RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Nicolae Badea acuză: "Nu depinde de Bonetti, jucătorii să-şi rezolve problemele de atitudine"

Preşedintele CA al Dinamo, Nicolae Badea, a comentat la Fanatik Show înfrîngerea înregistrată de gruparea din Ştefan cel Mare în faţa lui Gaz Metan Mediaş.

"E o diferenţă nominală de valoare, prestaţia noastră nu poate fi scuzată de nimic. Poate am intrat mai relaxaţi decît ar trebui, unele faze ne surprind şi nu mai avem capacitatea de a reveni în joc ulterior. Timpul nu ne-a mai permis să întoarcem scorul. Sînt dezamăgit de rezultat, numai contracandidatele noastre cred că nu simt asta. Nu am putut să văd meciul, nu pot să comentez ceva ce nu am putut urmări. Nu ştiu care e starea de spirit a jucătorilor în teren, însă cred că e de datoria lor să-şi rezolve problemele de atitudine indivituală", a spus Badea la Fanatik Show.
Cornel Dinu: "Doar Torje a jucat ceva azi"

Administratorul delegat al echipei Dinamo, Cornel Dinu, a comentat înfrîngerea din meciul cu Gaz Metan Mediaş, spunînd că echipa sa nu ar fi meritat să piardă. Oficialul "cîinilor" a dat vina şi pe jucători, spunînd că numai Torje a avut o prestaţie buună.

"Gaz Metan nu e o echipă mică. A fost un joc echilibrat, poate am avut cîteva ocazii în plus totuşi. O echipă cu pretenţiile lui Dinamo nu îşi permite astfel de rezultate. Astăzi am observat un singur atacant care s-a zbătut, adică Torje. Pe finalul reprizei secunde am scăzut ritmul. Am fost neatenţi iar gazdele au avut noroc. Nu pot să spun că a fost o victorie meritată pentru Gaz Metan. E bine să schimbăm echipa, mai ales după un meci cu Zlatna, dar după un astfel de meci apar anumite întrebări. Starea de spirit nu este chiar bună în acest moment", a spus Cornel Dinu la GSPTV.
Pachetul de un milion

Dinamo a ajuns la un acord de principiu cu Mediaşul de a avea prima opţiune la iarnă pentru a-i cumpăra pe Bud şi pe Pîrvulescu.

"Cîinii" nu se întorc chiar cu mîna goală din deplasarea de la Mediaş. Surse autorizate au afirmat ieri că Dinamo a ajuns la o înţelegere, în principiu, cu adversarii de aseară pentru a-i transfera la iarnă pe atacantul Cristian Bud, 24 de ani, şi mijlocaşul stînga Paul Pîrvulescu, 21 de ani! Iar preţul de achiziţie al celor doi este de un milion de euro. În tot cazul, roş-albii îşi păstrează pentru la iarnă prima opţiune în ceea ce priveşte transferul ambilor fotbalişti. Şi Bud, şi Pîrvulescu au fost monitorizaţi de scouterii lui Dinamo, iar acţionarii sînt de părere că ambii merită să joace în Ştefan cel Mare.

Afacerea mai depinde şi de cîteva situaţii aşteptate la clubul din Capitală:
1. Marius Niculae ar putea părăsi Dinamo în perioada de intersezon, întrucît cluburi din Rusia şi din Emiratele Arabe Unite sînt interesate de un transfer. Al Wahda a vrut să dea aproape două milioane de euro pe "Săgeată" încă de acum două săptămîni, aşa spun şefii "cîinilor", dar Bonetti a cerut insistent ca Niculae să rămînă.
2. Milionul de euro ar urma să fie plătit din banii care vor veni de la UEFA, dinamoviştii visînd că vor ajunge în primăvara europeană a competiţiei.
3. În ceea ce-l priveşte pe Pîrvulescu, "cîinii" caută un mijlocaş stînga de viteză, ceea ce le lipseşte în acest moment.

