RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Gabriel Torje: "Îmi dau sufletul pentru Dinamo"

Gabriel Torje, 20 de ani la finele acestei luni, a intrat din nou în vizorul fanilor. Deşi este bine văzut de către coechipieri şi are un randament care-i mulţumeşte pe şefi şi pe antrenori, bănăţeanul e contestat de către o parte a galeriei.

Imediat după meciul de la Iaşi, Gabi le-a oferit tricoul suporterilor care au făcut deplasarea în Copou. "Ei i l-au cerut", susţin colegii. Numai că nici unul dintre fani nu l-a mai dorit, iar microbiştii prezenţi în tribună afirmă că unul dintre spectatori i l-a dat lui Dolha pentru a-l duce înapoi în vestiar! Pe forumurile dedicate ultraşilor, o parte dintre aceştia îi reproşează mijlocaşului diverse episoade ale vieţii de noapte.

Fotbalistul a oferit ieri o declaraţie prin care vrea să facă pace cu fanii. "Ceea ce contează este că Dinamo e echipa mea şi pentru echipa mea îmi dau sufletul şi ultima picătură de energie! Joc pentru familia mea, pentru culorile alb şi roşu, pentru suporteri, pentru antrenori, pentru şefi şi pentru mine. N-am cerut niciodată aplauze nemeritate. Cu tricoul nu e nici o poveste, l-am oferit galeriei ca un gest de apreciere pentru încurajările la adresa mea şi a echipei. Întotdeauna există contestatari, dar eu voi continua să joc fotbal pentru Dinamo".

2 goluri a marcat Torje în acest sezon. Bănăţeanul mai are 3 pase decisive în 17 meciuri disputate

Tamaş, un tricou pe meci

Fotbalistul cu cel mai mare lipici la suporteri este Gabriel Tamaş. Stoperul îşi oferă tricoul suporterilor după fiecare partidă. "O să faci o tribună plină numai din tricourile tale!", se amuză prietenii braşoveanului. La început, şefii îi opreau fundaşului din contract cîte 100 de euro pentru fiecare tricou, însă fotbaliştii au reuşit să schimbe această hotărîre. Sau cel puţin doar în privinţa lui Tamaş, jucătorul anunţîndu-i pe şefi că el îşi va da tricoul ori de cîte ori i-l va cere un fan.

Regim spartan
Dinamo a intrat în cantonament ieri la prînz, jucătorii antrenîndu-se aseară la Săftica. Astăzi va urma o altă şedinţă de pregătire, plus studiul video al adversarului de joi. "Nu vorbim acum de Rapid, ne gîndim doar la turci", au declarat fotbaliştii. După întîlnirea cu Galata, indiferent de rezultat, roş-albii vor dormi în cantonament la Săftica. Vineri vor avea jumătate de zi liberă, după care vor reveni la Săftica pentru a pregăti derby-ul cu Rapid de duminică.

"Vi-l luăm pe Spadacio!"
După ce Copos a declarat că va încerca să-i transfere la iarnă pe dinamoviştii N'Doye şi Zicu, Cristi Borcea a avut un dialog telefonic cu patronul Rapidului, în care l-a ameninţat, mai în glumă, mai în serios: "Dacă nu încetezi, ţi-l vom lua pe Spadacio din ianuarie! Crezi că glumesc? Poate, cine ştie! Dar ştii că atunci cînd îmi pun ceva în cap, reuşesc. Nu are rost să rişti. Chiar poţi să bagi mîna în foc că brazilianul n-ar vrea la Dinamo?!". Spadacio (29 de ani) are 18 goluri în 15 luni petrecute la Rapid.
Cornel Dinu îşi doreşte ca Dinamo să repete cu Galata victoria din 1955

Directorul tehnic al lui Dinamo, Cornel Dinu, a declarat miercuri că îşi doreşte ca în meciul de joi cu Galatasaray să se repete istoria din 1955, când alb-roşiii i-au învins pe Cim-Bom cu 3-1 în debutul lor în cupele europene.

