RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bratu: "Am moral bun, revin cu Galatasaray!"

Florin Bratu, 29 de ani, a revenit la Bucureşti după 3 săptămîni petrecute la Roma cu terapeutul care l-a ajutat şi pe Lobonţ să se refacă. Doctorul i-a transmis atacantului că se poate antrena normal cu echipa, dar să nu forţeze revenirea pe gazon, anunţă dinamovişti.ro

"Nu cred că voi juca mai devreme de o lună, eu visez să fiu apt de joc la începutul lui noiembrie, pentru returul cu Galatasaray din Ştefan cel Mare. Moralul meu este bun acum, am încredere şi sper ca soarele să iasă şi pentru mine", a declarat Florin Bratu, care stă de un an din cauza unei operaţii la genunchiul drept.
Marius Niculae regretă demiterea lui Dario Bonetti

Considerat de şefi unul din cei mai importanţi jucători ai lui Dinamo, Marius Niculae regretă plecarea italianului Dario Bonetti de pe banca tehnică a echipei din "Groapă". Atacantul consideră că vina pentru rezultatele slabe ale echipei nu îi aparţine numai tehnicianului, ci şi jucătorilor şi oficialilor.

"Îmi pare rău că a plecat Bonetti pentru că era un antrenor foarte bun. Au fost greşeli de ambele părţi, păcat că nu s-au rezolvat într-un alt mod. Ne afectează toată tensiunea acumulată în club pentru că sîntem oameni, trăim acolo şi nu putem fi indiferenţi. Şefii poate trebuiau săa aibă o atitudine diferită şi să nu ne critice la primul eşec", a spus Niculae pentru Cancan.
Bonetti: "Îmi place în România şi aş fi dispus să antrenez şi alte echipe"

Italianul Dario Bonetti a revenit la sentimente mai bune faţă de România, după ce a fost dat afară pe uşa din dos de la Dinamo. El susţine că este dispus să antreneze şi alte echipe în afară de Dinamo.

"România este o ţară foarte frumoasă şi cu un fotbal foarte bun. A dat posibilitatea mai multor antrenori italieni să se afirme în campionatul intern. Contre între patroni şi antrenori există întotdeauna, însă eu am trăit şi zile frumoase în România", ne-a spus Dario Bonetti, cel care a obţinut nişte rezultate magnifice în această toamnă, câştigănd respectul suporterilor dinamovişti, după victoriile de la Liberec, din Ghencea, Graz şi cu Unirea Urziceni.
"Nu vreau să fiu aşteptat cu flori"

Tehncianul dorit cu disperare de Dinamo a mărturisit, pentru evz.ro, că revenirea sa în fotbalul românesc depinde de mai multi factori. "Fălcosul", antrenor la Al-Ahli Dubai, spune că, dacă vine, nu vrea niciun fel de onoruri.

Dat afară de la Dinamo acum patru ani şi jumătate, Ioan Andone e văzut în Stefan cel Mare că singurul medicament în stare să-i vindece pe "câini".

Cristi Borcea, directorul executiv al "roş-albilor" a declarat că nu concepe ca Dinamo să aibă alt antrenor decât Andone, iar acţionarul Vasile Turcu, cel care l-a jignit crunt pe "Fălcos" în 2005, a spus ca îl va aştepta pe acesta la aeroport cu un imens buchet de flori.

Preşedintele Nicolae Badea l-a sunat şi el pe Ioan Andone, acest ultim telefon
fiind, se pare, cel care l-a pus pe gânduri pe tehnician, având în vedere relaţia specială pe care “"Fălcosul" a avut-o cu şeful de la Dinamo.

Evz.ro l-a surprins pe Ioan Andone la finalul antrenamentului de aseară. În ciuda unui start slab de sezon cu Al-Ahli, tehnicianul în vârstă de 49 de ani, pare stăpân pe situaţia. Andone a mărturisit că va avea o discuţie cu preşedintele clubului Al-Ahli şi că, doar în cazul în care acesta va fi nemulţumit de munca sa, va avea drum deschis spre Ştefan cel Mare. Andone e însa conştient că la Dinamo nu-l aşteaptă raiul şi a lăsat impresia că nu îi va fi uşor să se decidă.

