RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Nu pot plăti amenda!

Sancţiunea trebuia achitată în 30 de zile de la judecarea cazului, altfel "câinii" pot fi ameninţaţi cu neprogramarea la meciurile din Europa League

Dinamo trage şi acum de pe urma scandalului iscat de suporteri la partida tur cu Slovan Liberec. La mai bine de două luni de la incidentele grave din finalul acelui meci, probleme sunt cauzate de cea mai neînsemnată sancţiune din cele dictate atunci de UEFA.

Este vorba de amenda de 50.000 de euro pe care clubul din "Ştefan cel Mare" trebuia să o plătească într-o lună de la data de 25 august, atunci când a avut loc judecata Comisiei de Disciplină. Acest termen a trecut, şi roş-albii nu au achitat sancţiunea pecuniară. Nu pentru că nu ar dispune de aceşti bani, ci pentru că au o problemă mult mai ciudată. Nu au cum să efectueze plata! Cum s-a ajuns la această problemă? Conturile clubului au fost blocate, iar din această cauză banii nu pot fi transferaţi în contul celor de la Nyon. În condiţiile date, roş-albii au primit din partea forului european de fotbal o păsuire de încă o lună, dar şi acest termen pare unul fără folos. Aşa că Dinamo riscă neprogramarea în meciurile din UEFA, iar şefii speră să găsească o soluţie pentru a reuşi să plătească amenda.

Singura soluţie. UEFA să oprească banii de premiere
Dinamo are o singură posibilitate de a scăpa din această încurcătură. Şefii vor să-i convingă pe oficialii de la Nyon să oprească cei 50.000 de euro pentru amendă din banii pe care echipa trebuie să-i primească de la UEFA pentru calificarea în grupele Europa League. "Câinii" au de gând să invoce faptul că şi în alte cazuri s-ar fi procedat în acest mod, aşa că Dinamo speră ca UEFA să accepte această posibilitate şi în cazul lor.

La fel şi la încasări
Cu puţin timp în urmă, Marin Condescu a spus că nu are cum să vireze acel milion de dolari de la scandalul "Ilie Iordache" în contul clubului din "Ştefan cel Mare" pentru că dinamoviştii au conturile blocate. Dacă atunci se pare că preşedintele Pandurilor a făcut acest anunţ mai mult din răzbunare la adresa dinamoviştilor, pentru că problema avea rezolvare, în cazul UEFA plata nu se poate face decât din contul clubului.
Pelerinaj alb-roşu la Brăneşti

La nouă ani de la dispariţia lui Cătălin Hîldan, foşti colegi sau suporteri au vizitat casa părintească a fostului căpitan

Suporterii dinamovişti au comemorat ieri nouă ani de la dispariţia "Unicului Căpitan", alături de câţiva foşti coechipieri de-ai regretatului Cătălin Hîldan. Ultraşii au început vizita în localitatea unde s-a născut fostul mijlocaş al roş-albilor, printr-o vizită la mormântul acestuia, unde au fost depuse mai multe buchete de flori şi s-au aprins lumânări. Grupul de suporteri s-a îndreptat apoi spre casa părintească a lui Cătălin, unde Marin Hîldan, tatăl fostului fotbalist, a fost însoţit de Ionuţ Lupescu. Tatăl lui Hîldan a primit ca în fiecare an trofeul "Cătălin Hîldan", distincţie ce este acordată în fiecare an grupului de suporteri ce câştigă turneul anual ce poartă de asemenea numele fostului "câine" roşu. Ritualul pelerinajului la mormântul simbolului roş-albilor a fost respectat şi de Florin Prunea sau Ionuţ Lupescu, ce au fost însoţiţi de câţiva membri ai staffului echipei din "Ştefan cel Mare".

"Memoria lui Cătălin trăieşte doar prin faptele suporterilor. Nu pot decât să le mulţumesc!", Marian Hîldan, tatăl lui Cătălin
"El e Cristi. Fă-l arbitru. E băiat bun!"

