RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Nicolae Badea: "Bonetti şi jucătorii nu lucrează sub ultimatumuri"

Preşedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, s-a arătat încrezător în forţa echipei şi afirmă că nu nu se pune problema ca Bonetti sau jucătorii să primească ultimatumuri: "Bonetti şi staff-ul său, dar şi jucătorii, nu lucrează sub ultimatumuri. Ţinta noastră este să facem performanţă, aşa că trebuie să gestionăm şi insuccesul, să găsim soluţii. Dar niciodată nu trebuie să ne mulţuim cu puţin".

Badea a adăugat că e posibil să fie adus un psiholog la echipă, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi, şi nu este de acord cu criticile lui Cristi Borcea la adresa echipei, afirmând că "sunt regretabile excesele, nu am sutţinut niciodată extremele, cred că sunt doar scăpări temperamentale de moment".

Clubul Dinamo a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a prelungit parteneriatul cu firma de telefonie mobilă Orange pe încă un an. "E un contract mai avantajos decât cel de anul trecut, cu sume fixe, dar şi altele în funcţie de performanţe", a explicat Nicolae Badea.

Partida Sturm Graz-Dinamo din Grupa F a Ligii Europa se va disputa joi la ora 20:00.
Dolha: "100% vom ajunge în primăvara europeană"

Ema Dolha este convins că Dinamo îşi va reveni în partidele din Europa League, după un pas greşit pe teren propriu, cu Oţelul Galaţi, 0-1.

"Putem termina foarte bine pe locul 4 grupa, dar sînt sigur 100% că putem ajunge în primăvara europeană. Dacă învingem joi, vom impune respect adversarilor. Dacă va veni victoria pe care ne-o dorim, cred că fanii ne vor aştepta la aeroport ca după meciul cu Slovan", a zis Dolha pentru sportro.
"Dacă batem pe Sturm Graz, eşecul cu Oţelul Galaţi se uită!"

Dinamo va debuta joi, la Graz, în grupele Europa League. Jucătorii lui Dario Bonetti sunt încrezători şi vor să înceapă cu dreptul lupta pentru primăvara europeană, dar mai ales sunt decişi să facă uitată înfrângerea cu Oţelul Galaţi. De altfel, Borcea chiar i-a avertizat pe Tamaş & CO: "Bateţi pe Sturm Graz şi se uită de eşecul cu Oţelul, altfel vor fi probleme!". Marius Niculae este în asentimentul omului care dă banii la Dinamo şi vrea să mai facă o bucurie fanilor, după "miracolul de la Liberec"

"Cam greu de digerat înfrângere cu Oţelul, dar sper să câştigăm meciul cu Sturm Graz şi sunt convins că toată lumea va uita de eşecul cu Galaţiul. Trebuie să o luăm pas cu pas, să câştigăm cât mai multe puncte care să ne ducă în primăvara europeană", a spus atacantul la Sport.ro.
Vasile Turcu: "Nu vreau sa repetam performantele de anul trecut cand am pierdut multe puncte cu echipele mici"

Actionarul echipei Dinamo, Vasile Turcu a declarat, in exclusivitate pentru ascultatorii Sport Total FM, ca nu isi explica comportamentul jucatorilor din meciul cu Otelul, in ciuda faptului ca sunt la zi cu contractele, fiind printre cele mai mari din Liga I. Totusi actionarul considera ca numai jucatorii pot redresa aceasta situatie si asteapta sa se intoarca cu puncte din deplasarea de la Sturm Graz, din grupele Ligii Europa.

Meciul cu Otelul... "Despre meciul cu Otelul vreau sa va spun ca am fost surprins de infrangere si chiar de modiul cum s-au pregatit. S-ar putea vedea aceasta infrangere la sfarsitul campionatului. Anul trecut am pierdut foarte multe puncte cu echipele mici. Jucatorii sunt bine platiti si nu inteleg de ce joaca in felul asta. Nu vreau sa comentez despre conducerea tehnica, insa jucatorii au o mentalitate ciudata si trebuie schimbat ceva. Au contractele la zi si va depinde numai de ei daca isi vor reveni sau nu, insa vom lua masuri."