"O să fie o partidă interesantă şi importantă pentru noi. În 1955, Dinamo a debutat în cupele europene în faţa lui Galatasaray. Atunci a fost 3-1 şi sper ca istoria să se repete", a declarat Cornel Dinu, care a adăugat: "În calculele grupei o victorie ar însemna foarte mult pentru Dinamo, o echipă care în ultimul timp a trecut prin multe convulsii pe banca tehnică. În momentul de faţă, Dinamo se află în cursa pentru toate cele trei competiţii. Indiferent de situaţia cu care s-a confruntat, o victorie cu Galatasaray, o echipă aureolată şi puternică, ar însemna menţinerea şanselor şi în Liga Europa, însă nu o să fie deloc uşor".

Tehnicianul a explicat că jocul turcilor poate fi contracarat, chiar dacă a admis că Galata are jucători mai buni ca Dinamo. "O parte din jucătorii lui Galatasaray sunt mai valoroşi decât cei ai lui Dinamo, însă în fotbal o astfel de apreciere poate fi dată peste cap cu un joc omogen, cu forţă de joc şi foarte multă abnegaţie. În ultimele jocuri am arătat aşa, dar mai avem mult de muncit. Din astfel de partide avem numai de câştigat", a spus Cornel Dinu, care este de părere că Galatasaray are şi puncte vulnerabile.

Tehnicianul s-a declarat surprins că în tur jucătorii Sabri, Akman, Barda şi Arda Turan nu au fost folosiţi şi a apreciat că echipa lui Rijkaard are "o forţă mare de la mijloc în sus, plus doi fundaşi laterali de mare valoare".

Cât priveşte faptul că meciul se va juca fără spectatori, tehnicianul a admis că echipa sa este avantajată, dar a precizat că un eventual succes depinde doar de jucători. "Noi suntem mai obişnuiţi ca ei să jucăm fără spectatori şi pare să fie un avantaj pentru noi. Totuşi, echipa care se va mobiliza mai bine va avea câştig de cauză. În niciun caz Galatasaray nu e purtată spre victorie de public. Victoriile le aduc jucătorii, în teren", a comentat directorul tehnic dinamovist.

Cornel Dinu s-a referit şi la declaraţiile făcute în ultimul timp de Ioan Andone şi a ţinut să sublinieze fair-play-ul fostului antrenor dinamovist. "Acum e o situaţie certă la Dinamo. Avem o bancă tehnică aşezată şi căutăm doar un antrenor secund. Andone a dat dovadă de fair-play în urmă cu două săptămâni, când a spus că Dinamo are o conducere tehnică şi administrativă aşezată şi a mai completat că nu prin venirea lui se pot rezolva toate problemele la Dinamo", a spus Dinu.

Cât priveşte o eventuală primăvară fotbalistică pentru echipele româneşti, Cornel Dinu a comentat: "Dacă ne vom califica cu două echipe, ar însemna un câştig important pentru fotbalul românesc".

Partida Dinamo-Galatasaray, din cadrul Grupei F a Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 20:00 pe stadionul din Ştefan cel Mare şi se va juca cu porţile închise.
Claudiu Niculescu: "Mai bine înjurat, decât fără spectatori"

Dinamo, le duce dorul fanilor "roş-albi" care nu vor avea voie în tribune nici la meciul cu Galatasaray Istanbul din Liga Europa.

Dinamo îşi joacă mâine seară, de la ora 20:00, ultima şansă de a continua în Europa. "Câinii" dau piept în Ştefan cel Mare cu Galatasaray Istanbul, echipă în faţa căreia au pierdut acum două săptămâni cu scorul de 1-4.

"La Istanbul a fost un accident", a declarat, pentru evz.ro, Claudiu Niculescu. Atacantul se plânge de faptul că Dinamo va juca din nou fără suporteri.

"Să evoluezi în faţa tribunelor goale e cel mai urât lucru posibil", a mărturisit Claudiu. Meciul Dinamo - Galata, din Grupa F a Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigadă germană, cu Michael Weiner la centru

"Galata are mai multă experienţă"
Evz.ro: Claudiu, cum vezi meciul de mâine?