Acestea au fost vorbele "Ţânţarului" din urmă cu 15 ani, atunci când Cristi Borcea i-a fost prezentat Procurorului

Se poate spune că Borcea îi datorează totul în fotbal lui Cornel Dinu. Pe un fictiv certificat de naştere al conducătorului de club din "Ştefan cel Mare" ar trebui să scrie Procuroru' în dreptul ambilor părinţi.

Povestea lui Cristi Borcea la Dinamo începe undeva înainte de 1996. Atunci, Cornel Ţălnar i l-a prezentat pe actualul preşedinte lui Cornel Dinu. Discuţia, una simplă pentru acele vremuri care pentru funcţiile de astăzi poate şoca. "Cornele uite am un băiat bun. A fost pe la noi pe aici pe la juniori. Ajută-l şi tu poate vorbeşti să-l faci arbitru", au fost spusele "Tânţarului". Nu peste puţin timp, "Mister" "l-a înfiat" pe tânărul înalt care părea că are abilităţi mai bune decât pentru ale unui om predispus meseriei de arbitru. A primit şi o funcţie, prima pentru el în cadrul clubului: director de marketing. A urmat să fie vicepreşedinte al clubului, iar timpul l-a transformat în acţionar.

Procurorul s-a transformat din şef în angajat
Peste ani importanţa funcţiilor a suferit o rocadă a tranziţiei. Tânărul propus pentru a ajunge arbitru s-a transformat într-un influent om de afaceri, iar "Procurorul" s-a metamorfozat în angajat. Antrenor, director tehnic, administrator delegat. Doar apelativul folosit de Borcea a fost acelaşi: "nea Cornel". Relaţiile s-au tocit însă, iar "nea Cornel" a ajuns să fie demis de pe bancă şi cu acordul băiatului înalt adus la un moment dat de către Ţălnar. Pentru ca acum să se ajungă, iată, în pragul unui conflict deschis. Nu a fost declarat niciun război, dar este tot mai cert că relaţiile dintre Dinu şi Borcea sunt în acest moment mai reci ca oricând.

"Nu e rea intenţie! E neştiinţă"
"Procurorul" crede că greşelile acţionarului vin din neştiinţă. Cornel Dinu consideră că nu a spus nimic rău despre Borcea. Doar adevăruri.

Domnule Dinu ce v-a făcut să aveţi aceste declaraţii la adresa lui Cristi Borcea?
Eu nu am făcut decât să spun adevărul. Ceva ce s-a mai spus. Nu înţeleg de ce se face atâta vâlvă pentru că acelaşi discurs l-a avut şi Ionuţ Lupescu, dar şi alţii. Nu am declarat nicio minciună.

Totuşi este pentru prima oară când aveţi această atitudine...
Borcea este un fanatic, un suporter pătimaş, un om şi un conducător care vrea să facă bine. Asta este clar pentru toată lumea. Nu există intenţii rele la el. Problema este că el vrea să facă bine, dar nu ştie cum să reuşească acest lucru.

Este normal ca un preşedinte, acţionar sau şef să se bage peste antrenor?
Nu aceasta este problema pentru că se practică peste tot. Dureros este felul în care o face. Asta deranjează!

Motive recente pentru care relaţia dintre Dinu şi Borcea s-a răcit:
Cuplul Tălnar- Dinu au reuşit o victorie extrem de importantă într-un sezon ratat. Dinamo a învins Steaua şi a trimis titlul la Cluj, într-un meci cu o încărcătură uriaşă. După meci, Borcea l-a certat pe antrenor pentru că nu a introdus în teren jucătorii doriţi de el.

Înainte de revenirea lui Mircea Rednic la Dinamo, Cornel Dinu a încercat să-l convingă pe Loţi Boloni să preia echipa. Tratativele au fost foarte avansate, numai că Borcea s-a sucit, iar "Puriul" a fot în cele din urmă instalat. Un rol important l-a avut şi Nicolae Badea care a susţinut varianta Rednic
După reinvestirea lui Rednic, Dinu a fost mandatat pentru a face transferurile la echipă. Doar două zile, pentru ca apoi să fie aduşi fotbalişti fără acordul său. Exemple: Thiago, Campos, Diakite, Julio Cesar.

