă prin intermediul presei în speranţa ca Sărbătorile de iarnă să-i aducă în dar transferul. Imediat după victorie, el şi-a făcut portretul uşor amuzat: "Prezentaţi-mă aşa: jucător tînăr, 26 de ani, tehnic, cu clarviziune în joc, 1,80 metri înălţime, inteligenţă, forţă, caut echipă! Iau în seamă orice ofertă, ajutaţi-mă! Nu vă prezint şi defectele, doar caut echipă, nu?".

Apoi a explicat motivul dorinţei sale: "E greu să joci cînd fanii te înjură non stop. Mai rîd la ei, dar e dificil. Ce să fac? Dacă mă iau cu ei în gură, mai rău îmi fac mie şi echipei. Şi suporterii pun aiurea presiune pe jucători. Poate conducerea ar trebui să ia o decizie, să mă lase să mă duc pe drumul meu. Să-mi fie bine şi mie, şi lui Dinamo".
Gabriel Tamaş şi Ionel Ganea pe făraş

Conflictul de miercuri dintre Ionel Ganea şi Gabriel Tamaş le-ar putea fi fatal ambilor în iarnă

Ganezu' a intrat în gura jucătorilor! O confirmă şi ultimul scandal cu Tamaş, miercuri seară, în cantonament. Şefii vor să facă ordine. Au început să culeagă informaţii despre ceea ce s-a întîmplat înaintea partidei cu Astra. Momentan, nici unul dintre cei doi n-a păţit nimic, considerîndu-se, oficial, că a fost o dispută în limitele normalului.

Totuşi, managerul sportiv reprofilat în antrenor secund ar putea fi sacrificat de către acţionari în iarnă, mai ales că fotbaliştii se plîng de comportamentul său. "Ganea riscă, ar trebui să evite scandalurile, nu să se bage în ele", au declarat ieri şefii. Conducătorii îi reproşează antrenorului secund şi faptul că nu a reuşit să-i ţină în frîu pe jucători, să nu mai petreacă.

Miercuri seară, la Săftica, Ganea şi Tamaş s-au contrat reciproc, antrenorul reproşîndu-i fundaşului că "nu ţi-a zis nimeni nimic cînd ai dat pe lîngă minge", ultimul replicînd: "Iau foc fiindcă eşti la şefi". Situaţia a fost la un pas de a degenera.

"Tamaş ne părăseşte"
Din ultima dispută a ieşit şifonat, iarăşi, Tamaş. "El va părăsi Dinamo la iarnă, s-au strîns prea multe. Spune că este vînat, dar are talent în a se băga în scandaluri ", au zis şefii. Gabi n-a fost titular aseară la Ploieşti. Fusese anunţat încă de miercuri, dar luni va juca împotriva Timişoarei, mai ales că va sosi managerul lui West Bromwich, Roberto di Matteo, ca să-l vadă pentru transfer
URL de referinţă