RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Ţălnar: "Ne dorim revanşa în faţa celor de la Oţelul după ce ne-au învins în Liga I"

Antrenorul formaţiei Dinamo, Cornel Ţălnar, a declarat, miercuri, că îşi doreşte să elimine Oţelul în optimile Cupei, şi astfel să-şi ia revanşa în urma eşecului din campionat, dar este conştient că acest lucru va fi greu de obţinut, pentru că la nivelul lotului se resimte o stare de oboseală.

"Avem un joc greu, cu o echipă care ne-a învins în campionat, sper să ne mobilizăm şi să ne luăm revanşa. La acest meci voi încerca să introduc jucătorii care au evoluat mai puţin şi sper ca dăruirea lor de pe teren să ne califice în sferturi. E greu să jucăm din patru în patru zile, eu şi domnul Dinu nu avem timp suficient să reglăm lucrurile", a spus Cornel Ţălnar la conferinţa de presă dinaintea meciului de joi cu Oţelul Galaţi, din optimile Cupei României.

Partida Dinamo-Oţelul Galaţi, din opimile Cupei României, se va juca joi, de la ora 20:15: pe stadionul Dinamo.
Gabriel Torje: "Sper să ne calificăm şi să ne răzbunăm pentru înfrângerea din campionat"

Mijlocaşul Gabriel Torje a continuat ideea antrenorului său: "Sper să ne calificăm şi să ne răzbunăm pentru înfrângerea din campionat, trebuie să ne concentrăm mai mult şi să trecem peste acest moment greu, în campionat nu-i nimic pierdut, suntem la 3 puncte de primul lor. Trebuie să ne revenim şi pentru asta avem nevoie de o victorie cu Oţelul".

Partida Dinamo-Oţelul Galaţi, din opimile Cupei României, se va juca joi, de la ora 20:15: pe stadionul Dinamo.
Zicu: "Păcat de egalul cu Gloria Bistriţa, aveam şansa să ne apropiem de primul loc"

Ianis Zicu s-a referit la partida cu Oţelul: "Păcat de egalul cu Gloria Bistriţa, aveam şansa să ne apropiem de primul loc. Acum trebuie să depăşim cât mai repede această perioadă, nu ne permitem să pierdem cu Oţelul, aşa că este foarte important să câştigăm şi să ne calificăm".

Partida Dinamo-Oţelul Galaţi, din opimile Cupei României, se va juca joi, de la ora 20:15: pe stadionul Dinamo.
Zicu: Nu ma deranjeaza ca numele meu apare pe lista neagra

Mijlocaşul dinamovist Ianis Zicu a declarat că nu este deranjat de faptul că numele său apare pe lista neagră a clubului din şoseaua Ştefan cel Mare, precizând că pentru el fotbalul nu a început şi nici nu se termină la Dinamo.

"Îi mulţumesc domnului George Copos că mă vrea la Rapid, dar eu deocamdată sunt la Dinamo şi nu vreau să comentez altceva. Nu mă deranjează că numele meu apare pe lista neagră, pentru că fotbalul nu a început şi nici nu se termină la Dinamo. Eu unul nu mă simt vânat pentru că nu fac nimic rău. Eu fac un apel la suporteri să fie alături de echipă, nu doar de un jucător. Pentru că jucătorii vin şi pleacă, dar ei vor rămâne alături de Dinamo tot timpul", a declarat Zicu.

Cotidianul Adevărul a scris, în ediţia de marţi, că preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a decis să remanieze lotul. Boştină, Pulhac, Kone, Niculescu şi Adrian Cristea sunt jucătorii cărora li se caută echipe.
"Nu ştiu să beau!"

Senegalezul Ousmane N'Doye nu a primit prea bine vestea că va trebui să urmeze un program strict în perioada imediat următoare şi le transmite şefilor că nu are de gând să "se închidă în casă" în fiecare seară, după ora 23:00. "Închizătorul" echipei din "Ştefan cel Mare" consideră că acţionarii dinamovişti nu vor rezolva nimic chiar dacă îşi vor supraveghea jucătorii 24 de ore din 24.

"Cine mă poate obliga pe mine să mă închid în casă la ora 11?! Dacă vreau să beau, pot să beau şi închis în casă, nu? Oricum, eu nu beau. Nu ştiu să beau şi nici nu fumez", a declarat N'Doye pentru Antena 1.
Condiţiile "Comandantului"

Gigi Neţoiu este de acord cu revenirea sa în acţionariatul lui Dinamo şi propune o serie de măsuri, care ar revoluţiona politica clubului, drept condiţii pentru a se întoarce în "Ştefan cel Mare".

Poate cea mai importantă condiţie impusă de fostul patron Vincon este aceea de organizare de noi alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, funcţie ocupată de Nicolae Badea.

Vrea reîmpărţirea acţiunilor
Indiferent de rezultatul scrutinului, revoluţia lui Neţoiu va continua, dacă îi vor fi respectate doleanţele. Asta pentru că omul care l-a transferat pe Adrian Mutu la Dinamo vrea reîmpărţirea numărului de acţiuni! În prezent, statutul clubului prevede ca acţionarii să deţină dividente egale şi contribuţii la majorarea de capital identice. De aceea, "Comandantul" vrea reîmpărţirea numărului de acţiuni în funcţie de investiţii.