Despre suporteri... "Nu vreau sa comentez reactia suporterilor la adresa mea. Nu cred ca sunt vinovat cu ceva. Ei vor veni la stadion abia atunci cand echipa va avea rezultate considerabile. Nu inteleg dece nu au venit intr-un numar mult mai mare la acest meci cu Otelul, dupa ce am avut acele victorii in fata Stelei, Slovan si CFR."

Despre Tamas... "Dupa cum am inteles de la conducerea executiva, Tamas si-a pierdut banderola de capitan si va trebui sa munceasca mult mai mult pentru a si-o recupera. Imi pare rau pentru el, insa trebuie sa fie un model ca sa purta acea banderola."

Finantarea echipei... "In continuare nu dau niciun ban la echipa. Daca nu am obiective precise, nu dau niciun ban. Sunt dinamovist pe viata, insa daca se va schimba ceva in bine si in acest sens, poate voi raspunde afirmativ."

Lobont si Danciulescu... "Avem doua echipe in acest moment si nu avem inca un 11 sigur. Lobont nu a mai jucat de ceva vreme si nu a fost o problema inlocuirea lui in acest an. A plecat dupa o accidentare, in care ne-a lipsit aproape un retur intreg. Danciulescu si-a facut si el treaba in Stefan cel Mare si este unul dintre putinii jucatori care si-au vazut de treaba si au luptat pentru echipa. Sper ca cei care ii vor inlocui sa-si faca treaba la fel de bine."

Revenirea lui Bratu... "Am vorbit cu Bratu si este posibil ca in doua saptamani sa apara pe teren. Nu trebuie sa forteze si ne vom baza si pe el in acest campionat."

Meciul cu Sturm Graz din Liga Europa... "Sunt convins ca, daca jucatorii isi vor da seama ca au gresit, vom veni cu puncte de la Graz.", a declarat Vasile Turcu in emisiunea "Liga lu' Mitran".
Marius Niculae s-a accidentat şi nu a făcut deplasarea în Austria

Atacantul Marius Niculae s-a accidentat la antrenamentul de marţi seară şi nu a făcut parte din delegaţia lui Dinamo care a plecat miercuri dimineaţă spre Austria, pentru partida cu Sturm Graz din Grupa F a Ligii Europa.

Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a suferit o recidivă la muşchii aductori la antrenamentul de marţi seară şi are nevoie de o pauză de câteva zile. În schimb, din lot va face parte internaţionalul Adrian Cristea, care nu a evolua în partida cu Oţelul din cauza unei contracturi.

Delegaţia grupării din Ştefan cel Mare a fost condusă de managerul sportiv Ionel Ganea, în timp ce acţionarii echipei vor ajunge în Austria doar în ziua meciului, cu un avion închiriat.

Dinamoviştii vor fi cazaţi la hotelul Courtyard, iar miercuri, la ora 17:45, antrenorul Dario Bonetti va susţine o conferinţa de presă, iar imediat după aceea va avea loc antrenamentul oficial.

Partida Sturm Graz-Dinamo, din prima etapă a Grupei F a Ligii Europa, se va disputa joi la ora 20:00.
Gabriel Tamaş: "Joc din dragoste"

Gabriel Tamaş a declarat ieri că el evoluează cu sufletul şi pentru a lua titlul cu Dinamo, nu e ahtiat după banderolă.

- Gabi, cum comentezi faptul că şefii ţi-au luat banderola de căpitan?
- Poate e mai bine... Hai să vă spun ce simt eu: eu joc din dragoste pentru Dinamo, nu pentru bani, banderolă sau mai ştiu eu ce! Am venit să fac performanţă cu Dinamo, vreau să iau campionatul şi să merg în grupele Champions League! Am spus că sînt onorat să fiu căpitanul «cîinilor», dar deja se face prea mult tam-tam pe acest subiect. Oricum, nici nu voiam să vorbesc despre asta, însă vreau să se ştie că nu fac iureş.

