RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Vine cu părinţii!

După modelul Torje, şefii dinamovişti au cerut ca jucătorul de 21 de ani să nu stea singur în Bucureşti, pentru a fi ferit de tentaţii

Dinamoviștii au făcut deja primele mutări pentru pauza de iarnă. Adrian Cristea va pleca, iar în locul său va veni Pârvulescu. Mijlocașul îi va costa pe "câini" aproximativ 1,2 milioane de euro și a fost dorit în mod special de președintele executiv Cristi Borcea.

Pentru primul transfer important al iernii, Dinamo a stabilit deja clauzele. Vrea ca Pârvulescu să nu aibă problemele de acomodare pe care le-a avut Torje și a cerut ca jucătorul să fie însoţit de un părinte în perioada în care va juca pentru "câini". "Oricum nu veneam singur, pentru că mi-ar fi fost mult mai greu să mă obişnuiesc cu Capitala", le-a explicat fotbalistul de 21 de ani apropiaților.

Prieten bun cu Torje, alături de care joacă pentru naționala de tineret a României, mijlocașul nu are deocamdată impresar, fiind consiliat de tatăl său, Eugen Pârvulescu, fost arbitru asistent.

Joacă şi fundaş
Acontat de Dinamo în mod special din dorința lui Cristi Borcea, jucătorul este considerat una dintre revelațiile actualului sezon de Liga I, unde a impresionat cel mai mult în meciul cu Steaua. Deși joacă la Mediaș ca mijlocaș stânga, Pârvulescu e folosit la naționala de tineret ca fundaș de bandă, un alt detaliu care a contat la transferul său la Dinamo.

Gazul vrea să se asigure
Clubul din Mediaș a avut o singură pretenție. Vrea ca transferul să se amâne până la vară în cazul în care echipa lui Cristi Pustai va fi pe un loc retrogradabil. Oficialii lui Gaz Metan și-au dat deja acordul pentru transferul lui Bud la CFR Cluj, un alt jucător esențial pentru Pustai. După zece etape, Mediaș are deja 14 puncte, cu doar trei mai puțin decât Dinamo sau Unirea Urziceni, motiv pentru care transferul se va face aproape sigur în iarnă. Pârvulescu îl va înlocui la Dinamo pe Adrian Cristea, care are mai multe oferte din străinătate

"Manchester United e destinaţia finală"
Mijlocașul lui Gaz Metan Mediaș e fan Ryan Giggs de mic și vrea să calce pe urmele galezului și să ajungă pe "Old Trafford".

Paul, se pare că transferul tău la Dinamo e deja făcut.
Îmi pare rău, dar nu pot comenta. Mă onorează interesul unui club atât de important, dar deocamdată mă gândesc numai la Mediaș. Am crescut mult aici datorită antrenorului, conducerii și colegilor și nu vreau să dezamăgesc pe nimeni.

E Dinamo una dintre echipele pentru care ţi-ai dorit să joci?
Iarăși, nu pot spune decât că nu știu cine nu și-ar dori să joace pentru o echipă atât de mare.

Ok, atunci pentru cine poţi spune că ţi-ai dorit de mic să joci?
(râde) Pot să spun că sunt de mic fan al lui Manchester United și sper ca într-o zi să ajung să joc acolo, deși realizez că e greu de ajuns atât de sus. E mult de muncă și știu că trebuie să o iau pas cu pas. Dar, într-o situație ideală, United ar fi destinația finală. Am crescut admirându-l pe Ryan Giggs și stilul lui Ferguson.
"Ţin cu turcii!"

Fost jucător la ambele echipe, "Baciul" spune că îi va susţine pe Cim- Bom şi îşi explică decizia prin faptul că pe Ali Sami Yen a avut cele mai mari satisfacţii, în timp ce la Dinamo a cunoscut cea mai neagră perioadă din carieră.

Domnule Popescu, cum vedeţi meciul dintre Galatasaray şi Dinamo?
Unul greu pentru ambele formaţii. Dinamo va trebui să treacă de presiunea din startul partidei. Galata, ca orice echipă turcească se aruncă încă din start asupra adversarului. Pe de altă parte, elevii lui Ion Marin joacă foarte bine în deplasare, atunci când e presiune. De fapt asta e şi problema la Dinamo: echipa nu este compatibilă cu tribunele goale.

