RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Acoperiţi cu umbrela!

Inedit pe arena din Graz: la fiecare colţ al terenului exista cîte un steward ce ţinea umbrela fotbalistului care executa fiecare corner.

Asta şi pentru a-i apăra de ploaie, dar şi pentru ca nu cumva vreun jucător al "cîinilor" să fie lovit cu vreun pahar de plastic din tribune. Fanii gazdelor au aruncat cîteva astfel de recipiente spre teren.
"Dinamo si Al Ahli s-au inteles pentru Cristea"

Victor Becali, agentul mijlocasului dinamovist, a confirmat astazi transferul lui Adrian Cristea la echipa antrenata de Ioan Andone, Al Ahli Dubai, din Emiratele Arabe Unite.

"In principiu, cele doua grupari s-au inteles pentru Cristea. Nu cred ca jucatorul va mai prinde meciul cu Unirea Urziceni", a spus Victor Becali. "Printul" va debuta miercuri in Supercupa Emiratelor, Al Ahli - Al Ain.

Cristea a părăsit cantonamentul de la Săftica şi în această seară va pleca către Dubai.
Adrian Cristea a fost împrumutat pentru 8 luni la Al Ahli-Dubai

Mijlocaşul echipei Dinamo, Adrian Cristea, a declarat, vineri, la plecarea din România, că împrumutul la Al Ahli-Dubai este o şansă bună pentru el de care trebuie să profite şi este convins că se va adapta repede, pentru că antrenor la arabi este Ioan Andone.

"Aveam nevoie de o schimbare, sper să profit de şansa ivită. O să mă acomodez, nu îmi fac probleme. Am căutat şi oraşul în care mă duc este frumos. Am vorbit cu nea Ando, ştiu că are nevoie de mine. E un avantaj că e dânsul acolo, mă cunoaşte bine, tot dânsul m-a adus şi la Dinamo. Am mai avut şi alte oferte din Vest, dar le-am pierdut, dar nici cei de la club nu mi-au dat drumul", a spus Cristea pe Aeroportul Henri Coandă.

El a adăugat că nu se teme că va pierde echipa naţională pentru că selecţionerul Răzvan Lucescu îl cunoaşte bine şi îl va chema dacă va evolua constant.

Administratorul delegat al clubului din Ştefan cel Mare, Cornel Dinu, a spus că plecarea lui Adrian Cristea va fi un minus pentru alb-roşii: "Plecarea lui Adrian este o pierdere pentru Dinamo, a fost un jucător cu bune şi cu rele. Îi va fi destul de greu să se acomodeze acolo, mai ales cu clima, dar va depinde doar de el".

Adrian Cristea a fost transferat la Dinamo în sezonul 2004-2005 de la Politehnica Iaşi şi de atunci a acumulat peste 70 de meciuri în Liga I în tricoul alb-roşiilor. Jucătorul are 13 jocuri în cupele europene, dar şi 6 partide în tricoul echipei naţionale. El are la activ un titlu de campion cu dinamoviştii în anul 2006-2007.
Cristi Borcea: "Ură, iad, răzbunare"

Borcea aşteaptă duminică revanşa lui Dinamo contra Urziceniului, trupa care le-a suflat titlul "roş-albilor: "Vom fi "diavoli", nu "cîini". Aş intra şi eu să joc!".

- Domnule Borcea, acum o săptămînă, la 0-1 cu Oţelul, spuneaţi că "jucătorii sînt nesimţiţi şi mercenari". Ce le spuneţi acum, după 1-0 la Graz?
- Ce să le zic băieţilor? Bravo! Aşa trebuie să joace dacă vor să aibă ce pune pe masă şi dacă vor să ducă o viaţă frumoasă, cum le place lor.

- Tamaş v-a mulţumit acum?
- Mamă, ce gol a dat! E dracu' gol băiatu' ăsta, v-am mai spus că e fundaş de clasă internaţională. Iar cu şutul de la gol a dat afară toată ura din el. Vreau să-l felicit în mod special pe Lucian Goian, mă felicit că n-am cedat presiunii fanilor şi n-am renunţat la el. E jucător de acum.

