RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Claudiu Niculescu: "Otrăvim fîntînile"

Claudiu Niculescu vrea să-i bată pe turci şi să dea gol Galatei, dar cea mai importantă dorinţă ar fi s-o învingă pe Rapid duminică.

- Claudiu, de ce erai nervos cînd ai fost schimbat la Iaşi? Ai ceva de reproşat cuiva?
- Asta ar fi ultima! Să fac nazuri... Eram supărat că n-am marcat, aş fi vrut enorm să dau primul meu gol în campionat în acest sezon. Dorinţa era prea mare şi răbufnirea aia îmi era adresată. Nea Cornel Ţălnar mi-a redat încrederea în mine, eu nu sînt vreun nesimţit să fac reproşuri antrenorului. Eram supărat pe mine.

- Mai întîi vin turcii la Bucureşti. Ce faceţi joi seară, cu Galata?
- Otrăvim fîntînile! Ar fi fost bine dacă acest lucru ne-ar fi asigurat victoria, dar nu e de ajuns. Trebuie să arătăm fotbal, nu merge să-i baţi pe turci din două pase şi o ocazie. Jucăm iar fără spectatori, este un dezavantaj pentru noi.

- V-aţi mulţumi şi cu un egal?
- M-aş mulţumi cu o victorie şi să dau eu gol, că n-am mai marcat de vreo 3 ani în Europa. Galata e o echipă de bătut, eu, unul, simt asta. Ar fi păcat să ne mulţumim cu puţin.

- Săptămîna se încheie cu un alt derby, cu Rapid, în Ştefan cel Mare.
- Şi trebuie neapărat să batem. Ideea e că ambele meciuri sînt importante, dar cel cu Rapid e război intern. Şi-n Europa League mai avem şanse să ajungem în primăvara europeană, dar duminică sîntem obligaţi să învingem. Dacă nu vom bate Galata, nu ne ia nimeni capul, dar cu giuleştenii e altceva. Dacă dau gol şi joi, şi duminică, mă voi simţi iar ca la 20 de ani... Oricum, mă simt bine psihic şi fizic, cum nu mi-a mai fost de mult.

Borcea la galerie
Meciul cu Galata e ultimul fără spectatori în Ştefan cel Mare în cupele europene, iar Cristi Borcea şi Vasile Turcu vor să facă din nou galerie echipei. Alături de cei doi acţionari vor mai fi şi 20 de prieteni, invitaţii pe care îi permite UEFA, iar grupul românilor va fi dotat cu tobe şi cu goarne. "Să nu mă faceţi să vă susţin din nou degeaba că nu mă mai vedeţi altădată!", le-a transmis deja Borcea jucătorilor. Referirea se făcea la meciul cu Panathinaikos (0-1) de acum o lună.

Gripa îi sperie
Aproape că nu a fost zi în ultima săptămînă în care dinamoviştii să nu vorbească despre gripa porcină, chestiune care-i sperie teribil. Deşi au făcut de mai bine de o lună vaccinul antigripal. Şi ieri cîţiva fotbalişti se plîngeau că sînt răciţi şi se simt ameţiţi. Li s-au prescris medicamente şi li s-a transmis să evite să iasă în locaţii publice supraaglomerate. "Tot răul spre bine, poate aşa mai stau şi ei pe acasă, nu mai ies teleleu prin cluburi", au spus şefii. De azi, jucătorii intră în cantonament.

Îşi cer banii
Fotbaliştii vor să aibă azi o discuţie cu şefii privind achitarea totală a banilor pentru calificarea în grupele Europa League. Un bonus total în valoare de 750.000 de euro trebuie achitat jucătorilor. Elevii lui Ţălnar sînt suspicioşi. "S-ar părea că unii băieţi au intrat deja în posesia primei. În tot cazul, ceea ce este clar e că nu toţi au luat şi atunci apar discuţii", au declarat fotbaliştii după meciul de la Iaşi.
Borcea: "Campionatul îl va cîştiga Dinamo, Cupa României este o competiţie secundară"

Cristi Borcea a declarat într-un interviu din cadrul emisiunii "Băieţii de la 7" de pe Telesport că la Dinamo singurul care decide este acum Cornel Dinu.