"Bud este un jucător interesant, un plus pentru orice echipă. Are multe calităţi, are în el sînge de golgeter. Dar, momentan, am destui atacanţi. Vom vedea la iarnă ce va mai fi!" - Dario Bonetti, antrenor Dinamo

5 ani a jucat Bud în ligile inferioare la Liberty Oradea. El a debutat în Liga I abia în luna februarie a acestui an

Tamaş şi Grigore răciţi

Dinamo nu a avut nici un stoper de meserie pe banca de rezerve. Tamaş şi Grigore au fost doar în tribună, fiind amîndoi răciţi. "Mă simt rău, de-abia pot să vorbesc! Nu înţeleg cum de-am răcit aşa", a mărturisit Tamaş aseară. Ei vor fi apţi pentru meciul cu Panathinaikos de joi.

Zicu? Rezervă 90 de minute
Dario Bonetti a surprins ieri la Mediaş nefolosindu-l deloc pe Ianis Zicu. Deşi a spus joi noapte, după victoria cu Zlatna (5-0), că machedonul "este patrimoniu naţional şi trebuie salvat ca fotbalist", nu l-a introdus deloc în partida contra ardelenilor. Ianis nu a dorit să comenteze decizia italianului.

N'Doye, probleme la coapsă
Numai ghinioane, ieri, pentru N'Doye. În minutul 7, senegalezul şi-a schimbat ghetele fiindcă îl deranjau şi nu alerga cum trebuie. Apoi, africanul avea ambele picioare pline de benzi roz kinesiotaping. În minutul 63, în încercarea de a-l deposeda pe Eric, N'Doye a suferit o întindere la coapsa stîngă şi a fost schimbat de urgenţă. "Voi face duminică un control medical amănunţit. Sper să joc cu Panathinaikos. M-a durut rău piciorul şi n-am vrut să risc", a spus Ousmane la final.

Motivarea lui Clau-gol
Şi ieri, la fel ca în meciul cu Zlatna, Claudiu Niculescu a fost liderul din teren al "cîinilor". Bonetti şi-a schimbat decizia de a roti căpitanii de echipă, considerînd că acordîndu-i banderola veteranului de 33 de ani îl va motiva pentru partidă. După ce a fost schimbat în minutul 60, Niculescu i-a pasat banderola lui Adrian Cristea, la primul meci în tricoul roş-albilor după eşuarea tratativelor cu Al Ahli Dubai.

Ştirile meciului:
» Cristi Borcea a părăsit Mediaşul imediat după joc, plecînd cu elicopterul la Bucureşti, unde a ajuns după o oră. Şeful "cîinilor" a venit de la Viena, iar înainte de meci a făcut poze cu localnicii.
» Dinamoviştii au plecat aseară de la Mediaş direct în cantonamentul de la Săftica. Azi dimineaţă, după refacere, vor fi lăsaţi să plece acasă. De mîine încep antrenamentele pentru PAO.
» La începutul meciului, o mireasă şi-a făcut apariţia la tribuna I. "Am adus-o că e dinamovistă şi voia să vadă şi ea echipa favorită", au motivat nuntaşii. Alaiul a zăbovit 5 minute la partidă.
"Nu ştiu de ce ne relaxăm cu echipele mici"

Dinamo a dat cu bâta în baltă după o serie de victorii care l-au readus la viaţă pe Borcea! Dinamo a pierdut la Mediaş, acolo unde marea rivală de la Steaua a câştigat la scor. Moţi a fost eliminat după meci. Fundaşul spune că nu înţelege de ce Dinamo se relaxează cu echipele mici.

Borcea şi Bonetti i-au reproşat la unison arbitrului Istvan Kovacs neacordarea a cel puţin unui penalty. Avertizat încă din timpul meciului, Moţi i-a cerut socoteală centralului. Dinamovistul a fost eliminat după meci.

"Intervine o relaxare, nu ne putem da seama de ce avem problemele acestea cu echipele mici. Ştiam ce fel de echipa e Gaz Metan Mediaş, ştiam cum joacă, dar nu îmi explic ce s-a întâmplat" , a declarat Moţi.

Dinamo a pierdut în acest sezon cu Oţelul şi Inter Curtea de Argeş, dar au câştigat derby-urile cu CFR, Steaua şi Urziceni.
Scanat de psiholog

Trebuia să joace în Champions League, cu Standard sau cu Bayern Munchen. A ratat însă transferul vieţii. În primăvară îşi consolida renumele de petrecăreţ cu o indiferenţă aproape inconştientă. Acum, Gabriel Tamaş pare un jucător renăscut, pe care chiar oamenii din anturajul echipei Dinamo îl descoperă cu plăcere.