Aţi evoluat la ambele echipe. Cu cine o să ţineţi joi?
Clar cu Galatasaray! Este adevărat că am jucat şi la Dinamo, dar nu se compară. Pe Ali Sami Yen am avut cea mai bună perioadă din carieră, acolo şi la Barcelona, în schimb în "Ştefan cel Mare" au fost cele mai grele momente pentru mine. E edavărat că dacă o să câştige Dinamo nu o să mă deranjeze!

Aţi fost sunat de cineva de la Istanbul pentru a da informaţii despre Dinamo?
Nu. Şi nici nu aş spune ceva despre Dinamo. Ar fi o chestie de conştiinţă. În schimb dacă dinamoviştii m-ar întreba de Galata le-aş spune, dar nu aş avea ce. Eu nu ştiu ce mai e acolo, nu cunosc echipa de azi, poate doar chestiuni de mentalitate.
Varianta Dusan Uhrin

Pentru că roş-albii vor cât se poate de repede un antrenor cu nume, iar revenirea "Fălcosului" devine tot mai improbabilă, "câinii" pregătesc o altă lovitură: aducerea lui Dusan Uhrin jr.

Cehul care a mai antrenat în Liga I pe Timişoara şi CFR Cluj are toate calităţile agreate de "câini" şi ar putea ajunge în "Ştefan cel Mare" în pauza competiţională de iarnă. Asta pentru că, în primul rând, Uhrin îşi doreşte o nouă experienţă în România, considerând campionatul din ţara sa drept unul cu o expunere şi o valoare destul de slabe, în orice caz inferioare Ligii I. Apoi pentru că remuneraţia pe care ar primi-o de la echipa din "Groapă" ar fi una superioară celei de la Mlada Boleslav.

Au existat deja mai multe runde de negocieri
În aceste condiţii, antrenorul şi-a mandatat agentul, pe Daniel Stanciu, să îi caute un loc de muncă în Liga I, iar impresarul a avut în ultimul timp mai multe runde de negocieri cu acţionarii dinamovişti. Se pare chiar că există deja şi un acord de principiu între Uhrin şi Dinamo. Aducerea lui Dusan Uhrin nu ar avea decât efecte benefice, cartea de vizită a cehului fiind de natură să liniştească şi tribunele tot mai ostile conducerii în ultima vreme. Apoi, trebuie spus şi că Dinamo se află acum în situaţia de a umbla exact după Uhrin şi Andone, ultimii doi antrenori demişi în Liga I chiar dacă în respectivele momente echipele lor erau pe primul loc!

Îl vrea şi Ştiinţa
Vestea proastă pentru dinamovişti este aceea că s-ar putea să nu aibă timp să cântărească prea mult posibilitatea aducerii lui Uhrin. Asta pentru că Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, este interesat şi el de serviciile tehnicianului. Mititelu şi-a manifestat deja nemulţumirea faţă de modul în care Eugen Neagoe pregăteşte echipa din Bănie. "Am pierdut partida la nivel tactic", spunea bossul oltenilor după partida cu Astra (3-1 pentru ploieşteni).

Andone câştigă şi se depărtează de Dinamo
Ioan Andone a câştigat ieri meciul din deplasare al echipei sale, Al Ahli, 3-1 cu Emirates. În aceste condiţii, şansele ca tehnicianul să revină în "Ştefan cel Mare" au scăzut. Totuşi, în Emirate se află şi acţionarii dinamovişti Nicolae Badea şi Cristi Borcea, care mâine vor încerca să forţeze revenirea "Fălcosului" pe banca roş-albilor. Iar decizia se va afla miercuri seară, la finalul negocierilor dintre şefii lui Dinamo şi omologii lor arabi
Niculae se tratează la Lisabona!

Vârful va fi consultat şi va face recuperarea cu medicul celor de la Sporting

Revenirea pe teren a lui Marius Niculae se amână din nou. Fotbalistul nu a făcut deplasarea la Braşov, iar Cristi Borcea a anunţat că este mare nevoie de "Săgeată" la Istanbul, tocmai din acest motiv vârful nefiind forţat la jocul de sub Tîmpa.

Din păcate pentru acţionarul celor din "Ştefan cel Mare" şi a suporterilor dinamovişti, atacantul nu va juca nici pe Ali Sami Yen şi cel mai probabil nici la următoarea etapă de campionat cu Gloria Bistriţa. Asta deoarece, Niculae este plecat din ţară, la Lisabona, acolo unde va fi consultat de către medicul celor de la Sportig Lisabona, în urma accidentării de la piciorul drept. Zilele trecute, ProSport a dezvăluit că absenţa îndelungată a lui "Săgeată" s-a datorat unui diagnostic greşit al staff-ului medical dinamovist.