- Cristi Borcea a zis că eşti «prea băiat bun», că ar trebui chiar să-i baţi pe cei care calcă strîmb.
- Nu sîntem în Vestul Sălbatic. (se enervează) Poate jucătorii se vor trezi, ne vom trezi cu toţii... Ce dracu'?! A fost un meci, într-adevăr foarte slab, dar se dramatizează prea mult. Ce contează? Să ne vedem de lungul nasului şi să jucăm fotbal, asta să ne intereseze!

- Şi totuşi, fotbaliştii te susţin, spun că eşti un adevărat lider. Te mulţumeşte chestia asta?
- Tot o daţi cu banderola! Contează jocul echipei, rezultatele, nu dacă e Tamaş căpitan sau apreciat. Mor de ciudă că într-un meci s-au stricat toate lucrurile bune, toate victoriile.

"Cîrligul" din vară
Acum două luni, în cantonamentul din Franţa, Tamaş a fost desemnat căpitan în mod democratic, prin alegeri cu bileţele ale jucătorilor, după ce Niculae plecase să negocieze cu Terek Groznîi. Şefii s-au bucurat să-i dea banderola stoperului, mai ales că aşa au reuşit să-l facă să refuze oferta lui Standard Liege.

De ce-l apreciază jucătorii pe Tamaş:
- Se bate pentru drepturile lor în discuţiile cu acţionarii.
- A decis ca banii din bonusurile pe care le primeşte întreaga echipă să se împartă în mod egal şi să ia o parte şi cei care nu prind lotul de 18.
- Le ia apărarea şi în faţa suporterilor.

Blat cu "pescarii"?!
Cornel Dinu a dezvălui că, la returul din Cupa UEFA cu Knattspyrnufelag, în 1997, 1-2 (0-2 în tur), cîţiva fotbalişti ai "cîinilor" nu şi-au apărat corect şansele! "Trei jucători ai noştri au trîntit meciul retur ca să vină Hizo şi Halagian antrenori", a zis Dinu, care la acea vreme era preşedinte, iar pe bancă era Cornel Ţălnar. Iată echipa care a jucat în acel meci: Prunea - Contra, Bătrînu, Fl. Ionescu (D. Rednic 59), Cotora (D. Florea 54) - Fl. Petre, Tararache, Hîldan, Tîlvan - I. Chiriţă, Mihalcea. La acea vreme au fost bănuiţi de jocuri necurate Contra, Bătrînu, Fl. Ionescu şi Cotora, dar nu au existat probe.

Fără "Săgeată" la Graz!
Marius Niculae nu va fi oprit în lotul pe care roş-albii îl vor deplasa la Graz pentru partida de joi, din Europa League, cu Sturm Graz. "Săgeată" acuză în continuare probleme la aductorul stîng, iar staff-ul medical al "cîinilor" nu vrea să rişte o accidentare mai gravă. Dario Bonetti îşi doreşte ca atacantul de 28 de ani să fie apt 100% pentru derby-ul cu Unirea Urziceni, programat duminică.

Ultimele noutăţi
» Marius Niculae este în pericol să nu joace mîine la Graz, sau cel puţin nu de la început, ca să prindă postul de titular în derby-ul revanşei, cu Unirea, de duminică. Doctorii i-au spus lui "Săgeată" să aibă grijă, întrucît nu e refăcut complet după problemele la aductorul stîng.
» "Cîinii" s-au amuzat ieri la Orange Concept Store după ce au primit ceasuri cu telefon model LG GT 910, abia aduse în România: "Parcă am fi James Bond în filmele de acţiune".
» Întrucît deţinătorii drepturilor TV vor să transmită meciul de Cupă în nocturnă, s-a decis ca partida FC Zlatna-Dinamo, de joia viitoare, să se joace la Mediaş. Cei de la Zlatna ameninţă că nu se prezintă la meci!
» Reprezentaţii companiei Hugo Boss i-au informat pe dinamovişti că săptămîna aceasta vor trimite costumele, conform contractului de reprezentare. "Dinamo va arăta că este şi o echipă elegantă", a declarat Ionel Ganea.
"Cîinii" au plecat astăzi spre Graz

Delegaţia formaţiei din Ştefan cel Mare a decolat astăzi, în jurul orei 11:30, de pe aeroportul Otopeni, cu destinaţia Graz.

