RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Iarba verde de afară

Golul lui Andrei Cristea a adus victoria lui Dinamo şi a arătat că elevii lui Ion Marin se simt mai bine în deplasare decît în Ştefan cel Mare.

Pe teren şi din birouri, Braşovul a încercat să sape o prăpastie în care să o împingă pe Dinamo: şicane pentru fani, valuri cu arbitrii, specularea avantajului psihologic al celor şase puncte luate "cîinilor" sezonul trecut, inclusiv alungarea titlului din Ştefan cel Mare.

Iureş din start
Oamenii lui Viorel Moldovan au continuat pe gazon presiunea construită asupra roş-albilor în zilele precedente întîlnirii. Şi n-au aşteptat decît fluierul de start spre a se năpusti peste bucureşteni! Cătălin Munteanu (7) a deschis balul cu un şut respins de Djakaridja Kone, apoi tot el a pus o minge pe capul lui Zaharia (11), dar balonul s-a dus pe lîngă poartă. Acelaşi finalizator şi în minutele 20 şi 25, cu Dolha şi Scarlatache respingînd eroic din careul mic!

Flanc de plastilină
Dinamo a preferat să stea la cutie şi să răsufle uşurată la fiecare raid al rivalilor, în special pe propriul flanc stîng, unde cuplul Pulhac - Alexe a fost creat parcă din plastilină. A mizat doar pe sclipirile gleznei lui Adrian Cristea ori pe infiltrările lui Andrei Cristea. Scenariu favorabil, căci ultimul va rupe echilibrul tabelei, cu capul, după o centrare perfectă marca Torje (26). Iar apoi va pune un balon şi pe transversală: lob de manual de la 16 m (28)! O istorie a primei reprize scrisă în 180 de secunde!

Forcing inutil
După pauză, Braşovul a ieşit la luptă cu toată artileria grea. Şi a dus jocul numai în jumătatea alb-roşie, dar iureşul ardelean n-a mai putut schimba soarta punctelor. Abrudan (57), Zaharia (61), Măldărăşanu (69), Ilyeş (81) şi Roman (88) au trecut pe lîngă 1-1, o remiză pe care poate ar fi meritat-o! Dar Dinamo, economicos, a răspuns cu stilul eficienţei maxime, care a transformat-o într-o trupă înspăimîntătoare pentru orice gazde: 3 victorii în deplasare şi o remiză în cele cinci deplasări de pînă acum!

Andrei Cristea la Tribuna Zero
Autorul singurului gol în partida pe care Dinamo a cîştigat-o la Braşov, Andrei Cristea, va fi în această seară invitatul lui Ovidiu Ioaniţoaia în cadrul emisiunii Tribuna Zero, la Europa FM. Cei care doresc să-i adreseze întrebări atacantului dinamovist pot suna la numărul 0372 069 599 în intervalul orar 22:30-23:30.

Braşovenii au tras 22 de şuturi!
Deşi au pierdut cu 0-1 în faţa lui Dinamo, braşovenii i-au surclasat pe "cîinii" la toate capitolele. Elevii lui Viorel Moldovan au tras nu mai puţin de 22 de şuturi la poarta lui Dolha, dublu faţă de dinamovişti. Mai mult, "stegarii" au avut 9 oportunităţi de a marca, cu 4 mai multe decît echipa din Ştefan cel Mare.

"Roşu" pentru Ezequias?
Dinamoviştii au luat foc în startul reprizei secunde, cînd fundaşul brazilian Ezequias i-a aplicat un cot în nas lui Gabriel Torje, chiar sub ochii "centralului" Cristi Balaj. Micuţul mijlocaş al lui Dinamo a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiindu-i aplicat un bandaj care să îi stopeze hemoragia nazală. Şi gazdele au cerut o eliminare în minutul 87, cînd au solicitat ca Tamaş să primească al doilea galben după un fault la Zaharia.

Săptămîna decisivă pentru Ando
Telenovela "Andone la Dinamo" s-ar putea termina săptămîna aceasta! Aşa cum a anunţat Gazeta de duminică, şefii "cîinilor" se află zilele acestea în Dubai pentru a discuta cu şeicul lui Al Ahli rezilierea contractului lui Ando. Nemulţumiţi de rezultatele "Fălcosului", şefii arabi i-au găsit deja înlocuitor, iar partida de astăzi, cu Emirates, ar putea fi ultima pe banca lui Al Ahli pentru antrenorul român.

