RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Şanse mici să mai plece şi "Săgeată"

Dacă au dat "verde" pentru transferul lui Adrian Cristea la Dubai, acţionarii nu mai par atît de hotărîţi să-l lase şi pe Marius Niculae să plece în Orient.

Şi din cauza iritării fanilor, dar şi din cauză că Dinamo ar rămîne fără cel mai în formă atacant. Bonetti a cerut în mod special ca "Săgeată" să rămînă.

Plus că Andone a transmis că nu-l poate lua acum şi pe Niculae la Al Ahli, iar Al Wahda a rămas să dea un răspuns clar că poate plăti 1,25 milioane de euro pînă pe 23 septembrie.

Cristi Bud (Gaz Metan) nu va sosi în Ştefan cel Mare pînă cînd nu pleacă Marius de la Dinamo.
Şansă pentru Clau-gol

În premieră în acest sezon, Niculescu ar putea fi titular mîine seară contra Oţelului, fiindcă Bonetti nu ar vrea să-l forţeze pe Marius Niculae.

Claudiu Niculescu titular în ofensivă contra Galaţiului, mîine seară, ajutat de Andrei Cristea. Este planul lui Dario Bonetti, care nu vrea să rişte folosirea lui Marius Niculae, afectat de o tendinită la aductorul stîng.

"Săgeată" a făcut investigaţii ieri, iar medicii i-au recomandat să nu forţeze, mai ales că urmează o perioadă intensă, cu meciuri tari din 3 în 3 zile. Marius nici n-a jucat în amicalul-şcoală de miercuri, în schimb a făcut-o Claudiu, 45 de minute, timp în care a marcat şi un gol.

În acest sezon, Niculescu (33 de ani) n-a primit din partea lui Bonetti şansa de a juca vreun meci ca titular, nefiind printre preferaţii italianului. Singurul gol marcat de atacant a fost la penalty-urile de departajare de la Liberec.
Adrian Cristea: "De ce plîngeţi după mine?!"

Adrian Cristea nu înţelege de ce fanii sînt supăraţi că va pleca la Al Ahli Dubai după ce l-au huiduit încontinuu de cînd e la Dinamo.

Dinamo aşteaptă banii de la Al Ahli Dubai pentru împrumutul lui Adrian Cristea pînă în vară, iar mijlocaşul e pregătit să decoleze spre echipa lui Andone. "Vreau să plec acolo, chiar dacă este departe şi voi fi la prima experienţă de acest gen. E cald în Emirate, oraşul e frumos, n-are de ce să nu-mi placă. Plec împrumut un an, deci dacă nu mă acomodez, mă întorc!", zice Cristea.

"Am trecut peste înjurături şi fluierături"
"Prinţul" este surprins de reacţia fanilor pe dinamovisti.ro, unde aceştia au ameninţat că nu vor mai veni la stadion dacă va fi vîndut. "Fanii mă huiduiau pînă acum încontinuu, iar acum mă regretă? Nu ştiu ce să mai înţeleg! Nu m-au apreciat pînă acum şi brusc s-au schimbat. Eu mereu am încercat să dau tot ce am mai bun pentru echipă şi am trecut peste înjurături şi fluierături", a zis acesta.

Modelul Rădoi
Cristea nu crede că plecarea la Al Ahli Dubai îi va periclita prezenţa la echipa naţională: "Răzvan Lucescu mă cunoaşte foarte bine. Pot veni în continuare la naţională dacă voi juca bine acolo. Cum Mirel Rădoi este convocat din Arabia, aşa pot fi şi eu dacă voi avea evoluţii notabile", a declarat mijlocașul care are 7 selecții la reprezentativă.

Ieri, Adrian a fost prezent la antrenament, dar nu s-a pregătit alături de colegii săi, plecînd după aproximativ un sfert de oră. Aseară, urma să se ofi cializeze tranzacț a, fotbalistul aștepta ca arabii să vireze banii pentru a semna actele.

"Îl ştiu foarte bine pe Adrian Cristea, mi-l doresc mult la echipă, am nevoie de el. Aştept să se pună de acord cluburile pînă pe 24 septembrie, cînd e Supercupa Emiratelor" - Ioan Andone, antrenor Al Ahli Dubai

"Fanii nu au de ce să fi e supărați pentru că nu aduc ei bani de acasă. Ce să le fac eu dacă mereu l-au înjurat?" - Cristi Borcea, președinte executiv Dinamo

Gigi Becali: "Dinamo e moartă fără Adrian Cristea"
Gigi Becali, patronul Stelei, crede că Dinamo va fi foarte slăbită dacă îl va pierde pe Adrian Cristea, acesta avînd o ofertă de la Al Ahli Dubai.