"Singurul care decide e nea Cornel. La el am apelat tot timpul cînd a fost avarie la Dinamo, tot timpul ne-am îndeplinit împreuna obiectivul propus. Contractul făcut de Consiliul de Administraţie este pe doi ani, numai el decide cine vine şi cine pleacă de la Dinamo. Acţionarii nu au nici o putere şi nici un cuvînt în această privinţă. Încerc să-i dau de doi ani această putere. Două zile şi două nopţi am încercat să-l conving să accepte", a spus Borcea.

Conducătorul dinamovist a vorbit şi despre jucători: "Eu ţin la toţi. Dacă nu mi-ar plăcea unul n-ar sta la Dinamo. Acum nu mai trebuie să-mi placă mie, trebuie să-i placă lui nea Cornel".

"Cristea are nevoie de Dinamo şi Dinamo are nevoie de Cristea. Dacă luăm campionatul putem să-i dăm drumul, dacă se implică ca în ultimele două meciuri, atunci îi voi da drumul", a declarat Borcea. "Cum să ceară Cristea concediu, astea sunt discuţii ale voastre ale presei", a adăugat acesta referindu-se la informaţiile apărute în presă despre Adrian Cristea.

Borcea i-a lăudat pe Claudiu Niculescu şi Boştină: "Mi-a plăcut foarte mult că Boştină şi Claudiu Niculescu s-au supărat în momentul schimbării, înseamnă că-şi doresc foarte mult să joace. Mă bucură forma lui Claudiu Niculescu, aşa trebuie să joace".

Oficialul dinamovist a făcut referire şi la arbitraj: "Nu sunt mulţumit de activitatea arbitrilor. Cum să fiu mulţumit cînd sunt şase meciuri în care am fost dezavantajaţi clar".

Despre Dumitru Dragomir, Cristi Borcea a avut numai cuvinte de laudă: "Dacă nu exista Mitică Dragomir el trebuia inventat. Nu există altul mai bun. Niciodată altul n-ar avea abilitatea să facă ceea ce a făcut Dragomir. Să dea Dumnezeu să-l ţină sănătos încă 15-20 de ani".

Conducătorul dinamovist a făcut şi un pronostic pentru acest sezon: "Campionatul îl va cîştiga Dinamo. Cupa României e o competiţie secundară".
"Fotbalul nu e joc de glezne!"

Andrei Cristea spune că îşi doreşte să se transfere cât mai repede de la Dinamo! Nu în străinătate însă, ci la echipa naţională, singura de care este cu adevărat interesat.

Cum te simţi în postura de golgheter al echipei?
Îţi spun sincer, nici nu ştiam că eu am cele mai multe goluri. Acum aflu! E adevărat că pentru un atacant este important să marcheze, însă nu toţi ne pricepem la contabilitate (râde).

Tu te-ai evidenţiat şi prin dăruirea de pe teren. Ţi-a fost greu să te impui la Dinamo, mai ales că ai fost perceput ca un fost stelist?
Problemele astea au fost doar la început. Acum, lucrurile s-au schimbat. Fanii şi-au dat seama că eu vreau să dau totul pentru Dinamo. Consider că fotbalul nu este doar joc de glezne, iar atunci când intru pe teren încerc să dau totul.

S-ar transfera doar la naţională
La Iaşi, fotbalul a părut uşor. Ai marcat două goluri simple…

Ca atacant trebuie să fii acolo unde trebuie, în felul acesta îţi faci munca mai uşoară. Tocmai pentru că mi-au uşurat munca, le dedic golurile lui Torje şi Alexe, oamenii care au dus greul la cele două reuşite ale mele.

În iarnă ai avut mai multe oferte să pleci. Te bucuri că ai rămas la Dinamo?
Domnul Borcea nu a vrut să mă lase să mă transfer, şi bine a făcut. Mi-a mers bine şi sper ca şi pe viitor să fie aşa.

Asta însemnă că în iarnă, dacă o să ai ofertă din altă parte, o să refuzi?
Aş vrea din tot sufletul să mă transfer. Am şi o echipă pe care nu aş putea să o refuz… echipa naţională. Am fost extrem de onorat atunci când m-a convocat domnul Lucescu. Îmi doresc foarte mult să mai joc sub comanda lui şi sper să se mai uite la mine. În rest, îmi doresc să câştig campionatul cu Dinamo.