De câteva zile, echipa de fotbal Dinamo are din nou psiholog. George Vescan (36 de ani) a mai lucrat pentru "câini", dar a revenit după ce şi-a dat examenul pentru doctorat. Primul său studiu de caz: Gabriel Tamaş. Vescan l-a scanat pe fundaşul "câinilor" după victoria de la Graz, unde Tamaş a înscris golul victoriei, iar concluziile le-a aranjat într-un eseu intitulat "Bucuria de a juca"...

Transferul ratat la Bayern a fost declicul
Cu numai câteva luni în urmă, dacă George Vescan l-ar fi "citit" pe Tamaş, ar fi avut, poate, o mare surpriză. Fundaşul lui Dinamo încă îşi irosea energiile în escapade nesfârşite, numai bune de scos poveşti pe seama lor. Încă se mai vorbeşte despre un antrenament la 6 dimineaţa, după o noapte de şpriţ, cu scandări de genul "Gabi Tamaş, ole" în faţa tribunei goale.
Uneori neînţeles, alteori rebel fără cauză, jucătorul lui Auxerre a părut deseori că nu-i pasă de fotbal, mulţi punând atitudinea sa şi pe faptul că-şi primise la venirea din Franţa toţi cei 500.000 de euro pentru o investiţie în imobiliare. Dat afară în penultima etapă de campionat, Tamaş a avut o vacanţă tulbure. A scăpat transferul la Standard Liege din cauză că nu l-a dorit preşedintele clubului, apoi a ratat şi plecarea la Bayern Munchen din cauză că nemţii i-au monitorizat inclusiv viaţa extrasportivă.

Apropiaţii susţin că acesta a fost declicul care l-a transformat pe jucătorul lui Dinamo. Acum, Tamaş reprezintă spiritul revanşei la Dinamo, un jucător care a trecut cu bine chiar şi peste momentul în care i s-a luat banderola de căpitan după meciul cu Oţelul. "Nu banderola joacă, ci fotbaliştii", a spus el înaintea meciului de la Graz.

"Nu e limitat de constrângeri şi temeri"
Iată, aşadar, cum îl caracterizează George Vescan pe Tamaş: "Tamaş este unul dintre acei fotbalişti excepţionali căruia, deşi nu i-a lipsit niciodată nimic din punct de vedere material, este motivat în primul rând de plăcerea şi bucuria de a juca fotbal. Joacă liber, fără a lăsa constrângerile şi fricile să-l limiteze. Atât pe terenul de fotbal, cât şi în viaţă nu ratează niciun moment pe care să nu-l trăiască cu adevărat. Implicat şi liber în exprimare este responsabil pentru tot ce face, deoarece nu are temeri şi inhibiţii, ci doar dorinţa de a fi el, autentic, trăind viaţa în prezent şi cu bucurie. Tamaş poate fi un exemplu pentru toţi cei care se luptă încrâncenaţi cu vieţile lor pentru a li se da o şansă de a fi bucuroşi, realizaţi şi fericiţi. Aceştia pot înţelege că scânteia genialităţii apare din implicarea în fiecare moment al jocului vieţii cu bucurie şi entuziasm".

Pe scurt, Tamaş are un psihic de campion.

79 de meciuri a jucat Tamaş în străinătate, la Galatasaray (6), Spartak Moscova (17), Celta Vigo (29) şi Auxerre (27)

5 meciuri în Liga Campionilor a disputat Tamaş, toate cu Galatasaray Istanbul, în sezonul 2003-2004

42 de meciuri şi două goluri are Gabi Tamaş la echipa naţională, el jucând în toate cele trei meciuri disputate de România la turneul final al CE 2008
Moţi: "Să vină arbitrii străini!"

Cosmin Moţi a declarat aseară că nu mai vrea arbitrii romani la meciurile lui Dinamo.