- E şi Bonetti liniştit, nu?
- După capul unora ar trebui să-l dăm afară săptămînal. E o nucă tare, bravo şi lui!, v-am zis că nu e ameninţat de nimic, eu vreau să aibă performanţă şi să ne ducă spre titlu.

"Au "furat" fetele jucătorilor mei"
- Aţi petrecut după victorie?

- Da, uitîndu-ne la reluarea meciului de la Graz. Am sărbătorit prin muncă.

- Duminică urmează coşmarul Unirea Urziceni, echipa care v-a luat titlul.
- Numai cînd ai pronunţat numele echipei am simţit cum îmi clocoteşte sîngele în vene! Aş intra şi eu pe gazon să joc... Nu ştiu ce motivaţie mai mare pot avea jucătorii acum. Trebuie ambiţie, orgoliu, ambiţie, orgoliu... Cei de la Unirea vor avea parte duminică de un infern în Ştefan cel Mare! Aşa ceva poate doar la televizor au mai văzut.

- Ce le veţi spune jucătorilor?
- Să lase orice prietenie, fiindcă oamenii de la Urziceni le-au luat banii, titlul, mîndria, tot! Banii ăia mulţi s-au dus pe apa sîmbetei. Le-au luat concediile frumoase din vară, le-au iubitele, pentru că unii de la Dinamo au rămas fără fete cînd au văzut tipele că ai lor nu mai au bani să le scoată în oraş şi la fiţe.

- Vorbiţi despre atmosferă, despre infern. Dar la ultimul meci de acasă, cel cu Oţelul, au fost vreo 3.000 de oameni în tribune.
- Nu e normal! Plus că sînt unii pe la tribuna 0 şi pe la a II-a care încep să înjure jucătorii de la primul fluier al arbitrului. Şi-i timorează pe băieţi. Cu Urziceni trebuie să fim toţi uniţi, să facem galerie pentru Dinamo. Eu zic că va fi iadul în Ştefan cel Mare pentru Unirea! Ai mei vor fi , nu .

"Nu putem pierde nici dacă vor fi 8 arbitri duminică împotriva lui Dinamo, cum a fost în primăvară la Urziceni. O să jucăm cu ură!" - Cristi Borcea, preşedinte executiv

Urziceniul cere control doping
Şefii Unirii au cerut deja în scris către LPF ca întreaga echipă a lui Dinamo să fie testată antidoping la finalul partidei de duminică seară, transmisă în direct de Antena 1, de la ora 20:00. "Da, aşa este. Am luat această decizie pentru că şi noi etapa trecută am fost testaţi la solicitarea celor de la Alba Iulia. Aşa vom face de aici înainte de fiecare dată, pentru că aşa mi se pare normal", a declarat MM Stoica, managerul general al campioanei.

Gata, Adrian Cristea a plecat!
Ieri după-amiază, Adrian Cristea (25 de ani) a părăsit-o pe Dinamo pentru un împrumut pe 8 luni la Al Ahli Dubai, campioana Emiratelor, formaţie antrenată de Ioan Andone. "Cîinii" iau acum 800.000 de euro, iar în vara lui 2010 se va negocia un transfer definitiv. Roş-albii vor aproape 3 milioane de euro, sumă pe care trebuie s-o împartă cu Poli Iaşi. Şefii lui Dinamo au acceptat plecarea lui Cristea după ce Bonetti le-a spus "e OK, lăsaţi-l să se ducă în Emirate, aici nu prea îşi mai dă interesul". Mijlocaşul, care va cîştiga la Dubai 250.000 de euro pe an, nu a mai fost reţinut în lotul pentru derbyul cu Unirea.
Căpitan la 19 ani?

Şefii şi Bonetti se gîndesc să-i dea banderola atacantului Marius Alexe: "El e viitorul lui Dinamo!".

Marius Alexe ar putea fi căpitanul roş-albilor începînd de mîine seară, de la derby-ul cu Unirea Urziceni! Oficialii şi antrenorul Dario Bonetti s-au gîndit să-i ofere această onoare tînărului de 19 ani şi 7 luni pentru a-l responsabiliza, dar şi pentru că internaţionalul de tineret este considerat cel mai promiţător talent al clubului. "În doi ani o să valoreze cîteva milioane de euro bune, nu va pleca de la Dinamo decît dacă va fi cel mai scump transfer din România", a anunţat Borcea.