Mulţi te-au considerat un fotbalist terminat. Steaua te-a dat la Timişoara, cei de la Poli au renunţat uşor la tine…
Ştiu! Doar nişte inconştienţi pot cataloga un fotbalist de 21 de ani ca fiind terminat. Mai mult nu vreau să spun, eu să fiu sănatos şi să îmi meargă bine la Dinamo!

5 goluri a marcat în acest sezon al Ligii I Andrei Cristea

1 gol a marcat Andrei Cristea în Cupa UEFA în acest sezon
"Jucătorii noştri vor să prindă contracte în Europa şi vor avea altă atitudine cu Galata!"

Dinamo Bucureşti se reîntâlneşte cu visul urât numit Galatasaray, într-un meci ce contează pentru grupele Europa League. Turcii au învins în manşa de la Istanbul cu 4-1 şi vor să se impună şi la Bucureşti. Dinamoviştii sunt optimişti însă. Vasile Turcu crede că jucătorii vor fi foarte motivaţi şi pot obţine minim un punct.

"Cred că se va vedea o diferenţă de atitudine la meciul cu Galatasaray. Joacă pe bonusuri, pe prime şi orice jucător de la noi vrea să prindă un contract afară. Meciurile din Europa League sunt cele mai importante. Sincer, sper la o victorie, dar şi la un meci egal am mai avea şanse de calificare. Depinde şi de jocul rezultatelor. Trebuie să ne impunem! Cred în domnii Dinu şi Ţălnar, şi în jucători", a spus Turcu la Sport.ro
"Borcea a zis că se internează dacă arbitrii mai greşesc împotriva lui!"

România are unul dintre cele mai strânse campionate de fotbal din lume. Primele patru echipe sunt la egalitate de puncte, iar diferenţa dintre locul 7 şi prima poziţie este de doar un punct. "Este un an bun, în care sunt meciuri bune chiar şi când joacă echipa de pe locul 14 cu cea de pe locul 2", a spus Dragomir la Sport.ro

Cu toate acestea, există şi nemulţumiţi în Liga I. Cristi Borcea se plânge de arbitraje şi crede că soarta lui Dinamo ar fi fost alta dacă ar avut parte de arbitri bine pregătiţi. Borcea este completat de Dumitru Dragomir, care susţine că sunt foarte multe greşeli de arbitraj împotriva lui Dinamo:

"Azi am vorbit iar cu Borcea şi e ca un blestem pentru Dinamo. E al şaselea meci când arbitrii greşesc împotriva lor. Borcea a zis că nu mai suportă şi că se duce să se interneze undeva. În primele 10 etape, la 7 meciuri arbitrii să fie împotriva ta, e prea mult", a mai spus preşedintele LPF
"Am fost supărat pe mine"

Claudiu Niculescu spune că singurul motiv al supărării sale în momentul înlocuirii de la Iaşi este el însuşi.

După mina nemulţumită din momentul schimbării sale de la Iaşi s-a speculat faptul că între Niculescu şi tehnicianul Ţălnar lucrurile n-ar sta pe roze. Căpitanul "câinilor" a explicat ieri că nemulţumirea venea de la faptul că nu reuşise să marcheze şi cu echipa lui Grigoraş, aşa cum o făcuse în partida de Cupă, cu Galaţi.

Crede într-o victorie cu Galata
"Nu am fost supărat că am fost schimbat, eram doar supărat pe mine pentru că nu reuşisem să marchez. Mi-aş fi dorit mult să înscriu şi cu Iaşiul", a povestit "Clau-gol". Acesta a continuat: "Nu ştiu dacă voi juca cu Galata, domnul Ţălnar ştie cel mai bine pe cine să bage pe teren, eu îi mulţumesc pentru încrederea acordată. Dacă voi fi introdus pe gazon, voi încerca să joc cât mai bine".