- Cosmin, iar aţi pierdut în faţa unei echipe considerate mici. De ce? Cum?
- Nu înţeleg. Şi nu cred că şi colegii mei înţeleg. Poate e relaxarea de vină. Oricum s-a simţit o relaxare în jocul nostru pe final de meci şi am plătit scump.

- Cum a fost faza din minutul 89?
- Ce să mai zicem acum? Păcat că am luat gol aiurea, total aiurea, prostesc chiar.

- Arbitrajul cum îl comentezi?
- Două penalty-uri am avut, cel puţin aşa i-am auzit pe toţi în vestiar. Şi am înţeles că s-a zis şi la televizor de chestiile astea. Ar trebui să vină arbitrii străini, e din ce în ce mai clar!

- De ce?
- În primul rînd nici nu ai voie să-ţi exprimi o părere cu arbitrii de la noi. Nu ai voie! Aşa sînt ei învăţaţi.

- Ca să lămurim, de ce ai primit al doilea cartonaş galben şi automat ai fost eliminat în secundele de după finalul partidei?
- I-am spus doar atît arbitrului: "Te rog frumos, mai atent la meci, că am avut două penalty-uri!". "Da? Bine atunci!", a replicat el, apoi imediat a dus mîna la buzunar să-mi dea al doilea "galben".
Ousmane N'Doye va rata meciurile cu Panathinaikos şi Pandurii din cauza unei accidentări

Mijlocaşului lui Dinamo, Ousmane N'Doye, nu va evolua în partidele cu Panathinaikos Atena, în grupele Ligii Europa, şi cu Pandurii Târgu Jiu, în campionat, după accidentarea suferită în disputa cu Gaz Metan Mediaş, a declarat, luni, doctorul Liviu Bătineanu.

"Accidentarea lui N'Doye nu este aşa de gravă, el are doar o întindere musculară, nu ruptură. Oricum, o să ia o pauză de o săptămână, după aceea îşi va relua antrenamentele. Din păcate, va pierde meciurile cu Panathinaikos şi Pandurii Târgu Jiu. Marius Niculae va începe de azi antrenamentele, însă trebuie să-l văd cum se comportă. În privinţa lui Bratu, am vorbit cu el şi totul este în regulă, vineri va reveni în ţară", a spus Bătineanu.

Senegalezul Ousmane N'Doye a părăsit terenul accidentat în minutul 65 al partidei cu Gaz Metan Mediaş. Mijlocaşul a resimţit dureri la piciorului stâng şi a fost înlocuit cu Gabriel Boştină.

Partida Dinamo-Panathinaikos Atena, din grupa F a Ligii Europa, se va disputa joi, de la 22:05, pe arena din Ştefan cel Mare.
"Am pierdut deja nouă puncte, ne oprim aici"

Nicolae Badea, preşedintele Consiliului Director de la Dinamo, crede că "roş-albii" şi-au epuizat cadourile pentru echipele mici.

Dinamo nu mai ştie să bată echipele mici şi nici nu dă semne că ar putea depăşi acest complex.

Sâmbătă, la Mediaş, "roş-albii" au fost învinşi de Gaz Metan Mediaş, cu scorul de 1-0.

Ca de obicei în acest sezon, "câinii" n-au fost în stare să gestioneze un meci împotriva unei echipe inferioare valoric, dar care n-a renunţat niciun moment la luptă.

Dinamoviştii au învins în acest sezon pe rivalele la titlu CFR Cluj, Steaua şi Unirea Urziceni, însă s-au făcut de râs împotriva echipelor mici: Internaţional Curtea de Argeş, Oţelul Galaţi şi Gaz Metan Mediaş.

Visul "câinilor" de a ajunge în Liga Campionilor pare să fie sabotat, din interior, de propriile slăbiciuni. Cu toate că a mai avut antecedente contra "piticilor", antrenorul Dario Bonetti n-a găsit nicio cale să-şi motiveze elevii.

Evenimentele din acest început de campionat le-au produs dinamoviştilor o senzaţie de deja vu. În campionatul precedent, echipa din Ştefan cel Mare a pierdut nouă puncte cu echipele care s-au clasat de la locul 10 în jos (două cu Gaz Metan, două cu CS Otopeni, trei cu Poli Iaşi şi două cu Pandurii).