"Pentru mine este o veste bună că pleacă Adrian Cristea de la Dinamo, e un jucător bun, periculos. Dinamo e moartă fără Cristea. Însă Borcea nu ştie că "Prinţul" lui va ajunge la Steaua", a spus Gigi Becali la sportro.

"Dinamo rămîne în sufletul meu"
Bogdan Lobonţ (31 de ani) aşteaptă să debuteze în tricoul Romei, dar n-a uitat de suporterii din Ştefan cel Mare: "Nu vreau să creadă că i-am trădat, dar s-a ivit oportunitatea de a juca la o echipă titrată din Italia. Dinamo a rămas să fie apărată de mîini bune, de Dolha, de Matache, acest club şi suporterii vor rămîne mereu în sufletul meu. Poate mă voi întoarce într-o zi, nu poţi să ştii ce-ţi aduce viaţa. Sper ca Dinamo să ia campionatul şi să meargă în grupele Champions League". Borcea l-a anunţat pe Lobby că îi va propune o funcţie administrativă după încheierea carierei.

"Să nu-i trataţi de sus!"
În remiza scoasă de austrieci miercuri seară în România au evoluat şi 3 fotbalişti de la Sturm Graz, toţi titulari. Hoelzl, Beichler şi Jantscher vor fi adversarii "cîinilor" joia viitoare în primul meci din grupa F a Europa League. Borcea şi-a avertizat jucătorii: "Sînt buni, în nici un caz nu trebuie trataţi de sus! Poate că nu sînt cei mai puternici, cei mai tehnici, cei mai cei, dar aleargă foarte mult şi nu cedează pînă cînd n-aud fluierul de final al arbitrului. O să fie dificil la Graz".

Ultimele noutăţi
- Ema Dolha este refăcut după problemele medicale de săptămîna trecută şi poate juca din primul minut în meciul cu Oţelul.
- S-au pus în vînzare tricourile galben-negre cu care dinamoviştii au jucat în "miracolul de la Liberec". Momentan, s-au vîndut 100 de exemplare. Preţul este 170 de lei pentru tricoul simplu şi 240 de lei pentru cel inscripţionat.
- Atacantul Osvaldo Miranda (25 de ani) a fost împrumutat un sezon la Astra, în contul revenirii lui Marius Alexe în Ştefan cel Mare. Argentinianul adus în iarna lui 2008 pe 1,3 milioane de dolari n-a fost nici măcar rezervă în vreun meci al actualului sezon.
Dario Bonetti a rezistat mai mult decât au prevăzut mulţi oameni de fotbal. Italianul de la Dinamo este regizorul miracolului de la Liberec şi un adevărat idol acum în Ştefan cel Mare. Bonetti spune că îl preferă pe Hagi lui Mutu, că îi place mai mult berea decât vinul şi că este atras de brunete. Bonetti nu ar alege pe nimeni între Gigi Becali şi Copos.

Într-un interviu pentru Fanatik, antrenorul lui Dinamo îi declară dragoste eternă lui Juve şi spune că este fan al Barcelonei.

Vezi aici cine este regizorul minunii de la Liberec:

Zenga sau Zoff?
-Ambii au fost foarte mari şi probabil vor mai fi!

Lippi sau Mourinho?
-Lippi, cu siguranţă!

Juventus sau Milan?
-Juventus per siempre!

Roma sau Lazio?
-Roma

Real Madrid sau Barcelona?
-Barca

Maradona sau Pele?
-Exact despre ce vorbeam..

Hagi sau Mutu?
-Cu siguranţă Hagi.

Robby Bagio sau Del Piero?
-Baggio

Ferguson sau Wenger?
-Amândoi. Antrenori colosali!

Ancelotti sau Capello?
-Prietenii mei, prieteni buni. Cu unul am jucat la Roma, Ancelotti, iar Capello am avut plăcerea de a mă antrena.

Raul sau Totti?

-Jucători oarecum diferiţi, dar pe care îi leagă norocul, zic eu, de a juca toată viaţa la una şi aceeaşi echipă, cu care s-au identificat. Raul la Real şi Totti la Roma.

Buffon sau Casillas?
-Gigi Buffon

Vin sau bere?
-Bere

Carte de lectură sau ziare?
-Carte

Brunetă sau blondă?
-Brunetă

Copos sau Gigi Becali?
-Nu-i cunosc, deci nu-i judec. E unul dintre principiile mele. Nu pot să aleg dintre ei pe niciunul.
"Va fi cel mai scump transfer din România!"

