RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Ţălnar: "Mă bucură jocul echipei, mai ales în repriza a doua, dar păcat de rezultat"

Antrenorul lui Dinamo, Cornel Ţălnar, a declarat, miercuri, după eşecul cu Panathinaikos, scor 0-3, că evoluţia echipei sale, mai ales din repriza secundă, îl mulţumeşte, considerând că rezultatul nu "reflectă imaginea de pe gazon".

"Am avut foarte multe oportunităţi de a marca. Mă bucură jocul echipei, mai ales cel din repriza a doua, când am dominat clar. Scorul de 3-0 nu reflectă absolut deloc imaginea de pe gazon, eu îmi felicit jucătorii pentru efortul lor, păcat de rezultatul nemeritat. Cred că am avut o evoluţie bună în dubla manşă cu Panathinaikos, dar nu am reuşit să obţinem nici măcar un punct, deşi, cu siguranţă, meritam", a afirmat Ţălnar, citat de ediţia on-line al publicaţiei elene Sport Time.

Dinamo a pierdut, miercuri, scor 0-3, partida disputată în deplasare cu Panathinaikos Atena, în ultima etapă a Grupei F a Ligii Europa, şi a ratat calificarea în 16-imile competiţiei, deşi a avut o bară şi alte patru ocazii foarte mari de a înscrie.
"Matache şi Curcă sînt mai buni!"

Directorul tehnic Cornel Dinu a fost mai acid la adresa portarului de 30 de ani: "A fost un joc echilibrat în care de multe ori am jucat şi fotbal. Scorul e exagerat faţă de jocul prestat. Am greşit din nou, din păcate, Cisse, la golul doi, era pur şi simplu singur. Iar Dolha nu trebuia să piardă acea minge, a acţionat ca o domnişoară, de fapt, are şi nume de domnişoară, Ema! E băiat cuminte, profesionist, dar are această slăbiciune care îl defineşte cu prenumele ăsta. Nu avea voie să greşească, jocul fusese echilibrat pînă la primul gol".

"Dolha e slab, nu e de Dinamo. Matache şi Curcă sînt doi portari mult peste Dolha şi totuşi joacă el, nu-mi explic! Matache e cel mai puternic dintre ei", a zis şi fostul impresar al titularului de aseară, Ioan Becali.

Teren prost
N-a plouat foarte mult ieri în Atena, dar jocul ambelor echipe a fost afectat de bălţile ce s-au format. Gazonul a fost şi mai dificil cu trecerea timpului, nămolul şi gropile dînd bătăi de cap jucătorilor. Fotbaliştii tehnici au fost cei mai dezavantajaţi, multe centrări fiind irosite de către elevii lui Ţălnar din cauza terenului prost.

300 de "spartani" în tribune
Spectatorii şi-au făcut simţită prezenţa aseară o dată cu apariţia gazdelor. Au răbufnit cu apostrofări cînd cei 300 de dinamovişti din tribună au scandat numele echipei favorite. Roş-albii au crezut în Moş Crăciun, afişînd un banner prin care ar fi salutat o victorie împotriva "verzilor". Românii au aprins şi zeci de torţe, dar au evitat să le arunce spre adversari. Le-au aruncat în zone neutre. Aşa au procedat şi elenii.
Forţat la Atena pentru transfer

Mijlocaşul dreapta al lui Dinamo, Gabriel Torje, a evoluat din primul minut contra lui Panathinaikos Atena, chiar dacă este incomplet refăcut după problemele mai vechi la coapsă.

Fotbalistul de 20 de ani a fost monitorizat şi aseară de diverşi scouteri europeni, fiind vizat pentru un transfer în această iarnă. Dinamo ar vrea minimum 3 milioane de euro pe căpitanul "naţionalei" de tineret.

De el s-au arătat interesate, în ultimele luni, Fenerbahce, PSV şi Torino, dar agenţii săi susţin că ar fi o variantă şi din Portugalia.
Cadoul Comandantului

Dacă se întoarce ca acţionar, Neţoiu îl va readuce în Ştefan cel Mare şi pe Bărcăuan.