Furia lui Borcea
Înfrângerea de la Mediaş a declanşat din nou furia acţionarilor, îndreptată împotriva arbitrului Istvan Kovacs, dar şi împotriva fotbaliştilor. Cristi Borcea a cerut excluderea lui Istvan Kovacs, pentru că le-a refuzat bucureştenilor două lovituri de pedeapsă.

Oficialul dinamovist n-a uitat însă că, în primăvară, la precedentul meci cu Gaz Metan Mediaş, gruparea sa a a fost ajutată fără nicio jenă de arbitraj.

"După meciul din campionatul trecut cu Gaz Metan, Tiberiu Lajos a fost exclus din arbitraj. Aştept să văd ce se întâmplă şi cu arbitrii care au condus acest joc. Am avut două penalty-uri neacordate, iar Gazul a marcat din ofsaid", a tunat fostul "dealer" de butelii.

Cristi Borcea a continuat cu clişeele, ameninţând că jucătorii vor fi "arşi" acolo unde îi doare mai tare, la bani. "De-acum înainte, nu vor mai primi bani. Eram curios cum joacă, dacă nu aveau banii la vestiar", s-a văitat Borcea.

Nicolae Badea, preşedintele Consiliului Director de la Dinamo, crede că Bonetti şi elevii săi şi-au luat porţia de umilinţe în acest sezon. "În campionatul trecut, am pierdut nouă puncte împotriva echipelor mici. Acum, în doar opt etape, am pierdut tot nouă. Ne oprim aici. Am greşit când le-am pus banii pe masă jucătorilor la meciurile anterioare", a recunoscut Nicolae Badea.
Dario Bonetti: "Le ţinem piept"

Italianul o consideră pe Panathinaikos cea mai tare din grupă, dar spune că se poate profita de apărarea mai slabă a grecilor.

Dario Bonetti a fost prezent duminică noapte la derby-ul Atenei dintre Panathinaikos şi AEK, verzii impunîndu-se cu 1-0 prin golul lui Salpingidis. Italianul a făcut rost de multe DVD-uri cu jocul adversarei de joi, fiind impresionat de jocul echipei lui Henk ten Cate.

- Domnule Bonetti, iar se vorbeşte că sînteţi în vizorul conducerii...
- Hei, nu e încă weekend, ca să dezbateţi acest subiect! Glumeam. No comment, vorbim doar despre Panathinaikos dacă vreţi.

- OK, ce-aţi văzut la Panathinaikos?
- Grecii au echipă foarte bună, cu doi-trei jucători extraordinar de buni, Leto, Cisse şi Gilberto Silva. Bine că Cisse nu joacă! Scăpăm de un fotbalist periculos.

- Sînt de speriat?
- Nu mă iau după ce-am văzut duminică, fiecare meci e diferit. Contează că fanii nu vor fi alături de noi. Panathinaikos e cea mai puternică formaţie din grupă, dar nu cred că ne omoară! Are individualităţi multe, spre deosebire de Galata, care e mai degrabă o echipă. O să le ţinem piept, zic eu.

"Grecii au 5 victorii în 5 meciuri. Hmm, mi-aş dori şi eu o astfel de linie de clasament. Cînd vom intra pe teren joi nu va mai conta asta, vom încerca să-i dominăm mental şi fizic" - Dario Bonetti, antrenor Dinamo

"Panathinaikos re jucători puternici în faţă şi pe benzi. În apărare nu sînt la fel de buni, dar nu trebuie să mai ratăm într-o veselie" - Dario Bonetti, antrenor Dinamo
Matache va fi apt de joc peste două săptămîni

Eroul de la Liberec şi-a dat jos atela ghipsată de la genunchiul stîng şi va urma un tratament de recuperare. Staff-ul medical al roş-albilor estimează că goalkeeper-ul de 27 de ani va reveni la antrenamentele "cîinilor" în aproximativ două săptămîni.

Florin Matache a suferit o entorsă la genunchiul stîng în urmă cu 10 zile, la unul dintre antrenamentele roş-albilor, după o ciocnire cu Laurenţiu Rus.
URL de referinţă