Evz: Ce faceti, domnule Andone?
IOAN ANDONE: Tocmai am terminat antrenamentul. Mai stateam putin pe aici, pe la stadion, si ma pregateam sa merg acasa.

În România?
Nu, nu! Aici, în Dubai. În România, în concediu.

Oamenii de la Dinamo vă asteaptă cu flori la aeroport. Veniţi?
Am auzit. Nu îmi trebuiesc mie flori. Am vorbit cu cei de la Dinamo. Mă vor, e clar, dar nu e chiar aşa usor să plec din Dubai. Am început o treaba aici, la Al-Ahli, şi nu o pot lăsa, aşa, baltă. Nu sunt eu genul, doar mă ştie toată lumea. Am un contract care, în mod normal ar trebui respectat.

"Am început prost sezonul"
Cum adică?

Adică, în cazul în care aş dori să plec ar trebui să am o discuţie cu oficialii de la Al-Ahli. Vreau să-i intreb dacă sunt mulţumiţi de mine, de munca depusă până acum aici. Dacă spun că sunt mulţumiţi şi că vor să continuăm, voi rămâne la Al-Ahli. Oamenii au fost extraordinari cu mine şi n-aş putea să le răspund cu altă monedă. Dacă vor spune că nu sunt mulţumiţi, situaţia se schimbă.

Există nemulţumiri din partea oficialilor echipei Al-Ahli?
N-am de unde să ştiu. Ca să vă spun sincer, nici nu prea am cu cine discuta pe aici. Preşedintele e plecat într-o vizită
cu şeicul şi până nu se întoarce n-am cu cine discuta.

Al-Ahli nu merge strălucit.
Aşa e. Am început prost sezonul. Am încasat deja înfrângeri. Într-un meci am fost chiar penibili. Aici e nenorocirea. Mă doare sufletul că n-am putut face mai mult. De acest început de sezon prost s-ar putea lega preşedintele. Ar putea spune că unei echipe campioane nu i se cade un asemenea debut de sezon.

"Liga Campionilor e visul oricărui antrenor"
Ce v-ar face să vă întoarceţi?

Din punct de vedere profesional, revenirea la Dinamo ar fi un pas înainte. Nu există comparaţie între fotbalul de aici, din Golf, şi cel de acasă. Acasă ai ocazia să joci, daca prinzi bine-nţeles, măcar în Liga Europa. Nu mai vorbim de Liga Campionilor. E visul oricărui antrenor.

Financiar?
La acest capitol nu se discută. Avantajul e în favoarea fotbalului arab, asta e clar. Banii însa, stiţi cum e, uneori contează, alteori nu.

Deci, va întoarceţi în România?
Nu depinde numai de mine. V-am spus. Şi, oricum e o decizie grea. Dacă mă voi întoarce, iar peste şase luni voi regreta că am plecat de aici?
"M-am implicat la echipă"

EVZ: Domnule Borcea, aveţi vreo legătură cu demiterea lui Dario Bonetti?
Cristi Borcea: Am avut o legătură cu venirea lui şi am o legătură şi cu plecarea lui. Am fost criticat de suporteri şi de ziarişti când l-am adus. În cantonamentul din Franţa, ne-au bătut aproape toţi, dar, după fiecare meci, i-am dat încredere, pentru binele echipei. Dar nu pot trece cu vederea faptul că Bonetti a dat tare şi urât în Vasile Turcu. Noi, acţionarii, nu putem fi angajaţii lui Dario Bonetti. Sunt mai multe persoane care, în ultima vreme, au alimentat tensiunile de la acest club.

"Nu vreau să mai am legătură cu jucătorii"
Cine sunt aceste persoane?

Oameni care nu mai au niciun fel de relaţie cu clubul şi care nu ştiu ce se întâmplă aici. Toate astea ne afectează. Spre exemplu, mi se pare de necrezut ca, după ce am bătut CFR Cluj, am eliminat Slovan Liberec din Liga Europa şi am bătut Steaua în Ghencea, să avem 1.500 de spectatori pe "Dinamo".

