RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Ionel Ganea rechemat pe gazon!

Efectul ineficienţei din atac: managerului sportiv Ionel Ganea (36 de ani) i s-a propus să revină ca fotbalist. El însă nu e tentat.

Ineficacitatea alarmantă a "cîinilor", doar 9 goluri în 9 etape de campionat, l-a determinat pe Cristi Borcea să se gîndească zilele trecute la o soluţie spectacualosă: Ionel Ganea înapoi pe teren! Ganezu', manager sportiv al "cîinilor", n-a mai jucat de mai bine de un an, încheindu-şi, practic, cariera, deşi nu şi-a organizat un meci de retragere.

Fostul atacant, acum în vîrstă de 36 de ani, are în prezent un program zilnic, riguros, de antrenament. Uneori, în cantonamente nu rezistă să nu se pregătească alături de echipă."Hai, Ionele, că mai poţi! La cum joacă ai noştri şi ăştia în prima ligă, te baţi iar la titlul de golgeter!", a încercat Borcea să-l convingă. Ganea nu i-a oferit un răspuns ferm, însă i-a dat de înţeles că nu-l tentează ideea unei reveniri. El a marcat 16 goluri în jumătatea de an petrecută ca fotbalist în Ştefan cel Mare, în ediţia 2006-2007

Cifrele atacantului Ionel Ganea
- 70 de goluri în 165 de meciuri în Divizia A (U Craiova, Bistriţa, Rapid, Dinamo, Timişoara)
- 34 de goluri în 107 meciuri în Erste Bundesliga (VfB Stuttgart)
- 5 goluri în 15 meciuri în prima ligă turcă (Bursaspor)
- 3 goluri în 14 meciuri în Premier League (Wolverhampton)
- 28 de goluri în sezonul '98-'99, fiind golgeterul Ligii I
- 19 goluri în 45 de selecţii la echipa naţională.
Bratu: "Îi transmit lui Ganea să stea liniştit, revin eu şi va avea cine să dea goluri pentru Dinamo"

Atacantul dinamovist s-a întors de curînd de la Roma, unde a urmat un program de recuperare la clinica unde s-a tratat şi Bogdan Lobonţ. Bratone nu se teme de faptul că lui Ionel Ganea i s-a propus să revină pe gazon, aşa cum a anunţat Gazeta Sporturilor de azi, considerînd că odată ce el va fi refăcut, problemele din atac vor fi rezolvate.

"Cred că Ionel glumeşte cînd spune că juca din nou. E greu să mai revii după ce te-ai lăsat. Eu îi transmit să stea liniştit pentru că revin eu şi va avea cine să dea goluri pentru Dinamo. Mă simt din ce în ce mai bine şi sînt pe ultima sută de metri cu recuperarea", a zis Bratu.

"Venirea lui Andone ar fi de bun augur pentru noi"
Florin Bratu a comentat azi eventualitatea ca Ioan Andone, care a sosit azi în România, să preia echipa din Ştefan cel Mare. Atacantul s-a arătat încîntat de această posibilitate, mai ales că a mai fost antrenat de Andone în turul campionatului 2005-2006.

"Eu m-am înţeles bine cu domnul Andone în perioada în care am colaborat. Cred că venirea dînsului ca antrenor la Dinamo ar fi de bun augur pentru noi", a zis Bratu.
Prunea, şef în "Groapă"?

Cristi Borcea a spus în nenumărate rânduri că vrea să renunţe la funcţia executivă pe care o deţine în cadrul clubului din "Ştefan cel Mare". Ultima oară, acţionarul a repetat acest lucru la conferinţa de presă de marţi.