"Clau-gol" crede într-o victorie cu Galatasaray în grupele Europa League, dar nu uită nici meciul din etapa viitoare contra Rapidului. "Eu personal cred într-o victorie cu turcii şi implicit în calificare. Singura condiţie pentru a merge mai departe este să învingem joi. Să nu uităm totuşi de jocul cu Rapid, unul pe care trebuie să îl câştigăm".

Au revenit Kone şi Diabate
Absenţi în partida pe care roş-albii au câştigat-o la Iaşi, Djakaridja Kone şi colegul său Zie Diabate au revenit la antrenamentele echipei. Aceştia nu au făcut deplasarea alături de restul fotbaliştilor din lot din cauza unei răceli puternice. Cum ameninţarea virusului AH1N1 este din ce în ce mai mare, conducerea a decis ca fotbaliştii să facă analize înainte de a reveni la antrenament.

Ando a plecat din Dubai
Omul chemat să salveze Dinamo în ultima perioadă este, în sfârşit, liber de contract. Ioan Andone şi-a reziliat aseară contractul cu Al Ahli Dubai, formaţie cu care nu a avut deloc rezultatele pe care şeicii le aşteptau. Chiar şi aşa, nu este deloc sigur că el va reveni în "Ştefan cel Mare", surse din anturajul său susţinând că, în acest moment, cea mai tentantă ofertă pentru el vine din campionatul Ucrainei. Mai mult, nici şefii dinamovişti nu îl mai vor, după ce Ando i-a refuzat în urmă cu o lună.
Turcu spune că Dinamo nu a avut noroc la tragere, deoarece Astra e un adversar incomod

Vicepreşedintele lui Dinamo, Vasile Turcu, a declarat, marţi, că bucureştenii trebuie să ia în serios serios meciul cu Astra din sferturile de finală ale Cupei României, pentru a evita orice fel de surprize.

"Nu prea am avut noroc la tragerea la sorţi. Astra e un adversar incomod. Mulţi zic că se vor da din faţa noastră, dar nu va fi aşa, deoarece jucătorii împrumutaţi de Dinamo la Ploieşti vor evolua cu multă ardoare pentru a demonstra că au valoare să revină în Ştefan cel Mare", a spus Turcu la Sport.ro.

Formaţia antrenată de Cornel Ţălnar va juca împotriva Astrei Ploieşti, în deplasare, în sferturile de finală ale competiţiei, conform tragerii la sorţi care a avut loc, marţi, la Casa Fotbalului.
Biletele la derby-ul Dinamo-Rapid au preţuri cuprinse între 10 şi 60 de lei

Biletele pentru derby-ul etapei a 13-a, Dinamo-Rapid, se vor pune în vânzare miercuri şi vor avea preţurile cuprinse între 10 şi 60 lei, informează site-ul oficial al echipei dinŞtefan cel Mare.

Biletele la cele două peluze vor costa 10 lei, cele de la Tribuna a II-a (sector 19, sector 25) 15 lei, în timp ce tichetele de la Tribuna a II-a, sub copertină (sector 20, sector 21, sector 23, sector 24) sunt 30 de lei, iar cele de la Tribuna a II-a, sub copertină (sector 20, sector 24, rândurile 9, 10, 11), costă 40 de lei.

La Tribuna 0-II (sector 1, sector 2, sector 7, sector 8) bilete costă 30 de lei, iar cele de la Tribuna 0-I (sector 3, sector 4, sector 5, sector 6) 40 de lei.

Cele mai scumpe bilete sunt cele de la Tribuna 0-VIP (sector 4, sector 5) şi costă 60 de lei.

Copiii cu vârste până la 7 ani şi elevii până la 14 ani au acces gratuit numai însoţiţi de adulţi, la Peluza II, Sectorul 17, pe bilet fiind înscrisă menţiunea minor cu însoţitor. Elevii cu vârste peste 14 ani, studenţii, femeile şi pensionarii au reducere de 50% la Peluza I, Sector 35.

Biletele pentru acest meci se vor pune în vânzare miercuri, cu începere de la ora 10:00.

Derbyul Dinamo-Rapid este programat duminică, de la ora 20:00, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.
"Sîntem imprevizibili!"