S-a rupt Pulhac!
Fundaşul stînga al roş-albilor, Cristi Pulhac, s-a accidentat în minutul 42 al partidei de aseară şi ar putea rata partida din Europa League cu Galatasaray. Pulhac s-a lovit la genunchiul stîng într-un duel cu un fotbalist al Braşovului şi n-a mai putut continua, fiind înlocuit după doar două minute de Zie Diabate.

Markovici spre Dinamo
Roş-albii s-au interesat de posibilitatea de a-l achiziţiona pe fundaşul sîrb de la Gaz Metan Mediaş, Zarko Markovici. Gigantul de 2,04 metri va fi monitorizat pînă la sfîrşitul turului de dinamovişti, alături de colegul său Paul Pîrvulescu, urmînd ca negocierile dintre cele două formaţii să înceapă în perioada de mercato din iarnă. Dinamoviştii vor să îi aconteze pe cei doi, după ce atacantul Cristi Bud, fotbalist dorit cu insistenţă de "cîini", a fost cumpărat de CFR Cluj.

L-au fentat pe "Vamă"
Suporterii dinamovişti care au făcut deplasarea la Braşot au reuşit să intre în stadion, deşi nu au achitat garanţia de 10 euro per scaun cerută de preşedintele ardelenilor, Dinu Gheorghe. Cei 300 de ultraşi au fost ajutaţi de suporterii "cîinilor" din Ardeal pentru a-şi procura tichete la tribuna a II-a. Susţinători roş-albilor au fost lăsaţi să intre pe Stadionul Tineretului, dar fără însemnele clubului.

Ştirile meciului
- Suporterii braşoveni i-au luat peste picior pe Adrian Cristea şi pe Cristi Pulhac. "Prinţule, dă-ne şi nouă numerele de telefon ale fetelor cu care ai ieşit!", i-au strigat aceştia lui Cristea, în timp ce lui Pulhac spectatorii de la tribuna I îi cîntau ostentativ "Steaua e numai una".
- Galeria dinamovistă i-a înjurat în permanenţă pe conducătorii Cristi Borcea şi Vasile Turcu. Ultraşii "cîinilor" n-au uitat nici de războaiele cu Dinu Gheorghe sau Dumitru Dragomir.
- MIHAI ROMAN (24 de ani) a revenit pe teren după o lună de absenț ă cauzată de o ruptură la gamba stîngă suferită în partida cu Ceahlăul.
Dinamoviştii pleacă miercuri la Istanbul

"Cîinii" au început de azi pregătirile pentru meciul cu Galatasaray de joi, 22:05, ProTV. Vezi care este programul echipei lui Ion Marin pînă la meciul din grupa F a Europa League!

LUNI
• Ora 11.00 – antrenament, Saftica, inchis reprezentantilor mass-media

MARTI
• Ora 11.00 – cantonament Saftica

MIERCURI
• Ora 11.00 – decolare spre Istanbul, "Aeroport International Henri Coanda" – Otopeni
• Ora 12.30 – sosire Istanbul, cazare Hotel "Sheraton Maslak"
• Ora 18.30 – conferinta de presa, Stadion "Ali Sami Yen" – Istanbul
• Ora 19.00 – antrenament oficial, Stadion "Ali Sami Yen" – Istanbul, deschis reprezentantilor mass-media in primele 15 minute

JOI
• Ora 22.05 – Galatasaray – Dinamo, grupa F, UEFA Europa League
Andrei Cristea: "Imi doresc sa-mi ajut echipa sa castige campionatul"

Marcator al golului "de trei puncte" al echipei sale Dinamo Bucuresti, in deplasarea de la Brasov, Andrei Cristea, spune ca doreste sa isi mentina forma buna in care se afla, ca in final sa isi ajute echipa sa castige titlul.

