RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Marius Niculae: "Nu voi lăsa niciodată această echipă într-un moment dificil"

Atacantul lui Dinamo, Marius Niculae, a declarat, marţi, că nu se pune problema să plece de la echipă în ciuda problemelor cu care se confruntă clubul în prezent şi le-a cerut colegilor săi să nu se gândescă la bani, ci numai la realizarea obiectivelor.

"Eu sunt crescut în Ştefan cel Mare, sunt un dinamovist adevărat. Nu sunt cuvinte mari, aşa m-am format în timp, să mă antrenez astăzi mai mult decat m-am pregatit ieri. Întotdeauna am preferat să spun lucrurilor pe nume. Suporterii şi opinia publică din România trebuie să ştie că nu voi lăsa niciodată Dinamo într-un moment dificil, mai ales acum, când ne aflăm pe locul 8. Banii nu reprezintă totul în viaţă, chiar dacă sunt în vacanţă, mă gândesc în fiecare zi că locul pe care îl ocupăm în clasament nu este pe măsura aşteptărilor tuturor dinamoviştilor. Nu cred că trebuie sa ne gandim numai la bani", a spus Niculae, citat de site-ul oficial.

Vârful în vârstă de 28 de ani le cere colegilor săi să nu dezarmeze şi să rămână alături pentru a câştiga titlul în acest sezon, chiar dacă la finalul turului Dinamo se află doar pe poziţia 8. "E momentul să fim uniţi, să acceptăm greşelile pe care le-am făcut în acest tur de campionat şi să facem tot ce depinde de noi în retur, pentru a reveni în fruntea clasamentului. Am făcut multe greşeli în acest tur. Priviţi clasamentul, am învins cele trei echipe aflate pe podium, la egalitate de puncte, şi suntem pe locul 8. Nu poate fi vorba de lipsă de valoare când câştigi împotriva echipelor de pe podium. Am pierdut prea multe puncte împotriva echipelor mici, cum se spune. Probleme de atitudine, greseli de arbitraj, ratări incredibile. Din punctul meu de vedere, lupta pentru titlu nu este încheiată şi, în plus, suntem calificaţi şi în semifinalele Cupei României. Ne putem îndeplini obiectivele, dar trebuie să muncim mai mult", a adăugat acesta.

Presa a speculat în ultima perioadă că Niculae va pleca în această iarnă de la Dinamo, din cauza faptului că oficialii intenţionează să îi reducă salariul, fapt neacceptat de atacant.
Dinamo va efectua stagii de pregătire la Poiana Braşov şi Antalya

Lotul echipei Dinamo se va reuni la data de 11 ianuarie, la stadionul Dinamo, după care, formaţia antrenată de Cornel Ţălnar va susţine două stagii de pregătire, la Poiana Braşov, respectiv în Turcia, la Antalya, informează miercuri, site-ul oficial al clubului.

La 14 ianuarie, jucătorii grupării din Ştefan cel Mare vor efectua vizita medicală la INMS.

Primul stagiu de pregătire va avea loc în perioada 15-25 ianuarie, la Poiana Braşov, iar cel de-al doilea cantonament este programat pentru intervalul 28-11 februarie, în Antalya, Turcia.

Dinamo va susţine o serie de partide amicale în Antalya, iar programul complet al meciurilor va fi comunicat în timp util de conducerea clubului din Ştefan cel Mare.
Gabriel Tamaş a devenit oficial jucătorul lui West Bromwich Albion pentru şase luni

Internaţionalul român Gabriel Tamaş a semnat, miercuri, un contract valabil până la finalul sezonului cu formaţia engleză de ligă secundă West Bromwich Albion, acolo unde a fost împrumutat de la Auxerre, a declarat, agentul FIFA, Florin Manea.

"Gabriel a trecut cu bine de vizita medicală şi a semnat azi un contract valabil şase luni. Chiar în acest moment efectuează primul antrenament alături de noua sa echipă. În cazul în care se va adapta la West Bromwich, atunci va fi achiziţionat definitiv şi va semna o prelungire pe încă trei ani", a spus Manea.

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani va încasa un salariu săptămânal de 12.000 de lire sterline, care însă va creşte după fiecare an de contract.

Tamaş (26 de ani) a fost împrumutat în ultimul sezon şi jumătate de Auxerre la Dinamo, însă oficialii din Ştefan cel Mare nu au activat până acum clauza de achiziţionare. În urma unei înţelegeri, Dinamo a decis să îl lase pe Tamaş să plece în Anglia, deşi împrumutul său de la Auxerre expira abia la finalul sezonului.