Cosmin Bărcăuan este aproape de a treia descindere în Ştefan cel Mare în ultimii 7 ani. Fundaşul central de 31 de ani s-ar putea întoarce în echipa "cîinilor" o dată ce se va perfecta şi comeback-ul lui Gigi Neţoiu în rîndul acţionarilor.

Comandantul i-a promis lui Bărcăuan că va fi primul transfer pe care îl va face în iarnă, dacă totul va merge conform planului. Cosmin e liber de contract după încheierea înţelegerii cu OFI Creta, cu care se mai judecă însă la FIFA pentru restanţe financiare. Apărătorul are şi varianta să rămînă în Grecia sau să-şi găsească angajament în Cipru, mai ales că familia i s-a stabilit de mai mulţi ani la Salonic. În plus, el se teme să nu traverseze o nouă experienţă neplăcută, aşa cum s-a întîmplat la precedenta revenire, în sezonul 2005-2006, cînd a jucat doar 8 meciuri.

300.000 de euro sînt restanţele lui OFI Creta către Bărcăuan

150.000 de euro era salariul anual al fundaşului la OFI Creta

120.000 de euro pe sezon ar fi contractul pe care Dinamo i-l va oferi lui Bărcăuan

Bărcăuan la Dinamo

- a jucat 2 sezoane şi jumătate (2002-2004 şi 2006)
- 58 de meciuri şi 17 goluri în Liga I
- 8 meciuri şi un gol în cupele europene
- un titlu de campion (2004) şi două Cupe ale României (2003, 2004)

Moţi, o nouă şansă
Ţălnar a decis ieri să-l titularizeze pe Cosmin Moţi, considerînd că este mai experimentat în meciurile tari decît Lucian Goian. Bănăţeanul a primit o nouă şansă după ce săptămîna trecută a greşit flagrant în partida cu Astra (1-1), marcînd un autogol. Moţi n-a fost păstrat nici în lotul de 18 duminica trecută, contra Vasluiului, dar aseară a intrat din primul minut.
Torje: "Noi am avut ghinion cu carul, iar ei noroc. Dolha nu poate fi blamat"

Mijlocaşul dreapta de 20 de ani era dezamăgit după meci de evoluţia scorului, mai ales că Dinamo a avut mai multe ocazii ca echipa gazdă şi putea intra măcar cu 1-0 la cabine, scor cu care alta ar fi fost istoria meciului.

"Sînt foarte supărat, am avut mai multe ocazii. Am avut ghinion cu carul iar ei mult noroc, pe lîngă faptul că ştiu fotbal. Dolha nu poate fi blamat, a fost greşeala noastră, a tuturor la acea fază. Am avut un 2009 slab, păcat. Dacă intram cu 1-0 la pauză, alta era istoria, nu ştiu dacă sîntem blestemaţi dar parcă avem prea mult ghinion. Trebuie să fim concentraţi ca să cîştigăm titlul, 7 puncte nu sînt imposibil de recuperat", a zis Torje.
Borcea: "Sînt dezamăgit de rezultat! Jucătorii care vor să plece vor vedea că nu îi ia nimeni!"

Preşedintele executiv al lui Dinamo a urmărit din tribune partida de la Atena şi spune că nu este dezamăgit de evoluţia jucătorilor, care s-au luptat pentru calificare. Borcea zice că nu îi va ţine cu forţa pe fotbalştii care vor să plece, dar aceştia vor vedea că nu au nici o ofertă.

"Am avut un ghinion incredibil. Nu sînt dezamăgit de joc, ci de rezultat. Cu echipele mari cînd ai ocazii şi nu dai gol, te bat. Sînt jucători care şi-au exprimat intenţia să plece, vor primi hîrtii cu sumele în schimbul cărora se pot transfera şi atunci vor vedea cine îi ia, adică nimeni! Nu au unde pleca de la Dinamo! Vor rămîne doar cei care vor să joace fotbal. Anul acesta, cu pierderea titlului şi tot ce s-a mai întîmplat, e cel mai frustrant din cariera mea. Veţi vedea alt Dinamo în 2010", a zis Borcea.
Neţoiu: "Noi am ratat, ei au dat goluri, Dolha a greşit capital"

Fostul acţionar dinamovist, care vrea să revină în această iarnă în Ştefan cel Mare, spune că la Dinamo trebuie făcută o analiză clară şi luate măsuri pentru că 2009 a fost un an nereuşit pentru "cîini".