Claudiu Niculescu: Va fi greu, mai ales că suntem obligaţi să jucăm din nou fără suporteri. Să ştii, însă, că am mare încredere într-un rezultat mare. Chiar mă uitam în dimineaţa asta prin vestiar, la masă, şi i-am văzut pe băieţi conectaţi la joc, hotărâţi să facă o partidă bună. Încă mai avem şanse de calificare, dar condiţia obligatorie de a continua în Liga Europa e aceea de a învinge mâine seară Galata.

Cum ţi se pare Galata?
O echipă foarte valoroasă, cu un antrenor care nu mai are nevoie de nicio prezentare, cu fotbalişti aduşi pe bani grei. Galata nu e însă o echipă de nebătut. Dacă vom fi ceva mai atenţi în defensivă, atunci, cu siguranţă, îi vom putea învinge.

Ce s-a întâmplat la Istanbul?
La Istanbul a fost un accident. Nu ştiu, poate a contat mult şi experienţa în cupele europene pe care turcii o au, atât la nivel de echipă, cât şi la nivel individual. Joacă an de an în Europa. Cred că asta a fost principala cauză a înfrângerii, nu s-a întâmplat nimic mai mult.

"Ne gândim mai mult la campionat"
Cum e să joci fără suporteri?

E cel mai urât lucru posibil. Întrebaţi orice fotbalist care are ghinionul să joace cu tribunele goale şi vă va spune la fel. Le-am simţit lipsa fanilor din plin la toate meciurile disputate în astfel de condiţii. Şi cu Panathinaikos. Mai bine înjurat, decât fără spectatori.

După un început bun, şi voi, dar şi celelalte echipe româneşti, v-aţi împotmolit în Liga Europa. Ce se întâmplă?
E greu să mergi pe trei fronturi. Şi, nu vezi, cam toate echipele sunt interesate doar de campionat. Recunosc faptul că şi noi suntem cu gândul mai mult la competiţia internă. Perspectiva participării în grupele Ligii Campionilor e foarte tentantă pentru toată lumea. Toţi vor acolo. Şi noi, bine înţeles. Eu cred că Dinamo are faţă de Liga Campionilor. Şi asta vom încerca să arătăm chiar din următoarea etapă, cu o victorie în faţa Rapidului.

Cât de mult v-a afectat instabilitatea de la nivelul conducerii tehnice?
Ar fi absurd să spun că nu ne-a afectat. Orice schimbare de antrenor, orice discuţii de afectează fie şi indirect. Însă, acum, de două sptămâni, de când avem linişte, au apărut şi rezultatele. Am bătut Oţelul şi Poli Iaşi. A mai fost şi meciul acela cu Bistriţa, în care am ratat o grămadă de ocazii. Cred că Dinamo e pe un drum bun.
Hagi: "Dinamo îi poate pune probleme lui Galatasaray"

Gheorghe Hagi, fostul antrenor şi jucător al echipei Galatasaray Istanbul, care va întâlni, în această seară, la Bucureşti, pe Dinamo, în etapa a patra a grupelor Ligii Europa, a declarat pentru publicaţia turcă "Fanatik" că oaspeţii vor avea un meci foarte greu în Ştefan cel Mare.

"Ca şi la Istanbul, partida nu va fi uşoară pentru Galatasaray. Dinamo va dori cu orice preţ să câştige. Galata s-a întărit mult în această vară, mai ales în ofensivă", a spus Hagi, care l-a lăudat pe tehnicianul turcilor, olandezul Frank Rijkaard.

"A fost un foarte bun jucător şi a avut antrenori excelenţi - fapt care se vede în jocul echipelor pe care le pregăteşte", a adăugat Hagi.
Negoiţă: "Sîntem obligaţi să cîştigăm cu Galatasaray"

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă, unul dintre sponsorii echipei Dinamo, consideră că meciul din această seară cu Galatasaray este ultima şansă a dinamoviştilor pentru a prinde un loc în primăvara europeană.