În acest mod, oricare dintre oficiali ar putea deveni acţionar majoritar, iar votul acestuia în şedinţele administrative ar valora evident mai mult, ceea ce ar însemna înfăptuirea planului lui Neţoiu: cine nu plăteşte, pleacă din "Ştefan cel Mare".
"Zicu n-are ce să facă dacă intră numai 5 minute! Să joace 4 meciuri titular, să-i vedem nivelul!"

Giovani Becali a făcut o radiografie a situaţiei de la Dinamo şi este de părere că noul director tehnic, Cornel Dinu, trebuie lăsat să îşi facă treaba, fără si fie pusă presiune pe el.

"Toţi acţionarii şi toţi dinamoviştii doresc disciplină la lot. Este o situaţie debusolantă la Dinamo acum. Cuvântul irecuperabil nu există. Eu m-am lăsat de fumat după 40 de ani. Jucătorii care nu înţeleg că viaţa de sportiv e scurtă şi nu iau exemplul lui Hagi sau Zanetti nu îşi dau seama că după ce nu vor mai juca fotbal nu vor mai avea ce să facă. Nu toţi devin antrenori sau acţionari. Avem atâtea cazuri de jucători care au terminat prin a fi alcoolici, nu mai dau exemple. ", a declarat Giovani Becali la gsptv.

"Zicu şi Pulhac sunt jucători de bază!"
Agentul de jucători s-a referit şi la situaţia lui Zicu, după ce mijlocaşul a ameninţat că nu mai joacă în meciurile de pe teren propriu, din cauza comportamentului fanilor. "Eu cred în acest proiect, dar cu o condiţie: acţionarii să îşi păstreze cuvântul cu privire la Cornel Dinu! Trebuie instaurată o disciplină de fier la Dinamo! Dacă vreun jucător nu respectă programul şi vine la noi, nu i se va deschide uşa. Nu ştiu nimic de o listă neagră! Zicu şi Pulhac sunt jucători de bază. Atunci când Dinamo va face o listă cu numele de care nu mai are nevoie, eu le voi căuta acestora echipă. Până acum Zicu nu a prea jucat, iar Dinamo a găsit înlocuitor, dar nu-l poţi compara pe Zicu cu Boştină! Dacă lui Zicu nu i se găseşte loc în stânga, în dreapta sau în spatele vârfurilor, atunci să joace vârf! Dacă îl bagă 3 minute, 5 minute în care nu apucă să atingă mingea, e normal să îi dau dreptate lui Zicu! Hai să îl băgăm pe Zicu 3-4 meciuri titular, să vedem la ce nivel e!", a încheiat impresarul.

"Tamaş e sigur că ştie prea mult fotbal!"
Giovani Becali spune talentul lui Gabi Tamaş e indiscutabil, dar că "lejeritatea" cu care priveşte jocul de fotbal îl face să greşească. Agentul de jucători consideră că fundaşul dinamovist e conştient de calităţile sale, fapt ce îl face să nu se mai pregătească cu seriozitate şi să intre prea relaxat în meciuri. Becali a dezvăluit că acesta a fost şi motivul pentru care oficialii unei grupări din Anglia au renunţat să mai facă o ofertă pentru jucătorul lui Dinamo.

"Am vorbit cu Tamaş, am vorbit şi cu fratele meu. Tamaş a făcut greşeli pe moment, forţat de situaţie şi de lejeritatea cu care joacă. Un club din Anglia a venit să-l urmărească şi cei de acolo mi-au zis că joacă prea lejer. Fotbalul e atât de uşor pentru el...Tamaş joacă aşa pentru că e sigur că ştie prea mult fotbal. Are din naştere o calitate în plus, de a lovi mingea, dar nu e de ajuns. Atunci când va considera că talentul e un dar în plus, dar nu decisiv, va fi un jucător de bază al naţionalei.", a declarat Giovani Becali la gsptv.
"Nu se termină fotbalul la Dinamo"

Ianis Zicu trece printr-un moment dificil al carierei sale: hulit de fani, departe de forma care l-a consacrat, mijlocaşul nu ar regreta o despărţire de "câini".

După ce a scăpat de gravele probleme de sănătate, jucătorul nu îşi regăseşte forma care l-a consacrat. Mai precis, perioada din Giuleşti, atunci când actualul mijlocaş al "câinilor" a impresionat cu adevărat. Din păcate pentru el, în prezent, realitatea este alta. Plină de apostrofările fanilor şi de ratările incredibile din puţinul timp în care Ianis prinde echipa. Dorit cu insistenţă de Dan Petrescu la Urziceni, jucătorul a refuzat în iarnă oferta ialomiţenilor, însă acum se pare că lucrurile s-au mai schimbat. "Eu în acest moment sunt la Dinamo. Fotbalul este unica mea plăcere. Trebuie să îmi fac treaba aici, nu să comentez alte lucruri. Însă fotbalul nu a început şi nici nu se termină la Dinamo", a declarat ieri fotbalistul.