Singurul dinamovist care n-a făcut deplasarea în Austria este Marius Niculae, atacantul de 28 de ani fiind nerefăcut după problemele pe care le-a avut la aductorul drept. Partida Sturm Graz - Dinamo va fi joi, de la ora 20:00

Iata lotul deplasat la Graz:
Portari: Dolha, Matache
Fundasi: Molinero, Scarlatache, Moti, Tamas, Dr. Grigore, L. Goian, Pulhac, Diabate
Mijlocasi: Ad. Cristea Torje, Ze Kalanga, N'Doye, D. Kone, L. Rus, Bostina
Atacanti: Cl. Niculescu, An. Cristea, Alexe
Absenti: Bratu si Niculae (accidentati), Zicu, (suspendat)
A fugit din cantonament?

N'Doye urmeaza sa fie in lot la Graz, dar s-ar putea sa nu mai fie titular miine
Şefii au demarat o anchetă internă fiindcă îl bănuiesc pe N'Doye că a părăsit cantonamentul de la Săftica sîmbătă noaptea, după eşecul cu Oţelul.

Imediat cum au vrut să-l pună pe Ousmane N'Doye al doilea căpitan al dinamoviştilor, oficialii din Ştefan cel Mare au aflat cu stupoare că senegalezul de 31 de ani a fugit din cantonamentul echipei în noaptea de sîmbătă spre duminică! La cîteva ore după înfrîngerea cu 0-1 în faţa Oţelului şi după ce Dario Bonetti i-a dus special la Săftica pe jucători pentru a evita ca aceştia să se expună în locuri publice. Conducătorii grupării au demarat o anchetă pentru a depista dacă este adevărată informaţia şi au prevăzut să aibă o discuţie directă şi cu fotbalistul.

Fotbaliştii ştiu şi ei că N'Doye a plecat în miez de noapte de la Săftica într-un club din Capitală, dar refuză să dialogheze deschis, deşi acesta este subiectul de bîrfă în Ştefan cel Mare în ultimele două zile. Jucătorii au fost însă extrem de surprinşi cînd au aflat că africanul ar putea deveni căpitan al echipei, după Marius Niculae. "Nu credem că este tocmai el un model pentru noi. Are o atitudine sfidătoare faţă de echipă", afirmă fotbaliştii dinamovişti despre N'Doye, care rămîne totuşi unul dintre cei mai apreciaţi jucători pentru suporteri.

Ce riscă
Dacă ancheta şefilor va releva că N'Doye a plecat din cantonament, acesta va primi cel puţin un avertisment, ultimul, coroborat cu o amendă mare, de cel puţin 5.000 de euro. Jucătorii bănuiesc că mijlocaşul oricum a fost scutit de către şefi de penalitatea ce ajunsese la 25.000 de euro pentru că a întîrziat o lună şi jumătate la pregătiri. Iar chestia asta îi înfurie. Plus că, mai mult ca sigur, N'Doye nu va mai fi al doilea căpitan al echipei. După Marius Niculae, tot vechiul lider, Gabi Tamaş, ar urma să poarte banderola.

"Am dormit la Săftica"
N'Doye a comentat ieri: "Eu am fost la Săftica după meciul cu Galaţiul, cu întreaga echipă, n-am ieşit din cantonament pînă a doua zi. Să fie clar!". Contestat de colegi, senegalezul spune că este interesat doar să joace fotbal: "Nu îmi pasă de discuţiile despre banderolă. N-am orgolii să fiu eu căpitanul echipei, eu vreau doar să joc fotbal pentru Dinamo. Ne gîndim să ne calificăm în primăvara europeană".