Fundaşul central, care a mai evoluat în cariera sa pentru FC Braşov, Tractorul Braşov, Galatasaray, Spartak Moscova şi Celta Vigo, are 42 de selecţii în echipa naţională a României şi două goluri marcate.

Înfiinţată în anul 1878, formaţia West Bromwich Albion, pregătită în prezent de fostul internaţional italian Roberto di Matteo, activează în liga a doua engleză, după ce în vară a retrogradat din Premier League, iar în prezent ocupă locul secund în clasament, cu şanse reale de a reveni în elită. Tamaş va deveni al doilea fotbalist român care evoluează pentru WBA, după Cosmin Contra, legitimat în sezonul 2004-2005, sub formă de împrumut de la Atletico Madrid.
Florin Bratu: "Să ne vină mintea la cap"

Florin Bratu a declarat că vrea mai mult profesionalism la Dinamo. Atacantul de 30 de ani tocmai ce-a acceptat micşorarea cu o treime a salariului. A explicat de ce: "Clubul trece printr- un moment greu, înţeleg, fiindcă şi Dinamo mi-a întins mie o mînă cînd mi-a fost dificil".

- Florin, de ce ai acceptat micşorarea salariului cu 30 la sută?
- Pentru Dinamo. Acest club m-a ajutat la greu, cînd aveam nevoie, e firesc să răspund şi eu la fel într-o perioadă delicată. Eu nu uit!

- Te întrebam şi fiindcă mai mulţi colegi de-ai tăi spun că refuză să li se scadă contractul.
- Gata, am vorbit destul despre bani. Am acceptat, asta a fost, viaţa merge înainte. Uneori, banii nu înseamnă totul în viaţă. Vreau să continuu la Dinamo, o fac şi pentru suporteri, nu doar pentru mine. Fanii mi-au fost alături în moment delicate şi eu nu-i uit, v-am mai spus, pe cei ce-mi fac bine.

- Cînd te vom revedea pe gazon?
- Cît mai curînd, din ianuarie-februarie o să joc în amicale. O să intru în programul normal al echipei, sînt la dispoziţia antrenorilor. Locul 8 din prezent nu onorează pe Dinamo. Trebuie să tragem tare cu toţii. Să ne vină mintea la cap, fiindcă au fost unele derapaje în toamnă care nu fac cinste clubului! Încă mai sîntem în luptă pentru titlu, nu trebuie să dezarmăm, însă trebuie să ne schimbăm atitudinea într-una dedicată total fotbalului.
Bani din Grecia

Curtat intens de Aris Salonic, dar şi de U Cluj, care îl ademeneşte cu un salariu mare, Adrian Cristea preferă un transfer în Grecia.

Dinamo i-a dat hîrtie de transfer lui Adrian Cristea. Suma pe care o cer "cîinii" este de 1,2 milioane de euro, cu TVA inclus, iar "Prinţul" are momentan două oferte concrete. Prima vine din Grecia. Aris Salonic, locul 7, a pus ochii pe mijlocaşul de 26 de ani la partida cu Panathinaikos, de la Atena , şi a solicitat DVD-uri cu evoluţiile sale. Azi, acestea vor fi trimise pentru a fi vizionate de antrenorul elenilor, Hector Raul Cuper. "Aştept să văd dacă se concretizează oferta grecilor, mi-aş dori foarte mult să joc în străinătate", le-a transmis Cristea şefilor. Suma încasată se va împărţi în mod egal cu Poli Iaşi, club ce deţine 50% din drepturile federative ale fotbalistului.

Cea de-a doua propunere de transfer vine din liga secundă, de la U Cluj. Florian Walter, patronul ardelenilor, i-a promis "Prinţului" 70.000 de euro pînă în vară, adică exact cît cîştigă el în Ştefan cel Mare într-un an întreg, dar mijlocaşul a refuzat momentan.

Pulhac spre Bundesliga
Ieri, la biroul lui Cristi Borcea a apărut şi Cristi Pulhac, pentru a-i fi înmînată hîrtia cu suma de transfer pe care o solicită Dinamo. Fundaşul de 25 de ani poate pleca oriunde pentru 500.000 de euro. Pulhac are deja o oportunitate de transfer. O echipă din subsolul clasamentului din Bundesliga s-a arătat interesată de achiziţionarea fotbalistului şi zilele acestea urmează să fie perfectată afacerea.