Cristi Borcea a prins curaj după jocul bun al lui Dinamo din ultima vreme și anunță că titlul este obiectivul echipei în acest sezon.

Fanii se revoltă din cauza plecării lui Adrian Cristea...
El a vrut să plece şi vrea şi în continuare. La cât a fost de înjurat, este normal să îşi dorească asta. Am văzut că pe site-uri, suporterii îl regretă. Eu nu vreau să îi dau drumul lui Cristea, îmi doresc să joace şi sâmbătă, iar fanii să îmi dovedească faptul că ţin la el.

Înlocuitor există?
Ne permitem să-i dăm drumul, pentru că avem două echipe. Îl avem şi pe Marius Alexe, care poate juca pe acel post, un jucător care va fi cel mai scump transfer din România în străinătate.

Sunt reale speculaţiile privind cedarea lui Niculae?
A fost şi el dezamăgit după ce a fost fluierat la meciul cu Slovan de acasă. Copilul ăsta e unicat, a crescut de la şase ani la Dinamo şi nu merită tratamentul ăsta. Dacă nu era manifestarea suporterilor de la aeroport şi cea de la meciul cu Steaua, ar fi plecat cu siguranţă, pentru că nu duce lipsă de oferte.

Sunteţi mulţumit de rezultatele obţinute până acum?
Suntem pe un drum bun. Trebuie să batem pe Oţelul ca să ne pregătim pentru Urziceni. Legat de meciul cu Unirea, nu am declarat-o niciodată, dar băieţii trebuie să fie conştienţi că trebuie să câştige de la vestiare!

De ce tocmai partida cu Unirea devine deja atât de importantă?
Din cauza celor de la Unirea, fotbaliştii de la Dinamo au pierdut 200.000 de euro pentru că nu au luat campionatul! De aceea trebuie ca jucătorii noştri să îi bată. E o chestie de orgoliu, nu mai merge cu vrăjeala! Ne batem cu Urziceni pentru titlu. Dar mai sunt şi CFR, Steaua şi Timişoara.

"Este normal să facem presiuni!"
Altfel, aţi avut o poziţie extrem de radicală în ultima perioadă, vizavi de Lucescu jr...
Nu am vrut să pară o demonstraţie de forţă a mea şi a lui Gigi Becali. Era important să batem Austria pentru a prinde locul trei în grupă. Dacă ne calificăm la Euro suntem şi noi, patronii, mulţumiţi. O sa crească cota jucătorilor.

Cum veţi rezolva, totuşi, divergenţele cu selecţionerul?
Îl las să se liniştească, după care o să avem o discuţie aşa, ca între amici, cum a zis el că suntem. Eu le zic în faţă, iar eu o să îi zic să nu mai selecţioneze jucători de la noi acum, să selecţioneze de la iarnă, exact când vrea el.

Care este motivul presiunilor făcute de Steaua şi Dinamo în privinţa selecţiei?
Suntem cluburile cele mai mari, cu cei mai mulţi fani. În trecut la naţională, pe când existau rezultate, erau cinci jucători de la Dinamo, cinci de la Steaua şi unul de la Craiova.
"M-am suparat ca nu m-a luat si pe mine!"

Antenorul italian nu este ingrijorat de forma buna a internationalilor austrieci de la Sturm Graz care au evoluat foarte bine in aceasta pauza competitionala in meciurile cu Feroe si Romania. Bonetti a comentat amuzat si escapada lui Adrian Cristea de saptamana trecuta, pentru care fotbalistul nu a fost inclus in lot de Razvan Lucescu la meciul cu Franta

"I-am urmarit atent pe jucatorii lui Sturm Graz de la nationala, dar si pe Adrian Cristea. L-a deranjat pe selectioner ca Adrian a iesit in oras? M-am supărat şi eu pe Cristea că nu m-a luat şi pe mine!", a zis Bonetti.
Andone: "Dacă se va oficializa transferul lui Cristea, va cîştiga de 4 ori mai mult decît acum"

Tehnicianul echipei lui Al Ahli Dubai a vorbit despre transferul lui Adrian Cristea la echipa sa, spunînd că o astfel de mutare ar fi benefică jucătorului de la Dinamo. Andine a dezvăluit că şi Zicu s-a aflat pe lista arabilor.