"Sînt dezamăgit, ăsta e fotbalul, nu te iartă cînd faci greşeli imperdonabile la asemenea nivel. În repriza a doua am avut momente cînd am jucat dar Dolha a greşit capital. Noi ratam, ei dădeau goluri. E momentul schimbărilor majore şi al analizelor pertiente. În 2009 s-a pierdut campionatul şi s-a ajuns pe locul 8. Evoluează jucători care nu sînt de Dinamo", a zis Neţoiu.
Dinamo adoptă modelul german

Preşedintele "câinilor" va aplica, din retur, modelul german de retribuire a jucătorilor, aceştia urmând să primească bani în funcţie de performanţe.

În Ştefan cel Mare, scandalul este ca la el acasă, după ce Dinamo a fost umilită, la Atena, de Panathinaikos, scor 0-3, pierzând calificarea în "16"-imile Ligii Europa la fotbal.

Eşecul din cupele europene, cumulat cu dezastrul din campionat (echipa ocupă de-abia locul opt la finalul turului), anunţă o iarnă deloc liniştită pentru
"câini".

În loc să se pregătească de Sărbători, şefii "roş-albilor" pun la cale un plan dur, care va funcţiona din retur. Nicolae Badea, preşedintele CA de la Dinamo, este unul dintre cei mai revoltaţi oficiali. Deşi, de obicei, nu iese în faţa presei cu declaraţii incendiare, aşa cum procedează adesea subalternul său, Cristian Borcea, Badea a ajuns la capătul răbdării.

"În meciul cu Panathinaikos, ne-a lipsit acel plus de încredere, de stăpânire. Echipa a plecat de la premisa de a nu lua gol. După meci, am vorbit cu domnul Cornel Dinu, şi el se aştepta la mai multă agresivitate din partea jucătorilor, dar şi a lui Dolha, mai ales că e un portar cu talie. A făcut o imprudenţă, să explice el asta", a declarat Badea pentru EVZ.

Ţălnar va fi demis, dar va rămâne antrenor secund
Pauza competiţională urmează să aducă schimbări în structura echipei. Ţinte: fotbaliştii cu contracte mari, care n-au dat randament, şi antrenorul principal, Cornel Ţălnar. Conducătorii vor să-l înlocuiască pe „Ţânţar”, fiind în discuţii cu trei tehnicieni din Liga I şi din Italia.

Intenţia acţionarilor este de a-l păstra pe Ţălnar la echipă în calitate de antrenor secund. "Va trebui să vedem dacă lipsa de motivare a jucătorilor e reală. Locul opt produce multă insatisfacţie în rândul suporterilor. Dinamo a tratat meciuri în postura de învingător înainte ca ele să se încheie. Aşa a făcut cu Gloria Bistriţa, Pandurii, Oţelul, Craiova, Rapid, Mediaş. La Dinamo există o stare de automulţumire. Sunt jucători plătiţi în dezacord cu prestaţia lor. Dar Marius Niculae are dreptate: contractele trebuie onorate. Vom adopta modelul german, e cel mai potrivit pentru Dinamo. Acolo, în afara unei retribuţii fixe, sunt sume variabile. Se plătesc performanţa, continuitatea. Am o doză de regret că n-am avut determinarea de a schimba raporturile contractuale ale jucătorilor. La Dinamo este prea mult sentimentalism şi prea multă instabilitate", ne-a mai spus Badea.

"Tamaş are o atitudine superficială ce dăunează"
Nicolae Badea nu mai pare dispus să tolereze actele de indisciplină ale jucătorilor săi: „Nu mai putem accepta tensiuni majore în rândul jucătorilor atunci când sunt întârzieri de plată şi abandonarea ideii de luptă”.

Preşedintele "câinilor" l-a ironizat pe Ianis Zicu, fără să-i pomenească numele, după ce acesta s-a arătat dispus să plece de la Dinamo, chiar dacă a stat mai mult pe tuşă în tur: "Nu acord atenţie acestor fandoseli, nu are nimeni ofertă să plece de la Dinamo. Spun asta ca să se afle în treabă. Unii jucători sunt mulţumiţi şi resemnaţi. Îşi spun: «Lasă că e bine la Dinamo, avem un loc călduţ, nu ne deranjează nimeni»".