Sunteţi acuzat că vă implicaţi de multă vreme în alcătuirea formaţiei...
Toţi preşedinţii de cluburi se consultă cu antrenorii. Şi eu m-am implicat la echipa mea. Sunt lucruri care nu pot fi stabilite prin telepatie. Am avut şedinţe cu Bonetti în fiecare săptămână. Înainte de meciul-retur cu Slovan Liberec, i-am spus să nu-i bage pe Dolha, pe N’Doye şi pe Adrian Cristea, pentru că meciul crucial al acelei săptămâni era cu Steaua. La meciul cu Panathinaikos, m-a deranjat foarte mult faptul că Pulhac n-a fost inclus în lot.

Care este raportul fraţilor Becali cu Dinamo?
Fraţii Becali au legătură cu acest club, dar, în afară de Esteban Vigo, la Dinamo au fost în ultimii ani antrenori pe care aceştia nu i-au agreat. Fraţii Becali sunt suficient de deştepţi pentru a şti cât să se implice la Dinamo.

Aveţi o listă de antrenori cu care negociaţi?
Da, am trei antrenori pe listă: Andone, Andone şi Andone. Va veni la Dinamo cu o singură condiţie: să accepte postul de manager general. Depinde doar de el dacă vrea să vină. Toţi acţionarii îl doresc, inclusiv Vasile Turcu. Nu vreau să mai am nicio legătură cu echipa, cu jucătorii. Este un stres prea mare pentru mine. Aş fi vrut să mă retrag în vară, dacă am fi câştigat campionatul. Am mai avut o tentativă să aduc doi preşedinţi, cărora le asiguram şi partea financiară. Paradoxal, Cornel Dinu mi-a spus că, dacă plec de la Dinamo, se duce totul de râpă.

"Cornel Dinu nu s-a gândit când a vorbit"
Cornel Dinu tocmai v-a acuzat în EVZ că din cauza dumneavoastră s-a lăsat de antrenorat...

Faţă de nea Cornel o să am toată viaţa un respect deosebit. Îmi e greu să îi dau vreun răspuns tăios. Dacă era altul, să fiţi convinşi că îi replicam înzecit. Cred că nu s-a gândit când a vorbit. Eu am vrut de trei ori să-i dau banca tehnică, însă m-a refuzat. Nu mai are entuziasmul pentru a reveni pe bancă.El a avut un moral foarte tare ca jucător, dar ca om nu e foarte puternic. Nu se simte deloc bine în ultimele luni, şi eu am încercat să-l scot din starea asta. Am vrut să-l trimit la un seminar în străinătate, apoi la tratament, la Geneva. Nu doarme noaptea. I-am zis: "Nea Cornele, ia câte două Xanaxuri!. Şi eu am probleme asemănătoare. Sper să-l scoatem din starea asta".

Jucătorii cum se simt când într-o zi îi numiţi eroi, iar în alta îi faceţi mercenari?
Dar noi, acţionarii, cum ne simţim când suntem înjuraţi de o tribună întreagă şi când zboară scaunele pe aici? Ăsta este Dinamo! E război! Cine nu suportă presiunea, cine nu e luptător, să plece! Acum îmi reproşez că le-am dat jucătorilor atâţia bani în sezonul trecut.
Ioan Andone: "Cu Dinamo în Champions League!"

Ioan Andone vrea să se întoarcă în Ştefan cel Mare ca să joace în cea mai tare competiţie europeană.

- Cum e, domnule Andone, v-aţi hotărît, vă întoarceţi la Dinamo?
- Eee, mai întîi tre' să rup contractul aici. Dacă oamenii nu vor fi de acord, n-am ce face, vorba e vorbă şi contractul e contract. Am început prost campionatul cu Al Ahli, de aceea vreau să discut cu şeicul, să vedem dacă are ceva să-mi reproşeze, dacă mă mai vrea la echipă. Trebuia să discutăm, dar e plecat cu nişte afaceri, probabil că o vom face joi, la meciul de Cupă.

- Şi credeţi că vă "eliberează"?
- Cine ştie, aici oamenii nu prea au răbdare...

