RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Dinamo Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Cristi Borcea: "Zicu nu va pleca niciodată la Rapid"

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, luni, la finalul Adunării Generale a LPF, că mijlocaşul Ianis Zicu nu va fi transferat niciodată la Rapid sau la o altă grupare din Liga I, şi că singura nemulţumire a jucătorului este legată de randamentul său în cadrul echipei.

"Zicu la Rapid? Niciodată. În ţară, nu va pleca nicăieri şi nu va juca decât la Dinamo. E nemulţumit, normal că e nemulţumit, pentru că nu dă randamentul care trebuie", a declarat Borcea.

Presa centrală a relatat de curând faptul că Ianis Zicu ar fi nemulţumit de statutul de rezervă pe care îl are la Dinamo şi de faptul că este ţinta injuriilor suporterilor şi că ar dori un tarnsfer la Rapid.
Germanul Manuel Grafe va conduce partida Timişoara - Dinamo!

Partida FC Timişoara - Dinamo, contînd pentru etapa a XIV-a a Ligii I, va fi arbitrată de o brigadă din Germania. Conform site-ului oficial al Federaţiei Germane de Fotbal, Manuel Grafe a fost delegat la acestă partidă. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Sascha Thielert şi Dirk Margenberg.

Grafe va arbitra, marţi, partida Olanda - Spania, contând pentru grupa a 4-a a preliminariilor pentru Campionatul European under-21.

Preşedintele CCA Vasile Avram nu a dorit să comenteze informaţia publicată de federaţia din Germania. "La meciul Timişoara - Dinamo este o brigadă FIFA din Germania, care va fi comunicată ulterior", a spus Avram.
Mircea Lucescu: "Anghel Iordănescu a obţinut rezultate doar cu echipe gata făcute!"

Antrenorul lui Şahtior, Mircea Lucescu, s-a referit la perioada cînd Anghel Iordănescu îşi începea cariera de tehnician. Fosta glorie dinamovistă dezvăluie cum l-a ajutat şi nu îşi explică reacţia acestuia la jocul naţionalei României.

"Aş putea spune că pe Iordănescu l-am sprijinit personal cînd a venit din străinătate, iar Halagian îl trimisese la echipa de copii a Stelei. Am luat decizia de a-l pune secundul lui Drăguşin la lotul naţional de tineret, tocmai ca să-i dau o mînă de ajutor la început de drum. Îi ofeream casete, informaţii, orice avea nevoie! Iar în timp, dacă-mi amintesc bine, a avut şansa de a obţine rezultate doar cu echipe gata făcute! Atunci de ce iese cu un asemenea atac?! Probabil fiindcă am reamintit cum mi-a furat Steaua vreo trei titluri!", a comentat Mircea Lucescu.
Dinamo îl vrea pe omul care a umilit România!

Dinamo vrea să îşi întărească atacul şi se uită spre viitor, ţintind un jucător care a atras atenţia în umilinţa trăită de tricolorii mici în Letonia (1-5), Edgars Gauracs.

Evoluţia din meciul cu naţionala U 21 a României i-a determinat pe "câini" să înceapă tatonările privind transferul golgheterului campaniei de calificare pentru Euro 2011, Edgars Gauracs având deja nu mai puţin de şapte goluri. Sâmbătă, la Buzău, a avut loc returul, câştigat de elevii lui Săndoi cu 4-1, iar Dinamo a decis că ar trebui să-l vadă şi pe viu pe jucătorul de 21 de ani legitimat la FK Ventspils. Ce a aflat Ionel Ganea, scouterul desemnat să îl monitorizeze în partida de sâmbătă?

Îl vrea şi Vasluiul
Are deja experienţa cupelor europene, Gauracs fiind titular incontestabil al letonilor în Europa League, acolo unde a şi marcat un gol. Şi că este un atacant pursânge, care ar merita investiţia din partea şefilor şi care ar face o pereche bună pe viitor cu Alexe. De altfel, letonul a fost folosit de către selecţionerul Emil Săndoi drept motiv de impulsionare a apărătorilor săi. "Îmi pare rău că aţi făcut ca de Gauracs să se intereseze atâtea echipe după meciul din Letonia!", a sunat discursul tehnicianului. Într-adevăr, de serviciile vârfului legitimat la FC Ventspils şi a cărui cotă de piaţă se ridică la 800.000 de euro sunt interesate în acest moment pe lângă Dinamo şi Craiova, FC Vaslui și FC Timişoara.
Nicolae Badea: "A contat capacitatea presedintelui Ligii de a colabora cu cluburile"

Presedintele Consiliului de Administratie al lui Dinamo, Nicolae Badea, a consemnat meritele sefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care i-au adus acestuia un nou mandat de patru ani la carma acestui for.