Dinu nu a fost de acord demiterea lui Bonetti, iar Borcea i-a reproşat acest lucru. A urmat atacul fraţilor Becali, oameni din tabăra anti- Bonetti din care a făcut parte şi preşedintele executiv.
Andone se vede azi cu şeicii. Vezi ce îi oferă Dinamo

Ioan Andone trebuia să aibă ieri o discuţie cu preşedintele lui Al Ahli Dubai referitoare la parcursul foarte slab al echipei, 3 eşecuri din 3 meciuri.

Cum şeicul e plecat din ţară, "Fălcosul" speră ca întrevederea să aibă loc azi pentru a şti care este viitorul său la club.

Joi, Ando are meci în Cupa Emiratelor cu Al Dharfa şi are probleme mari de lot: opt jucători convocaţi la reprezentativele EAU, plus cinci accidentaţi. "Dacă pierde iar, poate îi reziliază contractul şi vine la noi", speră "cîinii".

Ce-i oferă Dinamo lui Andone
- contract pe 3 ani
- 250.000 E salariu stagional
- 250.000 E dacă duce Dinamo în grupele Champions League
- 75.000 E dacă duce Dinamo în primăvara Europa League
- 10.000 E dacă ia Cupa României
Dario Bonetti: "Staţi departe de fotbalul din România!"

Tehnicianul a anunţat că va dezvălui în presa din Italia modul în care l-au tratat acţionarii lui Dinamo şi îi va sfătui pe toţi prietenii săi antrenori să nu accepte oferte din Liga I.

Fostul fundaş al Romei are de partea sa numeroase exemple. E o altă victimă după Zenga şi Bergodi, în timp ce Napoli are zilele numărate la Astra.

Demiterea sa din "Ştefan cel Mare" a venit după ce i-a atacat dur pe acţionari, fiind singurul tehnician al "câinilor" care se află în funcţie şi are curajul să înfrunte conducerea. De obicei, acuzele apăreau în presă după ce respectivul părăsea echipa.

Enervat de atitudinea acţionarilor şi având în minte ce a păţit Bergodi la Steaua, un alt tehnician cu personalitate, care s-a răsculat împotriva lui Gigi Becali, şi a plătit cu postul, Bonetti vrea să facă dreptate: "Cum ajung acasă în Italia, o să vorbesc cu toţi cei din presă şi o să le spun ce s-a întâmplat aici. Povestea mea va fi cunoscută pentru ca niciun alt antrenor să nu mai păţească la fel ca mine. Să nu fie batjocorit. Staţi departe de fotbalul din România".

Apoi, Bonetti va lua legătura cu toţi cunoscuţii săi din lumea fotbalului pentru a-i convinge să respingă orice propunere sosită de la un club din România.
Borcea: "Am o listă cu trei nume de antrenori: Andone, Andone şi Andone"

Preşedintele executiv al formaţiei Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, marţi, că Ioan Andone este singurul antrenor vizat pentru a ocupa banca tehnică a grupării din Ştefan cel Mare după demiterea italianului Dario Bonetti.

"Am o listă cu trei antrenori: Andone, Andone şi Andone. Am vorbit cu el şi face eforturi mari să vină la echipă, chiar este pregătit să renunţe la o sumă mare de bani. Lui Andone îi plac provocările, i-am spus să vină la Dinamo, să fie lângă echipă, dar îl accept cu o singură condiţie: să fie manager general. Nu vreau să mai am de-a face cu fenomenul fotbalistic, a devenit foarte stresant. Dacă nu se realizează nimic cu Andone, Ion Marin va fi sută la sută antrenorul nechipei. Totul depinde de Andone, ţinem legătura, m-a bucurat dorinţa lui de revanşă, are aceeaşi mentalitate de învingător, aşa cum a avut-o şi ca jucător. Marţi sau miercuri se va decide cine va fi noul tehnician", a spus Cristian Borcea, într-o conferinţă de presă.

