RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Ioan Becali: "Lui Dinamo îi trebuie un antrenor de la colonel în sus, un general!"

Agentul FIFA Ioan Becali spune că nu a fost consultat de acţionarii dinamovişti după despărţirea de Ion Marin şi le sugerează acestora să se orienteze către un tehnician cu personalitate, capabil să redreseze rapid situaţia clubului din Ştefan cel Mare.

"Sînt un dinamovist şi asta e tot, nu acţionar. Nu am nici o veste dinspre club, nu eu fac şi desfac acolo. Lumea mă confundă cu un acţionar, dar nu sînt decît prieten cu cei de acolo, nimic mai mult. Influenţa mea e pînă la bani, e greu mai ales pe criza asta. Cînd mi se cere o părere, eu o dau, ofer argumente, ei decid ce se întîmplă pe urmă. Dacă mi s-ar cere punctul de vedere, le-aş zice că au nevoie de un tehnician de la colonel în sus, de un general. Trebuie un om cu personalitate, eu le-am dat o idee, să bage la cap dacă aud ce le spun eu", a spus Becali la GSP TV.
Cohn: "Dacă acţionarii îl pun pe Dinu pe bancă, eu îi plătesc salariul"

Fostul acţionar al echipei Dinamo, a vorbit despre posibilităţile acţionarilor pe banca tehnică a echipei din Ştefan cel Mare, spunînd că cea mai bună opţiune este Cornel Dinu, actualul administrator delegat al clubului din Groapă.

"Dinu ar trebui lăsat să antreneze, cu cine vrea, să vedeţi că o să facă treabă bună. Dacă acţionarii vor face asta mă duc eu şi îi plătesc salariul. Ar trebui lăsat pînă la finalul anului, indiferent ce se întîmplă", a spus Vladimir Cohn.

"Trebuie să se pună cu toţii de acord şi să găsească un antrenor potrivit. Acţionarii pun foarte mult suflet la echipă, dar trebuie să îi acorde cuiva încrederea totală. Dorinţa de a crea o echipă şi de a arăta tuturor că îşi dau interesul depăşesc orice limită", a continuat Cohn.
Costel Orac: "Sînt la dispoziţia acţionarilor, dar deocamdată nu am fost contactat"

Considerat unul din favoriţi la banca tehnică a lui Dinamo, Costel Orac a spus că va sta la dispoziţia conducerii, în cazul în care acţionarii consideră că e nevoie de serviciile sale.

"Nu am fost contactat de nimeni de la club. Oricum, eu sunt contract cu Dinamo şi stau la dispoziţia conducerii. Dacă ei vor considera că e nevoie de mine la echipa mare, atunci voi merge acolo. Deocamdată mă ocup de echipa a doua şi acum sunt la Botoşani, pentru meciul de mîine. Echipa a doua e într-o situaţie foarte dificilă şi trebuie să rezolv această problemă. Eu voi veni la meciul lui Dinamo de duminică, dar nu ştiu din ce postură. Vom vedea!", a spus Costel Orac la Telesport.
"Bonetti nu se întoarce la Dinamo!"

Nicolae Badea, preşedintele CA al lui Dinamo, îl contrazice pe Cristi Borcea şi spune că Dario Bonetti nu se va mai întoarce la Dinamo.

"Dario Bonetti este încă angajatul lui Dinamo. A fost greu de trecut peste ieşirea lui din discursul profesional, dar a avut timp să reflecteze asupra lucrurilor pe care le-au făcut. În prezent, nu am reuşit să ne înţelegem asupra despărţirii. Din punctul meu de vedere, Bonetti nu se întoarce la Dinamo. Azi am purtat mai multe convorbiri cu domnul Dinu, dar trebuie să discutăm ceva concret cu el. Ne-a transmis clar că nu vrea să fie antrenor", a spus Nicolae Badea la Fanatik Show, la Digi Sport.
Gigi Neţoiu: "S-a greşit cu Bonetti. Nu trebuia adus, apoi nu trebuia dat afară"

Fostul acţionar al echipei Dinamo, Gigi Neţoiu, a vorbit despre situaţia echipei din Ştefan cel Mare, după înfrîngerea de la Istanbul. Fostul oficial crede că vina îi aparţine în amre parte conducerii, care nu a ştiut să gestioneze criza antrenorului.