"Trebuie sa recunoastem ca atat rezultatul sportiv cat si mecanismul reglementarii si valorificarii drepturilor TV au crescut substantial. Este o evolutie pozitiva neta. A contat foarte mult capacitatea presedintelui si a staffului Ligii de a colabora cu cluburile si cred ca in acest mandat ar trebui sa se faca un pas in plus in a constitui subproduse din drepturile TV, sau alte produse: dreptul de a transmite, de a retransmite, pay-per-view, vanzare separata pe net, pe telefonia mobila, dreptul de a transmite in strainatate", a declarat Nicolae Badea pentru Sport Total FM.

Presedintele lui Dinamo a comentat si reactia celor de la Unirea Urziceni, care s-au abtinut de la vot, sustinand ca nu se simt reprezentati de actualul presedinte: "Toate cluburile din Liga I se simt reprezentate de presedintele Ligii, atat timp cat am votat. Daca nu s-ar fi simtit, in mod sigur si-ar fi exprimat opinia in Adunarea Generala, iar votul ar fi fost in consecinta. Abtinerea celor de la Unirea Urziceni inseamna o stare neutra."

Referitor la parcursul echipei de pana acum, Badea a precizat: "Pentru Dinamo, orice competitie este importanta. Din pacate nu totdeauna reusim, iar startul pe care l-am avut in campionat si Europa League nu este de natura sa ne multumeasca, iar corectiile trebuiesc facute din mers."
Nicolae Badea: "Nu cred ca in Adunarea Generala exista mecanismul destituirii sefului arbitrilor"

Presedintele Consiliului de Administratie al lui Dinamo, Nicolae Badea, a comentat zvonurile potrivit carora clubul din soseaua Stefan cel Mare intentioneaza sa ceara schimbarea presedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram.

"Nu cred ca in Adunarea Generala exista mecanismul destituirii sefului arbitrilor. Cert este ca in inceputul acestui campionat, erorile de arbitraj au fost zero in favoarea lui Dinamo si douasprezece, din care opt majore, cu influentarea rezultatului, impotriva lui Dinamo. Noi intelegem promovarea arbitrilor tineri, intelegem riscurile acestei schimbari de generatii, dar am dori mai multa rigoare in ceea ce inseamna mecanismul formativ si corectiv", a declarat Nicolae Badea pentru Sport Total FM.

Presedintele lui Dinamo a dezvaluit faptul ca va propune infiintarea unui corp de experti care sa aprecieze calitatea arbitrajului din Romania: "Vom propune ca la nivelul Ligii sa se constituie un audit, o echipa de experti. Erorile n-au fost doar la meciurile lui Dinamo, iar acest lucru arata o lipsa de calitate profesionala. Liga Profesionista de Fotbal isi poate constitui, chiar daca doar cu rol consultativ, un corp de experti si aici ma gandesc la domnul Craciunescu, la domnul Chivulete, care sa verifice nivelul calitativ al arbitrajului. Liga este in masura sa aprecieze calitatea unui serviciu pe care il plateste."
Nicolae Badea: "Comisia Centrala a Arbitrilor nu intelege statutul de partener al cluburilor"

Presedintele Consiliului de Administratie al lui Dinamo, Nicolae Badea, acuza numeroasele greseli de arbitraj impotriva echipei sale, considerand Comisia Centrala a Arbitrilor prea ingaduitoare in ceea ce-i priveste pe Ciprian Dansa si Ovidiu Hategan.