N'Doye ameninţă!
Dinamo are probleme cu Ousmane N'Doye. Senegalezul de 31 de ani i-a transmis lui Cristi Borcea că nu acceptă diminuarea contractului şi a ameninţat că va pleca la Neuchatel Xamax, locul 4 în Elveţia. "N'Doye e febleţea lui Borcea, îi va da nişte bonusuri, ceva, că se pricepe la contracte, şi îl va ţine pe Ousmane în continuare la Dinamo", spun surse din cadrul clubului.

Tamaş ia 67.000 de euro pe lună
Gabi Tamaş, 26 de ani, a plecat ieri în Anglia pentru a parafa actele cu West Bromwich Albion (locul 2 în liga secundă). Stoperul a făcut vizita medicală şi aştepta aseară să se încheie şi afacerea între cluburi. Tamaş va avea un salariu lunar de 67.000 de euro, de aproape 5 ori mai mult decît la Dinamo! Agenţii spun că WBA s-a înţeles deja şi cu Auxerre, astfel că Tamaş va rămîne în Anglia şi din vară.

Dolha spre CFR?
Ema Dolha, 30 de ani, a primit hîrtie că poate pleca la orice formaţie care achită pe el 100.000 de euro plus TVA. Fotbalistul a evitat să vorbească despre viitoarea sa destinaţie, dar unele surse afirmă că viitoarea sa destinaţie ar putea fi CFR Cluj.
Niculescu: "Va fi greu să recuperăm diferenţa de puncte, dar sper să reuşim să luăm titlul"

"Clau-gol" spune că 2009 a fost un an dezamăgitor pentru el şi pentru Dinamo, dar spera ca roş-albii să iasă campioni în 2010 pentru a răzbuna eşecul dureros din sezonul trecut.

"A fost un an dezamăgitor pentru mine. Am pierdut titlul în ultimele trei etape, acum n-am avut un parcurs prea bun nici în campionat, nici în Europa League, dar sperăm să avem un an mult mai bun decît acesta. Va fi greu de recuperat diferenţa de puncte care ne separă de primul loc, dar noi sperăm să reuşim lucrul acesta. Pe plan personal, mi-aş dori să mai joc un an sau doi, iar pe plan colectiv mi-aş dori să luăm titlul", a spus Niculescu.
Bratu: "Nu mi se pare normal să fie micşorate unilateral contractele, e o decizie nedreaptă"

Atacantul de 30 de ani a comentat decizia FRF ca toate cluburile să poată diminua unilateral contractele cu fotbaliştii. Bratone a fost deranjat de decizie şi crede că aceasta măsură ar trebui luată de comun acord cu jucătorii. Vîrful "cîinilor" a făcut deja acest pas, înţelegîndu-se cu Cristi Borcea pentru o micşorare cu 30% a contractului de 200.000 de euro pe an pe care îl avea.

"E o hotărâre nedreaptă. Vom vedea ce se va face în continuare, însă mie nu mi se pare normal. Eu mi-am redus contractul ieri, de comun acord cu conducătorii clubului, dar asta a fost altceva. Nu mi s-a redus unilateral. Nu ştiu dacă e un abuz, dar nu cred că e normal. Vom vedea însă dacă se va realiza aşa ceva. Pentru mine a fost un an foarte greu, după o periaodă lungă de inactivitate. A fost un an chiar foarte greu pentru mine. Din returul campionatului voi fi apt sută la sută. Cu siguranţă putem recupera cele şapte puncte diferenţă şi cu o pregătire bună în această iarnă putem reveni. Sunt mai multe echipe care se vor lupta pentru titlu şi cu siguranţă vom fi şi noi printre acelea", a zis Bratu.
Marius Niculae: "Rămîn pentru titlu"

Marius spune că ar vrea să continue ca să cîştige campionatul la vară.

- Marius, cît timp mai rămîi la Dinamo?
- Eu zic că mult. Eu aş vrea să mai stau măcar 6 luni, să cîştig campionatul şi Cupa. Facă-se voia clubului: dacă se consideră că e mai bine să plec fiindcă aduc nişte bani în cont, atunci o să plec, n-am ce face. Aşa a fost şi-n vară, pentru binele lui Dinamo mă duceam la Terek.