"Voi merge la meci pentru că este unul important pentru noi şi trebuie neapărat să-l cîştigăm. Avem o echipă puternică, care se poate impune în faţa turcilor de la Galatasaray. Unitatea grupului şi valoarea jucătorilor pot face un meci mare în această seară. Sîntem obligaţi să cîştigăm acestă întîlnire pentru că este ultima noastră şansă de a prinde un loc în primăvara Europa League", a precizat Ionuţ Negoiţă pentru gsp.ro
Marius Niculae se antrenează cu Sporting!

Marius Niculae a efectuat ultimele examene medicale la Lisabona şi a transmis în ţară că se simte bine. Atacantul de 28 de ani va mai rămîne şi în această săptămînă în Portugalia, unde se pregăteşte cu fosta sa echipă, Sporting.

Niculae are o ofertă din prima ligă lusitană, una dintre formaţiile interesate fiind Braga, liderul campionatului. De luni ar urma să revină în România. A lipsit ultimele două luni din cauza problemelor la aductori.
"Jucaţi pentru export!"

Şefii de la Dinamo speră ca fotbaliştii să fie motivaţi măcar pentru a prinde un contract în străinătate.

Soarta europeană a "cîinilor" se decide diseară. Egalul şi victoria îi ţin în cărţi, înfrîngerea i-ar scoate definitiv din luptă. Deşi acţionarii au declarat că accentul se va pune de acum înainte pe campionat, ei nu vor ca echipa să renunţe la competiţia continentală. Pe lîngă bonusul total promis, 100.000 de euro, oficialii le-au transmis fotbaliştilor un mesaj inedit: să-şi dea silinţa să joace bine că poate aşa prind un contract în străinătate! "Probabil asta îi va motiva cel mai mult. Şi noi plătim bine, dar străinii sînt mai darnici, aşa că să bată şi poate au noroc la mai mulţi bani", sînt de părere şefii.

În mai multe rînduri, conducătorii au spus că orice fotbalist de la Dinamo poate fi vîndut pentru o sumă consistentă. "Se va vedea o diferenţă de atitudine la meciul de acum faţă de cel de la Istanbul. Băieţii joacă pe bonusuri importante, iar fiecare vrea să prindă un contract "afară". Vor fi extrem de motivaţi. Eu sper la o victorie, dar nici un egal n-ar fi rău", a declarat Vasile Turcu. "Toţi trebuie să fie conştienţi că o victorie cu Galata i-ar face cunoscuţi. Vor avea de cîştigat şi în plan sportiv, şi în afara gazonului", a spus şi Cristi Borcea.
"Turcii sunt tari, dar îi batem!"

Gabi Tamaş vorbeşte în stilul său, direct la obiect şi nonconformist, despre meciul cu Galatasaray, despre şansele la calificare ale echipei sale şi despre diferenţa dintre partida cu turcii şi cea de duminică, împotriva Rapidului.

-Crezi că îşi poate lua Dinamo revanşa după acel 1-4 din meciul tur?
-Cum să nu? De asta este frumos fotbalul. Ei sunt o echipă mai puternică decât noi acum. Dar putem juca foarte bine şi să îi batem! Iar bucuria ar fi imensă…

-Ce trebuie să facă Dinamo pentru a nu repeta rezultatul din meciul tur?
-(Râde) Să dăm mai multe goluri decât ei… Să fim atenţi, să rămânem concentraţi 90 de minute. Şi putem câştiga. OK, sunt tari, dar şi ei poti fi învinşi.

-Să înţeleg că mai crezi în calificarea în primăvara europeană?
-Eu sunt sigur că ne putem califica. Foarte serios zic asta. O să cred în calificare atât timp cât mai avem şi cea mai mică şansă. Adică sper până la capăt.

"Să ne facem un nume în Europa!"
-Sunt meciurile din campionat mai importante decât cele din Europa?