"Echipa avea capacitatea de a castiga si fara aceste erori grave, cel putin in meciurile in care am fost egalati, de exemplu intalnirea cu Gloria Bistrita sau chiar condusi asa cum a fost partida cu Rapid. Atunci am fi putut sa majoram scorul, dar eroarea in sine trebuie consemnata si sanctionata. Noi am preferat sa ne adresam CCA in cazul arbitrului din Oradea (n.r. Ciprian Dansa) care a condus meciul nostru cu Bistrita si a celui care ne-a arbitrat cu Rapid. Astept sa vedem ce raspuns vom primi pentru acele erori cu prejudiciu major si care va fi concluzia Comisiei Centrale a Arbitilor. Se pare ca arbitrul din Oradea are o credibilitate mult mai mare acolo pentru ca urmeaza sa fie delegat fara sa se ia vreo masura in ceea ce-l priveste", a declarat Nicolae Badea pentru Sport Total FM.

Dupa parerea presedintelui de la Dinamo, greselile cavalerilor fluierului din Romania sunt cauzate de unele delegari defectuoase, dar si o fluctuatie in aprecierea prestatiei acestora: "Eu cred ca erorile au la origine delegari defectuoase, pentru ca arbitrul din Oradea, Dansa, venea dupa o promovare la exceptional, apoi o retrogradare si inca o promovare la exceptional. Asta inseamna o fluctuatie in apreciere a celor de la CCA. El a revenit direct in Liga I dupa o suspendare de 6-7 etape."

"Am primit raspunsul pe fax, care imi arata ca CCA nu este intelege statutul de partener al cluburilor. Noi care platim arbitrii, nu ii putem pune la dispozitie domnului Avram, faze in care arbitrul Hategan a gresit, in timp ce unui instructor UEFA i se pune spre analiza un singur meci. De ce nu i s-a aratat si partida dintre Steaua si Alba-Iulia. Este clar ca exista o protectie a arbitrului Hategan. Observatorul nu i-a acordat nota de trecere, iar noi am plecat de la aceasta premisa si de la erorile care au fost comentate pe toate posturile. Eu inteleg ca domnul Hategan este din lotul UEFA, si inteleg ca o sanctiune impotriva sa avea consecinta in Europa, dar mie daca mi se suspenda permisul de conducere in Romania, pot sa conduc in afara tarii?", a incheiat Nicolae Badea.
Ţălnar spune că jocul echipei este în creştere, dar mai poate fi îmbunătăţit

Antrenorul lui Dinamo, Cornel Ţălnar, a declarat, marţi, că este mulţumit de pregătirea jucătorilor săi din ultima perioadă, însă jocul echipei mai poate fi îmbunătăţit pentru că mai sunt multe aspecte care trebuie puse la punct.

"Vom avea două jocuri foarte grele, atât în Cupă, cât şi în campionat. Sper ca pregătirea din ultimul timp să ne ajute să trecem cu brio peste ele. Au fost două săptămâni în care am făcut antrenamente bune şi sper să se vadă acumulările. În această perioadă pot spune că ne-am şi cunoscut mai bine cu jucătorii. Atmosfera la echipă este bună, e linişte în vestiar. Jocul mai trebuie îmbunătăţit şi mai sunt anumite realţii de joc care trebuie puse în valoare. Cu toate că am jucat bine în ultima partidă cu Rapid, e loc şi de mai bine", a spus Ţălnar.

Antrenorul a afirmat că obiectivul pentru finalul acestui an ar fi ocuparea primului loc la finalul turului, pentru că această poziţie ar conta mult pentru moralul jucătorilor. "Sper ca jucătorii să dea totul, atât în meciul din Cupa României, unde pot apărea surprize dacă nu ne concentrăm, cât şi în campionat. E posibil să ajungem pe primul loc, dar mai depindem şi de alte rezultate".

În ceea ce priveşte duelul din Liga I cu FC Timişoara, Ţălnar este încrezător în forţele echipei sale şi este foarte mulţumit că jocul va fi arbitrat de o brigadă din Germania: "E bine că avem străini, mai ales pentru că de când am venit eu am avut ceva probleme. Eu sper doar ca arbitrii care vor conduce meciurile noastre de acum încolo să fie cât mai corecţi".

Tehnicianul s-a declarat bucuros de revenirile lui Bratu şi Marius Niculae după accidentări, dar susţine că aceştia nu pot fi folosiţi la prima echipă încă două săptămâni, pentru că "încă nu sunt la nivelul la care pot da randament maxim".