Foarte probabil, Alexe îi va lua şi mîine seară prim-planul mult mai titratului Claudiu Niculescu (33 de ani). Puştiul a fost titular şi la Graz, unde a avut o prestaţie bună: 5 acţiuni utile, 8 recuperări, două ocazii create. Şi a primit nota 7 în gsp.

De ce mai e Alexe favorit pentru a preluat baderola în faţa veteranilor? Pentru că deocamdată Marius Niculae e nerefăcut, Tamaş refuză să mai fie căpitan, Adrian Cristea tocmai a plecat la Al Ahli, iar N'Doye nu e agreat de vestiar.

"Îmi e foame de fotbal şi de performanţe, nu mă mulţumesc cu puţin. Încerc să învăţ de la veterani, sînt încă la stadiul de şcolar. Mă inspir de la toţi atacanţii noştri" - Marius Alexe, atacant Dinamo

Caracterizările lui Alexe:
Gabriel Tamaş, fundaş Dinamo: "Viitorul e de partea lui. Trebuie să aibă încredere în el. Să fructifice anii tinereţii şi să dea goluri multe"

Dario Bonetti, antrenor Dinamo: "Eu sînt susţinătorul tinerilor şi sper ca Alexe să-mi arate că merită locul în echipa lui Dinamo. Totul depinde de el, are talent şi forţă, poate fi un mare atacant"

alecum, comentariu pe dinamovisti.ro: "Alexe va fi Raul al lui Dinamo! Să se ţină de muncă, să aibă foame de goluri şi să fie dedicat culorilor roş-albe"

1.000 de euro pe lună cîştigă Alexe din salariu la Dinamo. El cel mai prost plătit fotbalist dintre actualii titulari din Ştefan cel Mare

"Săgeată" nu riscă
Marius Niculae are şanse minime să fie păstrat în lotul pentru Urziceni. Atacantul nu este încă refăcut cum trebuie după tendinita la aductorul stîng şi staff-ul medical nu riscă să-i pericliteze sezonul. Fanii dinamovişti au totuşi motive de satisfacţie. "Poate pleca orice fotbalist de la echipă, dar nu şi Marius Niculae!", a cerut imperios Bonetti acţionarilor. Iar oferta venită din Emirate pentru "Săgeată" a fost refuzată, deşi în contul clubului ar fi putut intra două milioane de euro.

Tamaş: "Azi sînt zeu, mîine iau o piatră în cap"
Autorul golului de la 1-0 cu Sturm Graz, Gabi Tamaş, face haz de necaz: "Azi sînt zeu, că tocmai am marcat, dar mîine, dacă greşesc, iau o piatră în cap! Chiar mă amuzam, citind pe dinamovisti.ro un comentariu. Un tip scria: "[i]Tamaş, te iubim, eşti cel mai bun pentru noi...pînă la următorul meci!". Ca fapt divers am decis ultimele trei meciuri: am dat gol cu capul contra Stelei, am degajat cu stîngul în Axente şi a dat Oţelul gol, apoi la Graz am şutat cu dreptul şi am marcat[/i]". S-ar putea ca stoperul de 25 de ani să nu fie titular mîine seară şi din cauza unor probleme la piciorul stîng.

Au luat 50.000 de euro
"Bravo, mercenarii mei!", le-a strigat Borcea jucătorilor în cabină după meciul de la Graz. Deşi iniţial transmisese că victoria nu va fi premiată, preşedintele executiv le-a oferit deja fotbaliştilor 50.000 de euro, ce vor fi împărţiţi în mod egal între componenţii lotului. Asta în condiţiile în care succesul roş-albilor este răsplătit de către UEFA cu 120.000 de euro. După succesul din Austria au crescut şansele ca roş-albii să primească integral şi potul cel mare, de 750.000 de euro, promis pentru calificarea în grupe. Dar plata s-ar face abia peste o lună.