Dacă forţa, îşi risca cariera
Fotbalistul a suferit o mioentezită, iar medicii i-au spus să nu rişte o revenire prematură pe gazon pentru a nu rica o recidivă care ar putea să-i pună în pericol cariera. Bun prieten cu medicul celor de pe Alvalade, "Săgeată" va face şi recuperarea la clinica fostei sale echipe. Apropiaţi ai jucătorului susţin că medicul grupării portugheze a fost cel care l-a ajutat cel mai mult atunci când a avut accidentările repetate din perioada Sporting. "În el are cea mai mare încredere, pentru că doctorul ăsta l-a recuperat miraculos după accidentările la genunchi şi la deget din trecut!", a punctat o sursă. În aceste condiţii, este clar că revenirea lui Niculae pe teren se va prelungi mult mai mult decât se gândeau roş-albii.
4 uruguayeni la Dinamo II

Clasată pe ultimul loc în Seria I a Ligii a II-a, Dinamo II nu se mulţumeşte doar cu atât şi speră să mai poată salva ceva din începutul dezastruos de sezon.

Astfel, în meciul contra Farul Constanţa, încheiat cu o nouă înfrângere, 2-0, trupa din Ştefan cel Mare a aliniat un unsprezece inedit faţă de celelalte etape disputate. Oficialii dinamovişti au efectuat schimbări, atât pe banca tehnică, cât şi pe teren.

Cea mai mare surpriză, însă nu a reprezentat-o apariţia la margine a noului principal, Costel Orac, care era anunţat de ceva timp ca înlocuitorul lui Mihali, ci noile achiziţii ale alb-roşilor. Antrenorul şi-a surprins adversarul prin titularizarea, la mijloc, a doi jucători uruguayeni, José Pablo Rebollo Varela şi Martín Pena Díaz. Primul a jucat în banda dreaptă, iar cel de-al dolea a evoluat în centru. Totodată, pe banca de rezerve au luat loc încă doi conaţionali ai sud-americanilor: Federico Dario Anastasía şi Diego Quintana Benítez. Benítez a şi evoluat pe final, fiind introdus în teren în minutul 67 luându-i locul în atac lui Mendy.

Cei patru fotbalişti au fost aduşi în "Groapă" în urmă cu două săptămâni pentru a fi testaţi, iar înaintea meciului de duminică s-a hotărât păstrarea lor pentru un an de zile. Uruguayenii provin de la formaţia de primă ligă sud-americană, Defensor Sporting Club.

Dragalina fundaş, Soare rezervă
Odată cu instalarea pe bancă a lui Orac, se pot vedea şi noile schimbări în primul unsprezece. Titular incontestabil în startul campionatului, Soare a fost lăsat pe banca de rezerve, intrând în teren deabia în minutul 71, atunci când l-a înlocuit pe Rus. Locul acestuia a fost luat de mijlocaşul Dragalina, iar banderola puternicului fundaş central a fost luată de Grigore.

Rus şi Grigore, de la echipa mare
La meciul cu Farul, noul antrenor principal al dinamoviştilor s-a bucurat şi de ajutorul a doi jucători veniţi de la echipa mare. Grigore şi Rus au evoluat încă din primul minut, primul fiind desemnat şi căpitan.

3 antrenori în 10 etape
Costel Orac este oficial noul principal al lui Dinamo II. Astfel, în doar zece etape conducătorii din "Ştefan cel Mare" se pot "mândri" că au schimbat deja doi antrenori. După Ion Marin, Gheoghe Mihali a fost nevoit să părăsească formaţia din cauza lipsei rezultatelor. De observat, cât va fi menţinut pe bancă noul tehnicial având în vedere că, deja, a pierdut primul meci de la instalarea acestuia.
Pulhac are mari şanse să fie recuperat până la meciul cu Galatasaray

Fundaşul lui Dinamo, Cristian Pulhac, accidentat în partida cu FC Braşov, are şanse foarte mari să fie recuperat până la ora meciului din Liga Europa cu Galatasaray, a declarat marţi doctorul Liviu Bătineanu.

"Pulhac a suferit în meciul de la Braşov o entorsă de gradul I la gleznă. El va face deplasarea în Turcia, pentru că are mari şanse să fie recuperat până la ora meciului, acum nu ştiu dacă antrenorul îl va folosi sau nu. Mai sunt băieţi cu contuzii după meciul de la Braşov, cum ar fi N'Doye şi Tamaş, dar nu se pune problema ca ei să nu evolueze cu Galatasaray. La rândul său, Marius Niculae se află la recuperare în Portugalia, iar Matache este refăcut, însă el nu este pus la punct cu pregătirea fizică", a spus Bătineanu.