"Ma simt extraordinar, este o perioada foarte buna din cariera mea si imi doresc foarte mult sa inscriu si sa-mi ajut echipa sa castige campionatul. As fi vrut sa inscriu si din lobul acela, peste Dani Coman pentru ca s-ar fi facut 2-0 si n-am mai fi avut emotii. Este o motivatie in plus pentru mine faptul ca am fost convocat la echipa nationala si imi doresc sa am evolutii bune si de-acum incolo ca sa fiu in vederile domnului Razvan Lucescu", a declarat Andrei Cristea pentru Sport Total FM.

Referitor la partida pe care "cainii" o vor disputa in Turcia, contra lui Galatasaray Istanbul, atacantul dinamovist a spus: "Va fi un meci foarte greu contra lui Galatasaray, dar o partida de Europa League este diferita fata de una din campionat. Vrem sa ne intoarcem bucurosi de la Istanbul, sa obtinem maxim din aceasta partida."
"Coco" Deleanu: "Pentru noi conta mai mult jocul decat banul"

Fosta mare glorie a clubului dinamovist, Augustin "Coco" Deleanu, participant alaturi de echipa nationala a Romaniei la Campionatul Mondial din Mexic, in anul 1970, reaminteste care era situatia fotbalistului roman in acea perioada, cand placerea de a juca era mai importanta decat cea a banilor castigati.

"Pe vremuri nu erau asa multi bani, cum sunt acum si uneori mai faceam si eu gesturi asemanatoare cu cele ale lui Mutu, iar Dumitru Nicolae Nicusor incerca sa ne linisteasca si sa ne cuminteasca luandu-ne din bani, dar cu acest lucru nu reusea sa faca nimic. Solutia sa a fost aceea ca nu ne mai introducea in teren la meciuri. Cand a inceput sa nu ne mai bage in echipa am innebunit toti. Pentru noi conta mai mult jocul decat banul si eu zic ca este un argument mai solid decat toate. Acum nu se mai poate ca jucatorii sa nu se gandeasca la bani", a declarat "Coco" Deleanu pentru Sport Total FM.

Francisc si Vasile Zavoda, Apolzan - idolii de atunci: "In perioada aceea erau jucatorii de la CCA pe care ii simpatizam. Fratii Zavoda, Apolzan erau idoli pentru noi toti."

Referitor la relatia sa cu clubul la care a cunoscut cele mai mari satisfactii, Augustin Deleanu a spus: "[i]Eu, fara sa fac aproape mai nimic pentru binele echipei, decat cu sufletul, sunt bagat in seama si pe langa mine mai sunt si altii. Mergem la meciurile din Europa League, se fac diferite adunari si chiar suntem restantieri cu un meci de old-boys impotriva lui Galatasaray. S-a jucat prima partida acolo si acum trebuie sa se joace aici.[/u]"

"[i]Pentru Dinamo, Turcia a fost intotdeauna un refugiu. Cand era campionatul intrerupt, ne urcam in avion si ne duceam la Istanbul sa jucam un meci amical. In perioada de pregatire, jucam vreo trei meciuri, le castigam si nu ne dadeau voie sa plecam pana nu ne bateau si ei o data. In Turcia, Dinamo este cea mai cunoscuta si iubita echipa din Romania. Cred ca o sa vina si Nelu Nunweiller la meci si acesta va fi un lucru frumos pentru ca el a jucat la Fenerbahce si este foarte iubit acolo. Eu spun ca o sa fie un meci greu, dar se va juca frumos. Turcii nu sunt de nebatut si eu spun asta din prisma rezultatelor pe care le-am avut si noi. Eu spun ca i-am prins binisor, lor trebuie sa le fie frica[/u]", a declarat Coco Deleanu referitor la partida pe care Dinamo o va disputa impotriva turcilor de la Galatasaray.
"Mâine decidem dacă rămâne în lot!"

Fundaşul dinamovist Cristian Pulhac a suferit o entorsă de gleznă în partida de duminică, cu FC Braşov, din cadrul etapei a X-a a Ligii I, şi este incert pentru meciul cu Galatasaray Istanbul, de joi, din cadrul grupelor Ligii Europa.

"Pulhac a fãcut o entorsă de gradul unu la glezna stângă. E incert pentru partida de joi, cu Galatasaray. Mâine se va decide dacă rămâne sau nu în lot", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale din cadrul clubului.

