RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pe cine va alege Bonetti?

Dario Bonetti a exersat la antrenamentul de ieri un prim "11" fără N'Doye, Moţi sau Ad. Cristea, nefiind încă singur dacă îl va folosi pe acesta sau va mai improviza în zilele rămase pînă la primul meci din grupele Europa League, cu Sturm Graz în deplasare

După jucătorii care au făcut parte din formaţia titularilor la miuţa de ieri se poate contura un prim "11" care ar arăta astfel: Dolha - Scarlatache, Tamaş, L. Goian, Pulhac - Torje, L. Rus, Boştină, Zicu - An. Cristea, M. Niculae. Ca eventuale rezerve, Bonetti are de ales dintre Matache, Molinero, Moţi, Dr. Grigore, Diabate, Ze Kalanga, D. Kone, N'Doye, Alexe sau Cl. Niculescu.
Nu-l vor pe N'Doye!

Conducerea a decis că Tamaş şi Moţi nu vor mai fi căpitani. Primii pe listă sînt, în ordine, Niculae, N'Doye şi Dolha, dar senegalezul e contestat puternic de vestiar.

Şefii au anulat ieri rezultatul alegerilor din vară, cînd jucătorii au decis ca primii doi căpitani ai echipei să fie, în ordine, Tamaş şi Moţi. "Marius Niculae va purta banderola. Dacă el nu e pe teren, atunci ea va ajunge la N'Doye sau la Dolha", a decis conducerea. E prima consecinţă concretă a eşecului cu Oţelul (0-1), anunţată şi în Gazeta de luni.

"Ne-a sfidat"
Tamaş s-a enervat rău cînd a aflat că i s-a luat banderola, dar a refuzat să reacţioneze public. Însă alţi cîţiva jucători, contactaţi ieri de gsp, au reacţionat, arătîndu-se iritaţi de faptul că N'Doye a fost impus printre liderii echipei. "Nu merită! Să ne zică şi nouă mai întîi cît şi dacă i s-a dat amendă? De ce să fie căpitan, după ce ne-a sfidat pe toţi venind la o lună şi jumătate de la începerea pregătirilor?!" a fost poziţia lor.

"Pe Tamaş l-au luat de prost"
Borcea a explicat de ce l-a "retrogradat" pe Tamaş: "A fost cel mai bun de pe teren în meciul cu Galaţiul, dar e prea naiv, prea blînd şi bun la suflet cu cei ce se adună în spatele lui. Trebuie un căpitan care să fie mai zbir! Cred că Marius Niculae poate fi un astfel de tip. Tamaş le ia apărarea tuturor colegilor, iar unii îl iau de prost, aşa mi se pare. În loc să fie prieten cu Moţi sau cu Torje, mai bine i-ar lua şi le-ar da doi pumni poate se trezesc şi joacă fotbal!".

Mister anti-Tamaş
Cornel Dinu a reacţionat ieri: "În primul rînd, nu trebuia să i se dea banderola lui Tamaş. Îl ştiu de la 17 ani, iar viciile şi tulburările de comportament sînt mai uşor de dobîndit în haos. Nu era exemplul potrivit pentru un asemenea post, a avut oscilaţii care te fac să înţelegi că nu mai are echilibrul intern pentru o evoluţie sigură".

"Nu din considerente valorice i s-a luat banderola lui Tamaş, ci pentru că e prea băiat bun! Trebuie un căpitan rău, fără milă, care să-i strîngă pe absolut toţi în jurul lui" - Cristi Borcea, preşedinte executiv

"Săgeată" poate
Marius Niculae a început ieri cu echipa şi a încheiat antrenîndu-se separat. Atacantul trebuie să-şi revină după problemele la adductorul drept. A început să lovească mingea, ceea ce este bine, spun jucătorul şi doctorii, dar medicii i-au zis să nu forţeze pentru a fi apt joi, la Graz. Ultima jumătate de oră a pregătirii pentru noul căpitan al echipei a fost specială: asistat de tatăl său, Constantin Niculae, a făcut "pante" în spatele stadionului, timp de o jumătate de ceas.