Şeful "câinilor" a căutat un om pentru biroul său, însă nu a reuşit să bată palma cu nimeni. Cel mai curtat a fost Ionuţ Lupescu, însă fostul mijlocaş al alb-roşiilor nu a fost de înduplecat. Se pare că Borcea nu a renunţat la idee, iar noua ţintă este un om care a lucrat cu cel poreclit "Kaiserul". Este vorba de bunul prieten al directorului general al FRF, Florin Prunea! În ultimele zile, între Borcea şi Prunea au avut loc mai multe întâlniri şi se pare că fostul portar ar fi tentat să preia atribuţiile de şef al Executivului de la actualul preşedinte. Numirea lui Prunea ar urma să fie oficializată imediat după venirea lui Ioan Andone, numai că mai există un hop de trecut: Borcea trebuie să se consulte şi cu ceilalţi acţionari.

Badea nu e de acord
Chiar aici e problema, pentru că cel mai important om din club nu pare de acord cu această variantă. La fel, relaţia dintre Prunea şi fraţii Becali nu este una foarte bună, chiar dacă ultima declaraţie a primului arată că lucrurile s-au mai schimbat. "Nu am fost niciodată duşman cu fraţii Becali. Ne-am intersectat de puţine ori în fotbal, nu au fost niciodată impresarii mei, dar ne-am respectat", a spus Prunea la emisiunea Fabrica de Sport.

"Vreau să schimb totul!"
Înainte de a ocupa funcţia de preşedinte, Florin Prunea şi-a expus planurile suporterilor roş-albi. "Reconstrucţie din temelii" este deviza fostului portar, explicată într-o discuţie purtată cu câţiva ultraşi. "Aş vrea să schimb totul. Voi dispune de un buget mult mai mare pentru centrele de copii şi juniori. Să ne putem baza pe copii crescuţi şi educaţi de noi, ", a fost dezvăluirea posibilului viitor oficial al "câinilor".

11 sezoane a evoluat Florin Prunea pentru Dinamo

1 titlu de campion al României a câştigat Florin Prunea în tricoul alb-roş
Florin Prunea: "Am avut o intalnire cu Cristi Borcea, dar nu s-a pus problema sa vin la Dinamo"

Fostul director de relatii internationale din cadrul Federatiei Romane de Fotba, Florin Prunea, a tinut sa infirme zvonurile privind o eventuala cooptare a sa in stafful administrativ al lui Dinamo.

"Eu m-am format ca om si ca sportiv la Dinamo, acolo am crescut. Este adevarat ca am avut o intalnire cu Cristi Borcea, dar nu s-a pus niciodata problema sa activez in conducerea clubului pentru ca eu am o situatie delicata in prezent si trebuie sa-mi rezolv problemele mai intai. Eu am inceput de mult timp activitatea administrativa si este meseria care imi place, nu am avut o aplecare catre partea tehnica. Sunt sigur ca pe viitor voi face tot administratie", a declarat Florin Prunea pentru Sport Total FM.
Loveşte Gabi din nou?

Gabi Tamaş a lipsit de la antrenamentul de ieri. Colegii s-au trezit la şedinţa tehnică fără fostul căpitan, iar în momentul în care au întrebat unde e colegul lor au fost anunţaţi că fundaşul este răcit.

Ţinând cont de antecedentele stoperului, mulţi dintre fotbalişti au zâmbit ironic, iar apoi şi-au văzut de treabă. Contactat ieri telefonic, Ion Marin a dat un răspuns alambicat.

"Vorbiţi cu cei din conducere, eu nu pot să dau mai multe detalii. Sunt pus să-i pregătesc pe băieţi în perioada asta. Atunci când o să se aducă un antrenor, va vorbi el", a spus "Săpăligă". În trecut, Gabi Tamaş a lipsit de mai multe ori nemotivat de la antrenamente, ultima oară acest lucru întâmplându-se în mandatul lui Mircea Rednic. Atunci, dinamovistul a plecat la Braşov şi a uitat să se trezească. Şi-a dat seama că nu are cum să ajungă la Bucureşti şi l-a sunat pe "Puriu" cu o jumătate de oră înainte de a începe şedinţa de pregătire. Tamaş este deja acontat de formaţia din cea de-a doua ligă engleză, West Bromwich Albion.
Piţurcă, mutarea surpriză!