Cum îi motivează
Şefii îi pregătesc pe jucători într-un mod aparte pentru partida cu Urziceni. În cantonamentul de la Săftica, roş-albilor le vor fi puse la TV înregistrări cu meciul Unirea - Dinamo (1-0) din primăvară, plus momentele de bucurie ale adversarilor. "Ai noştri ar trebui să turbeze de furie, să joace pînă la epuizare duminică!", au motivat oficialii.

Ultimele noutăţi
- Reveniţi de la Graz în noaptea de joi spre vineri, la ora 2:00, dinamoviştii au fost reţinuţi în cantonamentul de la Săftica. Liber vor primi abia luni, la o zi după meciul cu Urziceni.
- Borcea a declarat ieri că după plecarea lui Adrian Cristea nu se vor mai face transferuri: "Avem jucători de două echipe valoroase, creştem tineri de milioane din propria pepinieră".
- La derby vor fi prezenţi scouteri ai cluburilor Palermo, Eindhoven, Dortmund, Panathinaikos, AEK Atena, Stuttgart şi ai unor grupări arabe.
- Palmaresul meciurilor directe cu Urziceni în prima ligă este total nefavorabil "cîinilor": nici o victorie în 3 ani, 3 egaluri, 3 înfrîngeri.
Gabi Tamaş: "Şefii ne-au adus bănuţii în vestiar"

Eroul dinamoviştilor de la Graz dezvăluie pentru «Click!» cum le-au mulţumit acţionarii pentru succesul din Europa League.

"Ce dulce e răzbunarea!", le-a spus Tamaş colegilor la cabine, imediat după finalul meciului cu Sturm Graz. Jucătorul care degaja mingea în spatele lui Axente în partida cu Oţelul şi-a luat revanşa în grupele Europa League. A marcat unicul gol al jocului din Austria şi ar putea redeveni căpitanul "câinilor", deşi spune că "banderola este un capitol încheiat".

Click: Gabi, cum de s-a metamorfozat Dinamo de la un meci la altul?
Tamaş: Ăştia suntem noi. Pierdem cu Oţelul, dar câştigăm la Graz.

Bine, pe de-o parte nu e normal...
Am vrea să câştigăm în toate partidele, dar dacă se întâmplă să iasă aşa... Trebuie să ne concentrăm mai mult acasă, să batem şi adversari care vin cu şansa a doua.

Ţi-a mai trecut supărarea pricinuită de retragerea banderolei de căpitan?
Nu e nicio supărare. Pentru mine, subiectul ăsta cu banderola e încheiat. Am mai spus şi după meci: nu joacă o eşarfă, ci omul. E o onoare să fii căpitan la Dinamo, dar, repet, nu joacă banderola.

Ai marcat ca un adevărat vârf de atac, la vinclu...
Nu a fost o întâmplare. Sunt faze exersate la antrenament. Toţi jucătorii de la echipă lucrează la finalizare.

Ce v-a zis Cristi Borcea după meci?
Nu ştiu ce a spus, pentru că eu eram la duşuri. Ştiu că ne-a adus bănuţii în vestiar. Era şi el fericit, normal, după ce i-am făcut viaţa amară în campionat cu Oţelul, acum i-am făcut o bucurie în Europa League.

Vine meciul cu Unirea Urziceni, echipă pe care n-aţi bătut-o niciodată...
A, da, ştiu. A sosit vremea revanşei. Sezonul trecut, cu ei am pierdut campionatul. De la meciul în care ne-au bătut a început dezastrul pentru noi.

Nonconformistul
Iarna îi place să schieze, chiar dacă majoritatea cluburilor la care a activat interziceau acest lucru jucătorilor prin contract.

Visul său este să cucerească un titlu cu Dinamo.

Din acest motiv a revenit de fiecare dată în Ştefan cel Mare, chiar dacă a fost nevoit să renunţe la bani. Anul acesta a acceptat micşorarea salariului de la 500.000 de euro la 250.000 de euro.

Gabi Tamaş este un împătimit al maşinilor cu mulţi cai putere. Are un Audi R8 şi BMW M3 pe care le "forjează" pe drumul Braşov- Bucureşti.