Ce schimbă Bonetti
Chiar dacă a rămas fără banderolă, Tamaş are şanse mari să fie titular joi la Graz, unde va juca alături de Lucian Goian în defensivă. Bonetti nu ştie încă dacă va miza pe Dolha sau pe Matache, în timp ce, foarte probabil, Scarlatache îi va lua locul lui Molinero, pe dreapta. Şi Laurenţiu Rus urmează să-şi facă loc în formula de start, rămîne de văzut dacă în locul lui N'Doye sau al lui Boştină. În atac, Niculescu va fi lăsat pe bancă, în primul "11" fiind preferaţi Andrei Cristea şi Niculae.

Ultimele noutăţi
» Dănciulescu a mărturisit ieri: "Mi-e ruşine de ruşinea jucătorilor că au pierdut 1-0 acasă cu Oţelul. Păcat pentru că fuseseră nişte rezultate pozitive înainte şi am crezut că s-a dat trezirea. Din ce-am vorbit şi eu cu băieţii nici ei nu-şi explică eşecul".
» Adrian Cristea s-a antrenat separat cu "Sensei" Niculae după contractura musculară la coapsa dreaptă. Încă nu se ştie dacă va fi apt pentru Austria. Şefii spun că îl lasă să plece la Al Ahli Dubai, dar abia după jocurile cu Sturm şi Urziceni.
» Ionel Ganea şi Adrian Alexandrescu s-au ocupat de contractul cu Hugo Boss, care urmează să trimită în această săptămînă costumele de prezentare ale echipei, în valoare de 25.000 de euro. "Dinamo va onora contractul cu nemţii, totul este în regulă la club", a declarat Ganezu'.
Borcea: "Nea Cornel are dreptate! I-am ţinut în puf!"

Cristi Borcea, preşedintele executiv al lui Dinamo, enunţă din nou posibilitatea să renunţe la echipă din cauza fotbaliştilorCristi Borcea, preşedintele executiv al lui Dinamo, enunţă din nou posibilitatea să renunţe la echipă din cauza fotbaliştilor.

Dezamăgit după eşecul cu Oţelul, Cornel Dinu, administratorul delegat al lui Dinamo, a răbufnit ieri, în Libertatea: "De zece ani, fotbaliştii câştigă sume exorbitante, indecente, fără să facă performanţă. Aşa au fost învăţaţi de managerii cu apucături de peluză. Au bătut la Liberec, au luat 50.000 de euro şi ce şi-a zis Zicu: "[i]Am rezolvat-o şi cu porcul de Crăciun, şi cu mielul de Paşti![/i]".

Spune că roş-albii meritau să fie lideri
Deşi s-a recunoscut în caracterizarea "manager de peluză", preşedintele executiv Cristi Borcea i-a dat dreptate "Procurorului". "Nea Cornel are dreptate. I-am ţinut în puf de ani de zile, iar ei îşi bag joc de noi", a comentat ieri Borcea.

Oficialul a sărit apoi la gâtul jucătorilor: "E incredibil. Nu putem spune că jucătorii nu au valoare, dar au lehamite de fotbal. Adică baţi Steaua şi pierzi cu Oţelul. Ei doar la meciurile importante, când văd "caşcavalul", se mobilizează şi dau totul. Noi trebuia să fim pe primul loc. Neau bătut Internaţional şi Galaţi... acasă!".

Apoi, Borcea i-a înţepat pe fani: "În deplasare nu pierdem, avem suporteri mai mulţi ca acasă". Borcea a adăugat: "Nu o să urmeze amenzi la Dinamo. Dacă nu le-a fost, trebuie să le fie ruşine la cum s-au prezentat cu Oţelul".

I-au retras banderola lui Tamaş
Gafa lui Tamaş (în roşu), care l-a ajutat pe Axente (în centru) să înscrie în poarta lui Dinamo, a încins spiritele în Ştefan cel Mare

Chiar dacă nu au aplicat amenzi, şefii "câinilor" au luat măsuri: au decis să-i retragă banderola de căpitan lui Gabi Tamaş, pe care îl acuză că se implică în jocuri şi în pregătire. "Marius Niculae va fi noul căpitan", au anunţat acţionarii.