-Pe plan fotbalistic, meciul cu Galatasaray este mai important. Campionatul este abia la început. Iar pentru Dinamo, pe plan fotbalistic, este mai important să îşi facă un nume şi în Europa, să bată pe Galata şi apoi să se califice din grupă.

-Din nou veţi juca fără fani. Contează?
-Este foarte greu. Dar sunt convins că fanii noştri vor fi pe străzi, pe lângă stadion şi o să putem să îi auzim din când în când. Exact ca la meciul cu Panathinaikos! Doar că acum sperăm să nu îi dezamăgim ca atunci. Stai, pot să te întreb şi eu ceva?

-Te rog, ce?
-Cu Rapidul este cu spectatori?

-Da. Şi pentru că ai întrebat, care meci este mai important pentru Dinamo? Cu turcii sau cu Rapid?
-Sincer? Aş vrea să-i batem pe turci şi să trecem de grupe. Şi aş mai vrea să pierdem cu Rapid şi să luăm campionatul!
Ţălnar: "E revanşa mea"

30 iulie 1997 este ziua ultimului meci al lui Cornel Ţălnar în cupele europene pe banca lui Dinamo.

De atunci, "Ţânţarul" a condus de mai multe ori formaţia din "Ştefan cel Mare", dar nu a mai apucat să miroasă aerul competiţiilor internaţionale. Acea partidă este una de tristă amintire, atât pentru technician, cât şi pentru toţi dinamoviştii. Este vorba de "dubla" cu islandezii de la Knattspyrnufélag, echipă care a reuşit să-i elimine pe "câini" şi să le producă una dintre cele mai mari umilinţe din istorie.

După mai bine de 12 ani, Ţălnar va lua loc din nou pe banca dinamovistă la oră europeană. Iar adversarul este unul mult mai puternic decât "pescarii" din '97. Ţălnar spune că vrea să răzbune acel meci, iar jocul cu Galatasaray pare a fi cel mai bun moment. "Nu vreau să vorbesc despre acel meci. Atunci au fost alte probleme, nu a fost numai vina mea. Dar nu contează, tot ce e important este ca noi să ne impunem cu Galatasaray. Poate este şi revanşa mea, iar dacă o să-mi iasă, sper să şterg amintirea acelui meci", a spus, ieri, Cornel Ţălnar.

Interesant este faptul că, în '97, Cornel Dinu ocupa, ca şi astăzi, funcţia de director tehnic, iar după "dubla" cu KR, atât "Mister", cât şi Ţălnar au fost demişi.
Cel mai în formă jucător, Andrei Cristea, nu s-a antrenat din cauza febrei

Răceala le dă frisoane dinamoviştilor, atât la propriu, cât şi la figurat. Săptămâna trecută, Cristi Borcea a vrut să amâne meciul de la Iaşi pentru că şapte fotbalişti acuzau viroze respiratorii.

Doi dintre ei nici măcar nu au făcut deplasarea în Copou, Kone şi Diabate fiind lăsaţi acasă, suspectați chiar de gripă porcină. Din păcate pentru cei din "Ştefan cel Mare", răceala face noi victime în rândul "câinilor". Mai nou, virusul l-a lovit pe cel mai important fotbalist din "Groapă" al momentului. Este vorba de Andrei Cristea, golgheterul la zi al echipei. Atacantul nu s-a antrenat aseară, stafful tehnic şi cel medical hotărând ca "vârful" să rămână în cameră, mai ales că afară ploua, iar termometrul arăta valori scăzute. Cristea a făcut și febră aseară, dar Ţălnar spera încă să-l poată avea la dispoziţie pe fotbalist, în funcţie de cum se va simţi astăzi urmând să fie luată o decizie.

Alexe, în locul lui Niculescu
În cazul în care Andrei Cristea va putea fi folosit, Dinu şi Ţălnar au decis ca în atac, alături de fostul stelist, să fie trimis Alexe, asta după ce în ultimele două meciuri Niculescu a fost titular. Dacă Andrei Cristea nu va fi apt de joc, atunci cuplul din atac va fi Niculescu - Alexe.
URL de referinţă