- Cei de la Dinamo promit multe, şi bani, şi funcţie...
- Eu nu vin la Dinamo pentru bani, ci cu sufletul. Îmi doresc să mă întorc la Dinamo! Acţionarii mi-au oferit contract pe 3 ani. Am avut succese în Ştefan cel Mare, nu pot uita partidele mari făcute acolo, la Dinamo e casa mea.

- Vă doreşte pînă şi Vasile Turcu...
- Am lămurit problemele cu el, tot răul e trecut, gîndesc pozitiv. Mă enervează altceva, că Dinamo îşi tot doreşte Liga Campionilor şi nu ajunge. A ajuns ba Steaua, ba Clujul, ba Unirea, numai Dinamo nu. Trebuie să ajungă acolo. Poate şi eu cu ei!
Cristi Borcea: "Nu se poate să suspenzi terenul pentru 2-3 scandări"

Preşedintele executiv dinamovist Cristi Borcea se declară nedumerit de suspendarea pentru o etapă a terenuluidin Ştefan cel Mare care a fost dictată astăzi de Comisia de Disciplină a LPF în urma scandărilor fanilor roş-albi de la meciul cu Pandurii.

"Nu înţeleg de ce am fost suspendaţi. Au fost doar nişte scandări împotriva noastră, dar nu a intrat nimeni pe teren, nu au fost aruncate torţe. Nu putem acum, dacă înjură 2-3, să îi privezi pe ceilalţi suporteri de vizionarea unui meci. Nici măcar observatorul nu a notat ceva în raport, aşa că am rămas uimit de decizie. Nu există o coaliţie între fanii dinamovişti şi cei stelişti. Nu aţi văzut că între ei este mereu măcel?", a spus Cristi Borcea la GSPTV.
Mihnea Ionescu: "Este clar mîna lui Dumitru Dragomir"

Unul dintre liderii galeriei dinamoviste, Mihnea Ionescu, susţine că protestul galeriilor dinamoviste şi steliste la adresa conducerilor echipelor favorite sînt total independente unul de celălalt, dar că s-ar putea ajunge la o manifestaţie comună în viitor. De asemenea, şeful fanilor din Peluza Cătălin Hîldan crede că suspendarea terenului lui Dinamo a fost dictată cu complicitatea lui Dumitru Dragomir.

"Nu este vorba despre o alianţă între noi şi suporterii Stelei. Noi sîntem cu treaba noastră şi ei cu a lor. Noi respectăm prtestul lor, aşa cum şi ei în respectă pe al nostru. Dacă se va ajunge la similitudini atît de mari între cele două situaţii, atunci probabil că vom face un protest comun. Ce am putea să facem, însă, în situaţia de faţă, să protestăm ca dinamovişti pentru cauza steliştilor? Legat de aceste suspendări ale terenurilor Stelei şi al lui Dinamo, se ştie că este mîna lui Dumitru Dragomir, el are această şcoală. Are relaţii bune cu mai mulţi şefi din fotbal şi, de fiecare dată cînd este rugat de cineva să facă un favor, mereu răspunde pozitiv", a spus Mihnea Ionescu la GSPTV.
Dă bani de la el

Giovani Becali va suporta o parte a clauzei de reziliere a contractului dintre Dinamo şi Dario Bonetti.

Considerat drept o persoană influentă la clubul din "Ştefan cel Mare", dar care preferă să acţioneze doar din spatele cortinei, fostul agent FIFA a abdicat de la această regulă în ultimele zile. Odată scăpat de antrenorul a cărui demitere devenise o chestiune personală de-a fostului impresar, Becali s-a deplasat, pentru prima oară de când nu mai este preşedinte al echipei, în cantonamentul de la Săftica pentru a discuta cu fotbaliştii echipei, despre planurile grupării pe termen scurt. Apoi, fostul oficial al roş-albilor a arătat cât de mulţumit este vizavi de decizia de renunţare la serviciile tehnicianului italian, oferindu-se să achite din propriul buzunar o parte a despăgubirii ce urmează să îi fie plătită lui Dario Bonetti.