Ioan Andone a ajuns ieri în România şi s-a întâlnit cu acţionarii dinamovişti. În jurul prânzului, antrenorul s-a văzut cu Badea, Borcea şi Turcu la sediul firmei Computerland, însă veştile nu au fost foarte bune pentru şefii din "Ştefan cel Mare".

Impresarul tehnicianului i-a sunat pe şeicii de la Al Ahli, însă arabii au spus încă o dată că nu renunţă la român şi i-au cerut acestuia să se prezinte mâine la antrenamentele echipei. În plus, dacă ar rupe înţelegerea cu actuala sa formaţie, Ando ar pierde în jur de 700.000 de euro, astfel că, în acest moment, revenirea acestuia în "Groapă" este din ce în ce mai greu de înfăptuit.

"Săpăligă" nu este dorit de jucători
În cazul în care Ioan Andone nu va ajunge la Dinamo, şefii ar fi vrut să-l lase pe Ion Marin până la iarnă, însă şi acest plan a fost dat peste cap. De vină sunt jucătorii, care nu îl vor pe "Săpăligă", unii dintre ei fiind nemulţumiţi de antrenamentele dure ale interimarului. "Suntem în mijlocul sezonului, iar el ne rupe", a sunat nemulţumirea unor fotbalişti, adusă la cunoştinţă şi şefilor. În aceste condiţii, Cristi Borcea s-a reorientat: Cornel Dinu - director tehnic, Cornel Ţălnar - antrenor principal, varianta din vara trecută, care însă nu s-a mai concretizat. "Ţânţarul" a acceptat deja, rămâne doar ca "Mister" să-şi dea acordul. Până atunci, acţionarii vor încerca un ultim atac la Ioan Andone, care va pleca astăzi din România.

Victor Piţurcă a fost curtat de mai multe ori de Cristi Borcea și este cel care închide lista antrenorilor doriți la Dinamo. Marele impediment în calea acestei mutări îl constituie suporterii, care îl consideră pe fostul selecţioner atașat de Steaua, așa că numirea acestuia e greu de realizat.
Ioan Andone, prezent la antrenamentul de azi al lui Dinamo!

'Câinii' au avut programat, în această dimineaţă, de la ora 10:00, un antrenament. Surpriză sau nu, la această şedinţă de pregătire a asistat şi Ioan Andone, principalul favorit să preia banca tehnică a lui Dinamo.

După ce 'Săpăligă' a pus capăt şedinţei de antrenament, jucătorii au mers la vestiare, unde au fost aşteptaţi de actualul tehnician al lui Al Ahli. Tehnicianul s-a întreţinut preţ de câteva minute cu fotbaliştii, asigurându-i că va face tot posibilul să îi înduplece pe şeici să îi dea drumul.

Totuşi, aşa cum ProSport v-a anunţat, şansele ca Ando să se întoarcă pe banca tehnică a clubului din Ştefan cel Mare sunt destul de mici în acest moment. Chiar dacă 'Fălcosul' a sosit ieri în România pentru a discuta cu acţionarii, oficialii din Dubai nu par dispuşi să renunţe la antrenor.

"Am un mare impediment. Sper să găsesc înțelegere la conducerea lui Al Ahli, dar nu sunt mari șanse. Eu îmi respect semnătura. Din ce simt, nu cred că arabii mă vor lăsa să plec", Ioan Andone, tehnician Al-Ahli
Bonetti s-ar întoarce!

Dario Bonetti surprinde: "Cîndva, m-aş întoarce la Dinamo, de ce nu?! Totul e posibil în viaţă". Dar nu cu Borcea ca şef.

"Cum antrenorii vin şi pleacă, aşa se poate întîmpla şi cu preşedinţii! Domnul Borcea nu este prietenul meu. Eu nu-l simt ca pe un amic, deşi el a zis mereu că m-a susţinut. A încercat să-mi impună jucători".