Blat cu Knattspyrnufelag?
Cornel Dinu a spus la “Fanatik Show” că trei dintre jucătorii lui Dinamo au vândut partida cu islandezii de Knattspyrnufelag (0-2 şi 1-2) din 1997, din Cupa UEFA, pentru a provoca schimbarea antrenorului. "Trei jucători de-ai echipei "au trântit" meciul cu Knattspyrnufelag ca să-l demită pe Cornel ţălnar şi să-i aducă pe Halagian şi pe Hizo", a declarat "Procurorul".
Bonetti către Roma: "Luaţi-l pe Lobonţ!"

Dario Bonetti a avut un rol decisiv în transferul lui Bogdan Lobonţ la AS Roma.

Motivul implicării italianului a fost dorinţa oficialilor grupării capitoline de a obţine informaţii suplimentare despre portar, iar cum tehnicianul lui Dinamo a jucat în trecut la echipa lor, doleanţa s-a îndeplinit imediat. De aceea, antrenorul i-a recomandat lui "Lobby" preparatorul fizic alături de care să înceapă recuperarea, în fapt o cunoştinţă personală de-a tehnicianului. Apoi le-a transmis romanilor: "Lobonţ este accidentat, într-adevăr, dar aceast lucru este în avantajul vostru. Veţi cumpăra un portar excelent, la un preţ subevaluat".

Mesajul antrenorului roş-albilor a fost receptat imediat, iar Lobonţ a revenit în cele din urmă în Serie A, pentru o sumă de transfer modică, 800.000 de euro! Iar faptul că Bonetti i-a fost de ajutor lui Lobonţ reiese şi din conversaţiile zilnice pe care acesta le are cu fostul număr unu al lui Dinamo, discuţii ce se întâmplă la destulă vreme după finalizarea transferului.
Atac la Bonetti

Borcea i-a transmis telefonic tehnicianului că nu a văzut nicio reacţie de pe bancă, deşi echipa era condusă de Oţelul. Premieră nefastă pentru Dario Bonetti la Dinamo, criticat pentru întâia oară la scenă deschisă de către şefii săi.

Startul a fost dat la şedinţa acţionarilor de la finalul meciului cu Oţelul (0-1). Atunci, Cristi Borcea, Vasile Turcu şi Nicolae Badea i-au reproşat italianului lipsa de soluţii tactice în faţa unui adversar mult inferior valoric. Schimbările tactice din timpul meciului şi înlocuirile alese de Bonetti au fost contestate de către acţionari, care au fost imediat urmaţi şi de către administratorul delegat, Cornel Dinu.

"Doi închizători de picior stâng"
Administratorul delegat al "câinilor" a punctat: "A jucat cu doi închizători de picior stâng. De aceea Boştină nu îşi găsea locul pe teren. Apoi, l-a mutat pe Torje pe banda stângă. Aşa l-am pierdut şi pe Torje, care dădea randament bun pe partea dreaptă, dar care, săracul, nu ştie cu stângul" .

Borcea: "Nu se mai poate aşa!"
Atacul lui Mister asupra lui Bonetti a fost completat de un telefon expediat colaboratorilor italianului chiar de către Cristi Borcea. "Să-i spuneţi lui Dario că nu se mai poate aşa. Nu am jucat nimic spre final. Nu am văzut nici tactică, nici determinare. Nimic!", a sunat reproşul preşedintelui executiv. Care a fost totuşi concluzia generală a acţionarilor? Bonetti împarte responsabilitatea eşecului cu fotbaliştii săi şi, chiar dacă momentan postul său nu este în pericol, ruptura dintre italian şi şefi poate apărea instantaneu în cazul unor rezultate negative cu Strum Graz şi Unirea Urziceni.
Orange sustine pe Dinamo in noul sezon competitional

Sponsor principal al echipei FC Dinamo Bucureşti pentru al treilea an la rând, Orange România anunţă prelungirea parteneriatului cu această grupare în sezonul competiţional 2009-2010.

Parteneriatul cu echipa din Ştefan cel Mare a început în urmă cu aproximativ 7 ani, iar în 2007 Orange a devenit sponsor principal al Dinamo Bucureşti.