- Vei fi de acord să-ţi micşorezi şi tu contractul anual?
- O să discutăm, găsim o soluţie. Toată lumea vorbeşte doar de bani. OK, şi Dinamo, şi România trec prin momente dificile, am o relaţie specială cu Cristi Borcea, nu-i problemă, ne aşezăm la masă şi cădem la o înţelegere. Ştiu că e printre puţinii care mai bagă bani la club şi-i este greu şi lui.

- Cîte procente eşti dispus să laşi din salariu?
- Nu banii sînt cei mai importanţi. Am ales să fac performanţă la Dinamo şi vreau trofee. OK, ştiu că sînt probleme şi sînt dispus la discuţii. Nu trebuie, ca fotbalişti, să ne gîndim doar la bani. Eu sînt crescut la Dinamo, în spiritul acestui club, dacă trebuie să facem sacrificii ca să cîştigăm titlul şi Cupa României, facem!

400.000 de euro este salariul anual al lui Niculae în Ştefan cel Mare
Răscoala din 2010

Jucătorii sînt supăraţi pe Niculae, Niculescu şi Bratu, care au acceptat deja micşorarea contractelor.

Dinamoviştii au iar motive să se privească strîmb! Motivul? S-a încălcat un gentleman's agreement stabilit în vestiar. Marius Niculae, Florin Bratu şi Claudiu Niculescu au fost găsiţi ţapi ispăşitori de către colegi, întrucît au acceptat deja să li se scadă salariile cu o treime.

"Discutasem să nu cedăm la micşorarea contractelor şi să mergem cu toţii la şefi atunci cînd se va lua în discuţie aşa ceva. Dar deja unii au încălcat pactul şi au vorbit individual, după care au ieşit în presă să spună că aşa trebuie să facem toţi. Normal că le dă mîna să renunţe la zeci de mii de euro din contract, dar mulţi dintre noi n-avem cum să renunţăm la 30 la sută din salariu, că murim de foame!", s-au plîns ieri mai mulţi jucători din Ştefan cel Mare. Politica de tăiere a salariilor va continua.

Clau-gol a pierdut 48.000 €
Claudiu Niculescu (33 de ani) s-a văzut nevoit să accepte diminuarea contractului cu 30%. Aşa că va cîştiga 112.000 de euro pe sezon în loc de 160.000 E. Clau-gol a declarat ieri: "Nu mai vreau să vorbesc despre bani! A fost un 2009 dezamăgitor pentru mine, am pierdut titlul în ultimele 3 etape, în toamnă nu ne-a mers deloc bine, o să fie greu să recuperăm diferenţa faţă de primul loc, dar sper să reuşim. Eu, personal, vreau să mai joc vreo doi ani".
Jucătorii dinamovişti: "Pilele au prioritate!"

Borcea spune că le-a achitat salariile tuturor fotbaliştilor, dar 8-9 jucători susţin că lor nu le-a fost virată nici o sumă în conturi, ci doar celor care sînt pe placul conducerii.

Crăciunul i-ar putea prinde fără bani pe unii dintre dinamovişti! Cristi Borcea a anunţat ieri că le-a achitat salariile pe luna octombrie şi noiembrie tuturor fotbaliştilor. "S-au achitat contractele, jucătorii sînt cu banii la zi. Nu s-a tăiat nimic la nici unul dintre băieţi, am încredere în băieţii mei şi sperăm într-un an 2010 de succes. În acest an vom cîştiga trofee, avem cel mai bun lot", a zis Cristi Borcea.

Imediat după anunţul preşedintelui executiv, jucătorii au sunat la bănci şi la club pentru a afla dacă le-a intrat vreun ban în cont. Surpriză însă! 8-9 jucători nu primiseră nici un cent şi au sunat la şefi pentru a le cere socoteală. "Sînt ceva probleme cu suma pe care o luăm pe Tamaş, va fi virată în cîteva zile, dar nu vă faceţi griji, că o să vă dăm banii", au explicat conducătorii. "Aşa e Moşu', vine întîi la fini, la rude, iar fraierii găsesc nuiaua sub brad. Asta e, mai facem un credit la bănci să avem ce pune pe masă de Crăciun", se lamentau ieri jucătorii.

400.000 de euro va primi Dinamo de la WBA pentru transferul lui Gabi Tamaş, bani ce vor acoperi plata tuturor fotbaliştilor
URL de referinţă