Cristi Borcea, directorul executiv al clubului Dinamo, a vorbit despre şansele echipei sale de a se califica în faza următoare a Europa League.

"E devreme să vorbim despre şansele noastre în Europa. Dinamo e o echipă imprevizibilă. Să nu uităm ce rezultate aveam în anii trecuţi împotriva unor echipe cu bugete mult mai mari. La acest nivel nu poţi să dai un pronostic sigur. Se poate întîmpla orice. Am bătut pe Everton cu 5-1 sau pe ŢSKA Moscova, deţinătoarea Cupei UEFA, şi am pierdut cu Liberec acasă cu 2-0. Sîntem imprevizibili!", a spus Cristi Borcea la GSPTV

Oficialul "cîinilor" a comentat decizia Comitetului Executiv al FRF, de a renunţa la abrigăzile de arbitri din străinătate, declarînd că îl va susţine în continuare pe şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram.

"Eu am susţinut ideea cu arbitri străini tot timpul. Aţi văzut că am cîştigat toate meciurile cînd ne-au arbitrat străini, cu cei români am avut mereu probleme. O să mai discutăm acest caz într-un cadru mai larg pe 21. Eu nu puteam să exprim numai dorinţa clubului Dinamo la acest Comitet Executiv. Eu nu am de ce să susţin schimbarea lui Vasile Avram. El a propus excluderea arbitrilor români în baza unui raport venit de la UEFA. Am trimis o cerere la CCA pentru ca meciurile echipelor din top să fie arbitrate de brigăzi din străinătate. După ce s-a întîmplat la meciul cu Bistriţa, am vorbit cu domnul Avram şi i-am spus să îmi dea arbitrii străini tot campionatul. El nu mi-a pus nici măcar la meciul cu Rapid", a spus Cristi Borcea la GSPTV.
Hagi: "Am avut multe oferte de la Dinamo, dar nu o să antrenez niciodată acolo"

Gheorghe Hagi a dezvăluit că a avut numeroase oferte din Ştefan cel Mare pentru a prelua postul de tehnician, dar nu a dat curs acestora pentru că nu se vede antrenînd niciodată în Groapă.

"O să antrenez în viitor, nu ştiu unde, dar nu o să mai stau mult pe bară. Am avut ofertă de la Galatasaray, dar am refuzat-o. Oferta a fost de un an şi trei luni, dar eu am vrut doi ani ş jumătate. Cînd voi avea o ofertă competitivă, voi antrena din nou. Am avut o ofertă şi de la Dinamo, chiar o ofertă foarte bună. Le mulţumesc pentru asta, dar nu voi antrena niciodată pe Dinamo. Am fost solicitat de foarte multe ori de ei. Ştiu că ar fi o situaţie provocatoare şi mulţi m-au criticat pentru că nu am acceptat, dar am şi eu o vîrstă şi nu pot să îmi mai schimb sîngele. E roş-albastru! Nu am avut performanţe în Liga 1 pentru că nu am avut timp şi nici sprijin. Poate la Timişoara a fost ceva mai bine, dar nu cu mult faţă de Steaua. La Galata am stat un an şi jumătate şi am fost numit cel mai bun antenor al anului. Trebuie timp pentru performanţe adevărate", a spus Gheorghe Hagi la Fanatik Show, la DigiSport.

Despre meciul Galatasaray - Dinamo » Fostul internaţional român, Gheorghe Hagi, a analizat la Fanatik Show, pe DigiSport, meciul lui Dinamo cu Galatasaray, meci din grupele Europa League.

Hagi este de părere că dinamoviştii ar trebui să speculeze problemele din defensiva turcilor, dar trebuie să fie foarte atenţi la jocul ofensiv al acestora.

"Galatasaray este o echipă foarte periculoasă, dar e vulnerabilă în defensivă. Lasă multe spaţii şi de multe ori joacă unu contra unu. Punctul lor forte e atacul, acolo trebuie să fie foarte atenţi dinamoviştii. De altfel, forţa lor ofensivă s-a văzut şi în meciul tur", a spus fosta vedetă a Galatei.

Partida dintre Dinamo şi Galatasaray se va disputa joi, de la ora 20:00 şi va fi transmisă de ProTV.
URL de referinţă