Ioan Andone (49 de ani) pregăteşte în prezent campioana din Emiratele Arabe Unite, Al-Ahli Dubai, însă în primele două meciuri oficiale disputate a înregistrat tot atâtea eşecuri. El a mai fost antrenor în Ştefan cel Mare, în perioada 2002-2005.

Acţionarul dinamovist a explicat şi care au fost culisele demiterii lui Bonetti: "Am legătură atât cu venirea, cât şi cu plecarea lui Bonetti. La început, toată mass-media a încercat să-i scoată în evidenţă CV-ul şi s-a spus că Dinamo nu poate fi antrenată de un asemenea tehnician. Am mers pe mâna lui, aţi văzut cum era jocul lui Dinamo în stagiul de pregătire din Franţa, ne-au învins aproape toţi, dar cu toate acestea am spus că suntem pe drumul bun şi că o să continuăm cu Bonetti. Şi după meciul cu FC Porto am spus la fel, am fost singurul care i-a dat vot de încredere şi care a fost alături de el şi de echipa tehnică".

Borcea a explicat că nu a impus niciodată jucători la echipă, pentru că dacă ar fi aşa "tehnicianul nu mai poate fi dat afară": "La finalul meciului cu Panathinaikos nu am spus că Pulhac trebuia să fie titular, ci că trebuia să facă parte din lot, nu să stea în tribună. E ceva normal ca toţi preşedinţii de club din lume să se consulte cu antrenorul asupra lotului. Ne-am pus de comun acord la multe partide asupra anumitor aspecte, dar niciodată nu i-am spus ce jucător să bage. La Liberec am făcut lotul cu Dario şi i-am spus aşa: 'Încercăm o minune, dar meciul capital e cu Steaua'. Au fost jucători care nu ar fi trebuit să intre în primii 11, dar au fost unii care au făcut antrenament fizic în ziua meciului, motiv pentru care Marius Niculae s-a şi accidentat".

Preşedintele grupării din Ştefan cel Mare a precizat că lui Bonetti i-au fost fatale declaraţiile la adresa conducerii dinamoviste: "M-am văzut cu el şi i-am explicat că nu e bine ce face, dar l-a atacat foarte urât pe Vasile Turcu. Nu putem fi noi angajaţii lui Bonetti şi nici nu putem permite ca el să critice angajaţii clubului, care fac tot posibilul pentru a fi bine echipei".

Borcea a ţinut să precizeze că demiterea lui Bonetti nu a fost decisă şi de persoane care nu au nicio funcţie la club: "Fraţii Becali nu au nicio legătură cu demiterea lui Bonetti, chiar dacă toţi antrenorii de la Esteban Vigo încoace au fost cei pe care ei nu i-au dorit. Victor şi Giovani sunt dinamovişti şi sunt atât de inteligenţi încât îşi dau seama cât anume să întindă coarda".

În ceea ce priveşte criticile lui Cornel Dinu la adresa sa, Borcea a replicat: "Cea mai ingrată poziţie a mea este să vorbesc ceva foarte urât de nea Cornel sau în contradictoriu cu el. Ţin enorm la el, am crescut cu el, voi fi alături de el indiferent ce va spune de mine. Am discutat de foarte multe ori cu nea Cornel şi este supărat când vede că nu are pe nimeni lângă el. Ca om nu este atât de puternic, am vorbit şi cu ceilalţi din conducere şi trebuie să-l putem scoate din starea asta. Are momente când nu poate dormi, la fel ca şi mine, i-am spus să meargă la Viena la medic, i-am spus că iau şi eu Xanax şi alte medicamente. Dacă ar fi fost altcineva în locul lui, îi dădeam replică înzecit".