"Pentru Cristea nu va fi cel mai bun transfer dacă în Dubai, dar nici rău nu va fi. Nu e un campionat chiar atît de rău, eu m-aş bucura foarte mult să îl am la echipă. Şi el îşi doreşte foarte mult să vină. Probabil că va lua de vreo patru-cinci ori mai mult faţă de cît are acum la Dinamo. Şi Zicu a fost pe listă, la fel ca Nedved şi mulţi alţii. Acum nu depinde numai de mine la transferul lui Cristea. Am vorbit cu patronul şi am ajuns la un acord asupra transferării unui mijlocaş", a spus Ioan Andone la GSPTV.
Dario Bonetti: "Nu vă aruncaţi pe ei!"

Cum a pregătit Bonetti meciul cu Galaţiul: le-a cerut jucătorilor disciplină în joc, atenţie la intrările tari şi să aibă încredere în fani fiindcă aceştia îi vor susţine chiar dacă vor mai greşi.

Trei succese consecutive, cu CFR Cluj, cu Slovan Liberec şi cu Steaua, şi toată lumea la Dinamo visează. Fie la titlul care să ducă echipa în grupele Champions League, fie la întîlnirile ce vor veni în grupele Europa League cu Sturm Graz, Galatasaray şi Panathinaikos. Cum se va juca săptămîni bune din 3 în 3 zile, Bonetti le-a ţinut un adevărat discurs elevilor săi, ca să-i monteze pentru meciul de diseară cu Oţelul Galaţi. Iată cîteva idei ale italianului:
» "Suporterii, mulţi, puţini, cîţi or veni, sînt de partea noastră acum. Să-i ţinem alături de noi! Deci, jucaţi fotbal, daţi totul pe teren, iar ei simt asta, chiar dacă veţi mai greşi!"
» "Adversarul se aşteaptă ca noi să fim relaxaţi după seria noastră de victorii şi după cele două săptămîni de întrerupere a campionatului. Să le arătăm pe teren că nu am dormit pe noi în ultima perioadă şi că încă sîntem flămînzi după victorii! Mintea la meci, la nimic altceva".
» "Ne apărăm bine, nu atacăm furibund. Golul şi victoria vor veni dacă vom fi disciplinaţi. Nu ne avîntăm în atac, fiindcă am putea fi surprinşi pe contraatac".
» "Să evităm intrările interpretabile. Ca să nu mai păţim ca la meciul cu Internaţional, cînd am avut doi eliminaţi!"

Stă în banca lui
Bonetti evită să intre în polemici cu şefii săi: "Vînzarea jucătorilor nu e treaba mea, ci a conducerii. O eventuală despărţire de Cristea sau de Niculae ar constitui pierderi pentru Dinamo. Dar avem posibilităţi de înlocuire din propriul club. Cu atacantul Mediaşului, Bud, am lucrat în Italia, la Juve Stabia, dar nu-l cunosc prea bine, aşa că nu l-am cerut la Dinamo".

"Nu accept să pierdem acasă! Ce, vreţi să mor? Trebuie să luăm campionatul, aşa că tre' să batem Oţelul neapărat. Dar, atenţie, că au echipă tare!"

"Despărţire în orice moment"
Adrian Cristea aşteaptă ca Al Ahli Dubai să vireze cei 900.000 de euro către Dinamo pentru împrumutul pe un an, el ajungînd la un acord personal cu trupa lui Ioan Andone pentru un salariu stagional. Cristea nu înţelege de ce s-a făcut un caz din faptul că şi-a petrecut noaptea dinaintea convocării la "naţională" cu o prietenă de-a lui: "Am fost la un restaurant, am mîncat, am mers în cameră, am făcut dragoste, ce e rău în asta?!". Şi Bonetti l-a apărat: "Ce-i reproşez? Doar că nu m-a chemat şi pe mine!".

Criza afectează costumele
Roş-albii ar fi dorit să încheie un parteneriat cu celebra casă germană Hugo Boss, iar dinamoviştii să aibă costume de prezentare ale firmei. Doar că nemţii au transmis că nu încheie astfel de relaţii, ci pot doar livra contracost un set de costume pentru echipă. Oricum nu se putea imediat, aşa cum ar fi dorit "cîinii" pentru întîlnirile din grupele Europa League. Iar suma era destul de mare, în jur de 35.000 de euro, aşa că dinamoviştii au anulat, momentan, discuţiile.