Pe langă proiectele de sponsorizare în domeniul sportului, anul acesta Orange va lansa o serie de oferte dedicate suporterilor fotbalului şi echipei Dinamo.

Compania Orange este implicată în sportul românesc prin susţinerea a două federaţii sportive - Federaţia Română de Rugby şi Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, a unei echipe de hochei pe gheaţă - Hochei Club Csikszereda din Miercurea-Ciuc şi prin sponsorizarea FC Dinamo Bucureşti.

"Vom continua seria colaborărilor în domeniul sportului şi în curând vom anunţa că Orange susţine una dintre cele mai de succes echipe feminine din sportul românesc", a declarat Thierry Millet, director general Orange România.

"Continuarea parteneriatului de imagine dintre Orange şi Dinamo, două branduri cu notorietate şi recunoaştere internaţională, e o consecinţă a susţinerii reciproce în atingerea performanţelor", a declarat la rândul său Nicolae Badea, preşedintele Consiliului de Administraţie FC Dinamo Bucureşti.
Torje: "Un egal la Graz nu ne va ajuta, pentru că Sturm e cea mai slabă din grupă"

Mijlocaşul lui Dinamo, Gabriel Torje, a declarat, marţi, că echipa va merge în Austria doar pentru a câştiga toate cele trei puncte puse în joc deoarece Sturm Graz este cea mai slab cotată dintre adversare şi orice alte rezultat nu ar avantaja formaţia din Ştefan cel Mare.

"Trebuie să uităm eşecul cu Oţelul şi să nu ne uităm în trecut. Se pare că norocul cu Liberec s-a întors împotriva noastră atunci şi chiar dacă toată lumea e supărată, sper să fie linişte după meciul cu Graz. Un egal la Graz nu ne va ajuta pentru că Sturm e cel mai slab cotată din grupă şi nu ne gândim decât la victorie. Mergem să câştigăm pentru ca fanii să uite eşecul cu Oţelul. Nu există favorite, iar cea mai bună echipă din grupă e Galatasaray, dar sper să obţinem puncte şi împotriva ei", a spus Torje.

Partida Sturm Graz-Dinamo din Grupa F a Ligii Europa se va disputa joi la ora 20:00.
Dario Bonetti: "Jucătorii au uitat eşecul cu Oţelul, vor da totul la Graz"

Antrenorul Dario Bonetti susţine că elevii săi au trecut peste înfrângerea de pe teren propriu cu Oţelul Galaţi şi sunt pregătiţi pentru disputa din Austria.

"E un meci important pentru noi, suntem pregătiţi pentru a obţine rezultate pozitive. Consider că am o echipă puternică fiindcă jucătorii au şi uitat eşecul cu Oţelul şi aici se face diferenţa dintre un fotbalist puternic şi unul slab. Vom da totul pentru a obţine un rezultat bun", a spus Dario Bonetti.
Tamaş: "Probabil că vreau să-mi recuperez banderola, nu?"

Fundaşul Gabriel Tamaş afirmă că e foarte important ca Dinamo să înceapă cu o victorie în grupele Ligii Europa. "Este un meci important pentru că într-o competiţie de asemenea importanţă ca Liga Europa e important să începem cu dreptul. Noi evoluăm mai bine în deplasare aşa că ar fi bine să începem cu o victorie", a opinat internaţionalul de 26 de ani.

Acesta afirmă că nu este supărat că a pierdut banderola de căpitan al echipei pe care va încerca să o recupereze prin evoluţiile bune de pe teren. "Nu e important cine poartă banderola, ci rezultatele obţinute. Eu voi intra pentru a juca forte bine şi să o recuperez", a precizat Tamaş.

Partida Sturm Graz-Dinamo din Grupa F a Ligii Europa se va disputa joi la ora 20:00.
N'Doye: "Mergem acolo să obţinem victoria şi să câştigăm"

Senegalezul Ousmane N'Doye anunţă că Dinamo va juca numai la victorie în faţa lui Sturm Graz: "Normal că e un meci foarte important, dar noi jucăm pentru calificare şi mergem acolo să obţinem victoria şi să câştigăm".

Partida Sturm Graz-Dinamo din Grupa F a Ligii Europa se va disputa joi la ora 20:00.
URL de referinţă