Fundaşul stânga al echipei antrenate de Ion Marin s-a lovit la glezna stângă într-un duel cu un fotbalist al FC Braşov şi a fost înlocuit în ultimul minut al primei reprize cu Zie Diabate.

Delegaţia oficială a FC Dinamo va pleca spre Istanbul miercuri, la ora 11.00 de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi va fi cazată la Hotel "Sheraton Maslak" din capitala Turciei.

Partida Galatasaray Istanbul - Dinamo, din cadrul grupei F a Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 22.05.
Atacantul-minune

Vârful spune că se simte bine în această postură şi îşi doreşte un singur lucru: continuitate. Andrei Cristea vrea ca echipa să învingă şi în meciurile cu echipe mai slab cotate şi le mulţumeşte suporterilor pentru sprijinul lor necondiţionat.

Cum a fost Andrei? La Braşov nu prea se câştigă…
Sunt foarte bucuros! Braşovul este o echipă foarte bună, extrem de bine aşezată în teren, dar noi am fost speculativi şi ne-am apărat eroic. Am reuşit un gol important pentru trei puncte mari. Acum, nu ne dorim decât continuitate. Este cel mai important obiectiv al nostru. Suntem obligaţi să câştigăm cu Bistriţa şi la Iaşi pentru că este un campionat foarte echilibrat.

La sfârşitul jocului te-ai dus ţintă la suporteri. A fost o descătuşare şi pentru ei acest meci?
Am sărbătorit cu ei. Au fost alături de noi în număr foarte mare şi sperăm să fie aşa şi la meciurile următoare. Ştim cu toţii că le-au fost puse beţe în roate şi au trecut prin multe pentru a fi alături de noi la acest meci. Au reuşit şi le mulţumim pentru asta.

Ai înscris în toate partidele în care voi vă băteaţi şi cu statistica…
Este bine că dărâmăm recorduri. Aşa am făcut şi la Liberec şi cu Steaua, şi cu Unirea. Ne concentrăm aşa cum trebuie la aceste meciuri şi asta ne ajută, dar repet trebuie să avem continuitate.

Şefii au plecat după Ioan Andone. Este soluţia cea mai bună pentru voi?
Ion Marin e antrenorul nostru, eu sunt jucător şi nu mă gândesc la cine o să vină sau cine va fi următorul om de pe bancă.

Urmează deplasarea de la Istanbul. Este Galatasaray un adversar care vă sperie?
Va fi un meci greu, dar orice echipă poate fi bătută. Au parte de un public minunat, dar sperăm să revenim bucuroşi în ţară.

6 ani au trecut de la ultima victorie a lui Dinamo pe terenul Braşovului
Peluza goală, "câinii" la tribună

Cu doar trei zile înainte de meciul cu Dinamo, Dinu "Vamă" a trimis o adresă oficială clubului din "Ştefan cel Mare" prin care îi anunţa pe fanii bucureşteni că trebuie să vireze în contul echipei de sub Tâmpa o garanţie de 7.640 de euro.

Suma reprezenta asigurarea scaunelor din sectorul în care vor sta dinamoviştii. Ultraşii "câinilor" au dejucat pasenţa preşedintelui braşovean şi şi-au procurat bilete pe cont propriu la tribuna a doua a stadionului Tineretului. În aceste condiţii peluza a rămas goală, iar cei aproximativ 500 de fani ai oaspeţilor au stat în dreapta tribunei a doua.

Chiar dacă suporterii roş-albilor nu ar fi avut voie să poarte însemnele clubului pentru a nu-i incita pe rivali, acest lucru nu s-a întâmplat. Mai toţi dinamoviştii au avut la ei fulare, iar unii dintre ei chiar şi steaguri. Din fericire, nu s-au înregistrat evenimente deosebite între suporteri.
"Dinamo mai are de lucrat la capitolele posesie şi finalizare"

Cornel Dinu, administratorul delegat al echipei Dinamo, este în continuare nemulţumit de starea compartimentelor median şi ofensiv ale echipei lui Ion Marin. 'Mister' crede că numai cu multă insistenţă şi răbdare se poate îmbunătăţi capacitatea jucătorilor de a menţine o posesie prelungită şi de a fi mai eficienţi la finalizare.