Badea nu l-a uitat nici pe Gabi Tamaş, "regele" localurilor de noapte: "Tamaş are o atitudine superficială ce dăunează. Antrenorii mai mult au mimat decât au pus în practică anumite sancţiuni la adresa acestor jucători. Nici unul n-a avut tupeu să nu convoace la lot asemenea fotbalişti, care nu respectă regulamentul. Vom face o analiză serioasă. Cine va fi de acord cu noile contracte va rămâne, cine nu - poate să plece de la Dinamo dacă are vreo ofertă. Dacă am fi decis noi, conducătorii, ce jucători trebuie să evolueze şi pedepsele asupra lor, s-ar fi zis că ne băgăm peste antrenor. Antrenorul a fost liber să decidă, avea asta stipulat în contract. În loc să nu-i mai convoace pe jucători, cei din colectivul tehnic le dădeau amenzi modice".

Din retur, la Dinamo vor fi reguli aspre, urmând să nu mai fie tolerate actele de indisciplină.
Gigi Neţoiu: "Turcu n-a mai dat bani de un an!"

Nimeni din "Ştefan cel Mare" nu pleacă în vacanţa de iarnă până nu se pun lucrurile la punct.

"Veţi vedea un alt Dinamo în 2010!", a anunţat Cristi Borcea, iar strategia pentru noul an ar putea fi plănuită săptămâna viitoare, într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie. Pe lângă calcularea cheltuielilor din această jumătate de sezon, acţionarii vor discuta şi cooptarea lui Gigi Neţoiu în "boardul" clubului.

Acesta s-a arătat deja dispus să investească din nou în "Groapă" şi chiar să aducă şi alţi investitori.

Prima măsură a "Comandantului" ar fi schimbarea lui Ţălnar cu Ioan Andone, căruia ar urma să-i suporte o bună parte din salariu. Revenirea lui Neţoiu ar însemna şi un compromis din partea lui Nicolae Badea pe vremuri de criză, cei doi având mai multe conflicte de-a lungul timpului.

"Eu îmi doresc să fim cât mai mulţi acţionari, cu un preşedinte foarte bun şi un antrenor foarte bun. Vreau să vin la Dinamo pentru binele clubului", a spus Neţoiu. Acesta a şi explicat de ce este nevoie de ajutorul său: "Borcea mi-a spus că Vasile Turcu nu a mai dat bani la echipă de un an!".

Pe lângă cooptarea lui Neţoiu, Borcea va ridica în şedinţă şi subiectul jucătorilor care urmează a fi puşi pe liber. Se va întocmi o listă cu numele fotbaliştilor care pot primi o dezlegare "la mână" cu suma pentru care pot fi cumpăraţi de alte echipe.
Dinamo îl vrea pe Iulian Tameş!

Transferul lui Iulian Tameş la Dinamo a făcut pasul de la soluţie de avarie la stadiul de soluţie acceptată de şefii din "Ştefan cel Mare". Aşa că acţionarii au hotărât să demareze negocierile cu fraţii Penescu pentru achiziţionarea mijlocaşului de 31 de ani.

Fotbalistul, care a debutat în prima ligă în 1997 tot la Dinamo, a fost acceptat pe lista de achiziţii a clubului din mai multe considerente. A fost agreat de antrenorul principal Cornel Ţălnar, care a mai lucrat cu el la Dinamo şi a beneficiat, conform surselor ProSport, şi de acceptul lui Vasile Turcu de a suporta costurile acestei tranzacţii. Suma pentru care Tameş va reveni în Liga I, la Dinamo, nu este una mare, pentru că fotbalistul tocmai a intrat în ultimele șase luni ale contractului său cu formaţia argeşeană. Mutarea plănuită de "câini" a fost confirmată şi de către Marian Iancu, patronul lui FC Timişoara: "Tameş a spus că vrea să ajungă la Dinamo, că e dinamovist, nu vine la Timişoara" .
URL de referinţă