"Am fost extrem de dezamăgit. Am văzut că jucătorii îl aşteaptă cu mare drag pe Ioan Andone. Nici nu ştiu cum a putut Borcea să vorbească atît despre un nou antrenor cînd el îl avea pe Ion Marin. Aşa e Borcea, merge dintr-o greşeală în alta! Jucătorii ce să mai creadă?! Cînd oficialii nu vorbesc aceeaşi limbă, astfel de rezultate sunt normale. Cred că soluţia cea mai bună acum ar fi Cornel Dinu şi Cornel Ţălnar. Trebuie puţină răbdare. Cel mai bine e să se facă un contract e mai mulţi ani, dar să nu se procedeze la fel ca în cazul celorlalţi. Să fie lăsaţi în pace. Trebuie să se stabilească mai repede conducerea tehnică. Cert e că Dinamo are şanse pe toate planurile şi trebuie să se ia măsuri, pentru a nu pierde contactul cu celelalte echipe", a spus Gigi Neţoiu la Telesport.

Fostul acţionar este de părere că marea greşeală a fost atunci cînd oficialii din Groapă l-au adus pe Dario Bonetti: "Nu avea rost să fie dat afară Bonetti după numai cîteva etape. Greşeala mare a fost atunci cînd l-au adus. Au făcut această greşeală, trebuiau să meargă mai departe şi în iarnă schimbau ce puteau. Foarte mulţi antrenori care au venit la Dinamo au greşit cînd şi-au făcut contractele".
Dănuţ Lupu: "Jucătorii nu erau foarte afectaţi după înfrîngerea cu Galata"

Fostul jucător al echipei Dinamo, Dănuţ Lupu, i-a atacat dur pe jucători, spunînd că aceştia au încercat să scape de tehnicianul Ion Marin şi de aceea au pierdut la Istanbul, în grupele Europa League.

"Ion Marin a crezut că poate face ceva să schimbe această echipă, dar mi s-a părut că jucătorii au evoluat special pentru a schimba antrenorul. Nu mi s-au părut chiar afectaţi la finalul partidei. Ganea mi s-a părut că era chiar vesel la interviuri. Un jucător care nu are nici o legătură cu acest club să ajungă în conducere! Nu îmi imaginam. Eu unul nu îl văd pe Cornel Dinu să se ducă pe banca tehnică, mai ales la deranjul care e acolo. El trebuie lăsat să facă treabă, trebuie răbdare, dar nu îl vor lăsa conducătorii. În momentul de faţă, doar Mircea Lucescu ar putea rezista pe banca tehnică a lui Dinamo, dar asta ar însemna să dispară aproape toţi jucătorii. Singura problemă ar fi cu acţionarii, nu ar mai putea suna nimeni pe bancă, nu ar mai putea da nimeni declaraţii", a spus Dănuţ Lupu la Telesport.
Ioan Becali: "Dinu trebuie să iasă în faţă şi să impună o disciplină de fier"

Ioan Becali, fost impresar FIFA, a vorbit despre posibila debarcare a lui Cornel Dinu pe banca tehnică a echipei Dinamo, spunînd că acesta ar trebui să iasă în faţă şi să impună o strategie clară la echipa din Ştefan cel Mare.

"Dacă Dinu vrea să ajungă să fie respectat la Dinamo, trebuie să taie în carne vie. Îşi permite să facă asta pentru că are funcţia şi are şi experienţă. Dinamo are nevoie de cineva care să impună atitudine, o disciplină de fier. Dacă Dinu va spune "DA", voi sta alături de el de la primul antrenament. Sînt unii jucători care mai au nevoie şi de un majordom care să stea cu bîta după ei. Lui Andrei Cristea i-aş mai da eu bani, dar nu cred că ajută. Dolha e un portar bun, dar a greşit mult cu Galata. E uşor să îţi recunoşti greşeala, e pe jumătate iertată, dar acum a fost prea mult. Mie îmi place de Dolha, dar acum mi se pare că a fost lăudat prea mult şi i s-a urcat la cap. Pentru el e un semnal că trebui să stea cu picioarele pe pămînt", a spus Ioan Becali la GSPTV.
S-a săturat de Borcea

Sursele gsp spun că Ion Marin nu mai suporta presiunile conducerii. Picătura ce a umplut paharul: Borcea l-a impus titular pe Laurenţiu Rus la Istanbul!