"Un joc foarte bun, dinamic, plin de ambiţie, dar Dinamo mai are de lucrat la capitolul posesia mingiei, mai ales la centrul terenului, şi la finalizare. Acestea nu sunt capitole la care să ne specializăm peste noapte. Trebuie muncă, răbdare, insistenţă. Dinamo are nevoie de linişte, să-şi schimbe atât atitudinea, cât şi calitatea jocului", a explicat Dinu la gsptv.
Gabriel Tamaş: "Luăm înapoi sabia lui Ştefan cel Mare!"

Tamaş vrea să facă, alături de ceilalţi "cîini", un meci istoric pe Ali Sami Yen.

Liderul apărării dinamoviste, Gabriel Tamaş, se întoarce joi ca adversar pe Ali Sami Yen. Stoperul de 26 de ani a fost jucătorul Galatei timp de 6 luni în 2003, braşoveanul fiind achiziţionat de turci la acea vreme cu un milion de dolari.

- Gabi, ce şanse reale aveţi joi la Istanbul?
- Nu sîntem nici Real, nici Barcelona, dar nici nu mergem la tăiere! Ne ducem să luăm sabia lui Ştefan cel Mare de la Istanbul, sîntem Dinamo şi trebuie să intrăm neînfricaţi pe teren.

- Cum este atmosfera pe Ali Sami Yen?
- Ufff, să zicem că se urlă ca în iad! Se merge pe ideea de acolo. Însă nu sîntem nici noi nişte copii, am mai jucat pe stadioane ostile. Nu sîntem foarte iubiţi nici prin ţară, dar simţim dragostea suporterilor adevăraţi. Sînt sigur că atmosfera de la Istanbul ne va motiva. Probabil va fi iureşul de început, trebuie să scăpăm cu bine de primele 20 de minute. Şi să rămînem concentraţi apoi vreme de mai bine de 70 de minute.

- Ce ştii despre Galata de acum?
- Echipă de stele. Respectăm prestigiul şi valoarea adversarilor, însă va trebui să forţăm victoria ca să recuperăm din înfrîngerea cu Panathinaikos de acasă. Avem numai de cîştigat din acest meci de joi. Dacă batem, o să ne crească mult cota, ne păstrăm şanse de a continua în primăvara europeană, o să avem un moral-beton pentru campionat.

- Cît contează victoria de duminică de la Braşov?
- Aur curat. Nu mai bătuserăm de o lună şi am muncit sub Tîmpa cît pentru trei meciuri. Sperăm să nu se resimtă oboseala la Istanbul, o să ne refacem la timp.

- Cînd pleci la West Bromwich?
- Ştiu că plec miercuri spre Istanbul, pentru meciul cu Galata. Am cîştigat ceva cu Dinamo ca să mă transfer? Am treabă aici, mă simt bine în alb şi roşu.
Nicolae Badea: "Deocamdată nu mai căutăm antrenor, Ion Marin rămîne!"

Preşedintele Consiliului Administrativ al lui Dinamo, Nicolae Badea, a vorbit despre problemele echipei din Ştefan cel Mare pe banca tehnică, declarînd că nu vrea să mai caute un înlocuitor pentru Dario Bonetti şi Ion marin va avea parte de tot sprijinul conducerii.

"Nu ne-am întîlnit deloc cu domnul Andone. Noi nu am fost chiar în Dubai, ci pe undeva prin apropiere. Mîine seară o să mă întîlnesc cu el la o cafea. Domnul Andone are un contract şi am decis de săptămîna trecută ca Ion Marin să rămînă la echipă. Concedierea lui Dario Bonetti a venit ca urmare a declaraţiilor, nu a rezultatelor. Ion Marin nu e la primul mandat şi ştie tot ce s-a lucrat în perioada lui Bonetti. Nu cred că rezultatul cu Galata poate duce la schimbarea antrenorului. Jocul echipei contează foarte mult. Nu numai rezultatul contează. În prezent nu ne mai interesează un alt antrenor", a spus Nicolae Badea la GSPTV.
URL de referinţă