Borcea a explicat şi cum putea fi evitat momentul demiterii lui Bonetti: "Jucătorii erau pe primul loc cu Bonetti antrenor dacă reuşeau să câştige cu Internaţional şi cu Oţelul şi nu pierdeau la Mediaş. Va fi un campionat foarte disputat, dar rămân la părerea că avem cel mai bun lot din ţară. Din păcate, am avut mulţi jucători accidentaţi. Începând cu etapa viitoare, la Braşov, vom alinia pentru prima dată un prim 11 şi un lot competitiv, cu Bratu, N'Doye şi Marius Niculae sută la sută refăcuţi".

Acţionarul grupării din Ştefan cel Mare nu îşi reproşează că în anumite momente i-a criticat în termeni duri pe jucători: "Eu cum ar fi trebuit să mă simt când am fost înjurat la finalul meciurilor cu Panathinaikos şi Galaţi? Cine nu poate pleacă". În schimb, Borcea recunoaşte că a greşit în ceea ce priveşte premierea echipei: "Îmi reproşez că le-am dat foarte mulţi bani anul trecut, nu acum. Am încredere în fotbalişti şi sunt sigur că ne vom lupta pentru campionat".

Borcea a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte numărul fanilor prezenţi la meciurile de pe teren propriu ale dinamoviştilor: "A fost ceva incredibil să învingem CFR Cluj, Liberec şi Steaua şi să vină 1.500 de spectatori cu Oţelul. Este inadmisibil ca Dinamo să aibă aşa puţini spectatori. Ei vor cea mai bună conducere, cea mai bună echipă, cele mai bune condiţii, dar suntem pe ultimul loc în clasamentul suporterilor prezenţi la meciurile de acasă".

"În 1994 jucam în Intertoto şi tot veneau 7-8.000 de spectatori. Nu trebuie să luăm exemplul Stelei. Ar trebuie să ne bucure ce se întâmplă la Steaua, nu să facem un ţel din situaţia lor. O să avem probleme dacă imităm ce se întâmplă la Steaua. Să ne gândim câte puncte am pierdut pe teren propriu. Dacă eram încurajaţi de un număr mare de fani, nu pierdeam niciodată acele meciuri. Să învingem la Braşov şi apoi o să fie stadionul plin", a fost îndemnul acţionarului dinamovist către fanii lui Dinamo.

Tehnicianul italian Dario Bonetti a fost demis, sâmbătă, din funcţia de antrenor principal al lui Dinamo, iar locul său a fost luat de secundul Ion Marin. De altfel, acesta a debutat în partida cu Pandurii Tg. Jiu, scor 1-1, din etapa a 9-a a Ligii I.
"Am ajuns cu CFR în Ligă, ce m-ar împiedica să ajung şi cu Dinamo?!"

Ioan Andone spune că unica problemă pe care o putea întâmpina în dorinţa sa de a reveni pe banca tehnică a echipei Dinamo era cearta sa cu acţionarul Vasile Turcu. "Fălcosul" spune că a vorbit cu Turcu şi că a clarificat toate neînţelegerile pe care le avea cu acesta, iar acum are undă verde pentru a veni în Ştefan cel Mare.

"M-am împăcat cu Vasile Turcu. Am avut divergenţe din lipsă de comunicare. Toată lumea e orgolioasă. Orice bărbat are un orgoliu în el, dar am clarificat situaţia. Dacă voi veni la Dinamo, sunt convins că nu voi avea nicio problemă cu domnul Turcu", a spus Andone la gsptv.

Tehnicianul spune că e gata să ducă echipa condusă de Borcea acolo unde acesta vrea dintotdeauna: la masa bogaţilor. "Am ajuns cu CFR Cluj în Liga Campionilor, ce m-ar împiedica să ajung şi cu Dinamo acolo?! Am o revanşă de luat la Dinamo, vreau neapărat să mă întorc în fotbalul românesc", a subliniat Andone la Sport.ro.