3 goluri în 19 meciuri a marcat N'Doye pentru "cîini" în toate competiţiile
Cu "cîinii" la psiholog

Dinamoviştii vor primi suportul unui specialist în psihologie pentru a nu se mai simţi sub presiune la meciurile de acasă.

Fotbaliştii s-au plîns în Gazeta de luni că sînt tensionaţi cînd joacă acasă. Cristi Borcea şi Cornel Dinu au fost ironici, dar Nicolae Badea a anunţat ieri că va aduce din nou, după doi ani, un psiholog la echipă! Şeful "cîinilor" a precizat: "Nu ne mulţumim cu puţin, dar nu dăm ultimatumuri nici antrenorilor, nici jucătorilor. Ei trebuie să reprezinte Dinamo cu demnitate".

În perspectiva partidei de mîine seară, de la Graz, Dario Bonetti a declarat: "Sîntem o echipă puternică, trebuie să uităm de eşecul cu Galaţiul. Sîntem pregătiţi. Ce dacă sînt contestat? De fiecare dată cînd a fost aşa, mi-a ieşit bine!".

Gabriel Tamaş mizează pe un succes în Austria: "Eu merg mai departe şi zic că dacă facem 8-9 puncte în grupă ajungem în primăvara europeană". Şi Dolha e optimist: "Sînt sigur sută la sută că putem ajunge în primăvara europeană. Dacă învingem la Graz, vom impune respect şi ne vom revanşa în faţa suporterilor". Iar Torje a conchis: "Nu sîntem favoriţi, dar nici Sturm Graz nu e vreo sperietoare! La Dinamo atmosfera e destul de încărcată, dar mereu se vrea performanţă, altfel ar fi prea linişte".
Bonetti: "Eu am altă mentalitate faţă de voi"

Dario Bonetti spune că reuşeşte să-şi păstreze echilibrul după succese sau înfrângeri pentru că mentalitatea sa este diferită de cea din "Ştefan cel Mare". Italianul vrea să le poată inspira şi jucătorilor acest lucru.

Domnule Bonetti, Cristi Borcea v-a cerut pe un ton destul de categoric să câştigaţi meciul de la Graz…
Asta nu este nicio noutate. Noi nu mergem să câştigăm doar pentru că a spus Cristi Borcea. Noi orice meci pe care-l avem îl jucăm la victorie, deci automat ne dorim cele trei puncte şi cu austriecii.

Dar acum este o situaţie specială. După meciul pierdut cu Galaţi, se poate spune că este o presiune în plus la această partidă?
Nu, deloc. Noi am uitat deja acel eşec cu Oţelul, nu trebuie să ne mai gândim la acea partidă. Trebuie să câştigăm orice meci, iar acesta este unul foarte important.

Care este povestea cu banderola? Cristi Borcea a spus că o să schimbe căpitanul…
Păi, întrebaţi-l pe Borcea, dacă el a hotărât să dea altcuiva banderola. Eu, dacă ar fi după mine, aş schimba căpitanul la fiecare meci.

Cum reuşiţi să vă păstraţi echilibrul indiferent că este vorba de o victorie sau de o înfrângere?
Uitaţi ce e… Eu provin dintr-o altă civilizaţie, dintr-o altă cultură. Am ajuns aici dintr-un alt fotbal! Totul este legat de mentalitate, a mea e diferită faţă de ce e aici şi vreau să le implementez acest fel de a gândi şi fotbaliştilor mei.

Se vorbea despre un ultimatum pe care l-aţi fi primit înaintea acestui meci…
Mă bucur că puneţi întrebarea asta. Sper să o aveţi pregătită şi săptămâna viitoare (n.r. - râde). Am numai rezultate bune când primesc astfel de întrebări!
URL de referinţă