În ceea ce priveşte eventualele reveniri în Ştefan cel Mare ale lui Giani Kiriţă sau Andrei Mărgăritescu, Ţălnar a spus doar că "totul este posibil". De asemenea, antrenorul a comentat şi posibilul transfer al internaţionalului letonian de tineret, Gaurac: "Ionel Ganea a fost la Buzău la meciul naţionalei U21 cu Letonia şi l-a urmărit pe acest jucător, dar el a fost eliminat şi nu a dat randamentul la care ne aşteptam. Îl vom monitoriza în continuare".
Moţi speră ca Dinamo să nu aibă surprize în meciul cu Astra Ploieşti

Fundaşul echipi Dinamo, Cosmin Moţi, a declarat, marţi, că partida cu Astra Ploieşti din sferturile de finală ale Cupei României este mai dificilă decât pare la prima vedere, dar speră ca alb-roşii să treacă de formaţia prahoveană.

"Sperăm să nu fie surprize cu Astra, vrem să facem un meci bun şi să mergem mai departe, pentru că au trecut mulţi ani de când nu am mai câştigat Cupa României. Nu se poate spune că suntem favoriţi la câştigarea trofeului, pentru că mai sunt şi alte echipe bune implicate. Anul acest însă noi vrem să câştigăm competiţia", a spus Moţi, care a adăugat că atmosfera din vestiar este foarte bună, lucru care îi va ajuta în îndeplinirea obiectivelor.

Jucătorul a mai afirmat că în ceea ce priveşte Liga I, titlul de campioană de iarnă nu i se pare foare important: "Contează cu adevărat ce vom reuşi să facem în vară, la finalul campionatului. Am mai fost noi pe primul loc după finalul turului şi după aceea nu am făcut nimic". De asemenea, Moţi s-a declarat nemulţumit de faptul că Dinamo nu va putea conta în ultimele jocuri din acest an pe Florin Bratu şi Marius Niculae.

Dinamo va juca joi, de la ora 20:15, în deplasare cu Astra Ploieşti în sferturile de finală ale Cupei României, meciul urmând să fie transmis de ProTv.
Andrei Cristea: "Chiar dacă ploieştenii reprezintă o echipă mică, trebuie să fim atenţi pentru că se pot mobiliza exemplar"

Atacantul Andrei Cristea speră şi el într-o calificare în semifinalele Cupei României în dauna celor de la Astra Ploieşti: "Chiar dacă ploieştenii reprezintă o echipă mică, trebuie să fim atenţi pentru că se pot mobiliza exemplar şi ne pot pune probleme. În plus, jucători pe care Dinamo i-a împrumutat acolo vor vrea să demonstreze ceva. Sperăm însă să nu le iasă prea multe".

Fostul stelist s-a referit şi la derby-ul cu FC Timişoara şi prevede că va fi un joc foarte spectaculos: "O să avem parte de un adevărat derby şi vrem victoria. Ştiu ce reprezintă pentru timişoreni un meci cu Dinamo, îşi doresc de foarte mulţi ani să ne învingă. Atmosfera va fi incendiară, vom fi huiduiţi, dar asta ne va ambiţiona şi mai mult".

Cristea a mai spus că în ultima perioadă a avut un program foarte încărcat cu meciuri multe în Liga I, cupele europene, Cupa României sau la echipa naţională, însă nu se plânge şi se bucură doar că este sănătos: "Am un moral foarte bun. Chiar dacă e greu, trebuie să faci sacrificii dacă vrei să fi un profesionist şi un fotbalist adevărat. Cu toţii vrem să intrăm în vacanţă, dar ar fi bine şi ca Dinamo să termine turul de campionat pe podium". Cristea nu se teme de concurenţa din atacul lui Dinamo, chiar dacă vor reveni Bratu şi Niculae: "În Ştefan cel Mare a fost mereu bătaie pe locurile din ofensivă. De foarte mulţi ani, echipa are vârfuri de mare calitate".

Dinamo va juca joi, de la ora 20:15, în deplasare cu Astra Ploieşti în sferturile de finală ale Cupei României, meciul urmând să fie transmis de ProTv.
URL de referinţă