"Acum văd că toţi de la Dinamo se unesc şi vor să lucreze cu mine!"
După ce Cristea Borcea a declarat că primele trei opţiuni pentru postul de antrenor la Dinamo sunt reprezentate de Ioan Andone, fostul antrenor al echipei "roş-albe" a afirmat că îi va informa pe şeicii de la Al-Ahli despre oferta venită din România şi numai dacă aceştia vor fi de acord, va veni la Dinamo. Ioan Andone recunoaşte că din punct de vedere profesional, clubul din Ştefan cel Mare constituie o provocare mult mai mare decât formaţia din Dubai.

"Mâine am meci. Eu tot timpul am fost un tip corect pe unde am fost. Vreau să am o discuţie cu preşedintele, el e plecat cu şeicul. Îi voi spune că am o ofertă de la Dinamo. Acum văd că toţi de la Dinamo se unesc şi vor să lucreze cu mine! Vreau să vin, dar trebuie să rup contractul. Dacă oamenii nu vor, nu am ce să fac. Vorba e vorbă, semnatul e semnat, dar poate nu sunt mulţumiţi de munca mea, nu am de unde să ştiu. Profesional pentru mine, e de 1000 de ori mai bine la Dinamo. Am ajuns la o vârstă la care nu mai depind financiar de contracte.", a declarat Ioan Andone la gsptv.
"Am văzut azi un Borcea ca în anii lui de început la Dinamo"

Cornel Dinu, administratorul delegat al echipei Dinamo, a vorbit despre declaraţiile lui Cristi Borcea de la conferinţa de presă de astăzi. 'Mister' spune că a fost plăcut surprins de maturitatea arătată de Borcea în declaraţii şi subliniază încă o dată faptul că oficialul doreşte binele clubului alb-roşu.

"Am văzut astăzi un Cristi Borcea ca în anii lui de început la Dinamo, pe la 26 de ani. Pentru mine a fost o confirmare plăcută a anilor în care l-am cunoscut. El a dat dovadă de o foarte mare maturitate, aşa cum era în anii '96-'97, când mai stăteam noaptea şi ne mai sfătuiam despre ce să mai facem la Dinamo. Borcea nu poate fi acuzat că vrea răul lui Dinamo. El e dinamovist de la şapte ani", a spus Dinu la Sport.ro.

Referitor la faptul că nu a vrut să revină pe banca tehnică a 'câinilor', Dinu a spus că încă este marcat de ultima perioadă petrecută la cârma echipei. "Încă nu mi-am revenit din presiunea la care am fost supus cât am fost antrenor. Antrenorul are nevoie de o anumită linişte", a mai spus Dinu.

"Ne pare rău că Bonetti a fost demis! Aşezase lucrurile la echipă!"
Dario Bonetti a avut parte de susţinerea lui Cornel Dinu, fapt pentru care "Procurorul" a fost criticat de Cristi Borcea şi Vasile Turcu. Dinu explică motivele pentru care a fost lângă tehnicianul italian. Oficialul dinamovist spune că Bonetti ducea echipa pe drumul cel bun, însă mai avea foarte mult de muncă.

"Este corect ce a zis Borcea despre variantele de antrenori. Eu rămân alături de club. Eu nu mi-am permis să nu-i spun niciodată să-i impun unui antrenor cu ce jucători să joace. Eu am făcut observaţii critice în care am subliniat că nimic nu se poate face peste noapte. Echipa lui Dario Bonetti se aşezase acceptabil, dar mai era foarte mult de muncă. Şi ne pare rău că am fost nevoiţi să schimbăm un antrenor care aşezase cât de cât lucrurile la echipă", a spus Dinu la Sport.ro
Badea spune că a ajuns la un acord verbal cu Bonetti pentru rezilierea contractului

Preşedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, că a ajuns la o înţelegere verbală cu fostul tehnician al roş-albilor, Dario Bonetti, pentru rezilierea contractului şi urmează ca despărţirea să fie oficializată în scurt timp.