Ruptura dintre Ion Marin şi Dinamo are dedesubturi incredibile. Ultimul episod care l-a amărît pe tehnicianul de 54 de ani şi care l-a împins să accepte oferta celor de la Al Ettifaq s-a petrecut la Istanbul. "După meciul cu Braşov s-a decis ca echipa cîştigătoare să nu fie modificată. Dar Borcea l-a vrut neapărat în echipă pe Laurenţiu Rus, deşi «Săpăligă» l-ar fi vrut pe Kone sau Boştină", a dezvăluit o sursă gsp.

Ion Marin l-a schimbat pe Rus la pauză cu Boştină, iar la finalul meciului Borcea l-a certat violent pentru modificarea făcută. "Atunci, Ion Marin i-a sunat pe reprezentanţii lui Al Ettifaq şi le-a zis că acceptă oferta, se săturase să fie călcat în picioare", a zis aceeaşi sursă.

"Jucătorii l-au făcut comunist!"
Problemele lui Ion Marin s-au extins şi în vestiar. O persoană din club a povestit că antrenorul a avut un schimb dur de replici cu unii dintre jucători la finalul partidei cu Galatasaray.

Relaţiile tensionate datau din zilele precedente, fotbaliştii fiind nemulţumiţi de cantonamentele prelungite de la Săftica: "Nu-i lăsa să joace rummy şi să facă tot ce vor ei prin cantonament. Într-o seară, cîţiva jucători voiau să bea cîteva beri şi el i-a trimis în camere. Imediat l-au făcut «comunist» şi l-au repezit".
O singură ţintă

Înfrîngerea cu Galatasaray a schimbat strategia în Ştefan cel Mare: "Ne axăm pe titlu, Europa League e pe planul secund de acum".

Dinamo schimbă din mers prioritatea obiectivelor. Supărat de eşecul de la Istanbul, cu Galatasaray (1-4), Cristi Borcea a anunţat ieri care este strategia de viitor a "cîinilor".

"Am ratat foarte mult în Turcia şi am luat patru goluri. Din acest moment, Europa League a trecut pe locul secund, după campionat. Principalul obiectiv este titlul, sîntem la trei puncte de primul loc, deci nu văd unde este tragedia. Nu vom mai juca de acum încolo cu prima echipă în Europa şi cu a doua în campionat, ci se va întîmpla tocmai invers", a anunţat preşedintele executiv al "cîinilor" la Fanatik Show.

Şi jucătorii sînt dezamăgiţi de ce s-a întîmplat la Istanbul, dar sînt decişi să se revanşeze în campionat. "Jelim, bocim, dar gata, trebuie să mergem înainte şi să învingem Gloria Bistriţa! Urmează meciuri importante, trebuie să ne revenim", a zis Dolha. "Am suferit o umilinţă la Istanbul, însă fotbalul trebuie să meargă înainte şi să ne gîndim doar la următorul meci", a spus şi Gabi Tamaş.

3 puncte are Dinamo în grupa F a Europa League, clasîndu-se după Galata (7p) şi Panathinaikos (6p). În campionat, "cîinii" sînt pe locul 6, la 3 puncte de liderul Timişoara
Cornel Dinu va prelua funcţia de director tehnic şi va alege noul antrenor principal

Administratorul delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, va prelua şi funcţia de director tehnic a grupării din Ştefan cel Mare şi va decide cine va fi noul antrenor principal al echipei după plecarea lui Ion Marin, a declarat, sâmbătă, vicepreşedintele Vasile Turcu.

"Domnul Cornel Dinu va prelua şi atribuţiile de director tehnic, dar va rămâne şi administrator la club. El va decide cine va fi noul antrenor, are mână liberă. Consiliul de Administraţie l-a mandatat să se ocupe de această chestiune, avem încredere în el, e un simbol pentru Dinamo şi are multă experienţă. Ne-a ajutat mereu când am avut nevoie şi o va face şi acum, sper să fie sănătos. Mister e un mare dinamovist, poate să ajute clubul", a spus Turcu.

Dinamo a rămas fără antrenor principal după ce Ion Marin a demisionat vineri dimineaţă, acceptând oferta grupării arabe Al-Ittifaq. Acesta nu preluase echipa decât de 10 zile, imediat după demiterea lui Dario Bonetti.

Printre variantele vehiculate să conducă echipa în partida cu Gloria Bistriţa, de duminică, din etapa a 11-a, se numără principalul de la Dinamo II, Costel Orac, dar şi Cornel Ţălnar, actualmente liber de contract.
URL de referinţă