Cristian Pulhac a suferit o entorsă la glezna piciorului stâng în finalul primei reprize a meciului de la Braşov, fiind înlocuit cu ivorianul Zie Diabate.

Galatasaray şi Dinamo se află în Grupa F a Ligii Europa, alături de Panathinaikos Atena şi Sturm Graz. Partida tur dintre cele două formaţii este programată joi, la Istanbul, în timp ce returul se va disputa la data de 5 noiembrie, la Bucureşti.
Ion Marin este încrezător că Dinamo va face "o partidă mare" cu Galatasaray

Tehnicianul grupării Dinamo, Ion Marin, a declarat, miercuri, la plecarea spre Istanbul, că are încredere că fotbaliştii săi pot obţine un rezultat bun cu Galatasaray, chiar dacă gruparea turcă are "o forţă impresionantă a jocului" şi va evolua în faţa propriilor fani.

"Întâlnim cea mai valoroasă echipă a grupei. Galatasaray e o formaţie matură, cu individualităţi care costă foarte mulţi bani. Turcii au o forţă impresionantă a jocului, i-am următit, au un atac redutabil şi o linie de fund care se regăseşte şi la echipa naţională. Şi Dinamo are forţă şi acest meci este o bună oportunitate pentru creşterea cotei jucătorilor, dar şi a clubului. Cred că vom face o partidă mare, atmosfera nu ar trebui să ne sperie, dimpotrivă, ar trebui să ne stimuleze, nu îmi este teamă, avem şi noi jucători cu experienţă care au mai jucat pe stadioanele mari ale Europei", a spus Ion Marin la Aeroportul Intrenaţional Henri Coandă, la plecarea spre Instanbul.

Tehnicianul s-a referit şi la posibila revenire a lui Ioan Andone pe banca tehnică a dinamoviştilor: "Nu mă deranjează, ar fi bine să se decidă odată acest lucru pentru ca jucătorii să fie liniştiţi din acest punct de vedere".

Altfel, Ion Marin a apreciat evoluţia Unirii Urziceni, care s-a impus categoric în Scoţia, contra lui FC Rangers, scor 4-1, în Grupa G a Ligii Campionilor: "Unirea a făcut o partidă de calitate, a dovedit că a meritat titlul de campioană sezonul trecut. Datorită acestei victorii a luat o opţiune importantă pentru calificarea în primăvara europeană".

Meciul Galatasaray-Dinamo se va juca joi, de la ora 22:00, în etapa a 3-a a Ligii Europa, Grupa F.

Clasament: 1. Galatasaray 4p, 2. Panathinaikos 3p, 3. Dinamo 3p, 4. Sturm 1p.

Dinamo şi Galatasaray s-au mai întâlnit de două ori în meciuri oficiale, în ediţia 1956-1957 a Cupei Campionilor Europeni, ocazie care a însemnat debutul ambelor echipe în cupele europene. Atunci, gruparea pregătită de Angelo Niculescu s-a impus la Bucureşti cu 3-1, iar în retur Galatasaray a învins cu 2-1.

A doua oară când cele două gruprăi s-au întâlnit a fost tot în Cupa Campionilor Europeni, ediţia 1962-1963, când Galatasaray a remizat la Bucureşti, scor 1-1, şi s-a impus în Turcia cu un categoric 3-0.
Ionel Ganea: "Dacă vom fi motivaţi şi concentraţi, nu cred că vom pierde"

Managerul sportiv al grupării din Ştefan cel Mare, Ionel Ganea, s-a referit şi el la partida cu Galatasaray: "Dacă vom fi motivaţi şi concentraţi, nu cred că vom pierde. Este foarte important orice punct pe care îl câştigăm în cupele europene. Nu este un meci decisiv, mai sunt şi altele, calificarea nu se joacă joi. Toată lumea ştie ce atmosferă e acolo şi cum îşi încurajează suporterii turci echipa pe întreaga durată a meciului. O să ne fie greu pentru că vor crea o presiune foarte mare pe noi. În campionat mai avem probleme cu marcarea golurilor, dar în cupele europene lucrurile nu au stat aşa".