"Verbal, am rezolvat problema rezilierii contractului, mai rămâne ca totul să fie pus pe hârtie. Nu au fost probleme din partea niciuneia dintre părţi. Există regretul şi de o parte, şi de alta a unor treburi începute cu entuziasm şi care au fost întrerupte în timpul unui proces care ar fi putut avea rezultate bune. Important e să avem linişte acum la echipă", a spus Badea, la finalul unei noi runde de negocieri cu Bonetti.

Tehnicianul italian Dario Bonetti a fost demis, sâmbătă, din funcţia de antrenor principal al lui Dinamo, iar locul său a fost luat de secundul Ion Marin. De altfel, acesta a debutat în partida cu Pandurii Tg. Jiu, scor 1-1, din etapa a 9-a a Ligii I.

Bonetti şi Badea s-au întâlnit şi luni pentru a negocia rezilierea contractului, dar atunci nu au ajuns la niciun acord.
Cristi Borcea îl vrea pe Ioan Andone manager general!

Cristi Borcea îi oferă puteri depline la club antrenorului de la Al Ahli, doar să o "rupă" mai repede cu arabii şi să se întoarcă în "Groapă".

"Luaţi pixurile şi scrieţi lista celor trei antrenori aflaţi în vizorul lui Dinamo: Andone, Andone, Andone!", a anunţat ieri Cristi Borcea. Preşedintele executiv s-a inspirat din modelul englez şi-i oferă puteri depline "Fălcosului" şi la echipă, şi în transferuri, şi la club. "Ando face totul ca să vină la Dinamo, ar renunţa şi la bani. E un antrenor căruia îi plac provocările şi are o mentalitate de învingător. I-am zis să vină cu o singură condiţie: "Vii ca manager general. Eu nu vreau să mai am de-a face cu echipa, cu jucătorii, e prea stresant". Într-o zi, două se va decide totul", a adăugat Borcea.

Promisiunea
Pentru aseară, Andone avea prevăzută o discuţie cu şeicul lui Al Ahli Dubai. "Vrea să ştie dacă şefii îi reproşează startul nereuşit de sezon şi ce planuri ar fi la echipă", au comentat dinamoviştii. "Ando i-a promis lui Borcea că ia în serios propunerea, e tentat să revină. Acum e şi încrezător că acţionarii din Ştefan cel Mare se vor ţine de cuvînt", au mai spus surse apropiate acţionariatului.

Preşedintele executiv a ţinut să completeze: "Depinde doar de Andone, ştie că oferta noastră este generoasă, reală, de suflet şi de performanţă. Are doar o singură îngrijorare, că suporterii nu mai sînt alături de echipă".

"Eu, domnul Badea şi Vasile Turcu ţinem legătura cu Andone din oră în oră. Îl vrem cu toţii! Am văzut la Ando dorinţa de revanşă, îl simt tot mai aproape de Dinamo" - Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

"Cristi, eu aş vrea să vin, dar nu pot forţa lucrurile la Dubai. Pînă nu vorbesc cu şeicul, să vedem ce şi cum, nu fac nici un pas. Şi-aşa am meci de Cupă joi, să nu forţăm destinul" - Ioan Andone către Cristi Borcea

"Sînt de acord să vină Andone. Dar şi dacă rămîne Ion Marin, sînt dispus să mă implic, la fel cum am făcut-o şi pînă acum, atît cît am putut" - Cornel Dinu, administrator delegat

250.000 de euro va fi salariul anual al lui Ando la Dinamo, de 4 ori mai mic decît la Dubai. Dar dacă îi duce pe "cîini" în grupele Ligii, mai ia 250.000 de euro

75.000 de euro va cîştiga "Fălcosul" în cazul accederii în primăvara europeană Europa League

"Săpăligă" aşteaptă

Interimarul Ion Marin a fost ieri la club ca să discute cu şefii. Dacă Andone nu poate reveni în Ştefan cel Mare, "Săpăligă" va fi antrenorul roş-albilor pînă în iarnă, cînd se va analiza situaţia echipei. "Aşa este, dacă nu se rezolvă cu Andone, sută la sută rămîne Ion Marin, mereu fidel clubului", a zis Borcea.
URL de referinţă