"Bonetti era un adevărat dezastru pentru Dinamo. Ce ați văzut la echipă de când a venit Bonetti? El trebuia să plece mai de demult" - Giovani Becali, fost impresar

120 de mii de euro era salariul stagional al lui Dario Bonetti în "Ștefan cel Mare"

Cazul Bonetti a ajuns şi în presa italiană

Presa italiană a abordat subiectul demiterii lui Dario Bonetti de la Dinamo. În cadrul unui articol intitulat "Dinamo este ostateca familiei Becali", fostul tehnician dinamovist a povestit pentru "Corriere dello sport" culisele despărţirii. "Adevărul este că nu am mai reuşit să beneficiez de încrederea lui Borcea şi a lui Giovani Becali. Ei erau direct interesaţi de numărul minutelor jucate de jucătorii lor protejaţi, pe care urmăreau să îi vândă. Familia Becali a creat o structură pararelă cluburilor, care nu se implică direct, dar care are un cuvânt greu de spus la echipe", a dezvăluit ex-antrenorul "câinilor".
Tamaş ar putea pleca în Anglia

Dinamo va rămâne curând fără aportul stoperului-golgheter Gabriel Tamaş care va pleca la West Bromwich Albion.

Transferul internaţionalului român este agreat de Auxerre, proprietara fotbalistului şi formaţie ce va pierde bani în cazul în care vânzarea fundaşului se amână încă un sezon, şi dorită de Dinamo, club ce controlează clauza de cedare definitivă a jucătorului.

I-a costat 1.500.000 de euro
OK-ul englezilor a fost dat după meciul cu Pandurii Târgu Jiu, partidă la care a asistat şi Roberto di Matteo, responsabilul cu transferuri al formaţiei ce ocupă poziţia secundă în a doua divizie din Albion. Astfel, Dinamo, echipa ce deţine drepturile asupra jucătorului până la finalul sezonului, poate negocia direct transferul fundaşului ce a decis derby-ul cu Steaua, urmând ca apoi să vireze 1.500.000 de euro în conturile francezilor de la AJ Auxerre.

WBA, echipa câştigătoare a licitaţiei pentru drepturile asupra lui Gabi Tamaş, nu este singura grupare ce a încercat transferul fotbalistului în acest an. Însă fundaşul, pe numele căruia au sosit în acest sezon patru oferte clare de transfer, a rămas în cele din urmă la Dinamo, unde a reuşit un start de campionat excelent, în care a marcat inclusiv golurile decisive cu Steaua şi Sturm Graz. Mutarea plănuită de şefii din "Ştefan cel Mare" are avantajul de a acoperi o parte din datoriile imense acumulate de club în sezonul trecut, în condiţiile în care postul de fundaş central vacant poate fi preluat de rezervele din acest moment, Cosmin Moţi sau Dragoş Grigore.

7 puncte a obţinut Dinamo prin cele 3 goluri ale lui Tamaş din acest sezon, reuşite cu Steaua, Sturm Graz în Europa League şi Pandurii

3 trofee a cucerit Gabi Tamaş cu Dinamo, două Cupe ale României (2003 şi 2005) şi o Supercupă (2005)


A fost aproape de Bayern
Cu siguranţă, cea mai rezonantă ofertă sosită pe numele lui Gabi Tamaş în acest an a fost aceea a bavarezilor de la Bayern München. Nemţii au negociat timp de o săptămână transferul stoperului român, chiar în timp ce acesta făcea joncţiunea cu lotul lui Dinamo în cantonamentul de la Aix les Bains. Tranzacţia a eşuat din cauza germanilor, care nu au agreat un transfer la care să participe şi alţi intermediari în afara clubului proprietar al fotbalistului.

Singurul român cerut în Anglia
După oficializarea transferului la West Bromvich Albion, Tamaş va deveni singurul fotbalist român ce va activa în ligile profesioniste din Anglia. Ultimul transfer din România spre Albion a fost cedarea lui Ilie Dumitrescu la Tottenham, în 1994. Lista conaţionalilor ce au evoluat în această ţară este completată de Răducioiu, Gică Popescu, Ganea, Moldovan, Petrescu, Mutu sau Contra (foto), ultimul jucând chiar la WBA.
URL de referinţă