Întrebat dacă rezultatul pe care Unirea Urziceni l-a obţinut cu FC Rangers ar trebui să fie un exemplu pentru fotbalul românesc, Ganea a opinat: "De ce doar Unirea trebuie să fie un exemplu? Şi Dinamo este la fel, pentru că şi noi am întors rezultatul în Liga Europa şi am reuşit o calificare importantă. Felicit Unirea, e un rezultat bun, acum trebuie să obţinem şi noi acelaşi lucru cu Galatasaray".

Alături de delegaţia dinamovistă va face deplasarea în Turcia şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care a ţinut să felicite evoluţia Unirii Urziceni: "Îmi ridic pălăria în faţa Unirii, ne-a uimit pe noi românii, nu Europa. Petrescu e mare antrenor, dar trebuie felicitaţi şi Mihai Stoica, şi Dumitru Bucşaru. Îi va veni rândul şi lui Petrescu să fie selecţionerul României".

Meciul Galatasaray-Dinamo se va juca joi, de la ora 22:00, în etapa a 3-a a Ligii Europa, Grupa F.

Clasament: 1. Galatasaray 4p, 2. Panathinaikos 3p, 3. Dinamo 3p, 4. Sturm 1p.

Dinamo şi Galatasaray s-au mai întâlnit de două ori în meciuri oficiale, în ediţia 1956-1957 a Cupei Campionilor Europeni, ocazie care a însemnat debutul ambelor echipe în cupele europene. Atunci, gruparea pregătită de Angelo Niculescu s-a impus la Bucureşti cu 3-1, iar în retur Galatasaray a învins cu 2-1.

A doua oară când cele două gruprăi s-au întâlnit a fost tot în Cupa Campionilor Europeni, ediţia 1962-1963, când Galatasaray a remizat la Bucureşti, scor 1-1, şi s-a impus în Turcia cu un categoric 3-0.
Negoiţă: "Dinamo poate produce surpriza!"

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă e de părere că roş-albii pot să răstoarne calculele hîrtiei şi să scoată un rezultat favorabil pe "Ali Sami Yen".

"Este un meci foarte greu, vom întîlni o echipă puternică, o echipă în formă maximă, dar niciodată nu se ştie ce se va întîmpla. Nu trebuie să îi sperie atmosfera de pe "Ali Sami Yen", chiar dacă suporterii galatei formează una dintre cele mai frumoase şi pătimaşe galerii din lume. Avem un avantaj uriaş că venim după o victorie importantă din partida cu FC Braşov şi cred într-o surpriză mîine seară pentru că sîntem în formă maximă. Nu este imposibil să cîştigăm acest joc, trebuie să luptăm 90 de minute, băieţii să-şi dea viaţa pe teren şi sînt sigur că la final ne vom bucura de o victorie foarte importantă", a declarat Negoiţă.
Mircea Lucescu: "Se poate!"

Mircea Lucescu îi sfătuieşte pe "cîini" să speculeze "găurile" din defensiva turcilor şi spune că, pe "Ali Sami Yen", publicul poate deveni inamicul gazdelor. "Il Luce" a fost timp de două sezoane (2000-2002) antrenorul celor de la Galatasaray şi, chiar dacă de 5 ani profesează în Ucraina, puţini tehnicieni din lume cunosc mai bine situaţia de la clubul "leilor" roş-galbeni.

- Domnule Lucescu, ce şanse are Dinamo în lupta cu vedetele de la Galatasaray?
- E adevărat că turcii au multe nume mari în lot, Elano, Kewell sau Baros sînt doar cîteva exemple, plus un antrenor de top, Rijkaard, însă dinamoviştii chiar pot da lovitura! Dacă vor face abstracţie de presiunea enormă ce va fi pusă pe ei de spectatorii de pe "Ali Sami Yen", vor cîştiga încredere, vor realiza că-n faţa lor nu stau zmeii-zmeilor, ci nişte fotbalişti care au şi defecte.

- Cum poate fi compensată, totuşi, diferenţa de valoare?
- Tot secretul ţine de organizarea meciului, de cît de receptivi vor fi jucătorii la indicaţiile tactice şi de modul în care se vor exprima pe teren. Cu siguranţă, turcii se vor arunca în atac, pentru că la partidele de acasă publicul îi împinge mereu şi mereu în ofensivă, îi obligă practic să facă show. Din cauza asta au şi pierdut multe meciuri, şi în campionat, şi în cupele europene.

- În ultimul meci, Galatasaray a încasat 3 goluri, chiar pe teren propriu...
- Da, exact cum vă spuneam, se lasă descoperiţi în apărare din dorinţa de a juca un fotbal foarte ofensiv. Dinamo poate profita de acest lucru!
URL de referinţă