"Le cer fanilor să încurajeze echipa"
Apoi, machidonul a vorbit şi despre relaţia lui cu oamenii din tribună şi lasă să se înţeleagă că blocajul din jocul său este cauzat şi de reacţia fanilor la adresa sa: "Nu este plăcut pentru un fotbalist să fie înjurat, însă eu cer ca suporterii să încurajeze echipa, nu pe mine. Nu vreau nici să mă aplaude, dar nici să mă înjure. Normal că în astfel de condiţii nu pot da cel mai bun randament, dar încerc, atât cât pot, să nu mă gândesc la ce se întâmplă în jurul meu".

Din câte se pare, Cornel Țălnar are de gând să-l folosească pe Ianis încă din primul minut la meciul de Cupă cu Oțelul, din această seară.

Gigi Neţoiu: "Să meargă în Liga a II-a câteva etape"
Unul dintre părinţii spirituali ai lui Ianis Zicu, Gigi Neţoiu, a găsit soluţia pentru ca fotbalistul să scape de tensiunea pe care suporterii o exercită la adresa sa. "Comandantul" îl timite pe machidon la reabilitare la "satelit", după exemplul stelistului Dayro Moreno: "Zicu ar trebui să meargă în Liga a II-a şi să arate acolo în câteva meciuri că mai are chef de fotbal".
"Câinii roşii" virusaţi!

Cornel Ţălnar are mari probleme de lot înaintea meciului de astăzi cu Oţelul Galaţi.

Antrenorul nu se va putea baza pe mai mulţi jucători, iar motivele sunt unele cel puţin frustrante. Primul duşman este reprezentat de o puternică viroză respiratorie care a scos din joc mai mulţi fotbalişti. Primul a căzut Djakaridja Kone, mijlocaşul de culoare fiind trimis ieri acasă de la Săftica. Din păcate pentru stafful tehnic, pe lângă jucătorul de culoare, boala i-a mai lovit şi pe alţi doi fotbalişti. Este vorba de Diabate şi Marius Alexe. Medicul echipei încearcă să-l recupereze măcar pe atacant, ceilalţi fiind în pericol să nu joace nici măcar la Iaşi. Iar veştile proaste pentru "câini" nu se opresc aici, deoarece un altfel de virus s-a instalat la Săftica.

Ultima oră: a căzut şi Ze Kalanga!
Este vorba de oboseală, aceasta fiind acuzată de către Ousmane N'Doye şi Adrian Cristea. La cerere, se pare că mijlocaşii nu vor fi folosiţi în partida transmisă în direct de către Pro TV, cu începere de la ora 20:15. În sfârşit, de pe teren va lipsi şi Andrei Cristea, cel mai în formă dinamovist din acest sezon acuzând probleme la muşchii aductori. Fostul stelist nu va juca pentru a nu se risca complicaţii care să-l ţină departe de teren la Iaşi. Surse din interiorul clubului susţin că, aseară, ultimul nume de pe lista indisponibililor este cel al lui Ze Kalanga, şi el acuzând o stare de răceală!

Zicu - Niculescu în atac?
În cazul în care nu se va reuşi recuperarea lui Marius Alexe, Cornel Ţălnar nu are decât varianta de a trimite în atac un cuplu format din Ianis Zicu şi Claudiu Niculescu. Dacă Alexe va fi apt de joc, atunci urmează ca machidonul să fie folosit la mijlocul terenului, în banda stângă.

Se mai joacă la Iaşi?
Dinamoviştii vor evolua la sfârşitul săptămânii la Iaşi, oraşul în care se pare că nu le merge deloc bine. Dacă anul trecut au avut emoţii cu avionul care i-a dus în Moldova, un stol de berze fiind lovit de aeronava "câinilor", acum s-a ivit o altă problemă; gripa porcină. Ieri, secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a declarat că la Iaşi este focar de gripă nouă, iar "câinii" se gândesc ca, în cazul în care în zilele viitoare vor mai fi depistate şi alte cazuri, să ceară Ligii amânarea partidei din Dealul Copoului. Ieri, tot la Iaşi, s-a jucat meciul de Cupă dintre Politehnica şi Universitatea Craiova, însă rămâne de văzut dacă autorităţile se vor sesiza până duminică, mai ales că o şcoală a fost închisă din cauza gripei porcine.
Adrian Cristea şi Tamaş au fost trimişi de conducerea lui Dinamo la psiholog

După Tamaş, şi Adrian Cristea a fost trimis de către şefi să primească asistenţă specializată din partea unui psiholog. Dinamoviştii s-au gîndit că mijlocaşul de 26 de ani este într-o scădere evidentă de formă şi nu mai are chef de fotbal!

Mai ales după ce au apărut zvonurile cum că "Prinţul" ar dori un concediu de două luni. Acţionarii vor verifica dacă fotbaliştii vor urma indicaţiile lor: "Este spre binele lor, nu înseamnă că dacă se duc la psiholog sînt nebuni sau au probleme cu capul".
URL de referinţă