În timpul liber adoră să urmărească filme pe laptop şi să se joace pe calculator. Cel mai bine se simte la Poiana Braşov.

Îi place să spună lucrurilor pe nume, indiferent că sunt sau nu favorabile lui.

În cantonamentul din Antalya, când s-a îmbătat şi-a recunoscut vina, dar a cerut să fie judecat pentru ce face pe gazon, nu în afara lui.

Fundaşul dinamovist este un tip sufletist, care ar ajuta pe toată lumea.

De multe ori le dă bani jucătorilor mai tineri, îi duce cu maşina sau încearcă să le rezolve problemele pe care le au.

Deşi are numai 26 de ani, a jucat deja la 4 echipe din străinătate, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo şi Auxerre.

Anul trecut a fost la un pas să semneze cu Celtic Glasgow, dar tratativele au eşuat din cauza comisioanelor cerute de impresari.
"Unirea Urziceni ne-a furat titlul! Vreau revanşa!"

Tamaș, fostul căpitan al "câinilor", susține că e mult mai fericit când își face treaba în apărare decât atunci când marchează un gol.

Gabi, eşti la al doilea gol important în acest sezon. Reţeta e aceeaşi, în urma unui corner pe faza a doua...
Nici nu m-am bucurat aşa mult. Nu s-a comparat cu golul din meciul cu Steaua. Atunci am fost foarte fericit. Am decis într-o fracţiune de secundă să nu mai atac colţul scurt şi am rămas acolo. Am fost inspirat, pentru că mingea a ajuns la mine. Meseria mea nu este să dau gol, eu trebuie să mă apăr. Sunt bucuros că am câştigat, nu că am marcat. Eu sunt fericit atunci când joc bine în apărare, nu când dau goluri.

Este acest gol un pansament pentru ce s-a întâmplat în meciul cu Oţelul şi după acest joc?
M-a deranjat că s-a făcut aşa mare tam-tam. Întreb şi eu: dacă mai trag de 15 ori în acel jucător, de câte ori se mai duce mingea în poartă? Doar pe vremea când juca nea Piţi am mai văzut aşa ceva! Nu credeam că o să mi se întâmple mie.

"Colegii m-au votat căpitan!"
Mai rezişti la încă o întrebare despre banderolă?

Deja m-am călit. Mă mir că nu a fost asta prima întrebare. Banderola am primit-o pentru că m-au votat colegii, şefii s-au întâlnit şi mi-au luat-o. Asta e! Nu joc eu bine sau prost că am sau nu banderola.

Care este secretul lui Bonetti? Dinamo pare o echipă mult mai organizată...
Bonetti este fratele nostru mai mare. Atmosfera este alta. Ştie să se apropie de noi şi se vede la el un lucru foarte clar, faptul că a jucat în carieră la echipe mari. De ce spun asta? Pentru că ne dă şanse tuturor. Ştim că o să ne vină rândul, că o să intrăm, iar atunci este momentul nostru să demonstrăm. Nimeni la echipă nu simte că este variantă de rezervă. Că o să joace când e accidentat sau suspendat titularul. Uitaţi-vă în Anglia, antrenorii au loturi de 30 de jucători, iar toţi joacă. Bonetti are această cultură.

"Trebuie să fim mult mai atenţi pe teren propriu"
Vine meciul cu Unirea. Jucaţi acasă, unde nu vă merge foarte bine, şi întâlniţi o echipă pe care nu aţi învins-o niciodată.

Avem o mare revanşă de luat. Anul trecut ne-au furat titlul, poate este un termen cam dur, dar aşa ne-am simţit. Am condus tot sezonul şi am pierdut în două etape. Cât despre meciurile de pe teren propriu, eu zic că trebuie să ne concentrăm mai bine în faţa porţii. Poveştile cu presiunea propriilor suporteri sunt tâmpenii. Este vorba doar de mentalitate.