Italianul aşteaptă să cadă la pace cu şefii dinamovişti şi să-şi ia în jur de 100.000 de euro ca să semneze ruperea contractului. Pînă atunci, se delectează la o cafenea în centrul Capitalei.
Mircea Radulescu: "S-a interpretat gresit cand s-a spus ca vreau sa-i fac un raport lui Bonetti la Coverciano"

Directorul Scolii Federale de Antrenori din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Radulescu, a declarat pentru Sport Total FM, ca nu a vrut in niciun moment sa-i faca un raport lui Bonneti la scoala de antrenori de la Coverciano, tot ceea ce a aparut in presa fiind interpretat gresit.

"Nu am vrut sa fac acel raport la Coverciano. S-a interpretat altfel. Intrebat de un ziarist, am spus ca nu este normal ca un antrenor sa aiba o atitiudine de jignire, de apostrofare a conducatorilor. Stiam ca a facut niste jigniri. Nu am sa-i fac nimic in sensul asta. Era o chestie de a arata ca ceea ce a facut nu a fost corect. Ne-am obisnuit ca domnul Becali, mai ales atunci cand spune ca schimba tot. Realitatea este ca prevederea la care se referea, a aderat si Comitetul Executiv. Exista la federatie 100 de adeziuni ale antrenorilor pro acestei legi. Este o prevedera care stimuleaza pe alti antrenori care spera la un fotoliu in Liga I. Comitetul executiv nu va lua in seama ceea ce a spus patronul Stelei. Cu Cristiano Bergodi am relatii foarte bune si cred ca este un castig pentru fotbalul din Romania. Am vorbit cu el si i-am spus ca un patron are voie sa intre in vestiar insa nu ar trebui sa dea dovada decat de un patron de fotbal si sa arate respect. Clubul Steaua a trimis o hartie prin care spune ca in locul lui Bergodi va fi Mihai Stoichita, fara sa se specifice ca a fost demis sau altceva. Actualele preliminarii sunt terminate, iar intre noi si Serbia este o distanta imensa cel putin de moral. Va fi un meci greu, cu adevarat greu.", a declarat profesorul Mircea Radulescu.
Ioan Andone: "Sper ca arabii să înţeleagă până la urmă şi să mă lase să vin la Dinamo"

Tehnicianul Ioan Andone a declarat, sâmbătă, la plecarea spre Dubai, că va încerca să discute din nou cu oficialii lui Al-Ahli pentru a-i convinge să-l lase să preia Dinamo, deoarece nu îşi poate rezilia contractul din proprie iniţiativă.

"Este o ofertă de la Dinamo, dar acum sunt sub contract. Voi pleca spre Dubai şi poate revin dacă mă lasă să vin. Am clauză de reziliere, cei de la Dinamo mi-au spus că sunt dispuşi să o plătească, dar e greu pentru că nu e vorba numai de bani. Problema e că nu pot rupe contractul unilateral. Eu sper ca arabii să înţeleagă până la urmă şi să mă lase să vin la Dinamo", a spus Andone.

Acesta speră ca oficialii lui Al-Ahli să accepte în cele din urmă rezilierea contractului mai ales că rezultatele din debutul de sezon nu au fost cele aşteptate. "Eu le voi spune că am ofertă de la Dinamo, să vedem ce îmi vor răspunde ei. Poate dacă sunt nemulţumiţi de munca mea, pentru că am început prost campionatul, atunci îmi vor da drumul. Dar dacă ei îmi spun că nu îi interesează de nicio ofertă, atunci voi rămâne acolo, mai am contract până pe 15 mai", a mai afirmat antrenorul.

Ioan Andone a sosit vineri dimineaţă în România după ce a primit două zile libere din partea grupării pe care o pregăteşte, Al-Ahli Dubai. În această perioadă, tehnicianul s-a întâlnit cu preşedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, şi chiar a fost prezent la baza de pregătire a roş-albilor din Ştefan cel Mare în cursul zilei de sâmbătă.
URL de referinţă