Ultimele noutăţi
» Bonetti i-a văzut pe internaţionalii austrieci de la Sturm Graz în meciul cu România (1-1): "Hoelzl, Beichler şi Jantscher sînt buni, în formă, ne vor pune probleme, va trebui să fim atenţi cu ei".
» Cele 792 de bilete destinate pentru Graz suporterilor dinamovişti se pot cumpăra de la tribuna oficială a arenei roş-albilor. Zilnic, iar plata celor 34 de euro, cît costă un tichet, se face în moneda europeană.
» Brigadă de arbitri finlandeză la meciul Sturm - Dinamo, de joia viitoare: "central" este Tony Asumaa, iar asistenţi Jukka-Pekka Koskela si Matti Heininen. Arbitrii adiţionali vor fi Mattias Gestranius si Jouni Hyytia.
» Ioan Horoba, preşedinte Gaz Metan: "Nu ne-a convenit ce ne-a oferit Dinamo pentru Bud. Mai discutăm la iarnă".
Şi "Săgeată" vrea să plece

Marius Niculae le-a transmis acţionarilor că este de acord să părăsească Dinamo.

Dacă plecarea lui Adrian Cristea la Al Ahli este iminentă, mai nou şi Marius Niculae este tentat să spună "Adio" roş-albilor. Mai ales acum, cu ofertele de la Dubai şi Al Wahda. Fotbalistul le-a transmis şefilor de la Dinamo că vrea să plece de la echipă, după injuriile fanilor de după turul cu Slovan Liberec. Iar acţionarii ar fi satisfăcuţi fiindcă ar scăpa de cel mai mare salariu de acum din echipă, de aproape 500.000 de euro. Doar Cristi Borcea se mai opune, dorind ca finul lui să rămînă măcar pînă la iarnă ca să o ajute pe Dinamo să rămînă în lupta pentru titlu.

Borcea chiar a deconspirat la GSP TV: "Marius mi-a zis că vrea să plece după meciul pierdut acasă cu Liberec. «E prima dată cînd am fost înjurat acasă, pe Dinamo, nu concep aşa ceva!», mi-a zis. Este inadmisibil, am încercat să-l calmez. Eu i-am zis că fanii noştri sînt focoşi. Dacă suporterii nu vor fi alături de jucători, vă daţi seama că şi fotbaliştilor le va veni greu să accepte să continue la Dinamo".

3 goluri în 6 partide a înscris Niculae pentru Dinamo în acest sezon, fiind golgeterul echipei
"Trebuie să dea gol meci de meci în primele 15 minute!"

Adrian Cristea a reconfirmat faptul că este foarte tentat să dea curs ofertei venite de la gruparea antrenată de Ioan Andone, Al Ahli Dubai. "Prinţul" spune că motivul principal pentru care vrea să se despartă de formaţia din Ştefan cel Mare este comportamentul fanilor.

Mijlocaşul a făcut şi o scurtă caracterizare a jucătorului-model, care să fie pe placul suporterilor lui Dinamo.

"Vreau o schimbare. Sunt de mulţi ani aici şi am nevoie de o nouă provocare. Am o şansă şi vreau să profit de ea. Am mai avut oferte din Rusia şi Germania, dar nu mi-au dat drumul. Faptul că sunt contestat de fani este unul dintre motivele principale. N-am fost şi nu sunt cel mai iubit jucător. Nu e plăcut să joci când eşti huiduit încontinuu. Nu cred că s-a născut jucătorul care să-i mulţumească pe suporterii lui Dinamo. Trebuie să fie unul fantastic, care dă gol în primele 15 minute şi care punctează meci de meci. Altfel, e de rău. Zic unii că mă injura pentru că nu alerg, dar la fel o făceau cu Ropotan sau cu Mărgăritescu, care rupeau pământul şi care băgau capul în crampoanele adversarilor", a declarat Cristea pentru Cancan.

"Să mă mai lase în pace specialiştii de pe tuşă!"
Adrian Cristea a vorbit despre criticile care i-au fost aduse în trecut. "Prinţul" spune că nu îl interesează părerile oamenilor care stau pe tuşa pentru că aceştia nu au de unde să ştie exact ce se întâmplă la echipă.

"Dacă nu sunt la echipă să ştie exact ce se întâmplă, degeaba vorbesc. Nu mă interesează părerile specialiştilor de pe tuşă, să mă mai lase în pace. Cei în măsură să spună cât şi cum alerg sunt antrenorii care lucrează cu mine, preparatorii fizic. Dacă se plâng ei, bag la cap şi încerc să dau mai mult data viitoare", a declarat Adrian Cristea pentru Cancan.
URL de referinţă