"Eu nu pun la suflet atunci când cineva mă critică, fie că e vorba de conducători sau de suporteri. Fiecare are o părere, iar noi, ca fotbalişti, la un meci putem să schimbăm totul. În bine sau în rău!" - Gabi Tamaş, fundaş Dinamo
"Prinţul" ia 400.000 de dolari la Dubai

Oferta lui Ioan Andone pentru Adrian Cristea s-a concretizat. În cursul dimineţii de ieri, jucătorul şi-a luat rămas bun de la colegii săi în cantonamentul de la Săftica, iar aseară a decolat spre Dubai şi urmează să semneze contractul cu noua sa echipă. Mai precis, este vorba de un împrumut valabil până în luna mai a anului viitor. La Al-Ahli Dubai, "Prinţul" va câştiga de aproape patru ori mai mult decât în "Ştefan cel Mare". Şeicii l-au ademenit pe dinamovist cu un salariu de 400.000 de dolari, iar afacerea a fost la fel de bună şi pentru acţionarii "câinilor". Dinamo va lua 850.000 de euro pentru cedarea mijlocaşului în Orientul Mijlociu, iar în cazul în care arabii vor să-l păstreze şi după expirarea împrumutului, vor fi nevoiţi să mai achite încă 2,5 milioane de euro.

Andone: "L-am dorit mult"
Ioan Andone este artizanul acestui transfer, tehnicianul fiind cel care a făcut lobby pentru aducerea mijlocaşului. "L-am dorit foarte mult pe Adrian. Eu sunt antrenorul care l-a cerut de la Iaşi, atunci când a venit la Dinamo. Nu cred că este un pas înapoi pentru el, însă depinde dacă se va adapta. Rădoi nu a avut nicio problemă", a spus ieri Andone.
"Nu voi fi şeic, rămân 'Prinţul'!"

Încrezător că poate reuşi în aventura din Dubai. Aşa s-a prezentat Adrian Cristea la aeroportul "Henri Coandă" din Otopeni. Fostul mijlocaş al lui Dinamo este mulţumit de împrumutul său la echipa antrenată de Ioan Andone şi speră să profite de şansa oferită.

- Pleci înaintea meciului cu Urziceni. Cui laşi banderola de căpitan?
- Aveam nevoie de o schimbare şi sper să profit de această şansă, să reuşesc să mă acomodez. Important este să fie o echipă, nu contează cine este căpitanul echipei. Vreau să o iau de la capăt şi să profit de şansa care mi s-a ivit.

- Cum crezi că se vor descurca colegii fără tine?
- Am încredere în ei. Victoria de la Graz ne-a refăcut moralul, însă este nevoie să fie urmată şi de altele.

- Nu este cam departe Dubaiul?
- Am avut oferte din Vest, însă nu s-au concretizat. A venit această ofertă şi am zis să profit de ea.

- Te îndepărtezi de naţională...
- Răzvan Lucescu mă cunoaşte, iar dacă voi evolua bine, voi marca şi va avea nevoie de mine, eu voi veni cu cea mai mare plăcere.

- Din "Prinţul" devii "Şeicul"?
- Nu, tot "Prinţul" voi fi şi acolo, nu voi deveni "Şeic".

- Mai alegeai Al-Ahli dacă nu era Andone antrenor?
-Ando mi-a zis că are nevoie de mine şi eu am acceptat. Faptul că este antrenor a contat în alegerea mea.
50.000 de euro, greu de împărţit

Scandalul "Banderola", iscat după meciul cu Oţelul, are efecte adiacente la echipa lui Dario Bonetti. Din cele mai ciudate.

La sfârşitul meciului de la Graz, Cristi Borcea a uitat de discuţiile cu "mercenari" şi a dus "stimulentul" în vestiar. 50.000 de euro, sumă ce trebuia împărţită în mod egal de către jucători şi staff-ul tehnic. Numai că aici a intervenit marea problemă. Cine să-i împartă? Această responsabilitate revine în mod normal căpitanului de echipă, însă Adrian Cristea a spus pas.

După refuzul "Prinţului", următorul vizat a fost Gabi Tamaş, însă acesta s-a eschivat la rândul său: "Eu nu mai sunt căpitan". Ieri, la Săftica, s-au făcut în sfârşit cărţile, iar la pupitru a fost desemnat Claudiu Niculescu, omul care a preluat banderola de la Adrian Cristea în meciul de la Graz.
URL de referinţă